Keresés

Részletes keresés

-Minarik- Creative Commons License 2017.08.14 0 0 8567

Lasan indul az uj szezon

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.16 0 1 8566

Gratulálok a Super Bowl győzelemhez! Fantasztikus meccs volt! :)

NB2 Creative Commons License 2016.02.16 0 0 8565

Az az igazság, hogy sajnos tényleg a meccs előttig sokan úgy hittük, hogy a NE esélyesebb. Csak sajnos az Ofal nem tudta megvédeni TB-t, így sajnos kikapott a pats.

Egyébként a bírók egy picit az elején a Denvernek fújtak, de egészében ez belefért a hazai pálya előnyébe, nem ez döntött, mert utána kiegyenlítődött a dolog és korrektet fújtak.

Előzmény: Törölt nick (8564)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.16 0 0 8564

Én nem állítottam, hogy elfújták a bírók a meccset, hiszen nem is láttam a mérkőzést, de több embertől is ezt hallottam, és a mai játékvezetőket ismerve ez nem lehetetlen jelenség. Bár mondjuk szerintem ez, hogy elfujták-e a bírók a meccset vagy sem, nagyon szubjektív dolog.
Ettől függetlenül én a Patriotsot esélyesebbnek tartottam a nagydöntőbe jutásra, mint a Broncost. Ugyan mindkét csapatnak ugyanannyi alapszakasz győzelme volt, én mégis a New Englandben hittem.

Előzmény: Bruschi85 (8563)
Bruschi85 Creative Commons License 2016.02.14 -1 0 8563

Azt nem tudom, milyen és hány meccset láttál életedben, akár NFL, akár más sportágakban, őszintén nem is nagyon érdekel, de a Broncos - Pats AFC döntő meccset nem láttad, velem ellentétben, csak hallottál róla valamit, ami nem igaz, erre reagáltam először, és jelzem ismét, hogy nem fújták el csúnyán a bírók az egészet, na részemről ennyi.

Előzmény: Törölt nick (8562)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.14 0 0 8562

lehet meglepő számodra, úgy, hogy nem láttad, de itt is a pályán dőlnek el a főbb kérdések.

 

Ezt értem. Viszont nem egy olyan mérkőzést láttam már életemben, ahol a bírók elég csúnyán elfújták az egészet, és nem csak NFL-ben. 

Előzmény: Bruschi85 (8561)
Bruschi85 Creative Commons License 2016.02.14 -1 0 8561

Pedig nem volt túl nagy meglepetés, azon a meccsen jobb, volt a Denver, elsősorban a D#.

Rosszul hallottad, a bírói döntések nem befolyásolták a végeredményt, ahogy ilyen sincs, hogy "bejuttatnak" bármilyen csapatot a SB-ba, lehet meglepő számodra, úgy, hogy nem láttad, de itt is a pályán dőlnek el a főbb kérdések.

Előzmény: Törölt nick (8560)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.13 -1 0 8560

Meglepett, hogy a New England Patriots idén nem jutott be az NFL döntőjébe. Nem láttam az elődöntős meccset, de úgy hallottam, a bírók mindent megtettek, hogy a Pats bejuthasson a fináléba. 

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.14 0 0 8559

sajnos a grafikoonok nem jöttek át, akkor így ...

 

http://pats.hu/felidos-elemzes-2013

 

 

Előzmény: Törölt nick (8558)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.14 0 0 8558

Pats.hu, félidős elemzés

 

Pihenő hét, bye week. Ez nem csak arra jó, hogy a csapatok játékosai kipihenjék magukat, hanem arra is időt ad, nekünk szerkesztőknek, hogy picit mélyebbre ássunk kedvenc klubunk teljesítményének homokjába (na ez elég költőire sikerült). Ahogy tavaly, úgy idén is összehasonlítom az első 8 forduló eredményeit az elmúlt két évad azonos időszakával.
Az adatokhoz forrásként, csak úgy, mint tavaly, a www.pro-football-reference.com oldalát használtam, kicsi kitekintéssel az www.espn.blog.com -on található statisztikákkal.



Mivel sok esetben a különböző statisztikák eltérhetnek egymástól, így előfordulhat, hogy az én adataim nem egyeznek 100%-ban más oldalak adataival.

Előző évhez viszonyítva, egy-két szempont kikerült, míg más szempontok bekerültek. Kiesett a csapat tackle mutatója, amit most nem ítéltem olyan veszettül fontosnak, viszont bekerült a speciális csapatrész néhány száma.
Kezdjünk is bele.

Offense – támadók:

Elsőnek jöjjön máris csapatunk jövőbeli Hall of Fame irányítója és rajta keresztül a passzjáték.
Senki előtt nem titok, hogy az idei év eddig nem azt a teljesítményt hozza ezen a téren, amit eddig megszokhattunk. Sok elejtett labda az elkapóktól, pontatlan dobások Bradytől. Az érzéseinket pedig csak alátámasztják a statisztikák.



Na ez az. A passz kísérletekben semmi különbség nincs, mindössze csak 13-mal kevesebbszer próbált Brady dobni, mint tavaly. Viszont a sikeres passzok terén már erős visszaesést láthatunk, majdnem 40-nel kisebb ez a szám. A legbeszédesebb viszont a találati százalék. Mintha valami újonc irányító statisztikáját néznénk, de legalábbis mintha nem egy jövendőbeli HoF irányítóé lenne. 55%, nem sok.

Mi lehet az ok? Gyengék az elkapók? Nincsen még meg az összhang, mivel szinte a teljes elkapó gárda kicserélődött?
Véleményem szerint az elkapók minőségével nincsen gond, legalább liga átlag, erőteljes javulási lehetőségekkel. A kémia, lehet gond. Ugyan Amendola és Brady nagyon gyorsan egymásra találtak, de szegény srác nem tud egészséges maradni, így vele nem lehetett folyamatosan számolni. Edelman jól ugrott be, hozta is az elkapásokat, de az újoncok sajnos nem tudtak (még) felnőni a csapat támasztotta elvárásokhoz.

DE. Van egy másik lehetőség is, amit a számok megint csak alátámasztani látszanak. Mégpedig az utóbbi években rendre remekül teljesítő patchwork szakasz, a támadó fal.



A grafikonunk mutat egy „picinyke” kilengést tavalyhoz képest. 14 helyett idén az első 8 meccsen 24-szer vitték földre Tom Brady-t, ami majdnem 3 sack meccsenként, szemben a tavaly majdnem 2-vel. És ez csak a sackek száma, ugyanilyen arányban nőtt a siettetések vagy dobás utáni finom ütések száma is. A nagy gond, hogy tavaly óta lényegében változatlan a kezdő 5-ös, plusz az első csere is ugyanaz (Cannon), mégis más arcát mutatja ez a csapatrész.  Ezen az sem segít, hogy Vollmer lábtörése után kiszállt egész évre, bár Cannonban sokan bíznak/bízunk. Számomra a két (három) offensive tackle teljesítménye rendben van. Ellenben a belső hármas valahogy nem muzsikál úgy, ahogy kellene. Mankins újra elfelejtett szabályosan játszani, nagyon sokat hibázik. Ő vezeti a Patriots listáját (a Steelers elleni meccset követően 6-szor fújtak rá) a büntetések terén.  Emellett a top szabálytalanságok az offensive holding (10) és a false start (9), amelyekből nagyon sok újfent a falhoz köthető.
Mankins mellett pedig a Connolly-Wendell páros is átlag alatt teljesít. Míg tavaly arról beszélhettünk, hogy Wendellben a Pats megtalálta a centerét hosszú időre, úgy most már sokan azt is kétségbe vonják, hogy egyáltalán hosszabbít-e vele a csapat. Connolly-t pedig sokan gondolkodás nélkül lecserélnék valaki másra.

Természetesen nem akarom a falra kenni a passzjáték gyengeségét, de azt senki nem vitathatja, hogy gond van (volt).



Ha a dobáspontosság, akkor a dobott yardok száma is zuhanni fog. Majdnem 600 yarddal kevesebb, mint a tavalyi első 8 meccs alatt. Értem én, hogy nincs már Welker (aki termeli a yardokat Denverben) és Gronk is sérült még ekkor, de 25%-os esés, akkor sem elfogadható egy Patriots szintű csapatnál.



És akkor egy újabb csúnya grafikon. Itt nem is az INT-k emelkedése a lényeg, mert 8 meccsen 6-ot dobni még belefér (nagy jóindulattal), hanem a dobott TD-knél észrevehető 50%-os mínusz. A Steelers meccs után persze ez már szebben néz ki picivel, de itt még ezt nem tudhattuk. Tom Brady és az éppen 1 TD/meccs erősen meglepő. És akkor ehhez vegyük azt is hozzá, hogy volt meccs amin Brady nem ért el passzolt TD-t (pl. Bengals ellen).

Oké, nézve a meccseket tudtuk és éreztük, hogy az idei passzjáték csak idővel és Gronk visszatérésével lehet jobb, de számomra kicsit pofánvágósak voltak elsőre ezek a mutatók.

Ennyit a passzjátékról, jöjjön a futás. A fal teljesítménye itt is szerepet játszik, kérdés nem férhet hozzá. De amit itt nagyobb problémának látok, az Shane Vereen kiesése, rögtön az első meccsen, valamint Ridley számomra érthetetlen mellőzése. Ennek ellenére itt nincs olyan hatalmas visszaesés, mint a passzjátéknál, talán azt mondhatjuk, hogy a tavalyi volt egy kiugróan jó évkezdés.



72 yarddal több futott yard, mint 2011-ben, de 232-vel kevesebb, mint tavaly. Igaz, tavaly 44-gyel többször is próbálkozott futással a Patriots. Ez TD-kben a következőként néz ki:



Itt a 2011-es évhez képest pici javulás, de tavalyhoz képest újra erős visszaesés van.

Azért, a jót is próbáljuk meg észrevenni, mert van az is. Ridley visszatérésével beindult a futójáték, jönnek a yardot, jönnek a TD-k. Plusz ha minden igaz, akkor Vereen is visszatérhet a Panthers ellen, ami csak még jobban rá fog erősíteni a tendenciára.

Zárásként az offense-nél nézzük meg a passz és futójátékoknál elért átlagos yardmennyiség változását.



Azért ezt látva egy tendenciát vehetünk észre, ami sajnos negatív. 2011 óta minden év elején csökkentek a yardátlagok, mind futásnál, mind passznál. Persze pánikra semmi ok, mindkét mutató még elfogadható szinten van. A futások 4 yard felett vannak, ami azt jelenti, hogy ha csak futna a csapat, akkor a harmadik kísérletekre mindig meglenne a first down (statisztika, élőben sajnos nincs így), míg passzoknál a 10 yard feletti szám is a biztos first down-okat mutatja. Abban pedig biztos vagyok, hogy az év végi visszatekintőben ezeknél magasabb értékeket látunk majd.

Defense – védők:

Elöljáróban, a helyzet a következő. Tavaly Talib érkezésével és DMC safety-be való elmozgatásával a secondary jelentősen feljavult. A csapatrész alap összetétele itt sem változott, ami az egymás közti kommunikáción nagyot lendíthet. A feljavult hátsó sorhoz adjunk hozzá egy egészséges Chandler Jones, egy formában levő Ninkovichot és egy feljavuló inside pass rusht. Ez elméletileg a passz elleni védekezés pozitív irányú elmozdulását kell, hogy eredményezze.
Másik oldalon viszont kiesett Wilfork, Kelly, Mayo. Ez már önmagában is erős így együtt, de elméleti síkon a futás elleni védekezésnek sem tesz jót.

Na, akkor ez tényszerűen hogyan is néz ki.



Egy sikeres passz elleni védelem egyik alapja a jó és hatékony pass rush. Szerintem ez pipa.  Chandler Jones 8 meccs után 6 sacknél, Chris Jones pedig 5-nél járt. A hatékonyság több, mint 40%-os emelkedést mutat. Jó érzés látni, hogy itt ezek a mennyiségek pozitív irányban vannak, ellentétben a támadó oldaliakkal.
Miért fontos az irányítóra helyezett nyomás? Nem bonyolult. Ha az irányítónak nincs elég ideje megvárni az elkapóit, hogy azok elszakadjanak, valamint 2 másodperc után már az arcában kalimpálnak, akkor hamarabb kell eldobnia a labdát, ami az előbb felsoroltak miatt vélhetően pontatlanabb is lesz.
Azonban ez nem ennyire egyoldalú. Biztos sokan hallottatok az úgynevezett coverage sackről. Ennek az a lényege, hogy az irányító bár szabad dobhatna, mégsem tud, mivel az elkapóit a hátsó védekező játékosok annyira jól levédekezik, hogy a sikertelen dobás esélye óriásivá nőne. Ez a pár másodperc plusz várakozás, több lehetőséget teremt a pass rusht játszó védőknek, hogy elérjék az irányítót. ÉS már el is értünk oda, hogy a pass rush és a coverage mennyire kéz a kézben járnak. Láthattuk, hogy mennyire feljavult a fal munkája passzok ellen.
Elárulom a hátsó szekció is jobb, mint tavaly.



Oooo, yesss. Ha Brady dobáspontosságán ki voltunk akadva, akkor most széles vigyor ülhet ki az arcunkra, mivel az ellenfél irányítói még Bradynél is rosszabb százalékkal dobnak ellenünk. Idén az első 8 meccs alatt, a tavalyihoz képest 10%-kal pontatlanabbak az ellen QB-i. Persze, tudom, hogy volt ott egy Geno Smith (kétszer is), meg egy E.J. Manuel, akik újoncok, de mellettük volt Drew Brees, Matt Ryan és Andy Dalton is. Na? Ettől a százalékos értéktől dobtam egy hátast be kell valljam.

Na de a következő!!



Ha eddig bárki is húzta volna a száját, az most remélem csöndben marad. Amikor egy védelem több INT-t szerez, mint ahány passzolt TD-t benyel, akkor ott nincs nagy gond. Márpedig itt most ez a helyzet. Ehhez túl sok mindent nem tudok hozzáfűzni. Talib nagyon jól játszik, kikapcsolja az ellenfél legjobb elkapóit és mellette szépen gyűjtögeti az INT-ket (4-nél tart). Sajnos nála is folyamatos egészségügyi gondok vannak, egy ideje a csípője rosszalkodik, emiatt a Panthers ellen még kérdéses a pályára lépése. Persze reméljük a legjobbakat. Másik részről, akiről itt szintén nem szabad megfeledkezni, az Devin McCourty alias DMC. A cornerből free safety-re váltó védő újra Pro Bowl formában teljesít. Bár 8 mérkőzés után még nem volt INT-je (egyet szerzett a Steelers ellen), de szóló tackle-ök számában például veri Hightowert. Emellett remekül kontroll alatt tartja a hátsó pályarészt.



Csak, hogy még valamivel alátámasszam a passz elleni védekezés fejlődését. Majdnem 400 yarddal kevesebb engedett yard. Remek teljesítmény.

Amikor Wilfork lesérült és IR-re került nagyon sokan megijedtek/megijedtünk (kivéve talán DoM-ot, aki kissé túlértékeltnek tartja Wilfork munkáját), hogy most mi lesz. Aztán rá nem sokkal lesérült Kelly is és hírtelen két rookie lett a kezdő. Vajon mennyire esett össze a futás elleni védelem? Főleg úgy, hogy a nagyon hatékony Mayo is kidőlt egész évre.



Hát jajj. Ez nem néz ki túl jól. Ez bizony majdnem 50%-os visszesés. Plusz 300 yard. Ez így önmagában kicsit sok, azonban ez két részből tevődik össze.
1. mennyi futást hívnak ellenünk? Bizony többet, mint tavaly. Az akkori 203 után idén 258-szor futottak, ami 25%-os növekedés, ehhez pedig hozzájön, 2. a futott yard átlaga:



Láthatjuk, hogy egy masszív fél yardos átlagnövekedés volt, ami még mindig jobb, mint 2011-ben. Igen ám, de tavalyelőtt csak 192-szer futottak a Pats védelme ellen. Igen, ez az NFL, ha valahol gyenge a csapat, akkor ott kell őket támadni. Ezen számok ellenére a futás elleni védelemmel kapcsolatban most olyan érzésem van, mint az elmúlt években a passz ellenivel. Nyelik a yardokat, de mégsem elveszettek.
Ezt mi sem mutatja jobban, mint az elszenvedett futott TD-k száma:



Ami az egyik oldalról keserű (benyelt yardok száma), az a másik oldalról lehet nem is annyira borzalmas. Bár többet futottak a Pats védelme ellen, kihasználva a „nagyfiúk” hiányát, sokkal hatékonyabbnak mégsem lehetne nevezni a próbálkozást. Mindössze 1 TD-vel többet tudtak csak elérni, mint tavaly.

Ha választani kéne melyik a legkétarcúbb terület a Patsnél, akkor a futás elleni védekezést választanám.

Láthatjuk tehát, hogy a csapat – sok év után először – már nem csak a támadókból áll, hanem a védelem is kiveszi a részét. Sőt, ki lehet jelenteni, hogy az idény első felét azért tudta 6-2-vel zárni a Pats, mert a védelem előrelépett és a fontos hiányzók ellenére mindig megadta a lehetőséget a támadóknak a meccsek megnyerésére. Ha igaz a mondás, hogy a bajnokságot a védők nyerik, akkor idén van a legnagyobb esélye a csapatnak – az utóbbi időben – a Super Bowl megnyerésére.

Special team - speciális csapatrész:

Itt akár vége is lehetne az elemzésnek, de minden csapat három részből áll és a harmadik még hiányzik. Az offseasonben két dolog tartotta lázban a szurkolókat, már ami a speciális csapatrész illeti. 1. Ki az a Ryan Allen és mit érhet el Meskó Zolival szemben? Illetve 2. Mikor küldik már el végre Stephen Gostkowskit, aki az utóbbi 2 évben több kulcsszituációban hibázott?

Nos Ryan Allen egy punter, aki egyedülálló módon kétszer is elnyerte az egyetemi foci legjobb puntere díját. Soha senki előtte még nem duplázott. Emellett baromi erős lába van, jó messzire el tudja rúgni a labdát. Ezek voltak az előnyök. Hátránya, hogy nem tudta olyan jól helyezni a labdát, mint Zoli. Mindezek ellenére a csapat elengedte Zolit és Allen mellett tette le a voksát. Rendben, olcsóbb is, mint Meskó lett volna. Miért kellett egyáltalán Meskó helyett más? Megérte egyáltalán?



Azt kell mondjuk, igen megérte a váltás. A 2012-es Meskóhoz képest Allen átlag 3,6 yarddal rúgja messzebb a labdát. És az egyik kulcs ez. Zoli teljesítménye tavaly erősen visszaesett és úgy tűnik, nem is tudott kikeveredni a kátyúból.
Persze Allen hozza a szokásos rookie hibákat, inkonzisztens (egyik rúgása 60+ yardos, míg a következő épphogy 40), nem helyezi mindig jól a labdát, de folyamatosan javul. És volt meccs mikor az ő bombáinak köszönhetően indult az ellenfél nagyon rossz pozícióból.

Hogy Gostkowskival mi történt az rejtély. De tény, hogy ő is nagy erőssége a csapatnak, mi több, októberben ő lett a hónap speciális játékosa az AFC-ben. Tavaly előtt 81%, tavaly 85%-os pontossággal értékesítette a field goalokat az első 8 meccsen. Mit gondoltok most mennyi? Azok nyertek akik, 95%-ra tippeltek.



Mindössze egy field goalt hagyott ki. Biztos pontja idén a csapatnak? Mindenféleképp. Kár, hogy nem teljesült sokak álma és vált meg tőle a csapat? Semmiféleképp. Csak így tovább.

Az elmúlt években megfigyelhető volt, hogy visszahordóként olyan játékosok mentek a darálóba, akik fontosak voltak a csapat egyéb részeiben is (pl. Welker, DMC). Talán ezt hivatott javítani Washington leigazolása is, aki viszont sérülés miatt eddig nem sok labdához jutott. A fő kick returner így Blount lett, akit sokan helytelen választásnak tartanak.



Nos hát kérem szépen. Tavalyhoz képest 3 yard a visszaesés, de 2011-hez képest lényegében zéró. Így teljes kudarcnak nem nevezhető Blount szerepeltetése. Hozza a jó 20 yardos átlagot, ami nem kiemelkedően jó, de nem is rossz.
Punterként pedig van egy Edelmanunk, aki idén picivel gyengébb, mint tavaly volt, de majdnem 10 yardot így is hoz a puntok után.

Ez a másik oldalon így néz ki:



Míg a punt coverage csapatrész romlott a tavalyi évhez képest, addig a kickoff coverage csapatrész nagyon erős fejlődésen ment keresztül. Az a mínusz 5 yard nagyon szép, masszív eredmény.
Azt lehet tehát mondani, hogy jobban hordjuk vissza a labdákat, mint az ellenfél. Ha ehhez hozzávesszük Allen javuló teljesítményét, akkor bizony itt se lehet rengeteg okunk a panaszra és pozitívan tekinthetünk a következő pár mérkőzés elé.

Nos Hölgyeim és Uraim, ennyi volt az első félidő. Remélem mindenki élvezte a számokat, a grafikonokat és a kommentárjaimat. Lehet velem egyetérteni és nem egyetérteni. Szívesen veszem, sőt mi több megköszönöm a kommenteket (persze megfelelő hangnemben) :)

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.31 0 0 8557

IVÓ Creative Commons License 2013.10.27 0 0 8556

Itt meg ma jartam, sajna holnap nem tudok menni, pedig lett volna jegy...

 

Előzmény: Törölt nick (8555)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.26 0 0 8555

De jó neked ...

Előzmény: IVÓ (8554)
IVÓ Creative Commons License 2013.10.26 0 0 8554

Megkesve, bar de torve nem itt egy foto. A vereseg ellenere hatalmas elmeny volt ott lenni...

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 8553

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.23 0 0 8552

:-)

Előzmény: MC BAZSI (8550)
Tompus999 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 8551

Meskó nem magyarul is tudó, hanem Erdélyi magyar. Temesváron született.

Előzmény: MC BAZSI (8550)
MC BAZSI Creative Commons License 2011.11.22 0 0 8550

köszi.

most kezdtem el nézzni az 1. NFl meccset a Pats vs Chiefet természetesen felvételről.

amúgy kik a jobb a Pats játékosok róluk is mesélhetnél ha nem baj :D.

én Bradyt ismerem tudom hogy 3x-ros Bowl győztes irányító meg úgye van a magyarul is tudó Meskó Zoltán aki puntoló.

meg még van a Wes Welker aki el szokta kapni Brady labdáit és fut velük.

meg még az Ochiocho aki az NFL Balotellije :D

meg ugye még Wilfork a nagy feka állat :D

meg Green Ellis.

többet annyira nem ismerek esetleg még a Gotsowski tesókról hallotam.

Előzmény: Han_k (8549)
Han_k Creative Commons License 2011.11.21 0 0 8549

Szia!

 

Mondanom sem kell jól választottál. :)

Ajánlom figyelmedbe a pats(pont)hu címet, ami a hivatalos magyar rajongói oldal, rengeteg hírrel. Valamint a bowl(pont)hu-t, ahol nagyon sok információt, játék és szabályleírást találsz, és perszer ott is van fórum, sok-sok hozzáértő emberrel, mind a 32 csapat részéről.

Előzmény: MC BAZSI (8547)
MC BAZSI Creative Commons License 2011.11.19 0 0 8547

Szasztok!

most kezdtem el nézzni az NFl-t és Pats szurkoló lettem.

Tapasztaltabb Pats szurkolók mesélhetnének nekem milyen a Pats.

Gábor 81 Creative Commons License 2011.05.01 0 0 8546

.

Helter Skelter Creative Commons License 2011.01.17 0 0 8545

Sajnos ez mindig benne van a történetben, de nem érdemes szomorkodni!

Ez a csapat nagyon erős annak ellenére hogy most szívtunk. Brady mintha besz.art volna, komolyan.

Ez is benne van a pakliban, ebben a sportban tényleg nincs lefutott meccs hányszor láttuk már.

 

Most hogy nincs NE remélem a Bears fogja behúzni! ;)

Előzmény: NB2 (8536)
ivanandras Creative Commons License 2011.01.17 0 0 8544

Ő egy külön állatfaj :) Ismerni kell őt személyesen is :)

Előzmény: Törölt nick (8543)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.17 0 0 8543

krumplicska még nem is gratulált, hogy bekaszáltunk

Előzmény: ivanandras (8540)
Szótőmetsző igevonó Creative Commons License 2011.01.17 0 0 8542

 

Rex megnyerte a pszicho csatát: elérte azt hogy a Pats feladja a jól működő támadójátékát akik kicsit szerintem túllogikázták a hívásokat (Patstől szokatlanul sok futás - az a 8 perces drive az utolsó negyedben meg teljesen érthetetlen volt) - arra számítottak hogy Rexék úgyis készülnek a reguláris Pats játékra ezért nagyon túl akartak járni az eszükön.

Talán érdemesebb lett volna hosszú passzokkal kísérletezni (természetesen úgy hogy lehetőleg ne legyen INT) mégha nem is lettek volna sikeresek, és elhitetni a Jets-szel hogy ezt találták ki ellenük - aztán jöhettek volna a Welker-Hernandez-Gronkowski-féle közepes hosszúságú játékok.

 

Másik ami feltűnő volt a türelem hiánya, illetve hogy pont fordítva működtek a dolgok: amikor türelmesen kellett volna játszani akkor elsiették, indokolatlanul túlvállalták magukat (pölö fakepunt), amikor meg sietni kellett volna akkor meg lelassítottak (említett 8 perces drive); ezeken kívül meg szinte semmi nem jött össze aminek a fontos momentumokban össze kellett volna: kezdve az elejtett labdáktól (TD, nomeg Branch negyedikje), a trükkös játékokig (fakepunt, mindkét onside kick).

 

Bradyt meg már annyira hasonlíthatták Manninghez, hogy végül csak-csak megfertőzte a Peyton-kór: alapszakaszos csúcsdöntögetés, rájátszásban görcsölés (nomeg a rengeteg játékáthívás amit amit a tegnapi meccsen csinált, pedig ez nem igazán az ő műfaja...) 

 

Szerintem a DEF-fel nem volt túl nagy baj, a speciális egység is jól muzsikált, egyértelmű hogy az OFF-on ment el meccs: jövőre valami nagyobb sakkjátékos OFF-koordinátorral és a fiatalok beérésével csúcsra juthat az együttes - azt meg csak remélni merem hogy Brady végre a régi frizurával együtt a régi hideg fej tér vissza...

 

Márha egyáltalán lesz szezon mert most nagyonnem úgy néz ki hogy lesz :-(

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.17 0 0 8541

a patrióták lehúzták a fél árbócot:)))

Előzmény: ivanandras (8511)
ivanandras Creative Commons License 2011.01.17 0 0 8540

Én is utállak titeket, mint a szart és perverz módon örülök a kieséseteknek, de boldogítson titeket a tudat, hogy jövőre ti nyertek. Ebben gyakorlatilag 100%-ig biztos vagyok!

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.17 0 0 8539

mea culpa, valóban szégyenletes a kárörvendezésem. Vessetek érte a Jets defence elé... 

Előzmény: NB2 (8538)
NB2 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 8538

téged minősít, hogy ezt pont ebben a topicban teszed

ha én lennék a moderátor ilyen hozzászólásokért egy nap ban-t kapna az illető

kultúráltan lehet beszélni, de így ez elég paraszt dolog

Előzmény: Törölt nick (8537)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.17 0 0 8537

A NE örök ellendrukkereként hadd kivánjak minden jót a tisztelt topiktársaknak és a csapatnak - a következő szezonban...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!