Keresés

Részletes keresés

disznopasztor Creative Commons License 2007.05.10 0 0 100
Az olvasottak alapjan szarul!
Előzmény: mammamija (99)
mammamija Creative Commons License 2007.05.10 0 0 99
Megáll az eszem:((
HOgy áll most a helyzet?
Előzmény: csokigombocz (94)
csokigombocz Creative Commons License 2007.05.10 0 0 98

szerintem vard meg mig meglesz a haz hasznalatbaveteli engedelye es tisztazodnak a tulajdonviszonyok. mert lehet hogy nekem nem lesz lakasom, neked meg nem lesz uzlethelyiseged ha ez igy folytatodik.

 

az jo hir az, hogy nagyon kedves es tolerans szomszedaid lesznek akik szeretnek tobb mint ket even at 16%-os kamatokat fizetni a banknak es annyira nagyvonaluak hgoy meg csak meg sem erdeklodik hogy meg meddig. Es az se nagyon erdekli oket, mikor lesz a nevukon az ingatlan, meg mikor lesz hasznalatbaveteli engedely. Persze, tudom, ket honap mulva. :)

 

tenyleg mi is van az apeh altal bejegyzett vegrehajtasi kerelemmel? Csekelyke 270 milliocska, tenyleg? Es vajon mert van az a haz tulajdonlap masolatan?

 

szoval sok sikert kivanok mindenkinek.

szodagep Creative Commons License 2007.05.09 0 0 97

Tisztelt Lakók!

 

A 114 szám alatti iroda-, üzlethelyiség után érdeklődnék. A kifüggesztett telefonszám nem elérhető. Tudnak-e segíteni abban, hogy kitől lehetne megvásárolni vagy bérelni azt a helyiséget.

 

Köszönettel,

 

ERcsi ZSolt

70/451-5050

cimbóka Creative Commons License 2007.04.22 0 0 96
Kívüállóként, bár a díszes társaságot szintén megtapasztalva egy másik háznál: megértem az indulataidat. Kétségbeejtően közönyösek az emberek, még ha a saját ügyeikről van is szó. És meglepő módon az egyébként okos emberek sem különbek. Sajnos. Nem látnak tovább az orruknál: azt hiszik ha van egy lakáskulcs a zsebükben, hogy nagy baj nem lehet.
PEDIG DE! :-((
Előzmény: csokigombocz (95)
csokigombocz Creative Commons License 2007.04.21 0 0 95

bocsi 2005

 

nagyon aktiv vagyok ma

csokigombocz Creative Commons License 2007.04.21 0 0 94

na, kiszamoltam hogy 2006 januarja ota tobb mint 1 millio forintot fizettem az otpnek hiteltorlesztes celjaira.

 

csak osszefoglalaskeppen kozlom,hogy a haz befejezeset a szerzodesben 2005 augusztusara igertek. Ehhez kepest ugy ahogy meglett 2006 marcius aprilisra -mondjuk mar januarban at akartak adni, ugy hogy a felsobb emeletek meg nem voltak keszen.

 

A lakhatasi engedely meg nincs meg - gondolom a standard valasz most is az, hogy ok mindent megtesznek, de a Bonato..... de most mar sinen van az ugy es majd ket honap mulva meglesz.

 

kozben vannak remhirek, amiket a Forester cafol: eszerint nem jelentettek csodot, a Bonato nem tart igenyt a lakasokra, nincs vegrehajtasi hatarozat, a lakokat nem jelentettek fel az onkormanyzatnal hogy illegalisan laknak bent stb, stb.  Minden rendben van, meg csak ket honap....

 

 

idokozben ugy tudom tobb lakotars is erdeklodott, bement onkormanyzathoz, otphez, foldhivatalhoz.....de termeszetesen mindenhol felretajekoztattak oket, kulonben is remhireket terjesztenek. A remhirterjesztok annak a rendje es modja szerint elhallgattak, mint ahogy az illik, mert mert is terjesztenek remhireket.

 

sot volt radiomusor is, nagy visszhangja lehetett

 

jol is teszik, mert valahanyszor jon egy emil hogy csodot jelentett a forester, kilakoltatjak a lakokat, felszamoljak a ceget es a hitelezok igenyt tartanak kislakasomra, azutan sokaig nem tudok aludni. Mitobb hiszterikusan sirdogalok, de hat ez csak olyan noi dolog, mert is vettem lakast hitelre, mert is dolgoztam ot evet hogy meglegyen az onresz, mert is fizetem mint a kisangyal a 16 szazalekos kamatokat a draga otpnek.

 

 Ket honap mulva kiderul.

 

vagy nem

 

sokat nem tehetunk csak varunk, mert minek ugyvedet fogadni, foresterbefolyasmentes kozos kepviselot majd ok megoldjak, eddig is mindent megtettek hgoy meglegyen a lakhatasi engedely, nemdebar???

 

jo tanacs: LAKAST CSAK KULCSRAKESZ ALLAPOTBAN, LAKHATASI ENGEDELY TARSASAGABAN SZABAD MEGVENNI.

 

KIVETEL NINCS

 

koszonet nektek kedves szomszedaim hogy nagyfoku passzivitasotokkal es johiszemusegetekkel hozzajarultatotk eme aldasos allapot fentartasahoz. Orulok hogy benneteket nem aggaszt hogy az a lyuk amiben laktok (bocsanat, ez meg epitesi terulet, nem lakik senki sehol) az meg nem a tietek hivatalosan, a lakasnak foleg csak a terheit viselitek. Eladni nem lehet, hiteltol megszabadulni nem tudtok. Sot az se aggaszt hogy lehet hogy bukjuk az egeszet, es akkor agyo osszekuporgatott milliocskak, szia kislakas.

 

es csak keringnek a remhirek, szallnak az eterben, de jo nekunk, mert ket honap mulva, sot mar aprilis vegen, sot....

 

 

 

 

csokigombocz Creative Commons License 2007.02.12 0 0 93

Hello kedves szomszedok!

 

Minekutana immaron a lakasugyi menekultek kulfoldi taborat erositem, nagyon orulnek ha megosztanatok velem a hireket kislakasunkrol.

 

Csod? Kilakoltatas? Bontjak? Mi lesz? Mit teszunk?

 

Szerintem ha masert nem,  reszletezni kene a dolgokat a neten, hogy legalabb masok elkeruljek a Huszar Kalmant es a Bartok Attilat, es barmilyen olyan ceget, ahol ez a ket fedhetetlen es makulatlan hirnevu uriember tevenykedik.

 

 

Feltek toluk?

cimbóka Creative Commons License 2007.01.27 0 0 92
Kedves Pupid!
e-mail ment. Ha erre jársz és megnéznéd, az nagyon jó lenne!


Van valaki más is esetleg, aki konkrét dolgot tud erről a csőd dologról? Nagyon fontos lenne!!!!!!
Előzmény: pupid12 (91)
pupid12 Creative Commons License 2007.01.20 0 0 91
Tisztelt lakótárs! Én is sorstárs vagyok. Helyzetem nem teszi lehetővé, hogy aktívabban tegyek a saját tulajdonomért, de a múlt héten bementem a Semmelweiss utcai OTP-be, ahol közölték, hogy a Forester-Metropol csődöt jelentett és nem fejezi be a házat. Az OTP nem fizeti ki a fennmaradó részt ennek megfelelően. Az ügyintézőnő nem hivatalosan azt is közölte, hogy az OTP más építetőkkel tárgyal a befejezésről. Számomra a következő lépés az lesz, hogy egy ügyvéden keresztül az OTP-t megkeresem, mert valójában ők finanszírozták túl az építkezést akkor, amikor például 4 alkalommal is megrendeltették velem a felülvizsgálatot a folyósításhoz (azt sem kevés pénzért--természetesen). Nagyon sajnálom, hogy laközösségünk nem fog össze. Volt egy lakógyűlés, ahol inkább a szemetelésről beszéltünk, ahelyett hogy közös stratégiát dolgoztunk volna ki. Így nehéz. Mindenestre jelen helyzetben nem vagyunk tulajdonosok és egy darabig nem is lehetünk, még ha a lakhatási engedély megérkezik akkor sem, hiszen csődeljárás van. Sajnos ez még rosszabra is fordíthatja helyzetünket. Ez a fórum nem lenne rossz az aktív eszmecserére, de úgy látom, hogy ez sem működik úgy ahogyan kellene. Én mindenestre ezt is rendszeresen ellenőrzöm. Hiszen az információ az én érdekem is. Szerencsésebb Új Évet Kívánok mindőnknek!
lakó vagyok én is Creative Commons License 2007.01.18 0 0 90

Tisztelt OTP-s Lakótársaim!

 

Hadd tegyek egy javaslatot mindenkinek, hogy esetleg abból a rengeteg pénzből, amit az OTP-n keresztül hitelként magunkra vállaltunk, esetleg egy kis pénzt visszakaphassunk. Semmelweis utcai OTP fiókba menjetek be és tiltsátok le a hátralévő 5,10,15 %-otokat, azzal az indokkal hogy a Forester-Metropol Kft. súlyos szerződés szegést követett el (szerződésben, majd szóban többször is megígért lakhatási engedélyt nem szerezték meg), ezért nem járulunk hozzá a fennmaradó összeg kifizetéséhez.

A mi lakásaink terhére az OTP különböző cégeknek a fennmaradó összegből már kb. 10 millió forintot átutalt.

Remélem, hogy február eleje a lakhatási engedélyre valós dátum, mert szerintem ez pont olyan, mint a két Gazember eddigi igéretei.

 

Előzmény: lakó vagyok én is (89)
lakó vagyok én is Creative Commons License 2006.12.03 0 0 89

Szia

 

Én egyet értek veled maximálisan. Ezt nem nézhetjük tétlenül hogy ez a két gazember ezt megteheti velünk büntetlenül.Javaslom hogy jelentsük fel öket csalásért, sikastásért, hütlen kezelésért.(szerzödés szegésért a szerződésünk erre lehetőséget ad)

Szerintem a Bonató bíztos segítene az adatok összegyüjtésében pláne hogy Ök a legnagyobb hitelezöi  az FM-nek.

Keresük meg az OTP is és kérdezzük meg Öket hogy  ha mi mint építő közösség fejeznénk be az épületett akkor mi van.?

 

Előzmény: csokigombocz (87)
cimbóka Creative Commons License 2006.11.29 0 0 88

Ne haragudj, hogy beleszólok, de fenti urakhoz nekem is volt " szerencsém".

Amit javaslok: az INDEX fórum helyett, ha van benned elég energia, pláne, ha találsz magad mellé egy harcostársat, akkor szedjétek össze a tulajdonostársak elérhetőségét (Földhivatal- széljegy, vagy más módon) építsetetek egy stratégiát, szervezzetek be egy ügyvédet, majd hívjatok össze egy nem hivatalos lakógyűlést, ahol már  a cselekvési tervet kell megszavaztatni az emberekkel. egyébként- saját tapasztalat- várhatsz még arra a csodára, hogy a lakótársak, saját érdekükben is akár, egy lépést tegyenek. Igazából én sem értem , de ez van.:-((

Előzmény: csokigombocz (87)
csokigombocz Creative Commons License 2006.11.29 0 0 87
KEDVES SZOMSZEDAIM


Hat mindenki megbolondult es ul a baberjain es fizeti a hitelt 16 szazalekos kamattal egy olyan lakasert ami meg nem a mienk,ami kiperelheto alolunk, ahonnan kikoltoztethetok a bentlakok, mikozben bartok es huszar urak elnek mint marci hevesen es rohognek a markukba?


Mi az hogy nem lehet egy lakokozosseget letrehozni, ahol kompetens ugyvedet fogadunk aki intezi ennek az elizelt haznak az ugyeit?

Benneteket nem zavar hogy mekkorat bukunk, hulyet csinaltak belolunk???

KIRE VARTOK EGYALTALAN?

Nincs lakahatasi engedely. TAVALY AUGUSZTUS OTA NINCS LAKHATASI ENGEDELY.

Ergo, nincs lakasunk sem. Adossagunk az bezzeg van. Es ha igy folytatjuk fizethetunk az elkovetkezendo 20 evben egy fantomlakasert amit szetszednek a forester hitelelezoi.

NACCCERU, NACCCERU, NACCCERU.

Hol vagytok egyaltalan? Mindenki letargiaba sullyedt es atallt fizeto es tulelouzemmodba? Imadkoztok? Vudubabat szurkaltok? Megis mitol varjatok a hazugyek megoldasat?





csokigombocz Creative Commons License 2006.09.05 0 0 86

Tisztelt Bartok es Huszar urak!

 

Minekutana nyilvanvalo, hogy onok is eloszeretettel olvasgatjak a forumot, ezennel megragadom az alkalmat, hogy erdeklodjek

MIKOR LESZ MAR VEGRE LAKHATASI ENGEDELY?

MIKOR KAPJUK MEG A KOTBERT?

MIKOR LESZ MAR VEGE ENNEK A KALVARIANAK?

 

hajrafradi Creative Commons License 2006.08.23 0 0 85

Sziasztok!

 

Sajnos nem tudok elmenni a lakogyulesre. Legyen szives valaki szamoljon be a forumon a reszletekrol!

Koszi!

 

Udv!

almaszilva Creative Commons License 2006.08.23 0 0 84
szar a egesz. menjunk rugjunk be
hajrafradi Creative Commons License 2006.08.19 0 0 83

 

Sziasztok Lakotarsak!

 

Felhaborito ami a magyar epitoiparban folyik es ami velunk tortenik!!!! Csatlakoznek azokhoz, akik feljelentest akarnak tenni es en is tamogatom, hogy keressunk valami jo ugyvedet es probaljuk megfingatni a tisztelet FM-es ugyvezetoduot!

 

Udv!

Előzmény: csokigombocz (82)
csokigombocz Creative Commons License 2006.08.16 0 0 82

Puliszka nem robban.

 

Bocs, de szkeptikus vagyok a lakok osszefogasa ugyeben. Mintha senkit nem erdekelne semmi. FM eli vilagat, mi meg szivunk mint a torkos borz es hallgatjuk a mantrat, hogy jovo honapban talan....

 

Ugyved? Agressziv lakokepviselet? Osszefogas es nem maganyos harcosok? En szivesen befektetek egy ugyvedbe, de egyedul feleslegesnek tartom. Meg hat a mostani anyagi helyzetben, mikor a fizetesem hetven szazalekat viszi a bank, valahogy nem futja az ugyved urakra.

 

Apropo, tudja valaki mi lesz, ha tenleg felszamoljak a Forestert es tenyleg vegrehajtjak? Kis lakasunk kie lesz akkor? Es fizethetjuk a 16%os hitelt eletunk vegeig?

 

ealing Creative Commons License 2006.08.12 0 0 81

Sziasztok!

 

Kerlek Benneteket, hogy tajekoztassatok arrol, hogy mi volt a lakogyulesen!

Nem tudom, hogy mi hangzott el, de lepnunk kell, kozosen ugyvedet fogadni es valoban rendorsegi feljelentest tenni.

Irjatok!

lakó vagyok én is Creative Commons License 2006.08.10 0 0 80

Sziasztok sorstársak.

 

Már ideje nézegetem az oldalt és egy kicsit körbe jártam a dolgokat.Sajnos nincsenek jó hireim.

 

1. Tulajdoni lap: Bonato kft végrehajtási bejegyzést kért 2006.06.22-én.Az ügyvédem szerint ez nem túl jó jel lakhatási engedélyhez.(Megtekinthető a tulajdoni lapon ára 6000Ft mindenki hozzá férhet ennyiért)Mivel tulajdonjog fenttartással vettük meg a lakásainkat igy amig nincs lakhatási engedély addig minden lakás tulajdonosa a FM kft. Sajnos .Ha a Bonatonak bejegyezték a végre hajtási kérelmét és nincs meg a lakhatási engedély akkor nagy bajba vagyunk, mert akkor végre hajthatják a FM-on.Ahol neki már papiron már nincs semmie.Tehát maradtak a lakások.

 

2. Lakhatási engedély:Végleges víz nélkül szinte lehetettlen.

 Művek elöadója szerint a mai napig nincs beadva a vízjogi létesítési papirok és nincs is befizetve a közmű hozzá járulás sem. Amig ez nem történik meg addig a másik oldalon marad a víz hiába van át furva már az út.E papir hiánya sajnos több dolgot is hoz magával.VIII.kerületi tüzoltőelőadó szerint víz nélkül ők nem tudják megadni a lakhatási engedélyt mivel a garázs és lépcsőházban lévő életmentő elsödleges tüzoltő berendezések nem müködnek. Garázs ami szintén érdekes hogy is mondjam Fm érdekelségű ami megegyezik a ház közös képviseletét ellátó kft-vel név szerint a mi kis Huszár-Bartók párosunkkal, ami az önkormányzat nem adta ki még a müködési engedélyt nem is értem hogy hogyan müködhet.

Örülni kéne hogy még nem vette észre senki.

 

Lift:A céggel beszéltem ahol azt a infot kaptam hogy még áprilisba megkeresték öket FM-től hogy kifizetik a Bonato helyet a liftet ha a Bonato engedélyezi mivel az összes számla a Bonatónak van kiállítva. Lift üzem képes csak elkell indítani. Ami csak papir kérdés.A hölgy akivel beszéltem az azt mondta ha a lift ki van fizetve akkor engedélykkel kb 10-12 nap alatt üzembe helyezik.Sajnos a beszélgetésen kívűl nem történt semmi.

 

Kémény és gázművek:Ők már kiadták a lakhatási engedélyeket amit a Bonató meg is mutatott nekem.Ezen papirt csak akkor adják át ha öket kifizetik.

 

Tüzjelző rendszer:Tulajdonosával folytatott beszélgetéskor öket is megkeresték FM-ek ahol papirokat irtak alá múlt hónapba.Sajnos csak igéretek voltak a jelek szerint.

A bonato beleegyezet volna e megoldásba mivel már több éve együtt dolgoznak.

 

ANTSZ:Ez egy érdekes beszélgetés volt a hölgy és számomra is.Itt topikon többször elhangzot a negatív víz minta CSAK az a kérdés hogy miről szól ha nincs végleges víz.Ők is meg nézik hogy hogyan lehetséges ez.Esetleg beengedte valamelyik lakó hogy levegyék a víz mintát. Hölgy azt mondta nekem hogy minden stragről kellet volna víz mintát venni.Ha esetleg valakinél voltak jelentkezzen.

 

OTP:Itt sajnos  nagyon rossz hireim vannak.Az OTPt-is megkereste a végrehajtó, pedig már itt is elindult a megoldási folyamat amit azonnal megis állitott az OTP.Arra a kérdésemre hogy mi lesz a hitelemmel azt a választ kaptam hogy, amig nincs lakhatási engedély sajnos addig napi kamatozású kamatott kell fizetnem ami az én esetemben sajnos pont a havi 35600-ot jelent pluszba.Ha a lakhatási engedély nincs meg az következő hónapba akkor  én tönkre fogok menni.

 

Megoldási javaslatok:-rendörségi feljelentés csalás miatt

                                  -alapítsunk érdekképviszeletett ahol közössen ügyvédeket  kéne megbízni , hogy a közös ügyünkbe eljárjon.

                                  -Informálodjunk minden téren

                                  -Élni a szerződésben lévő lehetőségekkel.

 

bakkersergio Creative Commons License 2006.08.09 0 0 79

Baross utca kelj fel és lázadj! Nekem elegem van a lépcsőzésből! Fiatal vagyok de már nekem is sok! Pénteken ne hadjuk magunkat, hogy kiszúrják a szemünket egy ujjabb hazugsággal! A lényegről beszéljünk ne arról hogyan kell kutyát tartani! A Bunkó aki szombaton 9 elött fúr az ezután is fúrni fog és egy bunkó paraszt panellakó marad! Nem ettől fog megváltozni az egymás iránti lojalitás, szolidritás! Ha a jövőhéten nem lessz lift uj közösképviselőt válasszunk aki a mi érdekeinket szolgálja és nem a forester hátsóját nyalja! Mi mégis többen vagyunk és mi lakunk itt nem ők másszák meg naponta ezt a sok emeletet! Vannak fontosabb dolgok erre kapjuk meg a választ! Kert, kaputelefon, Fűrdőszóbákba szellőzés és zárható ajtók! Engem ez érdekel nem az, hogy ki mit csinál a kutyájával! Ha gondom van majd én elintézem vele nem kell nekem egy ovóbácsi! LÁZADJUNK EGY HETÜK VAN! Így is volt 5 honapjuk, mi tőrtént? Semmi önhatalmulag megemelték a közösköltséget! Jopofáskodnak a lányokkal! Elég volt!

csokigombocz Creative Commons License 2006.07.05 0 0 78
nemtom, biztos megunta a nagytestver figyel minket c jatekot. Nagytestvernek uzenem, hogy inkabb a hazat epitse es fejezze mar be, kulonos tekintettel a lakhatasi engedelyekre, es ne a forummal foglalkozzon.
ealing Creative Commons License 2006.07.01 0 0 77

Sziasztok!

 

Horvath Attila lepett ki a forumbol es toroltette a hozzaszolasait?

De vajon miert?

Hiszen itt velemenyek cserelnek gazdat.

Amelyek nem mindig egyformak.

 

 

cimbóka Creative Commons License 2006.06.16 0 0 75
hsz= hozzászólás :-)
Előzmény: csokigombocz (71)
csokigombocz Creative Commons License 2006.06.16 0 0 74
nekem is van ugyvedem,bar szerintem egy pszichiater jobb befektetes volna ebben a helyzetben.
kate80 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 73
Nem hiszem, hogy a lakók lazán vennék a dolgokat. Csak megjegyzem, hogy a múlt heti lakógyűlésen, elég erőteljesen kikeltem magamból, a zuhanyzómat illtően. Nekem ügyvédem is van, így én képben vagyok, és nem adom fel könnyen a dolgokat.
csokigombocz Creative Commons License 2006.06.16 0 0 72
legalabb az emiletek lenne publikus vagy hozzaferheto, hogy osszeszedjuk egymast. Megis mit csinalhat FM. Megveret? Leont sosavval? Csotanyokat enged el a lakasban? Rank uszitja Borokai doktort? Annyira elkeserito ez az egesz. Komolyan, halalra dolgoztam magam, hogy megvehessem eletem elso lakasat, a nyocker legmelyen, es szepen pofara estem hala egy rakas gazembernek. Satorban szeretnek lakni, mert oda nem kell lakhatasi engedely......
csokigombocz Creative Commons License 2006.06.16 0 0 71
cimboka, mi az a hsz? en csak egy csekely ertelmu medvebocs vagyok es nem tudhatom  :)
csokigombocz Creative Commons License 2006.06.16 0 0 70
van levelezolista is, de ott is nema csend es hullaszag  :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!