Keresés

Részletes keresés

Aurora11 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 34

Azt értem!De azt kituttátok mutatni,hogy az elketromágneses erők hogyan modosítják a Ti elméletetek gravitációs törvényét,hogy mindig PONTOSAN 1-et kapjanak a torziós ingás kisérleteknél a súlyos és tehetetlen tömeg arányára.Mert Eötvös korában még nem volt annyi villanyvezeték,meg minden.Míg Dicke korában is TV is volt,rádióadók is léteztek.A technikai fejlődés miatt nyilván megnőtt volna az F(e.m.) és ez megváltoztatta voln Dicke eredményét és mondjuk  a súlyos és tehetetlen tömeg arányára 0,999-et kapot volna egy helyett.Ennél mégis sokkal nagyobb volt a mérési pontossága,mint amennyi Eötvösé volt.

Előzmény: iszugyi (29)
Aurora11 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 33

Írtál az oldaladon arról,hogy a gázbolygóknak más a mozgásuk a nap körül,mint a Föld típusú bolygóknak.Ugyanis a gázbolygók a könnyebb elemekből:hidrogén,hélium,nitrogén,szén állnak,mint a Föld típusú bolygók:vas,nikkel,kobalt,szilicium.

Igenám,de akkor ha mondjuk a Szaturnusz súlytalanul kering a Nap körül évmilliárdok óta,akkor miért nem vált benne szét a pálya haladási írányára merőleges rétegekbe külön a gáz alkotó elemei?Legelől a legnezebb szén,nitrogén elemek és leghátul a hélium és a hidrogén?

"A test elektromosan töltött részecskékböl áll, amire a környezete elektromágnesesen is hat és ezt a hatást az F(e.m.) adja meg a test mozgásegyenletben. Az e.m. és a gravitációs statikus eröröl tudjuk, hogy óriási a külöbség köztük (kb. 10^42). De nem törödött a fizikában senki a mozgásegyenletben fellépö környezet e.m.-hatása F(e.m.) és gravitáció F(grav.)arányával. Az F(e.m.)-et meggondolás nélkül egyszerüen kinullázták! Hát ezt nem szabadott volna megtenni."

 

Arra gondolok,hogy azért mert az elektromágneses erők,(mégha a kvadrupol vagy oktupol momentumhoz tartoznak is)fajlagosan 1042-enszer erősebbek,mint a gravitációs erők.Hiába,a grvitációra nem nagyon befolyásolhatják az elektromágneses erők(ha feltételezzük,hogy bármi közük van egymáshoz),mert abban a fajlagos erőtartományban ahol a gravitáció fellép,nem lép fel elektromágneses kölcsönhatás.

Amikor nagyságilag összemérhetők a gravitációs erők az elektromágneses erőkkel,például a pulzáló neutroncsilagoknál,akkor sem vettek észre semmit.Pedig a neutroncsillag mágneses tere miatti fényjelenséget tutira befoyásolta volna a neutroncsillag iszonyatosan erős gravitációs térerőssége.

Előzmény: iszugyi (28)
Aurora11 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 32
sarkadi kísérletéről én is hallottam.Az Eltén a KÉMIA tanszéken még mindig ki van rakva!:)
Előzmény: Arilou (27)
iszugyi Creative Commons License 2008.04.03 0 0 31

Az én elméletemben a testek kétfajta tömege különbsége innen jön

 

m(test;g) = N (m(P) - m(e))

 

m(test;i) = N (m(P) + m(e)) + 2 M m(e) - E(kötés)/c^2 = m(test;g) (1-delta(test)).

 

Az E(kötés) különbsége meg az atommagban kötött (proton, elektron és pozitron)-tól jön!

 

 

Előzmény: iszugyi (30)
iszugyi Creative Commons License 2008.04.03 0 0 30
A STEP-projekt eddigi kudarzai abból álltak, hogy a bémai ejtötoronyban elvégzett 'nagyon pontos' mérések, mint elökísérletek, NEM TUDTÀK A TESTEK SZABADESÈSE EGYETEMESSÉGÉT IGAZOLNI!

De az együgyü gravitációs fizikusok nem is vették észre, hogy eddig a testek egyetemes szabadesése még 10^-5-ös potossággal sem igazolt. Ezt a fizika egyszerüen eddig elmulasztotta kimérni.



Előzmény: iszugyi (29)
iszugyi Creative Commons License 2008.04.03 0 0 29
A brémai ejtötorony kinéz a sikságból és a vákuumcsö mérete 110 m hosszú és kb. 6 m átméröjü. Egy a csöben mozgó testtöl elég szép távolságban van a 'környezet'.

Jelenleg csak az alumíniumból álló ejtökapszulában lehet kisérletezni Brémában, de elvileg lehetne szabadon is ejtegetni a vákuumcsöben és a különbségeket méregetni. Én az Al-kapszulában végeztem el az ejtökísérletemet ezzel az eredménnyel

a(Al) > a(Pb) > a(C) > a(Li),

10^-5-ös mérési pontosság mellett.

A kísérletemnél a gyorsulás különbségek csak kb. 1/6-a voltak a tömeghiányból kiszámítottakkal szemben. (A Be és a B próbatestek meg az adhézió miatt lent ragadtak.) De az ejtökapszulában elvégzett ejtökísérlettel már ki tudtam mutatni az izotópösszetételtöl függö nehézségi gyorsulást (!)

Jobb eredményt kapnánk ki, ha a vákuumcsöben szabadon ejtenénk le a különbözö kémiai elemekböl álló testeket. És az ilyen kisérletek jóval olcsóbbak lennének mint a 150 millió $-os STEP projekt az ürhajóban, ami eddigi kudarzok miatt 2012-re van eltolva és a péz legnagyobb része fuccs....

Szabadesés azt jelenti, hogy a környezet F(e.m.) hatása elhanyagolható a Föld gravitációs hatása 1/1000-ével szemben.
Előzmény: iszugyi (28)
iszugyi Creative Commons License 2008.04.03 0 0 28

Aurora11: "Az űrhajósok többezer kilométert esnek szabadon,és nem vették észre a tárgyakon azt,amit Brémában 140 méteren észrevettek.Hogy a különböző anyagi minőségű testek különböző gyorsulással esnek."

 

A testek mozásegyenlete

 

m(test;i) a(test) = F(e.m.) + F(grav.)

 

ami egy közelités, definiálja a testek  tehetetlen tömegét m(test;i). A test súlyos tömege m(test;g) (a gravitációt töltések keresztül) csak az F(grav.)-ban lép fel. Az

 

m(test;i) = m(test,g) (1 - delta(test))

 

a tömegmérésböl ismerve ezreléknyi nagyságrednben függ az izotópösszetételtöl. A test relatív tömeghiánya, a delta(test), nem csak az elektromosan töltött izotópok mozgásánál mutatkozik meg az elektromágneses mezöben (a tömegspektrumokban), hanem egy elektromosan semleges test minden mozgásánál.

 

A test elektromosan töltött részecskékböl áll, amire a környezete elektromágnesesen is hat és ezt a hatást az F(e.m.) adja meg a test mozgásegyenletben. Az e.m. és a gravitációs statikus eröröl tudjuk, hogy óriási a külöbség köztük (kb. 10^42). De nem törödött a fizikában senki a mozgásegyenletben fellépö környezet e.m.-hatása F(e.m.) és gravitáció F(grav.)arányával. Az F(e.m.)-et meggondolás nélkül egyszerüen kinullázták! Hát ezt nem szabadott volna megtenni.

 

 

Mi történik az ürhajóban?

 

Ha egy kiválasztott test Uhu-val rá van ragasztva az ürhajóra, akkor a test ugyanolyan sebességgel mozog mint az ürhajó.

 

Ha a kiválasztott test érintkezik az ürhajóval, akkor adhézió lép fel közöttük. A test akkor ekkor is marad a helyén.

 

Ha a test libeg az ürhajó belsejében, akkor meg a száguldó ürhajó a kezdö feltételek ellenére magával huzza a libegö testet a közöttük utalkodó kétféle hatás miatt, és az F(e.m.) a nagyobb. Az ürhajók általában tele vannak tömve elektronikával, úgy hogy az F(e.m.)-et nem lehet elhanyagolni a Földröl kiinduló F(grav.) = - G(grav.) M(Föld;g) m(test;g)/r^2-el szemben sem. E mellett csak a mérési pontosság kérdése, hogy ki lehetne mutatni, hogy a különbözö testeknek, különbözö a mozgása. Persze pontosan kellene tudni a két erö hatását.

 

A brémai ejtötoronyban ezt kitünöen lehetne kikisérletezni: Az ejtökapuszulában szabadon egy elhelyezett testek (libegö) mozgását kellene összevetni a szabadon leejtett testek mozgásával.

 

Előzmény: Aurora11 (26)
Arilou Creative Commons License 2008.04.03 0 0 27
Szerintem a kérdést se érti.

Nem lényeges ugyan, de eszembe jutott erről az egészről egy másik elmélet, a Sarkadi-Bodonyi féle gravitációelmélet. Ez olyan 10 éve kavart vitákat különféle fórumokon, levelezőlistákon.

Ennek az volt a lényege, hogy a gravitáció nem a tömegekkel arányos, hanem a tömegek különbségével. Ezt találta ki Sarkadi. Az elméletet pedig Bodonyi mérése támasztotta alá, aki iszugyihoz hasonlóan szintén "kimérte", hogy valóban így van, két azonos tömegű test pl egyáltalán nem vonzza egymást :)

Ez az egész topiccsoport kísértetiesen emlékeztet arra a vitára. Sarkadi számára is csak egyetlen fizikai tény létezett, az ő mérési eredménye, amit soha senki más nem erősített meg. A vita szintén hasonló volt: a kínos kérdéseket egyszerűen meg se hallotta, nem reagált rájuk, mindenki együgyű volt és ostoba :)

iszugyi, neked ez a Sarkadi véletlenül nem rokonod? :)
Előzmény: Aurora11 (26)
Aurora11 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 26

Hogy lehet,hogy nem léteznek?Jó halszálpontosan sohasem,de azért az űrben lévő állapot ezt nagyon jól megközelíti.

Hogy lehet,hogy nincs súlytalanság?Az űrhajósok többezer kilométert esnek szabadon,és nem vették észre a tárgyakon azt,amit Brémában 140 méteren észrevettek.Hogy a különböző anyagi minőségű testek különböző gyorsulással esnek.

Előzmény: iszugyi (25)
iszugyi Creative Commons License 2008.04.02 0 0 25
'Inerciarendszerek' nem léteznek! Ezeket csak a fizikusok találták ki!
Előzmény: Aurora11 (23)
iszugyi Creative Commons License 2008.04.02 0 0 24
'Súlytanak állapot' nem létezik, az anyag sürüségének semmi köze sincs a súlyhoz!
Előzmény: Aurora11 (22)
Aurora11 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 23
Mert igazából az inerciarendszerre legjobb közelítés az űrhajó,ami súlytalan állapotban kering a Föld körül.Ha hat is rá valamekkora erő akkor egy szerkezet észreveszi és beindít egy korrigáló hajtóművet,amely visszaállítja az rhajó eredeti inerciális mozgását,ez a hajtómű az űrhajó "lelkiismerete".Az általános relativitáselmélet azonállítása,hogy egy gravitációs erőtér helyettesíthető egy gyorsuló rendszerrel,a súlytalanság állapotának megmentését vonta maga után.Mert,ha a gravitáció nemcsak a testek tömegétől,hanem anyagi minőségtől is függne,akkor a súlytalanság állapot nem lenne inerciarendszer,mert az eltérő anyagú testek egy szétválasztó erő hatna.
Előzmény: Aurora11 (22)
Aurora11 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 22
De akkor amikor az űrhajóban súlytalan állapot uralkodik,akkor a sűrűbb anyagok szétválnak a ritkábbaktól az űrhajóban?Szóval a súlytalan állapot kitüntett inerciarendszer lenne?
Előzmény: iszugyi (21)
iszugyi Creative Commons License 2008.04.02 0 0 21
Egy liftben a vas tárgyak gyorsabban esnének mint a lift, ha az nem vasból van, és a szilárd tiszta kémiai anyagok közül a lítium esik a leglassabban!
Előzmény: Aurora11 (20)
Aurora11 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 20

Felénél tartok.Nagyon érdekes.A könyvekben tényleg ott van a minusz előjel a gravitációs törvényben.Az az ejtőtorony durva?Építettetek hozzá liftet,hogy feljussatok,vagy fel kell lépcsőzni?

Kemény az a rajz,amin newton Szász felíratú sállal elcsodálkozik,hogy a vasalma gyorsabban esik le,mint a sima alma.

De mi a véleményed a torziós ingás mérésekről?

És mi  a véleményed arról,hogy az űrhajókban a súlytalanság állapotában a vastárgyak ugyanúgy lebegnek a kabinban,mint az űrhajósok,vagy a vízcsepp?Ha az elméletednek igaza lenne,akkor a vastárgyak önálló útra indulnának a kisebb sűrűségű űrhajosokhoz képest.És az űrhajóban akkor szétválasztodnának a különböző anyagi minőségű tárgyak.Mert ilyenkor is szabadesés van.

 

Előzmény: iszugyi (19)
iszugyi Creative Commons License 2008.04.02 0 0 19
Aurora11, elolvastad és kb. megértetted?
Előzmény: Aurora11 (18)
Aurora11 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 18
Jó,elolvasom!
Előzmény: iszugyi (15)
iszugyi Creative Commons License 2008.03.31 0 0 17
Tudod mit, az izotópösszetételtöl való függése a nehézségi gyorsulásnak a döntö!
Előzmény: iszugyi (16)
iszugyi Creative Commons License 2008.03.31 0 0 16

Aurora11: "Szerintem a tömegvonzás és a gravitáció ugyanaz."

 

Szerinted, de Einstein azt mondta a gravitáció térgörbülése, én meg azt mondom, hogy a gravitációt g-töltések okozzák!

Előzmény: Aurora11 (13)
iszugyi Creative Commons License 2008.03.31 0 0 15
Ovasd el a cikket, megtudod!
Előzmény: Aurora11 (14)
Aurora11 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 14

Mennyi az ejtőkíséreleted mérési pontossága?

Előzmény: iszugyi (9)
Aurora11 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 13

Az elton egyenlő az antiprotonnal?Vagy egy eddig ismeretlen az Új Fizika által megjósolt részecske?

Szerintem a tömegvonzás és a gravitáció ugyanaz.

Előzmény: iszugyi (8)
Aurora11 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 12
És ha tudok magyarul akkor melyik oldalt olvassam el?
Előzmény: iszugyi (10)
iszugyi Creative Commons License 2008.03.31 0 0 11
A testek tömegét, mégpedig mindakét fajtát, az elemi tömegekkel m(P) és m(e) és az elemirészecskék számával, meg lehet magyarázni, meg persze a kötési energia is kell még a tehetetlen tömeghez. Erre az összefüggésre az eddigi fizika nem jött rá! Hiányzott neki az elemi gravitációs töltések |g(i) = g m(k) ismerte.

Előzmény: iszugyi (10)
iszugyi Creative Commons License 2008.03.31 0 0 10
Aurora11: "Nem tudok angolul,nem tudom azt az oldalt elolvasni!"

De magyrul csak tudsz, akkor olvasd el ezt:

http://www.magtudin.org/Gravitacio%201.htm
Előzmény: Aurora11 (6)
iszugyi Creative Commons License 2008.03.31 0 0 9
A kisérleti eredmények alapján alapvetö tévedés volt a fizikában a gravitációt tömegvonzásnak nézni.

De tévedés is volt a gravitációt a tér görbülésével magyarázni a tömegek körül, ha még a testek szabadesését sem ellenörizték, hogy az egytemes, vagy függ az izotópösszetételtöl....

Előzmény: iszugyi (8)
iszugyi Creative Commons License 2008.03.31 0 0 8

Aurora11: "Mi a különbség a gravitáció és a tömegvonzás között?"

 

Az, hogy a statikus gravitációs erö

 

F(grav.) = - g1 g2 /4pi r^2

 

csak akkor vonzó, ha a két gravitációs töltésnek g1 és g2 megegyezik az elöjele. Ha nem, akkor a gravitációs taszító közöttük....

 

A proton és az elton között taszító a gravitációs hatás, mint az elekton és a pozitron között!

 

Az elemi gravitációs töltések

 

g(k) = { - g m(e), + g m(e), + g m(P), - g m(P)}

 

által okozott gravitációs mezö tehát nem 'tömegvonzás'!

Előzmény: Aurora11 (7)
Aurora11 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 7

Mi a különbség a gravitáció és a tömegvonzás között?

 

Előzmény: iszugyi (4)
Aurora11 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 6

Szia!

 

"Tévedsz az analógia kifejezve két töltéssel így néz ki

 

F(Coulomb) = + q1 q2 /4pi r^2

 

F(grav.) = - g1 g2 /4pi r^2.

 

És a gravitáció csak akkor vonzó, ha a két gravitációs töltés azonos elöjelü

 

g1 = + g m(1;g), g2 = + g m(2;g).

 

Az egyetemes gravitációs állandó

 

G(grav.) = g^2/4pi

 

az m(1;g) és m(2,g) két test súlyos tömege. "

 

F=gamma m1 m2/r2.Nincs benne negatív előjel.Nem is lehet:

F=-grad V(r) miatt.Mert kötött állapot csak negatív potenciális energia esetén lehet.

V(r)=-gamma m1 m2/r

F=grad abszolútérték(V(r))=gamma m1 m2/r2.

A Coulomb-törvénynél is ugyanez van.Kötött állapot csak negatív potenciálnál lehet.Csak ott lehet elektromos töltés,és az azonos előjelüek taszítják az ellentétesek pedig taszítják egymást.A gravitációs erőtörvényben a tömegek  nem lehetnek töltések,mert akkor taszítaniuk kellene egymást.

g=gamma M/r2.Ennek az elektrosztatikai erőtörvény elektrmágneses térerőssége tartozni:E=k Q/r2.De két különböző dolog,mert g-ből csak pozitív lehet,de E-hez tartozhat negatív érték E=-k Q/r2,abban az esetben ha Q<0,vagyis negatív előjelű.Ezért a vonzó elektrosztatiks erő negatív előjelű,míg a taszító elektrosztatikus erő pozitív előjelű.De a gravitációs erő csak pozitív előjelű lehet,és az mégis vonzó.Pedig,ha stimmelne az elektrosztatikus erővel való analógia,akkor gravitációs taszítóerő lehetne csak.Negatí előjelű nem lehet,mert nincs negatív tömeg.

 

"Tévedés! A gravitációs állandó nem függ az anyagi minöségtöl, de a súlyos m(test;g) és nyugvó tehetetlen tömeg m(test;i) különbsége függ

 

m(test;i) a(test) = - G(grav.) M(g) m(test;g)/r^2,

 

 

és a kétfajta tömeg különbsége a mozgásegyenleten keresztül mutatkozik meg."

 

Akkor,hogy tudod megkülönböztetni a súlyos és a tehetetlen tömeget?

Honnan származik a negatív előjel?Ez az Új fizika egyik posztulátuma?

Mennyi a testek súlyos és tehetetlen tömegének aránya az ejtőkísérleted szerint?Mási reprodukálták-e a kísérletedet?Mekkora a berendezésed mérési hibája?

 

Nem tudok angolul,nem tudom azt az oldalt elolvasni!:(

 

 

 

Előzmény: iszugyi (1)
iszugyi Creative Commons License 2008.03.30 0 0 5

Itt a bizonyíték, hogy a gravitáció más, mint tömegvonzás

 

http://nmkt.extra.hu/szaszgyula.pdf

 

 

Előzmény: iszugyi (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!