Amikor én ilyen bádog csodamasinában csináltam mindig beleraktam a tésztába egy kisebb fött krumplit. Sokkal lazább lett a töle. Ünnepek közt felrakok majd egy képet az aszaltparadicsomos-olívabogyós kenyérröl. Addigra a szalvétákat tessék a képernyö mellé készíteni..:-)))
20dkg finomliszt, 20dkg teljes kiőrlésű rozs, és 5dkg korpa.
Csak sok vizet adtam hozzá(55dkg liszthez valót adtam hozzá, ezért lett ilyen lapos), ebből vissza kell venni és elméletileg szép könnyű tésztája lesz.
De ez ma kiderül, hogy mennyire válik be. :)
Kiszámoltam, egy kenyér a villanyáramot nem számolva 88 forintra jön ki. Egyrészt olcsóbb, mint a bolti (ugyanez a rozsos 199!), másrészt tudom mi van benne. Illetve mi nem. :) Lisztjavítók, adalékok, stb. garantáltan kihagyva.
Plusz a sutopapir remek fotosegedeszkoz! jo lehet vele tompitani a vaku erejet (digikompakt szapantarton) s a homersekletnek is ellen all szo lampa ele is idealis!:))
5 pár virsli, 1 csomag (450 g) mélyhűtött leveles tészta, 1 tojás. A virsliket megfőzöm. A leveles tésztát hagyom kiolvadni, majd kisodrom 1 cm-es vastagságúra és 10 csíkot vágok belőle. A csíkokat átfedéssel rátekerem a virslikre. Kivajazott sütőlemezre teszem őket, tetejüket megkenem sózott, felvert tojással és forró sütőben szép pirosra sütöm. Melegen, vagy hidegen kitűnő étel.
Diákkoromban házibulikon "kötelező" volt, hónap végén zsírosdeszka.
Karácsonyra megkapjátok a mézeskalács-receptemet. Azért nem előbb, mert fotó nélkül nem adom. Saját gyártású mézeskalácsformákkal kiszúrva. A gyártás módját is szívesen közzéteszem, ha valakit érdekel.
Olyat nem tudsz véletlenül, mikor virsli van olyan kemény és morzsálós tésztába beletömve? Mert megfogadtam erős hangon, hogy csinálok olyat (férfigőg!!!), de azóta is nevetség tárgya vagyok, mert nincs receptem. (Többekközt.)