Keresés

Részletes keresés

holparcs Creative Commons License 2004.12.15 0 0 71
Már én várom azokat is. :o))))
Előzmény: Gernyo (70)
Gernyo Creative Commons License 2004.12.15 0 0 70

Hihetetlenül egyszerüés hihetetlenül finom.

A két sütirecept mellé majd felteszem ezt is.

Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.15 0 0 69

Borleves?

Az milyen? Jól hangzik!!

 

Különben mi is nagy kenyérsütők vagyunk (no meg kalács)!:))

 

Én most építem a konyhát, így lehet hogy rajtam áll vagy bukik, hogy lesz melegétel  vagy sem szenteste:)))

Előzmény: Gernyo (65)
Gernyo Creative Commons License 2004.12.15 0 0 68

Tart még a lelkesedés kenyérsütés ügyben?

:-)

Előzmény: cassiusonly (66)
Gernyo Creative Commons License 2004.12.15 0 0 67
Addig már féllábon is kibírod..:-))
Előzmény: cassiusonly (66)
cassiusonly Creative Commons License 2004.12.15 0 0 66

Székely és töltött káposzta (saját savanyítású káposztával), beigli, kocsonya.

 

Már most éhes vagyok. :)

Gernyo Creative Commons License 2004.12.15 0 0 65

Borleves az tuti...!!!!

+ valami halszerűség szokás (általában lazacot készítünk)

Én spec az első menüt jobban szeretem.:-))

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.15 0 0 64
Karira mi lesz a menü nálatok???
Gernyo Creative Commons License 2004.12.10 0 0 63
Amikor én ilyen bádog csodamasinában csináltam mindig beleraktam a tésztába egy kisebb fött krumplit. Sokkal lazább lett a töle. Ünnepek közt felrakok majd egy képet az aszaltparadicsomos-olívabogyós kenyérröl. Addigra a szalvétákat tessék a képernyö mellé készíteni..:-)))
Előzmény: cassiusonly (62)
cassiusonly Creative Commons License 2004.12.10 0 0 62
Ja és hát a friss ropogós, forrón gőzölgő kenyérnek nincsen párja. :))
Előzmény: cassiusonly (61)
cassiusonly Creative Commons License 2004.12.10 0 0 61

Ez rozsos-korpás.

 

20dkg finomliszt, 20dkg teljes kiőrlésű rozs, és 5dkg korpa.

Csak sok vizet adtam hozzá(55dkg liszthez valót adtam hozzá, ezért lett ilyen lapos), ebből vissza kell venni és elméletileg szép könnyű tésztája lesz.

 

De ez ma kiderül, hogy mennyire válik be. :)

Kiszámoltam, egy kenyér a villanyáramot nem számolva 88 forintra jön ki. Egyrészt olcsóbb, mint a bolti (ugyanez a rozsos 199!), másrészt tudom mi van benne. Illetve mi nem. :) Lisztjavítók, adalékok, stb. garantáltan kihagyva.

 

 

Pirított dió! Ez jó ötlet.

Előzmény: édesanyátok (60)
édesanyátok Creative Commons License 2004.12.10 0 0 60

Nagyon gusztusos!

Szép barnára pirult a héja.

Milyen lisztből sütitek?

Próbáltátok már pirított dióval? Az (is) nagyon eteti magát:)

Előzmény: cassiusonly (59)
cassiusonly Creative Commons License 2004.12.08 0 0 59

Lefotóztam a kenyeret. :)

Fotóminőségbe nem belekötni, mert "eldobhatóval" készült. :)

 

 

zenoka Creative Commons License 2004.12.08 0 0 58
Plusz a sutopapir remek fotosegedeszkoz! jo lehet vele tompitani a vaku erejet (digikompakt szapantarton) s a homersekletnek is ellen all szo lampa ele is idealis!:))
Előzmény: Gernyo (57)
Gernyo Creative Commons License 2004.12.08 0 0 57

Ja és vegyél sütőpapírt. Nagyon praktikus.

Én csak Alufix-szet szoktam, a többibe eddig mindig beleragadt..

Gernyo Creative Commons License 2004.12.08 0 0 56

Van egy nagyon jó receptem szintén levelestésztával.

Besamell mártás + sonka + újhagyma (póréhagyma) megy bele. Reszelt sajt a tetején...  Ha elutazunk ilyet szoktunk vinni szendvics helyett/mellé is.

Vendégvárónak sem utolsó...

 

(persze a virslis azé' egyszerűbb..:-))..)

 

Az epressel együtt megpróbálom majd beírni.

Előzmény: holparcs (55)
holparcs Creative Commons License 2004.12.08 0 0 55

N0teasy:

 

Nincs a kisboltban leveles tészta, közben meg a virslit megettem. Ez így elég nehézkes lesz... :oDDD

 

De hétvégén családi szülinap lesz, amikorra kész kell lennie!

 

Mi az a sütőlemez??? Tepsink van csak. (Meg egy olyan izé, aminek kicsi pereme van, de az sem lemez.)

haziboszi Creative Commons License 2004.12.07 0 0 54

mindmegette :-))

 

amikor a két kedvenc honlapom összetalálkozik :-)

Előzmény: n0teasy (47)
holparcs Creative Commons License 2004.12.07 0 0 53

Ja, hát nekem minden az, amit tepsiben kell sütni. (És mikor megeszem, akkor egy falásra benyomom.)

 

Holnapután lehet, meg is csinálom.

Előzmény: n0teasy (52)
n0teasy Creative Commons License 2004.12.07 0 0 52

Snack.

Pl. szendvics helyett.

A süti nekem nem étel, hanem kiegészítő. Édes vagy sós, mindegy.

Előzmény: holparcs (50)
holparcs Creative Commons License 2004.12.07 0 0 51
:o)))))
Előzmény: holparcs (50)
holparcs Creative Commons License 2004.12.07 0 0 50

Akkor mi?

 

(Vagy, ha úgy érted, akkor én nem is értem.)

Előzmény: n0teasy (49)
n0teasy Creative Commons License 2004.12.07 0 0 49

"Majd lefotózom és megmutatom. (A sütit.)"

 

Ez nem süti! :)))

Előzmény: holparcs (48)
holparcs Creative Commons License 2004.12.06 0 0 48

"mélyhűtött leveles tészta" Ez a kulcsa!!!!!!!

 

Köszönöm szépen! Majd lefotózom és megmutatom. (A sütit.)

 

A kisodrással még lesz problémám, érzem, de biztosan megbirkózok majd vele...

 

(Asszem két tésztát veszek.)

Előzmény: n0teasy (47)
n0teasy Creative Commons License 2004.12.06 0 0 47
Virsli pongyolában

5 pár virsli, 1 csomag (450 g) mélyhűtött leveles tészta, 1 tojás.
A virsliket megfőzöm. A leveles tésztát hagyom kiolvadni, majd kisodrom 1 cm-es vastagságúra és 10 csíkot vágok belőle. A csíkokat átfedéssel rátekerem a virslikre. Kivajazott sütőlemezre teszem őket, tetejüket megkenem sózott, felvert tojással és forró sütőben szép pirosra sütöm. Melegen, vagy hidegen kitűnő étel.

 

Diákkoromban házibulikon "kötelező" volt, hónap végén zsírosdeszka.

 

Ezt nem innen kopiztam, de nagyon hasznos:

 

http://www.mindmegette.hu

Előzmény: holparcs (46)
holparcs Creative Commons License 2004.12.06 0 0 46
Hát, biztosan... Van ilyened? Fű alatt megcsinálnám és aztán meg előjönnék vele nagy büszkén. :o)
Előzmény: n0teasy (44)
sitselea Creative Commons License 2004.12.06 0 0 45

ezek nem olyan képbeszúrós idők voltak :)))

 

Előzmény: n0teasy (42)
n0teasy Creative Commons License 2004.12.06 0 0 44

Leveles tésztába, nem?

 

Karácsonyra megkapjátok a mézeskalács-receptemet. Azért nem előbb, mert fotó nélkül nem adom. Saját gyártású mézeskalácsformákkal kiszúrva. A gyártás módját is szívesen közzéteszem, ha valakit érdekel.

Előzmény: holparcs (43)
holparcs Creative Commons License 2004.12.06 0 0 43

:o))))

 

Sütirecept?

 

Olyat nem tudsz véletlenül, mikor virsli van olyan kemény és morzsálós tésztába beletömve? Mert megfogadtam erős hangon, hogy csinálok olyat (férfigőg!!!), de azóta is nevetség tárgya vagyok, mert nincs receptem. (Többekközt.)

Előzmény: n0teasy (42)
n0teasy Creative Commons License 2004.12.06 0 0 42
Sitselea azóta sem szúrta be a képet. :)))
Előzmény: holparcs (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!