Keresés

Részletes keresés

hatosfalat Creative Commons License 2024.04.24 -1 1 1234

Pár hónapja hallgattam egy interjút Albekkel, ott egyáltalán nem úgy tűnt, mintha valamikor is nem akart volna profi kézis lenni. Egyértelműen elmondta, hogy a Metzingent igenis azért választotta, mert úgy érezte ez tesz jót a fejlődésének. 

Amúgy most az a kérdés, Vova képes lesz-e kihagyni. Sztem a válogatottnak és Annának is jót tenne vele.

Hozzátéve, nem olyan nagy a választék, Zácsik (egyelőre) és Hámori sérült, Háfra sérülés után elég lassan halad, Szabó Ninának meg volt két jó meccse. Kácsor meg sztem teljesen instabil a klubjában is, válogatottban meg stabilan gyenge. Ja és Juhász meg mostanában már a kiesés ellen küzdő Kisvárdában sem kezdő.

Előzmény: RnD (1231)
ducikenyér Creative Commons License 2024.04.24 -4 2 1233

Szerintem igaza van Bambergnek. Planéta jelenleg jobb játékos, mint Albek vagy Papp Niki, ezért a kihagyása szándékos károkozás. Mondjuk nem ez az egyetlen eset, amikor Golovin kiskedvencét preferálja valakivel szemben.

Előzmény: hatosfalat (1228)
RnD Creative Commons License 2024.04.24 -4 5 1232

Planéta itt nagyon köszönget mindent Vovának, de a helyzet az h Vova őt átverte.

 

Vagy ahogy 'Bamberg' mondaná: 'a Kókler itt átverte...'

Előzmény: RnD (1230)
RnD Creative Commons License 2024.04.24 -4 6 1231

Már elég régóta mondom h Albek Annát nem a formája miatt hívtuk be ilyen korán a válogatottba, hanem elsősorban azért h lássa h neki itthon komoly profi kézis karrierje lehet. Ugyanis Németországban egyáltalán nem volt biztos h ő a kézilabdázást választja az üzleti élet helyett.

 

Viszont kellett nekünk egy balkezes lövő, ezért kapott Albek megelőlegezett bizalmat, máskülönben ki tudja visszajön-e Németországból. Ilyen szempontból teljesen mindegy h mikor volt először indokolt vagy nem indokolt a kerettagsága. Ha Annát nem hívjuk be, nem lesz profi kézis és mi elveszítünk egy potenciálisan nagyon jó balkezes játékos. Márpedig egy balkezes átlövő nagy kincs...

Előzmény: hatosfalat (1229)
RnD Creative Commons License 2024.04.24 -3 4 1230

A 2022-es Európa-bajnokságig Planéta mindig keretben volt Vovánál. Az EB-t aztán kihagyta ha minden igaz 'közös megegyezés' alapján. Aztán 2023 márciusban lemondta az edzőtábort + felkészülési meccseket:

 

"...Beszéltem Vovával, aki nem boldogan, de elfogadta az érveimet, a döntésemet, ezt nagyon megköszöntem neki, és köszönöm most is. A válogatottba menni mindig hatalmas megtiszteltetés, de úgy éreztem, megint az történne, mint az Eb előtt, kimerült lennék, mire jönnének a mérkőzések, és így nem tudnék segíteni a pályán, nem tudnám azt hozni, amit a klubomban....'

 

...és itt lett vége a történetnek. Utána Szimó 'bejelentkezett' Vovánál - legalábbis a médiában tudatta h már készen áll újra - de hiába. Azóta Vova nem számol vele.

 

 

Előzmény: hatosfalat (1228)
hatosfalat Creative Commons License 2024.04.24 0 0 1229

Amúgy meg Albeket sztem hiba volt Vovától túl hamar berakni a válogatottba, tavaly ősszel volt először, amikor már nem volt teljesen indokolatlan a kerettagsága. Akkor jó formában volt, nem annyira stabil, de nem többnyire jól játszott.

A vb óta viszont nagyot esett vissza, ami egy fiatal játékosnál benne van, csak ilyenkor nem szabadna sztem a válogatottba erőltetni. Remélem Vova is a végén az eszére hallgat és nem a szívére. Sajnos Anna teljesen bizonytalan mind védekezésben, mind támadásban, meg kell várni, hogy legyen egy jó féléve megint, addig meg hagyni, hogy a klubjára koncentráljon.

hatosfalat Creative Commons License 2024.04.24 -1 3 1228

Milyen bosszú? Sokan mások is kihagyták Planétát, azok is mind bosszúból?

A 35-ös keretet én sem értettem, de amúgy nem volt utólag jelentősége. Az olimpiai bő keretet meg megvárnám.

Előzmény: Bamberg58 (1227)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.24 -11 0 1227

Szó nincs itt szakmai döntésről, ez egy kicsinyes bosszú, ami a legkevésbé sem logikus, bár a Kóklernél nincs szó logikáról.

Az meg, hogy biztonság kedvéért még a bő keretbe se teszi be?

Na abban mi a logika?

Ezt magyarázd meg!

Előzmény: hatosfalat (1223)
RnD Creative Commons License 2024.04.24 -3 6 1226

....és Tóth Gabit itt vajon mi akadályozza abban h Kácsort leütközze?

 

Ez egy perccel később történt, az előző hibáját most javíthatta volna. Vagy már el is felejtette....?

 

Tóth Gabinak védekeznie is kellene. Vagy kellene egy edző aki elvárja tőle h védekezzen (Gyurka nem ilyen).

 

 

RnD Creative Commons License 2024.04.24 -3 5 1225

Egyébként Tóth Gabit itt mi akadályozza abban h Kácsor elé belépjen és leütközze....?:O

 

Merthogy TG itt csak néz aztán meg későn mozdul......

 

RnD Creative Commons License 2024.04.24 -3 4 1224

Így van. Az első három percben nem volt jó, akkor lőttek róla két gólt. De aztán huszonöt percig egyet sem, csak a végén a hetest Ivancokról meg róla.

 

Ezt írtam eleve. Az elején fel kellett h vegye a ritmust de aztán kifejezetten jól védekezett. Utána már nem is állították ki.

Előzmény: Bamberg58 (1222)
hatosfalat Creative Commons License 2024.04.24 -1 2 1223

Planétával kapcsolatban sztem egy logikus döntést hozott Vova, bármennyire is ekézed miatta. Szoktál itt gólstatokat említeni, de azt nem említetted, hogy Szimó az egész bajnokságban eddig 19 meccsen 29 gólt szerzett összesen. És korábban védekezésben gyenge közepes volt, talán mostanában kezdett kicsit javulni a bl hatására.

De Vova a döntést valamikor tavaly meghozta, hogy az olimpiai esélyeknek - vb+selejtező - kivel megyünk neki és akkor Planéta semmi olyat nem mutatott amivel annyira bődületesen rossz döntés lett volna kihagyni. És én úgy tudom az egyik leggyengébb az állóképessége, nem véletlen, hogy Szilágyi is döntően vagy védekezésben vagy támadásban játszatja csak, max. kényszer esetén pár percig van fenn folyamatosan a pályán. És szezon közben heti egy vagy két meccse van, nem kétnaponta egy, mint a vb-n vagy olimpián. Valószínűleg Vováék jobban tudják, hogy meddig bírná egyáltalán a terhelést. 

Ettől függetlenül sztem védhető lenne, ha 17-es keretbe kerülne, de sztem abban sincs semmi emberiség ellenes, ha nem (nyílván a 35-ös keretben ott van a helye).

Előzmény: Bamberg58 (1217)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.24 -11 1 1222

Albek beállt a huszadik percben utána nem sokkal kiállították

 

 


Nem pontos.

Nézd vissza!


Előtte volt a Debrecennek 3 támadása, mind róla, s mind ziccer,  2 gól és egyet kihagytak, ami nem rajta múlt.

A negyediknél meg kiállították. Ez minden, csak nem jó védekezés.

A második félidőben már jobb volt, de így nem jó és összességében óriási a kontraszt Planéta javára.

Előzmény: RnD (1219)
RnD Creative Commons License 2024.04.24 -2 3 1221

Igaz, teljesen elképzelhető.

 

Normál helyzetben Annától nem látni ilyen hibákat.

Előzmény: Nicknack (1220)
Nicknack Creative Commons License 2024.04.24 -1 2 1220

Azt a jelenetet jobban megnézve inkább a törött orrát féltette Petrustól mintsem ne tudott volna rajta átjutni. Mert eléggé fejre irányuló mozdulat volt. :(

Előzmény: RnD (1219)
RnD Creative Commons License 2024.04.24 -4 6 1219

Túlzásokba azért ne essünk.

 

Albek beállt a huszadik percben utána nem sokkal kiállították. Ebben a három percben volt bizonytalan védekezésben. Utána huszonöt perc alatt egy hetest fújtak be róla és ennyi. Több gólt védekezésben nem kapott róla a Móvár. (A hetest is inkább Ivancokról mint róla.)

 

A második félidő elején viszont adott két gólpasszt (egyet jobbszélre, egyet a beállónak), aztán kiállították róla Tóvizit, utána lőtt egy gólt.... Védekezésben meg legalább négy-öt olyan jelenetet tudnék bevágni ahol nagyon jó ütemben lépett ki kilenc méterre és ütközte le a debreceni játékost. Kifejezetten jól védekezett a kiállítása után (nem véletlen h akkor Cseri már nem róla próbált gólokat lőni, hanem inkább valamelyik kettes védőről).

 

Elöl volt két technikai hibája, egyik amikor a kilépő Petrus Mirtillen kilenc méteren nem tudta túldobni a labdát, az mondjuk elég bizarr helyzet volt, de Albeket védekezésben dicsérni lehet, huszonöt percet hiba nélkül lehozott (öt percet az első félidőben + húsz percet a másodikban).

Előzmény: Bamberg58 (1217)
Nicknack Creative Commons License 2024.04.24 -3 2 1218

Még egyszer. Egy ilyen alkatú játékos előtt meghatározó az előkészítő munka. Planéta előtt ez jobb. Szóval nem objektív az összehasonlítás. 

Előzmény: Bamberg58 (1217)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.04.23 -11 0 1217

Igen, ő.
Aki ezt a meccset látta vagy az elmúlt időben, azoknál mind.

Éles a kontraszt közte és Planéta között.

Itt nem a támadàs volt a fő probléma vagy nemcsak, ahogy beállt, amit a Debrecen szinte alig várt, azonnal, szerintem megbeszélten, rájátszottak, odajártak gólt lőni és szinte ellenállás nélkül ez sikerült is.

Feltűnően rosszul védekezett.

 

 

“Van még a bő keretben pár ilyen játékos mégis mindig ő a téma.”

 


Lehet hogy van, de azoknak nincs sokkal jobb helyettese, akik a Kókler szerint még a keretbe se férnek be.

A jelenlegi Albek és Planéta nincs egy osztályban, de nem azért mert Planéta annyira jó, /most éppen az volt/, hanem....nem ismétlem magam.

Amúgy tőle a jobbkezes Szabó Nina is sokkal jobb választás, még akkor is ha most éppen nem volt kiemelkedő.

Szakmailag Vova döntése megmagyarázhatatlan.  
Az meg, hogy emberileg, még sérülten is, a keretben a helye, egyenesen nevetséges.

Mintha Neagu lenne?;-)) Ugyan eddig mit  tett le? Mi az amit mi nem tudunk?
Másokkal meg nem volt éppen emberséges...

 

 

 

Előzmény: Nicknack (1216)
Nicknack Creative Commons License 2024.04.23 -1 2 1216

Van még a bő keretben pár ilyen játékos mégis mindig ő a téma. No és Simonnal egy sorban mikor fog előkészítést kapni? Hamarabb viszi be. Azért azt nem vitatod, hogy Albek elé előkészítés kell. A Móvárban sem működik ez olajozottan. 

Előzmény: Bamberg58 (1203)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2024.04.23 0 0 1215

Váll és lapocka sérülése van állítólag.

Előzmény: hatosfalat (1209)
Valkov60 Creative Commons License 2024.04.23 -1 0 1214

Van neki egy pár 😃 akár pozitív, akár negatív.

Az utálatában első helyen van a Fradi, Elek Gábor, Vova, és maga az Mksz😊

 

Előzmény: ducikenyér (1211)
RnD Creative Commons License 2024.04.22 -3 4 1213

A 'riporter' 'váll- és lapocka sérülésről' beszélt, amiből azt veszem ki h ugyanarról a lapocka sérülésről van szó amiről Niki is beszélt már a médiában. Nem hiszem h rehab közben még bármilyen másik sérülést beszerzett volna pluszban.

Előzmény: Gojira (1210)
hatosfalat Creative Commons License 2024.04.22 0 0 1212

köszi

Előzmény: Gojira (1210)
ducikenyér Creative Commons License 2024.04.22 0 3 1211

Mondjuk Egri Viktor Tóth Gabi mániájától falra tudnék mászni..

Előzmény: Bamberg58 (1203)
Gojira Creative Commons License 2024.04.22 0 1 1210

Tegnap mintha valami vállsérülést emlegetett volna a riporter, de ha rosszul emlékszem, valaki majd kijavít.

Előzmény: hatosfalat (1209)
hatosfalat Creative Commons License 2024.04.22 0 0 1209

Tóth Nikiről volt bármi kommunikáció? Most már vagy két hónapja nem játszik.

RnD Creative Commons License 2024.04.22 -2 3 1208

Jó átlövőnél ez nem bravúr. Nem egyszerű feladat, de kellő gyakorlattal bele lehet jönni.

Előzmény: hatosfalat (1206)
RnD Creative Commons License 2024.04.22 -4 4 1207

Néhány napja írtam h szerintem Planétával többet érnénk az olimpiai keretben mint Kiss Nikivel. Elöl jobb lenne.

 

Ezért azt hiszem ezúttal túl szigorúan ítéltem meg. Az utolsó öt percben szerettem volna látni Szimótól egy-két gólt vagy gólpasszt, de most pont a legvégén ez nem jött össze..

 

A gólpasszok előtte jók voltak valóban.

hatosfalat Creative Commons License 2024.04.22 0 1 1206

Dehogynem számít, ez volt a két rontott lövéséből az egyik (nálam, mert MKSz valami miatt ezt nem számította bele). De ez a bravúr kategória, erre nem építek fel teóriát.

Előzmény: RnD (1205)
RnD Creative Commons License 2024.04.22 -2 3 1205

".... utolsó passzként feladták neki a labdát, hat blokkoló óvári felett hátha sikerül belőnie...."

 

Szóval nálad akkor a stat-ban ez sem számít....? Értem:)

 

Láttam azért jópár gólt ilyen helyzetből, ergo ez nem lehetetlen feladat.

Előzmény: hatosfalat (1200)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!