Keresés

Részletes keresés

GFU-880 Creative Commons License 2017.05.24 0 1 4440

http://index.hu/tudomany/2017/05/24/az_alvashiany_felemeszti_az_agyat/

 

FOG.... elnezest nem vagyok orvos csak igy parasztosan tudom megfogalmazni..... 

2008 Augusztusban tomettem mondta a doki hogy kozel a gyokercsatorna ha erzekeny menjek vissza azt gyokerkezeli.....  hat érzékeny volt és maradt is.... oktobertol kezdődtek az alvas problémaim az éjszaka kozepén felriadtam es nem birtam vissza aludni... eloszor csak hetente 1x aztan 2x aztan minden masnap majd mindennap.... aztan egyre korabban 2010-re mar 1 ora alvas utan....  10-11 ig alvas aztan kb 3tol valamennyi... 

2010 decemberre mar elő-halott voltam bizsergett kezem labam az izuleteim kezben labfejben fajtak... mentem en a korzetihez minden felevben ahogy romlott a helyzet vett vert azt jo vagyok...  de a fogat baztam megcsinaltatni... érzékeny hidegre / melegre fagyi kola sor hotdog... ami odakerult megereztem..... 2010 decembereben elkuldott neorologushoz... azt vizsgalt mindenfelet nincs-e idegserulés etc... volt egy olyan vizgálat hogy: tuket szurkat kezfejemtol a fejembubjaig kb 10db a tuk vegebol kanocok a computerbe...  aztan stimulálta a kezem azaz valamenyi arammal okolbe huzta/elengedte... ez a mozgasi inger hogy er fel az agyig gyorsasag/veszteseg??? ugyanaz mint az agybol a kezbe csak visszafele... amikor nyaktajékon belémtolta a tut abban a billanatban az érzekeny fogam elkezdett fajni... amikor stimulalta a kezem olyan volt a fog mintha sercegne bizseregne es elegé fajt is! 

mondom a dokinak nem lehet hogy ez a baj forrasa? oreg 70eves szaki biztos latott mar ezt azt??? ha faj foga menjen fogorvoshoz! nos azt tettem kertem idopontot de csak januarra volt... De az a pár hét a halál volt! Miutan a neorologus igy megizgatta fogat.... hideg levegot szivtam fogam megérezte aztan 2 ora mulva jott a "roham" bemeveredtek az izuleteim bizserget kez/labfejem..... a ceruzat nem birtam hasznalni vagy 1szeket arebb tenni.... ebedre 1 forro leves delutan 2kor roham... 

ugymentem a fogorvashoz hogy full rohamom volt.... az auto kormanyat aligbirtam tekerni ugy fajt minden izuletem csontom az ujjaimban.... mondtam a dokinak azt a fogat kene kigyokergyilkolni.... ez csak lesett.... mondta hogy bla bla bla.... csinald b+.... megnyitotta kitepte a gyokereket ugy álltam fel a székbol semmi bajom... fugyoreszve vezettem vissza az autot.... aludtam 1 hétig mint a bunda..... aztan valamennyi visszajott....  napkozben mar semmi problémam nem volt alvas megnot a 22.00-23.00 rol a 22.00-02/03 ra.. es a gyokerkezelt fog bizsergett??? vagy a melette lévő?? hajnal 2 kor mozgattam es fajt!!??  de fogdokinal mikor csekkolja hogy erzekeny-e fog vmi hideget hozzarak akkor semmi a szomszedban sem.... velem nem szivoztok annyit nem er sokszor tomott gyokerkezelt roncshalmaz... kihuzattam.... aztan a mellette lévőt is! tobbet nem bizsergett! 

Ha 2008 Augban ezt valaki megsugja... be se tomettem baszom ki oket a pitlibe... 

Viszont amint irtam idegrendszeri probléma maradt igaz nem 100% os erossegen hanem 40%.... alvas jobb lett de meg kipihent alvastol elég messze! 

 

alvas doki mesélte.... az idegrendszer ha elnyugszik tud a paraszt aludni.... de azert alapszinten jar es ellenoriz... pl ha kulso esemény tortenik pl tuz van akkor riaszt es ebreszti a testet (mar akit?) .... paraszt kipattan az agybol pulzus felugrik adrenalin termelodik mert vmi "baj" van.... és amig az le nem bomlik a test nem az idegrendszer nem nyugszik le! a paraszt nem alszik el addig..... esetemre leforditva... az idegrendszer riasztott... eloszor csak hetente 1x aztan 2x aztan mindennap es egyre korabban.... ahogy a fog allapota romlott ugy a vegen 1ora alvas utan ebreszto...... fogkibaszasa utan 3kor ebreszto +3ora lebomlas azt kelhetek is..... de ez mar jobb mert elotte 23.00kor  riado!

 

na most az okot hiaba szuntettem meg (gyokerkezeles) ez mar tobb mint 2 eve fentallt! az iderendszer nem pattan vissza rogton a helyes mukodesre.... idő kell neki es gyogyszer..... valahogy el kell nyomni hogy ebresztesi berogzulés ne mukodjon.... 

persze a legjobb hogy eselyt se adni neki a kialakulásra! ha van vmi baj pl fogerzékenyseg... akarmilyen fogproblémat meg kell csinaltatni  nem vagyunk egyformak.... van akinek semmi baja nincs ettol van akinek a latasara megy.... vkinek masra mehet? pl mindig duzzad az egyik terde???  

szoval akarmilyen probléma van azt kezelni kell mert nem tudjuk az idegrendszer ezt hogy dolgozza vagy szivatja meg a tulajt :) 

 

mas de idetartozhat.... 

az I VH-ban mikor allohaborut toltak a sancokban egymas ellen es nem hagytak egymast aludni ejjel is baztattak az ellenseget... pl orankent eros hangzavar vagy hasonlo..... es ott toltak ezt honapokig evekig... vki roncskent jott viszza es sosem lett az igazi van aki gyorsan visszaallt volt aki megse erezte..... van aki belehalt akkor meg nem igen voltak  antidepik nyugtatok altatok..... es az elbaszodott idegrendszeri valaszokat nem birta a szervezet visszaterelni a normal allapotra....  

 

 

 

Előzmény: nyaxi00 (4439)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 4439

És pontosan mit csináltak a fogaddal részletesen?

Nálunk most az a terv, hogy miután hétfőn lecseréltek magát a fogtömést egy olyanra, ami első három alkalommal is volt bent, jövő hétfőn ha nem változik semmi, visszamegyünk, és elvileg tesz más anyagú gyökértömést is, aztán megint egy hét próba, aztán talán kihúzás... Egyelőre így néz ki.

Ja, ami még érdekes, hogy igaz, még csak két napja cseréltettem le vele a tömést, de azt mondta ma, hogy valami szokatlan, de most jött rá, hogy mióta más tömés van bent, sokkal kevésbé érzékeny a foga. Remélem ez az érzékenység csökkenni fog, csak azt nem tudom, hogy ha már nem lesz érzékeny, ellenben nem fog aludni, akkor el fogunk jutni a foghúzásig. Most már csak a Mirtazen fog menni kis Frontinnal, ha nem lesznek mellékhatásai, ha igen, akkor marad abba az is, és minden gyógyszer nélkül folytatódik.

Előzmény: GFU-880 (4437)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 4438

Pénteken lesz a pszichiáter, ma volt a hipnoizé, azt mondta a végén, hogy nem tud segíteni, és ne is menjen többször. Annyiban korrekt volt, hogy csak a fele pénzt kérte el.

Előzmény: annamari073 (4436)
GFU-880 Creative Commons License 2017.05.24 0 1 4437

hasonlo problemaval kuzdottem.... ezen a topikon biztos leirtam a bajomat.... 99.9% biztonsaggal allitom az en problemamat erzekeny fog/ak okoztak! amint kezelve lett utanna 1 hetig aludtam mint a bunda majd a problemak visszatertek es sajna a jo alvasom is megszunt DE mar nem olyan erosseggel es intenzitassal jottek a problemak! ha % ban akarom kifejezni akkor a melypont 100% a fogkezeles utan 0% 1 hetre ra 40%.... Sokkal jobban lettem az elet visszatert belem! De nem 100-as...  Az en feltetelezesem... a rossz fog sokaig basztatta az idegrendszert amint problem megszunt az idegrendszer nem allt vissza a "hibatlan" allapotra sajnos rossz idegrenszeri valasz fent allt tovabbra is csak sokkal gyengebb valtozatban... anti depivel kezeltem 2013 APR-tol akkor az esti 1 bevetelevel kb 1 het utan hatott es kezdett a fentallo 40% csokkenni! Ma ott tartok 4ev utan, hogy az alvasom nem 100-as meg mindig... De ha megint szazalekosan kell beallitanom akkor a melypont az maximum 10%-ra nol vissza es akkor minden 2ik nap anti depi... neha neha fel altato vagy fajdalomcsillapito..... Aztan vannak hetek mig semmi es megfeleloen alszom mindenfele bogyi nelkul.... kozel sem olyan jol mint elotte.... De mar elhetobb az eletem..

Lehet ez az allapot ahol most tartok mar nem lesz jobb?  de 1000x jobb mint a melyponton 2011 Januar. A fog erzekenyseg 2008 Aug ban kezdodott.....2011Januarban lett az ideg kivagva...

Lassacskan 10 ev eltelt a problemamtol... Lehet az eletkorbol adodoan is az alvas mennyisege minoseg is valtozik....

Sajnos ezek az idegrendszeri dolgok szemelyenkent kulonbozoek es igazan jo orvos nem letezik. Barmilyen valtozas rossz es jo iranyba nem 1 pillanat alatt tortenik vagy 1db pirula beszedese utan minden megvaltozik jora vagy rosszra...

 

SAC/KBennyi

Előzmény: nyaxi00 (4434)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 4436

Nagyon sajnálom azt, hogy ez ennyire lehetetlen helyzet. Leginkább az dühít engem is, amit Te is írtál, hogy elkérnek egy csomó pénzt az ilyen-olyan csodaorvosok, klinikák, természetgyógyászok olyan dolgokért, amik nem használnak. Mondhatnák azt, hogy "nézzék, sajnos, tehetetlenek vagyunk...." és akkor legalább ne kérjenek pénzt.

 

Úgy gondolom, hogy a pszichiátert még megvárni, hátha ő tud valami kifejezetten erre való gyógyszert. A benzodiazepinekkel az (is) szokott lenni a baj, hogy rendelkeznek visszacsapó-effektussal, azaz mikor kezd kimenni az emberből, akkor fokozottan jelentkeznek az eredeti tünetek. Én ezért nem szedek Frontint/Xanax-ot, mert többször jártam meg vele. A Rivotrilt is csak akkor veszem be, amikor nagyon muszáj, és csak napközbenre. Éjszakára sosem használok benzodiazepint, pontosan a visszacsapó hatása miatt.

Helyette egy jól bevált gyógyszert kell szedni, ami nem benzodiazepin, viszont ugyanúgy nyugtat, nagyon-nagyon enyhén, de folyamatosan. Nálam ez a nátrium-valproát, ami elég jó. Vérnyomásomat is és a pulzusomat is normál szinten tartja.

 

Holnap mentek a pszichiáterhez, ha jól emlékszem, ugye?

Előzmény: nyaxi00 (4435)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 4435

2. este ment a 15 mg Mirtazapin, először magában, rá egy órára két-három órán keresztül volt félelemérzet, amit nem is olvastam mellékhatások közt. Pl. betöréstől való félelem. Az alvás 2x sikerült, igaz a félelemérzet csökkenése után. Tegnap este ugyanígy kezdődött, akkor két órára rá 0.5 Frontin, azután kezdett szűnni ez a félelemérzet, és jött az elalvás. Nem sok, kb. 30 perc, aztán hajnalban megint 30 perc, és még reggel is valamennyi. Igaz, az egy-másfél óra alvás már szart sem ér, bármikor elérhetünk oda, ahova nem szeretnénk, bármilyen károsodással, de itthon nem hajlandóak megcsinálni a mesterséges altatást, amitől jó eséllyel újraindulna a szervezet. Több embert találtunk, akik így jöttek helyre, itthon is volt egy pszichiáter, aki így hozott helyre egy alvászavarost, de kiment Amerikába, mert itthon nem tudott kibontakozni, és ott sokkal több lehetősége van fejlődni a szakmában... mert nálunk van ez a 'teletömünk gyógyszerrel aztán legyél el, amíg meg nem halsz' hozzáállás. Ha ez a gyógyszer valamit segít, akár fél órát is aludni pluszban, megéri, ha aztán közben meg a fog miatt fog helyre jönni, akkor a gyógyszert még mindig le lehet tenni. Ha nem, akkor irány Amerika. Aztán max. soha haza nem térés, mert 10-15 szakember ha csak széttárja a kezét, és annyit mond, hogy ő nem tudja, akkor már nagyobb baj van itthon annál, hogy van 60 stadion, megélhetés meg 0. Már pedig eddig még a szuper alvás szakértő is annyit tett, hogy félrehúzta a száját, hogy ő nem tudja, és adott egy Dormicum receptet.

Minden orvos meg természetgyógyász receptjét, cuccát, cseppjét megvettük, semmit nem ért, de legalább százezres pénzkidobásnál vagyunk. Hogy egyszerű hasonlattal éljek, olyan, mint egy kocsi. Beviszed azzal szervizbe, hogy zörög a motor, helyszínről helyszínre viszed, minden műhelyben a szerelő közli, hogy 20 ezerért kicserélt ezt-azt, már új a fék a futómű, még a kormánykerék is, de a motor még mindig zörög, mert fogalmuk sincs, mi lehet a probléma... 

nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 4434

Október végén, 2. alkalommal volt meg a gyökérkezelés, és novemberben már kezdődtek az alvási problémák. Addig semmi probléma nem volt. Azt mondta a nő, aki csinálta hogy hiába lesz kihúzva, attól az ideg nem áll helyre. Egyébként igen, néha még mindig érzékeny a foga, amit gyökérkezeltek, érdekes módon... ja és azóta a mellette levő is. Előtte egyik sem fájt neki. Mondjuk aludt is 6-9 órákat.

Előzmény: GFU-880 (4432)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 4433

Nem egy-egy szem van bekapkodva, ebből hatástól függően 2-4 hetes kúra van tervezve. Én nagyon tisztában vagyok ezekkel a gyógyszerekkel, és a függőséggel, ugyanis régen Rivotrilt kaptam. Az összes altatón túl vagyok, Frontin, Rivotril, Ketilept 1x próbáltuk, az nagyon nem volt jó, az orvosok széttárt kézzel állnak mindenütt, hogy ők ezt nem értik, és nem is tudnak vele mit kezdeni. Mert hogy a kórházban a gép szerint nincs légzéskimaradás, és innentől nekik megáll a tudomány. 

Előzmény: annamari073 (4431)
GFU-880 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 4432

fogaknak rendben kell lennie! ne legyen fajos fog! ne legyen erzekeny fog! gyokerkezeltetni kell! ha gyokerkezeles utan 1-2 honappal meg mindig faj? ki kell huzatni.... de az is lehjet nem is a gyokerkezelt problemazik hanem a szomszedes fog/ak???  ha a fogproblema+alvasproblema mult ossztol all fent? akar meg jo baratsagban is lehetnek??

Előzmény: nyaxi00 (4430)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 4431

A Mirtazapin alapvetően antidepresszáns és csak mellesleg van nyugtató-altató hatása, amihez idővel hozzászokik a szervezet. Nem tudom, hogy honnan szerzed be ezeket a pszichiátriai gyógyszereket, de nem igazán szerencsés ezzel kuruzsolni. Ezek nem arra valók, hogy egyet-egyet bekapkodjon valaki, főleg, ha mégis kiderül, hogy depressziója kezdődött a párodnak.

 

Azért azt gondolom, hogy ha végső esetben az idegkezelt fogát kihúzzák, akkor talán helyreáll minden ott. Még akkor is, ha tényleg az okozná, hogy megbolygattak egy ideget.

 

 

Előzmény: nyaxi00 (4430)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 4430

Igen, ezt mondta kb a természetgyógyász, meg valami energikus izé is, meg az akupunktúrás is erre tippelgetett. De konkrétan senki nem tudott mit kezdeni az egésszel, a kineziológus is úgy búcsúzott, hogy sajnos nem tud segíteni. Ma este Mirtazapin 15 mg próba, mellé meg Gerodorm, vagy Frontin esetleg, Xanax SR jobb lenne szerintem, de az most még nincs itthon. Engem konkrétan az is megdöbbentett, hogy 3 tömés után 4.-re egy másfélét rakott be, azért, mert hogy állítólag ez tartósabb volt, cement alapanyagú, jövő hétfőn ha nem változik, kiszedik magát a gyökértömést és cserélik másra, de mivel a gyökérkezelésnél maga az idegek lettek mebgolygatva, akár az is okozhatja, azt sajnos már nem lehet visszatenni eredeti állapotba. Na akkor nem tudom, hogy mi lesz...

Előzmény: annamari073 (4429)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 4429

Akkor kétféle dolgon voltatok túl a mai napon. Amit a kineziológus mondott, az - szerintem legalábbis - jól hangzik, de a nők 70-80 százalékára jellemző. Mármint az, hogy erős bennük a megfelelési kényszer, és sok esetben az édesanyjuk nem áll mellettük. Ráadásul akkor szokták ezt a szöveget elővenni, amikor nem tudnak gyógyítást/gyógyulást felmutatni. (személyesen is ismerek jó néhány embert, akinek elég sok tragédia történt gyerekkorában, mégsincs problémája az alvással...) Gondolom, hogy majd a hipnoizés szakember is hasonlókat fog mondani.

 

Amit viszont a fogorvos mondott, az elgondolkodtató. A kérdés az, hogy ha végszükség esetén kihúzza azt az idegkezelt fogat, akkor megszünnének a problémák vajon?

 

Még célszerű megvárni a pszichiátert, aztán meglátjátok, hogy ő mit mond.

 

Sajnálom, hogy csak ilyen kevés alvás jutott megint szegény párodnak. Valóban a háromféle benzodiazepin elég ütős tud lenni, főleg ez a Gerodorm lehet nagyon erős. Én még ezt nem próbáltam, csak a Xanax-ot és a Rivotrilt.

 

 

Előzmény: nyaxi00 (4428)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 4428

Most jöttün ka kineziológustól, ő is mondta, mint az a Theta hilling-es, hogy megfelelési kényszer gyerekkorától, anya nem állt ki mellette, stb. De egyúttal beugrottunk a fogorvoshoz is, kicserélte az ideiglenes tömést egy másikra, mert kiderült, 4. alkalommal másféle tömést rakott bele, valami cementest, előtte 3x pedig valami műtétekhez is használható tömést. Na most megint a régi van benne, azt mondta, hogy még ő sem hallott olyanról, hogy gyökérkezeléstől lett volna valakinek ilyen baja, egy hét múlva megyünk, ha nem javul semmit, akkor egy specialista kollégát megkéri, hogy ott is egy másféle gyökértömésre cserélje le. Ami érdekes, hogy azért kellett 4x visszamenni, mert végig fájt a gyökérkezelés után hetekig. Szerdán megyünk hipnós izére.

Tudom, hogy a párom nem a legerősebb lelkileg, de elég sok mindenen túljutott már, amiről még beszéltünk a fogdokival, ha a gyökérkezelés alatt egy olyan ideget kapott el, ami közrejátszhatott az alvásban, akkor az nem megoldható probléma. Tehát ha végigjárunk mindent és mindenkit, akkor csak az marad, az volt abban az időben. Mellesleg tegnap este 0.5mg Rivotril, 0.5 mg Xanax, 40 mg Gerodorm>40 perc alvás volt. Pedig a pár éve ide írók, akik semmitől ne mtudtak aludni, egy ilyen kombótól már tényleg kidőltek 7-8 órára.

Előzmény: annamari073 (4427)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 4427

Elméletileg az idegkezelt, de fájós fogak nem okozhatnak ilyesmit, de gyakorlatilag lehetséges. Bár én már a második fogammal csinálom ezt, hogy hiába szedik ki belőle az összes ideget, mégis fáj. Az elsővel is kéthavonta jártam vissza fogorvoshoz, röntgen és panorámaröntgen, hümmögés, antibiotikum, újabb hümmögés és értetlenkedés. A vége az lett, hogy letört belőle két jókora darab, így ki kellett húzni. A fájdalom megszűnt.

A második idegkezelt fogammal most kínlódok, ugyanígy. A fentebb felsoroltak már megvoltak, de a fogam is helyén van még, a fájdalommal együtt. De ezek egyike sem zavart bele az éjszakai alvásomba.

 

Ennek ellenére van egy ismerősöm, akinek az idegkezelt foga csúcsán tályog nőtt, és a panorámaröntgen sem tudta kimutatni. És műteni kellett az illetőt.

 

Mindenesetre - szerintem legalábbis - várjatok a pszichiáterig, mielőtt a foggal bármit kezdetek. Ugyanis lehet, hogy a párodnak depressziója van már novembertől kezdve, amelyik esetleg nem a klasszikus tünetekkel indult, hanem szomatikus tünetekkel. Több emberről is hallottam már, hogy mindenféle testi tünetei voltak, miközben kiderült róla, hogy depressziós. És miután a depresszióját - és szorongását - kezelni kezdték, a testi tünetei is csökkentek vagy megszűntek teljesen.

Előzmény: nyaxi00 (4426)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 4426

Na megnéztem a fogorvosi papírját.... 10.19., 10.26., 11.23., 12.07.

Először kapott Lidokaint egy foghoz, amit gyökérkezeltek, de nem reagált rá jól, és nem sikerült a gyökérkezelés valamiért, 4x kellett visszamennie, kapott Ultrakain nevű érzéstelenítőt is a végén már Lidokainnal együtt, a foga néha azóta is érzékeny, de akkoriban két hétig Cataflamot szedett. Állítólag kiszedték az összes ideget is, de még most is fáj néha neki. Pontosan novembertől volt, hogy folyamatosan felébredt éjjelente hirtelen felriadt, és február óta napi 1 alvás. 

Lehet ilyennek köze hozzá? Már semmi másra nem tudok gondolni, mert ott lett rosszul ezektől az érzéstelenítőktől, aztán folyton fájt a foga, meg kb 10 panoráma röntgent is csináltatott róla a doki, mert nem értette, hogy fájhat gyökérkezelés után.

Előzmény: nyaxi00 (4425)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 4425

Elmennénk magánban is, már bejelentkeznénk akár holnap is, de neten hiába keresgélek, van Pesten több száz, fogalmam sincs, melyik a jó.

Előzmény: nyaxi00 (4424)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 4424

Igen, hétfőn kineziológus, szerdán hipnoterapeuta vagy mi, pénteken meg pszichiáter, nem tudom hogy maszek, vagy állami, azt tudom, hogy a lakásán fog fogadni, egy ismerős által ajánlották, ez az egyik fő területe , az alvászavar. Már gondolkoztam azon is, hogy van valami fogtömése, amit véglegesre kellene cseréltetni, ez ősszel volt, és nem lett megcsinálva, de nyilván volt stressz is, mert akkor én hagytam ott az akkori melóhelyem előtte egy hónapja, szóval passz.

Előzmény: annamari073 (4423)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 4423

Akkor jó, ha nem adsz neki Ketileptet. 

 

Teljesen megértem, hogy mindent meg szeretnél tenni, hogy szegény párod már végre aludhasson egy rendeset. Éppen ezért fontos, hogy minél előbb eljusson orvoshoz. Van már vajon időpontotok pszichiáterhez? (államihoz nagyon sokat kell várni, sok esetben még a maszek pszichiáterhez is csak egy-két hét elteltével lehet bejutni)

Előzmény: nyaxi00 (4422)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 4422

Rendben, akkor nem adok neki, jövő héten elviszem, ha él még addig... Kíváncsi vagyok, milyen gyógyszert ad alvásra, ha egyetlen létező altató sem hatott, még kombinációkban sem, pl Xanax+Gerodorm+Melatonin....

Előzmény: annamari073 (4421)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 4421

Tehát úgy néz ki, hogy belgyógyászatilag minden rendben van. A vércukor és pajzsmirigy is.

 

A Ketilept valóban kiüti az embert, én is szedtem két hónapig. Viszont nem igazán javaslom, hogy anélkül adj neki, hogy pszichiáterrel beszélnétek. A Ketilept nem altató, hanem kőkemény antipszichotikum. Mániás-depresszióra is szokták még adni, nekem is arra adták. Nekem nem vált be, nagyon megemelte a vérnyomásomat és a pulzusomat. (a vérnyomásom 150/100 volt, a pulzusom meg 100 nyugalmi állapotban)

 

Eszedbe se jusson magas dózist beadni neki, ha jót akarsz, főleg, ha már kapott régebben, de csak mellékhatásai jöttek. Még egyszer írom, a Ketilept nem Frontin, hanem tényleg erős hatású gyógyszer, amit pszichiáter nélkül nem szabad szedni!

Jövő héten menjetek el pszichiáterhez, és ő ki fogja vizsgálni, hogy van-e ilyen jellegű problémája, és majd ő ír fel olyan gyógyszert, ami hathat.

Előzmény: nyaxi00 (4420)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 4420

A vérkép minden összetevője teljesen normális, TT4-et nem tudtunk nézetni, mert csak szakorvos kérhette volna ,a TSH rendben van, meg az összes többi is. A cukra is jó, kardiológián nem volt. Annyi, hogy ha elalszik ,akkor is kel pár perc múlva arra, hogy felriad, mert felment a pulzusa. Alapvetően nem depressziós, bár sok elfojtott dolgot hordoz magában gyerekkora óta, de konkrétan ilyen elutasítónak és depressziósnak csak azóta látom, mióta nem alszik. Olvastam a fórumban itt, hogy Gerion, aki orvos, írta még a Ketileptet 2010-ben, hogy inszomniásnál nem túl nagy mennyiség a több száz mg, anyám kb. 15 éve szed mindenféle antidepresszánst, két éve Ketileptet, ő kb 50-100 mg-tól ki van ütve, páromnak egyszer próbáltuk a 100-at, nagyon mellékhatások jöttek csak és levertség, szédülés, lehet ma megpróbáljuk a 4-500-at, hátha kijön az altató hatása is, esetleg 0,5 Frontinnal kombinálva. Nincs ötletem, és másnak sincs sajnos, mindenki annyit mond, hogy sajnos nem tud segíteni. Olvastam itt 2007-ben valaki azért panaszkodott, hogy hulla, mert két hónapja csak napi 3-4 órákat alszik, a párom 4 hónapja max 1 órát, de többnyire 20-50 perc közt.

Előzmény: annamari073 (4419)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 4419

Ha még csak 34 éves a párod, akkor nem hinném, hogy elkezdődött volna már nála változókor. (bár létezik korai kezdet is, de az sem ennyire korai)

 

A pszichiáterhez mindenképpen jól teszitek, hogy elmentek, ugyanis a krónikus alváshiányokhoz legalább a felében valamiféle pszichiátriai betegség is társul. Nem árt azt sem kizárni.

Emellett nem tudom, hogy belgyógyászati és kardiológiai kivizsgálást csináltatok-e? Vérvétel, EKG, ultahang, terheléses EKG, Doppler-ultrahang, ilyesmi.

Van-e még valamilyen egyéb panasza is az alvásproblémán kívül? Úgy értem, izzadás, szapora pulzus, magas vérnyomás, magas cukorszint a vérben, stb?

Előzmény: nyaxi00 (4417)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 4418

De elolvastam a Milligest mellékhatásait, látótérben sincsen alvászavar, és 5-6 éve szedi tényleg, érdekes, hogy fél éve alakult volna ki, de már semmi más állandó nincs, voltunk vidéken két hetet pihenni, több helyen aludni, sehol sem ment semmilyen altatóval sem. A kórházban meg lemondtak róla teljesen. Most volt 2 napja Téta Healing-en is vagy mi a neve, jövő héten lesz kineziológus, hipnoterapeuta, meg pszichiáter... 

Előzmény: annamari073 (4416)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 4417

Szia! 34 éves. Kb novemberben kezdődött, akkor többször felébredt, viszont február óta semmivel nem alszik. Ma éjjel 2db Stilnox +0,5 mg Frontin ment, és 2*10 percet aludt... Kipróbáltunk már mindent, álítólag volt egy orvos, aki úgy gyógyított meg egy hasonló beteget, hogy két-három napig mesterségesen altatták, ettől 'restart'-olt az agya, és ismét tudott, de 6-8 hónapig még kezelték szorongásoldókkal, ha jól tudom.

Előzmény: annamari073 (4416)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 4416

Szia Nyaxi!

 

Hány éves a párod? Nem lehet, hogy elkezdődött nála esetleg a változókor? (fogamzásgátló mellett is elkezdődhet, az csak elfedi a változókori tüneteket)

 

A fogamzásgátló tabletta teljes mértékű hatása a hét napos szünetre is kiterjed. Tehát ha csak azt a hét napos (egy hetes) szünetet tartja a párod, ami a tabletta szedésének velejárója, akkor az semmit sem jelent a fogamzásgátló tabletta mellékhatásait illetően sem.

Előzmény: nyaxi00 (4415)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 4415

Sziasztok! Szinte végigolvastam az egész topikot, kb 24 órába telt, így tegnap óta a gép előtt ülök, de elég végső stádiumban vagyunk, így leírom.
Párom február óta nem alszik, napi max egy órát. Elején adtam neki Frontint, én néha azt szedem, az első héten még jó
volt. Aztán ismét nem aludt. Akkor kipróbáltuk a Stilnoxot, ami pár évvel előtte hatott neki, akkor volt egy pici
alvásproblémája, de helyrejött teljesen. Sajnos nem hatott. Voltunk koponya MR vizsgálaton, teljesen negatív lett, utána
bejelentkeztünk a Honvédba poliszomnigráfiás alvásvizsgálatra. Közben próbálta a Bio-Melatonint, nagy dózisú multivitamin,
homeopátiás szerek, Schüssler-sók, stb. Közben kipróbáltuk a Gerodormot és az Imovane-t is, egytől sem tudott aludni.
Nagy nehezen meglett az éjjeli alvásvizsgálat, amiből annyit állapoítottak meg, hogy 90 percet aludt egyben, és abból
szinte felriad, a pulzusa felment kb 80-ról 110-re és kipattant a szeme, majd "nem tudunk mit kezdeni magával" címszó
alatt elengedték. Kapott még egy Dormicum receptet, hogy valami mégis történjen, sajnos azzal sem történt semmi. Ez így
megy napról napra, és már nemhogy a munkáját nem képes elvégezni és depressziós, hanem hallucinál, a fejfájásaira
semmilyen fájdalomcsillapító nem hat, amnéziás, pl. volt hogy elfelejtette hogy öt perccel előtte tankoltunk, majd
megszólalt, hogy menni kellene tankolni, néha már nem hall az egyik fülére, stb. Próbáltunk boszorkányt, volt karmaoldás,
akupunktúrás fülszúrka, gyógyteák, stb, semmi nem hat. A nagyszerű szomnológus azt mondta, majd jövő januárban menjen
vissza, akkor elvileg jön be valami új gyógyszer.
Még olvastam a fogamzásgátlóról is, járhat alvászavarral, 6 éve szedi a Miligest-et, de mikor van az egy hetes szünet,
akkor sem alszik semmivel többet, nem tudom ez mennyire játszhat közre. Sajnos kb a rönk szélén vagyunk, mivel egyéni
vállalkozó, így a felépített karriere tönkremegy, és a kapcsolatunk is a végét járja emiatt. Valami ötlet?

Városliget Fényőre Creative Commons License 2017.05.09 0 0 4414

Üdv. Imeri valaki Horváth Ágnes alvástréner módszerét? Járt már valaki a tanfolyamára?

Imovane Creative Commons License 2017.04.30 0 0 4413

Sziasztok! Én is baromi rég jártam erre, noha  igen durva alvászavarom volt, aki régebbi motoros az tudja. Sikerült elhagynom a Rivotrilt, az alvásom visszatért a normál mederbe!

DE! bizonyos stresszorok esetén a fejem tetejére is állhatok, akkor sem alszom, ugyanúgy hajnal háromig is fent vagyok, mint régen. Annyi a változás, hogy másnap eldőlök mint a zsák, és kialszom magam. Ezek a stresszorok a korábbi alvászavar idején még nem voltak meg!

Hiába hagytam abba a Rivotrilt, ergo kiürült a szervezetemből, ha mégis hozzá folyamodnék, az egy szem 0.5 mg semmi hatással nincs már rám, így be szoktam tolni mellé negyed szem 15 mg mirtazapint, ha nagyon úgy érzem, hogy ebből ma nem lesz alvás, de leginkább kibekkelem azokat a napokat, amikor jön az a fajta stresszor, amire rosszul reagálok. Van, hogy a negyed szem 15 mg mirtazapin is elég, hogy lepörölgjek és elaludjak.

A kilenc órás alvásom, ami régen volt, az nem tért teljesen vissza, de időnként pl hétvégén tudok olyat is produkálni. :)

Egy biztos, aki éppen benne van most a sűrűjében, és úgy érzi, nincs kiút: van gyógyulás,  de nagyon hosszú és keserves, kell a kitartás és a hit, hogy menni fog. És egy alváshoz értő jó doki, nem pszichomókusok!

Jobb éjszakákat mindenkinek, újaknak régieknek egyaránt!

Előzmény: beteg46 (4398)
negyvenplusz Creative Commons License 2017.04.20 -1 0 4412

Hogyan tudnál segíteni?

Az emailem publikus.

Írj oda légy szíves!

Köszi!

Előzmény: Maxxys (4410)
GFU-880 Creative Commons License 2017.04.14 0 0 4411

en lefekves elott 1 oraval Lerivon szedek (antidepi)

esetleg agybamenet elott egy fel Zolpident (altato)

 

mukodik.... jobban alszom

 

esetleg erdemes vmi alvasrogzito occco kutyut venni pl Mi band2! 

csak hogy kovesse az ember az alvasanak ritmusat valtozasat!!

Előzmény: negyvenplusz (4402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!