Keresés

Részletes keresés

phral Creative Commons License 2000.04.28 0 0 845

a rezervátumokkal nem mondatatok újat, azok ugyanis többszáz éve léteznek: falu szélén felhúzott cigánypartnak,cigánytelepnek hívják őket.
Tudjátok hogy keletkezetek? úgy, hogy nyolcszáz évvel ezelőtt is voltak olyanok akik ezt akarták.

Vannak olyanok, akik azt állítják, hogy a romák kirekesztettségének az az oka, hogy a tizenharmadik századi népvándorlás idején szervezetlenül, nem militáns népként érkeztek európába, így akkor és azóta sem sikerült kiharcolni a maguk létjogosultságát.
Nem mondom, hogy teljesen korrekt magyarázat, de azért elgondolkodtató nem?

ja a rezervátumokról más is eszembe jutott: tudjátok, hogy a külföldiek hogyan látják magyarországot?
magyar gulyás, csikós legény, hortobágy, cigányprímás(bécsben dankó pista cigányprímás plakátjával reklámozzák magyaországot)
ezen is ellehetne gondolkodni.

gyertek a Bronz Klubba. szerintem érdemes, ha az úgyneveztett másik oldal véleményére is kiváncsiak vagytok. ha nem akkor jó beszélgetést...egymásközött.

aSSaSSin Creative Commons License 2000.04.28 0 0 844
Hát lehet, hogy tényleg el lehetne adni a külföldieknek. Sőt szerintem szívesen adnánk a romákból is egy kicsit. Én nem tudom, de én már tényleg el vagyok keseredve a magyarországi helyzet miatt. Ha még erre jön majd a T..N is, végképp elköltözök. (Bocs az offtopicért)

Egyébként még mindig türelmetlenül várom a kérdéseimre a választ. Most nem tudtok, vagy nem akartok válaszolni????

Előzmény: ks (842)
én55 Creative Commons License 2000.04.28 0 0 843
fiúk...fiúk

az ilyen hozzászólások azok, amik miatt a jogvédők náci vadbarmok gyülekezetének nézik a topic-ot

(egyébiránt én New York 5th Avenue egyik elegáns szabadtéri leülős részében az árkádok alatt egy igen jól öltözött kínai anyukát láttam lazán elővenni a cicit, és megszoptatni a kisdedet...ott is egy kicsit kirítt - legalábbis nekem, de azért nem kifejezetten ütköztek meg az amcsik ezen ahogy néztem)

mégegyszer felhívnám a figyelmet arra, hogy (most eltekintve egykét komolytalan kommentártól) itt nem a gettósítás és buzogánnyal agyonverés ötletét propagáljuk, hanem a segélyből exisztáló és improduktív életmód megszüntetésének gyakorlati lehetőségei kerülnek szóba többek között, meg más egyéb is

tehát nannics egyik korábbijára visszatérve, amikor azt mondja hogy gettó meg agyonverés, akkor olyan hatékony csúsztatást követ el, amivel lenullázza az egyébként épeszű gondolatokat is

tehát ha valakitől meg akarnánk vonni a segélyt, akkor nem kell gettósításról és lebunkózásról beszélni, mert a kettő nem ugyanaz, nem bizony

namégegyszer....tehát nem ugyanaz...no

ks Creative Commons License 2000.04.28 0 0 842
aSSaSSin:
ez a munkatábor jó ötlet, a szerintem legjobbnak tartott példát úgy szemléltetném pl: hogy az indián rezervátumokat kellene valahogy kombinálni az izraeli kibucokkal. Nem tudom értitek-e? Mer nekem egy kicsit zavaros, de talán van vlaaki aki ki tudja bővebben fejteni. :)))
Komolytalanul folytatva...Képzeljétek el, hogy visszük a külföldieket mutogatni a rezervátumot, ahol megőrizzük a roma kultúra részeit:
- Kedves vendég, itt láthatja az eredeti cigány mesterséget: Orsós Tivadar zsebelés közben. A következő helyszín:Hátrányosné Lakatos Aranka szoptatja az utcán gyermekét.....következő: Teknővájó Gáspár teknőt váj, háttérben fia üstöt forraszt...Kolompárék az önkormányzat előtt napi 4 órában éhségsztrájkolnak....Orsós Tivadar fia félkézzel fűrészeli a lakatot megélhetési bűnözés közben...és így tovább lehet folytatni...:))))
üdv
ks
aSSaSSin Creative Commons License 2000.04.28 0 0 841
Én csak a román változatát láttam a TV-ben. Az a faszi - mint roma király - nem semmi volt!

Nannics!

Szoptatós anya téma: Figyelj ide. Voltak kultúrák ahol régés régen a többnejüség is engedélyezett volt. Sőt ma is vannak ilyen országok. Magyarországon mégis mindenkinek egyszerre csak 1 felsége/férje lehet mert a törvények ezt engedélyezik. Aki nem eszerint él, azt lecsukják. Ha ezt megpróbálod a cigányok ?kultúrájával? párhuzamba hozni, akkor tagadhatatlanul észre kell venned, hogy alapjaiban más mint a jelenlegi magyar kultúra. Két megoldás van. Vagy megtanulják "megszokni" az úgymond civilizált viselkedési normákat, vagy elmennek olyan országba, ahol ez a norma az elfogadott. Erre monják, hogy vagy megszokik vagy megszökik, ahogy jó matematika professzorom mondta.

Azt pedig senki se várja el, hogy esetleg igazgatói állásokkal kellene bombázni a romákat, ugye? Nekem nap mint nap meg kell küzdenem azért, hogy szinten tartsam magam. Azt elfogadom, hogy vannak emberek akik nem tudnak/nem képesek annyit teljesíteni mint embertársaik. Ezért nem annyit keresnek mint jobb/ügyesebb/szerencsésebb helyzetben lévő társaik. A cigányokkal azonban az a baj, hogy ők még a munkák legalacsonyabb változatait sem akarják végezni!!(Tisztelet a kivételnek!!) Mint ahogy leírtam inkább autóval furikázva gyűjtögetnek.

Lehet, hogy dúrva amit most írok, de valamilyen munkatábort kellene a számukra szervezni. Tudom, ők a szabadság gyermekei. Hát ezt is elfogadom, de akkor a segélyekért se kuncsorogjanak, hanem éljenek csak szabadon!!

Előzmény: Syd Barrett (840)
Syd Barrett Creative Commons License 2000.04.28 0 0 840
Légy üdvözölve világmegváltó társunk!:-) Azt, hogy ők is emberek, nem tagadja itt senki, kár hogy csak most jöttél erre rá.
Kedves ks!
Úgy veszem észre itt ugyanarról beszélünk, de mint a falrahányt borsó, annyit érnek a hozzászólásaink. Ezt írod:erőszakos asszimiláció (mert európai értelembe vett roma kultúráról, mint olyanról nem igazán beszélhetünk (lásd magyarok államalapítása és erőszakos megtérítése, ha köll valami példa a múltból))
A cigányok "István királyát" már én is kerestem, de nem nevezték még meg. Meddig kell még rá várni? Várom a neveket.
mángorló Creative Commons License 2000.04.27 0 0 839
Minden topictársnak:
Én lementem a cigányokhoz a cigánytelepre és elbeszélgettem velük. Sőt megkávéztattak, megebédeltettek. Nem ettek meg nem vertek meg. Sőt kiderült, hogy ők is emberek.

Ajánlom (nem először)pl. Bronz Klubbot fehér többségi társadalmi topictársaimnak. Menjenek le nézzenek szét beszélgessenek cigányokkal és utánna dumáljanak.

Bárkivel szívesen elbeszélgetek erről a témáról IRL azaz élőben.

ks Creative Commons License 2000.04.27 0 0 838
Kedves feher ember,

ezt az adókedvezmeny dolgot ne keverjük ide, mert szvsz nem ide tartozik. Ezeket az embereket az államnak nevelnie kell, _szocializálni_. ez a jelszó! Ez pedig csak kemény, erőszakosnak tűnő módszerekkel megy.
üdv
ks

feher ember Creative Commons License 2000.04.27 0 0 837
Szerintem elsosorban adokedvezmennyel kellene segiteni a raszorulokon, tehat ennek feltetele pedig a legalis munka.
Előzmény: ks (836)
ks Creative Commons License 2000.04.27 0 0 836
Úgy látom, jó volt a mai termés, bocs, hogy csak most tudok írni, de dolgoznom kellett idáig. Valamiből adót is kell fizetni, hogy eltarthassuk testvérkéinket ugye... :))

Nannics!

részben igazad van, mert a romákat tényleg senki nem szívesen alkalmazza olyan munkakörben, ahol valami pénz mozog. Ennek megvannak a történelmi okai. Lásd lentebb..
Azonban itteni hozzászólásaid alapján fenntartom a korábbi álláspontomat, hogy nem kellene olyan dologokhoz hozzászólnod, amit nagyon nagyon távolról "ugatsz" (bocsi a kifejezésért). Hozzászólásaid tartalmilag olyanok, mintha a "Tolerancia kezdőknek" c. tankönyv bevezető gonodolatait copyztad volna ide. Életszag konvergál a 0-hoz. :( Ennyit a személyeskedésről, ne haragudj, nem bírom, ha elbeszélünk egymás mellett. Azt pedig ne állítsd, hogy nem kínáltam javaslatot, kicsit tovább kellene olvasni a topicot, egészen az elejétől. Tehát akkor összefoglalva:
1. születésszabályozás / sterilizáció (ellenszolgáltatás ellenében, hogy érje meg a hátrányos helyzetűeknek nem gyerektartásból fenntartani a családot, mert csak újratermelik a problémát, ami a későbbiekben ismét a többségi társadalmat terheli)
2. kizárólag szociális juttatásokból élőknél a gyermekek nevelőotthonba küldése,ahol megtanulják, hogy máshogy is lehet élni (a munka és a társadalmi juttatások megbecsülésére megtanítani őket, hogy az elismertséget nem kiló aranyban mérik)
3. erőszakos asszimiláció (mert európai értelembe vett roma kultúráról, mint olyanról nem igazán beszélhetünk (lásd magyarok államalapítása és erőszakos megtérítése, ha köll valami példa a múltból))
4. a szociális juttatások teljesítményhez kötése (pl. közmunka)
5. börtönbüntetés helyett munkatábor pl kőbányában az _erőszakos_ bűncselekmények miatt elitélteknek 8 (roma, nem roma tökmindegy)

tudom, hogy ez nagyon keményen hangzik, mutass rá, hogy a gondolatmenet hol hibádzik. Esetleg mondj jobbat. Próbálj túllépni azon, hogy "és ha te lennél..." mert én nem vagyok... Csak segíteni akarok rajtuk, rajtunk, és többek között rajtad és a gyerekeid életén is, ha majd felnőnek.
üdv
KS
PS: mégegyszer elnézést kérek a személyeskedésért.

micu Creative Commons License 2000.04.27 0 0 835
Nem hiszem, hogy egy egyetemi professzort hátrányos megkülönböztetés érne a munkaerőpiacon a miatt hogy roma. 4 elemivel viszont az echte magyarok sem igazán tudnak elhelyezkedni. Ezért aztán mit csinálnak a 4 elemis romák: szaporodnak, és élnek a munkanélküli segélyből. Hozzá kell tennem nem csak ők, ismerek magyar lumpenproli családot is, ahol a csaj már a hatodik gyereket csinálja pedig már az előző kettő is szellemi fogyatékos volt a rengeteg piától és cigitől amit fogyasztanak, és az ő költségvetésükben is lényeges elem a családi pótlék. Ez ellen kellene valamit globálisan csinálni, mert így hosszú távon még több eltartásra váró erősen mérsékelt szellemi képességgel rendelkező gyerek fog felnőni. Ráadásul a "normális" családok meg alig tudnak élni a magas adóktól és körükben kifejezetten csökken a születésszám. Vagyis nem csak arról van szó, hogy fogy a népesség, hanem romlik is a következő generáció jövedelemtermelő képessége (egyre kevesebb eltartóra egyre több eltartott jut).
Üdv:Micu
Előzmény: Nannics (834)
Nannics Creative Commons License 2000.04.27 0 0 834
Pontosítom: Ma Magyarországon senki nem ad munkát egy romának.
De sajna mos már mennem kell, tehát már nem leszek online.
Nannics
Előzmény: Kolompár Orfeusz (833)
Kolompár Orfeusz Creative Commons License 2000.04.27 0 0 833
"Csak szerintem a feltételek egyáltalán nem adottak ehhez az elváráshoz. Ennyi, nem több, és nem kevesebb."
Mit értesz feltételek alatt? Nincs munka? Csak nekik nincs munka? Vagy mit?
Kérlek pontosíts!

Látom online vagy...

Orfeusz

Előzmény: Nannics (832)
Nannics Creative Commons License 2000.04.27 0 0 832
Kedves Kolompár Orfeusz!

Én elolvastam az összes itteni hozzászólást, tedd Te is ezt! Mer hogy pár sorral lejjebb ott van, hogy mennyit számoltam ki.
És egyáltalán nem írtam azt, hogy jaj, szegény cigányok ne dolgozzanak, mert az rossz nekik, nekünk meg jó. Csak szerintem a feltételek egyáltalán nem adottak ehhez az elváráshoz. Ennyi, nem több, és nem kevesebb.

Előzmény: Kolompár Orfeusz (830)
psimon Creative Commons License 2000.04.27 0 0 831
a "naiv" liberálnyálgépeknek egy kis történelmi lecke arról, hogy minden bűn magában hordja a büntetését:
a harmincas években sok nyugat-európai baloldali értelmiségi ment ki a szovjetúnióba, hogy segítse az "új társadalom" építését. ezeket azután a cseka jórészt bebörtönözte/megkínozta/deportálta/kivégezte, vagyis elnyerték méltó jutalmukat a hülyeségükért.

lehet a cigányokhoz is odamenni segítő szándékkal, meglopnak/becsapnak/kihasználnak/megerőszakolnak/meggyilkolnak
... és a föld forog tovább...

Kolompár Orfeusz Creative Commons License 2000.04.27 0 0 830
Kedves nanincs!

Biztos jó lehet úgy hátradőlni a székben hogy: "Hűűű de ***va toleráns vagyok!"
Nagyon szép tulajdonság a tolerancia, de a végletesség, mint minden másban ebben is súlyos hiba. Szerintem szó sincs agyonverésről, kiközösítésről, gettósításról. Egy dologról van szó: a munkáról! Mondom: MUNKA! Páran már leírták akár körmondatokban, akár egyszerűen ahogy írják, de te nem vetted észre, és a nagy Megoldást várod. Pedig egyszerű, csak nem akarod elfogadni. Nem a szoptatás itt a fő gond, ne gyere nekem a külföldi szoptatási tapasztalataiddal. Olvassd el a lényeget. Aki dolgozik az megbecsüli a pénzt amit kap érte, aki nem, attól ne is várd. Az tovább várja a sültgalambot, hátha -esetleg havi rendszerességgel - arra repül segély formályában. Ha a roma épeszű, és felelősen gondolkodó ember, akkor a gyerekét iskolába küldi, hogy a később mikor ő is felnőtt lesz, ne csak kubikolással tudja megkeresni a pénzt. Így talán esélye van hogy ne "csak" 1500 Ft-ot keressen. (mellesleg egyetemet végzett barátom tanárként juttatásokkal együtt 34600 Ft-ot keres...számolj legyszíves olyan "iszonú durván" hogy mennyi az, ha egy roma 20 napot dolgozik) Ha nem gondolkodik felelősen, akkor haljon éhen. Nem gyere nekem a majdani válaszodban hogy ".. ez lenne a szociális érzékenység?" Hát tudod én nem vagyok hajlandó 5 azaz öt forintot sem adni 30-40 éves életerős férfiaknak alamizsnaként, sem úgy hogy ennyi legyen a plusz adóm stb. Ne bagatelizáld el az az összeget amelyet az állam elkülönít erre a célra. Amúgy kiváncsi lennék arra az "..iszonyú durva számításodra.." hogy mennyi jött ki neked. Tehát kapjál a fejedhez és tényleg olvass a sorok között. Nem gettó, hanem a munka a megoldás. Ha meg nem dolgoznak akkor gettó, vagy irány az őshaza. Ennyire egyszerű.

Tisztelettel: Orfeusz

Előzmény: Nannics (829)
Nannics Creative Commons License 2000.04.27 0 0 829
Nagyon sokat még nem jártam külföldön, Olaszországban, Németországban és Hollandiában voltam elég sokat. Minden helyen nyugodtan szoptathatta a gyermekét az anya, ha egyszer a gyermeknek ez volt a vágya. Soha senki nem nézett ezekre az anyákra csúnya szemmel, max. én csodálkoztam először, de aztán megszoktam. Nem hiszem, hogy ezekben az országokban ugyanaz a kultúra, mint a cigányoknál.

Most elfelejtettem, hogy kik kérdezték meg tőlem, hogy tudok-e olvasni, de most itt válaszolok: igen, tudok olvasni, értem is, hogy mit írtok, csak egyáltalán nem gondolom azt, hogy az lenne a megoldás, ha gettóba zárnánk őket, ha agyonvernénk őket, ha kiközösítenénk őket. Hozzáteszem, hogy nem gondolom azt sem, hogy bármelyik cigány dícséretet érdemelne azért, ha lop, vagy ha bármilyen más bűncselekményt követ el.

Előzmény: radai rosseb (824)
Syd Barrett Creative Commons License 2000.04.27 0 0 828
Ismét végigolvastam a topicot, és észrevettem, hogy sok romavédő tőlünk várja a megoldást. SZVSZ ez sem az én, sem pedig egyikünknek sem feladata. Erre vannak emberek, akiknek (nem kis pénzért) ez a feladatuk. Jó lenne, ha már tennének is valamit.
ügyek Creative Commons License 2000.04.27 0 0 827
Tisztelt memrobert!
Az hogy valaki cigány az egymagában semmit nem jelent, ami jelent valamit az hogy milyen ember vagy. Nekem semmi kifogásom nincs abban hogy valaki más, hogyha nem kérik tölem azt hogy ezt a máságot én nekem és még több millio másnak kell eltartani. Legyél más, legyen saját kulturád, de teremtsd meg ehhez az anyagi helyzetet. Csak például a sárgák amerikában, nem mennek koldulni hanem midegyik dolgozik mint egy állat hogy összerakja a pénzt egy kis étteremre stb és ök megmaradnak kinainak. Elöször is ha a cigányság emelkedni akar akkor ennek az igénynek a cigánysában kell megjelenni elöször. A vezetö cigány szellemiségnek kell megszabni az irányt, mert hiszen ez az ö felelöségük elsösorban a népükkel szemben. " Amilyen a veztés olyan a nép" sajnos ez igy van már nagyon régen. Ne a magyarállamot szidjátok hanem irjátok le Ti mit akatork tenni saját magatokért és mit követeltek meg egymástól. A magyarság kérdése pedik nem faji kérdés hanem hitvallás,mert a magyar az lesz és ha Te ezt vállasztod az teljesen ok ha nem az is addig amig minket nem becsmérelsz.
aSSaSSin Creative Commons License 2000.04.27 0 0 826
Magyarázza már el nekem valaki, hogy mi az üzlet a guberálásban.
Szitu a következő:
Tegnap este, feleségemmel tollasozunk kertünkben. 23 km-re lévő faluból jön roma family. Látja házunk előtt általam kiselejtezett vas tárgyakat. (olajkályha, huzalok, vasdarabok, vashordó stb. Nem szemetelésből raktam ki, hanem mert lomtalanítás van!!) Felméri a helyzetet, s megállapítja, hogy a Lada nem tudja elvinni, mert kicsi, hiába van kivéve hátsó ülés. Menni el 23 km, hozni utánfutó. Vagyis megtett eddig 23*4=92 km. Lada fogyasztás: 9 liter. Benzin legyen 230Ft. Eredmény: 9*.92*230=1904 Ft. Vagyis az általam hulladékként kitett vasanyag valami fantasztikusat ér. Másik lehetőség, csak néprajzi hagyományból csinálják, mert dolgozni nem akarnak.
Várom a megoldást! Magyarázzátok már el nekem, hogy ebbe mi az üzlet, hátha én is belevágok!!
ügyek Creative Commons License 2000.04.27 0 0 825
Hello!
Azt hiszem ks-nek teljesen igaza van ebben az ügyben, mert itt arról van szó hogy a sok liberális bu..elhitette a romákkal hogy nekik minden jár minden ellenszolgáltatás nélkül. Elöször is minden roma magyar állampolgár tehát joga van dolgozni. A legnagyobb pazarlás és luxos ha valaki semmit nem csinál és ezért pénzt kap. De kérdezem én hol vannak a gazdag romák , például a zenészek és mit tesznek ök a romaságért, milyen nevelö munkát végeznek. Ha ök tudtak becsültes uton penzt keresni akkor talán nincs nagy baj a magyarállammal vagy? čn azt mondom hogy az aki akar lépni elöre azt kell segiteni, de aki nem az dögöljön meg. čs különben is ezek a liberális bu... szétzülesztették minden országban a rendet, mindenütt a szemét van a felszinen. Az analfabéta is szavaz és az ö szavazata is egyet ér azzal aki egész életében dolgozott, alkotott és ezt hivják demokráciának. és a sok hülye ember hagya magát átpalizni mert a midiák megdumálják.
radai rosseb Creative Commons License 2000.04.27 0 0 824
Hali,

Alkalmam volt meghallgatni egy verseny elődöntőjének regionális selejtezőjén roma srácokat, akik rap zenével kívántak részt venni a megmérettetésen. Az első dolog, amint felhúztam a szemöldököm az volt, hogy a szövegek kivétel nélkül a rasszizmus ellen szóltak, milyen szegény sorban élnek a romák, illetve mennyire megy a hátrányos megkülönböztetés szerencsétlenekkel szemben. Nincs pénz, viszont van kizsákmányolás. Mindenki egyenlőnek született, ők szeretnek minket, de mi sosem fogjuk őket. Nagy vonalakban kb. ennyi a történet, amit elmeséltek dalban. Nos, amin viszont fennakadtam, az az volt, hogy kb. 20 roma jött el megnézni a produkciót (megtöltötték a fél nézőteret) és kellemes szagot árasztott az a negyed. OK, nem telik szappanra, semmi gáz, de amikor az egyik "anyuka" nekiállt _szoptatni_ a gyerekét ott a koncertteremben, akkor azért elgondolkodtam egy kicsit. Egy olyan helyen, ahol azért vannak fiatalok, gyerekek egyaránt talán nem kellene ennyire kihangsúlyozni azt, hogy "roma vagyok, így élek, azt csinálok, amit akarok". Nem igaz, hogy egy felnőtt ember nem tudja eldönteni, hogy egy koncerten lehet-e szoptatni a gyerekét vagy sem.

Vagy itt is csak elnézőnek kellett volna lennem, és megérteni, hogy más kultúra?

RR

p.s.: Vagy nekik elnézni azt, hogy mi vagyunk más kultúra?

aSSaSSin Creative Commons License 2000.04.27 0 0 823
Nannics!

Te most vagy nem tudsz, vagy nem akarsz olvasni! A megoldást már ezerszer leírtuk. Igazad van, hogy a cigányok akkor fognak civilizált emberekké válni, ha civilizált környezetben nőnek fel. Ez pedig ma nem adatott meg, mivel ha már voltál putriban, akkor ez ugye egyértelmű, hogy miért. Megoldás: Születésszabályzás és korszerű nevelőotthon!

Előzmény: Nannics (820)
Syd Barrett Creative Commons License 2000.04.27 0 0 822
Kedves ks!
És erről sajnos nem a romák tehetnek, hanem mi, mert elkényeztettük őket. Ha valaki nem szokja meg a teljesítménykényszert és hajtást a mai világban, akkor lemarad és csak hátulról ugatja a többieket, vagy rosszabb esetben a hajuka kapaszkodik.
Szerintem az egyetlen módszer a valamit-valamiért elv alkalmazása a romákkal szemben, szokják meg, hogy a megélhetésért dolgozni kell.

Ezt mondom én is én is, amikor arról írtam, hogy a könnyebb ellenállás felé mozdulnak el, amikor látják, hogy gyerekszüléssel jó pénzt lehet "keresni". A megszült gyerek felnevelését pedig nagyvonalúan az államra bízzák. Emlékszem, hogy amikor a feleségem "halmozottan hátrányos helyzetű (= roma)" gyerekeket tanított, és az egyik hosszabb időre kórházba került, a népes família egyetlen tagja sem látogatta meg (valószínűleg sokat dolgoztak :-), viszont ő volt az aki naponta bement hozzá, pedig egy fillér segélyt sem kapott a gyerek után.
Előzmény: ks (819)
simson Creative Commons License 2000.04.26 0 0 821
Miért teszel úgy, mintha nem tudnál olvasni? Már többen leírták a megoldás az, ha a sok segítség után nekilátnak valamit felmutatni a sörös üvegen kivül. Magyarán mondva: dolgozni.
Előzmény: Nannics (820)
Nannics Creative Commons License 2000.04.26 0 0 820
Kedves ks!

Igen, lehet, hogy én egy más országban, vagy más világban élek. Hát ja, lehet, hogy én nem szeretem, ha valaki valakit faji alapon nem szeret. Azt most már nem tudom hogyan próbáljam meg elmagyarázni, hogy egy gyereknek ha nem tanítják meg, hogy jónak lenni jó, és dolgozni jó (vagy tanácsos), hogy fürdeni jó..., akkor magától nem fogja ezeket a szokásokat felvenni, önként, dalolva.
A saját gyerekemen látom, hogy amít nem tanítok, inkább mutatok meg neki, azt önként ritkán teszi. Két és fél éves, de még nem nagyon érti, hogy kakilás után miér kéne neki kezet mosni. Vannak dolgok, amiket az ember magától nem tud.

És igen, lehet, hogy nem túl jók az értesüléseim, a Tilos Rádióban hallgattam a tiszai védekezés...témában beszélgetést. Ahogy én hallottam, ott nem sok számla forog, meg munkaerőbejelentés.

Mellesleg hidd el, ha nem adnának a romáknak segélyeket, akkor sem kapnád meg azt a pénzt, és akkor sem lenne kisebb az adót. Korábban pedig már kiszámoltam iszonyat nagyon durván, hogy köbö mennyi az a segély, amit Te olyan nagyon sajnálsz.

Amúgy pedig megoldási javaslatot nem olvastam tőled. De várom, várom, várom.

Előzmény: ks (819)
ks Creative Commons License 2000.04.26 0 0 819
Kedves nannics,

nem tudom, hogy ugyanabban az országba élsz-e, mint én, de erősen kétlem, hogy reális kép van benned a téged körülvevő világról. Ez idáig teljesen elfogadható is lenne, ha nem akarnál olyan dolgokba beleszólni, amit a számodra, - feltételezem - , teljesen ismeretlen és idegen farkastörvények irányítanak.
Az 5000 versus 1500 Ft-ot egyébként teljesen elfogadhatónak tartom, azt, hogy miért ennyi az annyi, ha érdekel magánban kifejthetem. Ahhoz, hogy a vállalkozó 1500 ft-ot kifizessen az alkalmazottnak, haszna is legyen rajta, fedezze is a saját költségeit, stb. ez az arány tökéletesen megfelelő. Ugyanis kapitalizmus van 1990 óta, ha még nem tűnt volna fel. ez ellen lehet kiabálni, de széélel szemben ugye minek...
Amről nymannak irtál: a romának hiába mondod, hogy tanulj, mert úgy lesz jó, 98%, hogy nem fog. Itt most te kb. azt írod, hogy "furi". A túrót az. Ingyen van, ha a munkanélküli meg a szociális segély kell neki és elfogadja, akkor iskolába is be tud ülni. Ha meg nem tetszik akkor menjen a picsába vissza indiába, vagy ahova akar.
Egyszerűen nem értem, miért várnák el egyesek, hogy tegyük fel odamenjek a cigányhoz én mint a többségi torleráns társadalom képviselője és azt mondjam:
-Kedves Kolompár Úr, kérem ne akadályozza a gyermekei tanulását és értesse meg velük, hogy ha nem dolgozik és nem tanul, akkor nem úgy fog rá tekinteni a többség, mint becsületes emberre.
- hádzsál mán, inkább aggyad a lóvét, aszt húzz anyádba, mert belédállítom a bicskát.
Kb ez ma a helyzet. És erről sajnos nem a romák tehetnek, hanem mi, mert elkényeztettük őket. Ha valaki nem szokja meg a teljesítménykényszert és hajtást a mai világban, akkor lemarad és csak hátulról ugatja a többieket, vagy rosszabb esetben a hajuka kapaszkodik.
Szerintem az egyetlen módszer a valamit-valamiért elv alkalmazása a romákkal szemben, szokják meg, hogy a megélhetésért dolgozni kell. Ha meg nem, akkor lehet éhen dögleni.
üdv
ks

feher ember Creative Commons License 2000.04.26 0 0 818
Leszogezem: AZ EMBER SZINE A FEHER
Előzmény: Kuty (814)
Nannics Creative Commons License 2000.04.26 0 0 817
Kedves ks!!
Nem gondolod komolyan, hogy a kormány azért fizet ki 5 ezer forintot egy munkáért, mert az csak 1500-at ér?!!!
Nannics
Előzmény: ks (794)
Nannics Creative Commons License 2000.04.26 0 0 816
nyman!

Én egy percig nem mondtam azt, hogy sok túlképzett cigányt nem akarja senki alkalmazni. Azt sem mondtam, hogy hihetetlen eredményeket érnének el a tanulásban. Csak ameddig az én mamám számára teljesen természetes volt, hogy elvégzem a középiskolát (azt, hogy főiskolára járok már úri hóbortnak tartja), addig egy roma szülőnek az a természetes, hogy második után kiveszi a gyerekét az iskolából. Én pedig olyan gyereket még nem láttam, aki ne azt gondolta volna, hogy az iskolában az a legjobb, hogy lógni lehet. Mire benő a fejük lágya, már késő. Mert ameddig én 22 évesen még elmehettem a fősikolára, az elég furi, ha valaki 22 évesen az általános iskolába megy el.

Előzmény: nyman (808)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!