Keresés

Részletes keresés

qwertui Creative Commons License 2016.11.19 0 0 71

Szia!

Nekünk Corralejoban volt a szállásunk, szerettük azt a helyet. Bárhová könnyen el lehet jutni, Corralejoból van rendszeres kompjárat Lanzarotéra, de a kikötőben számos kis bódénál tudsz mindenféle utakra befizetni. Nekem C. nagyon tetszett, sokat fürödtünk a dűnéknél és nagyon közel van El Cotillo szintén lélegzetelállító strandjaival. Corralejóban azért van élet is, e mellet kisvárosias is. Bejártuk az egész szigetet, nem bántam, hogy itt volt a szállásunk. 

Előzmény: betmys (70)
betmys Creative Commons License 2016.11.16 0 0 70

Sziasztok!

Foglaltam tegnap repülőjegyeket Fuerteventurára, igaz csak jövőre megyünk, de nézegettem már a szállásokat.. nem tudom eldönteni, hogy inkább Corralejo (észak), vagy inkább dél pl Costa Calma vagy  Jandia részen legyen a szállásunk. Jól láttam a google street viewen, hogy délebben szebbek a partok? :) olvastam, hogy talán a déli rész "vadregényesebb", igaz az egész sziget kopár, de talán ott több a növényzet. Mondjuk kocsit szeretnénk bérelni, hogy az egész szigetet betudjuk járni.. ebből a szempontból mondjuk Castillo Caleta de Fuste lenne ajobb választás, mert talán az a sziget közepén helyezkedik el... szeretünk túrázni, illetve szeretnénk 1 napos fakultatív program keretében Lanzarote-ra is átmenni, hogy megnézzünk a Timanfaya nemzeti parkot. Tudtok esetleg tanácsot írni, hogy hol tudok befizetni ilyen fakultatív programra? vagy aki már volt ilyenen, helyben foglalt? előre is köszönöm! :) Betty

qwertui Creative Commons License 2016.11.12 0 0 69

Ha valaki ellátogat Cofetére készüljön egy nagyon fárasztó autóútra. Ha nem terepjáróval mész, elég durva és hosszú. Viszont Moro Jable-ból megy busz, ami szenzációsan néz ki, hatalmas kerekei vannak és ott ahol szötyörögsz 30-al, ott megy rendesen a hatalmas kerekeivel. :) 

A menetrend:

 

iphone Creative Commons License 2016.11.10 -1 0 68

Nekünk a szállás (egyik) morro del jableban (másik)esquinzoba van foglalva mind a kettő ingyenes lemondással ameddig nincsen meg a végső döntés, de mi egy helyre tervezzük és onnét mennénk nézelődni. Nekünk tervbe van véve keleten playa lagoon, nyugaton meg el cotilo mind a két irány vagy egy egy nap és akkor mellé ami még érdekes és szép lehet vagy egy napra tenni a kettőt bár el cotilo mellé ajuy-t ezek szerint érdemes lehet betenni. így mar csak a keleti parti úthoz kéne betenni valamit talán corralejot(vagy van azon az oldalon szerinted érdekesebb dolog esetleg vulkán vagy valami nevezetesség?)Én nem szeretnék több napot autó vezetéssel tölteni nekem abból jut elég itthon is a többi napot a szállás környékén pihenéssel tölteném. illetve ezt nem találtam sehol a neten:Playa Soviento.

nyugati részhez tudsz ajánlani valamit illetve a playa sovientora hogy keressek rá? Köszi

Előzmény: rebkaa (67)
rebkaa Creative Commons License 2016.11.09 -1 0 67

Az időjárás az elég érdekes volt. Corallejóba zuhogott párszor, de ha átmentünk El Cotilloba, ami olyan 20 perc, ott pedig kék ég, napsűtés, persze a szél azért ott is fújt.

Mi eredetileg úgy terveztük, hogy 3 nap északon, 4 éjszaka valahol Costa Calma vagy Morro de Jable, de a szállásunkat csak minimum 7 éjre adták, így maradtunk Coralejóban és 2x is leautóztunk Morro de Jable-ig.

Ha őszinte akarok lenni, szerintem a déli részek picit zöldebbek, szebbek, Playa Soviento-nál végtelen hosszú homokos part, szerintem egy kicsit jobb idő is volt délebbre.

Északon viszont a homokdünés rész, El Cotillo is gyönyörű, így kár lenne kihagyni. Csodálatos részek a sziget nyugati oldala, Betancuria, Mirador de Velosa, Ajuy.

Ha esetleg szükséged lenne böngészéshez egy jó kis túrista térképre, szívesen elpostázom neked, ha írsz egy emailt.

Nem tudom szerettek-e túrázni? Amíg a gyerekek reggeltől zárásig az Oázis parkban voltak, mi Morro de Jable után induló túrista úton áttúráztunk Coffete beachre(kb. 5,-5-5 óra) oda-vissza és nagyon szép út.

Aztán egy másik alkalommal ugyanezt körbe, autóval is megcsináltuk az 17 km, elején jobb, felétől rosszabb földutakon. Van benne valami misztikus, ahogy a temető a tengerparton áll, háta mögött egy fantasztuikusan szép beach-el tényleg a világ végén..

Parkolásért ha fehér vonalra állsz, sehol nem kellett fizetni. A biztosítás benne volt, nem zároltak.

Előzmény: iphone (66)
iphone Creative Commons License 2016.11.09 0 0 66

szia 

mi decemberben megyünk olyan kérdésem lenne a kocsi bérlésénél benne volt a teljes biztosítás ? parkolásért fizetni kell? esetleg megírnád szerintetek melyik környék a melegebb szélmentesebb és part szempontjából a szebb?

köszönöm

 

Előzmény: rebkaa (64)
rebkaa Creative Commons License 2016.11.07 -1 0 65

Egyet elfelejttem az őszi nyaralás hátrányaként megemlíteni.

Baromi kevés az idő egy nap alatt, ugyanis 7 után, de inkább fél 8-kor volt világos és este6-kor teljes sötét.

Itthon pont időátállítás volt hajnalban amikor indultunk, ott pedig még egy órával visszább állítva az órák, így 5.30-kor minden nap kukorékoltam. Fél7-7-kor elmentem futni és rajtam kivül max a szemetes kocsi volt  az utcákon és sötét, és sehol egy kávé.

Corallejoban bármi(de tényleg bármi pékség, kávézó, élelmiszerüzlet leghamarabb 8-kor nyitott) ehhez hozzá kellett szoknom.

 

rebkaa Creative Commons License 2016.11.07 -1 1 64

Sziasztok,

Remélem egy kicsit megélénkül a topik a közeljövőben.

Első Wizz járat elstartolt múlt vasárnap, volt torta, pezsgő, vízsugár stb.. és hosszú, majdnem 5 órás út.

Tavaj ilyenkor Lanzarote, most Fuerte következett, teljesen rákattantunk, ha már egyszer nyáron nem tudunk elmenni nyaralni.

Azt hiszem kimaxoltuk a hetet, 1000km-t mentünk, nem sok fürdés(na ja, Atlanti óceán, állítólag ilyenkor a legmelegebb, de én 22 fokosban le..fagyok:)) Vagy csak a másfél hónappal ezelőtti 27-fokos Rodoszra vágyakoztam?:)

Szerencsére  a gyerekeink (a nagyobbak a kisebbekkel) önjárók elmentek szörfözni tanulni, vagy az Oázis parkban( elképesztő ára van, de azt mondták minden pénzt megért, főleg nekik:)) leraktuk őket és szebbnél szebb vulkánokra túráztunk fel, aztán én le egyedül a férjem pedig élvezte, hogy hosszan és kiválóan lehet járni a gerinceken.

Lanzarote-ig azt gondoltam, hogy nekem nagyon nem jön majd be egy vulkános sziget, egyetlen természetes fa sincs rajta azt a néhány pálmafát leszámítva?? Na ne! És mégis, nagyon is!!

Egy kis számtan: Repjegy: 24-30.000/fő--6-ot nehéz egyszerre venni jó áron, én így is örültem, hogy fele-fele sikerült.

                          2 szoba-nappalis lakás medencés(a medence teljesen feleslegesnek bizonyult) residecence-ben 128.000ft/hét/6fő

                          Autobérlés Pluscar Fiat Qubo 100 euro/hét egyterű, magas kocsi, így hátul 4 vékony lánykánk még elment:)). Béreltünk volna 7 személyest 160-ért, de már nem volt 2 hónappal előtte sem. Zárolás 0, sluszkulcs az ülés alá leadáskor, ennyi.

Hiper Dinós árak nem sokkal magasabb mint itthon. Apropó Hiper, super Dinók.. hibernálják az embereket, úgyhogy ne menjetek be félig vízes fürdőruhában mint én, mert a kasszánál 15-20 perceket is vártam és most egész éjszaka "ugatok". Sosem értem, hogy a kinnti 25-28 fok után miért kell 16 fokra hűteni egy áruházat. Okés, hogy friss maradjon a zöldség(ó ha látnák a Tescó zöldségpultját, hogy néz ki), de akkor is.

Oázis állatpark: 33 euro Most november 16-ig 2 fizető felnőtt esetén egy gyerek gratis 11 éves korig. Nálunk sajna ez már nem játszott

surfiskola 4 órás oktatás felszereléssel, ruhával 45 euro/fő.

 

 

                   

 

Traveller00 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 63

Ez a felhős+szeles idő mennyire tipikus novemberben ? Novemberre képbe került Fuerteventura is La Gomera mellé.

Előzmény: Léna007 (21)
Traveller00 Creative Commons License 2016.06.03 0 0 62

Hozzáteszem tavaly december az extrém volt szinte egész Európában, napsütés open-end heteken keresztül, tehát a tavalyi december inkább extrém, mint átlag.

Előzmény: iphone (60)
Léna007 Creative Commons License 2016.05.09 0 0 61

A fewo.de-n voltak a házak, 6 főre is, medencével, grillel, 400 euro körül egy hétre, ajándék ár ez szinte.

Ott nézegess.

Előzmény: rebkaa (51)
iphone Creative Commons License 2016.05.09 0 0 60

mi morro del jablet néztük ki decemberre ,előző évben garn canarian voltunk playa del inglésben ugyan abban az időben akkor nagyon jó idő volt , meleg és végig napsütéses idő. Bízok benne hogy szerencsénk lesz és hasonló lesz idén is:) 

Előzmény: rebkaa (58)
attamatta Creative Commons License 2016.05.09 0 0 59

Mennek a népek = drágul a szállás.

Senki nem hittel el, amikor azt állítottam, hogy drágult a kanárikon való nyaralás...

Előzmény: rebkaa (58)
rebkaa Creative Commons License 2016.05.09 0 0 58

Köszönöm szépen az infót. Mi október 30-án megyünk az első járattal , reménykedem még a jó időben:)

Délen viszont alig találok szállást, azt is őrült drágán...

Előzmény: iphone (57)
iphone Creative Commons License 2016.05.09 0 0 57

írtam a tenerife fórumra az jobban pörög ott azt a választ kaptam azért a dél melegebb szárazabb......

Előzmény: rebkaa (56)
rebkaa Creative Commons License 2016.05.04 0 0 56

Ez engem is érdekelne, mert most azon gondolkodom, ahogy így nézegetem a szigetet, hogy ez azért nem egy Lanzarote nagyság, lehet, hogy a sziget északi és déli felén is aludni kellene. Tudom sokan nem szeretik a több helyen alvást, de mi csak kézipogyásszal utazunk, nagy pakolást nem igényel. Inkább nálunk az a probléma, amikor egy kis 5 személyes kocsiban 6-an több órát kell utaznunk oda-vissza. A szigetet pedig be akarjuk járni.

Előzmény: iphone (55)
iphone Creative Commons License 2016.05.03 0 0 55

cotillo környéke mennyire hűvösebb szelesebb mint morro del jable ? vagy itt nem úgy van mint tenerifén meg gran canarián hogy a déli tájak a melegebbek szárazabbak észak meg hűvös csapadékos?

Előzmény: iphone (54)
iphone Creative Commons License 2016.05.03 0 0 54

esetleg kevésbé szeles partszakasz ami érdekelne engem

köszi

Előzmény: iphone (53)
iphone Creative Commons License 2016.05.03 0 0 53

köszi,meglett a repülőjegy nekünk is így hogy ma 20% van a wizzairnél. Mi morro del jablet néztük a neten a part ott tűnik szépnek és világosnak ,vagy esetleg tudsz valami szebb jobb helyet , nekünk a pihenés az oceán part lenne a lényeges.  

Előzmény: suirebit (50)
suirebit Creative Commons License 2016.05.02 0 0 52

Playa Blancaról Fuerteventurara 8,25€ rezidens árat láttam (gondolom a normál a duplája)

Armas

Előzmény: rebkaa (51)
rebkaa Creative Commons License 2016.05.02 0 0 51

Sziasztok, általában nem tudok ennyire előre gondolkodni, mert addig még más utakra készülgetek, de most megvettem az első járatra  a jegyeket és ránéztem a szállásokra.

Olyan nagyobb 6 fős apartmanból vagy házakból amilyen nekünk kellene általában csak 1-1 van, úgyhogy ha találnék valamit akkor foglalnék egy lemondhatót és majd meglátjuk.

Azt látom, hogy túl olcsó  nem lesz, de kitartok a 20 euro/fő plafonnál apartmanos megoldással.

Kérdés hogy hol foglaljak, a sziget melyik részén?

Léna írtad a El Cotillo beach-et, az nekünk nagyon tetszik, de nem tudom, hogy szállásra jó választás lenne-e? A lányok már nem kicsik, el szoktuk őket egyedül engedni sétálgatni, fagyizni, újabban szeretik ha olyan helyre megyünk ahol "van valami". Puerto de Carmen pl. jó választásnak bizonyult Lanzaroten.

Autónk mindenképpen lesz.

A másik, hogy tavaly nem volt velünk a két nagyobb gyerekünk Lanzarote-n és gondoltam 2 éjszakát ott foglalok, átmegyünk. A sima komphoz tudtok adni website-ot? Valami gyors hajót és 50 eurós?? árat találtam, én  pár euróra gondoltam...

A két sziget kombinálásása is felvetődött(egyikre érkezünk, másikról repülünk haza, de a Lanzarote-i járat szerdán jön vissza, nekünk meg a suli miatt vasárnap éjszaka haza kell érni.

 

suirebit Creative Commons License 2016.05.02 0 0 50
Előzmény: suirebit (49)
suirebit Creative Commons License 2016.05.02 0 0 49
Előzmény: iphone (48)
iphone Creative Commons License 2016.05.02 0 0 48

sziasztok valaki tudna segíteni hogyan tudnék busszal eljutni a repülőtérről morro del jableba?

 

geza0126 Creative Commons License 2016.04.09 0 0 47

Nem is szeretnék ott pénzt felvenni, csak végszükség esetén! Kártyás fizetéssel jobban lehet járni, mert ha jól tudom középárfolyamon számolja!

 

Köszönöm!

Léna007 Creative Commons License 2016.04.09 0 0 46

Nincs ebben tapasztalatom, mi kizárólag készpénzt viszünk csak és azzal gazdálkodunk, nem szeretünk kártyát használni, csak ha nincs más választás. 

Tapasztalatunk szerint (a mi bankunknál így van), ha rendes számlakártyával veszek ki pénzt elég nagy díjat tesz rá a bank, de ha ugyanezt kreditkártyával teszem meg, arra nulla a plusz költség. Ez gondolom bankjától függ. 

Előzmény: geza0126 (44)
attamatta Creative Commons License 2016.04.09 0 0 45

Kártyás fizetésre a nagyobb marketekben biztos van lehetőség, a kisebbekben nem igazán.

A kp. felvétel húzós dolog, de nem a kinti terminál miatt, hanem az itthoni bankod tranzakciós díja miatt.

Előzmény: geza0126 (44)
geza0126 Creative Commons License 2016.04.08 0 0 44

Köszönöm nektek a segítséget!

 

Más jellegű kérdésem is lenne! :)

 

Tudtok olyanban segíteni, hogy melyik cég bankautomatájából érdemesebb a pénzfelvét magyar kártyával, illetve a kisebb- nagyobb üzletekben mennyire elfogadott a kártyás fizetés?

 

 

attamatta Creative Commons License 2016.04.08 0 0 43

Mindkét szigetre át lehet menni, sűrű a helyi légiközlekedés, hajó a táv miatt felejtős. De amint Léna említette, felesleges, szinte alig valamit tudnátok megnézni, ott pedig azért több van.

A következő 2 turnéra be lehet őket tervezni, BUD-ról vannak közvetlen járatok oda, hamarosan Fue-ra is lesz.

Előzmény: geza0126 (41)
Léna007 Creative Commons License 2016.04.08 0 0 42

Szia , 

 

mi is tíz napra voltunk. De nem unatkoztunk, mert bejártuk a sziget belsejét is. Vannak szép vidékek, szép falvak, ahol érdemes megállni. 

A strandokról nem tudok nyilatkozni, szép strandok voltak északon is, de számunkra mind fürdésre alkalmatlanak voltak. Amikor mi voltunk ott, végig iszonyúan erős szél volt, a hosszúkás, védtelen partokon olyan hullámzás volt, hogy be sem mertem volna menni, de a víz is jéghideg volt, szóval mindegy volt, hogy nézett ki a part, mert fürdésre (nekünk) alkalmatlan volt mind, az általam előbb említett El Cotillo zárt öblén kívül. 

Hogy a többi szigetre érdemes-e átruccani, nem tudom, nem próbáltuk, de mindegyik másik szigeten voltam hosszabb ideig nyaralni, így azt mondanám, egy napra nem érdemes. Minden esetre Lanzarote van a legközelebb El Cotilloból, talán oda érdemes, de csak akkor, ha nagyon korán átmész, egész napra bérelsz autót és azzal megnézel pár érdekes dolgot, aztán a legkésőbbi komppal jössz vissza. 

Előzmény: geza0126 (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!