Keresés

Részletes keresés

b.gina Creative Commons License 2015.09.21 0 0 60260

Nem, csak lett egy kis bevérzésem (hematómám) a 12. héten, és onnantól már táppénzen vagyok. A babákkal hálisten minden rendben :)

A kis görcsök normálisak az elején, sok nőnek van ilyen mindjártmegjön érzése. Érdemes magnéziumot szedni ezekre. Valamilyen progeszteron készítményt írt a dokid? Utrogestan-t vagy Duphaston-t?

Előzmény: bertalan94 (60259)
bertalan94 Creative Commons License 2015.09.21 0 0 60259

Igen. Émelygés meg főleg hányinger. Hálisten eddig még nem hánytam. :) nem tudja a doki se. Azt se tudja hogy mennyi idős lehetek. Azért kell mennem megint hogy megnézze, hogy milyen ütemben fejlődik. Remélem én is, hogy mimden rendben. Bár mostanában sokat görcsölök. Nem tudom, hogy ez normális-e...bevéreztél? ELvetéltél? VAGY mi történt?

Előzmény: b.gina (60258)
b.gina Creative Commons License 2015.09.21 0 0 60258

Szia!

Az jó jel, hogy rosszul vagy! :D gondolom terhességi tüneteid vannak: émelygés, hányinger stb.
Mit mondott a doki? kéne már látnia szívműködést?

A fenyegető vetélést nem tudom, nekem is ráírták a papíromra egyszer, de csak azért, hogy a háziorvos ki tudjon írni táppénzre amikor bevéreztem.

Lehet neked azért írta rá, mert az életjelenség nem látszik még egyértelműen. Remélem 23-án többet látnak majd, drukkolok! :)

Előzmény: bertalan94 (60256)
jullaby Creative Commons License 2015.09.20 0 0 60257

Sziasztok!

PCO szindromaskent sosem volt bajom a Diane szedesevel, igaz, a nogyogyaszok kapasbol csak fogamzasgatlot irnak fel nekunk "betegeknek", amint diagnosztizaltak ezt az alattomos dolgot.

Sosem voltam rosszul a tablettatol, egy kilot sem hiztam miatta, es imadtam, hogy orara pontosan tudhattam a kovetkezo havi-lavina idopontjat. Imadtam a tudatot, hogy a nyaralasom gondtalan lesz. Imadtam, hogy makulatlan arcbort adott. Baba-arcunak neveztek a kollegak. Minden szempontbol megkonnyitette a hetkoznapokat.

Egy honapja azonban kiderult, hogy le kell tennem. Az orvosom talalt egy kozel 1 cm-es polipot... Azt mondta, legtobb esetben magatol felszivodik, ne aggodjak. Mastodynon-t irt fel es Thuja occ 30 ch-t. Masfel honap mulva megyek vissza kontrollra. Allitolag a fogamzasgatlok mehnyalkahartya megvastagodast okoznak, amik ilyenekhez is vezetnek. Mindenesetre kivancsian varom, mit fog produkalni a testem, miutan kiurult a Diane.

Tapasztaltatok koztes verzest menzesz utan egy hettel? Kivalthatja ezt mondjuk eros fajdalomcsillapito szedese?

bertalan94 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 60256

Sziasztok lányok. Nem nagyon volt időm írni... sokat vagyok rosszul. 11-én voltam vizsgálaton. A papíromon az van hogy: Uterusban szikhólyag, embriócsomó 7,7 mm, szívműködés egyértelműen nem látható. A diagnózisban viszont az van, hogy fenyegető vetélés. Na ez most akkor mi? 23-án megyek megint... de azóta is killódok a tünetekkel...

b.gina Creative Commons License 2015.09.15 0 0 60255

Jó tudni :) Hármasikres fórumban szinte mindenkit a 24. héten fektetnek be, Szegeden is ez a protokoll elvileg... persze ha gond van hamarabb. Úgy látszik ez a doki nagyon elővigyázatos :) na nem gond, ott legalább tuti tudok majd pihenni... :D
Ha nem megy bele a pesszáriumba, az se gáz, kezdek a műtétbe is beletörődni lelkileg. A babák érdeke, hogy jól zárt legyek.

Mi is nagyon örülünk, hogy van egy csajszi is, én az elejétől kezdve ezt az arányt érzem, nekem ez volt a legszimpatikusabb felállás :))) a leendő nagyszülők is bepörögtek :D
Mondjuk én végig azt hittem, hogy a legalul lévő A magzat a csaj, mert ő volt kisebb az elején a többieknél, erre kiderült, hogy szendvicseznek, és középen van a lányka :)

Kontroll 2 hét múlva hétfőn, másnap pedig a genetikai UH. 19 hetes leszek ekkor.

Előzmény: Timike74 (60254)
Timike74 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 60254

Hát igen, régen is az volt a protokoll, hogy iker ( főleg többesikrek esetén ) a 20. héttől hotel hospital volt a kismamáknak.

Nem akarlak elszomorítani, de nem hiszem, hogy belemegy a pesszáriumba, ha sosem hallott róla, persze utánanéz, de nem hiszem, hogy rizikóztatna....de legyen bevállalós és csinálja meg, hogy felteszi a pesszáriumot.

 

Ha elhúzod a 32. hétig, az már három baby esetében szuper lesz, amúgy is programozott császár lesz.

A lényeg, hogy minden rendben babákkal, mamával!

Ha én ilyen helyzetben lennék, én örülnék, hogy nem egyneműek :) De fő az egészség :)))

 

Mikor kell menni újra ? a 20. héten ?

Előzmény: b.gina (60253)
b.gina Creative Commons License 2015.09.14 0 1 60253

Sziasztok!
Megvolt az uh, a doki a 20. hét körül szeretné bevarrni a méhszájam megelőzésképpen, és akkor be is kéne feküdnöm a klinikára onnantól :( Pedig annyira bíztam a 24. hétben... de persze a cél érdekében ennyit ki fogok bírni.
Említettem neki a pesszáriumot, nem ismeri, de utánanéz, és megbeszéljük. Azt mondta, nem híve egyébként a műtétnek, szóval bízom benne, hogy a pesszárium szimpi lesz neki és felteszi :)

A bébikék jól vannak, szépen fejlődnek, és úgy néz ki két fiú - egy lány :) persze nem 100% még, főleg az egyik fiúnak tippelt takargatta magát, de ketten nagyon szépen megmutatták amijük van :)

b.gina Creative Commons License 2015.09.13 0 0 60252

Szia Timike :)

 

Neeem, sajnos én vagyok az értetlen terhes-agyú :D :D

 

Szééép nagy babája lett tesódnak akkor, nem semmi :)

 

Hát, az sztk-s endodokikhoz nagyon nehéz bejutni, és általában értelme se sok van annyit várni, mert csak futószalag, és a nagy eltéréseket nézik és hajlandóak kezelni. Ha csak finomhangolás kell a pm-nél, meg picik az eltérések, akkor kb. le vagy sz**va :( Szóval tényleg jobban jársz a magándokival :)

Milyen tüneteid vannak, hogy úgy érzed nem stimmel valami?

 

Oké, jövök hétfő délután mindenképpen. Most a rendelési idő elejére kaptam időpontot, így most miattam fog csúszni a rendelés, haha :D amúgy is van egy pár kérdésem hozzá, pl. érdekel, hogy méhszájzáró műtét helyett lehetne-e esetleg Arabin pesszáriummal megoldani a helyzetet, ha úgy alakul. A legtöbb doki nem ismeri, de állítólag nem nehéz feltenni. Nagyon nem vonz a műtét :/

Előzmény: Timike74 (60251)
Timike74 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 60251

SZia Gina :)

 

Hát nálunk a gyerkőcök 13,5 éves a fiú, akit Adorjánnak hívnak, most 7. osztályos, aztán Viktória 8,5 éves és 3. osztályos és a legkisebb ugrifüles 5,5 éves és Ramónának hívják, ő nagycsoportos ovis, jövő ilyenkor már ő is iskolás lesz.

 

Lehet nem fogalmaztam mások számára érthetően, csak a saját fejem érti, bocsánat érte :) Ők a hétköznapokban az anyukájukkal vannak, nálunk 2 hetente hétvégén és a szünetekben. NYáron 5-6 hetet vannak velünk. A tartós lízinget erre értettem :)

 

Tesóm lánya épp ma 11. hónapos és ő még a 37. héten is faros volt, de aztán egy fájdalmas délután befészkelte magát fejjel lefelé, de hiába :) Tesómnak iszonyatosan nagy volt a hasa, ő pedig 160 cm. Mondogattam is neki, hogy ez relatív téraránytalanság, ne izguljon, nem fog szülni, császáros lesz, mert tuti 4 kg körüli lesz a kisasszonyka :)

Hát október 13-án hajnalban elfolyt a vize, bementek, megvizsgálták, és mondták neki, hogy irány a műtő.

Végül épségben, egészségben megszületett a kis tündérke 4200 gr-al és 54 cm-el :) Mára már 11,5 kiló és 78 cm :) Igazi husigyurma és gyönyörű :)

 

Én kértem SZTK-s endodokihoz múlt héten időpontot, hát adtak is 2016.01.12.-re.......::( PM gondokra gyanakszom, szereztem helyi magán endodoki elérhetőséget, majd bejelentkezem hozzá.

A magán vérvétel 1000 Ft + TSH 1800 Ft, azt el tudom intézni a munkahelyemen íratott beutalóval és a kollegám leveszi, így majd 3000 Ft-ot megspórolok, de a T3 és T4-et nem tudom, mert azt csak magánban tudom megnézetni.

De kettőt egy csapásra :) levesszük a vért, egyik megy simán a kórházba, ami nem fizetős, de a T3 és T4 így is 3600 Ft a Synlabnál, de mégsem kell + 2800-at fizetni, mert azt megnézetem SZTK-ra.

Ha ezek meglesznek, akkor kérek a magándokitól időpontot és az eredményekkel megyek hozzá.

Kíváncsi leszek, majd mit állapít meg, mert, hogy nálam nem gömbölyű valami PM fronton, az biztos.

 

Várom a hétfői beszámolót :) És ne légy szívbajos, ha már fizetsz, nézze meg rendesen őket!

Előzmény: b.gina (60250)
b.gina Creative Commons License 2015.09.12 0 0 60250

Hmm, ez jól hangzik, de egy picit bizonytalan vagyok, hogy hárombabásként ez nekem mennyire lenne hasznos. Mondjuk gondolom ártani nem árthat.

De írd meg a részleteket majd légyszi :)

Előzmény: szegedi_lány (60249)
szegedi_lány Creative Commons License 2015.09.11 0 0 60249

Gina, jövő péntek 15-18 h köztre több hónap után sikerült a jógás csoportban egy szoptatási felkészítő tanfolyamot szervezni Gaborjákné Jutka vezetésével. (http://www.ibclc.hu/tanacsado/Gaborjakne.Kovacs.Judit) Még van szabad hely, ha érdekel , írok privit, szerintem ez jó lehetőség, és olcsóbb is mint az egyéni tanácsadás, első gyerekeseknek mindenképp hasznos.

 

 

Előzmény: b.gina (60248)
b.gina Creative Commons License 2015.09.11 0 0 60248

3 gyermeket nevelni mindenképpen szép feladat, akár tartós lízing, akár saját :) és mennyi korkülönbség van köztük?

 

Egy jó ultrahangos már korán meg tudja mondani a nemeket, de a 10. hetet kicsit extrémnek tartom :D

Végülis, mindegy a nemük, csak legyen mind a három egészséges... nemsokára itt a genetikai ultrahang is, nagyon várom már... :)

 

Egyébként nagyon érdekes, mert eddig nem takarták egymást az ultrahangokon, egész áttekinthetően egymás felett voltak - emeletes bébik :) egy ismerősöm ikreket vár, 2 héttel fiatalabb a terhessége mint az enyém, és nála pedig az egyik totál eltakarta a másikat a 12 hetes uh-on.

De szerintem lassan nálam is káosz lesz benn a buli, ahogy cseperednek.

 

Mindenképp mesélek a hétfőiről, remélem most nem lesz nagy csúszásban a dokim és kicsit jobban megszemléljük őket :)

Előzmény: Timike74 (60247)
Timike74 Creative Commons License 2015.09.10 0 0 60247

Szia Gina :)

Hát a 10.hét a nem nézegetésre elég korai .....főleg, mikor 3-an vannak :)

 

Hát igen, az lenne a legjobb, ha nem egyneműek lennének :) Aztán innentől nincs nagy varia. Vagy 2 fiú 1 lány vagy 2 lány 1 fiú :) Nálunk az utóbbi van, persze egyesével születtek :) ( Párom gyerkőcei, így csak tartós lízing nálam :)

 

Van egy ismerős párom, akiinek szintén 3 gyerkőce van, de persze ők sem ikrek, és 3 lányuk lett. És mindhárom lánynak K betűvel kezdődő nevet választottak, amit később abból a szempontból megbántak, hogy az oviban a monogramnál, mivel vegyes csoport volt, kis korkülönbséggel, így A Kata ruhája a Kittin volt és néha a Kingára is ráadták :)

Szóval a több gyerekeseknél még ez is szóba jöhet, főleg, ha egyszerre jönnek :)

 

Tesómnak is sokára tudták megmondani, hogy kislánya lesz, ha jól emlékszem, akkor a 26. héten, pedig egyedül volt. Sok múlik a dokin is, nem csak a fekvésen, de persze nálad halmozódik a "probléma", hiszen takarják is egymást.

De a legnagyobb lényeg, hogy mindenkivel minden OK! :)

 

Majd mindenképp írd meg, hogy mi volt az UH-n!

Előzmény: b.gina (60246)
b.gina Creative Commons License 2015.09.09 0 0 60246

Szia Timike! :)

 

16 hetes vagyok :)

Utoljára a 12. héten próbálta nézni a régi dokim, akkor ketten takargatták, egyet fiúnak látott :) a 10. héten az új dokim kettőnél látott valamit a lábuk között. Azóta nem próbálta nézni a dokim, legutóbb sajnos csak lemérte a fejüket meg a szívüket hallgattuk meg...

Hétfőn nem hagyom magam, hátha nem titkolóznak majd. Azért remélem nem mind fiú :D a legjobb a két fiú egy lány kombináció lenne :)

Előzmény: Timike74 (60241)
szegedi_lány Creative Commons License 2015.09.09 0 0 60245

Köszi szépen a választ!

 

Ma voltam a Kormányhivatal családtámogatási osztályán, a helyzetről mindent elmond, hogy előtte telefonon bejelentkeztem, elmondva mit akarok, majd mikor megjelentem, közölték, hogy rossz helyre jöttem itt nem tudnak segíteni. Felhívtam újra a számot, és az ajtó előtt vártam míg lemeccselik, hogy valóban rossz helyen vagyok. Átmentem a város másik végébe, ahol egy fiatal lány tájékoztatott, kb arról, amit leírtál,, de amitől nem lettem boldog az az, hogy a megszűnt munkavállalótól kell majd a gyed-et igényelni. Nem értem, hogy ezt hogy képzelik, ha egy jogi személy megszűnik, akkor személyzet sincs, akihez forduljak. Vagy a végelszámoló/felszámolóval kell majd leveleznem?

Ráadásul itt: http://www.oep.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_magyarorszagon/penzbeli_ellatasok/gyermekvallalas_tamogatasa/csecsemogondozasi_dij azt találtam,hogy

Ha a munkáltató jogutód nélkül megszűnt, a kérelmet a lakóhely szerint illetékes egészségbiztosítási pénztári feladatkörében eljáró fővárosi, és megyei kormányhivatalnál (továbbiakban: kormányhivatal) kell benyújtani.

 

Egyébként határozatlan szerződésem van, és nyilván ez az egész csak akkor érint, ha jogutód nélkül szűnünk meg, de jelen pillanatban még ez sem eldöntött, egyelőre a csoportos létszámleépítésről döntöttek.30-35 ember marad 03.31-ig biztosan, de hogy milyen jogisizonnyal, vagy egy új szervezet keretein belül, ezen még jogászkodnak.

Előzmény: Micimalacka (60244)
Micimalacka Creative Commons License 2015.09.09 0 0 60244

A szabadság után érdemes táppénzre menni szülésig, és szüléstől menni tgyásra, vagyis csedre új nevén,

Egyébként semmi nem történik, ha nem születik meg a kiírásig és előre meg lett igényelve, fix napig jár, így előbb fejeződik be.

 

gyed/munkaviszony:

ha van elegendő munkaviszony(biztosítási jogviszony), hogy jogosult vagy és megállapítsák, akkor az mindegy, hogy közben megszűnik. (mármint ne midnegy, csak jogosultság szempontjából nem releváns)

 

Ha megszűnik a munkaviszony, akkor passzív gyedre leszel jogosukt (ha és amennyiben megvan az előzetes jogviszony és a szüléskor még biztosított vagy, ez fenn fog állni ugye).

Ha megszűnik is, akkor is rajtuk keresztül kell elvileg megigényelni majd a passzív gyedet ez esetben.

 

Határozott szerződésed van vagy leépítés?

Előzmény: szegedi_lány (60231)
Victoire Creative Commons License 2015.09.09 0 0 60243

Dönteni neked kell, mert nálad jobban senki nem tudhatja, hogy neked mi a jó. Kérdezd meg magadtól: ha rosszul vagyok egy gyógyszertől, akkor akarom én azt szedni? Jó az nekem? A dokinak abban igaza van, hogy ha ettől rosszul vagy, akkor keresne egy másikat, amitől nem vagy rosszul. A gond csak az - szerintem és itt még jó pár ember szerint - hogy a fogigátló nem oldja meg az eredeti problémát, csupán elfedi azt. Tüneti kezelés, a gond okának megszüntetése helyett. Remélem tud valaki ajánlani neked egy jó dokit a közeledben, én csak budapesti dokit tudok.

Előzmény: Ditti88 (60242)
Ditti88 Creative Commons License 2015.09.09 0 0 60242

Szia.

 

Nem haragszom, hogy beleszóltál, dehogy is. :) Igen, ezt úgy írtam le, mintha a párom nem akarna védekezni, erről nincs szó. Szeretnénk majd babát, és ha most sikerülne az sem gond, mert együtt tervezzük az életünket, sokszor téma ez nálunk, és igazándiból nem szeretnénk védekezni. De nem tudjuk mi várhat ránk ezzel a betegséggel kapcsolatban. Vagyis, a nőgyógyászom azt mondta, szedjem a fogamzásgátlót, mert a női hormon kell....meg fogyjak, de azt az eddig felírt gyógyszerekkel nem tudtam produkálni, csak nélkülük, meg addig nem valószínű, hogy teherbe esem, amíg nem vagyok nőgyógyászatilag rendben...(ezeket mind a dokim után mondom) Szóval fogalmunk sincs, mivel állunk szemben. Annyi cikket olvastam a betegséggel kapcsolatban , de egyik agyon ütötte a szavaival és a diagnosztizálásával a másikat, így nem volt mit tenni, az orvosomra bíztam magam. Tegnap, mikor megint éreztem az émelygést, a hányingert és arra gondoltam hogy ezek a tünetek azóta vannak, mióta szedem újból a fogamzásgátlót (2hónapja)....megint keresgélni kezdtem a neten, és így akadtam Rátok. 

Én Siófokon dolgozom, és Balatonlellén élek a párommal. Ha valaki tud esetleg a közelben egy jó endokrinológust és megadná az elérhetőségét, azt megköszönném.

Azért a véleményetek érdekelne...szerintetek szedjem továbbra is a fogamzásgátlót? Tudom, hogy Ti nem orvosok vagytok, de jobban átérzitek a helyzetemet mint aki nincs ebben a cipőben. Egyeztetni fogok a nőgyógyászommal is, de nem akarok több rosszullétet, és nem akarom még egyszer azt a mondatot meghallani, hogy: ha ettől a gyógyszertől is rosszul vagy, akkor kiírok egy másikat, addig keresgélünk amíg meg nem találjuk a megfelelőt... :( :( :(

Köszönöm.

Előzmény: Victoire (60235)
Timike74 Creative Commons License 2015.09.09 0 0 60241

Szia Gina :)

 

Hány hetes vagy most ? Eddig még egyik baby nemét sem sikerült megkukkolni ? :)

 

b.gina Creative Commons License 2015.09.09 0 0 60240

Az egyetlen tüneted hogy összevissza jön meg a mensid? Ez mit jelent, hány naponta kb? Peteérésed van?

 

Ha a pajzsmirigyed jól van kezelve, és hozzá kapcsolható tüneteid sincsenek (mert a labor az egy dolog), akkor tényleg lépj tovább egy másik endokrinológus irányába.

 

Előzmény: gesztenyemassza (60238)
b.gina Creative Commons License 2015.09.09 0 0 60239

Sziasztok, mesélek már picit :)

Megvolt múlt héten a központi védőnői látogatás, hát az igénybe vehető segítséggel kapcsolatban nem lettem okosabb, az önkormányzattól kell megkérdezni... azt se tudom merre induljak el őszintén.
Egyelőre megcsináljuk az apasági nyilatkozatot, aztán majd ott megkérdezem szerintük merre tovább ezzel kapcsolatban.

Az uh a központiban tényleg nem volt egy nagy valami, de legalább hallottam a szívüket :) a doki nagyooooon nem volt szimpi, örülök, hogy nem őt választottam (dr. Sári... gondolkoztam rajta, mert tavaly volt hármasikres kismamája, de asszem jól döntöttem :)))

Ja, a várandós csomiból tényleg hármat kaptam, tök cukik voltak akik osztogatták, adtak egy fiús, egy lányos és egy uniszex cumisat :)

 

A legjobb: tegnap voltam belgyógyásznál terápiás javaslatot kérni, mert az IR miatt nem tudta megmondani a védőnő, hogy lehet-e terhelni és egyáltalán mikor. Hálisten az volt a véleménye a belgyógyásznak, hogy cukorterhelés nem lesz a Meforal miatt (még mindig szedem az esti 500 mg-ot).
Így jövő héten egy reggelizős "terhelésem" lesz, az éhgyomri, és a kis szendvicsem utáni 1 órás cukor értéket fogják nézni :)

 

szegedi_lány: tökjó, akkor már nincs sok hátra a munkából :)

Viszont sajnálom, hogy ennyire bonyolult lett a helyzet a végére, sajnos ezekben a témákban nem vagyok otthon. Egyébként szerintem nincs hatással az ellátásokra az, hogy megszűnik a munkahelyed, mert a múltbeli bérek alapján történik ezeknek a fizetése.

Nekem meg határozott idejű szerződésem van április 30-ig... Azért ha megtudsz valami hasznosat valamelyik ögyfélszolgálaton, oszd meg velünk! :)

gesztenyemassza Creative Commons License 2015.09.08 0 0 60238

Sziasztok, köszi a tippeket! :)

A TSH 1-1,5 között szokott lenni, fT3, fT4 is középtartományban van mindig. Terheléses cukor+inzulin nem volt még, de igazából abszolút semmi PCOS-s tünet nem illik rám.

Victoire Creative Commons License 2015.09.08 0 0 60237

Az biztos, hogy a doki gáz, de nekem úgy tűnt, mintha a párja azt mondta volna: ha a fogigátlótól rosszul vagy, akkor inkább ne vedd be, aztán ha terhes leszel, az sem baj. Nem pedig azt, hogy: ha a fogigátlótól rosszul vagy, ne vedd be, majd én gondoskodom a fogamzásgátlásról. De mindegy, ez mindenkinek a magánügye, nekem mindenesetre nagyon szúrta a szememet és csak azért tettem szóvá, mert ha valaki más is olvassa (pl. fiatal), azt hiheti, hogy tényleg nincs más módszer a fogamzásgátlásra. Pedig van, nem is egy.

Előzmény: b.gina (60236)
b.gina Creative Commons License 2015.09.08 0 0 60236

Itt elsősorban az a gond, hogy a nődoki erőlteti a fogigátlót Ditti88-ra, mint általa ismert egyetlen kezelést a PCOS-re... elég szomorú, hogy sok doki még itt tart. Nem a kérdező párja az, aki ragaszkodik a fogigátlóhoz, legalábbis az én olvasatomban :)

 

Előzmény: Victoire (60235)
Victoire Creative Commons License 2015.09.08 0 0 60235

Ne haragudj, hogy beleszólok, de ugye azt tudjátok, hogy a fogamzásgátló, és a "ha terhes leszel, akkor majd felneveljük" opciókon kívül még nagyon sok egyéb is van? Ha a fogamzásgátló a te egészségedet vészélyezteti, akkor a párodnak tényleg nem jut eszébe olyan fogamzásgátló módszer, ami nem jár egészségkárosodással? Vagy az szóba sem jöhet, hogy ő tegyen valamit? :(

Előzmény: Ditti88 (60233)
ncsk Creative Commons License 2015.09.08 0 0 60234

Szia, rossz dokinál vagy. Itt olvasgass: http://pco-szindroma.hu/ Meg ha fent vagy facebookon, akkor keress rá a PCOS alapítvány- PCOS/IR hitelesen csoportot, ott is kérdezhetsz. 

 

Nem, a fogigátló nem jó, ha rosszul is vagy tőle. A kevés menszesz olyankor normális (sima megvonásos vérzés), ezzel ne törődj. Nagyon zanzásítva. Általában a pcos alapja az inzulinrezisztencia (IR), ezt kell kezelni életmódváltással (diéta, mozgás) és ha endokrinológus úgy látja, akkor gyógyszerrel megtámogatni. Olvass utána az IR-nek és ezt valójában egy jó endokrinológus tudja kezelni a nőgyógyászok elég tájékozatlanok (tisztelet a kivételnek).

Előzmény: Ditti88 (60233)
Ditti88 Creative Commons License 2015.09.08 0 0 60233

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy mindenkinek írt fel a nőgyógyásza PCOS-ra fogamzásgátlót?

Én azon szerencsések közé tartozom, akinek van ciklusa. Én az eddig kapott összes gyógyszertől (fog.gátló) rosszul voltam, émelyegtem, híztam, és rövidítette a menzesz idejét. Fogamzásgátló nélkül 5-7 napig tartott és normál mennyiség, fogamzásgátlóval pedig 2-3 nap és nem valami sok...sőt...

PCOS terén én eddig nem sok felvilágosítást kaptam a nőgyógyászomtól. Nem mondta hogy menjek el endokrinológushoz vagy ilyesmi, csak most, itt olvasom mit is kellene tennem.

Csak a fog.gátlót erőlteti. egyszer bepöccentem és a sok rosszullét után (1 év) amit a gyógyszer okozott, úgy döntöttem, hogy nem szedem tovább..és láss csodát, alig 1 év alatt a felszedett 20 kilómból 12 lemet, és megszűntek a napi rosszullétek (mintha égett volna a gyomrom) és a hányinger és az evési kényszer a rosszullétek miatt, és a menzeszem is vissza állt, normál mennyiségű volt, normál időtartamig (gondolom). De aztán elmentem a kötelező rákszűrésre, és a hüvelyi ultrahangozás során azt mondta az orvosom, hogy jó lenne ha szednék fogamzásgátlót...de nem értem miért? Tudom hogy a hormonok meg minden. Én is tapasztalom sajnos a kósza szőrszálakat mondjuk az államon, meg hogy erősebb a lábamon a szőr mint korábban...de gyógyszer nélkül fogytam és nem voltam rosszul. Most újra szedek 2 hónapja gyógyszert, mindjárt elfogy a 2. levél, már csak ez a hét van vissza. Nem tudom, hogy elkezdjem a 3. havit beszedni, vagy mit tegyek? Újból rosszul vagyok minden reggel már mikor kinyitom a szemem..érzem a hányingert. Elkezdtem vissza szedni a kilóimat, és már az első gyógyszeres hónapom után a menzeszem csak 3 napig tartott és nem túlzok, az egészet napi 1 tisztasági betéttel átvészeltem volna.

Nem tudom mit tegyek. A párom azt mondta mindenben támogat, ha abba hagyoma gyógyszert és szerencsések lennénk, teherbe esnénk az sem lenne akadály. Ő tényleg egy igazi társ. De mi van, ha a férfi hormonok (ahogy a nőgyógyászom is mondta) eluralkodnak és még jobban kiszőrösödöm és pattanásosodom...vagy ami még jobban megrémít, meddő leszek?

Ha valaki tud valamit javasolni, tanácsolni azt megköszönném.

mgesa Creative Commons License 2015.09.07 0 0 60232

Az általános gyakorlat, hogy TGYAS-t inkább akkor érdemes kezdeni, amikor megszületik a baba, így jobban jársz, mert tovább tart.

Tehát én így csinalnam/ csináltam: munka, maradék szabi kivetele, majd táppénz szulesig, szülés napjától TGYAS.

 

A többihez nem tudok hozzászólni, de hívd fel az OEP és a MAK ugyfelszolgalatot l, fognak tudni segíteni!

Előzmény: szegedi_lány (60231)
szegedi_lány Creative Commons License 2015.09.07 0 0 60231

Csajok, munkajogi-családjogi ismerete nincs valakinek? 

Úgy tervezem, hogy 09.30-ig dolgozom, van még 8 nap szabim utána, aztán TGYÁS-ra mennék, és a kiírt szülési időpontom november 1. Mi van, ha nem születik meg 28 napra a tgyés kezdetétől a baba, elvesztem a további tgyás jogosultságot? Hogy megy e? Illetve úgy tűnik, dec 31-el megszűnik a munkahelyem, 45 nap felmondási időm van. Ha tényleg elindítják a leépítést, akkor ez van hatással a családi ellátásokra való jogosultságra?

Ilyen összefüggést nem találtam a neten ,jó lenne tudni, mire számíthatok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!