Keresés

Részletes keresés

yxc123 Creative Commons License 2009.01.03 0 0 24

Szerintem:

 

1. Identitászavarban voltak a szervezők. Ez nem egy újévi kocert volt, hanem Mága-buli.

2. A hangosítás olyan mértékben volt katasztrofális, hogy szerintem joggal kérhetné vissza a pénzét aki fizetett a jegyért. A koncert első műve szinte elviselhetetlen volt. A további részben aztán jelentősen javítottak a helyzeten, így a második félidőben már majdnem elérte azt a szinvonalat, ahogyan hajdani uttörőavatásomon szólaltak meg a lelkesítő dallamok. Egyszer úgy begerjedt a rendszer, hogy belefájdult a fülünk a sípolásba.

3. Mágát éppen hogy csak szenté nem avatták a műsorvezetők a szövegben. Nagyon nevetséges volt, vagy inkább pestiesen: ciki.

4. A Vivaldi hegedűverseny popritmusban történő tuc-tuc feldolgozásésrt és annak előadásáért minden abban résztvevőnek büntetésül két órán keresztűl kellene hallgatnia amint Kiszel Tünde Mozart áriákat énekel.

5. Nevetséges volt, hogy Mága azt mondta az előadás végén: 12000 ember állva tapsol. Már a finálé előtt a gyengébb idegzetűek és a zenéhez értők elkezdtek szállingózni kifelé és gyakorlatilag még a szinpadon voltak a szereplők, amikor a csarnok fele már üres volt. Akik maradtak nem azért álltak, hogy tapsoljanak, hanem azért, mert ülve nem lehet menekülni.

6. Túlságosn hosszúra nyújtották a rendezvényt. Kevesebb, kicsit nagyobb gonddal, több lett volna.

7. Király volt, amikor a szinpadról szembereflektoroztak. Azután percekig semmit nem láttam. De amilyen amatör volt az egész szervezés, különösen a hangosítás, el tudom képzelni, hogy ez is csak egy baki volt.

8.Mindehez képes a jegyek meglehetősen sokba kerültek!

 

Összeségében: parasztvakítás!

Gugu_m Creative Commons License 2009.01.02 0 0 22

Sziasztok, én az egész családdal voltam jelen, és meg kell mondjam, sajnos nagyot csalódtam. Persze a fellépők munkássága, és tudása nem kérdőjelezhető meg (ebből a szempontból kitettek magukért) de a kevesebb sokkal több lett volna. Kaotikus volt a műsorrend, nehéz volt akármilyen utazást is felismeni benne.

Mi a hátsó ívben az olcsóbb helyken ültünk, és nyugodtan mondhatom, a hangosítás kritikán aluli volt. Egyszerűen miután magam hifista vagyok nyilvánvaló volt, hogy gagyi felszerelést használtak, ezeken spóroltak. Minden tartomáynban szenvedtek a hangsugárzók, és zavaros hangképet adtak. A magasak sehol nem voltak szépek, pedig az előadók képességeit ismerve, pont erre lett volna szükség. Ha rövidebb, fókuszáltabb a műsorrend, és minőségibb a hangosítás, könnyen lehet hogy tetszett volna a produkció, de így ebben a formában sajnáltam rá a pénzt... az meg számomra végképp nem érhető soha, hogy ha ennyi bevétel van a jegyekből, és szponzor van vagy 30 db, akkor hogy történhet meg, hogy akármin is spóroljanak, és nem a legkomolyabb fény, és hangtechnikát használják, Plusz miután az elején még borzasztóbb volt a hangosítás, miért nincs ez egy főpróbán rendesen összehangolva... Na mindegy... nem bosszankodom, és csak remélni tudom hogy Presser Pici nem okoz csalódást, mert oda majdnem a legdrágább jegyet vettem...

merchanter Creative Commons License 2009.01.02 0 0 21

"Csak" Lakatos Krisztián volt ott a Megások közül. Egyébként nem volt az a sznobbuli, hacsak a cigányzenét és a klasszikusokat nem nevezzük annak. Sajnos Kerényi miatt lett az egész musical- és operett szagú, ő a diri az operettben, és ez volt az egyik 12000 embernek szóló PR fogása. (money money money) Sajnálom, hogy itt is tőle bűzlött a hal. Kérdés, hogy az ő ötlete volt-e a már említett kultusz-program is... valószínű, mert ő volt az esz rendezője... Ajánlom figyelmetekbe a következő oldalt:

http://lapforum.lap.hu/musical/kmg_kerenyi_miklos_gabor/15879160?PHPSESSID=90a67e294cf7a4fcfeeedaa010265f80

 

Különös tekintettel Kuksi 255. üzenete ami érdekes.

Előzmény: Törölt nick (20)
gyiko1975 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 19

Merchanter összefoglalása nagyon tömör volt és a lényeget fogalmazta meg, a világítás és a hangosítás szörnyű, borzasztó volt - szintén a küzdőtéren foglaltam helyet - és már az első dalok után azon kezdtünk el gondolkodni, hogy menjünk, ebből ennyi elég volt. Azután maradtunk, többek között bízva abban, hogy a hangosítást sikerült javítaniuk, mert elkezdtek ide-oda mászkálni, a panaszok eredményeként. A dalválasztás nagyon jó volt, külön gratula ehhez a rendezőknek, Mága Zoltánnak, viszont az őt körülölelő "személyi kultuszt" éppen neki kellett volna a leghamarabb leállítania! Valóban már évek óta vágyunk arra, hogy létrejöjjön, egy a Bécsi Újévi koncerthez hasonló csoda a kezdeményezés remek, a dalválasztások különlegesek, sőt jobbak mint a sógoroknál, de van még mit javulni. Talán a helyszínen is változtatni kellene, mert sokkal jobb lenne egy kisebb, emberibb, ugyanakkor akusztikailag kiemelkedőbb terem - az Arénában egyébként egy pár nappal korábban a Gospel koncerten is csalódtam, hasonlóan szörnyű volt a világítás, a rendezés, a kivetítők alkalmazása, ahogy most is hagyott kívánni valót maga után - bár akkor legalább a hangosítás jobb volt.

Szóval a hibák ellenére maradtunk és nem bántuk meg, mert a Velencéig tartó erősen rázós utazást követően, sikerült jelentősen javulnia és élményt nyújtania az eseménynek, az "út" kisimult és nagyon jók voltak a dalok, külön köszönet a Pacsirtáért :-) jövőre is szeretettel várnánk egy ilyen élményt - kicsit jobb csomagolásban!! Továbbá az esemény weboldaláról hiányolom a fórumot, ahol a negatív észrevételekből esetleg tanulni lehetne vagy reagálni rá.

merchanter Creative Commons License 2009.01.02 0 0 18
ja, és még annyi. ha kevésbé profit-orientált lenne a vállalkozás, magasabb színvonalat is elérhettek volna. (gondolok itt a helyszínválasztásra.) 12000 ember volt jelen, egy mindenre kiterjedő főpróba (nem a színpadra, hanem a nézőre koncentrálva) kihozta volna a gondokat. Azért a pénzért, amennyit elkértek a jegyekért ez lett volna a minimum. Nem kell "hülyére" venni a nezőt.  ha ezt kisebb helyszínen hozták volna létre, valóban kevesebb lett volna a bevétel, de nem biztos, hogy a mostani 12000 még egyszer el fog menni egy ilyen újévi koncertre. Majd megnézi inkább a TV-ben...
merchanter Creative Commons License 2009.01.02 0 0 17
Mivel eddig senki nem írt magáról a koncertről, így első kézből tőlem hallhattok róla. Véleményem szubjektív, noha a jelenlevők igen kulturáltan tűrték a koncerten történteket, biztosan sokan egyetértenek a hozzászólással.

El kell, mondjam elöljáróban, hogy a koncerten fellépők igen magas színvonalat képviseltek. A zenei anyag eléggé úgy volt összeválogatva, hogy a nagy népszerűségnek örvendők mellett legyenek csemegék is. Volt klasszikus, musical, operett, cigányzene, klezmer, Lakatos Krisztián My Way-e, stb. Az előadás egy világ körüli utazásnak volt aposztrofálva, Európából a tengeren túlra - Bécstől, New Yorkon át, Tel Avivig, - majd vissza Budapestre.

A zenei anyag nagyszerű volt. Két problémát említenék, ami viszont a nézőket, legalábbis akik a „küzdőtéren a kameraállások körül ültek – ezért is szubjektív a vélemény – nagyon lehangolta, és rettenetesen elrontotta az élményt.

1., a hangosítás CSAPNIVALÓ volt! Az első órában tiszta visszhangos volt minden. Nem lehetett egy szót sem érteni abból, ami a színpadon elhangzott. Többen felálltak, oda mentek a keverő pulthoz és kérték, hogy szedjék le az echo-t, erre végre lekapcsolták a középső sugárzókat, így legalább érteni lehetett a szavakat, valamennyire élvezni lehetett az előadást. A hangosítás ezek után sem volt tökéletes, de legalább nem volt szörnyű. Viszont kétlem, hogy Mága Úr ilyen megalkuvásra akarta kényszeríteni a nézőit… Ha esetleg Ő is elolvassa ezt a „comment”-et, üzenem, hogy ezt a csapatot ne alkalmazza többet, elrontották az egész előadást, és az emberekben olyan keserű szájíz maradt, ami nehezen feledhető, még akkor is, ha maga a koncert nagyszerű volt.

2., A világítás valami iszonyúan szörnyű volt. Mintha egy dilettáns csavargatta volna a gombokat. Nem értem, hogy lehet ennyire únprofi csapatot alkalmazni. Hol elvakítottak minket, hogy bekapcsoltak olyan lámpákat, melyeknek semmi funkciójuk nem volt, nem illett a színpadi képbe!

Hogy jót is mondjak.

Ami nagyon megkapó volt: Németh Anikó hegedű- művész és magán énekes torkában valami elképesztő, hogy mi rejlik. Olyan „üveghangot”, amit ez a hölgy ki tud adni magából, még életemben nem hallottam. Borsódzott a hátam, amikor az Operaház Fantomjának híres „dalát” énekelte. Szenzációs nő!!! Gratulálok a választáshoz és neki is a teljesítményéhez!

Bangó Margit egyszerűen betöltötte az egész arénát! Olyan magával ragadó előadó, aki feledtetni tud minden rosszat. Zseniális volt! Dolhai-Janza kettős megint csak jó választás volt, bár kicsit furcsálltam a 2in1 szerepüket, ui. ők voltak a műsorvezetők és számos zenei darab előadói is. Nagyszerű tehetségek, és sajnálom, hogy Dolhai Attila első számából semmit nem tudtuk élvezni a szörnyű hangosítás miatt, no meg a gyermekkórusból sem hallottunk semmit. Lakatos Krisztián akkora szimpátia-tapsot kapott, mint senki más. Ő az igazi nyertese a Megasztárnak, még, ha mások nem így gondolják… Szakcsi egy „állat” a szó jó értelmében. Amit ki tud hozni egy zongorából…

Mága Zoltán egy nagyszerű művész. Nem kell és nem is lehet máshoz hasonlítani. A közönséget szórakoztatja és kész. Nekem sok volt a „Mága-kultusz” a kivetítőn. Mága Z. a családi fotón, aztán az ovis Zolika, Zolika már a 100 tagúval hegedül, Zolika fellép itt, fellép ott, MZ a keresztapa, a zenei nagykövet, a lovag , a satöbbi. Szerintem lehetett volna ezt diszkrétebbre venni. Ne róla szóljon, tudja mindenki, mert elmondták, az ő neve fémjelezte az egész estét, nem kellett volna ennyire körül ajnározni. Nem tetszett ez a része az estének.

A fellépő művészek tehát egytől-egyik nagyszerűek voltak. Kerényi Miklós Gábort nem kértem volna fel az est rendezésére, szerintem ezt egy  olyan profinak kellett volna csinálnia, aki nem színházi körülményeket akar létrehozni az Arénában, hanem az Aréna körülményeit figyelembe véve alkotott, szervezett volna egy mindenkit megmozgató estét. Sokkal többet ki lehetett volna hozni a helyből. Még annyi, a majd 4 óra egy fém széken (mondom, küzdőtér!) nem volt  valami felemelő. De hát máshova nem volt hely… Ennyi. Alapjában véve, ha a technikai zűröket megoldják, és kicsit szolidabbra veszik a figurát egy nagyszerű újévi hagyományt tudnak létrehozni. Köszönöm a figyelmet.

Előzmény: yxc123 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.02 0 0 16
Ööö... sietek tisztázni, hogy egyiket sem hallgatom szívesen, Edvin Marton bedobása mintegy jelzés volt arra nézvést, hogy hihetetlen bár, de van hasonló, aki még nála is rosszabb. (Persze nyilván mindkettő tud hegedülni, maga a főprodukció rossz, amit csinálniuk kell, tudásuknak kb. egy százalékát használva ki.)

Ennélfogva a nagy eseményen sem voltam jelen, viszont bízvást állíthatom, hogy enélkül is helytálló, szakmailag alátámasztott véleményt vagyok képes formálni.

Köszönöm, hogy elmondhattam.
Előzmény: yxc123 (15)
yxc123 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 15

Magáról az eseményről semmit nem mondtál. Pusztán azt jelentetted ki, hogy Te szívesebben hallgatod az egyiket, mint a másikat. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy erről a koncertről kinek mi az utólagos véleménye.

 

Én ingyen jeggyel mente be, és ha fizetnem kellett volna érte, meg sem veszem a jegyet.

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.02 0 0 13
Én például értek hozzá, és azt mondtam már az elején, hogy inkább Edvin marton. Ezzel szerintem megmondtam mindent.
Előzmény: yxc123 (12)
yxc123 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 12
Lehet, hogy jobban értenek hozzá, mint én.
yxc123 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 10
Van, de szertném tudni, hogy ez mennyiben az én téves megítélésem, és mennyiben megalapozott kritika.
yxc123 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 8
Meglehet, de én mégis kíváncsi lennék rá, hogy azi ott volt, annak mi a véleménye.
yxc123 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 4
Hát, voltak ott vagy tízezren.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.02 0 0 3
Szerintem nem látta senki.
Előzmény: yxc123 (2)
yxc123 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 2
Én arra lennék kívácsi, hogy akik látták, mit gondolnak az eseményről.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.02 0 0 1
Edvin Marton akkor már inkább.
yxc123 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 0
Nagyon kíváncsi vagyok mások vélémenyére, nekem voltak kifogásaim.
yxc123 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 topiknyitó
1-én este a Budapest Sporcsarnokban volt Mága újévi koncertje sok meghívottal. Milyen volt? Kinek mi a véleménye róla?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!