Keresés

Részletes keresés

deniboj Creative Commons License 2002.01.14 0 0 54
timaros,

látod, szégyellem magam, hogy nem nekem jutott eszembe a nevetés... Mennyire igazad van! A nevetés, a humor a szellemi kiegyensúlyozottság és egészség egyik legfontosabb ismérve.

db

Előzmény: timaros (53)
timaros Creative Commons License 2002.01.14 0 0 53
Csak fehér husok:hal,szarnyas,esetleg nyul.Semmi 16 fokosnál erösebb ital,csak sör és fehér bor.Legalább napi hét óra alvás,hetente kétszer lábtenisz,egyszer úszás.És sok,rengeteg nevetés.
krokodil Creative Commons License 2002.01.13 0 0 52
Attól függ, mit tartasz fontosnak, mi számít értéknek. Ha ki akarsz egy kicsit lépni a nyugati civilizáció kényszeritő rohanásából és megpróbálsz közelíteni ahhoz az állapothoz, amikor az ember még sokkal közelebb volt a természethez, az állatokhoz és talán egymáshoz is, ennek egyik módja lehet a keleti kultúrákkal való megismerkedés. Ez egy kellemes kaland - változó, hogy ki mennyire tudja, akarja átadni magát neki.
Előzmény: parabel (51)
parabel Creative Commons License 2002.01.13 0 0 51
Szerinted az európai ember képes valóban elsajátítani a keleti filozófiákat és - ami még fontosabb - a keleti életfelfogást, tempót? Most nem a kivételekre vagyok kíváncsi, hanem Az Európai Ember, mint átlag? Alkalmasak vagyunk arra a meditatív ritmusra, amit én speciel csak filmekből és könyvekből ismerek, mit ismerek, dehogy ismerem! Szóval amelyről hallottam egyet s mást. És ha mi alkalmasak vagyunk is, a körülöttünk zajló, kavargó, rohanó világ engedi-e, hogy átadjuk magunkat ennek?

Előzmény: krokodil (50)
krokodil Creative Commons License 2002.01.13 0 0 50
A harmóniára való törekvés nálam akkor kezdődött, amikor kezdtem foglalkozni a keleti filozófiákkal. Előszőr furcsa volt szembesülni egy olyan világképpel, aminek a középpontjában nem a sikerek, élmények és anyagi javak hajszolása áll. Ma már tudom nagyon jól érezni magam - testileg-lelkileg - úgy, hogy mozdulatlanul ülök az erkélyen és egy fát bámulok. Azóta fizikailag is sokkal egészségesebb vagyok. Úgy gondolom, az egészségről való gondoskodás nem korlátozódhat csak a testre.
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.13 0 0 49
Igen, így más:-) A nyuszit irigylem. Gondolom, nincsenek gyerekeid. Ha lennének, könnyebben megtalálnád, hogy mivel tereld el a figyelmedet, ha valami az agyadra megy. Viszont sok embernek meg éppenséggel "teher" a gyerek, értem ez alatt, hogy pont a non-stop készenlét és felelősség miatt készülnek ki idegileg.
Előzmény: kyra (48)
kyra Creative Commons License 2002.01.13 0 0 48
Scilla: Igazad van, de nem egészen úgy gondoltam a tudatos trenírozást. Csak éppen amikor felrobbanni készülök valami teljesen jelentéktelen sz@rság miatt, mostanában gykarabban eszembe jut, hogy: "na itt álljunk le, mert nem ér annyit az egész." aztán ilyenkor jön a film, a zene, a forró fürdő, az állatok közelsége - tényleg csökkenti a stresszt!-, például a nyulam simogatása. Meg persze a kedvesem. Aztán előbb-utóbb rájövök, hogy ez számít, nem azok az ökörségek, amin felhúzni készültem magam. De olyan is van, hogy nem jövök rá, és napokig agyalok hülyeségeken, naná, hogy teljesen fölöslegesen.
Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.13 0 0 47
Az emberek azt gondolják, hogy mindent azonnal és gyorsan kell megszerezni, elérni, megoldani. Viszont sem anatómiailag, sem idegrendszerileg még nem felel meg szvsz ennek a felépítésünk. Ez akkora stressz a szervezetnek és főleg az idegrendszernek, hogy ezért van annyi civilizációs betegség. [Meg lehetne ehhez nézni a statisztikákat, hány betegség alapja idegi, lelki.]
Előzmény: Zog (43)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.13 0 0 46
A direkt réhangolással talán az a baj, hogy olyan erőltett íze van, hogy "akkor most érezzük jól magunkat a bőrünkben". Amit írsz a filmekről, a zenéről, az viszont tényleg jó út. Nekem az volt a legelső lépés, hogy abbahagytam a rohanást és a türelmetlenkedést. [Nehéz volt először, mert a civilizált ember szinte már úgy születik, hogy fut egy kört.] Sokat segít az is, hogy ha valami rossz ér, akkor előbb nagy levegőt veszek, vagy lefoglalom magam mással, és később térek vissza rá. Amióta nem rögtön és indulatból reagálok dolgokra, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok. Mert a problémák java részét könnyebben, hamarabb és civilizáltabban lehet megoldani, ha nem vérgőzös fejjel megyünk a falnak.
Előzmény: kyra (42)
arkanoid Creative Commons License 2002.01.13 0 0 45
Köszi kyra a magyarázatot, most már egy kicsit:)) világosabb. Az állatokat mindig szerettem, de térfogatilag eddig a legnagyobb, "akivel" barátságot kötöttem, egy komondor volt.

Amúgy - ha már a kiegyensúlyozott, harmonikus életről is szó van - azt is hallottam, hogy az állatok közelsége stresszoldó hatással lehet az emberre.

off
Gondolom, Jimmy tavaly újévi kakasa kivétel a szabály alól:((
on

Szóval az állatok jelenléte csökkenti a feszültséget.

Előzmény: kyra (41)
kyra Creative Commons License 2002.01.13 0 0 42
Scilla, Sokpöttyök: Igen, én is most trenírozom magam erre - néha könnyen megy, néha meg sehogysem, mert elmerülök a "sok kis felesleges, bosszantó marhaság" című mocsárban. Aztán történik valami, egy jó film, egy szép nap, egy jó zene vagy ilyesmi, és megint megy minden magától, és a rossz dolgokban is lesz valami szép...
Előzmény: Törölt nick (40)
kyra Creative Commons License 2002.01.13 0 0 41
Kedves Arkanoid!

Tény, hogy a kívülálló számára nem sok jön le a lovaglásból, de azért elég kemény fizikai megpróbáltatás bír lenni, főleg az elején. Szóval a szerény kezdő besunnyog a lovardába, ahol azzal kezdik, hogy felültetik az állatra és ráparancsolnak, hogy erőteljesen szorítsa meg combbal a ló oldalát. Ennek következtében a kezdő lovas néhány napig tengerészlépésben fog közlekedni, de ezt akkor még nem tudja. Ez persze később elmúlik, viszont erősödni kezd ama izom, amit nem véletlenül neveznek lovaglóizomnak. A következő lépés, amit megtanítanak, hogyan mozogj a lóval együtt - ugyanis ha nem teszed, akkor hamar rájössz, miért is mondják, hogy elöl harap, hátul rúg, középen meg baromi kényelmetlen. Szóval amögött, hogy a ló csak halad az emberrel, és nem látszik, hogy ez bármi nehézséget okozna, technika van - ha könnyednek látszik a haladás, akkor már jó. Ezért is lenne iszonyú balesetveszélyes, ha a kezdőt csak felültetnék a lóra, aztán hagynák menni. Ja persze a sikálás sem mindennapi testedzés! :-)) Egyébként csak ajánlani tudom, ha beleszeretsz, egy életre nem szabadulsz.
Üdv: Kyra

Előzmény: arkanoid (34)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.13 0 0 40
Ez csak annak hangzik sziruposan szvsz, aki elmegy az ilyen apró dolgok mellett, és lenézi, ha más pedig tud örülni neki, és megállni egy pillanatra miatta. Buta dolog, hogy az embernek szinte már szégyellnie kell, ha hagyja, hogy megérintsék ezek az apró csodák. Nem kell ehhez szentimentálisnak lenni egyáltalán. Csak annyi, hogy ne legyen csukva a szemünk, mert az látásra termett, nem csak nézésre.
Előzmény: sokpöttyök (38)
X-Pilot Creative Commons License 2002.01.13 0 0 39
Arkanoid!
Elváltam, ugyhogy a hosszú élet már biztosított :)
Előzmény: arkanoid (20)
sokpöttyök Creative Commons License 2002.01.13 0 0 38
Fura dolog, hogy az embernek a hétköznapok sodrában néha treníroznia kell magát arra, hogy elégedett legyen azzal ami van, vagyis mindennel: esővel, napsütéssel, az anyagi dolgok amortizációjával ... , és hogy mindenben (a rossz dolgokban is) meglássa a szépet a jót. Ez így marha szirupossan hangzik, de ez a belső harmóniateremtéshez elengedhetetlen.
sokpöttyök Creative Commons License 2002.01.13 0 0 37
mindkettő javítja a vérkeringést! Így védenek a cigaretta érszűkítő hatása ellen.
Előzmény: arkanoid (25)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.13 0 0 36
Igyekszem kiegyensúlyozottan élni, ami azt jelenti, hogy kiszűröm a felesleges, apró idegesítő dolgokat, és nem csinálok belőle katasztrófát. Szakítok időt a hobbijaimra, nem kapkodom el a teendőimet, de nem vagyok egy komótos típus sem. Régen mindent összecsaptam, és sosem végeztem semmivel mégsem. Ha valami jólesik, azt nem tagadom meg magamtól, inkább átszervezem időben a napirendemet. Ugyancsak hagyok időt arra, hogy a barátaimmal tudjak kommunikálni, és ne csak kutyafuttában vagy a küszöbön állva.

Nem tudom, mire gondoltál, most rengeteg apróságot fel tudnék sorolni, amitől kiegyensúlyozott lehet egy ember élete. Mert ezek tényleg nem nagy dolgok, sokszor csak annyi, hogy nem fél perc alatt fésülködöm meg, hanem leülök a szőnyegre, és akár negyed órán keresztül kényeztetem a hajamat.

Előzmény: krokodil (33)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.13 0 0 35
A reggeli kávé mindig rossz hatással volt a gyomromra, így áttértem a teára. Ez hangulatosabb, könnyebb, és lelkileg is jobb a hatása. Bár ez is sötétíti a fogakat, de nem olyan erősen, mint a kávé és a cigi együttvéve. Lehet kapni gyógynövény boltokban fogport, ami kifejezetten az ilyen elszíneződések ellen hatásos, a szájszagot sokkal hatékonyabban megszünteti, mint bármilyen fogkrém, és ha rendszeresen használod (én szodabikarbónával keverem össze), egy idő után látványos javulás tapasztalható.

A cigaretta ellen még mindig a büdössége miatt vagyok, ez egyszerűen olyan dolog, ami mindenképpen negatív benyomást kelt az emberről, bármilyen intelligens vagy is.

Előzmény: arkanoid (31)
arkanoid Creative Commons License 2002.01.13 0 0 34
Ami mindig tudni szerettem volna, de sosem mertem megkérdezni:))

Szóval: mi a sport, a testmozgás a lovaglásban? Előrebocsájtom, hogy lovat csak képeken, na meg vidéken, messziről láttam, életemben nem ültem rajta, tehát ha hülyeséget kérdeznék, nézd el nekem.

A kívülálló ( pl. én ) nem érti, hogy mi a testmozgás abban, ha ülsz egy lovon és az meg halad veled. A ló szempontjából értem, de a lovasnak mi a fizikai kihívás benne? ( A friss levegőn kívül ). Esetleg az, hogy a lovas mossa le utána, vagy mi?

Előzmény: kyra (32)
krokodil Creative Commons License 2002.01.13 0 0 33
"Törekszem a harmonikus életre, ez a legfontosabb szvsz az egészség szempontjából."- igen, ez is egy nagy kérdés, hogy mit teszünk a lelki egészségünk érdkében??? Te hogyan törekszel a harmónikus életre?
Előzmény: Törölt nick (27)
kyra Creative Commons License 2002.01.13 0 0 32
No cigi, gyakorlatilag no alkohol (egy-egy bulin megiszom max. egy pohár akármit, de máskor egyszerűen nem igénylem), heti legalább 3x1 óra sport (télvíz idején valami beltéri, nyárvíz idején futás, görkori, úszás, lovaglás, ilyesmi). Viszonylag zsírmentes kaja, sok zöldség, de ha megkívánom a szalonnát, megeszem (na jó, azért ilyen nincs mindennap). Káros szenvedély: édesség. A stressztől próbálok szabadulni, néha több, néha kevesebb sikerrel. A legjobb, ha dühömben körbefutom a Margitszigetet.
Kyra
arkanoid Creative Commons License 2002.01.13 0 0 31
Reggeli kávé cigi nélkül?! Ha én egyszer eljutnék idáig...
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.13 0 0 30
Több mint tíz évig cigiztem, néha kihagyásokkal. Nem használok semmi segédeszközt a leszokáshoz. Itt van előttem a cigi, de nem gyújtok rá. Sokszor ugyanis annyit szívtam nap végére, hogy rosszul lettem tőle, szédültem, fájt a fejem, a torkom és a gyomrom. Reggel köhögés, és éreztem a saját cigiszagú leheletem. Ez megadta a végső lökést. [Napi két dobozzal elfüstöltem]
Előzmény: deniboj (29)
deniboj Creative Commons License 2002.01.13 0 0 29
Scilla,

meddig cigiztél? És hogy sikerül(t) leszoknod: rágógumi, nikotintapasz, szotyola, akaraterő?

db

Előzmény: Törölt nick (27)
parabel Creative Commons License 2002.01.13 0 0 28
Ezt igazolom. Van Anyáméknak egy erdélyi ismerősük, aki húsz éve Kentet szív. Megteheti anyagilag, mert szülész-nőgyógyász:)

Na szóval ő csodálkozott rá itt egy trafikban, hogy jé, van 4 mg-os Kent is, sőt, 2 mg-os is! Azóta ezt szív.

Előzmény: siridar (26)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.13 0 0 27
Sok év kihagyás után ismét sportolok. Sokat alszom, és nem idegeskedem felesleges dolgokon. A cigiről leszokóban vagyok, gyakorlatilag már nem is hiányzik, ha nem gyújtok rá. Törekszem a harmonikus életre, ez a legfontosabb szvsz az egészség szempontjából.
siridar Creative Commons License 2002.01.13 0 0 26
Ideát ( Romániában ) a cigikre rá sem írják a nikotin- és kátránytartalmat. Amióta Magyarországon ez rajta van, sokan vesznek egy-egy doboz magyar cigit és megpróbálnak alacsonyabb veszélyfokú dohányterméket szívni. Amúgy érdekes, hogy egy csomó light és superlight félét itt nem is lehet kapni, csak az "eredeti" típusokat. Én odaát ( Magyarországon ) láttam meglepődve, hogy pl. Gauloise-ból van vagy négy féle, itt csak a legerősebbet lehet kapni. A román biztos ellenállóbb fajta :)
Előzmény: arkanoid (23)
arkanoid Creative Commons License 2002.01.13 0 0 25
Csalántea? Fokhagymadrazsék? Ez valamit ellensúlyoz a dohányzás ártalmaiból? Én a C vitaminról hallottam, hogy egy dohányos napi szükséglete a triplája a nemdohányzókénak.

Előzmény: sokpöttyök (24)
sokpöttyök Creative Commons License 2002.01.12 0 0 24
ultra cigi - ellenpontként napi egy bögre csalántea, és fokhagymadrazsék. Szívesen kirándulok, vagy sétálok, és ha vége a vizsgaidőszaknak újra fogok tornázni. remélem
arkanoid Creative Commons License 2002.01.12 0 0 23
Tényleg, milyen kár, hogy itthon nincs ultralight Marlboro, az ezüstszínű, csak a sima light, az arany.
Előzmény: parabel (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!