Keresés

Részletes keresés

Imre Pataki Creative Commons License 2018.11.12 -1 0 3030

Sziasztok.  Pestmegyéböl van valaki. Érdekelne itt mi a helyzet. Köszi.

Guszti333 Creative Commons License 2018.11.12 0 0 3029

Köszönöm a kedves hozzászólást! : )

 

Inkább viszont megválok tőle, és irány a jogosítvány. Sajnos már ezalatt a rövid idő alatt annyi kínlódás, bosszúság ért emiatt a jármű miatt, hogy nem éri meg.

 

Ismétlem: Aki olyan környéken lakik ahol engedi a hatóság a használatát, megveheti! Szinte teljesen új, 100 akárhány km van benne.

 

Szürke színű Polymobil FH01, fűtött lakásban tartott, teljesen új állapotban, majdnem tele tank benzinnel, 200 000ft-ért elvihető! Részeleteket meg tudjuk beszélni.

 

Itt az emailem : gamingkanalis@gmail.com

 


Akkor írj ha el tudsz jönni érte!

 

Köszönöm a hozzászólását mindenkinek egyébként.

imre padar Creative Commons License 2018.11.12 0 1 3028

Elolvastam az írásokat,sok haragosod lehet.

Magyar közmondás :Egy fecske nem csinál nyarat!

Addig amíg a Magyar Közlönyben nem jelenik meg valami ,addig hiába minden.

Azért írtam le, hogy feljelentést kell kérni,a bíróság szinte biztos Neked ad igazat.

20 éve van e- motoros kerékpárom, 6 éve van robbanós kerékpárok.Azóta van ez a kálvária.

Van egy másik mondás: Széllel szemben nem érdemes pisilni.!

Emígy 65 éves vagyok.Kis tapasztalattal.

 

Előzmény: Guszti333 (3026)
Tamás Forcz Creative Commons License 2018.11.11 0 0 3027

Kedves Gusztáv!

 

Bocsánat, hogy kioktatónak találtad a hozzászólásomat (jópár évig tanárként tevékenykedtem és úgy látszik bennem maradt egy kis szakmai ártalom :-) ), pedig nem annak szántam.

A youtube-os csatornádon futó videóidat is láttam már korábban, ezért is vártam már nagyon a rendőrség válaszát.

Szerintem, igazából te mindent megtettél az ügy érdekében.

Innentől kezdve (bár szerintem jópár év késéssel) a rendőrségnek/ügyészségnek kellene az aktuális jogszabályokat (tehát MINDEN gázkarral rendelkező "kerékpár" igazából segédmotor) betartatni az állampolgárokkal (bár erre jól láthatóan képtelen pl: politikusok lopásai lásd ELIOS, de ez egy másik fórumba való téma).

Persze első lépésként jobban nézne ki egy országos rendőrségi tájékoztató kampány és eleinte csak figyelmeztetni az ilyen járművet használót, mintha egyből elkezdenének agyba főbe büntetni.

 

Üdv!

Előzmény: Guszti333 (3026)
Guszti333 Creative Commons License 2018.11.11 0 0 3026

Kedves Tamás, köszönöm az oktató jellegű hozzászólást, azonban hamar inkább felzárkóztatnálak, mert nem tudod pontosan milyen lépéseket tettem az ügyben..

 

és úgy tűnik azt javaslod végre tegyek valamit, ami aranyos..nos, kezdjük! 

 

Van már igazi kerékpárom, nem szorulok rá másikra, ezt azért vettem mert nem jogosítvány köteles a webáruházak szerint, direkt ilyen járművet kerestem, sajnos a bal térdem is rosszalkodik.

 

"csináld meg helyettem és nélkülem" ezt írtad, no nézzük csak!

 

Mivel Youtube-ra gyártok tartalmakat, készítettem már élő adásokat és videókat is a témában.


Beszéltem számtalan helyi rendőrrel ( törzszászlós járőrparancsnokok, "natúr" járőrök, egyéb rendőrök, ezek a beszélgetések mind eredménytelennek bizonyultak)

 

Beszéltem az Ajkai Rendőrséggel, a Veszprémi Rendőrséggel, valamint a Veszprémi Közlekedésüggyel ( szintén eredménytelenül )

 

Felhívtunk több "nagyobb" személyt ( Szántó Zoltán Fejér megyei Tőrzsőrmester, valamint több rendőrt is a Borsod Abaúj Megyei Rendőrkapitányságnál)

 

Írtam a Totalcar magazin Kresz szakértőjének, valamint felkerestem a Technológiai és Innovációs Minisztériumot is, valamint most az ügy végén az Országos Rendőrfőkapitányságot.

 

A Tv2-től is kerestek már, ahova azonban nem nyilatkoztam miután emailben fenyegetéseket kaptam, hogy ne merjek tovább beszélni az ügyről mert akkor egy ország fog megharagudni rám.

 

Tehát , mint láthatod, ha valaki hát én elég sok mindent tettem az ügy érdekében, lejártam a lábam, leveleztem, az összes létező pénzemet eltelefonáltam.

 

Szóval röviden : egy kicsit már előrébb tartok az ügyben mint ahogy azt Te gondolnád, ám sajnos még mindig nem sikerült pontot tenni a végére, hogy akkor most vezethetőek-e, vagy sem!

 

Aranyos volt a barátnős sztorid, de sajnos itt nem állja meg a helyét!

 

A hozzászólásodat viszont köszönöm, további szép napot kívánok!

 

Remélem így már kicsit jobban képben vagy! 

Üdv, a Youtubeos srác

 

 

Tamás Forcz Creative Commons License 2018.11.11 0 0 3025

Három dolgot tehetsz:

- Jogsival, bukóval, kötelezővel használod.

- Eladod és veszel helyette egy igazi kerékpárt.

- Elköltözöl olyan helyre, ahol kerékpárnak nézik (ezt nem ajánlom, mert előbb utóbb ott is segédmotornak fogják nézni).

 

Igazából a "segít" igével van a baj. Ami számomra és az ORFK számára is egyértelmű, hogy mit jelent, de én is találkoztam jópár emberrel akinek a segít ige azt jelenti, hogy "csináld meg helyettem és nélkülem".

Legutóbb az ex-barátnőmmel jártam így. Nem emiatt szakítottunk, de jól összekaptunk azon hogy az ágyban fekve telefon nyomkodás közben megkért, hogy segítsek neki megcsinálni valamit a számítógépen. Én mondtam neki, hogy okés, üljön ide mellém a számítógéphez és ha elakad vagy nem ért valamit segítek neki. Erre totál ki volt akadva, hogy az neki nem segítség, ha neki is oda kell ülnie és neki kell csinálnia....

Tehát elvárta hogy én csináljam meg helyette, pont úgy mint a gázkaros robbanó- vagy elektromos "kerékpárok", amik igazából helyetted tekernek, és nem segítenek.

Előzmény: Guszti333 (3023)
imre padar Creative Commons License 2018.11.11 0 0 3024

Bocsi Guszti!

Úgy tudom aki a büntetés fizetés helyett,feljelentést kért,az a bíródágon mind megnyerte a pert a rendőrséggel szemben! Persze ha nincs átvariálva moci.

Itt a fórumon is volt róla szó.

Szolnok megyében azt nézik mivan írva,ha az ,hogy kerékpár ,akkor az az.

Több vàrosba is járok a környéken,sehol nem volt probléma.

Előzmény: Guszti333 (3023)
Guszti333 Creative Commons License 2018.11.11 0 0 3023

Kedves Imre!

 

NINCS elfogadva kerékpárnak sajnos! Pont erről beszélgetünk ha figyeltél!

 

Attól hogy a Józsibácsi rendőr engedi egykét emberkét mászkálni velük, attól függetlenül NINCS elfogadva!

 

Pontosan erről beszélgetünk! Az meg hogy valaki írta az előbb hogy : " Engem 2 éve nem igazoltattak " az NEM OLDJA MEG A PROBLÉMÁT!

 

Lehet hogy engem sem igazoltatnának mostantól három évig, a harmadik év végén meg úgy megbüntetnek hogy csak na! EZ ÍGY NEM OKÉ!

 

Sajnos egyre több nézőmtől érkezik levél a Youtube csatornám Facebook oldalára is, hogy lekapcsolták őket, sokukat meg is büntették!

 

Ez így NINCS rendjén! Tessék megérteni! Te nem bolygatod, mert Te mehetsz vele, szép és jó, de sokunknak sajnos meggyűlik vele a baja!

 

Nekem is sok pénzembe került a jármű és jelenleg csak nézegetni tudom!

 

Jó lenne egy országos közleményt, egy értelmes álláspontot szerezni egy hivatalos, magas beosztású személytől vagy akármi, mert ez egy katyvasz, összevisszaság még mindig amit az ORFK írt!

 

Ha bárkinek BÁRMILYEN ötlete van, nagyon szívesen várjuk!

imre padar Creative Commons License 2018.11.11 0 1 3022

Szerintem ,nem nagyon kellene bolygatni ezt a hová tartozik témát!

Örüljünk, hogy kerékpárnak van elfogadva legtöbb típus.

Örüljünk, hogy jogsi nélkül mehetünk velük.

Guszti333 Creative Commons License 2018.11.11 0 0 3021

No, akkó' mosmiva'? :D

 

Még mindig az van, hogy az ORFK levele szerint NEM használhatom ( és ez nem Ajka, ez az Országos Rendőr Főkapitányság álláspontja), szerintetek viszont meg használhatom..

 

Ez így sajna még mindig totál káosz srácok, kihez lehetne még fordulni? Már mindenhol jártam...

farkzoli Creative Commons License 2018.11.10 0 0 3020

A Kresz valóban 1975-ben készült, de folyamatosan hegesztik (azért is van olyan mocsárjellege...)

Ez a sor 2010 I. 1-től hatályos:

 

"Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti."

A rendőri levél ezt erősítette most meg.

 

Én egyébként ott látom a probléma gyökerét, hogy hogy a faszba ment át kerékpárként bármilyen engedélyezésen, forgalomba helyezésen egy nyilvánvalóan segédmotoros kerékpár.

(tippem persze van: nokiás doboz és hirtelen diszlexiássá váló döntéshozók)

 

 

Az eu-s irányelv a motorkerékpárok és segédmotoros kerékpárok típusjóváhagyásáról:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX%3A02002L0024-20131211

 

Ezzel a szövegrésszel pedig a pedelecként ismert elektromos megoldást kiveszi a segédmotorok közül, vagyis rásegítős hajtással kerékpár a jármű:

 

"a legfeljebb 0,25 kW folyamatos névleges teljesítmény leadására tervezett, elektromos segédmotorral felszerelt, pedálhajtású kerékpárok, amelyeknél a motor teljesítménye a jármű sebességének növekedésével fokozatosan csökken, majd kikapcsolódik a 25 km/h sebesség elérésekor vagy korábban, ha a kerékpáros nem folytatja tovább a pedálok hajtását,"

 

Ez elég jól összeillik az idézett Kresz szöveggel, a rásegítős hajtásról van szó, nem önálló motoros haladásról max. 25 km/h-ig.

 

 

Az a jármű, amivel az öregasszony az emelkedőn tekerés nélkül elmegy mellettem mint a rakéta, az sokminden, de nem kerékpár. De már annyi öreg repeszt ezekkel a vackokkal, hogy belpolitikai kérdés lenne a helyzet tisztázása.

 

A hatóságok évek óta tartó impotenciájának köszönhető a zűrzavar, a csőbe húzott állampolgárok meg nem értik, most akkor mi van, hisz ők kerékpárt vettek.

 

(még mielőtt: nem vagyok hozzáértő jogász, csak bogarászom a témát és erre jutottam)

Előzmény: Péter2. (3019)
Péter2. Creative Commons License 2018.11.10 0 1 3019

Köszönöm , hogy elküldtétek az orfk álláspontját ! Elég vicces ! ( " Ha a jármű motorja nem csak rásegítésként működik, hanem önállóan hajtja azt, akkor az „elektromos kerékpárpá ...... -) Mi van akkor ha tekerem és közben húzom a " gázt " , hogy tudja a rendőr , hogy azt én tekerem , vagy a motor hajtja ?  Mert lehet , hogy csak imitálom a tekerést a motorral meg hajtatom a gépet   ! ??? Amúgy meg 100W teljesítménnyel is tud önállóan menni az  e motorral segített kerékpár ! Tiltani akarják ezt is ! Ha szó szerint értjük a 1975  törvényt akkor a több-3-4- 100 ezer forintos " Pedelec felelne meg annak  törvénynek ! Pedelec meg pár éve létezik csak ,  gondolom akkor azt az 1975  törvény azért úgy írták , mert  nem volt akkoriban olyan eszköz ami megfelelt volna abba a kategóriába  ! Lényeg úgy hozzák a törvényeket , hogy engedély , vizsga nélkül lassan levegőt se vehessél ! Lásd , horgászat , fémkeresés,  drón reptetés  stb vizsga vizsga , illeték stb  kell !!!!

rokkantbányász Creative Commons License 2018.11.10 0 1 3018

 Szép napot mindenkinek!                                                                                                                                  Erről az egészről az a véleményem,hogy ha motoros kerékpárt egyértelmű papírokkal vásárolta valaki,és ezt igazoltatáskor meg is mutatja a rendőrnek-egyéb szabályok megsértése esetét kivéve-a rendőrség büntető eljárást ugyan kezdeményezhet-de az, egy peres eljárásban-nem fog túlmutatni a felesleges zaklatás tényén.Más dolog,hogy ki kell várni a végét-a rendőrség még nem nyert ilyen ügyekben!Ajkán is okoskodnak(még még pár helyen)-az utolsó pillanatig védve az eljáró rendőrmundért.Mindig akad egy ilyen parancsnok,aki szerint csak féljen Gipsz Jakab "állampógár"-de a világ semmi kincséért nem tartanak eligazítást ebben az ügyben!Teherautómotor-teljesítményű villamos motor hajtja a "robogókerékpárt"-semmi baj nincs vele-mert ilyen van kint az utakon már vagy 20 éve...Ha nagy tömegben,akkoriban jöttek volna a lefojtott benzinmotoros "csodák"-akkor most a "AAA" elemes motorokkal lenne a baj?És mi az,hogy 25 kmh határ?És,ha csak külterületen használom-ahol mehetek vele max. 50 kmh sebességgel??? 300W teljesítményhatár megléte az irányadó,használóként pedig-az előírt kerékpáros felszereltség,és kerékpáros szabályok betartása!

                                                                                                                            

Imre Pataki Creative Commons License 2018.11.10 0 0 3017

Szia. Én Pest megyébe lakom nekem Polymobillom van BFB-01B még 2 év alatt nem igazoltattak.

Előzmény: imre padar (3016)
imre padar Creative Commons License 2018.11.10 0 1 3016

Szolnok megye.

UNIÓS rendelet szerint 25kmh - íg korlátozva kerékpárnak számít.Ezért lehet kerékpárként korlátozva árulni.Ha a papírra rávan írva,hogy robbanómotoros kerékpár,akkor nem tudnak mit kezdeni,ha okosan használod, még ha a CDI-it széthúzod is.Ha rendőrt látok lelassítok.meg falbol hajtom a pedált.

Ha bukósisakot használsz lakott területen kívül,meg mellényt , akkor nem kötözködnek veled.Ezt nekem a rend őrei ajánlották.Nekem Lofty moci van.

Még jó pont ha a világítás bevan kapcsolva.

Nemrég pedál nélküli Trd 043 elektromos mocival igazoltattak ,papírra elektromos kerékpár van írva ,nem volt probléma ,hogy nem volt pedál rajta!

Annyi volt a baja,hogy nem éget a világítás.Annyit mondott,ha elektromos kerékpár is ,akkor is kapcsoljam be a világítást külterületen.

A Z-tech mocival voltam,csak annyit kérdezett ,hogy ez kerékpárnak számít,annyi volt a prolémája,hogy kopott volt a hátsó gumi.

40km-es körzebe járok a mocival több városba,soha nem volt még problémám,persze a kerékpárra vonatkozó szabályokat betartva.Ha van kerékpár út.akkor ott megyek a sebesség betartása mellett.

Ez van mifelénk.

Előzmény: Imre Pataki (3014)
Marci Makk Creative Commons License 2018.11.10 0 1 3015

Szolnok

Előzmény: Imre Pataki (3014)
Imre Pataki Creative Commons License 2018.11.10 -1 0 3014

Szia.Melyik megyébe laksz meg írnád köszi. 

Előzmény: imre padar (3011)
Marci Makk Creative Commons License 2018.11.10 0 0 3013

ha egy simsont vagy egy más motort  lekorlátozol 25 km/h ra abból még nem lesz kerékpár.

Előzmény: imre padar (3011)
Guszti333 Creative Commons License 2018.11.10 0 0 3012

Úgy tűnik a Magyar rendőrség álláspontja szerint viszont önerőből nem mehet, ha le van fojtva, ha nincs..

 

sajnos az enyémet is el kell adnom emiatt, mert itt nem használhatom, pedig vadiúj. Tényleg, érdekel valakit? Szürke színű Poly fh01 :)

 

190 000-ért elvihető ha eljössz érte!

imre padar Creative Commons License 2018.11.10 -1 0 3011

Köszi,hogy elküldted!

Csak van egy UNIÓS rendelet,amely szerint 25kmh -le van korlátozva akkor kerékpárnak minősül.

Ha meg le van korlátozva ,akkor NEM lehet segédmotoros kerékpár.

De mivel lekorlátozva árulják,így elvileg nem igen lehet belekötni!

Az most más dolog,hogy a CDI-vel játszadozol.

Ennyit erről!

Én is használom a mocit,problémám nem volt,pedig 5 éve megvan.

Előzmény: Guszti333 (3010)
Guszti333 Creative Commons License 2018.11.10 0 0 3010

A korábban kiírt email címekre a teljes levelet elküldtem!

Guszti333 Creative Commons License 2018.11.09 0 0 3009

Üdv! Youtube-os srác ismét jelentkezik : Begépelem Nektek a levél lényegét ( nem másolhatom mivel PDF formátumú)

 

"A motoros kerékpár használatára vonatkozó megkeresésével az alábbi tájékoztatást adom:

 

A kerékpár meghatározásában nagyon fontos, hogy a motor csak segítheti az emberi erővel történő hajtást.

 

Ha a jármű motorja nem csak rásegítésként működik, hanem önállóan hajtja is azt, akkor a közúti közlekedés szabályok tekintetében

 

segédmotoros kerékpárnak minősül és közlekedés során az arra érvényes szabályokat kell betartani.

 

A konkrét típust illetően, figyelemmel annak felépítésére, önsúlyára, és áttételezésére nehéz elképzelni, hogy azt kerékpárhoz hasonlóan

 

emberi erőhöz történő hajtásra tervezték volna."

 

 

A levél lényege ennyi, magyarul: Az Országos Rendőr Főkapitányság szerint ezeket a járműveket NEM HASZNÁLHATJUK JOGOSÍTVÁNY ÉS BUKÓSISAK NÉLKÜL.

 

Ha Téged a Józsibá meg a Gyuribá rendőr elenged az szép és jó, de normál esetben nem használhatod, ezért fáztam rá én is itt Ajkán.

 

Sajnos ez a helyzet srácok.

 

 

farkzoli Creative Commons License 2018.11.09 0 0 3008

Helló, a levél lényegét közzé tehetnéd itt is.

Előzmény: Guszti333 (2999)
APEDOKI Creative Commons License 2018.11.09 0 0 3007

Engem is érdekel ha lehet kérlek szépen küldeni nekem is.  apedoki @ freemail.hu  Előre is köszönöm!

Előzmény: Guszti333 (2999)
Marci Makk Creative Commons License 2018.11.09 0 0 3006

helló érdekel makkmarci36@hotmail.com

imre padar Creative Commons License 2018.11.09 0 0 3005

Engem is érdekelne.

padipadi54.ip@gmail.com

Imre Pataki Creative Commons License 2018.11.09 -1 0 3004

Szia. Érdekel. jimi53@citromail.hu  Köszönöm.

Előzmény: Guszti333 (2999)
Imre Pataki Creative Commons License 2018.11.09 -1 0 3003

jimi53@citromail.hu   Érdekelne köszi.

Előzmény: Tamás Forcz (3002)
Tamás Forcz Creative Commons License 2018.11.08 0 0 3002

Szia! Engem is érdekelne.

forcztamas@freemail.hu

Köszi!

Előzmény: Guszti333 (2999)
Péter2. Creative Commons License 2018.11.08 0 0 3001

bmp2@citromail.hu kíváncsi vagyok ! Köszönöm !

Előzmény: Guszti333 (2999)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!