Keresés

Részletes keresés

pimre Creative Commons License 2016.08.10 0 0 643

Hogy mire hasonlít, azon lehet vitatkozni. Nevezheted hangjegyre hasonlítónak is. Amikor behívod a Word-öt ezt a karaktert látod az üres lapon (ld. lenti piros nyíl). Ott ez jelzi, hogy új bekezdés következik. (Ugyanis amikor egy szöveg írását ENTER-el fejezed be, akkor nem új sort, hanem új bekezdést hozol létre):

 

 

És mivel ez a jel az egyik "nem nyomtatható karakter" ugyanez szimbolizálja fenn a menüben a nem nyomtatható karakterek megjelenítését a képernyőn, illetve eltüntetését onnan.

 

A Caps Lock felett szintén egy nem nyomtatható karaktert tehetsz a szövegbe, amit tabulátornak hívnak. Ezt szimbolizálja a kis nyíl. Alapesetben meghatározott távolsággal (kb. 4-5 betűnyivel) tolja el a villogó cursorod helyét. Sokan úgy szokták például az aláírást a lap jobb szélére tenni, hogy annyi TAB-ot nyomnak, amíg a jobb szélre nem kerül a cursor. Nagyon rossz megoldás (ennél csak az rosszabb, ha ugyanezt szóközök nyomogatásával csinálják), ugyanis a tabulátornak van egy trükkje. Ha ráállsz egy üres sor elejére, majd a vonalzó sorára (ha nem látszik, akkor a nézet menüben meg tudod jeleníteni) valahol (mondjuk próbáld meg a közepén) rákattintasz az egérrel, akkor egy kis fekete jel jelenik meg a vonalzón azon a helyen. Ha ezután nyomod meg a Tab billentyűt, akkor a nyíl hosszabb lesz, és a szöveged írása a sornak azon a részén folytatódik. Ha még egy tabulátort teszel a vonalzóra, akkor  a következő szó ennél kezdődik. Gyakori használata, ha például egy levél alján két aláírást szeretnél egy sorban látni, akkor ez kiváló eszköz arra, hogy az egyik név a bal, a másik a jobb szélen legyen.

 

Később majd olyan trükköket is megismersz, hogy a tabulátorhoz ne a szó kezdete kerüljön, hanem a közepe, vagy a vége.

 

Törölgetni meg akkor kell őket, ha tényleg feleslegesek. A nyomtatásban nem jelennek meg.

 

És egy idő után megszokod, nem fognak zavarni, sőt segítenek a nem nyomtatható karakterek. Például látod majd, hogy egy sor végén csak sortörést használt-e valaki, vagy új bekezdést kezdett.

 

 

Előzmény: umea.. (642)
umea.. Creative Commons License 2016.08.10 0 0 642

Köszönöm szépen a választ, de a pi-re hasonlító jelet nem találtam a Szokásos eszköztárak-ban.

Egyelőre nem zavar a dolog, ki tudom törölni ezeket a kis nyilakat.

Üdv.

Előzmény: James 42 (641)
James 42 Creative Commons License 2016.08.10 0 0 641

Ki kell kapcsolni a nem nyomtatható karakterek mutatását. Ha látsz egy pi-re hasonlító jelet, akkor kattints rá! A Szokásos eszköztárban szokott lenni.

Előzmény: umea.. (640)
umea.. Creative Commons License 2016.08.10 0 0 640

Segítséget szeretnék kérni. A Caps Lock billentyű felett van egy billentyű. Annak lenyomásával szakaszonként ugrik a kurzor. Újabban azt vettem észre, hogy minden ugrást követően mögötte egy kis nyíl jelenik meg. Másként kifejezve maga mögött hagy egy kis nyilat. Hogyan tudnám azt elérni, hogy ezek a kis nyilak NE jelenjenek meg?

A segítséget előre is köszönöm.

pimre Creative Commons License 2016.08.10 0 0 639

Megoldható, de kissé körülményes, és vannak technikai feltételei.

 

1. Megnyitod a szócikket. 

2. A bal oldalon a menüben találsz egy olyan lehetőséget, hogy nyomtatható változat, ezt meghívod:

 

3. A megjelenő (nyomtatható) oldalon egér jobb gombbal kiválasztod a nyomtatást. A nyomtató menüben (nálam mindenesetre) van olyan lehetőség, hogy a nyomtatás helyett PDF fájlba mentsen. Ezt válaszd!

4. Innentől lehetnek gondok. Nekem  rendelkezésemre áll az Adobe XI Pro program, amelynél a Mentés másként opció lehetővé teszi az elkészült PDF mentését Word dokumentumba. Ez nem mindig hibátlan, de például az alábbi szócikknél szinte tökéletes lett mind a 6 oldal.

 

 

 

Sajnos a PDF-Word transzformáció angol nyelvű helyesírás ellenőrzőt állít be, így szinte minden szó alá van húzva pirossal, ezért utólag a teljes szöveget kijelölve a Korrektúra->Nyelv->Ellenőrzés nyelvének megadása hozza helyre a dolgot.

 

Ha csak 1-2 szócikk kell, szívesen transzformálom neked, ha elküldöd a PDF-be "nyomtatott" szöveget. Ha rendszeresen használni akarod, akkor be kell szerezned.

 

Van egy másik program: Solid Converter PDF, ennek van free változata is. Ez is tudja a PDF-et DOCX-be konvertálni, csak nem emlékszem már, hogy milyen megkötései vannak.

Előzmény: h19_1292k (638)
h19_1292k Creative Commons License 2016.08.10 0 0 638

Tudna valaki segíteni abban, hogy wikipédiából szócikket be lehet valahogy word-be illeszteni úgy, hogy az azonos képet mutasson, mint internetes felületen? Akárhogyan próbálom, mindig kezelhetetlenül szétcsúszik, a képeket külön sorokba téve stb.

pimre Creative Commons License 2016.07.17 0 0 637

Örülök, hogy sikerült. Ez elegendő ellentételezés:-)

Előzmény: hollai (636)
hollai Creative Commons License 2016.07.17 0 1 636

pimrének

 

Sikerült. Nem Win.7 hanem win 10 esem van, és német , de a lényeg ugyanaz. A baj tényleg a Windows beállításban volt,9-es értékkel egy igen vastag

kurzorral kínlódtam-Öt perc sem kellett és gyönyörű vékony kursorom van. Bravó, köszi. Van egy prima söröd ha Pesten leszek aug. ban.

Irj a hollai@aol.com címre, Cikkeimet olvashatod, ha a google-ba beírod  Hollai Hehs Ottó. Üdv. ottó bácsi

Előzmény: pimre (635)
pimre Creative Commons License 2016.07.17 0 1 635

Az a gyanúm, hogy nem Word, hanem Windows beállítási probléma. Nem írtad meg, hogy milyen Windowst használsz. Windows 7 alatt: Start->Vezérlőpult->Könnyű kezelés->A látható megjelenés optimalizálása ponton belül kicsit lefelé megtalálod a "Képernyőelemek láthatóbbá tétele" pontot, és itt a villogó cursor vastagságát tudod állítani. Alapértelmezés 1, és ha nálad ennél nagyobb értéket állított be valaki, akkor állítsd vissza erre. Ezután a Word cursor is rendbe jön.

Előzmény: hollai (634)
hollai Creative Commons License 2016.07.17 0 0 634

Idős bácsi vagyok, de már régen computerezek, pontosabban 21éve.

Legtöbb gépemet magam " barkácsoltam" és általában jól mennek.

Szóval " autodidakt  számitógépes.

Most egy pár hete dolgozom egy Toshiba laptooppal, nem szeretem de utazás, és helyváltoztatáskor jól jön.

Problémám: A  Word kursor  nagyon vastag, íráskor zavar. Hogy lehetne egy vékony függőleges vonalra változtatni. Az egér

-nél nem lehet ezen változtatni, de magábna Wordban sem sikerül. Hola TITOK ?

Pupi

"

_Nyuszi Creative Commons License 2016.07.01 0 0 633

Nem rossz ötlet, de jobbat találtam:

kijelöltem az érintett szövegrészt, majd kivettem a pipát az "Előző szakasz folytatása"-ból, és OK. Utána megnyitottam újra a formot és visszaraktam a pipát -> működik. :-)

Előzmény: Törölt nick (632)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.01 -1 0 632

Nem tudod a hasábokat táblázattal helyettesíteni? Mondjuk alapból 2 oszlopos a táblázat, és ahol 1 hasáb kell, ott összevonod a két cellát. Elrejted a táblázat szegélyeit, és kész is.

Hm?

Előzmény: _Nyuszi (631)
_Nyuszi Creative Commons License 2016.06.30 0 0 631

Sziasztok!

Word2010-ben futottam bele abba, hogy egy oldalon többször kell hasábokat alkalmazni, azaz van egy kéthasábosra tördelt rész, aztán sima (egyhasábos), aztán megint kéthasábos stb.

Ezt szakasztörésként éli meg a Word, ez így OK is. Viszont így ennek az oldalnak a tetején a szakasz5, a végén a szakasz13 él, és így az oldalszámozás is széthullik.

Az a problémám, hogy hiába pipálom be, hogy folytassa az előző szakaszt, van egy olyan érzésem, hogy az előző alatt ő pontosan az n-1. szakaszt érti, így - a példánál maradva - csak a szakasz12 oldalszámozását tudná folytatni. Mivel az élőfejben ehhez a szakasz12-höz oldalszámozás nem kapcsolódik, így a lánc megszakad, nem tudja, hogy mit is kéne folytatnia, a pipa állásától függetlenül.

(A doksi egyébként Word97-2003, tehát a hagyományos .doc formátumban készül.)

 

Én rontottam el valamit vagy sikerült belefutni egy megkerülhetetlen bugba? :/

 

Köszönöm szépen előre is!

krysztasz Creative Commons License 2016.05.04 0 0 630

Köszönöm, kipróbálom. 

Előzmény: pimre (629)
pimre Creative Commons License 2016.05.02 0 0 629

Nem tudom, milyen Word-öt használsz. Én 2010-est. Arra nincs ötletem, hogy hogyan automatizálod. Kézi megoldás a következő:: Szúrd be a fejlécet, és válaszd a fejléc szerkesztését! Ekkor megjelenik a menüsor jobb szélén az élőfej és élőlábeszközök menüsor. Először ellenőrizd, hogy nincs-e pipa a beállításoknál a páros és páratlan oldal eltérő mellett, és ha lenne, akkor töröld ki! Az első oldal eltérő melletti pipa a helyzettől függ, hogy kell-e, maradhat-e, vagy törlendő. Ha például az 1. oldal még nem tartozik fejezethez, akkor akár lehet is eltérő. 

 

Aztán írd be az első fejezetet tartalmazó oldalon az első fejezet címét. Formázhatod persze tetszésed szerint. Ezután menj el a 2. fejezethez. Ügyelj arra, hogy az 1. fejezet utolsó, és a 2. fejezet 1. oldala közt legyen szakasztörés. Ezután a 2. fejezet első oldalán állva keresd meg a navigáció menüben a Csatolás az előzőhöz ikont. Ha sárga, akkor kattints rá, majd írd be a 2. fejezet címét a fejlécbe.

 

És így tovább mind a 6 fejezeten.

Előzmény: krysztasz (628)
krysztasz Creative Commons License 2016.05.02 0 0 628

Wordos kérdésem van. Olyat szeretnék, hogy egy 20 oldalas dokumentumban van 6 fejezet. Ezeket kellene megjelenítenem a jobb felső sarokban élőfejben, fejezetenként, külön-külön. Vki tud ebben segíteni? Ha tudnám a nevét, akkor legalább rákeresnék, de nem tudom.  

lajtos dome Creative Commons License 2016.01.28 0 0 627

Sziasztok!

 

 

Az alábbi problémába futottam a tegnapi napon.

 

Word dokumentumot lektorálunk,  korrektúrákat használjuk, szabályosan be van kapcsolva, a dokumentum felénél azonban egyszer csak eltűnik a korrektúra sáv. (pedig a szövegben látszik a [] jelek között, hogy korrektúrázva vannak.

 

Tegnap első gondolatom az volt, hogy a dokumentum nagysága /terjedelme miatt (ti. sok objektum, kép van a szövegben).

 Ezért szétszedtük a file-t több kisebb darabra, de mai napon már a 9 (!) oldalas dokumentumokból is eltűnnek a  korrektúra buborékjai....

 

A használt word 2007-es. Ugyanaz a dokumentum 2013 alatt tökéletesen jelenik meg, látszanak a korrektúrák.

 

 

// Mivel ez az utolsó, tördelés előtti lektorálás nagyon sok szövegformázást tartalmaznak a dokumentumok, amiknek a számát a 2010 utáni verziók már korlátozzák, ezért vagyunk kénytelenek a 2007-est használni //

 

Itt sajnos egy feloldhatatlan ellentét (22-es csapdája) van amiben remélem tudtok segítségemre lenni.

 

 

köszönöm

pimre Creative Commons License 2016.01.21 0 0 626

Kompatibilis mód az, amikor egy korábbi verzióval készült dokumentumot nyitsz meg. Ilyenkor fenn, a fájlnév mellett olvashatod, hogy: kompatibilis mód. Mellesleg azt hittem, hogy lehet eleve így használni a Word2013-at új fájloknál is, de ezt félreértettem. Ilyen lehetőség nincs.

 

A helyetekben én visszatérnék az Office 2010-hez. (Azért a helyetekben, mert én eleve nem azt használom. Most az egyik gépemre telepítettem, hogy meg tudjam nézni a problémát, de nem szándékszom áttérni erre. Remélem néhány év múlva a MS kihoz egy jól működő Office verziót, és akkor ráérek újítani.)

Előzmény: andfer (625)
andfer Creative Commons License 2016.01.21 0 0 625

Sajnos nem emlékezem rá, mit állíthattam be a Word 2013-nál, és azután minden új dokumentum egész oldalas szövegrészhatárolókkal jelent meg.

 

Te mit értesz kompatibilis módnak? Azt hol nézzem meg?

Előzmény: pimre (624)
pimre Creative Commons License 2016.01.21 0 0 624

Ne vedd rossz néven, de a kérdésed azt jelzi, hogy nem olvastad el, amit én a hivatkozott oldalak alapján írtam:

 

Ez egy hiba, "... ami használhatatlanná teszi a szövegrészhatárolók használatát, hacsak nem kompatibilis módban nyitjuk meg a dokumentumot.". Most látom, hogy a használhatatlanná tenné a használatát megfogalmazásom kissé idétlen, szóval pontosítanám a fordítást: értelmetlenné teszi a használatukat.

Tehát az általam talált fórumokon a szakértők (Experts) azt írták, hogy nem tudnak rá megoldást.

 

Ha Te valamit találtál, azt nagyon jó lenne ismét megtalálni. De van egy gyanúm: Biztos, hogy nem a kompatibilis módot találtad megoldásnak?

Előzmény: andfer (623)
andfer Creative Commons License 2016.01.20 0 0 623

Sajnos nem jegyeztem fel a szövegrészhatároló egész oldalas beállítását.

Nekem is most probléma.

A Microsoft fórumokon található rá megoldás?

Előzmény: pimre (621)
pimre Creative Commons License 2016.01.20 0 0 622

Végül találtam egy ötletet, ami úgy-ahogy áthidalja a problémát. A szövegrészhatárolók helyett a vágásjeleket jelenítsük meg (ez közvetlenül a szövegrészhatároló alatt jelölhető be). Ez nem keretezi be a lap hasznos részét, viszont a 4 sarokba jeleket tesz:

 

 

Talán jobb a semminél.

Előzmény: pimre (621)
pimre Creative Commons License 2016.01.20 0 0 621

Nem is kellett megkérdeznem. Megtaláltam: http://www.msofficeforums.com/word/14376-2013-show-text-boundaries-has-changed.html. Itt kiderült, hogy ez egy "bug", azaz poloska, ami használhatatlanná teszi a szövegrészhatárolók használatát, hacsak nem kompatibilis módban nyitjuk meg a dokumentumot.

 

Aztán itt: https://word.uservoice.com/forums/304924-word-for-windows-desktop-application/suggestions/9253599-bring-back-classic-text-boundaries az is kiderül, hogy a 2016-os verzióban sem javították ki ezt a hibát.

 

Szóval azt hiszem, hogy kénytelenek lesztek eltekinteni ennek a funkciónak a használatától:-(

 

Előzmény: pimre (620)
pimre Creative Commons License 2016.01.20 0 0 620

Az azért nem szép, hogy legalább azt, amit tudsz, nem mondod el :-) Hátha sparkyzol nem tudja, hogy lehet kikapcsolni a szövegrészhatárolókat. Ami egyébként az office 2007 óta azonos helyen érhető el:

Beállítások->Speciális, majd itt lefelé görgetünk, amíg el nem érjük a Dokumentumtartalom megjelenítése menüpontot, és ezen belül a pipát ki kell venni a Szövegrészhatárok megjelenítése elől.

 

A kérdés már csak az marad, hogy míg a szövegrészhatárok értelmezése a 2013-as verzió előtt az egész oldal volt, a Word 2013-ban viszont csak egy-egy sor. Ezt egyelőre nem tudom, hol lehet beállítani, illetve be lehet-e állítani egyáltalán. Vagy ez egy bug, amit majd valamelyik frissítésnél javítanak. Esetleg megkérdezem a Microsoft fórumon (https://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US). Ehhez persze még ki kell nyomoznom, hogy a szövegrészhatárolónak mi a megfelelője az angol verzióban. Ha valaki tudja, megsúghatná.

Előzmény: andfer (619)
andfer Creative Commons License 2016.01.20 0 0 619

Nekem is ugyan ez a problémám. Lásd a 613-as hozzászólásomat. Korábban sikerült a szövegrészhatárolókat úgy beállítani, mint a Word 2010 esetében. Sajnos nem jegyeztem fel a beállításokat.

Egyenlőre csak egyet tudsz csinálni, kikapcsolod a szövegrészhatárolókat, vagy korábbi Word verzióba mented le a dokumentumokat.

 

Előzmény: sparkyzol (618)
sparkyzol Creative Commons License 2016.01.19 0 0 618

sziasztok. nyilván nem éretk hozzá, de akárhogy keresem a neten, nem találok megoldást:

 

nem tudom eltűntetni a word 2013 -ban a sorokat körülvevő pontozott segédvonalat és rendkívül zavaró!!!!

 

kérnék segítséget ebben esetleg emailben vagy privátban!

köszi

 

pimre Creative Commons License 2016.01.19 0 0 617

Az, hogy a pendrájvról kivágással, vagy másolással tetted át a számítógépre, teljesen mindegy, mert ugyanaz az eredménye. Annyi különbséggel, hogy az utóbbi nem törli másolás után a pendrájvról a fájlt.

 

A fájl valószínűleg már a pendrájvon megsérült. Talán még akkor, amikor kiírtad pendrájvra, és nem használtad a "Hardver biztonságos eltávolítása" funkciót, mielőtt kihúztad a pendrájvot.

 

Utolsó esélyed, ha felrakod a fájlt a data.hu oldalra, hogy mi is le tudjuk tölteni. Hátha valaki ki tudja szedni belőle a neked szükséges információt.

 

Előzmény: zoly98 (616)
zoly98 Creative Commons License 2016.01.19 0 0 616

szia!
pendraivon volt egy word dokumentum! ez lett kivágással pendraivról át téve a gépre! és a szöveg helyett kis kockák  lettek !

Előzmény: pimre (615)
pimre Creative Commons License 2016.01.17 0 0 615

Megtennéd, hogy érthetően írod le a helyzetet? 

 

Mi az a word doc. kivágás? A pendrájvon egy word dokumentumod volt doc kiterjesztéssel? Vagy egy word dokumentumból kivágott szövegrész text állományban? Utóbbi esetben nem sok esélyt adok.

 

A kis kockákra halványan emlékszem sok évvel ezelőttről. Úgy rémlik, hogy akkor fordult elő ilyen, ha egy újabb word verzióban készült szöveget a korábbi verzióval akart az ember olvasni. 

 

Mindenesetre több esélyed lesz, ha az anyag nem titkos, és egy tárhelyre (pl. data.hu) felteszed letölthető formában. Így látatlanban nem hinném, hogy bárki tud hasznosítható tanácsot adni.

 

Előzmény: zoly98 (614)
zoly98 Creative Commons License 2016.01.17 0 0 614

Üdv!
segítséget szeretnék kérni!
pendraivon volt word doc. kivágással mentettem a gépre! és a szöveg eltűnt és helyén kis kockák lettek ! hogy mi véget lehet ez? és hogy vissza állítható e a szöveg ?
fontos dokumentum lenne !
előre is köszi a segítséget !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!