Keresés

Részletes keresés

annamari073 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 4470

Az az egy órai alvás nagyon kevés. Igazán sajnálom, hogy ennyire rosszabbodott a helyzet.

 

Igen, a következő tippem az lett volna - amit nekem is szokott mondani a fogorvosom -, hogy van még egy nagyon vékonyka gyökér, amit nem vagy csak nagyon nehezen lehet idegkezelni, mert alig látható és alig hozzáférhető. Viszont fájdalmat elég jól tud okozni, hiszen gyakorlatilag benne maradt az idegszál. 

Nem tudom, hogy sikerül-e ezt a vékonyka gyökeret "idegmentesíteni".

 

Elhiszem, hogy ezek után már a fájdalomcsillapító sem igazán hat.

 

Ma mentek/mentetek vissza a fogorvoshoz vajon?

Előzmény: nyaxi00 (4469)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.01 0 1 4469

Most éjjel is 1*1 óra jött össze csak...

No kivették a gyökértömést teljesen... konzultált gyökérspecialistával, kiderült, hogy nem egy repedés van a fogán, hanem egy másik, hajszálvékony gyökércsatorna, amiben lehet egy ideg, amit nyom a gyökérkezelés óta, ezért is simán lehet érzékeny. Az már, hogy felvánszorgott a gyökértömés egy darabja a csontba, csak hab a tortán. Úgyhogy elvileg most ezt a mellékideget próbálta kiirtani, a következő napokban gondolom meglátjuk, hogy mennyire lesz érzékeny a fog, és annak függvényében csinálja még. Most a gyökércsatornába valami kalciumos gyógyszert rakott, plusz egy ideiglenes töméssel zárta a fogat. 2 ml utrakain volt előtte érzéstelenítőnek, 1 óra alatt kiment, annyira kimerült a szervezete, hogy már a fájdalomcsillapítók sem igazán hatnak. Meglátjuk holnap milyen lesz a foga.

Köszönjük az együttérzést mindenkinek. Az, hogy mellette vagyok, természetes. Megígértem neki kb 3-4 orvos után, hogy ha 20 orvos mond le róla, én akkor is addig megyek, amíg meg nem oldom, hogy aludjon.

Előzmény: annamari073 (4468)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.31 0 0 4468

Így ismeretlenül is szurkolok Nektek holnap! Remélem, hogy minden rendben lesz.

 

Sajnálom, hogy ilyen keveset tudtatok aludni. Most már egyre inkább úgy tűnik, hogy a foga miatt van az alvási probléma. Legalábbis nagyon erőteljes a gyanú.

 

Be is dugult az orra vagy "csak" a torka fáj a párodnak? Mert a szájban való motozás elég szörnyű tud lenni, ha valaki az orrán keresztül nem kap levegőt.

Előzmény: nyaxi00 (4466)
püfffneki Creative Commons License 2017.05.31 0 0 4467

Fantasztikus ahogyan a pároddal együttérzel:))

 

Gondolom olyan népi gyógymódot, mint a szegfűszeg rágcsálása már kipróbáltatok.

Előzmény: nyaxi00 (4466)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.31 0 0 4466

Nem altatnak ott, így valami érzéstelenítéses dolog lesz, az időpontot még nem tudjuk. Ami elvileg biztos, hogy holnap este kiszedi a gyökértömést, és megint egy gyógyizét rak a helyére.

A másik meg úgy működik elvileg, hogy meg kell fúrni a csontot, mivel a csontba szivárgott fel.

Egyébként érzéstelenítéssel fogja kiszedni a maradékot, most még nem kapott, de elvileg egyébként sem kellene, mivel ez nem lehetne érzékeny. Hát ő fog kapni rendesen, szép adagban.

Az alvás az megint szarabb lett, mióta megbojgatták a fogát, tegnapelőtt 2*fél óra sikerült, most éjjel meg 1*~ óra, de most elkapott valami náthát, úgyhogy még az is ront rajta gondolom.

Előzmény: annamari073 (4465)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.30 0 0 4465

Ez az "ablakcsinálás" leírása elég borzasztóan hangzik. Altatásban vagy helyi érzéstelenítésben fogják szegény párodnál elvégezni? Tényleg nagyon jó volna, ha ezután megszünnének a problémák.

 

És csütörtökön hogyan fogja kiszedni a maradék tömést, ha már tegnap is iszonyatosan fájt?

 

Örülök, hogy legalább ezzel a két gyógyszerrel valamennyit tudott aludni, de ezek szerint a kétszer 1 órát még nem sikerül most sem túllépni.

Előzmény: nyaxi00 (4464)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.29 0 0 4464

Azt mondta lehetséges, hogy abból ment fel egy darab. Csütörtökön kiszedi a maradékot, meg addigra konzultál a gyökérspecialistával. Most megy a Mirta+Frontin, hátha összejön addig még 2*1 óra ismét ... Köszönjük a részvétet. Bízom benne, hogy helyrejön mindenképp. Ezt a darabot úgy tudja kiszedni, hogy egy metszést csinálnak, egy csontablakot, mert a csontba szivárgott fel. Hogy mi az biztosan, azután derül ki, ha ki'műtötték'

Előzmény: annamari073 (4463)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.29 0 0 4463

Nagyon sajnálom, hogy a gyökértömést nem sikerült teljes mértékben kiszedni a fogorvosnak.

 

El sem tudom képzelni, hogy mi lehet az a különálló darab, ami csak a CT-n látszott. A fogorvos is azt mondta, hogy a tömés szivároghatott volna oda fel? Elég szörnyű tortúrát jártok meg ezzel a foggal, iszonyatosan sajnálom a párodat, és Téged is.

 

És mit mondott a fogorvos, mennyi az esélye, hogy azon a "kis ablakon" keresztül ki tudja venni azt a különálló darabot, ami esetleg a tömés egy darabkája lehet?

 

Ha bevált a Mirtazapin valamennyire és a Frontin/Xanax kombináció, akkor célszerű annál maradnotok. Hátha ma éjjel sikerül megint legalább két órát aludnotok.

Előzmény: nyaxi00 (4462)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.29 0 0 4462

Frontin helyett most mást próbáltunk, de nem igazán sikerült. Most jöttünk a fogorvostól, félig tudta kiszedni, mert ott már nagyon fájt, mint ha az ideget kaparta volna. Elmentünk utána egy ct-re is, mert nyilván az ingyenes panoráma röntgen nem sok mindenre jó, eléggé látszik a felvételen, hogy van egy különálló darab fentebb, ami mint ha a tömésből szivárgott volna fel. Állítólag látott már ilyet, de nem szokott problémát okozni, a fogérzékenység viszont megvan teljes mértékben, tehát maga a fogtömés csere miatti érzékenységcsökkenés ideiglenes volt, egyébként tegnapig tartott, tegnap már érzékeny volt. Csütörtökön megyünk vissza, addig konzultál egy gyökérspecialistával, otthagytuk a ct felvételt is, megnézi ő is. Első körben arról volt szó, hogy egy kis ablakon keresztül megpróbálják eltávolítani azt a darabot, ami valószínűleg a tömés egy darabja, ami feljebb csúszott, a foghúzás csak végső megoldás lesz. Addig marad a 15 mg Mirta+0,5mg alprazolam. Azzal legalább sikerült 2-3x is elaludni, még ha keveset is, de ahogy rájöttem pár napja, az már biztos, hogy a fog nincs rendben.

Előzmény: annamari073 (4461)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.29 0 0 4461

A fogorvos kiszedte a tömést? Mennyit tudtatok mára virradóra aludni és mivel sikerült?

Előzmény: nyaxi00 (4460)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 4460

Most az van, a Frontin és Xanax ugye ugyanaz... talán Xanaxból a nyújtott hatású lehetne, de a normál is 5-6 óra minimum elvileg... a fogorvost már kérdeztük, nem mondott semmit, csak hogy elvileg nem kellett volna alapból érzékenynek lennie sem. De holnap ha kiszedi, tényleg többet fogunk tudni, legalábbis kedd reggelre talán, hogy javul-e az alvás, vagy sem. 

Előzmény: annamari073 (4459)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 4459

Így már tökéletesen értem. Az már talán haladás lesz, hogy legalább a gyökértömést kiszedi a fogorvos hétfőn, és jobb lesz akkor, ha újra megnyitja. Azért lehet, hogy nem ártana rákérdezni, hogy ha esetleg mégis kihúzná azt a bizonyos fogat, akkor helyreállna-e az egész? Nyilván nem mer - főleg ezek után már végképp - semmit sem ígérni vagy mondani, de azért mégis...

 

Esetleg megpróbálhatják a 0.5 mg-os Xanax-ot. Az is baj, hogy egy bizonyos idő után - és ez is egyénfüggő - hozzászokik a szervezet ezekhez a benzodiazepinekhez, és egyre többet igényel(ne) belőle. De talán még a párodnál ez nem történt meg, bár ezt sem lehet tudni biztosra.

Előzmény: nyaxi00 (4458)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 4458

Pontosan, csak a fogtömést cserélték hétfőn. Úgy volt, hogy végig érzékeny volt a foga október óta, és így is novemberben berakta a gyökértömést. Addig az a gyulladáscsökkentő 'izé' volt, meg antibiotikum kúra, és akkor zárta le, amikor már úgy nézett ki, hogy lemegy a gyulladás. De az érzékenység megmaradt e hétig. Eredetileg februárban kellett volna visszamenni a fogtömést véglegesre cserélni, de akkor már a nemalvás miatt nem volt rá idő, mert orvosokat kerestünk. Most pedig ugye már képbe jött, hogy emiatt is lehet.

Most beszéltünk a fogorvossal, nem fogja még kicserélni a gyökértömést holnap, csak kiszedi, és tesz a helyére megint az ideiglenes 'izét', mert nincs bent ez az allergénmentes anyag, ami kell hozzá. 

Lehet, hogy sok az 1 mg Frontin, ma visszamegyünk 0,5-re, eddig az elalvással is volt ugye probléma, és hogy ha 10 percre elaludt nagy nehezen hajnalban, akkor is felriadt. Most már el tud aludni, 2-3x is egy éjjel, de ugyanúgy felriad... ezt a felriadást kellene megszüntetni...  a lorazepámot nem próbáltuk még, a klonazepámra és quetiapine-ra rosszul reagált önmagában is, az alprazolám most csökkenti a Mirtazapin mellékhatásait, és hat valamennyit szorongás és idegesség ellen, de az álomból való felriadásra kevés, nagyobb dózisban meg hamarabb riad tőle, úgy tűnik. Az altatók meg mind egyenlő a nullával. A nyújtott hatású alprazolámnak meg valószínűleg azért nincs értelme, mert biztos nem éri el azt az alsó 5 órát sem, amit írtál. Jó esetben lefekvés után 1 órával elalszik, 1 óra alvás és kel... 2 óra alatt nem kezdhet el ürülni, mert 30-60 perc maga a felszívódás.

Előzmény: annamari073 (4457)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 4457

Igen, azzal tisztában vagyok - mivel nekem már jó sok fogam idegkezelt -, hogy miután kiszedik az ideget egy fogból, akkor a helyére úgynevezett "gyökértömést" tesznek, amit normális esetben csak akkor szoktak beletenni, amikor már fájdalommentes az idegkezelt fog. Addig valami gyertyakanóc-kinézetű izét raknak bele a gyökérbe, ami felszívja a nedvességet és mellesleg gyulladáscsökkentő hatású is. Ezt szokták felültömni egy ideiglenes felső töméssel, amit könnyedén ki tud szedni az orvos, és bármikor cserélheti ezt a kanócszerű izét. Majd amikor már nem fáj az idegkezelt fog, akkor szokták teljes mértékben "gyökértömni". Később ezt már nem nagyon szeretik kiszedni a fog gyökeréből, értelemszerűen, hiszen a fog vékony két-három gyökerébe nagyon nehéz légmentesen betömködni ezt.

 

Tehát akkor, ha jól értem, a gyökértömés bentmarad a helyén, ugye? Csak a fogtömés lett kicserélve?

 

Sajnálom, hogy ilyen keveset tudott aludni szegény párod. Nem sok az az 1mg Frontin?

Előzmény: nyaxi00 (4456)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 4456

Mivel a zolpidem hatóanyagú tabletta hiánycikk volt a gyógyszertárban tegnap, így 15 mg Mirta ment és 1 mg Frontin. 4*10 perc sikerült, 10 perc után jött a felriadás... érthetetlen már a dolog. 

A fog meg úgy van, hogy amit cserélt, az csak a fogtömés. Most már ezzel is tisztában vagyok, mert múltkor elmagyarázta, a gyökértömés az külön dolog, az azért kell, hogy  a gyökércsatornába ne jussanak fel baktériumok, és ne gyulladjon be, stb. Mivel a normál tömésből szívódhatott fel olyan anyag, amitől érzékeny volt, a gyökértömésből is simán lehet, sőt, az van az ideg mellett úgymond.

Előzmény: annamari073 (4455)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 4455

Az jó, ha már nem érzékeny a foga. De akkor miért kell a tömést kicseréltetni benne még?

 

A Xanax felezési ideje a szakirodalom szerint 5-15 óra (de van, ahol azt írják, hogy 10-15 óra), egyébként meg mindenképpen egyénfüggő. Az a pszichiáter, akihez én járok, azt szokta mondani, hogy kb. 3-4 óránként kell bevenni a következő adagot a Xanax-ból/Frontinból, mert elég gyorsan ürül. Lehet, hogy mégis jobb volna a nyújtott hatású Xanax, mert az talán hosszabb alvást tudna biztosítani a párod számára.

 

Mára virradóra mennyit tudtatok aludni?

Előzmény: nyaxi00 (4454)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.27 0 0 4454

Nem érzékeny a foga, hétfőn megyünk a gyökértömést cseréltetni. Egyébként utánanéztünk, ,11 óra a felezési ideje a sima Xanaxnak, szóval nem kell belőle hosszabb hatású, max 1 mg-os dózis. De meglátjuk, lehet ma marad a Mirta 15 mg+Frontin 0,5 mg+Sanval 10 mg. Még meglátjuk, az elalvás már sikerül, most az alvási időt kellene hosszabbítani.

Előzmény: annamari073 (4453)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.27 0 0 4453

Már az is haladás, hogy majdnem két órát sikerült aludni. Valóban jól jöhetne a nyújtott hatású Xanax, az lassabban ürülne ki a szervezetből, és talán hosszabb alvást eredményezne.

 

Hogyan van a párod foga? Visszamentek hétfőn a fogorvoshoz?

Előzmény: nyaxi00 (4452)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.27 0 0 4452

Lefekvés után 1 óra, hajnalban meg még 40 perc... biztos hat a gyógyszer, de az 1 órát túllépni valamiért nem megy. Gondolkodtam, hogy kellene mellé Stilnox, vagy Xanax SR, de egy óra után nem ébredhetne fel még a Frontin kiürülésétől sem, azután is 3-4 óra kellene , hogy ébredjen, ha amiatt... Magában viszont nem hatott a Stilnox.

Egyébként lefekvés után 30 perccel volt az elalvás, ilyen nem volt már kb 1 hónapja. Csak a hosszát kellene kinyújtani valahogy.

Előzmény: annamari073 (4451)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.26 0 0 4451

Nem irigyellek Benneteket. Nagyon sajnálom ezt a helyzetet, bízom abban, hogy ha kihúzzák azt a fogat, akkor elmúlik ez az egész szörnyűség.

 

Meglátjátok, hogy ha most újra Mirtazapinnal fekszik le, akkor mennyit tud majd szegény párod aludni.

Előzmény: nyaxi00 (4449)
GFU-880 Creative Commons License 2017.05.26 0 0 4450

Sajnos ez ilyen.... nem vagyunk egyformak es az idegrendszerunk sem egyforma mindenkinel szinte egyedi reakciok valaszok alakulhatnak ki rogzulhetnek be.... Hiaba orvos ha nem lat semmi tunetet egyertelmu kimutathato jelet (mint pl a torokgyulladas) :)...   a feltetelezett problemara csak talalgathat.... mi is csak feltetelezhetunk es probalkozhatunk magunkon..... azt probaljatok meg hogy a Sensodyne fogremmel korbekenni az erzekeny fogat lefekves elott es a fogkremet ott tatani 5-10-15 percig... tudom ez mar vajakolas.... de nalam segitett :) :)

Előzmény: nyaxi00 (4449)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.26 0 0 4449

Nem tudom, honnan jönnek ezek a kontárok, de hogy eddig egyik se értett semmihez, az biztos. ha nem lenne orvosi diplomájuk, esküszöm, már fizikai fenyítést alkalmaztam volna. 

Azt hiszem a szemfog után eggyel vagy kettővel felül. A probléma az, hogy nem tudjuk, hogy megoldódna-e, de hogy valami el lett ott rontva, az biztos, mert most már nem annyira érzékeny.  A terv, hogy este megy a Mirta+Frontin, aztán jövő héten megyünk gyökértömést cseréltetni, és ha még mindig nem alszik, akkor jön ki a fog, kb. így néz ki. a "terv".. ha utána sem oldódik meg, akkor passz.

Előzmény: annamari073 (4448)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.26 0 0 4448

Ez borzasztó! Milyen pszichiáter ez? Jobb volna, ha visszaadná a diplomáját. (egy ismerősöm mesélte, hogy amikor elment pszichológushoz, akkor az azt mondta neki, hogy szörnyű dolog a válás, és még ő sem - mármint a pszichológus sem - tudta kiheverni a szülei válását....) Tény és való, hogy sok a kontár, akinek ugyan van diplomája, de úgy tűnik, mintha valamelyik piacon vásárolta volna.

 

Ezek után már tényleg nem lehet mit mondani. Viszont ha a párod csak egy órát aludt nagy nehezen, akkor mégis a Mirtazapin hathatott, és nem feltétlenül a kicserélt tömés a fogában. Van-e valami következő tervetek? Melyik fogról van szó a párodnál? Nagyon hiányozna, ha mégis ki kellene húzni?

Előzmény: nyaxi00 (4447)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.26 0 0 4447

Egy órát aludt nagy nehezen, utána már nem tudott visszaaludni.

Most jött a pszichiátertől, aki hálistennek egy nagyon 'hozzáértő' ember, annyit mondott, hogy tud felírni Xanaxot és Dormicumot, meg hogy milyen rossz lehet ilyen keveset aludni, mert ő már ha csak 4 órát alszik is teljesen kivan. És hogy lehet hogy jobb lenne ha befeküdne és járna csoportterápiákra, mert a pszichiátrián amúgy is 'jobban hatnának a gyógyszerek'. De legalább a pénzt szó nélkül elkérte a végén. Ja, a Mirtazapinról még sosem hallott mellesleg. Erről ennyit. Maradunk mi és a fórum, és a gyógyszerek próbálgatása.

Ennél csak szerdai hipnoterapeuta volt viccesebb, aki azt mondta, hogy ő csak akkor tud segíteni a problémáján, ha már alszik rendesen, addig nem tudja 'kezelni'. 

Nem ide tartozik, de közben mamám is megjárta a kardiológiát, mivel évek óta ingadozik a vérnyomása, a kardiológus elengedte a háziorvos által felírt két egymást ütő vérnyomáscsökkentővel, és annyival küldte útjára, hogy "Ez ebben a korban már normális"... Borzasztó egy ország ez...

Előzmény: annamari073 (4446)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.26 0 0 4446

Igen, a Mirtazapin nem altató, hanem antidepresszáns. Mellesleg van egy enyhe altató, nyugtató hatása is, ez azonban idővel elmúlik. Tehát altatónak semmiképpen sem szabad alkalmazni, mert nem arra való. Én is szedtem Mirtazapint. Pár hét alatt megszoktam, és átlendült a hangulatom mániába, és azért nem tudtam aludni.

 

Ma hogyan aludt a párod?

Előzmény: nyaxi00 (4445)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 4445

Kedd óta nem volt érzékeny egyáltalán neki. Úgy tűnik, vagy a tömés sikerült rosszul, vagy az anyag nem volt megfelelő számára. A Mirtazapinról sok helyen olvastam, hogy a kisebb adag segít aludni, 15 mg felett már inkább élénkít és máshogy hat, úgyhogy marad ez, de ma kíváncsiságból szünet lesz, hogy a fog javulása mennyire játszik közre, se Mirta, se Frontin.

Előzmény: annamari073 (4444)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 4444

Annak nagyon örülök, hogy legalább már két órai alvás besikeredett. Tényleg jó volna tudni, hogy a gyógyszerektől vagy a kicserélt tömés miatt van ez. De szerintem kiderül, mert ahogy halad előre az idő, úgy javul majd a foga. Legalábbis nagyon remélem. És holnap a pszichiáter is hátha mond valamit majd.

 

Ma hogyan volt a párod foga?

 

 

Előzmény: nyaxi00 (4442)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 4443

Köszi szépen a hosszú leírást, így teljesen világos. Mi fél éve nyomjuk, október végén nyúltak hozzá, aztán még 3x alatt december elejéig, és novemberben kezdődtek a problémák, februártól pedig jött a max 1 óra alvás. Most javulgat, hétfőn cserélték magát a fogtömést, nem is értem, miért kellett mást beletenni, f*szom az orvosokba... És múlik az érzékenység is, de a héten még kiderül ez. Most ami izgat gondolatban, hogy vajon a fogenyhülés miatt alszik többet, vagy a mirtazapintól... tegnap 2x 30 perc volt az alvás, tegnap este már Frontinnal a félelemérzet elnyomására 2x 1 óra...

 

Előzmény: GFU-880 (4440)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 4442

Javult megint. 11-kor feküdtünk, éjfélkor aludt egy órát, és 4-kor is egy órát. 15 mg Mirtazapin+0,5 mg Frontin 30 percre rá. 

Így most lecsökkent nagyon minimálisra a félelemérzet is.

Március óta először volt 2 óra alvás. Csak nem tudom, hogy a gyógyszer miatt, vagy a fog miatt.

Előzmény: annamari073 (4441)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 4441

Az tényleg korrekt volt. Sajnálom, hogy ő sem tudott segíteni.

 

Hogy aludtatok most, hogy kevésbé fájt a párod foga?

Előzmény: nyaxi00 (4438)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!