Keresés

Részletes keresés

Szeszi50 Creative Commons License 2017.08.18 0 0 9

Bocs, javítgat a gépem. Azt akartam írni: millió féleképpen ellehet készíteni:-)

Előzmény: Szeszi50 (8)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.08.18 0 0 8

Tofu a legjobb fehérje forrás. Bátran kell ízesiteni mert semleges ízű. Millió felekeppen ellehetetleníti készíteni. Fontos a bő fűszerezés, sokan azért nem szeretik mert nem jól készítik el. Van már füstölt ízű is. Merőben diétába nem tudom lehet- e ha igen próbáld ki.

Előzmény: moonshadow (7)
moonshadow Creative Commons License 2017.08.18 0 0 7

Szerintem nincs az az LCHF étrend amiben én ne tudnék több kalóriát bevinni a szükségesnél, ha nem kontrollálom méréssel a kalóriabevitelt. :)

A több kisebb étkezés, gyakorlatilag három étkezést jelent így diétával, diéta előtt szénhidráton ezt igyekeztem levinni kettőre a reggeli kihagyásával, és részben ez segített.

 

Nassolásról leálltam, ha nagyon éhes vagyok délután akkor egy 5g os abonett extrudált kenyér 10 g vajjal megkenve segít. 70 %-os csokit néha nap vége felé 1 db 8 g-os kockát amibe kb 3-4 g szénhidrát van.

Tegnap 50 gramm ch-t vittem be és megmaradt a ketózis, minden pisilésnél ellenőriztem tesztcsíkkal.

Lejjebb akarom vinni még a szénhidrátot 20 g alá.

 

A kérdés viszont a fehérje, hogyan lehet természetes forrásból pótolni, mert 60-80 grammot össze tudok hozni tojásból-sajtból-húsból, de szerintem 2x annyi kéne.

Előzmény: Walaki_mas (6)
Walaki_mas Creative Commons License 2017.08.17 0 0 6

Ha kihagyod a reggelit es csak ebedet eszel, akkor bojtolsz (angolul a reggeli neve breakfast, ami a bojt megtoreset jelenti). Bojtoles alatt hormonalis valtozas kovetkezik be, az inzulin szint csokken, a szervezet atall az elraktarozott zsir elegetesere. (Ha az ebedet kihagynad, valoszinuleg akkor sem lennel ehes.) A hormonalis valtozas kovetkezteben a fogyas nem izombol tortenik, hanem zsirbol.

Ennek a CH etrendhez szerintem nincs koze.

 

Amit a 2-es pontban irsz, az nem vilagos.

a) kaloria

Az LCHF etend, amit en ismerek (es amire felhivtam a figyelmed), nem korlatozza a kaloriat. A zsir alapu etkezes nem jelent automatikusan alacsony kaloriabevitelt, hacsak nem szendekosan korlatozod le a kaloriatartalmat.

b) tobb kisebb etkezes

Ez szerintem rossz modszer, valamennyiszer etkezik az ember, az inzulin szint emelkedik, igy inzulin rezisztenciat felszamolni nehez. LCHF etrend eseten maximum 3 etkezest javasolnak, azt is egy 10-oras idoablakban.

Nekem az a benyomasom, hogy nem jo ketogen modszert valasztottad.

Előzmény: moonshadow (3)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.08.17 0 0 5

Igen így értem. Az jó ha ennyire beleástad magad. A lányom is kalóriaszámlálással fogyott 15 kg és mozgással. Már hat éve és azóta sem jött vissza neki. Igaz oda figyel mit, mikor eszik. És a fitneszterem jó barátja azóta is. Igazából a ketogén diéta talán azért örvend néha rossz hírnévnek mert az Atkins diétával hozzák egybe. Próbáld ki és ahogy látom figyelsz magadra és az első rossz tapasztalatnál módosítasz gondolom. 

Előzmény: moonshadow (3)
moonshadow Creative Commons License 2017.08.17 0 0 4

köszi!

Előzmény: Walaki_mas (2)
moonshadow Creative Commons License 2017.08.17 0 0 3

Rövid távon hatásos minden tekintetben, azt olvastam mindenütt, még ott is ahol hosszú távon károsnak ítélik.

Nekem most a rövid távon ledobandó -10 kg-ért lett érdekes, meg mert szeretném kipróbálni magamon ezt az energiaégetési üzemmódot, illetve az inzulin rezisztenciára való jótékony hatása miatt.

Nekem 105 kilósan az éhgyomri cukrom 7,6 volt, 15 kg fogyással le tudtam vinni 5,6 ra, de még szeretnék kicsit csiszolni rajta, hogy lehetőleg 5 alá kerüljön, párhuzamosan a fogyással.

Először egy-két hónapot, de max 3 hónapot tervezek, azután szerintem visszatérek a normál kalóriaszámolásos étrendhez. 

Valamennyi diétáról és fogyókúrás módszerről az a véleményem, hogy csak kúraszerűen érdemes őket alkalmazni mondjuk évente pár hónapig, mert a rövidtávú előnyök egy idő után csökkennek, viszont a hosszú távú hátrányaik növekednek. 

Rájöttem, hogy nincsenek kőbe vésett igazságok, mindenkinek magának kell megtalálni, felépíteni a saját maga számára hasznos módszert ami másnál nem biztos, hogy jól működik.

Nálam igazán hasznosnak a kalóriaszámolás+mozgás bizonyult eddig, kiegészítve pár fogással:

1.pl. hogy a reggelit eltolom 10-11 re vagy kihagyom és ebéddel kezdek, mert megfigyeltem, hogy ülőmunka miatt nem vagyok délelőtt éhes, csak vizet innom elég, viszont amikor még megszokásból ettem, (mert ugye az a közvélekedés, hogy reggelit nem szabad kihagyni), akkor az beindította a gyomorsav termelést és akkor ha mondjuk 8-kor ettem, 10-11 kor már kopogott a szemem és alig vártam az ebédet. Ha viszont nem eszem reggelit, csak iszom egy pohár vizet, akkor éhség nélkül el vagyok délig.

2. Az is működött normális szénhidrátos étrendnél, hogy addig nem ettem, mag az előző főétkezés után nem korgott a gyomrom, tehát megvártam, hogy kiürüljön a gyomor és pihenjen kicsit.

De ez ketogénnél most nem téma, felesleges is lenne, mert több kisebb étkezéssel sem vivődik be túl sok kalória, ha megvonjuk a szénhidrátot.

3. kalóriaszámlálást a kalóriabázison végzem, így azért sokkal jobban lehet kontrollálni az eseményeket, és a megfelelő fehérje, zsír, szénhidrát egyensúlyt., mint kalóriabázis nélkül.

4. Este mozgok jellemzően a tévé előtt futópadon gyaloglok pár km-t pont a raktározási időszakban, így ledolgozom a bevitt kalória megfelelő hányadát. 

Ezekkel így együtt le tudok adni napi 100-150 grammot, izomvesztés nélkül, a -10 kg fogyás így is 3 hónap. Még így is belefér napi 1-2 kocka 70%-os csoki.

Előzmény: Szeszi50 (0)
Walaki_mas Creative Commons License 2017.08.16 0 0 2

Az LCHF etrendet egyebkent a cukorbetegseg GYOGYITASAHOZ is hasznaljak a fogyas mellett, mindket esetben a cel az inzulin rezisztencia megtorese, az inzulin szint csokkentese (az inzulin hormon alakitja at a szenhidratokat zsirra, ha magas a inzulin szint, akkor hatekonyabban csinalja).

 

Rengeteg informaciot talalsz ezeken az oldalakon:

- dr. Jason Fung: Intensive Dietary Management Blog

https://intensivedietarymanagement.com/

- Diet Doctor

https://www.dietdoctor.com/

 

A taplalkozasnal erdemes odafigyelni a protein bevitelre is, az allati protein a szenhidratokhoz hasonloan emeli az inzulinszntet.

Informaciot talalsz meg az intermittent fastingrol (idoszakos bojt) is. Ez az LCHF etrendnel joval hatekonyabb, ha nem eszunk, akkor az inzulinszint nem emelkedik, a szervezet pedig atall a zsir alapu uzemmodra, a raktarozott zsirt elegeti.

Előzmény: moonshadow (-)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.08.16 -1 0 1

Az időszakos ketogen diétában egy jó dolog van a reggeli útifű maghej, én évek óta iszom. Csodálatos növény. A sok zsír bevitel sohasem egészséges főleg pont a férfiak legveszélyesebb korában vagy amikor nagyon oda kell figyelni a helyes táplálkozásra, szív és egyéb bajok megelőzése miatt. Én lakto vegetáriánus vagyok, mikor elhagytam a húst simán 18 kg lefogytam.

Előzmény: Szeszi50 (0)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.08.16 -1 1 0

Csak rosszat olvastam róla. Miért kísérletezel a testeddel? Annyi észszerű, normális és egészséget nem károsító diéta van. Vagy próbálgatod a határaidat! Ha eddig nem voltál beteg ettől majd az leszel. Hagyd abba szerintem és keress biztonságosabb fogyis módszert. Gratulálok az eddigi fogyasodhoz.

Előzmény: moonshadow (-)
moonshadow Creative Commons License 2017.08.16 0 0 topiknyitó

Ketogén diétával kísérletezem pár napja. Sok mindent olvastam róla, van akinek bevált, de van aki szerint hosszabb távon káros lehet. Kúrában gondolkodom egyelőre. 

Ketózist ketophan tesztcsíkkal ellenőrzöm, a szénhidrát mentes étkezés második napja végén alakult ki a ketózis. Volt benne némi favágás munka is. 

Másnap reggelre megint nincs tesztcsík elszineződés, vagyis leállta a ketózis, pedig csak egy kanál krumplit ettem.

178 cm magas férfi vagyok, 42 éves, tavaly előtt karácsonykor 105 kg voltam, leadtam 16-ot a kaloriabazissal, most 89 kg. kísérlet képpen szeretnék fogyni 80 kg alá ezzel a diétával. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!