Keresés

Részletes keresés

Pricsu Creative Commons License 2011.01.26 0 0 78

Sziasztok.

Én még nem jártam itt, most vagyok először ezen a fórumon.

Kb 1 hónapja, de lehet hogy több is, bórzasztóan fáj a fejem. Most 24-én lementem az orvoshoz, és adott egy csomó helyre beutalót. Az orr fül gégészeten azt mondták minden rendbe van. A röngenbe azt mondták van egy csúnya jobb oldali elzáródásom. Azonnal visszamentem az orr fül gégészetre, és teljessen meglepődött a doktornő.

Kaptam 1g-os Augmentin DUO tablettát, és BIOPAROX orr sprayt. Fájdalom csillapítónak pedig Tramadolort 50 mg-ost.Folyamatossan lámpázok, inhalálok, de semmi nem jön az orromból a véremen kívűl. Lötyög a fülemben is valami, de semmi nem jön belőle. Miért nem szakad fel? Hány nap után hatnak a gyógyszerek? Tudna nekem valaki segíteni? Előre is nagyon köszönöm.

ovics Creative Commons License 2010.05.30 0 0 77
A férjem már nem horkol.Hasznos volt a műtét. :-)))
berku Creative Commons License 2010.05.26 0 0 76
De még aktuális, köszönöm a választ. Ezt a Szigony utcai intézményt nem ismerem. A gyereknek szájlégzése van, ennek okát kéne kideríteni, de még nem szántam rá magam, de őszig el kellene intézni.
Előzmény: Hencsosz0826 (75)
Hencsosz0826 Creative Commons License 2010.05.21 0 0 75
ja az egy hónappal ezelötti kérdés volt :D akkor remélem már nem aktuális :D:D:Düdv...
Hencsosz0826 Creative Commons License 2010.05.21 0 0 74
Szia berku!!




Tudtok-e ajánlani jó gyermek orr-fül gégészt, lehetőleg a Heim Pálban, esetleg a Tűzoltó utcai klinikán? kérdésedre válaszolva a Heim Pálba nem tudok jó fül orr gégészt de a Klinikáknál a szigony utcába van a általános orvostudományi kar fül orr gégészeti osztálya nagyon jó orvosokkal.Az én dokim Dr.Tóth Krisztina adjunktus főorvos aszzony. A legjobb :D
Előzmény: berku (72)
Krisztya Creative Commons License 2010.05.13 0 0 73
Sziasztok!Kriszta vagyok,és ma jöttem ki a kórházból!Orrpolip+orrsövény műtétem volt,érzéstelenítéssel csinálták.Azért örülök ,hogy elolvastam pár hozzászólást,mert legalább fel voltam rá készülve mi miután következik.Nekem a legrosszabb érzés a műtét alatt az iszonyú torok+szájszárasság volt.Na meg az érzéstelenítő gézpamacs,amiből csorgott a torkomba a lé.De mindent egybevéve nem volt nagyon gáz.Úgyhogy most már jó minden,csak még egy kis pihi.Aki most vág bele a műtétbe,ne féljen mert nincs semmi fájdalom!!!Én is be voltam ijedve,de úgy mentem be,hogy az olvasottak alapján,megnyugodva vártam a pillanatot.Elsőként műtöttek,reggel fél kilenckor kezdték,9-kor hoztak ki.Na röviden ennyi.Üdvözlök mindenkit
berku Creative Commons License 2010.04.29 0 0 72

Sziasztok!

 

Tudtok-e ajánlani jó gyermek orr-fül gégészt, lehetőleg a Heim Pálban, esetleg a Tűzoltó utcai klinikán?

A gyerek nem lélgzik az orrán (csak szájon át) ennek okát szeretnénk kideríteni, de olyan orvossal, aki lejhetőleg nem esik neki rögtön a szikével, csak ha az valóban szükséges.

emíliagy Creative Commons License 2010.04.16 0 0 71
az előző hozzászóláshoz (parotitisz) a válaszokat email címre kérném:
gyorfek@gmail.com köszönöm
emíliagy Creative Commons License 2010.04.16 0 0 70
szeretném megkérdezni, hogy volt/van valakinek krónikus parotitisz (fültőmirigy) gyulladása, mik a tapasztalatai, és ha esetleg ki is vették a parotitiszét, akkor miért, és mi volt a műtéttel a tapasztalata, hogy van utána? engem most küldtek citológiai vizsgálatra, mert 17 megnagyobbodott, akkor a citológi negatív volt, most megint begyulladt többször is.
ovics Creative Commons License 2010.03.30 0 0 69
Múlt héten megműtötték a férjemet a Bajcsyban.FESS műtét volt,reménykedve várjuk,hogy abbamarad a horkolása.
aga28 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 68

Szia gbela7!

Tudok ajánlani egy nagyon jó fül-orr-gégészt, aki az én számomra nagyon szimpatikus volt! Budapesten van magánrendelése is. Mindenkinek ajánlom! Ezen a weboldalon találsz róla több infót: www.fulorrgegeszet.eu  Remélem segítettem!

Előzmény: gbela7 (65)
ovics Creative Commons License 2010.02.14 0 0 67
A férjem is iszonyú hangosan horkolt,alig aludtunk Tőle.Elzavartam orr-fül-gégészhez,aki csináltatott CT-t,polipoid képletek voltak az orrában,ami szükiti a légutakat.Ráadásul légzési apnoe-ja is volt.Kapott Nasorex szteroidos orr spray-t és Refluxon tablettát,ezzel egyidejüleg javasolták a Fess mütétet.
Spray + Refluxon.....................már szinte alig hallhatóan horkol,szinte szuszog és nincs légzéskimaradása.

Kedden megy az ÁEK-ba megbeszélni a mütétet.A fekvő osztály a 2-es telephelyen van,a MÁV Podmaniczky utcában.(Eddig csak az 1-esen kezeltek bennünket)
Férjemnek a gyerekkori mandulaműtétje óta semmilyen más műtéte nem volt és most kicsit parázik.Férfiből van..............

Tudtok erről valamit?Milyenek a szobák,a műtő mennyire felszerelt?
Előzmény: gbela7 (65)
eternalflame Creative Commons License 2010.01.26 0 0 66
Szia gbela7, a jelenlegi szabályok szerint beutaló nélkül bármelyik fül-orr-gégészeti szakrendelésre elmehetsz, de van ahol már az előjegyzéses rendszert részesítik előnyben. Budapesten sok helyre el tudsz menni, kórházi szakrendelésre csak az adott területileg illetékesben tudnak beutaló nélkül fogadni. Remélem, tudtam válaszolni a kérdésedre.


üdv


eternalflame
Előzmény: gbela7 (65)
gbela7 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 65
Üdv,

el kellene mennem fül orr gége szakrendelésre (durva, kóros, hangos horkolás:( ), azt szeretném kérdezni, hogy manapság beállíthat az ember bárhová, vagy csak beutalóval lehet? Jó 5 éve nem voltam még a háziorvosomnál sem (kop,kop), fogalmam sincs a menetéről. Illetve tud e valaki Budapesten ajánlani jó fül orr gége rendelést? Azért kérdezem, mert Pesten élek, háziorvosom 200 km-re van, nem jutok le vidékre egyhamar, viszont nagyon fontos lenne mostmár egy vizsgálat, mert semmi nem orvosi dolog nem használ:(
Választ elpre is köszönöm.
*Sana* Creative Commons License 2009.10.29 0 0 64
A garat (vagy hétköznapi néven torok) az orrüreg szájüregbe torkolásánál kezdődik és a légcső, illetve nyelőcső kezdeténél végződik. A nyirokszövetből álló mandulák a garat hátsó falán helyezkednek el. A garat végződésénél található az a gége fedőporca, mely megakadályozza hogy a táplálék bekerüljön a légzőrendszerbe. A gége a fedőporc alatt helyezkedik el.

Gennyes szövődmények: a garatról átterjedhetnek a közeli struktúrákra, mint például az orr vagy a fül. A váladék vagy genny az orrüregen keresztül vagy köhögéssel ürül, de a fertőzés a légző-rendszeren belül is így terjed. A leggyakrabban jelentkező szövődmények, az orrmelléküreg gyulladás és a középfül-gyulladás általában enyhe lefolyásúak. Ennek ellenére más szövődmények akár az életet is veszélyeztethetik.

Szövődmény lehet a középfül gyulladása, egy vagy több orrmelléküreg gyulladása, baktérium jelenléte a vérben, baktériumok rendkívül gyors szaporodása és toxinok jelenléte a vérben, életveszélyes állapot, tüdőgyulladás - igen ritka szövődmény

Előzmény: macogi (60)
IzoldaTrisztán Creative Commons License 2009.10.26 0 0 63
Szijasztok
Engem 5 napja műtöttek,kivették az orr,és garat mandulám.Nem a legjobb érzés.3 napig nyelni sem tudtam...De a 4-5 nap már jobb.:)
Nekem a sebem 4-dik nap elkezdett leválni de szépen gyógyul jó volt a orvosom:)
és vigyázok rá:)
Nem kell megijedni a mandula műtéttől...bár mindenki szervezete más beállítottságú nekem jó szerencsére:)
Enni nehezen tudok,de minden jó ettől függetlenül.
Remélem nem lesz vele gondom ezek után sem:)
macogi Creative Commons License 2009.04.18 0 0 60
szijasztok

lenne egy olyan kérdésem h ki mit tud arról h h manduláról a genny hova kerülhet? me nekem elég sok problémám volt, de mindig mást kerestem meg egy orvos se mondta a 100közül h a mandulámatki kell venni. aztán addig sakkoztunk h nagyjából csak ez maradt. kivették szerdán, azóta nem fáj a hátam nem zsibbadok úgy, nincs vérbe a szemem, múlik a börömröl egy nagyon ronda seb :S igaz még a látászavarom megvan ...
és amikor vette ki a doki azt mondta tiszta genny volt :S
nos nekem ez tavaly nyár óta :S csak vhogy mindig más után kutatttam ... meg mindig kaptam rá gyógyszert és senki nem mondta h ez bizony nagy góc :S
aki tud vmit erröl h esetleg rákerülhet e a genny az agyra, h tünik el stb stb ... az irjon! köhi
caterina3 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 59
Szia! Az okáról nem tudom a tutit, de hasznos lehet, ha vattával bedugod a füled, mielőtt kimész levegőre + sapka stb. Nekem két éve operálták, ott javasolták ezt.
Előzmény: Skar (56)
ny63 Creative Commons License 2009.04.15 0 0 58
És mondták neked is korábban, hogy polipod van? Ami mostanara nem látszik?
Előzmény: burasAtlantis (57)
burasAtlantis Creative Commons License 2009.03.21 0 0 57

.Nem tudom mitől lehet, de nekem ugyanez van.

 

Skar Creative Commons License 2009.03.19 0 0 56
Kedveseim, tudja valaki, mitől van az, ha a embernek minden kis hidegtől megfájdul a füle? Nem tartósan, melegre jutva pár perc, és elmúlik, de addig mocskosul tud fájni. Meg főleg, hogy mit lehet ellene tenni (persze, bojtos-füles sapkát a fejemre, de azon kívül :D)?
Köszönök előre is minden okosságot.
ny63 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 55
Sziasztok!
Régi fül-orr-gégés beteg vagyok, fülzúgás. allergiás nátha, korábbi beirásom: orrpolip, stb.
Most a következő történt: péntek este erős orrvérzés jütt rám, kb. fél óra múlva állt el. Segitőkész orrvérzésben gyakorlott családtag telefonos instrukciója szerint jártam el: neogranormonos tampon az orrba.
Azóta viszont állandóan, mindkét orrlukból mintha alvadt véres, barnás, rózsaszines trutyit fújnék ki. (bocs, tudom hogy nem túl gusztusos...)
Lehet hogy tök hülye dolgot mondok: Lehet hogy az a polip felszívódott, és az ürül ki? Van ilyen? Az orrom tökéletesen szelel, pedig jól meg vagyok fázva. Sőt, mintha a korábbinál jobb lenne a huzata...
Előzmény: Don Palesz (54)
Don Palesz Creative Commons License 2009.03.05 0 0 54
Üdv!

Anyám légzési nehézségekkel küszködik, már a beszélés során is hallható, ha meg gyalog kell felmennie a 2. emeletre, már kifejezetten zihál. Az előzménye ennek az, hogy tavalyelőtt egy műtét következményeképpen embólia alakult ki, aminek köszönhetően 2 hetet feküdt intenzíven. A lélegeztető cső bevezetés miatti hangszál bénulás miatt egy ideig egy, a nyakán kivezetett szelepen át lélegzett.
Azóta tehát eltelt 2 év de a nehézlégzés megmaradt. Mi lehet ennek az oka? Maga az embólia, azaz a károsodás, ami a tüdőt és a szivet érhette, vagy a lélegezetés során bevezetett cső roncsolta olyan súlyosan a légcsövet, hogy ennek lenne köszönhető?

burasAtlantis Creative Commons License 2009.02.24 0 0 53
Sziasztok! Nekem múlt hét kedden vették ki a mandulam. Peppe! Én ültem, velem szemben a doki ült, hátam mögött meg egy ápoló állt és lefogott hogy ne nagyon mozogjak. Nagyon rossz volt és fájt is! Végig öklendeztem. Az egyik oldalon elvágott egy eret, ömlött a vér. Azóta is halálfélelmem van. Iszonyú fájdalmam van a 3. naptól. Az első meg a második még csak-csak tűrhető volt. Ma van a 8. nap de szinte elviselhetetlenül fáj, pedig nagyon erős fájdalomcsillapítot szedek. Én erre nem vállalkoznék többet!
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.16 0 0 52
Sziasztok!
Mesélje már el valaki, hogy egy érzéstelenítésben történő mandulaműtét hogyan zajlik pontosan? Páciens ül vagy fekszik, orvos ül vagy áll, hogyan fér a beteghez, stb...
Peppe
ny63 Creative Commons License 2008.10.24 0 0 51
Nekem kimutatták az orr-polipot, és műteni akarták. Én azonban ellenálltam, mert ismerőseim körében, akiknek ezt a műtétet megcsinálták, a polip mindenkinek visszanőtt. A doki szerint is erre megvan az esély allergiás beteg esetében. Akkor meg minek műttessem meg magam???
Rhinocort aqua orrspray rendszeres használatával panaszaim megszűntek, gégészeti kontrollon még nem voltam.
Előzmény: tintinella (47)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.09 0 0 50
Sziasztok! Meg szeretném kérdezni, hogy ha fül-orr gégészeti műtét előtt áll valaki, és altatásban szeretné pl. az orrsövényműtétjét, azért külön kell-e fizetni?
Vagy ezt kórháza válogatja?
P
littleblackdress Creative Commons License 2008.02.06 0 0 49
Sziasztok!

Szerintetek a fátyolozott arcüreg gyulladást jelent? tavaly novemberben készült egy rtg felvétel az arcüregemről- ami fátyolozottságot mutatott ki mindkét oldalon. A gégész azt mondta hogy be van gyulladva az arcüregem és írt fel Augmentint, meg otrivin orrpsrayt. De a tüneteim nem csökkentek, feszítő nyomás az arcüregben, hőemelkedés, fáradtság, makacs köhögés, sűrű orrfolyás.
Visszamentem a rendelőbe- de másik orvos rendelt. Elküldött rtg-re és szintén fátyolozottságot mutatott ki - de az orvos nem írt fel semmi gyógyszert sem, azt mondta szedjek fájdalomcsillapítót. Most mit csináljak? a tüneteim rosszabodnak, nem javulnak.


üdv



littleblackdress
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.23 0 0 48

Szetnék váltani pár szót e-mailben valakivel, akinek eltávolították a fültőmirigyét, vagy esetleg krónikus fültőmirigy gyulladásban szenvedett (nyálkő, ventil-kő, vagy bármilyen oknál fogva).

szandi666@gmail.com

tintinella Creative Commons License 2008.01.07 0 0 47
Anyukám valószínűleg egy megfázáskor egymás után 3 üveg elhasznált orrcsepp miatt mára majdnem teljesen elveszítette az íz és szaglóérzékét. Orrsövény ferdülése is van,meg polipja, talán ez is közrejátszik. Az érdekelne, hogy vissza lehet-e nyerni valahogyan. Ha valakinek van ötlete, vagy ismer egy jó orvost, kérem jelezze az encsike84@citromail.hu-ra .

Köszönettel, tintinella

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!