Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

CiniKuss Creative Commons License 2022.06.27 0 0 274

A 269-en megadottra írtam már ("De semmi")...

 

Előzmény: venuto (273)
venuto Creative Commons License 2022.06.26 0 0 273

                                                                                                                              2022. VI.26.

 

      Szevasztopol ,  vurugya .

 

Még 3--4 nap , s kilépek az általam alapított "Viccek poén nélkül : írd meg a poénját" nevű itteni topikból . A múltkor -- nevezzük így -- "alapítottam" egy itTEni rovatkát "Furcsa magyar vezetéknevek" címmel azzal a szándékkal , hogy érdekes embereket fogok összehozni . HirdetTEm itt s ott , és kihalt . 

Sok-sok ilyen klassz dolgot iníciáltam már , de a Feleségem azt mondja , hogy te mindig túl sokat (= jókat ) gondolsz az emberekbe , azok meg a vízben hagynak . Sajna , igaza van , úgy tűnik . Itt az van a fenti viccrovattal , hogy effektíve csak mink ketTEn vagyunk , s akkor meg minek ? Írok a rovatomba , s kivágják ?! Még jó hogy nem engem...Tudod , ez valahogy olyan , hogy beírok könyvcímeket a vikipédiába , erre kitörlik , hogy nem létezik az a könyv , ami a polcomon van...Beírok egy hiányzó nyújorki hídnak a nevét , azt is kicenzorálják , mondva , nem léTEzik azon híd. Leírom Nevetlenfalu nevének eredetét , erre azt is kidobják . Hogy már a mitológiai beírásaimról ne is szóljak...

C'est assez !

Néked is csak azt tudom mondani , amit egy ide cinikuss nevű beírónak írtam ( szabad elolvasd a "levelezésünket" itt lennebb ), hogy ha kapcsiba akar velem ( pl. viber, whatsapp , skype , stb. ) kerülni , hívjon fel , dumcsizzunk , használjuk ki a TEchnikaadta előnyöket , TElefonáljunk úgy , hogy látjuk a Másiknak az arcát , halljuk a hangszínét , találjuk ki , mit is eheTEtt 1--2 őrája --legyünk Együtt . De semmi...

Úgyhogy a kezdeményező visszavonul kívánva számodra azt , amitTe kívánsz magadnak , miszTEr .

 

     Hellász !

venuto Creative Commons License 2022.06.22 0 0 272

Igen , Kiberiáda . Valahol itt az Indexen volt valaki iksz évtizede , aki egyszerre vala lengyel is és magyar is , és azt mondta , hogy a Murányi Beatrix fordítása jobb , mint az eredeti ...

Jó nyaralást .

PS.  Paks vagy Párizs ? 

Előzmény: vurugya (271)
vurugya Creative Commons License 2022.06.22 0 0 271

Á, nem olvastam itt...

Köszi a választ - tisztábban látok. Ha lesz időm, tájékozódom - most nincs.

A csupa K betűs írást nem tudom fejből, de szerintem Kiberiáda, és Trurl egyik gépe. 

Előzmény: venuto (270)
venuto Creative Commons License 2022.06.21 0 0 270

Válasz vurugyának 2022.VI.21.-énteőmiti : 

Szia .

A humorológia egy szagkma , és hogy mely tudósok mit olvasnak , nem tudom , de én most ( bő másfél éve ): Anthony J. Chapmantől és Hugh C. Foottól a "Humor and laughter" című könyvet ( Transaction Publishers , USA , GB ).

Miket ír ? Én csak a magam dolgáról tudok beszámolni : https://mek.oszk.hu/kereses.mhtml?dc_creator=far+sever%C3%B6+sapirico&dc_title=Yestem&dc_subject=&sort=rk_szerzo%2Crk_uniform&id=&Image3.x=24&Image3.y=3

Ide a (még csak trilógia , de már írom a 4. részt ) első köTEte vág . Az elsőben a viccekről és a mániáról , a 2.-ban a megszállottságról és a mesék világáról van szó , a 3.-ban a személyi megkettőződéséről. Senkit sem érdekelnek olyan könyvek , ahol meseelméleti , viccelméleti avagy káromkodáselméleti dolgok vannak . Nyilván léTEzhetnek konferenciák , de ezek zártak , és én ezekről nem tudok...

Kinek publikál ? TeszerinTEd  É.Kiss Éva nyelvészCsoda kinek publikál ? Kit érdekelnek a csodái , mégha Bolyai Díjat ( a magyar Nobel-díjat ) kapott is ? Szerinted egy párszáz példányos könyv Válasz Őrá ? ...

Milyen megállapításokat TEsz ? SzerinTEm egy humorológus ha ötévenTE kap egy ócska tévécsatiban 2-3 percet , az már fejlett ország .

Elismertség . TeszerinTEd a döbbenetfontos chemoton-elméleTEt lét-rehozott Gánti Tibor ( kiskutyáskodhattam Nála ) elismert -- akárcsak kutyaütő fokon is ? Míg dzsásztin bíbert párszázmillióan ösmerik .

Hogy szakma-e . Az . Viszont nincs tanszék , ahol ezt okítanák : még az olyan alapvető , s általam valaha látogatott tanszékeket is BETILTOTTA a bolonyai "rendszer" , mint eszti , filo , művtöri , anthropológia , zeneszerző , összehasonlító irodalomelméleti tanszék , közművtanszék , satöbbi . Azt én érTEm , hogy meredek volna csinálni futurológia tanszéket , de az ami mostanság megy az eúban...

Pénzért csinálja-e (( kézzel... :-)   )) ? TeszerinTEd meg lehet-e élni extremitásból egy leócskuló világban ha az az ország nem éri el a 60--80 millió lakost ( most nyugat-európai kultúrkörhöz kötődő országról beszélek , nem bangladesekről , braziliákról , miegymásosdikról ).

Hobbi-e a humorológia ? Ha az , ahogy veteránautóskodom ( R.I.L.A.K. ), akkor igen , miszTEr .

venuto Creative Commons License 2022.06.18 0 0 269

itt : vévévé ( olaszosan : vuvuvu ) anyelvtanar pont hu , miszTEr ....

Előzmény: CiniKuss (268)
CiniKuss Creative Commons License 2022.06.18 0 0 268

Írnék, de az adatlapod szerint az Email "nem publikus".

 

 

Előzmény: venuto (267)
venuto Creative Commons License 2022.06.17 0 0 267

Szia . 

Az a baj , hogy akartam én oda írni , csakhogy valami oknál fogva nem lehetett a gépemről . Ti prego , írj az én ímélcímemre valamit . 

Köszönöm szépen . 

   far seveö sapirico

Előzmény: CiniKuss (266)
CiniKuss Creative Commons License 2022.06.16 0 0 266

264?

Hová? És miről?

Publikus mail-em nekem van...

 

Előzmény: venuto (265)
venuto Creative Commons License 2022.06.16 0 0 265

Szia . A 264 alapján nem írnál egy mailt nékem ? 

far severö sapirico

Előzmény: CiniKuss (264)
CiniKuss Creative Commons License 2022.06.16 0 0 264

A "Bovatki"-ban játszódó egy alapmű (H.Janus/T.Janus-szal) az (eredeti) Stalker árnyékában (de miért lett bezúzva?). A XXI. sz. meg a (nem DJ) Dévényi művekkel egy hazai előfutára Douglas 5 kötetes trilógiájának (a 42 - ugye - 6*9, persze 13-as számrendszerben, meg bisztronikai hajtómű, stb). De Asimov meg megneszelte (kiszivárogtatták neki?) korunkat az Alapítvány elején (Sheldon), bár egy 10-es faktort tévedett, mert 50 év elég volt a civilizációs összeomlásra.

Eszméletlen jó lenne ezeken elnosztalgiázni, ám nem engedek a kísértésnek, és ellene mondok minden csábításnak, ugyanis - sokan ezt nem látják - történelmi időket élünk, amikor is cselekednünk kellene. Az élvezkedésnek "most nincs itt az ideje"!

Korunk súlyos problémákkal küzd, amelyek ma még a civilizációnk összeomlását vetítik előre. Számos témában összegyűltek ismereteim, amelyek közvetve ugyan nem, ám közvetetten éppen erre utalnak. Nem saját ideológiák ezek (azokkal tömve van a fórum), hanem szakemberek felismerései, s kutatási eredmények. Csakhogy a médiadömping mögött ebből mi sem látszódik, mintha szándékosan maradnának rejtve.

Egyelőre egyszemélyes partizánként ismeretterjesztek a többiek között, amelyek munkái persze szintén fontosak a maga területén, de a sok bába közt csak a "gyerek" vész el (szó szerint is!). S nem áll össze valahol a teljes - és elborzasztó - kép, csak sejtegetnek valamit. Hiába van már mögötte létező szervezet is, az is inkább a saját fennmaradásáért harcol, ténylegesen hatékony munka helyett (eltekintve azért pár fontos eredménytől).

"Kevés a fóka", ami nem is csoda, ha a demográfia oldala felől nézzük, az 50 éve beállt népességfogyást, a túlnépesedés agyzsibbasztó árnyékában. Végre(?) észrevehetővé vált a szakemberhiány mind több helyen, ám a valós ok helyett (nincs utánpótlás a meg nem született utódok miatt), csak ürügyeket gyártanak hozzá. Az ürügyek meg itt vannak a szemünk előtt, mintha direkt generálták volna, és gyártják a hamis valóság-magyarázatot. Noha elemzésük alapján éppen jókor, jól jönnek, valami olyan irányba terelve a történelmet, amely erőszakosan tragédiákat okoz.

Az ember úgy érezheti magát, mint anno Semmelweis, aki felismerte az okot, ám kollégái elkaszálták az ügyet, hiába voltak szembetűnő eredmények. (Ismeretes, hogy beleőrült abba, hogy maga is számos anyát küldött tudatlanul a sírba, majd a diliházban a kollégák úgy elverték, hogy később abba halt bele).

Aktív, fiatal "fókák" kellenének, akik átlátják az egész ügyet, és a mai eszközökkel, a kortársaikat ismerve vehetnék fel a harcot. Ám ők csak fele annyian vannak, mint a mi korosztályunk, és így köztük a szakértők is, bár az arányt tovább rontja még a korábban említett "dopamin mérgezés" közvetett hatása (nincs kedvük a tanulásra).

Vagy lehet, hogy azt kellene mondanom, hogy "utánam a vízözön", és kezdjek nosztalgiázni?

Előzmény: venuto (262)
venuto Creative Commons License 2022.06.15 0 0 263

Az "Egymilliárd évvel a világvége előttről" a filozofikusságiskolámban

https://mek.oszk.hu/kereses.mhtml?dc_creator=Hornyik&dc_title=&dc_subject=&sort=rk_szerzo%2Crk_uniform&id=&Image3.x=26&Image3.y=3

 

vagy kétévenTE beszéltünk . Nékem különben fixa ideámmá lett az A.B.Sz. dolga , hogy köztünk a mi tudatnívónkon keresztül fölismerheTEtlen tudatmagasságú , úgynevezett progresszorok élnek . Ez sok A.B.SZ. könyvben előjön . S milyen érdekes , hogy az Asimov is effélét boncolgat "A halhatatlanság halála" c. művében , s mind russzkik Valahol . Ha írnál valamit az anyelvtanarponthura , direktben is cserélhetnénk Gondolatokat ( Heideggernek nagyon TEtszett az , hogy a magyar nyelvben a gondolat a gondból jön , lásd Szilasi Vilmos ).

  far severö sapirico

Előzmény: CiniKuss (261)
venuto Creative Commons License 2022.06.15 0 0 262

Barátom . 

Írásaid felvillanyozóak ( s az itTEni írásaid is ...). Akartam ide rakni egy fotót , amin a bezúzott "A hétfő szombaton kezdődik / Nehéz istennek lenni könyv van , a Dévényi Tibor egyik csodakönyve ( Képtelen történetek a xxi. szd.-ból képekkel ) és egy belső kiadvány a megboldogult Sci-Fi Klubból ( Pozitron ). A Dévényi 150. oldalán van egy döbbenetklassz kompjúTEres költészeti rész . Nem tudom , ismered-é a könyvet . Ha majd lekicsinyítik , megy a fotó ide Néked . 

Mennyi időd van olvasni a fájlok belső életéről úgy , hogy ott a szereplők dosztojevszkíji mélységűek ?

 far severö sapirico

Előzmény: CiniKuss (259)
CiniKuss Creative Commons License 2022.06.15 0 0 261

Sokan - újabban - abban hisznek, hogy csak egy Mátrix vagyunk. Ami - ha nem is ezen a néven, de - a Summában is elemzésre került. S a fénysebesség, a tágulás, a Planck hossz, a Heisenberg féle H.R. mintha mind a megismerésünket korlátozná...


De talán éppen most kerültünk olyan helyzetbe, amikor veszélyesekké váltunk az alkotók számára. Erről a Homeosztatikus világegyetem jut az eszembe, az "Egymilliárd évvel a világvége előtt"-ből, de az már a Sztrugackíj testvérek műve.

 

 

Előzmény: venuto (257)
CiniKuss Creative Commons License 2022.06.15 0 0 260

Dilemmákat nem ismerem. A Summát ifjúkoromban kaphattam (talán névnapra?), aztán egyszer az Antikvárban végezte, majd később hiányérzetemben sokat kerestem, és egy iskolában tanítva megtaláltam a könyvtárában. Végül Antikvárként előjegyeztem, és vagy 10 évre rá megérkezett. Azóta nem kívánom még kölcsönadni sem.

 

(Anekdota: Állítólag Anatole France hatalmas könyvgyűjteményénél volt kiírva olyasmi, hogy "Könyvet még neked sem adok kölcsön, mert ezek a könyvek is mind kölcsönből származnak!")

 

Előzmény: venuto (256)
CiniKuss Creative Commons License 2022.06.15 0 0 259

Én tudnám, a leírását is persze, de a könyv itt van egy karnyújtásnyira.

(És persze a "Célbenőkör..."-t is, de az alap csattanó a "Dőre, ki...")

Előzmény: venuto (255)
venuto Creative Commons License 2022.06.14 0 0 258

Kedves cicácska , a szépség . 

Le7 , hogy TE a Szavak rövid U-ra végződvén rovat felébresztője leszel...

venuto Creative Commons License 2022.06.14 0 0 257

A Lymphater utolsó képletében a Corcoran professzor 2 évre szubjektív idealistát csinált belőlem gimis koromban . Ez és az Álmatlanság köTEtben levő Non serviam valamint a Léboló az , ami a kompjúTErvilágban való kompjúTErfájlok belső életéről szól . De van egy trilógia , ahol 3 nivó van , az Angyalok--ördögök , alattuk az emberek , s  azok alatt a kompjúTErvilág kompjúTErfájljainak viszonya olvasható , amit nem Ő írt , s magyarul olvasható ingyen a neten . 

           fss

Előzmény: CiniKuss (251)
venuto Creative Commons License 2022.06.14 0 0 256

Anno , amikor megalapítottam a SCI-FILO-HUMOR Tanszéket ( lásd : 

985 oldal : https://mek.oszk.hu/14500/14544/pdf/14544.pdf  ), 5-en próbáltuk meg kétvállrafektetni a Summa technologiaet úgy , hogy havonta mindig más készült fel jobban az anyagból , mint a többiek , de --ha hiszed , ha nem -- beletört a bicskánk , pedig 3-an filozófiatanárok voltunk . Írt rá vagy 30 évvel egy reflexiót , a Dilemmákat . Azt olvastad ? 

Előzmény: CiniKuss (253)
venuto Creative Commons License 2022.06.14 0 0 255

Kóbor kaffer kószál királylány kertjében...  

Emlékszel ? Tudod folytatni a könyv nélkül , Sir ?

Előzmény: vurugya (249)
venuto Creative Commons License 2022.06.14 -1 0 254

Corcoran Úr . 

Mindjárt írock ...

( tanítvány jön 1 p )

Előzmény: CiniKuss (251)
CiniKuss Creative Commons License 2022.06.13 0 0 253

A "Summa Technologiae" egy gyakorlatilag beszerezhetetlen alapmű.

 

Nem SciFi, de a SciFi.kben szereplő összes témát boncolgatja tudományos igényességgel. S a boncolgatásokban egy erkölcsi háttér lebeg folyamatosan.

 

 

Előzmény: venuto (247)
CiniKuss Creative Commons License 2022.06.13 0 1 252

"kineveti" - dopamin nyereség.

 

S valóban, "feljebb lép", egy saját maga kreált felsőbb szintre, ahol - belső érzése szerint - az "én vagyok a jobb" élvezete dominál. Ez azonban azért kell - szinte kényszeresen - neki, mert a tudata alatt, önmagának sem bevallottan értéktelennek érzi magát. Pillanatnyi megkönnyebbülést kap attól, hogy sért. Ám ez mulandó, nem rögzül, és újra kell csinálnia. (bocs az ismételt mélylélektani boncolgatásért).

 

 

 

Előzmény: vurugya (250)
CiniKuss Creative Commons License 2022.06.13 0 0 251

Én - magam részéről - nem hagynám ki a Legyőzhetetlen-t sem.

 

A Limphater-ben megjelenik a Mátrix előszele.

 

Előzmény: vurugya (249)
vurugya Creative Commons License 2022.06.12 0 0 250

A sértés művészetéről esszét írt Borges (ő meg az én nagy kedvencem - bár csak a novelláit és esszéit ismerem, a verseit nem értem)

A sértés valami olyan reakció, amikor valaki kilép a fennálló kommunikációból. Azaz:

Fontos a topik a topiknyitónak. Ő ezen a szinten akar valamit mondani.  A nullázó fölélép egy felsőbb szintre azzal, hogy ezt mondja: "Ez a topiktéma téged érdekel, engem nem. Én viccelődésre használom!"

Más szóval: kineveti...

vurugya Creative Commons License 2022.06.12 0 0 249

Kiberiáda, Pirx pilóta és Solaris. Meg pár novella. Csak ennyi, de kedveLEM.

 

Előzmény: venuto (247)
venuto Creative Commons License 2022.06.12 0 0 248

Az itteni AUDIOLAND csodarovatot is széttrollkodta egy ganéj , akinek M.-mel kezdődik a "neve"....

Előzmény: CiniKuss (246)
venuto Creative Commons License 2022.06.12 0 0 247

Szia . 

Tévés vagyok . 

Volt , hogy 3 parabolaanTEnnámban ( az egyik polármuntos vala...) 7 fejjel jött 1300 csati --de az már válóperszagú , én meg úgy épíTEtTEm föl az éleTEmet , hogy csak kevés , a Családi ÉleTEt megkarcoló faktor legyen benne ( maradt 3 , de az sem inTEnzíve : karórák , old high-end / hi-fi , veteránautók--és a Család is remekel [ tudok olyaskiket , akiknek a hobby lett a haláluk ]). Azt gondolom , az Újat , mint olyat a tévécsatik jelentik , mert azok , akik azt mondják , "letöltöm", csak azt töltheti le , amiről már hallott , vagyis a múltat , az ilyennek az érdeklődési körébe nem kerül7 egy elsőfilmes filmje pl., de én ezt 11 kaTEgóriában "nyomom"túl a 800. VHS kazimon .

Mármost nékem van egy nagy kedvencem , a Stanislaw Lem ( lásd itTEni rovat ), akinek a műveinek a 99 %-át olvastam ( amikben benne van a Summa technologiae is és a Tudományos fantasztikus irodalom és futurológia is...). Ember  az éleTE legvégén krokikat írt , és a Sexwars nevű könyvében azt írja , ott csökkent jobban az IQ , ahol nagy a tévézés . 

Majd mondja , hogy a prolis műsorok nézése az oka .

Azt gondolgatom , hogy ez egy tyúk-tojás probléma , de tény , hogy az emberek butulnak . Ez az az ok , amire ott utalni szerettem vón . Köszönöm szépen , hogy  : Vagy . 

 far severö sapirico ( az artportalban Sebeő talán )

Előzmény: vurugya (242)
CiniKuss Creative Commons License 2022.06.12 0 0 246

"azt, amit enélkül is tud a józan és értelmes ember."

 

Örülök a véleményednek, mert egy józan és értelmes embernek ezeket tudni kellene.

A tapasztalatom (pontosabban a téma szakértőinek) azonban az, hogy a köztudatban mindezek egyre kevésbé ismertek. Minél fiatalabb a korosztály, annál inkább - fogalmazzunk úgy - köpnek rá. A "mai világban..." frázist emlegeti már régóta sok szülő és nagyszülő. A megkérdezettek jelentős része a mi - idősödő, nyugdíjban vonuló, vagy nyugdíjas - generációnkban is csak legyint, noha ők még a szüleiktől más életviteli tanácsokat vettek át.

 

A botrányosság abból fakad, hogy ezeket a "tudni kellene" elveket a fiatalság már tudni sem akarja (kevés kivétellel), és szembe megy velük az élethelyzetekben a viselkedésükkel. De most nem moralizálásra, nem szakadékszintű korosztályi ellentétre akarok kitérni. Inkább arra. hogy több generációs következményként az elmúlt 50 évben elterjedt a nyugati társadalmakban egy olyan mentális helyzet, amelynek az egyik - jól tapasztalható - végpontja éppen a trollkodásban (nem csak a nullázásnál) nyilvánul meg, melynek kapcsán valóban első látásra nem láthatunk komoly összefüggéseket.

 

A helyzet sokkal összetettebb, mint amire számítunk, ne nem megérthetetlen. Az előzőekben némi ízelítőt adtam abból az ismeretanyagból, amely nemhogy koránt sem teljes, hanem inkább csak arra a kérdésre vonatkozik, hogy miként kerültem erre a területre. Amennyiben felcsigáztam valamennyire az érdeklődésedet, akkor tudom tovább folytatni újabb szemelvényekkel, amelyek ismeretében lassan összeállhat a kép.

 

Most csupán pár szó (de közel sem teljes kép) a trollkodásról. Ehhez szükség lehet némi mentálhigiénés ismeretre is. Ez az oldala a létünknek ismeretek szempontjából nagyon háttérbe van szorítva a közgondolkodásban.

 

Észrevehető, hogy a trollkodó bejegyzések általában idegesítőek, sőt gyakran fájóak lehetnek. A fájdalmakat többnyire néhány - jól begyakorolt - mechanizmusa a trollnak okozza (pl. leértékelés, passzív agresszió, érzelmi zsarolás, stb.) és a mindennapi kapcsolatainkban is mind gyakrabban előfordul. De mi okozza, hogy ilyet ír be? Mi az, ami - szinte kényszeresen - erre sarkallja. Pszichológiai előnyről beszél a szakma, de mi ez az előny, hogy úgy érzi "ezt kell tennem". Gonoszság? Egyáltalán NEM!

Az mindenképpen hozzájárul, hogy a mai ember többsége jelentős önértékelési problémával küzd (amelyet a trollkodók benne tovább erősítenek). De most vegyük alapul az Anna Lembke féle videót. A számos könnyű élvezeti forrás által felborul a dopamin "mérleghintánk", és vágyainak megvannak ugyan, de amikor cselekedni kell, egy bénultság érzet áll elő. Arra már nem jut elég hormon, hogy meg is tegyük amit akarunk. Úgy véljük, "fel kell töltődnünk". (persze ez az állapot évek, vagy esetenként évtizedek alatt állhat be). Egy valós példát hozva a pornó területéről: Egy református lelkész vallott magáról, aki - mint a drogos - belecsúszott a pornóba, hogy annyira tehetetlennek érezte a munkájában már magát, hogy "feltöltődésként" a képernyője sarkában állandóan ment egy szexfilm. Dopamin kellett, és így megkapta.

De mi van, ha nincs forrás, ha nincs valami nass, vagy egyéb élvezeti bomba (pl. buliban energiaital ez)? Egy stressz reakció játszódik le a kudarc érezte esetén (abban kortizol, meg adrenalin hormon termelődik). Nos, a szervezet a stresszre többnyire az alábbi három közül választ (ez állatoknál is pont így működik): menekülés, támadás, lefagyás. Ebből a támadás az, ami a jelen esetben előáll, ami haragra gerjedéssel indul. A harag komoly energiát tud felszabadítani, bár "rossz tanácsadó", azaz meggondolatlan és gyors (impulzív) cselekedetet generál. S ilyen módon, kerülő úton dopaminhoz jutunk. S feltörő tehetetlenség érzetünket csillapítjuk vele, amely tehetetlenség a háttérben előhozza az alacsony önértékelésünket is, tehát gyorsan azt csillapítjuk vele. Ezt kiválóan végre tudjuk hajtani pl. mások leértékelésével, fikázásával, mert ettől magunkat többnek fogjuk érezni.

Automatikusan, a tudatba alig bekerülve zajlik ez le, s a troll nem is sejti, hogy trollkodik, hanem azt érzi, hogy cselekedni tud. A begyakorlás gyakran serdülőkorban zajlik le, s maradandóan működő személyiségzavart tud okozni. De bizonyos dolgok már kisgyerekkorban is előbukkannak.

 

Bocsánat az összetettnek látszó magyarázatért, és való igaz, hogy a fentiek szerint mintha úgy működnénk mint egy bonyolult gép. Az agy és hormonkutatások szerint a folyamat még ennél is bonyolultabb, szerencsére én nem is mélyedek oly mértékben bele. De műszaki végzettségem okán megszoktam az összetett működésű szerkezetek logikáját, és e témakörben, ez számomra viszonylag megy (míg egyes más területeken meg én vagyok bajban a megértéssel).

 

(S mi köze van ezeknek a szerelem hormonokhoz? Jó kérdés!)

 

 

 

 

Előzmény: vurugya (245)
vurugya Creative Commons License 2022.06.12 0 0 245

Megnéztem a videókat, ezekhez a mondataidhoz csak igen kevés közük van:

 

"Az ekképpen  kiteljesedő jelenségeknek nagyon mély (szinte botrányos) oka van. Újabban pont ezzel foglalkozom. Hogy mi az ok? Az egy hatalmas poén, de egyáltalán nem nevetséges. Ide le sem írom, mert az végképp nem ide való. És szégyenlős hallgatás övezi."

 

Ezt a trollkodó nullázás jelenségével kapcsolatban írtad a másik rovatba.

???

A videók érdekesek, mert biológiai alapon magyarázzák azt, amit enélkül is tud a józan és értelmes ember.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!