Keresés

Részletes keresés

venuto Creative Commons License 2011.04.05 0 0 232

Szia , Ági . 

Melyik  galaktikában ?  Kapható  valahol ? 

Előzmény: Csimpolya (222)
-g101- Creative Commons License 2011.04.02 0 0 231

Az antikvarium.hu-n csak előjegyezni lehet. Az meg nem sokat ér. Az egyik legrosszabb használtkönyvekkel foglalkozó oldal. A regikonyvek.hu és a bookline amin érdemes nézelődni néha, na meg a vatera. Vaterán sokszor találkoztam már a Stalkerrel, de általában mindig jó drágán adták. A halott alpinistából viszont most is látok ott négy példányt párszáz forintért.

Ha meg már itt vagyok, akkor elárulom, hogy nekem van egy Kárhozott Város példányom, hibátlan újszerű állapotban. 3000 Ft-ért eladom, ha valakinek kell. g101@freemail.hu

Előzmény: Csimpolya (230)
Csimpolya Creative Commons License 2011.04.01 0 0 230

A Stalkert hirdeti az antikvarium.hu, két példányban is megvan, megrendelhető.

Jól emlékszel, valóban Fogadó a Halott Alpinistához a cím. Igen, megvan filmen is, de azt sajna már nem tudom,  hol is található.

Előzmény: flipper1 (229)
flipper1 Creative Commons License 2011.04.01 0 0 229

Bocsi: Stalkert könyv formájában meg kapom valahol ?

Volt egy olyan filmjük is ami egy síparadicsomba játszódott , rossz időben és valami robotok is szerepeltek benne emberi külsőben...

Esetleg ennyiből tudná valaki? Fogadó a halott alpinistához volt a címe, vajon meg van valahol filmen??

Köszi

Csimpolya Creative Commons License 2011.02.14 0 0 228

Befejeztem a Menkülési kísérlet c. könyvet. Két kisregényből áll, az egyik Távoli Szivárvány, a másik a Menekülési kísérlet címmel jelent meg. Az első a Szivárvány bolygóról szól, ahol igen érdekes kísérlet folyik a null-áthelyezés témájában. Sajna, a kísérlet "mellékhatásaként" föllép a Hullám, ami többé-kevésbé elpusztít mindne útjába esőt. Menekülni kellett, és azt kellett eldönteni, ki megy, ki marad. Eltekinte a technikai résztől, nem sokban különbözik attól, mintha a Föld bolygón árvíz vagy vulkánkitörés elől kellene menekülni.

A másik sokkal érdekesebb, legalábbis számomra, itt már megvalósult a null-áthelyezés, a bolygófelfedezés már-már turisztika. Ebbe a világba érkezik egy különc utazó, és rábeszél két fiatalembert, hogy ők hármasban induljanak új helyet keresni. Sikerül is felfedezni egyet, valami undok diktatúrával.

Akár a Nehéz istennek lenni-ben megint felmerül a beavatkozni vagy nem beavatkozni kérdése, de a két fiatalember nem állja meg, és segíteni próbál. Ahelyett, hogy rábízná a hivatalos kapcsolatfelvevőkre. Akár ne is mondjam, több rosszat tesznek, mint jót. Itt is szerepelnek a Vándorok. Elég felelőtlen népség, szerteszét hagyja a gépeit. Ez viszont a Piknik a senkföldjén-re hasonlít. Ezzel együtt állítom, nagyon is érdemes elolvasni.

A végére is akad meglepetés, de nem lövöm le az összes poént.   

Csimpolya Creative Commons License 2011.02.06 0 0 227

Igen, megjelent, meg is vettem az Alexandrában, most kezdtem el olvasni.

Előzmény: venuto (225)
Csimpolya Creative Commons License 2011.02.06 0 0 226

Ami az Ogg második bolygóját illeti, 1980 májusában dedikálta nekem a szerző, amikor résztvettem egy író-olvasó találkozón. Azt hiszem, már elévült, ezért bevallom, ezt a kötetet a könyvtárból loptam. Emlékezetem szerint a szerzőnek ez tetszehetett, mert igen jót mosolygott rajta.

Viszont akkor elmondta, hogy a társadalomrajzot az asszír birodalomról mintázta, és az is emlékeztet rá, hogy ez a birodalom attól omlott össze, hogy túl sok katonája és túl kevés földművese és iparosa volt. Az őket pótló rabszolgáktól pedig nem lehet minőségi munkát várni.  Mint látható, ennek harminc éve volt, ennyire emlékszem belőle.

Igen, láttam a filmet, tetszett is.

Előzmény: venuto (224)
venuto Creative Commons License 2011.02.06 0 0 225

Megjelent az a könyv , Ági ?

Előzmény: Csimpolya (222)
venuto Creative Commons License 2011.02.06 0 0 224

Én is TErvezem a Galaktika 5-ben a 3 főművet megint elolvasni . Most olvasom megint  a Lengyel Pétertől  az "Ogg második bolygója" c.  jefremovi hangvételű akármit . Kíváncsi  vagyok in concreto  a saját  változásaimra . De  nem nagyon van időm 2X olvasni el valamit ( ezalól  csak  az életem legjobb , Legfontosabb  műve  kivétel , az Isteni színjáték Dantétól ).Remélem , jól vagy , Ági . A  lakott sziget c. filmet megnézTEd azóta ?

 

Az én könyvemnek , a  Yestemnek, 4 olvasója van , mind  Nő .

 far severö sapirico

Előzmény: Csimpolya (221)
AMIKIA Creative Commons License 2011.01.12 0 0 223

Kedves Venuto!

Most olvastam egy 2008-as bejegyzésedet a sci-fi klubról és Mikes Tamásról. Ebben említetted, hogy vannak felvételeid az előadásairól. Nekem Tamás 1964 és 1970 között jó barátom volt, amíg rá nem jöttem, hogy jelent rólam a BM-nek. Ma már nyilvánosságra került, hogy egészen 1989-ig volt a III/III-as osztály informátora.

Én soha nem tudtam rá haragudni, inkább sajnáltam, mert miután 1960-tól majdnem három évig börtönben volt röpcédulázásért, teljesen tönkre tették az életét.

Viszont elkezdett érdekelni Tamás "lelke", hogy miért is vállalta a besúgást, és - főleg - miért csinálta olyan lelkesen és kreatívan, ahogy az a jelentéseiből látszik. Ezért elkezdtem minden rá vonatkozó anyagot gyűjteni. Ha volna rá mód, szertném megnézni róla készült felvételeidet. Címem: andor.mihaly@t-online.hu

Csimpolya Creative Commons License 2010.10.14 0 0 222
Az e havi Galaktikában láttam egy új Sztrugackij kötetet, Menekülési kísérlet címmel, most először jelenik meg magyarul. Érdeklődéssel várom.
Csimpolya Creative Commons License 2010.08.25 0 0 221
Újraolvastam a Bogár a hangyabolybant. No meg a szerző utószavát is, amiben azt írja, hogy az egyén kiszolgáltatottságát ábrázolja a társadalommal szemben. Pedig ez egy mai szemmel nézve ideális társadalom. És, mint legtöbbször, most is minimum két oldala van az éremnek. Derék főhősünk kissé túlzottan szeret más/ok felett rendelkezni. Talán ezért kedveli a nagyfejűek népét, nekik nem nagyon tud imponálni. Viszont egy kislányt a saját tulajdonának tart, és az állatok közül is csak egyet ismer el magával egyenrangúnak, azt is elzavarja később.
Egyszóval: a könyv elolvasása után több a kérdés, mint a válasz, de éppen ez a jó benne!
Ghanima Creative Commons License 2010.08.25 0 0 220
Lehet, hogy csak nekem új, de jobb többször, mint egyszer sem: újra megjelent a Nehéz istennek lenni! Csak kirakatban láttam, nem tudom, "vele van-e" A hétfő szombaton kezdődik", de sajnálnám, ha nem - kivéve, ha azt külön akarják kiadni.
venuto Creative Commons License 2010.07.14 0 0 219
Újra akarom olvasni a Sztrugackij Mûveket . Olvasókörhöz keresek barátokat . Helyszín a Keletinél . Jelentkezés személyesen emilben .
far severö sapirico ( lásd : mek.oszk.hu )
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.31 0 0 218
Úgy érzem, vannak bizonyos párhuzamok a Piknik az árokparton és a Bogár a hangyabolyban között. Mindkettőnél egy civilizáció működésének vagyunk nem is kissé értetlen szemtanúi. Az viszont nem baj, hogy nincs agyonmagyarázva, legalább némi teret enged a fantáziának is.
Előzmény: nightwish (217)
nightwish Creative Commons License 2010.05.31 0 0 217
Elolvastam, és ha röviden kellene jellemeznem, azt mondanám: érdekes volt, gondolatébresztő, ugyanakkor kissé homályos is, ami bizony bosszantott. Arra gondolok, hogy van egy csomó kérdés, amire nem derül fény. (SPOILER! Hogy csak párat említsek: Mit jelent a ZS tetoválás? Mi a szarkofágban talált embriók/egyedek feladata? Egyáltalán, miért rejtették el azt a szarkofágot annak idején? SPOLIER VÉGE!)

Ez tehát nem tetszett annyira. Ami viszont igen: örültem, hogy Kammerer visszatér, még ha kissé passzívabb szerepben is, mint a Lakott szigetben. Kellemes meglepetést jelentett rádöbbenni, hogy Sekn (SPOLIER! azoknak a Nagyfejűeknek az egyik tagja, akiket Kammerer és társai fedeztek fel abban a föld alatti bunkerben a Lakott szigetben. SPOILER VÉGE!) Nagyon tetszett az a különös bolygó, amit Sekn és Abalkin együtt jár be. Azok a részek szvsz különösen erősek. Újra rá kellett jönnöm, hogy a testvéreknek jó érzékük van a általános pusztulás, hanyatlás, széthullás ábrázolásához - bizonyos bekezdések olvastán a Stalker rémlett fel.

Az utószó szintén érdekes volt, és részben - de nem teljesen - eloszlatta a hiányérzetemet. Borisz leszögezi benne, hogy szándékosan nem adtak választ minden felvetett kérdésre, és azokra az olvasónak magának kell megtalálnia a megfelelő választ. Elárulja azt is, hogy (SPOILER! Abalkin nem valamiféle gonosz program hordozója, hanem csak egy szerencsétlen sorsú átlagember, aki valami olyasmit tudott meg magáról, ami teljességgel kizökkentette SPOLIER VÉGE!). Azt is leírja, hogy igazából nem krimit akartak írni, hanem egy tragikus történetet, amely a titkosrendőrség működésének negatív következményeiről szól. És persze a versikéről is viszonylag hosszan és szórakoztatóan mesél, engem leginkább azok a részek fogtak meg.

Összegezve tehát: egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam, de ha valamivel több konkrét információt kaptam volna a végére, kisebb hiányérzet marad bennem. Nos, ennyi.
Előzmény: Csimpolya (216)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.30 0 0 216
Kiváncsi vagyok, mi lesz a véleményed!
Előzmény: nightwish (215)
nightwish Creative Commons License 2010.05.30 0 0 215
Kb. a Bogár... 2/3-ánál tartok. Ha befejezem, részletesebben is beszámolok!
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.23 0 0 214
Nem szándékoztam megvenni, mert a Metagalaktika kiadásában már megvan. De ha ez a teljesebb kiadás, akkor persze rohanok megvenni.
Előzmény: kémember (213)
kémember Creative Commons License 2010.05.22 0 0 213
Na, megvan a Bogár a hangyabolyban. Kíváncsi vagyok, mennyivel több, mint amit már olvastam.
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.06 0 0 212
Pár link:
http://www.imdb.com/title/tt0430048/

http://nagywouk.sfblogs.net/2009/05/19/egymilliard-evvel-a-vilagvege-elott/
Csimpolya Creative Commons License 2010.01.05 0 0 211
Jól emlékszel, igen ebben vannak!
Előzmény: freesleep (210)
freesleep Creative Commons License 2010.01.04 0 0 210
ebben vannak a harcimacskák?
Előzmény: Csimpolya (46)
március 15. Kristóf Creative Commons License 2009.12.27 0 0 209

Érdekes? :) Talán csak a név azonosság, meg hogy az is egy bolygó. Ennyi erővel már a Pandora-szelencéjét is említhették volna, amire valóban utal a név, mert nem szabad kinyitni amit nemszabad kinyitni! :) A film azonban remek, érdemes megnézni nem a fanyalgókra hallgatni. A tvs, netes reklámok nem adják vissza a mozis 3D élményt. A 166 perc nem tűnik sehol unalmasnak. A látvány meg remek!

A Sztrugackijék álltal lakott világ mindig kicsit túl van spilázva, belenéztem most a Stalkerbe(sikerült megszerezni! :)), de hát az Tarkovski hatása, a hosszú beállított képek, semmi akció és csak néma csend. Érdekes lenne egy más rendezőtöl még ha nem is amerikai, de valamivel több technikával.

Előzmény: Mikhael (207)
Csimpolya Creative Commons License 2009.12.20 0 0 208
Eddig nem terveztem, hogy megnézem, de ezek után újra kell gondolnom a kérdést...
Előzmény: Mikhael (207)
Mikhael Creative Commons License 2009.12.20 0 0 207
Érdekes, hogy az új csúcsfilm, az "Avatar" recenzióiban meg sem említik, hogy Sztrugackijék regényéből készült (http://en.wikipedia.org/wiki/Disquiet_%28novel%29).
Persze, kicsit átformázva...
venuto Creative Commons License 2009.12.07 0 0 206
Most írtam meg a levelet Néked . Köszönök mindent .
Még valami . Sok mende--monda van azt illetôen , hogy mikor melyik Sztrugackijt millen mértékben mikor deportálták avagy csak el lettek tiltva az írástól .Egy biztos , ezekkel ma , hogy már nincs kommunizmus , lehetne ( pozitíve ) "takarózni". Csakhogy . A hivatalos orosz sci--fi honlapon nem szerepel soha semmiféle utalásszerûség efféle eltiltásokra .
Mégis a Fogadó a halott alpinistához egy blôddzi , a cenzúra átverése , hogy újra írhassanak . Már semmi kkonkrétumra nem emlékszem rá , csak arra , hogy a IV. kerületi Fény Moziban láttam , és hogy siralmas . Feltûnô benne viszont az a figyelemreméltó teljesítmény , ahogy azt megkostruálták pontról pontra , hogy miképp nem szabad írni . Ezt Tette Szerb Antal és Karinthy is a New York Kávéházban, amikor fogadtak , hogy ki tud bélsárabb könyvet írni , de azzal a háttérfeltétellel , hogy a nyertesnek ki is kell adatnia . Szerb nyert , s így született az ô színvonalát Mesterien alulmúló Pendragon legenda . Szóval az az alpinistás pamflet-blôddzi csk mint a történésznek fog kelleni nékem . Meg aki szereti Arkagyijt meg a Boriszt .

far severö sapirico , tiszTEletTEl
Előzmény: március 15. Kristóf (205)
március 15. Kristóf Creative Commons License 2009.12.03 0 0 205

tisztelt venuto, válaszoltam kelt leveledre, de se pro se kontra nem jött vissza! :)

azóta megoldódott a felvetett téma?

 

Előzmény: venuto (202)
nayan00 Creative Commons License 2009.12.01 0 0 204
Mondjuk viszont a film és a játék között sok kapcsolatot nem tudtam felvetni :)
Előzmény: március 15. Kristóf (198)
Csimpolya Creative Commons License 2009.11.30 0 0 203
Ez sikerülni fog, a könyvet meg hozom. Csak kissé csodálkoztam, mert az előadások általában este hat órától, szinházak meg hét órától kezdenek.
Előzmény: venuto (202)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!