Keresés

Részletes keresés

tefi Creative Commons License 2019.07.01 0 0 15116

https://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx

 

Ha ránagyítasz a térképre,akkor látszanak az útépítések,lezárások!

Előzmény: stevebi (15113)
stevebi Creative Commons License 2019.07.01 0 0 15115

Spiaggia részen, a Via Taigete-ben találtunk. Fontos szempont volt, hogy minél közelebb legyünk a központhoz és a tengerhez.;-)  és Ti merre lesztek?

Előzmény: KoRUND (15114)
KoRUND Creative Commons License 2019.07.01 0 0 15114

Mi is szombaton indulunk. Merre lesz a szállásotok?

Előzmény: stevebi (15113)
stevebi Creative Commons License 2019.07.01 0 0 15113

Mi ezen a hétvégén szombaton indulunk....akik tegnapelőtt mentek Szlovénián keresztül, azoktól szeretném kérdezni, hogy jelenleg hány helyen van kisebb-nagyobb útépítés, torlódás?

sunshine95 Creative Commons License 2019.07.01 0 0 15112

Sziasztok!

Mi csütörtök éjszaka fogunk indulni Bibioneba, oly kérdés merült fel, hogy kérhető—e pl. kávé  növényi tejjel? Szeretném megkóstolni az igazi olasz kávét, helyben, viszont eü-i okok miatt nem fogyaszthatok tejet. Tudom, sziszifuszi kérdés ez, viszont fontos lenne, mert akkor úgy készülök és viszek magammal magtejet.

Köszönöm előre is a választ!

colonia70 Creative Commons License 2019.06.29 -3 0 15111

Szia! Köszönöm a véleményedet. Én nem autópálya ellenes vagyok, felőlem építhetnek amennyit akarnak, egyszerűen én sosem használtam még őket és nem is fogom. Évtizedek óta szinte mindenhova vonattal utazom, helyben kisebb távolságokra pedig kerékpárral. Több tízezer kilométert megtettem már így, rövidebb-hosszabb utazásaim során. Minden turisztikailag fontosabb európai városba eljutottam (több mint százba).

 

Visszautasítom azt, hogy kevés lenne az IQ-m emiatt, és hogy veszélybe sodortam volna a gyerekeimet, mert NEM 130-as tempóban száguldtam végig az autópályán? Ugye, ezt senki se gondolja komolyan ? Akár hiszitek, akár nem mindhárom országban a fő és mellékutakon olyan kicsi volt a forgalom, hogy bizonyos szakaszokon órákig nem kellett előzni egyetlen járművet sem !!!

 

Úgy alakult, hogy a gyerekek miatt néhány éve van a családban személykocsi, ezt csak városon belül használjuk, valamint van egy fürdőhely tőlünk 50 km-re, na még oda elmegyünk vele (de csak azért mert vonattal bonyolult lenne). Autóval külföldön most jártam először. 

 

Tavaly Hajdúszoboszlón jártunk (vonattal), tőlünk ez is 350 km-nél távolabb van, és eszünkbe nem jutott kocsival menni (pláne M1-és M0-on), de főúton se. A 4 napra szállodába nem kellett annyi cuccot vinni, mint most egy hétre apartmanba, ezért döntöttünk az autós utazás mellett. Mint leírtam a mi , autópályát elkerülő módszerünkkel 550 Km volt az út hossza, a menetidő 10 óra, amelyből kb. 2 óra ebéddel és pihenős megállásokkal telt.

 

Lehetséges, hogy mivel vasárnap mentünk, vasárnap jöttünk ezáltal elkerültük a tiurnusváltásos őrületet az utakon (ráadásul Június közepén még előszezon is van), más időpontban nem működött volna autópálya nélkül ilyen simán. Nem tudom.

 

Aki akarja használja az autópályákat, azért hogy haladjon gyorsan,fizessen érte 40 Eurót oda-vissza és menjen a legdrágább és legzsúfoltabb főszezonban, biztos megéri. Sőt menjen aki teheti, még Velencébe is autóval. 

 

Esetlegesen állni, vagy lassan menni a különféle dugókban, vagy hajnali kettőkor indulni, biztos ennek is megvan a maga varázsa. Ezt tényleg mindenkinek magának kell eldöntenie, melyik a normális.

 

Előzmény: Törölt nick (15109)
Boseman Creative Commons License 2019.06.29 0 2 15110

👍igen a veszély is egy fontos szempont. De az idő egy oda vissza úton 6-7 órával több...én ezt nem vállalom 

Az ez idő alatt elfüstölt üzemanyag is közel akkora költség mint a pálya díj. Semmi értelme. Szerintem 

De nem vagyunk egyformák. Ha valaki így gondolkodik hát tegye 

Előzmény: Törölt nick (15109)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.29 0 4 15109

Ne haragudj, de nem tudok elmenni szó nélkül az autópálya kérdés mellett.

Az autópályákat nem azért építették, és építik folyamatosan, hogy valaki meggazdagodjon, mert fizetni kell érte, hanem azért, mert sokkal gyorsabban, akadályoktól mentesen, és biztonságosabban lehet eljutni egyik helyről a másikra. Igen, sokkal biztonságosabbnak tartom az autópályát, mint egy olyan autó- vagy főútvonalat, ahol szemben is jönnek autók pár méterrel tőlem. Jóval több halálos baleset történik az ilyen utakon, mint autópályán. Nekem az eszem sarkában nem fordulna meg - és egy minimális IQ-val rendelkező embernek sem -, hogy ne autópályán menjek (ha lehet) egy nálam több, mint 600 km-re levő településre. Megnéztem az útvonaltervezőt, Budapestről Bibione autópályán 642 km, 6 óra 28 perc, autópályát elkerülve 688 km, 10 óra 10 perc. A 40 km-rel hosszabb út nem annyira lényeges, de a 3,5 óra különbség szerintem óriási. Az, hogy te szereted a gyerekeidet nagyobb kockázatnak kitenni, és balesetveszélyes úton menni velük, ahol nagyobb az esélye annak, hogy meghalnak, az a te dolgod, de ezt másoknak szerintem ne ajánld! 

Előzmény: colonia70 (15108)
colonia70 Creative Commons License 2019.06.28 0 1 15108

6. vásárlások+ hazautazás

 

A gyerekek nagyon szerették volna már első estétől kezdődően kipróbálni a Margit szigetről ismerős Bringó hintót. Több változat létezik Bibione-ban, és rengeteg helyen (ugyanazon árlista alapján) lehet bérelni. Mi a négyszemélyes lábbal hajthatós változatot választottuk 15 Euróért fél órára. Létezik elektromos meghajtású változat (golfkocsi), természetesen drágábban. Mit mondjak, tettünk egy nagy kört még sötétedés előtt a gyerekek nagy örömére. Az Auróra bevásárlóutca több üzletébe is betértünk, megdöbbenésemre a ruházati üzletekben nem csak a ruhák kínaiak, hanem az alkalmazottak (bérlők?) is. Nagy a választék, mindenki találhat kedvére való ajándéktárgyat illetve mindenféle ruhaneműt, vagy pólót is. A hazautazás napján a visszakapott kaucióból kipróbáltuk a többek által ajánlott Winner nagy áruházat is. Sajnos édességekből pont azokat nem találtuk, amiket az ILDI-ben láttunk, viszont tésztaféle, olívaolaj, italok tényleg itt a legkedvezőbb árfekvésűek.

 

A hazaúton tettünk kitérőt Slovéniában, elmentünk a csodálatos Bledi tóhoz, ahol parkolót nehezen találtink, de a látvány miatt nagyon megérte. Mindenkinek csak ajánlani tudom az Autópálya elkerülését, tökéletesen lehetett haladni mind az olasz, mind a Szlovén főutakon. Celje után az ideúton szerzett tapasztalatok alapján Slovenska Bistrica érintésével mentünk, és itt kevésbé volt keskeny az út. Ete 1 óra után értünk haza, az út második felétől szakadt az eső, de az már a nyaralásunkat nem befolyásolta.

 

Remélem elég részletes volt a beszámolóm. Bármilyen kérdés merül fel, szívesen segítek, ha tudom a választ.

 

colonia70 Creative Commons License 2019.06.28 0 0 15107

4. Lunapark

 

Ez a gyerekek kedvenc helye. Mi már a megérkezés estélyén feltérképeztük, hogy majd később mit fognak kipróbálni. Az ausztiai Sopron közeli Family parkkal tudom összehasonlítani, mert ott már jártunk (valamint a búcsúkon majálisokon található játékokkal). A játékok zöme óvodáskorúaknak való.

A 10 éven felüli gyerekeim kipróbálták a Matternhorn az Amor express-t, ami nagyon tetszett nekik. Csalódás volt a kipróbáltak közül az 5D-s szimulátor, a horror ház. Lunapark kuponokat eleinte az itt a fórumon olvasottaktól eltérően eleinte sehol sem találtunk. Aztán szerdán megtört a jég, szemfüles voltam és a Strandon a strandszervíz árusnál felfedeztem, hogy van neki. Kérésünkre adott is annyit, hogy akár mindent kipróbálhattunk volna kétszer. A kuponok csak bizonyos napokra (esetünkben szerda és péntek) adtak 50%-os kedvezményt bármely játékra. Ez azt jelenti, hogy az általában 4-5 Eurós játékok, 2-2,50 eurós díj ellenében használhatóak. 

 

5. Velence

 

A harmadik napon a gyerekek elkezdték unni a napi tengeri fürdést, ezért az egyébként is betervezett Velencei kirándulást egy nappal előre hoztuk. Mi ezt a következő módon oldottuk meg. Már itthon kinéztem a busz és vonatmenetrendet, tehát nagyobb meglepetés nem érhetett. Gyalogosan elindultunk reggel 9 órakor a szállásunkról a közvetlenül a LUNA park után található buszpályaudvarra. A buszjegyet itt lehet megvásárolni négyőnknek 22 Euro volt a 20,1 KM-re lévő Latisana-ig. Nagy francok az olaszok is, mert ez a 0,1 km más más díjövezet gondolom, és többet szedhetnek be. A busz pontosan 09.30-kor indult, légkondicionált, utas alig. Pár kis falu után következik Latisana, hatalmas buszpályaudvarral, közvetlenül a vasútállomás mögött. 10.00-kor érkeztünk, és 10.13-kor már volt is csatlakozás Velence felé a vonathoz. Az utastájékoztatás tökéletes, minden ki van írva , eltévedni nem lehet. A menetidő kb. 1 óra, a vonat légkondicionált, meglepő módon nagyon sok az utas, alig találtunk helyet. Venezia Santa Lucia-ra futottunk be, ez közel van a központhoz, a Rialto híd 25 perc a Szent Márk tér 50 perc gyalogos sétára van. A gyerekek a gondolát is kinézték maguknak, de mikor szembesültek vele, hogy ez bizony 30 percenként 80 Euro plusz kiadást jelentene, letettek róla. Viszont nagyon jót ebédeltünk a Marco Polo kis étteremben. Egyedül az ital (2 decis kóla) 4,80 Euró ára csapta ki nálam a biztosítékot, de úgy gondolom Velencébe még ez is belefér. Felmentünk a Campanile harangtoronyba (pont a fejünk felett húzták 14 órakor, kissé hagos volt). A sóhajok hídja fényképezése után teljesen más útvonalon tértünk vissza gyalogosan. A vonatok óránként indulnak, tehát választhattunk meddig akarunk maradni. Végül 15.40-kor indultunk, és az említett Latisanai buszra való átszállás után este 6-ra ismét a szállásunkon voltunk.

colonia70 Creative Commons License 2019.06.28 0 0 15106

3. Strandolás

 

Az Első teljes napunkon sokáig pihentük ki az út fáradalmait. Ébredés és a teraszunkon elfogyasztott reggeli után a gyerekek elmentek kipróbálni a helyi strandmedencét, a felnőttek pedig befejezték a pakolást ill. meglátogattuk az ILDI diszkontot hogy megvásároljuk amire szükségünk lesz a nyaralás alatt beleértve az otthon felejtett holmikat is. A Diszkont-ban az ásványvíz elég hülye helyen, rögtön a bejáratnál van balra, még a pénztárak előtt (valószínűleg azért, mert ezt vásárolnak legtöbben?). Kenyérből elég szegényes a választék, az előre csomagolt szeletelt kenyeret máshová teszik ki. Amúgy szerintem a választék megfelelő, a tömeg sem volt vészes, a bevásárló kocsi 1 Eurós érmével működik.

 

A tengerpartra ebéd után indultunk, elsősorban a tűző nap miatt. Az egy hétre előre megvásárolható 60 Eurós strandszervízt mi a bejelentkezéskor nem kértük (bár a bejelentkező lapon ez a lehetőség + ágynemű bérlés rajta volt, de az ügyintéző egyáltalán nem is kérdezett rá, hogy igényeljük-e?). Így aztán hűtőstáskával, az időközben felfújt gumimatraccal, nagy úszógumival kellően felpakolva indultunk a tenger felé. Kb. 10 perc a távolság a homokig. Természetesen mi rögtön elmentünk azon helyiség mellett ahol a strandszervíz kifizetése történik. Egyszerűen nincs normálisan kiírva. Van egy nagy épület még a homok előtt, ahol első látásra csak mellékhelyiségek, zuhanyzók stb. vannak. Aztán megkérdeztük, és kiderült, hogy ennek az épületnek a város felőli oldalán van egy kiszolgálóablak, ilyen pénztárhelyiség féle, és itt kell az anyagiakat rendezni. A strandszervíz (1 napernyő + 2 nyugágy) egy kinyomtatott jegy, adnak mellé egy iránymutató térképet, bekarikázva a konkrét számmal jelzett helyet amit keresni kell. Szerintem nagyon jól működik, és 14 óra után 11 Euró-ért nem is kifejezetten drága. Sosem kockáztattunk olyat, hogy fizetés nélkül elfoglaljunk egy helyet (pedig volt becsukott napernyő a hátsó szektorokban bőven) ugyanis két napon is ellenőrizték. A napernyő a nap állásának megfelelően dönthető, a nyugágy állítható kinek tetszése szerint. A jégakkus hűtőtáska szépen hűvösen tartotta az italainkat,(később gyümölcsöt), mi a strandon nem vettünk semmit sem. Nem voltak erőszakos árusok, a Cocco belo nyam-nyam-os ürge egy idő után kissé idegesítő az óbégatásával. Nagyon tetszettek viszont a sárkányárusok, akik hosszú madzagon több sárkányt húznak maguk után a szélben. (nekem úgy tűnt dél amerikai származásúak lehetnek).

 

A homok tényleg nagyon forró tud lenni, de csak elsőre. A víz viszont Balatonnál megszokott hőfokú, kb. 25 fokos lehetett és a szélerősségtől függően hullámzott, gumimatraccal nagyon élvezhető. A gyerekeknek nagyon bejött a kagylógyűjtés, sőt a kreatív kicsik gyönyörű művei után még homokvárat is építettek egyszer. Medúzával csak döglött állapotban találkoztunk a parton. A mellékhelyiség az említett épületben balkáni stílusú (egy nagy lyuk a padlón).

Általában 19-20 óráig maradtunk a vízben és közelében, de ez elég is volt. A csomagjainkat sosem hagytuk őrizetlenül, felválva mentünk be a vízbe. Annak ellenére, hogy 50-es fényvédő faktorú NIVEA napozókrémet használtunk, már az első délután erősen kipirosodott a bőrünk (pedig már előző hétvégén is strandoltunk otthon, tehát volt alapszínünk), és szükség volt a napozás utáni hidratáló krémre.

CsanHan Creative Commons License 2019.06.27 0 1 15105

Szia, sajnos nem tudom... Szerintem próbálj rákérdezni először a Neckermannál... ha nem jársz sikerrel, akkor írj az Europának...

Előzmény: dolgozó n (15104)
dolgozó n Creative Commons License 2019.06.27 0 0 15104

Szia. Ez a napernyős foglalás akkor is működik, ha nem közvetlen az Europánál foglaltuk a szállást, hanem a Neckermann-nál? Kulcsokat ott kell átvennünk mindig. Megkapom a vouchert a Neckermanntól és akkor lehet nekünk is így foglalni? 

Előzmény: CsanHan (15103)
CsanHan Creative Commons License 2019.06.27 0 0 15103

Szia, a linken kiválasztom a szabad napernyők közül -> megírom az Europának, hogy melyik szektor, melyik sor, hányas napernyő -> ők lefoglalják és küldik e-mailben a vouchert. További teendő nincs. :-)

Előzmény: ppape (15100)
colonia70 Creative Commons License 2019.06.27 0 1 15102

Sziasztok! Folytatom részletes élménybeszámolómat Bibionéról.

 

A Villaggio Azzurro apartmanba megérkeztünk 06.16.-án 16 óra után. Az AZ-group irodától kaptunk két elektronikus, és 2 hagyományos kulcsot. A komplexum belépő kapui előtt van egy kis fehér fej, amibe bedugva a kulcsot az ajtók nyitódnak. Ugyanez van az apartman zárt strandjainak kapuihoz is.

Igazából mivel elég lassan nyílik ki, és csukódik be a kapu, ami nem nagyon akadályozza meg illetéktelen bejutását az objektumba. (Többször előfordult, hogy mikor jöttünk be, vagy ki az ajtónyitásokra mások is elslisszantak mellettünk.) A bejárattal szemben van egy nagy térkép, ahonnan megállapítható a kulcson lévő szám alapján, hogy merre kell menni az egyébként eléggé nagy területen fekvő helyen a kerítésen belül. Természetesen mi ezt elsőre nem vettük észre, ezért tettünk egy felesleges kört, mire megtaláltuk a parkolóhelyünket. Ugyanis nagyon jól megoldották, minden apartmanszámhoz tartozik egy fedett parkolóhely, (a lehető legközelebb az apartmanhoz) ahol az autó napsütéstől, esőtől védetten állhat a nyaralás végéig.

 

Az apartmanok különböző építésűek, ezért az elrendezésük is nagyon különböző lehet. Sajnos, lehet hogy ezzel kapcsolatban nem voltunk az utazási irodában elég körültekintőek ugyanis a mi apartmanunk úgy nézett ki, hogy egy nagyobb szoba egy páros franciaággyal + 1 egyszemélyes heverővel, + nappali (konyhával) és 1 db egyszemélyes heverővel, valamint a fürdőszoba (WC.vel, tusolóval). Nem a legideálisabb elrendezés egy négyfős család részére, de lehet, hogy az itthoni utazási irodák sincsenek ilyen részletes információkkal ellátva. Nem tudom annak elosztása, hogy ki-hányas számú apartmant kapja milyen rendező elv szerint történik? Lehetnek-e esetleg ezzel kapcsolatban kérések már a foglaláskor, vagy az érkezés után (netalán cserék) ha nem megfelelő valami? Mi végülis belenyugodtunk ebbe amit kaptunk a pénzünkért, elvégre először voltunk Bibione-ban.

 

Az viszont már kellemetlenebb volt, hogy kiderült, hogy az apartmanban minden van, csak éppen valami miatt a MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ hiányzik, vagyis nincs benne a konyhafelszerelésben. Nem tudom, ez kinek mennyire fontos, ételmelegítéshez azért gondolom ma már a legtöbb család ezt használja. A másik érdekesség a felmosószett volt. Ez ugyanis a régi hagyományos felmosóvödör, felmosófa, és rongy kombinácójából állt. Vagyis nem volt az otthon régóta megszokott (és higiénikusabb) VILEDA rendszerű, vödörbe kicsavarós felmosófej. Aztán a zuhanyfejből mindenhol ömlött a víz, de ezt könnyen megoldottuk, mert csak ki volt csavarodva a helyéről. Egyébként a többi felszereléssel nem volt baj, a TV, hűtőszekrény, villanybojler bekapcsolás után rendben működött. Mivel földszinti szobát kaptunk, volt előtte egy kis kert gyönyörű sövénnyel és pont szemben egy virágzó gránátalma fával. A közvetlen szomszédban pedig egy ismeretlen (gyümölcs?)fa állt. 

 

A főzési lehetőséget a konyhában gáztűzhely biztosítja. Viszont nem gondoltunk arra az apróságra, hogy nem elektromos gyújtású, tehát szükség lenne gyufára. Ezért aztán az első olasz bevásárlásnál gyufát + mosogatószivacsot és szemeteszsákot  is kénytelenek voltunk venni, mert nem vittünk itthonról. Szerencsére az ILDI nevű diszkontbolt pont a sarkon van, ahol kisebb keresgélés után minden kapható. (Egyedül levesgyöngyöt nem sikerült találtunk, de lehet csak azért mert az olaszok nem is szeretik a krémlevesekhez).

 

A Villaggio Azzurro két szép medencével is rendelkezik a csodálatos növényekkel teli udvarán. (Többek között ezért is választottuk ezt a rengeteg felkínált szálláslehetőség közül.  A medencék 9-től 13-ig ill. 15-20 óráig vannak nyitva. Csak elektronikus kulccsal lehet ki és belépni. Még nem volt főszezon, ezért a medencék jól használhatóak voltak úszásra. A víz hőfoka nagyon kellemes, az egészet egy kisvárosi magyar strand is megirigyelhetné.

 

Már első délután kisétáltunk a tengerpartra ami valóban kb. 500 méterre, tehát 10-15 perc sétára van. Az Auróra bevásárló utca is útirányba esik, valamint a Crazy Pizza nevű gyorsétterem. Mi az Aurórán második sarkon álló Bella Napoli nevű helyet választottuk első vacsorahelynek. Nagyon megtetszett az egész, finom volt a Pizza és nagy választék van egyéb ételekből is. Az étlapot lefotóztam ha valakit érdekel. Négyen üdítőitalokkal, kávéval 39 Euorót fizettünk egy vacsoráért ami szerintem elfogadható.

 

A gyerekek kérésére rögtön az első esete felkerestük a LUNA parkot, ami szintén kb. 500 méterre esik a szállástól. Interneten kinézték a Matterhorn nevű nagyon gyors játékot amit ki is próbáltak. (Ekkor még kuponunk nem volt így a 4 Euro/fő árat kellett megfizetni). Ezután felhúztuk a kellemes takarókra és párnákra az otthonról hozott ágynemű huzatokat és kellemeset aludtunk a kényelmes matracokkal kibélelt heverőkön. Folyt köv.

KoRUND Creative Commons License 2019.06.27 0 0 15101

Kérdezd meg az ET Grouptól. Az a legegyszerűbb. ;)

Előzmény: ppape (15100)
ppape Creative Commons License 2019.06.26 0 0 15100

Szia,

 

a napernyőt a linken le is foglalod itt: BOOK YOUR BEACH UMBRELLA NOW (WITHOUT VOUCHER)

vagy csak kinézed, ami tetszik, és elküldöd az ETGroup-nak e-mailben, és utána kell a voucherrel még itt foglalni?

 

Köszi,

Pape

Előzmény: CsanHan (15067)
kristaly8 Creative Commons License 2019.06.26 0 0 15099

Sziasztok! Július 20-án megyünk Bibioneba az Columbus e Ippocampo apartmanba két gyerekkel (2 és 7 évesek).

Ismeri valaki az apartmant? Szívesen olvasnék róla véleményt.

 

 

CsanHan Creative Commons License 2019.06.26 0 2 15098

Ha érdekel valakit, akkor már letölthetőek a 2019. évi Luna Park kuponok:

http://www.lunaparkadriatico.com/e107_files/downloads/promozioni2019_eng.pdf

CsanHan Creative Commons License 2019.06.26 0 0 15097

Köszi! Mi is mindig tele töltjük a tankot még Szlovéniában, mert jóval drágább Olaszországban. Úgy emlékszem, mintha tavaly kicsit olcsóbb is lett volna Szlovéniában tankolni, mint itthon.

Előzmény: KoRUND (15091)
CsanHan Creative Commons License 2019.06.26 0 0 15096

Köszi a választ! :-)

Előzmény: dolgozó n (15090)
dolgozó n Creative Commons License 2019.06.26 0 0 15095

Kinek így, kinek úgy! :) A lényeg, hogy szerencsésen megjártátok, szép időtök volt és minden bizonnyal jól éreztétek magatokat! Remélhetőleg pozitív élményekkel jöttetek haza!  Mi legalábbis nagyon szeretjük Bibionét 10 éve járunk vissza. :) 

Előzmény: colonia70 (15094)
colonia70 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 15094

Szia. Mi is Győr-Sopron megyéből mentünk. Reggel 06.20-kor indultunk, és délután 16.20.-kor már a szálláson voltunk. De ebbe a 10 órába belefért egy ebéd Ljublana előtt, valamint kb. 2 óránként 10-15 perc pihenő is. A Google útvonaltervezőt használtuk, nem tévedtünk el sohasem (pedig volt néhány kisebb mellékút is közben) A pontos útvonal: Szombathely elkerülő- 86-os főút Rédics vasárnap reggel nulla forgalom mellett 1 óra, (majd teletankolás  a MOL kúton). Ptuj-ig kisforgalmú mellékutakon Ljutomeren keresztül, kis falvakon át, szép dombos tájon kissé kanyargós utakon, iskolák előtt bukkanókkal. Ptuj kisváros, Dráva híddal, szép várral. Innen begyorsítottunk, de Slovenska Bistrica előtt ismét letértünk a főútról, hogy Poljcane-n keresztül érjük el Celjét. Ez a kb. 50 km-es szakasz volt az utunk legkellemetlenebb része, mert elég keskeny kanyargós utak következtek nagyrészt erdőben. Sok település itt sem volt, de a sebességet 60 körülire kellett csökkenteni. Aztán Celje városában rátértünk az autópályával párhuzamos főútra és komlóültetvények mellett, (mivel itt sem volt forgalom 100-as tempóban) mentünk a Ljublana előtti hosszabb pihenőig (ebéd). Ljublanától tartottunk egy kicsit, de nagyon szépen, zöld hullámmal keresztül lehet szelni az egész várost kb. 25 perc alatt. A fővárostól aztán egy kanyargósabb főút jött Postojnán keresztül Sezana-ig. Forgalom itt is gyér, viszont ezt a szakaszt nagyon szeretik a nagymotorosok, mert állandóan jöttek. Sezana után egy mellékúton Dol pri Vogjah-Col kishatárforgalmi átkelőnél léptünk olasz földre. Itt az erdőben tartottunk kisebb pihenőt, majd leereszkedtünk a főútra Monfalcone felé. Itt azért nagyobb forgalom volt mint Szlovéniában,de 80-100 as tempóban lehetett haladni. Kevés településen megy keresztül (azoknak is a szélén), viszont rengeteg a körforgalom. Bibione-ba 15.50-kor álltunk meg a Piazzale Zenith-en, az AZ Group irodája előtt. A kulcsátvétel  és bejelentkezés 10 perce után mentünk a Villaggio Azzurro apartmanba, ahol a következő hetet töltöttük. Folyt. köv.

Boseman Creative Commons License 2019.06.25 0 1 15093

De gondolom időben elég hosszú volt?! Millió településen át volt vagy 9-10 óra nem? Mi Győrből megyünk majd jövő hónapban így 580 km pályán ami talán ha nem lesz baleset - dugó 6 óra út. 

Előzmény: colonia70 (15092)
colonia70 Creative Commons License 2019.06.25 -1 0 15092

Sziasztok!

Vasárnap visszatértem Bibione-ből. Rengeteg hasznos infóm + fényképem van. Írok majd egy részletes élménybeszámolót. Egyelőre annyit, hogy egyáltalán nem bántuk meg, hogy NEM fizetős autópályán mentünk. Legalábbis vasárnapi napon nagyon szépen lehetett haladni oda és vissza egyaránt.

Továbbra is az a véleményem, hogy ablakon kidobott pénz az útdíjak megfizetése, hiszen kilométer távolságban így 550 km-re jött ki, tehát benzinben csak nagyon minimálisan fogyasztottam többet.

KoRUND Creative Commons License 2019.06.25 0 2 15091

Mi is a Szlovén MOL-nál szoktuk megvenni, de tankolni is ott szoktunk. Bár fogalmam sincs melyik a jobb ár tekintetében:  az utolsó INA kút vagy a Szlovén oldalon a MOL. Nekünk így nem kell az Olaszoknál tankolni, hazafelé pont kihúzzuk az első vagy második Szlovén kútig. 

Előzmény: CsanHan (15089)
dolgozó n Creative Commons License 2019.06.24 0 0 15090

Szia. Mi mindig a határon túl vesszük meg, de hogy az MOL kút-e azt még sosem figyeltem. Nekünk ott van az első pisi-kávé szünet. :) 

Előzmény: CsanHan (15089)
CsanHan Creative Commons License 2019.06.23 0 0 15089

Vásárolta meg már valaki a szlovén autópályamatricát Szlovéniában az első MOL kútnál?

 

Mi eddig mindig itthon a határhoz közeli INA kútnál vettük meg, de tavaly szemet szúrt, hogy a határt éppen, hogy átérve a MOL benzinkútnál hatalmas táblán hirdették, hogy árulnak matricát. Ha a 30 eurós árat nézem, akkor így kb. 1000 Ft-tal olcsóbb lenne, mintha itthon vásároljuk meg forintért.

 

Nekem úgy rémlik, hogy az a MOL kút nagyon a határ közelében volt, tehát előtte még nem büntetnének a hiánya miatt...

 

Megköszönném, ha megosztanátok velem a tapasztalataitokat (pl. kapható-e mindig matrica), információitokat.

CsanHan Creative Commons License 2019.06.23 0 0 15088

Mi is vegyesen szoktuk csinálni...

Ez egy nagyon jó étterem étlapja, főszezonban esténként mindig sorban állás van az asztalokért:

https://ristoranteatmosphera.it/en/menu-pizzeria-e-ristorante/

De nagyon jó grillpult van pl. a Winnerben is, illetve több helyen van egy Gastronomia nevű kifőzde, ahol elég jó áron lehet finomat kajálni. Utóbbiban mindennek kilós ára van és az után fizetsz, miből mennyit kérsz.

Pizzaszelet, illetve családi pizza is rengeteg helyen kapható. A családi ára kb. 12-15 euró között mozgott tavaly.

 

Előzmény: Boseman (15087)
Boseman Creative Commons License 2019.06.23 0 0 15087

Még annyit kérdeznék, hogy a parton vagy a közelében  lévő vendéglátó egységek, éttermek milyen áron vannak? Mivel 3 éjszakára megyünk egyszer egyszer biztos kiprobalunk valami helyi ételt. De azon is gondolkozunk,hogy pár adag kaját meg főzünk aztán be a hűtőtáskába...

Előzmény: CsanHan (15086)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!