Keresés

Részletes keresés

tangerine Creative Commons License 2014.02.12 0 0 1290

Érdekes, nekem először nem jött, le, 1 perc múlva meg lejött. Vagy most tették vissza, vagy cache-ből jött.

Most elmentettem, ha kell valakinek emilben elküldöm.

Nekem is van kamathozó, meg vip is. Fizetni nem akarok, meg Pécsre utazni sem a felmondáshoz.

 

Előzmény: Axióma (1289)
Axióma Creative Commons License 2014.02.12 0 0 1289

Aztarohadt... tenyleg meg akarjak lepni! Raadasul rakerdeztem, es semmi szemelyes ertesites nem megy ki, tehat ulsz otthon egy semmire nem hasznalt de nem is ker enni kamathozo bankszamlaval, es erre egyszer csak fizetos lesz, majd ugy 20e minusz utan szoktak atadni behajtoknak.

Az OK, hogy a kondivaltozast 60 nappal elotte meg kell hirdetni, de az az adott termek valtozasara ervenyes. En meglepodok, ha mindenfele alairas nelkul termeket valthatnanak alattam (netbankban allitolag jon figyelmeztetes, nem leptem me'g be, hiszen semmi dolgom ott). Raadasul mi meg 5e Ft-ert nyitottuk a szamlat, ugyhogy direkt arra hivatkoztak, hogy ez egyszeri koltseg de ne egy evre hanem 20 evre fedezi az osszes koltseget, es most persze nem adjak vissza...

Felmondani a letoltheto nyomtatvannyal, es postan vagy kirendeltseghez bevive lehet.

 

En azert tennek egy kort a pszaf-nel, bar fogadkozott, hogy a pszaf ezt elfogadta (mondom en lattam mar olyan otp ltp - pont az ment reklamkent a telebank elejen - aszf-et, amit lepecseteltek, de aztan a reklamaciomra nekem adtak igazat).

 

Viszont!! Nem toltotte le valaki veletlenul az apr.12-tol ervenyes "mar nem ertekesitett" pdf-et? Nekem sajna nincs meg, es azota le is vettek, gondolom rajottek hogy a kamathozorol ilyet nem tehetnenek ki (allitolag a diakszamlahoz kene hogy legyen, szoval valami atmeneti kapkodasban javitas van most). Mert az az allaspontom, hogy tegnap megneztem hogy a kamathozo letezik es nulla maradt, es legkozelebb csak a behajtoval talalkozom, mert ok felrevezettek.

 

t.lantos Creative Commons License 2014.02.12 0 0 1288

a penzcentrumot ugyan nem tekintem hivatalos forrasnak, de valahonnan csak szedtekÉ

"A jelenlegi Axa-ügyfeleket ha másképp nem nyilatkoznak, automatikusan az OKÉ1 csomagba teszik"

 

Ellentmond annak, hogy van a nem ertekesitett hirdetmeny.

Axióma Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1287

Hat akkor marad a lutri...

Előzmény: t.lantos (1286)
t.lantos Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1286

2 problemam van.

USD kellene (biztonsagi tartaleknak) illetve olyan valuta, amit europaban nem tudok beszerezni :)

 

Előzmény: Axióma (1285)
Axióma Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1285

Vedd fel a bp-i euros otp automatabol... az tudtommal minden banknak kulfoldi felvetel igy is, ugy is. Mar persze ha nem gondolod, hogy az arfolyam tobb mint 2% elteresben lehet rossz iranyban...

Előzmény: t.lantos (1284)
t.lantos Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1284

Ajanlom nekik, hogy nyarig ne vonjak vissza, mert meg tervezek egy kulfoldi kp felvetelt ;)

Előzmény: t.lantos (1283)
t.lantos Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1283

Legalabb nem kell rohanni megszuntetni.

De van egy ilyen pont is, es ezt en nagyon szerettem (ki is hasznaltam)

 

Bankkártya használat

A bankkártyával naponta felhasználható keret: a Hirdetmény szerint meghatározott kártyalimit, de legfeljebb a kártyához tartozó bankszámla egyenlege szerinti összeg lehet.

A Bank által kibocsátott bankkártyák készpénzfelvételre és vásárlásra használhatók a VISA/VISA Electron, illetve a MasterCard felirattal ellátott elfogadóhelyeken.

Külföldön történő vásárlás vagy készpénzfelvétel esetén a tranzakció devizaneme és a bankszámla devizaneme között átváltás (konverzió) történik, melynek során az alkalmazott árfolyam a nemzetközi kártyatársaság által meghatározott átváltási árfolyam 102%-a.

Akció: a Bank az akció időtartama alatt a tranzakció devizaneme és a bankszámla devizaneme között átváltást a nemzetközi kártyatársaságok által meghatározott árfolyam 100%-án végzi. Az akció visszavonásig érvényes.

Előzmény: Axióma (1282)
Axióma Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1282

Koszi. Valahogy nem erre linkelik egyelore (vagy legalabbis reggel amikor neztem) a kamathozot, hanem a regi kondiciokra...

Mindenesetre akkor ha nem postan kuldik a kivonatot, akkor tovabbra is ingyen elvan, az akkor nekem egyelore jo es eleg is.

Előzmény: Sudliom (1281)
Sudliom Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1281

https://www.axa.hu/static/axa_internet/sw/file/Nem_ertekesitett_Lakossagi_bankszamla_hirdetmeny_20140412.pdf

Előzmény: Axióma (1280)
Axióma Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1280

Es mi lesz a regi szamlakkal? En eddig csak a kartyam adtam vissza, mondvan hogy ingyen elvan, meg en meg penzert nyitottam barmikor ujra megtehetik ezt, miert ne maradjon.

Elsore arra se latok utalast, hogy a regieket tobbe nem lehet igenyelni. Raadasul nekem ugye 60 napig igy kell maradjon, de utana?

Előzmény: t.lantos (1279)
t.lantos Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1279

Asszem az axanak is reszeltek.

https://www.axa.hu/static/axa_internet/sw/file/Lakossagi_bankszamla_hirdetmeny_20140412.pdf

Kar, a kulfoldi ingyenes kp felvetel jo dolog volt.

 

Polonic Creative Commons License 2014.02.09 0 0 1278

Raiffeisen OneCard hitelkártyát nem nézted? Szerintem az sem rossz mostanában.

https://www.raiffeisen.hu/maganszemely/hitelkartya/onecard-standard

A Raiffeisen számláknál ne a sima díjnullázó számlát nézd, hanem a díjnullázó pluszt.

Előzmény: azazello_ (1277)
azazello_ Creative Commons License 2014.02.09 0 0 1277

szia,

 

Koszonom, nem teljesitem a KH mindket feltetelt, es az Erste is jobb, amennyiben mas is ott van a csaladnal. 

 

Azota tovabb turkaltam a hirdetmenyeket a ket emlitett HK kozott (CitiL es Joker), es egyertelmu, hogy nekem inkabb a Joker felel meg. Jobban ki tudom hasznalni a visszateriteseit. A CitiL-t tavaly oktoberben kellett volna megkotni... 

 

A kerdesem tehat ugy modosul, hogy 

- van valami a Jokernel, amit nem vettem eszre (bananhej, nagy rejtett hatrany)? 

- a bankszamlak kozul (Erste egyszamla; Raiff. Dijnullazo) van-e lenyegi kulonbseg? Egyaltalan, van ezeknel jobb mas banknal? Hajlok ra, hogy az egyszeruseg vegett a Joker melle az egyszamlat valasszam (es akkor majd a megtakaritasaimat vinnem mashova, de erre, ahogy nezem, van mas topik). 

 

udv,

a.

Előzmény: Törölt nick (1276)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.09 0 0 1276

nem tudom hogy állsz anyagilag, de én egy harmadik lehetőséget is figyelembe vennék

 

https://www.kh.hu/publish/kh/hu/lakossag/termekek_szolgaltatasok/szamlavezetes/szamlacsomagok/K_H_okos_szamlacsomagok_/K_H_bovitett_szamlacsomag.html

 

ingyenes bank és hitelkártya (2%-os visszatérítéssel), ingyenes átutalás, ha nincs 3 milliód, akkor havi 950 Ft havidíjjal

Előzmény: azazello_ (1275)
azazello_ Creative Commons License 2014.02.08 0 0 1275

Sziasztok,


Tanacsert fordulok hozzatok, valoszinuleg a rutinotok leroviditene a keresgelesre forditott idot. Elhagynam az OTP kebelét (diákélet maradványa), es egy olcso bankszamla + hitelkartya kombot szeretnek hasznalni, mint itt sokan. Erste egyszamla es Raiffaisen Dijnullazo, es Citilife es Erste Joker kozott akarok vacillalok. Bocs, hosszu lesz.


En: 250k fizu, sok kartyahasznalat (kerulom a kp-t ahol lehet), nagy tetelek ritkán, egyelore minimalis havi fix rendszeres kiadas, havonta-kethavonta kulfoldi ut. Netes vasarlasok gyakran. Hitelkartyam meg nem volt, de tajekozodtam, ertem a mukodeset (csak vasarlas, nem kimaxolni a keretet, mindig mindent visszafizetni, annyit kolteni mint eddig is). Itt is read-onlyban olalkodok egy ideje.


A kerdeseim:


HK:

Citilife és Erste Joker kozott van lényeges különbség? Visa vs Mastercard ma mar mindegy, nem? A Citi fele hajlottam altalaban, mert ismertebb, teheto ra csop. beszedes, ezzel automatikusan visszafizetheto a hitelosszeg is, s a Kamatnullazo hir is jol johet. Negativum, hogy a penzvisszaterites a korlatozva van arra, hogy a partneruzletekben lehet csak levasarolni, azaz nincs egyszeru cash back. Es foleg, ami megdobbentett: a hirdetmeny bongeszesebol kiderult, hogy 2013 oszetol bevezettek a 0,3% vasarlasi jutalekot, azaz en (is) fizetek a Citinek, amikor ezzel a kartyaval fizetek?! Vagy rosszul ertem?

Szoval összessegeben az Erste mellett szol a jobb a visszateritese a 6. honap utan is (4% a kivalasztott kategoriaban, ami valtoztathato), amikor a Citi lecsokken 1%-ra mindenhol (kiv. partnerek, de az szamomra szuk kor).


Bankszamla:

Itt nem akarok Citit mert altalaban draga banknak tartom. Azonban ide tartozik egy altalanos kérdés: bankon beluli atutalasnal is van tranz. ado (azaz erdemes egy bankon belul tartani a hitelkartyat és a szamlat, amire a fizu jon)?

Nyilvan ennyi fizu lekotese nem nagy biznisz egy-egy honapra, igy egyelore jobban erdekel a szamla koltsege, mint a megtakaritasi szamlakon adott kamat.

Itt az Erste felé hajlok, mert az egyszamla szimpatikus kezdemenyezes, a jo netbank nekem fontos es az Erste annak tunik (a Raiffaisenét nem ismerem).

Olcso kulfoldre utalas meg jelentos plusz lehetne.


Szoval, szerintetek melyik a jo kombinacio? Általában, átsiklott valami fontos folott a figyelmem?


Köszönöm mindenkinek,

a.

 

panxer Creative Commons License 2014.01.24 0 0 1274

A válaszolt hozzászólás erre a cikkre linkelt:

 

"Lépett az OTP: kemény válasz az ingyenes készpénzre 2014. január 17., péntek 9:52 Micskei Lajos


 

Lépett az OTP, feltehetőleg az ingyenes készpénzfelvétel miatt törölte több számlacsomag esetében is a készpénzfelvételhez kapcsolódó akcióit. Véleményünk szerint a Magyar Nemzeti bank még bele sem köthet a változásba, hiszen nem díjemelésről van szó, csupán egy akció eltörléséről."

Előzmény: ac07 (1273)
ac07 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 1273

Hol volt itt az OTP-ről szó ember?! Az 1-5 millió forint közötti, OBA biztosított pénzeket fogja az OBA az OTP-n keresztül kifizetni. Ennyi.

Előzmény: panxer (1272)
panxer Creative Commons License 2014.01.24 0 0 1272

Aki az OTP-nél van, az meg is érdemli!

Én törvényt hoznék, hogy az OTP köteles 3-szorosára emelni a díjait, hátha úgy végre észbe kapnának az emberek, hogy így lassan 25 évvel a rendszerváltás után már nem csak egy bank van az országban...

 

Előzmény: Veszpremi (1268)
FOMA Creative Commons License 2014.01.24 0 0 1271

"akinek meg nagyobb pénze van bent, mint a 100e euro, az bukta"

 

Aki ennél nagyobb összeget egy takszövben tart, az meg is érdemli a buktát.

Előzmény: Veszpremi (1269)
Axióma Creative Commons License 2014.01.24 0 0 1270

Tudod ha nekem 100e euro feletti penzem lenne es azt se neztem (plane nem kerdeztem szakembert), hogy ezt az OBA miatt szet kene dobni tobb penzintezetbe, akkor lehet hogy nem fajna a folotti resz elvesztese... szerintem aki ide jon forumozni, annak gyakorlatilag sose lesz ilyen problemaja. A kis penznel meg mindossze annyi a kockazat, hogy par hetig vagy par honapig varni kell ra (de meg a beigert kamatot is kifizetik).

Előzmény: Veszpremi (1269)
Veszpremi Creative Commons License 2014.01.24 0 0 1269

Ezt ne válasszátok: http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/becsodolt_a_takarek_20_milliard_forint_uszhat_el.1.194424.html

Felelősségrevonásról nem olvastam. Valakik zsíros hasznot húznak, akinek meg nagyobb pénze van bent, mint a 100e euro, az bukta, pedig vétlen volt. Mindig a vétlenek járják meg.

Veszpremi Creative Commons License 2014.01.17 0 0 1268
Axióma Creative Commons License 2014.01.14 0 0 1267

Nekem kerekparos klubtagkent, havi 50e beerkezovel ingyen szamla felaru beteti, utalas darabja 19Ft koltsegem lett volna naluk osszesen. Szoval ugy alapbol, ha nem tudtam volna a Zerora atkoltozni (vagy ez a kedvezmeny kesobb nem lenne igenyelheto, mert en fenntartom, hogy esetleg kesobb megis lesz naluk szamlam - nagyobb bajom ezen kivul nem volt veluk), akkor biztos hogy ezt tartanam meg.

Előzmény: t.lantos (1266)
t.lantos Creative Commons License 2014.01.14 0 0 1266

Amugyis felrobbantottak oket.

Indultunk 500ft/ho dijrol, aztan emeltek 550-re, aztan most valami 980-ra, es 390ft volt egy tizenparezer forintos atutalas. Mi ez, ha nem rablas?

 

Előzmény: Axióma (1265)
Axióma Creative Commons License 2014.01.13 0 0 1265

CIB-re pont ma panaszkodott masik forumban valaki, hogy figyelmeztetes nelkul nagy koltseggel kihuztak a laba alol az euro malacperselyt, es erre ma belepek, mit latok, jan.5-ig volt ervenyes a kerekparos kedvezmenyem, 15-eig kell atszerzodnom, raadasul voltam is a bankban(!) penteken csak nem tudtak elintezni a papirozast (jo, en is kisse siettem, mondtam inkabb jovok ujra) a helyette ugyanerre kaphato kedvezmenyre (nem is ertem, miert nem raktak at automatikusan), mindketto 50% kedvezmenyt jelent a hitelkartyara. Na persze hogy 7-en beterheltek a teljes eves dijat:(( azt hiszem, ezzel meghoztam a dontest, nem probalkozok fenntartani naluk a szamlamat minimalis dijert, meg reszleges fizu-atutalasert, inkabb megszuntetek mindent, kiveve a hitelkartyat.

Előzmény: t.lantos (1264)
t.lantos Creative Commons License 2014.01.13 0 0 1264

Mi meg meg a keritest is magunknak festettuk :)

Eddig az FHB a nyero, ingyen netbank, es 490ft-os havidijjal.

FOMA Creative Commons License 2014.01.13 0 0 1263

Lakás. Gondnok, szauna, konditerem, jacuzzi, ... ködlámpa, metálfányezés stb.:-)

Előzmény: FOMA (1259)
t.lantos Creative Commons License 2014.01.13 0 0 1262

takszovhoz elvbol nem. meg nincs is a faluban szerintem.

es szerinted egy tarsashazkezelo ingyen dolgozik?

ac07 Creative Commons License 2014.01.13 0 0 1261

Nincs értelme esetleg bemennetek egy társasházkezelő alá?

Vagy nézz meg takarékszövetkezeti számlát.

Előzmény: t.lantos (1260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!