Keresés

Részletes keresés

amaszat Creative Commons License 2023.02.07 -2 0 71

Dehogyis, nem WL.-re gondoltam :-))

Előzmény: pó_apó (70)
pó_apó Creative Commons License 2023.02.07 -3 1 70

László... Persze, a WL :-) Írhatsz neki a Indonézia Balin túl csoportban, de akkor volt ott, amikor én is, és ha azóta nem, akkor az sem most volt...

Előzmény: amaszat (66)
pannn Creative Commons License 2023.02.06 -1 0 69

Koszonom Megprobalom.

 

Előzmény: Durian Mochi (68)
Durian Mochi Creative Commons License 2023.02.06 -4 0 68

Októberben egy utazási iroda csinál majd egy utat Madagaszkárra. Elter Károly lesz az idegenvezető. Keresd meg a Facebook-oldalán, hátha lenne ötlete.

Előzmény: pannn (67)
pannn Creative Commons License 2023.02.06 -2 0 67

Szerintem arról van szó aki itt a fórumon is írt. De sajnos ő is régen volt mint ahogy Pó apó (2008) is. Van egy cseh ismerősöm Ő volt északon mindkettőben de nem volt Tsingy-ben. De sajnos Ő is 2010-ben volt, szóval a legaktuálisabb infromációt tőled kaptam. Megvettem a legújabb Bradt könyvet is de nem vagyok elájulva tőle.

Előzmény: amaszat (66)
amaszat Creative Commons License 2023.02.06 -3 0 66

Ne is mondd, mindig az a legnehezebb, hogy időkorlát miatt mit vegyél le a listáról...

Eszembe jutott valaki... Nem emlékszem a teljes nevére, annyi biztos csak, hogy László. Többször volt Madagaszkáron és emlékeim szerint nagyon jól ír, mintha ő járt volna ott fent az északi részen is.

 

Miközben írom ezt a pár sort, feldobja a hírfolyam, hogy a hamarosan megrendezésre kerülő Utazási Kiállításon Madagaszkár lesz a díszvendég :-)

Előzmény: pannn (65)
pannn Creative Commons License 2023.02.06 -1 0 65

Hát jól feladtad a leckét. Sajnos mindkettő nem fog beleférni vagy Tsingy vagy észak. Amúgy az Ankarana hasonló mint a Tsingy a sziklák szempontjából.

Előzmény: amaszat (64)
amaszat Creative Commons License 2023.02.05 -2 1 64

Igen, tényleg nagyon nagy szám Tsingy, de nem pusztán a tűhegyes sziklák, hanem a rengeteg állat miatt is 10/10.

Ott láttuk a legtöbb kaméleont és koronás makit, meg persze voltak szép számmal egyéb makifajták is.

Ha kellene mondanom 2 helyet amit szerintem semmiképp se hagyjatok ki, akkor az a Tsingy és Andasibe (az indrik miatt) lenne.

Diego nem tetszett, Amber és az Ankarana NP pedig idő hiányában kimaradt, így ezekről nem sok infóm van.

 

Franciául? Dehogy beszélünk :) de megmondom őszintén ez nem gátolt semmiben. A számokat és néhány étel nevét 1-2 nap után megtanultuk, amúgy a szokásos kézzel-lábbal mutogatással megoldottuk amit kellett.

Amiatt sajnáltam egy picit amiért nem beszélünk franciául, hogy a hosszú bozóttaxizások alatt jókat lehetett volna beszélgetni a többi utassal. Nagyon sok kedves, jófej emberrel találkoztunk.

Előzmény: pannn (63)
pannn Creative Commons License 2023.02.05 -3 1 63

Koszonom szepen. Akiket ismerek azok meg korabban voltak szoval nem sok informacio van a kozeli multrol. A Tsingy tenyleg annyira nagy szam? En mindig csak azt az egy hidas kepet latom. Egyenlore ugy tervezem hogy felmenenk eszakra Diego-ba megnezni a Montana de Amber es az Ankarana nemzeti larkokat de akkor a Tsingy es a baoba ut is kimaradna ido hianyaban. Ezert is erdekelne mennyire nagy szam/mennyir a Tsingy.

A masik ami erdekelne az hogy beszeltek-e franciaul? Nekunk a francia tudasunk pontosan nulla, nem tudom ez mennyire neheziti meg az utat. Nyilvan keszulunk mondatokkal amik felmerulhetnek.

Előzmény: amaszat (62)
amaszat Creative Commons License 2023.02.05 -2 1 62

Szia Pannn! Itt folytatom, hogy ne offoljam szét a másik topikot.

 

Mivel már eltelt 10 év és azóta volt jónéhány utazásunk másfelé, ezért jócskán megkoptak az emlékek. Ezért pontos útitervet nem tudok már prezentálni, de felsorolom melyek azok a helyek amiket meglátogattunk és szerintem kihagyhatatlan.

 

A fővárosból bozóttaxival elmentünk Morondava-ba, ahol béreltünk 4x4-et sofőrrel együtt (sofőr nélkül nem adták volna oda a kocsit) és 3 napot töltöttünk a Tsingy nemzeti parkban, menet közben persze itt-ott megálltunk. Nem messze onnan található a legszebb baobabfás rész. Kora reggel és naplementekor a legszebb. 

Szerintem innen repültünk. 

 

Tulear-ból hajóval voltunk egy magánrezervátumban ahol többféle maki él. Eredetileg 1 éjszakát terveztünk, de maradtunk még.

Isalo: kempingeztünk, túráztunk, vízesés és makik.

Fianara: vonat Manakarába 

Ranomafana NP: rengeteg különleges állat, főképp békák és bogarak (pl zsiráfnyakú bogár) Csodás, szintén kihagyhatatlan. Viszont idegesítő, hangosan telefonálgató guide, egy idő után megbeszéltem vele, hogy inkább fizetek neki x összeget, csak hagyjon minket békén. Belement :-)

Berenty: gyűrűsfarkú makik

Andasibe: a főváros közelsége miatt itt fordultak elő legnagyobb számban a turisták. Ennek ellenére abszolút kihagyhatatlan és a távolabbi Mantadia szintén. Sajnos a park bejáratánál itt is muszáj guide-t fogadni, de pár perc múlva sikeresen leráztuk és magunk mentünk mindenfelé.  

St.Marie sziget: robogót kölcsönöztünk azzal jártuk be a szigetet és voltunk bálnanézős túrán is.

Voltunk egy helyen ahol aye-aye-t lehetett nézni, az eléggé távol esett mindentől és talán ezt hagynám ki utólag, majd onnan mentünk úttalan utakon át a Masoala nemzeti parkba. Na ott tényleg muszáj volt vezetőt fogadni, viszont az egész madagaszkári utunk során itt találkoztunk az egyetlen igazán jó vezetővel, aki egy nagy darab nő volt, úgy hívták, hogy Ursula. 3-4 napos kemény túra volt, de minden perce megérte.

Ankarafantsika NP, Ifaty ahol még jártunk.  

 

Lehet hogy volt még valami, hirtelen ennyi jut eszembe.

Suki József1981 Creative Commons License 2019.09.25 -2 0 61
Sziasztok segítséget szeretnék kérni Madagaszkári magyaroktól kiutazásban és letelepedésben. Aki tudna nekem segíteni kérem írjon a vegaspacific@gmail.com ra KÖSZÖNÖM
Kanawah Creative Commons License 2019.03.08 -2 0 60

Sziasztok,

volt valaki mostanában Madagaszkáron hátizsákos turistaként?

Érdekelne, hogy mennyire veszélyes a helyzet (közbiztonság)?

A külügy csak szervezet utat javasol, az LP riogat sok mindennel.

Nincsenek illúzióim, de mi a valóság valójában?

Előre is köszönöm,

k.

Kanawah Creative Commons License 2019.03.03 0 0 59

Köszönöm!

Közben többen is megerősítették, hogy az euró a jó választás.

Előzmény: garass (58)
garass Creative Commons License 2019.02.23 0 0 58

Mivel volt francia érdekeltség, elsősorban euróban érdemes gondolkodni.

Előzmény: Kanawah (57)
Kanawah Creative Commons License 2019.02.23 -1 0 57

Sziasztok,

 

eurót vagy dollárt érdemes vinni váltáshoz?

Hol ezt, hol azt olvastam, érdekelne olyanok véleménye, akik jártak már ott :)

 

Köszönöm

Ágnes

HaniLaci Creative Commons License 2016.09.17 -1 0 56

Kedves Laci!

 

Olyannyira vagyok elszánt, hogy ma végre megvettük a repjegyeket. A bizonytalan időjárás miatt sajnos kimarad Madagaszkár, de gondot is okozott volna a magas repjegy költség miatt. Az eredeti tervünk Dél Afrika, de én úgy gondolkodom, hogy ha ilyen messzire megyünk akkor tegyük bele az útba ami belefér. Ezért volt opció Madagaszkár. A januári időpont viszont fix, mert akkor találkozunk a többiekkel, ez már egy pár hónapos egyeztetés, csak mi akartuk egy kicsit meghosszabbítani.

 

köszönök minden infót !

 

Üdv.:

Anikó

Előzmény: László2. (52)
Cichlid15 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 55

köszi szépen.

Előzmény: W.L. (54)
W.L. Creative Commons License 2016.09.17 0 0 54

A legitarsasagok adatbazisa szerint:

 

Visa Issuance:
Holders of confirmed return/onward ticket can obtain a visa on arrival for a maximum stay of 90 days. Fee: Max. 30 days: MGA 80,000.-. Max. 60 days: MGA 100,000.-. Max. 90 days: MGA 140,000.- (or equivalent in EUR or USD).

Előzmény: Cichlid15 (53)
Cichlid15 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 53

Sziasztok, mennyire 100% ez a reptéri 25 EUR-ós vízum? 11-en megyünk ki horgásztúrára, nagy gáz lenne ha nem engednének be az országba. Itthon mindenki kussol róla. A délafrikai konzulátussal beszéltem azok se tudták pontosan, elvileg ígérték, hogy utánanéznek és emailben tájékoztatnak de eddig semmi.

 

köszönöm

László2. Creative Commons License 2016.09.16 0 0 52

Kedves Anikó,

elszántabbnak tüntél az elején, és ahogy így visszaolvasom, egyikünk sem akart lebeszélni a januárról..

De amúgy igazad van, ha teheted ne akkor menj, amikor legkevésbé sem optimális.. Ha még belefér, a májust is nyugodtan kivárhatod..

Jó utazást, és ha még lesz kérdésed tedd csak fel..

Üdv, László

Előzmény: HaniLaci (51)
HaniLaci Creative Commons License 2016.09.16 0 0 51

Mindkettőtöknek nagyon köszönöm a tapasztalatok megosztását, a válaszokat.

Engem most megzavart ez a februári rossz idő, mért lenne akkor jobb januárban.

Mivel a legkisebb költségvetéssel sem lesz olcsó az út, most azt gondolom áprilisig tolni kell rajta.

köszönök szépen minden infót.

Dél Afrika marad az eredeti tervek szerint. :)

Üdv.:

Anikó

Előzmény: László2. (50)
László2. Creative Commons License 2016.09.16 0 0 50

Az autóbérlést ne úgy képzeld, hogy bementek egy ügynökséghez, többnyire a tulajdonos vállal fuvarokat, és nem is adná oda idegennek a féltett járművét. Papirozás és bürokrácia (ezen a szinten legalábbis) nem igen jellemző Madagaszkárra, tehát nem fogsz bérleti szerződést kötni. Megállapodtok szóban, hogy hová vigyen és mit kér érte. Több napos bérlést vagy vállal vagy nem, de kajáról és szállásról ő gondoskodik magának, és ha ügyesek vagytok nektek is. A kérdés, hogy ismeri e a helyet ahová vitetitek magatokat, vagy sem, de feltalálni biztos jobban feltalálja magát idegen helyen is mint ti. Ők többnyire nagyon egyszerü helyeken esznek és alszanak, hogy a bevételből ne sok menjen el. Általa esetleg jobban bepillanthattok a hétköznapjaikba, segithet a vásárlásnál, szállás, kajálda keresésénél stb.

Nem tudom beszéltek e franciául, de pár lényeges hétköznapi dolgot mindenképpen érdemes megtanulni malgasul, mert azzal mindjárt megtaláljátok a szivükhöz vezető utat, és a jó hangulat innentől kezdve biztositva lesz :-)  Ott nincs olyan, hogy valaki ne köszönne vissza, de legtöbbször előre fogjátok hallani a salut vazaha (szalü vaza') kiáltásokat, amellyel az idegeneket (vazaha) üdvözlik. Mosolygós, kiváncsiskodó arcokat fogtok bőven látni magatok körül, olykor szokatlan lesz a sok leplezetlen kiváncsisággal bámuló ember - főleg gyerekek és fiatalabb nők..

A 3 hét borzalmasan kevés idő mindenre, teljességre nem is szabad törekedni, kár lenne átrohanni helyeken, inkább kicsit próbáljátok felvenni az ő ráérős stilusukat, mielött megőrültök attól, hogy náluk az idő nem olyan fontos mint nálunk. Gyakran fogjátok hallani a mora-mora (mura-mura) kifejezést, ami olyasmit jent, hogy nyugi-nyugi, nem szaladnak el a dolgok..

Nosy Be -n (nosy = sziget, ejtsd nuszi, Be = nagy, ejtsd bé) még nem voltam, és nem is kivánkozok igazából, mert azt valamiféle disneyland-nek tartom, tehát felesleges időpazarlásnak, és én az öt heteket igy is igen rövidnek éltem meg. A tengerjáró óriás (rém)álomhajók ott kötnek ki egyedül Nosy-Be-n egyébként, és a prospektusok képei nyilván nem csalnak, csak épp szelektivek. Gondoljátok, hogy csak ott vannak szép partok és a többi ezer kilométer mind szar, meg szemetes ? Ez elég felszines feltételezés.

Aki meg tapasztalta, az lehet, hogy sok helyen járt, de valószinüleg még több helyen nem. Mindenkinek más az álompart, azt leszögezhetjük, meg azt is, hogy ezen a fórumon valszeg senki nem a tengerparti hotelek medencéire, de még csak a napernyőkkel sürün teletüzdelt steril homokfövenyekre gondol. Ha meg nem, akkor azt kell mondjam, hogy sehol a világon nem láttam még olyan álom partokat, mint Madagaszkáron. A probléma ugyebár az, hogy a városok környékén ritkán lehet álompartról beszélni, mert sokan vannak, szemetelnek, takaritásban meg nem jeleskednek. 2001-ben legyalogoltam Maroantsetrából Mananarába, és ezen a 3 napos úton, többnyire a tengerpart mentén szinte végig csak álompartokat láttam, embert viszont csak néhány óránként, amikor egy-egy faluba beértem. A falvakban mindenütt a házak közé és az RN5 nemzeti főútra kiteregetett gyékényeken száritották a "leszüretelt"  szegfüszeget, melynek mámoritó illata még kilométerekre elkisért. Tehették, mert forgalom nemigen volt, naponta egy egy taxi-brousse mellőzött el mindössze, melytől még a fű sem kopott ki az azfaltot sosem látott RN5 ezen szakaszán.

Pó apó bár bejegyzéssel alább emlitette azt a web oldalt, amit annó erről az útazásról irtam, illetve leginkább képekkel illusztráltam. A technikai szinvonal nem épp mai, de azért még nézhető, infónak elmegy. Talán jobban élvezhető (és kis ismerkedés is egyben a hangulatos helyi zenével) a youtubra feltett kis "videóklippem" ugyancsak erről az útról : https://youtu.be/amFj1il1BAs

Biztos látsz hasonlókat frissebb keltezéssel is, de megfigyelheted, hogy nagyon jelentős változás nem történt 15 év alatt, leszámitva, hogy a globalizáció jegyében a nők jó része már nem a hagyományos szines lambát köti derekára, hanem szük farmert húz (elöbbiről pedig Gerald Durell is képes volt ódákat zengeni az Aye-aye és én könyvében :-) ), kezükben pedig ott a mobil..  

Szóval, ezen a 100 km-es szakaszon más sincs csak álompart, és ez sem az egyetlen szakasz az óriási szigeten. Persze infrastruktúra semmi, de szemét sincs, mert honnan is lenne. 2001-ben ezek a falvak még a nylon zacskot sem ismerték, bár ezt a "hátrányukat" sajnos elég hamar behozták :-(   Nem valószinű hogy a három hétből futná ide eljutni, de ha a jobban megközelithető nemzeti parkok felé veszitek az irányt - Ranomafana, Isalo, Andringitra, vagyis délnek, akkor eljuthattok Manakarába (a "dzsungelvasúttal") ahol szintén szép partok vannak a várostól távolabb plusz tehettek egy csónakkirándulást a Pangalanes csatorna déli végénél, és halászfalvakat is látogathattok. A keleti partsáv az esőerdő zóna, mig a nyugati rész sik, délen száraz. Ha Tuleárba juttok, attól északra van Ifaty, ahol szezonban még búvárkodni is lehet - az más kérdés, hogy érdemes e, de a part szép ezen a részen is - állitólag. Én csak délre voltam Tuleártól, a St Augustine öböl illetve vitorlás, kivetős piroggal Anakao halászfalú felé, no az tényleg szemet gyönyörködtető a maga kopár módján. A választék tehát óriási, mert persze ez még mindig messze a teljességtől.

Mondom, januárban még sosem jártam arra, nem tudom milyen gyümőlcsök érnek akkor, de pl október-novemberben a "dzsungelvasút" tömve van licsivel, és végig piroslanak tőle a fák a vonal mentén.. 

Várjuk mit ir Eperke a januárról, de utána is googlizhattok, ha izgat a kérdés :-)

A ciklonokat természetesen figyelik az Indiai óceán térségében (is) és erre sem nehéz weboldalt találni, ahol előrejelzések, figyelmeztetések, és visszamenőleges statisztikák, leirások is vannak. Nem tudom mostanában milyen ott a net lefedettség, a nagyobb helyeken biztos van már.

Végezetül izelitőül még megadom annak az oldalnak a cimét, ahová utazási képeket szoktam feltölteni (messze a teljesség igénye nélkül..) és ahol néhány madagaszkári képem is fenn van az alábbi kollekcióban:  http://www.flickr.com/photos/laszlobolgar/collections/72157619855853985/

 

 

Előzmény: HaniLaci (48)
W.L. Creative Commons License 2016.09.16 0 0 49

Na akkor en is hozzaszolok. :-)

 

Azt tisztazzatok le elore, hogy a sofor sajat szallasarol es kajajarol gondoskodik-e.

Altalaban igen, es akkor nem ritkan a kocsiban alszik.

 

A madagaszkari tengerpartok tenyleg nem igazan alompartok tobbnyire, de azert lehet furodni Nosy Ben kivul is. Ott en nem jartam. Mashol joreszt szeles, hullamos, sivar partokra kell felkeszulni. Egy-egy csobbanasra jok, de Madagaszkarra nem a strandokert erdemes menni.

 

3 hettel ovatosan kell tervezni, az egesz szigetre nem lesz eleg. A legegyszerubb es legvaltozatosabb utvonal talan a deli lenne, ezen jobb az ut/kozlekedes is, legalabbis a hegyvideki reszen illetbe delen Toliaraig.

Persze tenyleg erdekes eszak is, a legfestoibb resz meg szerintem a keleti part, de ott a legnehezkesebb a kozlekedes is.

 

Termeszetes vegetaciot es allatokat nagyobb szamban tenyleg szinte csak a nemzeti parkokban fogtok latni.

Kulonosen a hegyvidek borzalmasan lepusztitva, a deli szaraz, sivatagszeru vegetaciot kevesbe irtottak le mert az a resz kevesbe jo mezogazdalkodasra.

Makikat a parkokon es par kis maganrezervatumon kivul latni kicsi az esely, egy jelentos kivetel az eszaki Daraina kornyeke.

Ha sokat akartok latni es kozelrol, akkor a parkokba kell menni, meg ha dragak is a belepokkel es kotelezo vezetokkel.

 

En is alairom, hogy a Bradt utikonyv ide sokkal jobb a LP-nel.

 

Előzmény: HaniLaci (48)
HaniLaci Creative Commons License 2016.09.15 0 0 48

Szia László, nagyon köszönöm, hogy írtál a tapasztalatokról.

 

Ezt az autóbérlést nem értem, ha sofőrt kapok, akkor szegény hol alszik ? Vagy nekem kell gondoskodnom a szállásáról? Vagy csak 1 napra lehet bérelni? Nekem nagyon megfelel a helyi bozót taxi, akkor is ha kényelmetlen, mondom ezt most egy kanapén ülve :)

 

Az lenne a cél, hogy minél nagyobb területet bejárjunk, és legyen idő egy kis pancsolásra is, bár azt olvastam, hogy elég piszkos a part ?! Egyedül ezt a Nosy Be szigetet mondják fürdésre alkalmasnak. Ott esetleg voltál? 

 

Ami még nagyon érdekel, hogy milyen ott egy hurrikán :) ? viccen kívül, ez ilyen bármikor kialakuló természeti jelenség, vagy azért vannak előjelei ? Mit jelent vajon? Felkap és elrepít Fokvárosba? Mert akkor oda nem kell jegyet venni :) 

 

3 hétre tervezzük az utat. Az eredeti elgondolás az volt, - amivel még nem adtunk fel-, hogy Fokvárosba érkeznénk, és ott lennénk min.1 hetet, majd átmennénk Madagaszkárra, de pokolian drága lenne a utazás. Ezért korlátoztuk Madagaszkárra a 3 heti látogatást. Nagyon szeretnénk valamiféle helyi pillanatokat átélni, úgy értem, pl kimenni a halászokkal, vagy csak ott lenni amikor visszatérnek. Helyi piacokon gyümölcsöt enni.

 

Azt olvastam, hogy őrülten pusztul a természet, amit ők maguk okoznak, ugye ez nem azt jelenti, hogy nemzeti parkokban látunk őshonos növényeket, illetve állatokat? 

 

Mi az ami a februárban elviselhetetlen?

 

köszönöm szépen !

ha utitársat keresel, szivesen látunk :) 

Anikó

Előzmény: László2. (47)
László2. Creative Commons License 2016.09.15 0 0 47

Szia Anikó, 

ugyan nem én lettem megszólitva, de pont erre jártam, Madagaszkáron meg már 4x5 hetet, igaz legutoljára 2009-ben (először 2001-ben). Én is Madagaszkár szerelmesének tartom magam, bár az utóbbi években többször is hűtlen voltam..
Madagaszkáron az igazán kerülendő idő az a február, amikor jó eséllyel vonul végig egy-egy pusztitó ciklon keresztben a szigeten. Januárban még nem voltam, Eperke ezek szerint igen, és biztosan meg is nyugtat majd ez ügyben. Szerintem a nem szervezett keretek közti utazással Madagaszkáron sincs gond, csak be kell tartani bizonyos szabályokat. Ilyen pl az, hogy az utóbbi években a fokozódó szegénység miatt kétségtelenül hanyatló bizonság miatt nem igen tanácsos éjszaka úton lenni. Ez azonban a legtöbb országra elmondható. Én minden alkalommal az un bozóttaxival (taxi brousse) utaztam, ami olcsó, de gyorsnak nem mondható, sőt kényelmesnek sem. Engem kárpótolt az élmény, hogy a helyiekkel utaztam. Ráadásul én nem is beszélek franciául, ami nem könnyitette meg a dolgom. Mostanában már szerintem egyre több fiatal beszél angolul is. Autót is béreltünk egyes szakaszokra, jobbára oda, ahol már taxi brousse sem járt. Ezek az autók a terepviszonyoknak megfelelően 4WD-k természetesen, amire az esős időszakban különösen nagy szükség van. Az autóbérlést ne hagyományos módon képzeld, mert itt soförrel bérled, aki helyi, és úgyis hamar rájössz, hogy enélkül eléggé elveszett lennél. A soför "ára" benne van a bérlésben, és még igy sem olyan borzasztó. Szóba jöhet még helyi repülőjárat is nagyobb távokra, mert az utakon az átlagsebesség igen szánalmasan alacsony sok helyen, és sok időd menne el feleslegesen. 

Vasútvonal gyakorlatilag nincs, illetve csak látványosság számba a Fianarantsoa-Manakara szakaszon a "dzsungelen" át.

Szállást én még Európán kivül sehol nem foglaltam előre, a helyszinen mindent látsz és el tudsz dönteni. A legtöbb szállást úgysem látod az interneten. 

Utikönyv ügyben nem vagyok naprakész, de igy látatlanban a Bradt Travel guide-ra szavaznék az LP ellenében.

Az északi rész egyébként biztonságosabb mint a déli, de azért ez nem olyan erős indok, hogy a Tsingy-t vagy a baobabb alle-t ezért kihagyd.

Mennyi időre tervezitek és mi az elképzelésetek ?

Üdv, BL

Előzmény: HaniLaci (46)
HaniLaci Creative Commons License 2016.09.15 0 0 46

Szia Eperke!

 

Olvasom, hogy januárban voltatok. A januárt nem nagyon javasolják. Nektek milyen időtök volt?

 

Lenne pár kérdésem, ha tudnál rá válaszolni, megköszönném.

 

Mi is januárban készülünk kimenni. 

Látom h lehet autót bérelni, de az utak elég rossz minőségűek, itt arra kell gondolni, hogy amit kibérelek, az megfelel minőségben a helyi útviszonyoknak?

 

Esős időszak a január azt látom, Neked mi a tapasztalatod ezzel?

 

Mennyire gondolod biztonságosnak, ha nem szervezett keretek között utazunk ?

 

Van valami tipped esetleg, amivel olcsóbbá lehetne tenni a kiutazást?

 

Szállás keresésnél mire érdemes figyelni?

 

helyi közlekedésnél a vasútvonal biztonságáról van esetleg tapasztalatod?

 

köszönöm szépen a segítséged !

Anikó

Előzmény: eperke72 (43)
amaszat Creative Commons License 2016.04.26 0 0 45

Tudsz a reptéren, Bp.-en megvenni felesleges pénzkidobás.

(Engem mondjuk az is meglep hogy 25euro lett, évekig ingyenes volt EU-s állampolgároknak.) 

Ha csak a fővárosban leszel akkor nem kell védőoltás, de ha megnyugtat Hepa A,B-t kérhetsz, az nem árt ha van pl.horvát tengerparton sem.

Előzmény: zoreillette (44)
zoreillette Creative Commons License 2016.04.21 0 0 44

Sziasztok,

 

Ugy nez ki mennem kell majusban eloadast tartani ket napra Madagaszkarra (Antananarivo). Valoszinu az utolso pillanatban fog csak eldolni hogy tenyleg megyek-e vagy sem. 

 

Namost: tudok meg mindig a repteren vizumot kerni? (nem tudom hogy itt a kozelemben van-e illetekes nagykovetseg vagy konzulatus...) 

Kell valami vedooltas az odautazashoz?

 

Miven nagy valoszinuseggel csak egy ket napos villamlatogatas lesz Tanaban, mashova nem megyek. 

 

Koszi elore is a segitseget mindenkinek!

eperke72 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 43

Szia!

Januárban voltunk 15 napot Madagaszkáron. Vízum a reptéren 25 euró/fő. Elég sokat kellett sorban állni, mindenki tülekedett, de jobban megérte, hogy ott kértünk, és nem itthon, 70 euróért. 

Előzmény: Cichlid15 (42)
Cichlid15 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 42

Sziasztok, 

a vízum működése nem változott? Megoldható a reptéren?? Mert Kenyába tavaly változtattak pont a vízumon és a madagaszkári követségen a 70 EUR-ós itteni vízumügyintézésről írnak csak :)

 

köszönöm

Gábor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!