Keresés

Részletes keresés

toni_soprano Creative Commons License 2009.03.27 0 0 8613
A cím, amire mutat, rendben van. Firefox-szal nincs is gond, csak az IE zűrözik.

A többit megpróbálom, bár 1.0-s felhasználó vagyok. Nagyon köszönöm a segítőkészségedet, ha nem megyek semmire, úgyis szakértőt kell keresnem....
Előzmény: locsemege (8612)
locsemege Creative Commons License 2009.03.27 0 0 8612
Ha manuálisan, a böngésző címsorába írod a http://www.ittvannakahirdetéseink.hu/nézdmeg címet, akkor rendben van? Azt csinálnám, hogy Wireshark-kal monitoroznám a hálózat forgalmát az oldal letöltésekor illetve a linkre kattintáskor, aztán kiválasztva egy TCP packet-et, talán jobb egérgomb, follow TCP stream-re kattintva meglesz a párbeszéd a szerver és a böngésző között. Abból talán kiderül, mit ad vissza a szerver a böngészőnek.

A címmel kapcsolatos kérdésedre: nézd meg, a névre mit ad vissza. Ha tudod a valós IP-t, nézd meg, azzal jó lapra ugrik-e. S van-e különbség a helyes illetve a DNS által a névfeloldás során visszaadott IP között.
Előzmény: toni_soprano (8611)
toni_soprano Creative Commons License 2009.03.27 0 0 8611
Mindössze egy index file van feltöltve:
<?php
header("Location: http://www.ittvannakahirdetéseink.hu/nézdmeg");
?>
Persze, hogy másik ( három ) gépről is jelszót váltottam.
Azt honnan tudom meg, hogy más szerverről üzemel-e az oldal? És ha így van, mit tehetek ellene? Félek ilyesmiről lehet szó, mert a saját tárhelyet már nagyítóval is átnéztem....
Előzmény: locsemege (8610)
locsemege Creative Commons License 2009.03.27 0 0 8610
A jelszó megváltoztatását próbáltad más gépről? Mert ha a tieden van kémprogram, akkor hiába is változtatod meg, tudni fogják azt. Lehet, nem volna haszontalan egy Linuxot felhúzni a gépedre, s onnan bizgerélni a weblapodat. És nyilván nem valamilyen grafikus bohóckodással csinálunk weblapot, hanem szövegszerkesztővel a HTML forrást szerkesztjük - pl. Bluefish -, így teszem azt, azonnal kibuknak az efféle anomáliák:

<a href="http://nagyon_kartekony_honlap_vagyok.ru/index.html">www.artatlan_honlap_vagyok.hu</a>

Mindenképpen nézd meg, a szerver milyen forrást ad vissza. Azt is nézd meg, hogy a weblap szintjén van-e a fertőzés, vagy a DNS-sel van baj. Mert simán lehet, hogy a honlapod nevét beírva a DNS szerverek nem a te szervered IP címét adják vissza, hanem a gonoszok szerverének címét, így te hiába csinálsz bármit a honlapoddal, ami nem is fertőzött, a gonoszok csak lemásolják a tartalmát, kijavítják rosszra, s saját szerverről üzemeltetik azt.

Továbbá ugye nem írtad el a linkeket? Ha csak egyetlen betűt tévedtél, az végzetes lehet, a phishing erre alapul. Szóval lehet, valamin már százszor átsiklott a szemed, de tényleg elírtad a linket, betűzd le, nézd át nagyon figyelmesen.
Előzmény: toni_soprano (8609)
toni_soprano Creative Commons License 2009.03.27 0 0 8609
Sziasztok!

Remélem, eltaláltam a topicot: A webtárhelyem fertőződött meg, és elfogytak az ötleteim.
Mindössze egy index file van rajta, ami átirányítja a látogatókat a hirdetési oldalunkra. Próbáltam letörölni, újra vírusmentesen feltölteni, jelszót ( huszonötször ) változtatni, különböző FTP klienst használni, másik gépekről belépni... Minden maradt a régiben: az oldal vírusos maradt. Töltés közben különféle .cn .ru stb oldalakra navigál, bár egyik sem töltődik be. Nyilván valamilyen nyűvek lepik el a gyanútlant.
A tárhely szolgáltatója ( nevezzük Invi..-nek ) rángatja a vállát, hogy neki semmi köze hozzá. Én meg magyarázkodok a telefonba, mert páran már beszívták a vírusainkat.
Légyszi, ha valakinek ötlete van, vagy tudja, hol keressek megoldást segítsen!
Diótörő Creative Commons License 2009.03.26 0 0 8608
Kösz szépen, de ez azt hiszem, hogy a 11-es verzió, bár nem tudom, hogy melyik sarkában kell lennie. De hogy a francba ment el egyik pillanatról a másikra. Én az Új verziójú AVG-re gyanakszom. Lehetséges?
Előzmény: harpokratesz (8607)
harpokratesz Creative Commons License 2009.03.26 0 0 8607

nekem működik a RealPlayer video-letöltés, nem tudom mi lehet a gond.

szerintem töröld le a programot, majd töltsd le újra a RealPlayer 11-et. google-ban megtalálod a honlapját.

Előzmény: Diótörő (8606)
Diótörő Creative Commons License 2009.03.25 0 0 8606
Sziasztok !
Itt már annyiszor adtatok segítséget, most is kérnék ilyesmit.
Eddig működött a RealPlayer nevű szerkentyű, vagyis annak a felvevő része.Ha megjelent egy video, magától felkínálta a jobb felső sarokban a rögzítési lehetőséget és már ment is a felvétel. De most nem jelenik meg az a kis ablak. Miért ?
Volt a gépen egy DownloadHelper nevű program is ( itt mondtátok ) de ezzel nem tudtam bánni,így sosem használtam, ezért a napokban letöröltem. Nem tudom, hogy ennek van-é valami köze a R.Playerhez?
Aztán az eddigi AVG8.0 helyett letöltöttem az újabb verziót a 8.5-set. Talán ez kavar be és nem engedi a felvevőt működni ? Hol lehetne azon állítani, hogy visszatérjen ez a funkció?
Minden jó tanácsot előre is köszönök.
Erzsébeti Creative Commons License 2009.03.24 0 0 8605
aulac Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8604
Ja, és elfelejtettem.
Az meg még jobban tetszik, hogy a mondat első betűjét nagybetűvel írom.
De a leges legjobban a "mingyá" tetszik .
Erről ennyit.
Előzmény: robicsek (8601)
aulac Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8603
De igen, csak nekem így jobban tetszik. Meg a hüje is jobban tetszik.Meg a müxik is jobban tetszik. Meg az szvsz is jobban tetszik.

;)
Előzmény: robicsek (8601)
aulac Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8602
Oroszországban.
Az a vicc, hogy régebben OS/2 futott mindegyiken.
Néhány éve azonban az IBM cég megszüntette a stabilitásáról ismert OS/2 operációs rendszer támogatását, így az ATM gyártóknak új alapszoftvert kellett keresniük a régi, jól bevált megoldás helyett.
És persze a legbiztonságosabb mellett döntöttek. :)

Ezeket az automatákat egy "Trojan.Skimer.A" kártevővel fertőzték meg ( több mint valószínű, már a gyárban).
Előzmény: robicsek (8601)
robicsek Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8601
hm, hol van ilyen ingyen kiadó automata???

mingyá megyek Bulgáriába... vagy hol is van?

izé, a röhej az nem j?

Előzmény: aulac (8600)
aulac Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8600
Sziasztok.
Ezt láttátok?
Na ennyit a Win biztonságáról.
És ezek a bankautomaták, egy kis hekkelés hatására ingyen kiadták a pénzt.
Ha megszakították a pénzügyi tranzakciót, kérte a Win aktiválását.
Kész röhely.

Erzsébeti Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8599
én nem kaptem semmiféle kulcsot a feltelepített winwem-hez, egyszer már hanyat vágta magát, és a rejtett partíción lévő alapból fel is tornázta magát ahogy kell, de nem kért semmiféle kulcsot.
Ja a gépem a toshiba-tól van, és az oprendszer is azon keresztül.
Előzmény: robicsek (8597)
Erzsébeti Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8598
Hát ne járjon!

De az mégiscsak visszás, hogy nem tudom lecserélni a vinyót, mert nincs a legálisan megvásárolt winemhez telepítő cuccos!
Legyen az eredetin egy mittudomén milyen *.iso file, hogy ha olyan ingerenciám van akkor kiírhassam oszt jól van.
Én vettem egy low end laptopot kb1.5 éve. mivel akkor erre volt pénzem, most, hogy fel szeretném pakolni egy kis +HDD vel nemtudom, csak ha külsőt veszek, mert nekem is rejtett partíción röhög a winem a régi vinyómon.
Nehogy már azt állítsd, hogy az a normális, hogy akkor vegyek egy másik gépet, vagy vegyek egy másik oprendszert, mert ez így nem okés!
Lócseminek igaza van. Lehetőséget kell biztosítani arra, hogy egy HDD cserénél ne kelljen ilyen szarságokkal foglalkozni.
Előzmény: robicsek (8595)
robicsek Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8597
csere hdd-t veszel a delltől a dell gépedbe, szerintem rajta lesz az oprencer, de tökmindegy, félreértéseket tusztázandó, letoltheted nyugodtan a windowst, a lényeg hogy legyen jogosan nálad lévő kulcs, amivel aktiválod oszt jónapot.

de ezt beszéljuk meg valahol máshol, mert off itt.
(olyan huje meg csak nem vagy hogy codepack-ot telepitesz,.....)
Előzmény: locsemege (8596)
locsemege Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8596
Nagyon egyszerű. Mert a számítógép a hardware, s én az oprendszert is - jó, legyen OEM - megvásárolnám. Azzal együtt, hogy amennyiben az sérül, újra tudjam telepíteni. Márpedig mint adathordozón lévő adat, sokkal sérülékenyebb, mint a hardware. Egy kártékony kód, kodekpakk, akármi miatt is újra kellhet telepíteni. Például új HDD okán, mint lentebb írtam.
Előzmény: robicsek (8595)
robicsek Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8595
banyek, ha már elkezdtem autos hasonlatot, az én kocsimhoz már potkerek se járt, Miért járna CD egy PC-hez?
Előzmény: locsemege (8593)
robicsek Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8594
Szerintem az eladó örülni fog, mert ugysem adott el eddig sok dobozos windowst, hiszen mindenki OEM-et vesz egyutt a géppel, te leszel az első aki külön kéri sokszorannyiért:)
Előzmény: locsemege (8593)
locsemege Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8593
Jó - illetve nem, de ez van. Akkor a konkrét esetben szerinted mi a megoldás? Veszek egy gépet, ragaszkodom ahhoz, hogy oprendszer nélkül adják, majd mikor elkészültünk az adminisztrációval, veszek egy Windows-t? S közben kedvesen mosolygok, hogy az eladó ne szúrja belém a tapétavágó kést?
Előzmény: robicsek (8592)
robicsek Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8592
vedd már észre, hogy manapság a PC az kinőtte azt a kort, mint ami 30-evvel ezelőtt volt, hogy mindenki buherált.
Ma az otthoni felhasználók 99%-a bemegy a boltba, vesz valamit készen, használja jol vagy szopik vele, aztán kidobja, és fogalma sincs mi van benne és egyáltalán nem szedi szét hogy upgradelje.

Céges felhasználok ideális esetben meg meg se veszik, hanem csak a szolgáltatást, aztán a karbantartás, csere stb azt a szolgáltató csinálja.

30 éve én is állitottam szelephézagot a kocsimon. Ma meg nem. Ha esedékes szerviz van, akkor a leasingcég szol, leszervezi, hiszen a kocsi az övé, én "csak" használom.

Persze ma is vannak népek, akik épitenek maguknak autot. Meg olyanok is, akik particiomesterek. De nem nekik gyártják a kocsikat meg a PC.ket.
Előzmény: locsemege (8591)
locsemege Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8591
A kevesebb, mint 1%-nak adnak telepítőmédiát? Vagy ott marad a fogyasztóvédelem, s egyéb jogi eszközök? Ki mondta, hogy garanciaidőn belüli meghibásodásról beszélek? Ki mondta, hogy nem azért cserélek HDD-t, hogy nagyobb kapacitású legyen benne? Ehhez nagyon érteni sem kell hozzá, ezt bárki megteheti. Bemegy a számtech boltba, vesz egy 2.5"-os 400 GB-os vagy 500 GB-os HDD-t, s kicseréli a teszem azt jelenleg gépben lévő 160 GB-ossal.

Egyébként nem gumicsont, ez kissé olyan, mintha úgy alkotnád meg a KRESZ-t, hogy néha legális elütni a gyalogost zebrán. Csak egy döccenés és kész.
Előzmény: robicsek (8590)
robicsek Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8590
ha HDD elromlik garanciában, az ujon is rajta lesz a particio. Mármint ha ugyanattol a gyártotol veszed...

És ugye rágjuk a gumicsontot, hogy az emberek 99%-a azt se tudja mi a particio, és szuksége sincs tudni, te meg magadbol indulsz ki, a kevesebb mint 1%-bol.

Előzmény: locsemege (8589)
locsemege Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8589
Szerintem meg nem normális, legfeljebb szokásos. Nekem sem tudtátok megmondani, hogyan csináljak belőle telepítő médiát, amikor szükségem volt rá, pedig nagyon kerestem. Ha emlékeim nem csalnak, csak az oprendszer aktuális beállításainak mentésére volt lehetőség, telepítő média készítésére nem. HDD bármikor tönkremehet, HDD-t cserélhetek - hiszen a gép az enyém, az oprendszert viszont megvettem -, szükségem lehet arra a partícióra, újrapartícionálhatom a HDD-t, stb.
Előzmény: robicsek (8588)
robicsek Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8588
bekaptál valamit de nagyon.

az normális lehet hogy nincs CD-t, akkor a merevlemezen van valszleg egy particio amiről alapállapotba lehet tenni.
Előzmény: Juditc (8587)
Juditc Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8587
Sziasztok, tegnep egy zene letöltése közben laptopon felbukkant ez az ablak, s nem tudtam mit csinálni vele, 3-8 percenként felugrik, alig lehet kikapcsolni, majd pár mp-re elsötétül minden, aztán folytathattam a dolgom. Ma meg már bekapcsolni is alig sikerült. Tegnap gyorsan lefuttattam az AVG-t, 4 trójait talált, majd a spyware terminatort, az már nem talált semmit. Tehát azóta is ez az ablak jön be:
A C:/Windows/system32/zegofadu.dll nem windows renszerhez lett tervezve, vagy hibát tartalmaz.Próbálja újratelepíteni a programot az eredeti telepítőlemezről, v. forduljon a rendszergazdához, ill. a program forgalmazójához.
Ez azt jelenti, hogy agymosásra van szükség? A windowst kell újratelepíteni?
Másik kérdésem lenne: A boltban a laptophoz vistát is vettünk, de a lemezt nem kaptam meg. Ez normális dolog? Rákérdeztem az üzletben, s azt mondták, hogy igen.
1986.04. Creative Commons License 2009.03.14 0 0 8586
Az AVG-vel egyébként tényleg vannak problémák? Egyértelműen azt látom a legnépszerűbbnek, Google alapján, meg letöltőhelyeken is mindig a legkeresettebb. Csak azért kérdezem, mert nem tudom, lesz-e kedvem a Nod32-t havonta letölteni. :-)
1986.04. Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8585
Az a baj, hogy a gép nagyon régi.
Előzmény: robicsek (8584)
robicsek Creative Commons License 2009.03.13 0 0 8584
nagyon nem OK-k a számok, nem tudom összesen mennyi memoriad van, de ha mai gép, kétlem hogy egy gigánál (ami 1000 mega kb ) kevesebb lenne. Abbol meg tök mindegy, hogy valami 30-at vagy 90-et használ......

Előzmény: 1986.04. (8583)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!