Keresés

Részletes keresés

Léna007 Creative Commons License 2024.04.29 0 0 7579

Szia, mi 10 napot leszünk Lombokon, de tuti kevés lesz. Rengeteg videót megnéztem, a probléma az, hogy ha egy helyen lakunk, kis robogóval iszonyatos nagyok a távolságok délről északnak, , csak egy fele út már 80 km minimum, igy most gondolkozunk inkább autón.

Előzmény: botosati (7566)
fornit1 Creative Commons License 2024.04.29 0 1 7578

Felesleges bármit is szervezni.  Röviden összefoglalva így szervezném:

A 0. napon megérkezel Malangba. (Ha kora reggel már ott vagy, akkor kapásból jöhet az első kirándulás)

1. nap: Coban Sewu.  Felszállsz a buszra a Gadang busz pu-n és elmész a vízesésig. Ha végeztél, ugyanúgy vissza Malangba.

2-3. nap: Reggel indulás az Arjosarirol Probbolingon át C.Lawang-ba. Délután felmész a Bromora, hajnalban megnézed a napfelkeltét az egyik kilátópontról, (mind gyaloglótávolság), visszamész a szállásodra, felveszed a cuccodad és leutazol Banyuwangiba. Ott intézel egy fuvart az Ijenhez, hogy kb nyitásra már ott legyél.

4. nap: Napkelte előtt már ott vagy, megnézed amit szeretnél, és visszamész a cuccodért, kijelentkezel, és már mehetsz is Balira.

Előzmény: hadme (7575)
Ka Pál Creative Commons License 2024.04.29 0 0 7577

Szerintem a malangi 3 nap szűkös.

 

Bromóhoz este szoktak felmenni, ott alszanak valamelyik szálláson Cemorolawangban, hajnalban napfelkete túra, aztán kráter túra, majd legkésőbb dél körül uzsgyi tovább.

Jómagam néhány év múlva ezt a hajtást megtoldottam még egy nappali Cemorolawang ott tartózkodással, ott alvással, másodszorra úgy éreztem a rohanás helyett láttam is valamit.

Malangból nem tudom mennyi az út a kráterhez, illetve fel lehet-e menni CL-ig, valószínűleg nem is kell odáig bumlizni, ha nem akarsz fent aludni, de valószínűleg több óra kocsikázás...

 

Ijen megint hajnali túra szokott lenni. Banyuwangiből kb. 2 óra kocsikázás és emlékeim szerint erős menetben 2 óra a kráter gyalog. Ha le akarsz menni a kráterbe kék tüzet nézni, az plusz pénz a helyi kénbányászoknak, plusz 1/2 óra és sötétben kel leérned a kráter aljába, hogy legyen értelme. Tehát legalább öt órával napkelte előtt kell indulnia a kocsinak Banyuwangiból, hogy esélyed legyen a tüzeket látni...

 

Malangból egy hosszú nap Tumpak Sewu.

 

Talán úgy lehetne kihozni a legkevesebb idő alatt a 3 célpontot (feltételezve, hogy Malangból közvetlenül is fel lehet jutni értelmes idő alatt a Bromóhoz), hogy érkezési nap éjfélkor indulni Bromóhoz, majd esetleg városnézés Malangban (színes negyed, egy-két templom), korán fekvés (ezzel valószínűleg nem lesz gond). Kora reggel indulás Tumpak-Sewuhoz, egész napos vízben tocsogás, este ott aludni, másnap reggel tovább Banyuwangiba (egész napos út kb. 8-10 óra!). Éjfél körül indulás az Ijenre, délután lehet átkompolni Balira...

Szerintem legalább 4 nap kell így is.

Előzmény: hadme (7575)
Ka Pál Creative Commons License 2024.04.29 0 0 7576

Szerintem teljesen felesleges előre szervezni bármit is e téren a Te felkészüléseden túl. Pénzt utalni ismeretlen embreknek előre, meg szerintem balgaság. Tudom, hogy európai elvárásokkal nehéz elképzelni, minden megoldható a helyszínen, de ÍGY VAN.

 

Ha nagyobb a tűrőképességed, több az időd, a helyi tömeg közlekedési eszközökkel is el lehet jutni bárhová. Ha kevesebb energiát nyomnál az utazás szervezésbe bérelj kocsit, sofőrrel, a helyszínen. A legegyszerűbb módja ennek a részemről sokszor használt megoldás: Graben megnézem a napi túrák ajánlatát és ott foglalok autót, vagy pl. a vonatállomásról az aktuális szállásra Grabes kocsit hívni és személyesen (Grab árakat megnézve előtte) lealkudni a következő napi túrát a sofőrrel.

Szerintem ne akard mindenáron előre leszervezni, próbáld meg ezt az európai beidegződést levetkőzni Ázsiában. Ott nem így működnek a dolgok. Nincs olyan, hogy nincs kocsi!!!!

 

 

Mondjuk azt nem próbáltam még, hogy itthonról a Graben tudok-e keresni fuvart Indonézia két pontja közé, de szerintem menne. Érdemes esetleg így nézelődni saját magad megnyugtatására, az applikáció megismerésére.

Nekem pl. az volt a tapasztalatom, hogy amint el kezdődött a nap a Grab-es árak is el kezdtek leesni a délelőtt folyamán, ahogyan csökkent az esélye -az idő múlásával- az egyes célpontokra a lehetséges megrendeléseknek. Előző nap este, hajnal 6 körül volt a legmagasabb az ár pl. egy Malangi körútra, de 10 óra körül már 20-30%-al olcsóbban is volt ajánlkozó.

 

Szóval az ismeretlen embernek elküldött 30%-ok helyett inkább járj utána a helyi mobilnet beszerzés módjának, töltsd le a Grabet, ismerd meg a használatát és mivel kevesen tudnak angolul, még a fő turista csapásokon is, töltsd le pl. a SayHi applikációt (gugli is működget, de nekem kevésbé kiforrotnak tűnt, mint az előbb ajánlott) és gyakorold a használatát, néhány szót (köszönöm, kérem, hogy van?, mutassa meg, vigyen oda, találkozzunk itt, Hány órakor?, ma, holnap, stb), számokat tanulj meg Indonézül.

 

 

 

 

Esetleg ötletszerzéshez olvasd vissza az utóbbi leírásaimat.

 

 

Előzmény: hadme (7575)
hadme Creative Commons License 2024.04.28 0 0 7575

Sziasztok,

Tudnátok segíteni, megrekedtem a szervezéssel. Júniusban megyünk Indonéziába négyen. Jakartába érkezünk. Viszont a Malang-Bromo-Tumpak Sewu és Ijen (Madakaripura zárva van elméletileg) részen akadtam el teljesen. Kértem árajánlatokat szervező cégektől is. Akik jó ajánlatot adtak, azok kérnek 30% előleget. Ez szerintetek ok, átutalhatom? Malangba vonattal érkezünk és utána még 3 napunk lesz, mielőtt átmegyünk Balira. Ti hogy osztanátok be? Hogyan szerveznétek?

Köszi előre is a segítséget!

W.L. Creative Commons License 2024.04.19 0 0 7574

Egy otlet:

A csalad pihenjen Surabaya helyett Malangban.

Kellemesebb a klima es a varos hangulata is.

Banyuwangiba veled mehetnenek, es akkor onnan komppal csak 45 perc Bali, nem kell visszabumliznod Surabayaba es onnan repulni.

 

Csaladbarat regiokent elsore Eszak-Sulawesi jut eszembe, valtozatos latnivalokkal kis teruleten, es viszonylag fejlett infrastrukturaval.

Azon kivul esetleg Nyugat- es/vagy Eszak-Szumatra.

Előzmény: nemcsakhajo (7573)
nemcsakhajo Creative Commons License 2024.04.18 0 0 7573

A kisfiam (11 eves) a karacsonyi utra mondta hogy Indenezia sokkal jobb volt mint mashol Azsiaban! (pedig par helyen mar volt)

Vigyorgtam mint a tejbe tok...

Tehat iden is ide megyunk de lehet meg utanna is...

Az idei terv :

Tapei

Jakartabol vegre Whoosh gyorsvonattal Bandung

Surabaya - en el Bromo Ijen addig a csalad jo szallodaban ejtozik Surabayaban

Bali a vegen pihenni.

 

W.L.! 

Ha esetleg van meg a tovabbiakban mas otlet a jovore nezve hova lehet elmenni a csaladdal szivesen fogadom.

 

Meg mindig emlegetik hogy Cetun a sofor nem tudott felmenni a merdek uton es en vezettem fel...

W.L. Creative Commons License 2024.04.18 0 0 7572

Gyomorgondokra nem palinkat kell vinni, hanem a Ciprofloxacin nevu antibiotikumot szedni.

Kinnt recept nelkul is kaphato.

Altalaban 1 szem beszedese megoldja a problemat.

Előzmény: botosati (7571)
botosati Creative Commons License 2024.04.18 0 0 7571

Köszönöm! A pálinkát nem szeretem , csak gyomorgondok ellen gondoltam viszek egy kicsit hátha használ ! Köszönöm az eddigi segítségeket , ha valami egyetekbe jut szívesen fogadom!

Előzmény: W.L. (7570)
W.L. Creative Commons License 2024.04.17 0 0 7570

Szunyogriaszto (Autan!) es gyogyszerek helyhen siman kaphatok olcsobban mint otthon.

Palinka nem, de en nem is ertem ez hogy jon ide, akinek az a fontos, ne Indoneziaba utazzon.

Ruhazatbol meleg csak akkor kell, ha magas hegyekre is keszultok. Amugy egy hosszunadrag,  konnyu pulover es dzseki eleg a polok es rovidnadragok melle.

A Revolut kartya a legtobb helyen mukodik, de nem mibdenhol. Hozzatok melle egy hagyomanyos dombornyomasos Visa vagy MC kartyat is.

Előzmény: botosati (7566)
W.L. Creative Commons License 2024.04.17 0 0 7569

Euro jobb mint a dollar, mert utobbibol neha nem fogadjak el a regebbi evjaratokat. A kartyakrol siman lehet penzt felvenni, de egyszerre max 3 millio Rp-t adnak ki az ATM-ek, igy ha tranzakcionkent fizetsz koltseget, sokba kerulhet.

 

Telfonba SIM kartyat erkezeskor a reptteren is vehettek, lehetoleg a Telkomsel sajat fiokjaban, es elore megmondva, hogy Balin kivul mashova is mentek (mert egyes csomagok csak bizonyos regiokban mukodnek).

Előzmény: botosati (7568)
botosati Creative Commons License 2024.04.17 0 0 7568

Milyen pénzt érdemes vinni? Dollár ,Euró helyi pénz? Köszönöm!

Előzmény: COOP (7567)
COOP Creative Commons License 2024.04.17 0 0 7567

Regionális eSimet használtam és vettem egy eszközbe még Jávára érkezéskor egy simkártyát. Mindegyik jl működött az ott töltött 3 hét alatt-ha a fizikai sim nem-de az Esim az biztosan mindig: Jáván, balin és Nusa Penidán is-illetve előtte Szingapúrban is.

Balin kártyás fizetésért +%-ot számolnak fel, kivéve nagyobb boltok-azonkívűl mindenki. Ha helyi Dana applikációval lehetett volna fizetni felár nélkül.

Szúnyogriasztó szerintem kint kapható-mi nem találkoztunk szúnyoggal-igaz jan/február voltunk.

Előzmény: botosati (7566)
botosati Creative Commons License 2024.04.17 0 0 7566

Igen! Azért kérdem . Ez nem Spanyol , vagy Görög ! Húgi volt Javán és Balin ezért inkább menne Lombok felé tovább! Csak Ő hozzászokott az Ad-hoc dolgokhoz , de én szeretem ha kevés a meglepetés! Gondolok szúnyogriasztó, gyógyszer , ruházat , pálinka , milyen telefonkártya? revolut kártya van! Bármi érdekel ami segít! Köszönöm!

Előzmény: W.L. (7565)
W.L. Creative Commons License 2024.04.17 0 0 7565

Ja, es meglepetesek! 

Indoneziaban azokra bizony mindig szamitani kell, ez nem Svajc vagy Japan ahol minden percre pontosan kiszamithatoan megy. Erre jobb elore felkeszulni, es lehetoleg rugalmasnak maradni a program tekinteteben.

Egy 3 hetes utnal en az osszes szallast es kozlekedest semmikepp nem foglalnam le elore.

Előzmény: botosati (7562)
W.L. Creative Commons License 2024.04.17 0 0 7564

Hat, elsore rogton azt mondanam, hogy majd' 3 het Lombokra szerintem tul hosszu ido.

Nyilvan ki lehet tolteni ezzel-azzal, foleg ha a strandolas a fo cel, de szerintem ennyi idovel mar erdemes lenne pl Floresre vagy esetleg Javara is elmenni.

Illetve maga Bali is tobbet erdemelne 2-3 napnal, de persze ha egyikotok mar jart ott, akkor ertheto, hogy most inkabb mashova menne.

Előzmény: botosati (7563)
botosati Creative Commons License 2024.04.17 0 0 7563

Lombok

 

Előzmény: botosati (7562)
botosati Creative Commons License 2024.04.17 0 0 7562

Balin szállunk le és onnan mennénk lombot irányába! Balin csak 2-3 napot töltenénk amíg kipihenem az átállást! Húgom járt már ott , de Ő egy kicsit más! :-) , 

 

Én már öregebb vagyok nem szeretem a meglepetéseket! Köszönöm!

Előzmény: W.L. (7561)
W.L. Creative Commons License 2024.04.17 0 0 7561

Eloszor talan pontositsd, mit ertesz Bali kornyeke alatt?

Lombokot, Javat?

Penida es Lembongan szigetek Bali reszet kepezik.

Balira kulon topik is van, nezz ra arra is!

Előzmény: botosati (7560)
botosati Creative Commons License 2024.04.17 0 0 7560

Sziasztok! Máj.2 -án indulunk 3 hétre Bali és környéke felfedezésére! Mivel nem voltunk még Ázsia környékén sem szívesen veszek minden tanácsot,  mit vigyünk okvetlen magunkkal  , mi amit fontos tudni! Bármilyen tanácsnak nagyon örülnék! Köszönöm!

víztorony Creative Commons License 2024.03.22 0 0 7559

Egy doboz Malarone megmaradt, eladó 16000 Ft

Ajándék 4 szem, így összesen 16 tabletta.

2028-ig jó.

 

Zs... Creative Commons License 2024.03.17 -1 0 7558

Most már látod :o)

Előzmény: W.L. (7557)
W.L. Creative Commons License 2024.03.17 0 0 7557

Neha.

Most megneztem de nem latom a kerdesedet.

Előzmény: Zs... (7556)
Zs... Creative Commons License 2024.03.16 -1 0 7556

Thai topikot szoktad még nézni? Lenne ott egy kérdésem.

Előzmény: W.L. (7555)
W.L. Creative Commons License 2024.03.16 0 0 7555

Az erkezeskor felvett vizum 30 napos.

Elore intezve kaphattok 60 naposat is.

Illetve ha a 30 naposat neten intezitek, annak elvileg a hosszabbitasa is intezheto a neten.

Hosszabbitas nelkul semmikepp nem eri meg tullepni a vizum hataridejet, mert ezert brutalis buntetes jar, napi 1 millio Rp.

Előzmény: zalan98 (7554)
zalan98 Creative Commons License 2024.03.14 -1 0 7554

Próbálunk minél hamarabb indulni.

 

Még nem néztem körbe, mert egy hirtelen ötlet a szeptemberi Szumátra.

 

Látom, hogy a vízum itt is csak 30 napos, nem tudom, hogy pár plusz napért érdemes-e hosszabbítani.

 

Olvastam valamit a komodói belépő drasztikus emeléséről. (Mondjuk Komodóról már 2016-ban is lebeszéltél).

 

 

Előzmény: W.L. (7553)
W.L. Creative Commons License 2024.03.14 0 0 7553

Ez igy mukodhet.

Szerintem nyugodtan indulhattok szeptember kozepen sot vegen is, az utobbi evekben Javara nemigen ert az esos evszak december elott.

Szumatran termeszeresen van tobb mint 2 hetre valo, de a legfobb latnivalok abba belefernek. + 1-2 hettel megtoldva hozzaadhato Aceh es/vagy Nias.

Komodot gondolom Labuhanbajoba repulve gondolod megoldani.

Előzmény: zalan98 (7552)
zalan98 Creative Commons License 2024.03.13 -1 0 7552

Az augusztust sajnálnám itthagyni, talán aug végén elindulnék. Hat hét is belefér (nyuggerek vagyunk).

 

KL: 2-3 éj (akklimatizáció is), Szingapur: 3-4 éj, Szumátrán kb 15 éjt gondoltam( a csúcstúrák már nem a mi világunk), Jávát csak azért tenném hozzá, mert nem tudom, hogy van-e több minden Szumátrán.

 

Jáván én már jártam (Veled is találkoztam), a feleségem még nem. A Bromo-Madikapura túrát nem ismételném, Borobudurt (Prambanant) viszont mindenképpen.

Előzmény: W.L. (7551)
W.L. Creative Commons License 2024.03.13 0 0 7551

Szerintem meg oktoberig is vigan vallalhato.

Viszont 4-5 hetre az a 3 regio eleg sok, bar persze beleferhet, ha pl Javan tenyleg csak Yogya es Solo kornyeke a terv (pedig mennyivel tobbet lenne erdemes ott latni...).

Szumatra is hatalmas, de a Medan-Padang utvonal "lezevarhato" 2 het alatt is.

Előzmény: zalan98 (7549)
fornit1 Creative Commons License 2024.03.13 -1 0 7550

Szeptember második felében kora  délután már jött a menetrend szerinti eső.

Augusztus viszont tökéletes időjárásilag.

Előzmény: zalan98 (7549)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!