Keresés

Részletes keresés

pannn Creative Commons License 2016.12.27 0 0 325

Ami miatt hezitálok az az hogy most Etiópiában valamilyen szükségállapot van, a másik hogy júniusban voltak incidensek az eritreai határ közelébe, viszont az Erta Ale-t ki nem hagynám.

Továbbá minket is zavar a lejmoslás nem beszélve a ködobálásról. És gondolom azóta nemhogy javult inkább romlott a helyzet. Viszont tényleg nem jártunk még fekete Afrikában.

Néztem Galapagost de az oda út árban nem nekünk való így az Ecuador elvetve.

Bolivia mellett szól azon kívűl hogy érdekel az is hogy ha már egy vagyont adtunk ki az usa vízumért akkor jó lenne legalább mégegyszer használni mielőtt lejár. És azért szerintem Bolívia elég vadregényes még. Most 170 körül van jegy bécsből Atlantai átszállással a Deltánál. mondjuk ennél lényegesen olcsóbban van Budapestről Egypt Air jegy Eiópiába.

 

Előzmény: W.L. (324)
W.L. Creative Commons License 2016.12.23 0 0 324

Ezekbol szerintem valaszd Etiopiat.

Olcso (nagyon!), valtozatos, vannak altalad kedvelt tortenelmi emlekei, es ugy tudom fekete Afrikaban meg nem jartal, igy ez lenne a legnagyobb kontraszt a korabbi utjaitokhoz kepest. Ide is mehetnetek open jaw jeggyel, vissza mondjuk Kenyabol, igy ha megsokallnatok az etiopok lejmolasat, atugorhattok korabban a szomszedba.

De az is lehet, hogy ottjartam ota javult a helyzet, vagy hogy benneteket kevesbe zavarna mint engem.

Előzmény: pannn (323)
pannn Creative Commons License 2016.12.23 0 0 323

Ez volt Peruban is, Andokban hóvihar, jeges szél, Chachapoyasban felhőszakadás, Arequipaban kánikula. De mi egészen jól tudunk alkalmazkodni a szélsőségekhez úgyhogy ez annyira nem gond, legalábbis  ha nem esik állandóan

Bolívia annyira járhatatlan ha torlaszok vannak? Az a baj hogy pont egyforma kedvvel mennék Bolíviába, Etiópiába és Madagaszkárra. 

Előzmény: W.L. (322)
W.L. Creative Commons License 2016.12.23 0 0 322

Idojarasilag Bolivia is szornyu.

Mig egyes reszein sivatagi vagy tropusi forrosag van, az Altiplanon a varosokban is ho es jeg, futes nelkul.

Előzmény: pannn (321)
pannn Creative Commons License 2016.12.23 -1 0 321

Én is ilyenekre gondoltam.

Néztem Chilét de az árak mellett az időjárás sem a legjobb szeptemberben.

Előzmény: W.L. (320)
W.L. Creative Commons License 2016.12.23 0 0 320

Jarhato par szamara, magyar barataim is voltak ugy kinnt.

Nem ugy eroszakosak, hogy kirabolnak, megeroszakolnak,hanem mindenert folyamatosan tartjak a markukat, videken neha csapatostul kovetnek gyerekek azt orditva, hogy "You! You!! Money!!! Money!!!!" es ha nem jon a money, akkor neha elkezdenek kovekkel dobalni. Keretlen guideok radtapadnak utban a latnivalok fele,vegig dumalnak hozzad, aztan pezt kovetelnek a zaklatasert...

Ilyesmi.

Előzmény: pannn (319)
pannn Creative Commons License 2016.12.23 -1 0 319

Chile főleg délen biztosan szép de szerintem túl drága bár nem tudom mennyire járható az út nagy részén való sátrazás. Azért az jelentősen faragna a költségekből.

Etiópiára úgy érted hogy járható férfi számára vagy járható nő számára is? Mennyire erőszakosak?

Előzmény: W.L. (318)
W.L. Creative Commons License 2016.12.23 0 0 318

Etiopia jarhato, en is ugy jartam, viszont az sem lett kedvencem a rengeteg penzert nyaggatas, koldulas es eroszakos kovetelozes miatt.

Chile es Malajzia szerintem teljesen mas, Chile fo attrakcioi ugye mind termeszetiek.

Egy gyonyoru tajnal pedig kb mindegy, melyik orszagban van. A varosok ott szerintem felejthetoek.

Előzmény: pannn (317)
pannn Creative Commons License 2016.12.23 0 0 317

Mexikó érdekelne de a szabadságot szeptemberben tudjuk kivenni (akkor meg Mexikó és K Amerika nem épp optimális) vagy később, de a később sem túl jó mert a 18.-s évet teljes egészében Ázsiában szeretnénk tölteni így viszont  a kettő összecsúszna ezért a választás szeptemberre esett, meg hát a párom szeptemberre tudta elintézni a főnökével a teljes szabadság egyben való kivételét.

Azért mindent én sem számolok ki sőt most már egyre inkább nem. A legelső útnál pontos naprakész tervem volt aztán később már az országok is menet közben dőltek el.

Chile önmagában annyira nem érdekelne, talán pont azért amiért Malajzia nem tetszett, de Bolívia után lehet egyszerűbb eljutni Santiagóba mit vissza Limába és úgy haza. 

D Amerika mellett még két lehetőség lenne Madagaszkár, tudom neked annyira nem a kedvenced, és Etiópia ami biztonságilag nem tudom mennyire járható hátizsákos stílusban

Előzmény: W.L. (316)
W.L. Creative Commons License 2016.12.23 0 0 316

Ecuadorban nekem tetszett Quito es Cuenca gyarmati ovarosa, de mivel nektek Cusco sem tetszett lehet, hogy ezek sem jonnenek be. A videkbol amit lattam az sokkal kevesbe tetszett Perunal es Bolivianal, jellegtelen, betonkocka hazakbol allo falvakkal. Szoval a szigetek nelkul nem tudom, mennyire erne meg.

 

Bolivia sokkal erdekesebb, de az utlezarasok tenyleg borzalmasak. 

Plene neked, aki szeretsz mindent elore kiszamitani.

 

Ha Del-Chile erdekel, ami valoban gyonyoru, akkor repuljetek oda-vissza Santiagoba.

Igy nem kell vegigbumlizni a sivar Eszakon. Chile ellen szol dragasaga. Viszont ez kulonbozne leginkabb az altalatok mar latott Perutol.

 

Amugy mi lett a Mexikos tervvel?

Szerintem erdekesebb lenne ezeknel.

Előzmény: pannn (315)
pannn Creative Commons License 2016.12.23 0 0 315

Köszi. Még gondolkodom mi legyen, arra nincs sok idő hogy lemenjek Chilében egész délig. Chilét azért gondoltam mert logikus lenne egy Santiago visszaút. Bolíviától meg pont az útlezárások miatt félek, pedig érdekes lenne. Galapagos persze hogy érdekelne de oda a repjegy önmagában egy vagyon.

Előzmény: W.L. (314)
W.L. Creative Commons License 2016.12.22 0 0 314

Bolivia erdekesebb de macerasabb, ezalatt area gondolok, hogy az allando utlezarasok szinte ellehetetlenithetik az orszagon belul valo utazast. En is ezert hagytam ott korabban.

Chile eszaki resze egy nagy nulla, azert kar odamenni. Ami latnivalo van ott, az a Boliviaiak gyengebb valtozata. Chilebe a deli reszert erdemes szerintem menni, Argentinaval kombinalva. Eszak es Del-Chile mintha ket kulon orszag lenne.

Ha Ecuadorba Galapagoszt is belevenned, az persze modositana velemenyemen!

De anelkul inkabb Bolivia.

Előzmény: pannn (313)
pannn Creative Commons License 2016.12.22 -1 2 313

Ha esetleg valamelyikőtök benéz ide még (nem az idiótára gondolok).

 

Elgondolkodtam egy Quito-ba érkezés és Santiagóból hazarepülés vagy egy Limába érkezés Santiago hazaindulás utazáson.

Első esetben Ecuador Észak Peru és Észak Chile (csak pár nap) lenne, a második esetben Észak Peru és Bolívia lenne valamint pár nap É Chile, az egész nettó 35 nap lenne.

A kérdés az hogy mi a vélemény Ecuadorról? Ecuador vagy Bolívia érdekesebb? Árban ha jól tudom mindkettő hasonlóan olcsó. Valahogy az elosztás 15-15-5 nap lenne.

Az egész még nagyon képlékeny és csak gondolat szintjén létezik de nagyon szívesen visszamennénk D Amerikába.

W.L. Creative Commons License 2016.11.11 -3 0 309

Figyelmedbe ajanlom pannn 147 szamu hozzaszolasat.

Annyit erdemel, nem tobbet!

Előzmény: ligabor (308)
ligabor Creative Commons License 2016.11.11 -1 2 308

Szerintem azért van a fórum, hogy lehessen kérdezni, ha pedig valakinek van kedve és szándéka válaszoljon rá. Egyik sem kötelező, ahogy a fórum olvasása sem. Nem vagyunk egyformák, ami valakinek természetes lehet másnak újdonság. Az sincs kizárva, hogy egy feleslegesnek tűnő kérdés később másnak lesz hasznára.

Nekem PM-el kapcsolatban hasznos volt az is amit WL és az is amit pannn írt és köszönet nekik érte. Ha a két fórumtársam ugyanaz a személy lenne, akkor ő dolgozott duplán és részemről ennyi (bár nekem nem úgy tűnik).

Azt leszámítva ha valaki szándékosan félreinformál másokat, kérdezzen és válaszoljon mindenki azt ami jól esik, amég a fórum témáján bellül marad. Ha pedig valaki nem ért egyet mások véleményével ill. stílusával (ahogy sokszor én sem)szerintem az vegye azt tudomásul és lépjen túl rajta. Igy a fórum nem személyeskedésről fog szólni, hanem arról amiért kitalálták.

 

Előzmény: HunGeo (307)
W.L. Creative Commons License 2016.11.09 0 1 306

A to partjan vannak egyszeru kis bungalos szallasok is, melyek mondjuk ottjartamkor tok uresek voltak, de ha csak a to miatt utazol odaig, talan erdemes lenne tulajukat PM-ban megkeresni es ott megszallni 1-2 ejt.

Mint mar irtam, en a fo folyo menten levo tabor korul sokkal tobb allatot lattam, mint a tonal, szoval nekem az ottani erdei boklaszas volt erdekesebb: kb szaz halalfejes majmocska, feltucat kapucinusmajom es par ejjeli majom.

A tavon magan nekunk majom nuku, a bevezeto setan arapapagajok, kifele a hangyasz (de ezt nem valoszinu latni).

 

Amugy akik a dragabb turakra fizettek be a tulajdonkeppeni Tambopata-folyon, azok valamivel tobbe lattak, pl selyemmamokat is. Mondjuk volt aki azokat repter melletti szallasa kertjeben is latta.

Előzmény: ligabor (305)
ligabor Creative Commons License 2016.11.09 -1 0 305

Köszi, megnyugtató hogy lehet napik kirándulást is találni helyben a Sandoval tóhoz...W.L és te leírásodból is az derült ki, hogy annyira nem érdemes az dzsungel lodzsokban időzni, viszont maga a tó érdekelne ha sikerül majd oda eljutnom. Biztos nem két buszút között csinálnám...érkezés napján befizetnék másnapra és így kipihenten lehetne reggel a tóhoz indulni..meg így a városból is látok valamit. Még olyat is olvastam, hogy a helyi állatkertben diszkó üzemel, ami mókás lehet :-)

 

Ha egyszer utaztok Kolumbiába, északon a Santa Marta közeli "Ciudad Perdida"-t ne hagyjátok ki. Hasonlít MP-ra de napi 30-50 embernél nem hőzöng ott több, mivel csak gyalogosan 5 napos dszungel túra keretében lehet látogatni(3 nap oda, 2 vissza). Gyönyörű a város és a fekvése, de maga az odavezető út is egy külön élmény. Sok állatvilág nincs (legalább is a majmokat megették a helyi tayronai indiánok), de attól függetlenül egy gyönyörű túra sok folyami átkeléssel.

Venezuela békeidőben is egy kisebb horror volt,de szerintem most még egy ideig le fog kerülni a turistatérképről....

Előzmény: pannn (303)
W.L. Creative Commons License 2016.11.07 0 0 304

Egy javitas:

"csak egy kis kajmant es par madarat lattunk a tavon."

A "sem" szo nem kellett volna bele. Ennyi volt, mikor en jartam ott. Kajman a nagy folyon talan 3 db. Osszehasonlitasul az argentinai Estrados del Iberaban 2 ora alatt kb 100, meg ugyannyi vizidiszno, fenyes nappal! Sandovalnal a bevezeto setan meg arapapagajok, visszafele pedig az egyetlen igazan erdekes allat, a sorenyes hangyasz, de azt csak ketten lattuk. Majmokat is csak en lattam egyedul Carlos tabora mogott a csoport nelkul turazva, de ez egy sandovali turaban nem lenne benne.

Osszessegeben nagyon gyenge volt, de mondjuk akik Iquitosban jartak, azok sem lattak tobbet, csak a folyami delfineket.

Előzmény: W.L. (302)
pannn Creative Commons License 2016.11.06 0 0 303

Ecuador annyira nem vonz de Bolívia tervben van mint önálló út, illetve még Venezuela (tepui, villámok stb) és esetleg még Kolumbia.

 

PM körül a dzsungel nem az igazi, a Sandoval tó viszont tetszett. Mi meglehetősen sok kajmánt (fekete és fehér) láttunk PM körül. A tónak a madárvilága nagyon gazdag és meglehetősen sok majmot is láttunk.

Sok utazási irodánál ki volt írva hogy 1 napos Sandoval tó túra, ezek a túrák azt hiszem 9 óra körül indulnak (a busz Cuzcoból kb 7 óra körül ér be) majd vissza a hajók PM-be 17 óra körül érkeznek és a mi buszunk 19 óra körül indult. Láttunk egy fiút aki ezt a túrát csinálta, reggel elment és ötkor ért vissza.

Előzmény: ligabor (301)
W.L. Creative Commons License 2016.11.06 0 0 302

Amennyire en emlekszem, helyben is inkabb a 2 ejszakas "dzsungelturakra" fizetett be mindenki.

Gondom azert, mert figyelemebe veve, hogy menyi idobe vagy penzbe kerul PM-ba eljutni, egy egynapos kirandulasert a legtobbeknek nem erne meg. Amugy szerintem sem erne meg csak Sandovalert odautazni. Mi csak egy kis kajmant es par madarat sem lattunk a tavon. Oriasvidrak, majmok nuku.

Gondolom azert nem is irnak arakat az egynapos kirandulasokra a neten, mert azok csak keresre indulnak, a letszamtol fuggo aron. Egy fore alighanem dragabban, mint a standard 2 ejszakas programok csoporttal.

Amugy siman kivitelezheto lenne Sandoval egy napban.

Előzmény: ligabor (301)
ligabor Creative Commons License 2016.11.06 -1 0 301

Minden jó ha a vége jó....végül sokkal kevesebb átszállással sikerült hazajutni mint az eredeti terv.

 

Bár jelenleg Limában élek Peru igazi arcát nekem is a vidéke jelenti, a fővároshoz képest egy külön világ. Persze ha erre jártok legközelebb, egy-két napot a főváros és környékére is érdemes szánni. Ha egyszer viszajöttök Észak-Perut össze lehet kötni Ecuadorral vagy Bolivia is megér egy nyaralást (körülményesebb a közlekedés de nagyon eredeti) esetleg Paraguayal.

 

Ha nem szervezetten jön az ember minimum alapfokú spanyol kell a túléléshez a turistás helyeken kívül. Én első nyaralásom elött 4 hónapot tanultam aktívan spanyolt könyvből, netről, dalszövegekből...stb és egy 3 hetes utat sikerült egyedül végigjárnom.

 

Ahogy olvastam, Puerto Maldonado körüli dzsungel nektek sem jött annyira be. Én kétszer próbáltam eljutni, de utviszonyok vagy helyi sztrájk miatt nem sikerült. Ha valaki csak fél vagy egynapos Sandoval tó túrára szeretne menni úgy hogy a városban alszik( esetleg az esti busszal már indulna vissza),sokan iroda van ami  szervezhet hasonlót helyben? Internetetn csak többnapos eco-lodgos túrák vannak, vagy ár nélküli egynaposak. Érdekelne ha egyszer odautazok, könnyen találok e másnapra egynapos Sandoval túrát helyben.

 

Köszi

Előzmény: pannn (300)
pannn Creative Commons License 2016.11.03 0 1 300

És ez az idő a földet éréstől indult nem is a kiszállástól. Ettől féltem hogy itt elbukik a történet, a londoni átszállás eszembe sem jutott hogy kevés (100 perc) és bizony Londonban elbukott az egész mert késett a gép és nem értük el az Amszterdamba menő gépet. Amszterdamból volt repjegyünk Bécsbe onnan meg buszjegy Budapestre. Na ez mind elúszott, ráadásul a British következő Amszterdami gépe este indult volna de az már nekünk késő lett. Több mint egy órába kerül elérni az ügyfélszolgálaton hogy tegyenek fel minket egy közvetlen London Budapest járatra, végül sikerült és ugyan a repjegyek és buszjegyek úsztak, végül nem kellet semmit ráfizetni és hazajutottunk veszteség nélkül. 

 

"Talán majd legközelebb..." nagyon remélem hogy lesz legközelebb mert nagyon jól éreztük magunkat, az ország gyönyörű, az emberek nagyon kedvesek és segítőkészek. Az északi rész pedig sokkal szebb és érdekesebb mint a déli (kivéve MP) szóval legközelebb csak Észak. Viszont angollal lehetetlen elboldogulni, Északon az sem értették hogy Thank You és délen sem beszéltek szinte sehol (ahol mi megfordultunk pl Hospedaje-k, collectivo sofőrök stb) angolul, minimális spanyol nélkül szerintem az ország utazhatatlan.

 

Amikor elindultunk a biztonság miatt aggódtunk egy kicsit. A tapasztalat: rengeteget gyalogoltunk külső részeken, sötétben, hajnalban, kietlen kis utcákon, vidéken, városokba (Limában nem) mindenhol sokkal nagyobb biztonságban éreztük magunkat mint Magyarországon, főleg Budapesten, soha senki még csak ránk sem nézett hátsó szándékkal. Nem tapasztaltunk lehúzást, turista árakat (talán taxiknál), nem néztek bennünket ATM-nek, nem voltak erőszakosak, egy darab negatív élményünk sem volt (Vietnám tanulhatna Perutól). Minden collectivo, minibusz, shared taxi annyiba került amennyit a szállásunkon is mondtak, senki nem próbálkozott többet kérni. Szóval összességében 10/10 az ország.

Előzmény: ligabor (299)
ligabor Creative Commons License 2016.11.03 -1 0 299

Talán majd legközelebb...

A 45 perces miami transzferrel szerintem világrekordot döntöttetek :-)

Előzmény: pannn (298)
pannn Creative Commons License 2016.11.01 0 0 298

Az erkezes estejen sem lattunk semmit mert azonnal mentunk a reperrol a Plaza Nortera. Most a vegen lett volna par ora ra de csomagokkal meg a szomoru teny tudataban hogy haza kell menni nem volt kedvunk bemenni a varosba igy a Soyuz terminalrol mentinl is a repterre. Egyebkent a miami repteren a landolastol a csatlakozo jarat kapujaig 45 perc volt mindennel egyutt. Ugyhogy most itt ulunk a miami repteren meg kb 3 orat.

Előzmény: ligabor (297)
ligabor Creative Commons License 2016.10.30 -1 0 297

Lima is egy éjszakát megért volna ha már úgyis innen repültök vissza. Nem csak abból áll amit az érkezés estéjén láttatok belőle..A történelmi belvárosban vannak érdekes részek..

Előzmény: pannn (292)
W.L. Creative Commons License 2016.10.30 0 0 296

Taxi a foutra es ott leinteni egy buszt.

En ezt csinaltam forditva.

Előzmény: pannn (295)
pannn Creative Commons License 2016.10.30 0 0 295

Arra van valami bevalt megoldas hogy lehet eljutni Paracasbol Limaba, nem a Paracasbol indulo luxus buszokra gondolok? Erdemes atmenni Piscoba vagy ki a foutra es ott leinteni valamilyen buszt?

Előzmény: pannn (294)
pannn Creative Commons License 2016.10.30 0 0 294

Eddig kimaradt. De arra gondoltunk hogy holnaputan kb 13-14 oara aterunk, delutan korulnezunk es este megyunk ki  repterre.

Előzmény: W.L. (293)
W.L. Creative Commons License 2016.10.30 0 0 293

Ja, hogy Limat meg meg sem neztetek?

Pedig a kozpontja ekeg pofas, meger fel-egy napot.

Es gondolom mostanra mar nem is feltek ugy tole! ;-)

Előzmény: pannn (292)
pannn Creative Commons License 2016.10.30 0 0 292

Jo otlet es igy is lesz. De mivel nem vagyunk az a feltetlen szuvenir vasarlok es az otthoniaknak mar megvettuk az ajadekokat tovabba Lima sem kulonosebben erdekel igy  nincs sok ertelme meg Limaban is megszallni, viszont igy mar reggel at tudunk menni Limaba es azert valamit meg tudunk belole nezni.

Előzmény: W.L. (291)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!