Keresés

Részletes keresés

egy hazafi Creative Commons License 2024.05.05 0 0 16276

"orban orbannak szuletett     torockai Toth-nak szuletett"

 

Orbán nem Orsósnak született véletlenül?

Egyébként kit érdekel, hogy ki mikor milyen névre változtatott; az alapján kell megítélni, amit cselekszik. De Orbán már évekkel ezelőtt kijelentette, hogy amit mond és amit csinál, az két külön dolog és hogy ezek közül mit kell és mit nem kell néznünk.

Előzmény: Törölt nick (16272)
egy hazafi Creative Commons License 2024.05.05 0 0 16270

El is élveztél már a képzelgéseidben? :-D

Előzmény: Törölt nick (16266)
egy hazafi Creative Commons License 2024.05.05 0 0 16269

"anyafoldet rabolni csak haboruval lehet"

 

Meg kihasználva egy ország gyengeségét, kiszolgáltatottságát, mint hazánk esetében a szomszédaink.

Meg úgy is, hogy kitartóan hangoztatod ezután igazságvágyadat, követeled és felszínen tartod a revíziót, mint Horthyék, és el is érték azt 1938-41 között.

Ha nem tudunk mivel háborúzni, attól még nyugtalaníthatnánk területrabló szomszédainkat kijelentéseinkkel és követeléseinkkel, semmissé tehetnénk a magyar jogrendből a trianoni és párizsi passzusokat, de Orbánodnak ehhez már nincs meg a bátorsága.

Előzmény: Törölt nick (16265)
egy hazafi Creative Commons License 2024.05.04 0 0 16263

Csak azért, hogy a Délvidékünk viszonylatában elérjük a trianoni igazságtalanságok revízióját és most a világ azon felének támogatásával, akik a lapokat osztják.

Nem tudom, a fideszesek számára kitől elfogadható a revízió? Nyugatiak? Oroszok? Kína? De kezdem azt hinni, hogy nekik is éppolyan büdös a hazánk újbóli naggyá tétele, mint a ballibeknek.

Az albánok bezzeg nem rágódtak azon, hogy világháborús körülményeket okozhatnak (bár nem tudom, kivel, ha egyszer a világ túlnyomó része a szerbek ellen volt) - be is jött nekik.

Előzmény: merigazoi (16262)
merigazoi Creative Commons License 2024.05.04 0 0 16262

és az miért lett volna jó, ha megismétli az első világháborút okozó körülményeket?

Előzmény: egy hazafi (16259)
egy hazafi Creative Commons License 2024.05.04 0 0 16261

"nem igaz"

 

Akkor Orbán hazudik?

 

"de    KINLODJATOK"

 

Nem kínlódok, hanem számonkérem rajta, amit nem tesz és elmulaszt a revízió érdekében. Mert most nem Gyurcsány, hanem ő a SOROS.

Előzmény: Törölt nick (16260)
egy hazafi Creative Commons License 2024.05.03 0 0 16259

Ezek szerint mégis igaz, amit eddig csak Alexandar Vucic mondott ki, hogy Orbán 1999-ben visszautasította az USA kérését és ajánlatát?

 

"A kormányfő felidézte, hogy 1999-ben Magyarországnak, amint belépett a NATO-ba, repülőtereket kellett biztosítania ahhoz, hogy a NATO légiereje Szerbiát bombázza. „Volt amerikai törekvés arra, hogy a déli front mellett nyissuk meg az északi frontot”, amely a magyar déli határt érintette volna, „konkrét katonai elgondolásuk volt az amerikaiaknak, hogy mit kellene Magyarországnak tenni, amit én visszautasítottam, és ezzel sikerült Magyarországot kívül tartanom a háborún”."

https://telex.hu/belfold/2024/05/03/orban-viktor-kossuth-radio-pentek-interju

 

És vajon a Délvidékünk hovatartozása valóban téma volt-e? (Vagy ha nem, akkor Orbán miért nem kérte cserébe?) Vagy Orbán ezt az ajánlatot is visszautasította egyúttal?

Így bízd a hazát és a területi revíziót egy fideszesre - mindkettőt elbassza. :-(

Persze lehet takarózni azzal, hogy szerb-magyar kapcsolatok meg háború - de minek? Normális ember elhiszi a szerecsenmosdatást? Mit számít a szerb-magyar kapcsolat milyensége, ha a Délvidékünk és annak lakossága már a magyar anyaország biztonságában van? Kitől kell félteni akkor? Vagy Orbán is magyar földdel akarja elnyerni a szerbek meg a többi szomszédunk kegyét valamiért? És milyen háború lett volna emiatt Szerbiával, ha annak fő erőit az albánok kötötték le, mögöttünk meg amúgyis ott állt az egész NATO?

Szóval jöhet itt bármilyen történelemadta revíziós lehetőség, ha nemcsak a ballibek, de a magukat nemzetinek valló és a jobboldaliságot kisajátító Fidesz-KDNP is egy nyomorult féreg ezzel kapcsolatban.

Laja73 Creative Commons License 2024.03.31 0 0 16258

Alithos anesti

Előzmény: Eklatáns Béla (16256)
egy hazafi Creative Commons License 2024.03.31 0 0 16257

"Hiszek Magyarország föltámadásában!"

De az ország nem magától fog föltámadni, hanem mindannyiunknak a magunk lehetőségéhez mérten cselekedni a revízióért: eltakarítani azt, ami az útjában áll, ami gátolja, kifejezni igazságvágyunkat és élni is a történelemadta lehetőségekkel.

Előzmény: Eklatáns Béla (16256)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2024.03.31 0 0 16256

Krisztus föltámadt...

egy hazafi Creative Commons License 2024.03.26 0 0 16255

Luxus tekintetében túltesznek ezek az egykori SZDSZ-en, Kókáékon, csak ezeknek elnézi a buta nép az élősködést meg a harácsolást, mert olyan szép és harcias  nemzeti dumákat tudnak levágni.

Előzmény: Laja73 (16253)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2024.03.26 0 0 16254

Elek úr, alakul

Laja73 Creative Commons License 2024.03.25 -1 1 16253

Rogán Antalt egy 1,2 millió forintos olasz dzseki védi a széltől

 

https://telex.hu/belfold/2024/03/25/rogan-antal-loro-piana-divat-csendes-luxus

 

Ez se revízióra ment. Egy évi nyugdíjat öltött magára a kis koszlott közpénztolvaj. A megafonos bolsevikkommandó meg okádja a cikkeket a többszöröséért. Azért remélem megérik a rendszerváltást és nem ússzák meg a börtönt.

Eklatáns Béla Creative Commons License 2024.03.24 0 0 16252
egy hazafi Creative Commons License 2024.03.21 0 0 16251

A legnagyobb baj, hogy területvisszaszerzésről, azok újraegyesítéséről említést sem tesz ez a kormány (sem), ebben az írásban (sem):

HATÁRON TÚLI MAGYARSÁG A 21. SZÁZADBAN - tanulmánykötet https://mek.oszk.hu/09200/09282/pdf/htm_konyv.pdf

25-26. oldal:

"Arra a kérdésre, hogy miért kell Magyarországon a határon kívül élő magyarok sorsáért felelősséget érezni, sok személyes és intézményes válasz létezik. Az erre vonatkozó vélekedések első csoportjába a történeti Magyarországhoz kapcsolódó, a magyar nemzet és a magyar állam határainak eltéréséből adódó történeti megfontolások tartoznak. A határon túli magyarok létezése ugyanis a történeti Magyarországot idézi fel: a kisebbségi magyar közösségek szülőföldjének kulturális öröksége a történeti Magyarország hagyatéka. Ez a kulturális nemzet tényének magától értetődő elfogadása. (Ebből a nézőpontból inkább úgy lehet feltenni a kérdést, hogy miért ne kellene felelősséget vállalni.) Vannak ezen túl pragmatikus érvek. Magyarországon több tízezer olyan család él, amely a határon túl családi, rokoni kapcsolatokat ápol. Az odafi gyelés mintegy társadalmi igényként is megjelenik. Másrészt a kisebbségekkel kapcsolatos kérdések a környező országokkal kialakított kétoldalú kapcsolatokban is meghatározóak. A magyar kisebbségek helyzete, politikai lépéseik közvetve a térség stabilitására is hatással lehetnek. A nyugati országszél kivételével a migrációs folyamatok több évszázada a Kárpát-medence közepe felé tartanak. Magyarország munkaerő-piaci és gazdasági érdeke, hogy ennek során inkább képzett, magyar nemzetiségű munkaerő érkezzen az országba. A magyarországi demográfi ai csökkenést már ma is enyhíti a határon túli magyarok bevándorlása. Az országnak ugyanakkor az is érdeke, hogy ún. migrációs rendszer alakuljon ki környezetében, mely alatt egy olyan oda–vissza működő folyamatot értünk, amelyben a magyarországi munkavállalás, tartózkodás időleges, és az itt felhalmozott tudás és tőke visszakerülhet a Kárpát-medence egy másik régiójába, mintegy a térség belső reintegrációs folyamatainak részeként. Hasonló érdekeltség áll fenn a kulturális és oktatási javak piacán is, amelyet behatárol a magyar nyelv, mely ezeket a piacokat Magyarországhoz is köti. A határon túli magyarok egyrészt fogyasztóként jelennek meg ezen a piacon, másrészt maguk is kulturális javakat hoznak létre, amely Magyarországon lehet piacképes. Végül meg kell említeni a morális érvelést, mely a magyar állam történelmi felelősségéből indul ki. Magyarország két világháborúból vesztesként került ki. Döntően ennek köszönhető a határon túli magyar kényszerközösségek létrejötte. A magyar állam 1918 előtti polgárainak egy része (a nemzetiségi csoportok) az első világháború után nem kívánt a magyar állam fennhatósága alatt élni, és a nemzetközi viszonyok révén ez a szándéka meg is valósult. Azok iránt, akik a lakóhelyükkel együtt elszakadtak Magyarországtól, a magyar állam felelősséggel tartozik, hiszen (1918-ban és 1945-ben) a hibás politikai döntéseknek eredményeképp kerültek új állami uralom alá."

 

Ha abból indulunk ki, mint ami az utolsó mondatban is olvasható, hogy hibás politikai döntések voltak azok, amelyek hazánkat feldarabolták, akkor is már csak ezért sem szabad szégyenlősködve elhallgatni a határrevízió utáni óhajunkat, és ezt is felemlegetve kellene kérni a még magyarlakta területek visszacsatolását.

Nincs ebben ránk nézve semmi szégyellnivaló; ha olyan könnyedén el tudták azokat a területeinket szakítani, akkor legalább olyan határozottsággal juttassák is vissza.

Legalább a szándékot látnák az anyaországi és az elszakított magyarságban, hogy újra akar egyesülni. És legalább annyira, mint amennyire állítólag el akartak szakadni a nemzetiségi csoportok tőlünk 1918 előtt. Számunkra talán nem voltak és lesznek olyan nemzetközi viszonyok, melyeknél a bennünket ért igazságtalanságokat és azok orvoslását felemlegethetnénk? De ahhoz annál azért több kell, mint ami a fenti írásban olvasható.

Előzmény: Laja73 (16250)
Laja73 Creative Commons License 2024.03.20 0 0 16250

Kun Béla se akart semmit csak hagyják őt a 93ezer km2 felett uralkodni.

Horn gyula is így volt ezzel bár azért benne volt némi nemzeti minimum.

Ezekben semmi.

Csak rájuk szavazó románokat, ukránokat látnak, nem a nemzetet.

Előzmény: egy hazafi (16249)
egy hazafi Creative Commons License 2024.03.20 0 0 16249

"Levelet írt a magyar kormány az uniós tagállamoknak:

„Nem új jogokat kérünk a kárpátaljai magyarságnak; azokat a jogokat adják vissza, amelyek 2015 előtt már megvoltak” – áll a levélben."

https://mandiner.hu/belfold/2024/03/levelet-irt-a-magyar-kormany-az-unios-tagallamoknak-mutatjuk-a-reszleteket

 

Az 1991-es népszavazásról, annak eredményéről esett-e vajon említés a levélben? És a "Trianon" szó mennyiszer szerepel benne? Csak hogy az uniós tagállamok tisztában legyenek azzal, milyen módon lett az ottani magyarság kisebbség a saját szülőföldjén.

Bár nem tudom, hogy a magyar kormány miből gondolja, hogy pusztán bizonyos jogok adásával vagy visszaadásával le lehet szerelni az olyan magyarellenes bandákat, mint pl. az ukrán banderisták, vagy meg lehet állítani az asszimilációt és az elvándorlást?

A megoldást csakis a területeink visszaadása jelenti, de ezt meg távolról sem meri pedzegetni a magyar kormány.

Eklatáns Béla Creative Commons License 2024.03.17 0 0 16248

Csak korlátozott ideig s számban vásárolhatók bizonyos termékeik az elektronikus áruházukban...

Előzmény: egy hazafi (16247)
egy hazafi Creative Commons License 2024.03.17 0 0 16247

"Limitált merch a webshopunkon": ez vajon milyen nyelven van és mit jelent magyarul?

Előzmény: Csak1vidéki (16245)
egy hazafi Creative Commons License 2024.03.17 0 0 16246

Ide vezet a ballibekre és a Fidesz-KDNP-re egyaránt jellemző, a hazafisággal köszönőviszonyban sem lévő politika.

A ballibek nyíltan kimondják, hogy őket aztán nem érdeklik az olyan összmagyar sorskérdések, mint Trianon problémája és az elszakított magyarok sorsa, és letudják ezt az egészet azzal, hogy nagylelkűen az EU-ra bízzák ezt az egészet, mintha legalábbis az EU meg nem a tagországaira hárítaná a nemzetiségekkel való bánásmód ügyét, még ha azok olyan nyíltan magyarellenesek és sovének is, mint a románok, szlovákok, szerbek, ukránok, stb.

A Fidesz-KDNP pedig nemzeti színbe csomagolt nagy semmit nyújt a tisztelt népnek, de abból aztán töméntelen mennyiségűt. Kenyér és cirkusz, semmi több, semmi előrelépés.

Nem is csoda, hogy a magyarság - határainkon belül és azon kívül - kiábrándul a politikából, hovatovább a hazájából is.

Olyan vezetésre van szüksége ennek az országnak és népnek, amely komolyan veszi az összmagyar sorskérdésekért való munkálkodást, valóban hazafias gondolkodású és minden pártállású embert meg tud szólítani. Az embereknek pedig nyitottnak kellene lenniük a közös nemzeti minimumok elfogadása alapján az összefogásra.

Előzmény: Eklatáns Béla (16244)
Csak1vidéki Creative Commons License 2024.03.16 0 0 16245

Ez a népművészeti agyagedény fogja elmagyarázni, ki a magyar??

Előzmény: Eklatáns Béla (16244)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2024.03.16 0 0 16244

Elszomorító kommentek:

 

https://youtu.be/BwS4PMjiEn4?si=3I83rADMrZ34QgGl ...

barkasarja Creative Commons License 2024.03.16 0 0 16243

A magyar politikai életben a Horthy-korszak bukásával sajnos megszűnt a hazafias gondolkodás, amit az oktatásból is száműztek. Amíg ez így marad, a nemzeti kérdésekben nem számíthatunk semmi pozitív változásra... 

Előzmény: egy hazafi (16242)
egy hazafi Creative Commons License 2024.03.15 0 0 16242

Bölcs, igaz és megfogadandó gondolat; bárcsak eszerint is politizálnának kormányaink ahelyett, hogy mindenféle félremagyarázásokkal, ócska közhelyekkel próbálják a háttérbe szorítani a revíziót, a valódi magyar egységet, és a lemondás felé akarják terelni a társadalom köztudatát ezzel kapcsolatban.

Amiről önmagunk lemondtunk, az nincsen többé, s ha ez adott esetben a hazánk 2/3-a, akkor ne is csodálkozzunk, ha szabad prédája lesz a területrablóknak, akik lassan azt is elhitetik velünk, hogy soha nem is volt 93.030 km2-nél nagyobb Magyarország.

Előzmény: barkasarja (16241)
barkasarja Creative Commons License 2024.03.15 0 1 16241

Az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc emlékére, Deák  Ferenc gondolatait idézném, amelyeket sohasem szabad elfelejtenünk!

 

"Amit erő és hatalom elvesz, azt idő és kedvező szerencse ismét visszahozhatják. De miről a nemzet, félve a szenvedésektől, önmaga lemondott, annak visszaszerzése mindig nehéz, s mindig kétséges."

 

Deák Ferenc

Capibara2 Creative Commons License 2024.03.13 0 0 16240
egy hazafi Creative Commons License 2024.03.13 0 0 16239

"Seton-Watson az évek során a magyarok legkártékonyabb rágalmazójává vált, hazug propagandája egész Nyugat-Európa közvéleményét megfertőzte, személye később a trianoni határok megalkotásában is komoly szerepet játszott."

 

Meg komoly szerepet játszott ebben az olyan "magyar" vezető is, aki magára hagyta az országot és annak védelmét akkor, amikor erre a legnagyobb szükség lett volna: Károlyi Mihály és Kun Béla!

Julier Ferenc szavai:

Magyar szempontból bizonyára az lett volna a helyes, ha október 20.-a után minden magyar csapat a lehető leggyorsabban hazavonul, hogy megvédje az országot. De még a dinasztia érdeke is ezt parancsolta. Magyarország volt a monarchia harci akaratának és kitartásának legelső támasza, Magyarország volt a Monarchia politikailag erősebb fele. A monarchia már a világháború alatt sem állhatott volna meg Magyarország nélkül. A világháború alkonyán pedig már csak Magyarország képviselt erőegységet. Ezért minden katonai erőfeszítésnek Magyarország védelmére kellett volna irányulnia. A nagy haderő azonban szinte megbabonázott állapotban várt az olasz fronton és ahelyett, hogy a megvédelmezendő területekbe visszasietett volna, ami közvetlenül október 20-a után, bár igen nagy anyagveszteséggel, de még tűrhető rendben – és bizonyára hasonlítatlanul jobb fegyelemben, mint 10 nappal később az ellenség nyomása alatt – megkezdhető lett volna, megérthető okok nélkül elfogadta az utolsó csatát, amelynek elvesztése alig lehetett kétséges. Csatavesztés a fegyverszünet és béketárgyalás előtt csak hátrányos lehetett.

November elsején jutottak hadvezetőségünk tudomására az október végén kért fegyverszünet megalázó feltételei. Az antant nem kívánt kevesebbet, mint a teljes leszerelést, a tüzérségi anyag felének átadását stb., és az átvonulási jogot a monarchia területén az antant-csapatok számára. Mindezt a hadvezetőség kénytelen volt november 3-án elfogadni, már csak azért is, mert a monarchia darabokra való oszlása ekkor már megtörtént és mert a magyar forradalmi kormány szomorú emlékezetű hadügyminisztere a magyar csapatok fegyverletételét követelte.

Az olaszok azonban a fegyverszünetet az elfogadás után csak 36 órával léptették életbe, aminek az lett az eredménye, hogy gyanútlan csapataink és hadtápalakulásaink jelentékeny része – több százezer fő – foglyul esett.

A balkáni arcvonalon már a magyar forradalmi kormány kötött fegyverszünetet Franchet d’Espèrey seregével, egész feleslegesen, minthogy az olaszokkal kötött megállapodás minden arcvonalra kiterjedt. Franchet d'Esperay aztán Horvát-Szlavonországnak teljes átadását, a Bácskának, a Bánátnak és Erdély déli felének kiürítését, valamint Mackensen havasalföldi seregének internálását követelte, ha ez magyar földön való átvonulása folyamán november 20.-ig az országot el nem hagyja.

A világháború után az ország még elegendő nyersanyaggal rendelkezett ahhoz, hogy tekintélyes védősereget tarthasson. Csak arra utalok, hogy a Károlyi-kormányzat több havi rombolása és területfeladása (tehát hadianyagvesztesége is) után a bolseviki uralom 1919 márciusa után, rövid idő alatt még 6 hadosztályra és 3 dandárra tagozott 110 000 főnyi haderőt tudott összeállítani, felszerelni, új ruhába öltöztetni és erős tüzérséggel felfegyverezni. Voltak repülőalakulatai és 30 és feles mozsarai.

Ha ezt a szervezési munkát nemzeti alapon álló kormányzat 1918 novemberében végzi el, akkor Magyarország mindhárom ellenfelével szemben elegendő és jó haderőt tud állítani. Semmi esetre sem szorul mai szűk határai közé. Vajon mikor tér vissza az 1918 végén elmulasztott kedvező alkalom?

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1rolyi_Mih%C3%A1ly_(minisztereln%C3%B6k)

Előzmény: Ec pec kimehecc a (16205)
egy hazafi Creative Commons License 2024.03.13 0 0 16238

"Akit érdekel Trianon valódi története, forduljon a magyar történelem (tankönyvek) felé az önjelölt bulvár sztorisok helyett."

 

Amúgy te mennyi magyar történelemtankönyvet olvastál? Én annakidején Salamon Konrád történelem tankönyvéből tanultam ezt a tantárgyat a középiskolában és semmi jót nem írt Trianonról, semmi olyat, ami miatt el kellene fogadnom. Bizonyára te úgy gondolod, hogy azok az önjelölt bulvár sztorisok, akik nem intézik el ezt a témát pár semmitmondó szóval vagy mondattal, hanem igenis alaposan utánajárnak és az olvasók elé tárják ennek a magyarnyomorító diktátumnak az aljasságát. Bár hogy erre rájöjjön az ember, nem kell tankönyv, elég hozzá a józan ész is.

Előzmény: Törölt nick (16206)
egy hazafi Creative Commons License 2024.03.13 0 0 16237

Még a 19.-20. sz. fordulóján pedig egy angol tiszt jegyezte meg, hogy ha Szerbiát a tengerbe lehetne vontatni és ott elsüllyeszteni, akkor sok probléma megoldódna.

Találó, bár nem hiszem, hogy előre látta, mi fog következni egy-két évtized múltán, mikor is a szerb terrormerénylet miatt kitört a háború az Osztrák-Magyar Monarchia és Szerbia között, majd ez világháborúvá szélesedett.

Utálom azokat a csicska olaszokat is, mert ellenünk léptek be 1915-ben abba.

Előzmény: Capibara2 (16236)
Capibara2 Creative Commons License 2024.03.12 0 0 16236

Klemens von Metternich osztrák államférfi 1814-ben megjegyezte:

Itália csupán egy „földrajzi kifejezés”.

1861-ig kell előre mennünk az időben az olasz egységig, ekkor a Savoyai-ház uralma alatt álló Szárd–Piemonti Királyság égisze alatt egyesültek a különálló államok, II. Viktor Emánuel vezetésével. 

https://24.hu/tudomany/2024/03/12/roma-olasz-tortenelem/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!