Keresés

Részletes keresés

kuglófsütő Creative Commons License 2016.09.24 0 0 60530

És a TSH miatt nem kaptál gyógyszert?

Előzmény: anadrog82 (60527)
kuglófsütő Creative Commons License 2016.09.24 0 0 60529

A prolaktin milyen mértékegységben van?

Szerintem elég egyértelmű, hogy megvolt az ovu ebbena  ciklusban. :)

Előzmény: anadrog82 (60527)
anadrog82 Creative Commons License 2016.09.21 0 0 60528

ez lemaradt az előbb

anadrog82 Creative Commons License 2016.09.21 0 0 60527

Sziasztok,

Bár tudomásom szerint nincs PCO-m, de jó ideje keresek olyan fórumot, ami aktív, még most is :), hasznos infókat lehet rajta találni, a hőgörbe rögös elemzéseiben is várhatok segítséget, és nem utolsó sorban együtt örülhetünk, sírhatunk..bár remélem, inkább az előbbi lesz.

Remélem, befogadtok, és én is aktív tagja lehetek ennek a "csapatnak". Kevés emberrel tudok ezekről a problémákról nyíiltan beszélgetni.

Magamról annyit, hogy 4 hónapja próbálkozunk babóval. Tudom, hogy nem túl sok idő, de nem vagyok az a türelmes ember, valószínűleg, amikor a türelmet osztogatták, akkor én lógtam :). Szóval még eddig nem jött össze, de hónapról-hónapra bizakodó vagyok, és most is :).

16 évig szedtem fogamzásgátlót, nem könnyű nélküle újrakezedni mindent. Első pillanattól kezdve éreztem, hogy valami nincs rendben, első ciklusomban 2 hétig görcsöltem, volt egy felfázásom, és tejcsorgás mindkét mellemből, 35 napos ciklusom. Dokit megkerestem, de azt mondta, hogy ez mind nomális, tabletta után, de még egy vérvételre sem küldött el. Csinált egy rákszűrést, ami P3-s lett, és visszarendelt. Mondanom sem kell, hogy rendesen ráparáztam, de végül olyan stílusban beszélt velem, ami nekem nagyon nem jött be, és nem nyugodtam bele, hogy ez így minden oké, váltottam, és kerestem egy másik dokit, aki végre úgy érzem, hogy komolyan veszi a "problémáimat".

1.alkalommal csinált egy uh-t, 19. napon (közben elkezdtem magamtól szedni a Premens-t, és a ciklusom úgy néz ki 28-29 naposra csökkent), volt egy tüsző, de egészben, így, valószínűleg nem repedt meg. Kaptam vérvételre beutalót, doki magas prolactinra gyanakodott;

2. alkalom: vérvétel után, ciklus 7. napján több tüszőt látott növekedni mindkét petefészkemben;

3. alkalom: elvileg 14. napon (~bár ebben már nem vagyok biztos..később részletezem), bal petefészkemben látott kb. 18mm-es tüszőt, ami még nem repedt meg. Vérvétel eredményei:

-FSH: 10,7 - doki szerint ez magas babához;

-ösztradiol: 191;

-totál tesztoszteron: ‹0,69;

-prolactin: 158;

-TSH: 3,35 - doki szerint ez is magas a babához;

Elmondása alapján a nagyobb problémát az FSH okozza, mert abból azt lehet leszűrni, hogy nincs peteérésem. Mondta, hogy szedjek DHEA-t, mérjem a hőmet és ovu tesztet is használjak, és következő hónapban középidőben újabb uh-ra visszarendelt.

 

~Hogy miért írtam elvileg 14. napot a ciklusban, mert az elején barnázgattam csak, de én azt vettem 1. napnak, aztán 3 nap volt egy kevés vér, és 4-5 megint nagyon enyhe valami. Szóval abban sem vagyok biztos, mi volt a ciklus 1. napja. 

 

Szóval itt tartok most, szedem a DHEA-t, hőmérőzök minden nap, ovu teszt pozitív volt 2 napig...igyekszem minden rendesen vezetni, és bizakodni, hátha most összejön a pici.

Csatolom a görbémet is, bár nem tudom, hogy mennyire ad valós képet az utolsó pár nap, mert sikerült benyelnem egy felsőlégúti vírust, és nem tudom, hogy a magasabb hő annak köszönhető-e vagy, esetleg volt peteérésem is ebben a hónapban.

Köszönöm, ha megnézitek, és befogadtok :), és várom, hogy nálatok mi a nagy harci helyzet :),

Anadrog

 

 

Szeleszte Creative Commons License 2016.09.21 0 0 60526

Éppen láttam. legalább a tesó projekt egy terhességgel letudva. Egyből nagycsaládosok lettek:) Összességében most nehéz lehet nagyon. Nagyon sok boldogságot kívánok nektek:)

 

Előzmény: almirena (60525)
almirena Creative Commons License 2016.09.16 0 0 60525

Hármasikrek!

Előzmény: Szeleszte (60524)
Szeleszte Creative Commons License 2016.09.16 0 0 60524

Gina

 

Miről maradtam le? ikreid lettek:) Szívből gratulálok, sok erőt jó egészséget kívánok az egész családnak. 

Előzmény: b.gina (60508)
mgesa Creative Commons License 2016.08.17 0 0 60523

3 hónapig szedtem, de nem rendeződött a ciklusom, rosszul nem voltam, de kevés volt. Akkor valtottunk adimetre, ezzel rögtön beállt és 2 hónap múlva terhes lettem. Szóval met és met között is van különbség, nagyon egyéni, hogy kinek mi válik be.

Érdekes, hogy aztán a két szülés között újra elkezdtem az adimetet, 3 hónapig szedtem, de folyamatosan hanyingerem volt, nagyon lefogytam, így akkor meg xr lett helyette és bevált, akkor lettem ujra terhes. Tehát biztos a pillanatnyi állapot sem mindegy. A MM-ben jó kezekben vagy, az tuti. Ki a dokid?

Előzmény: Asztalkendetta (60522)
Asztalkendetta Creative Commons License 2016.08.16 0 0 60522

Hogy érted, hogy nem vált be az XR? Én is azt kapok. Nem javultak az eredmények, vagy rosszul voltál?

Előzmény: mgesa (60521)
mgesa Creative Commons License 2016.08.14 0 0 60521

Nekem még pajzsmirigy alulműködés is van, erre is szedek gyógyszert. Nekem a Mens Mentisben így is adtak metet, mert csak diéta és mozgastol nem rendeződött a ciklusom. Breyer doktornő mondta, hogy akkor is jótékony a hatása, ha csak épphogy látszik az IR. Így is volt, eloszor XR (ez nem vált be) majd Adimet jött +d-vitamin es inozitol. 4 és másfél evesek a gyerekeink 😃.

Előzmény: Asztalkendetta (60520)
Asztalkendetta Creative Commons License 2016.08.14 0 0 60520

Szia mgesa! Nagyon köszi a reakciót! 

Igen, az elmúlt időszakban koncentrálok, hogy lefekvés előtt még betoljak valami ch-t. Általában zabkását eszem, minimális rizstejjel. Ebben ugyan van egy pivi gyors ch, de képtelen vagyok este száraz korpovitot enni :( Ez a napok nagy részén teljesen jól elvisz reggelig - és néha meg nem...

Ha viszont hajnalban ébredek (most naplózom: van két ilyen nap kb. a ciklus 7. napja körül, egy másik meg a 19-20. nap táján - ezért gyanakszom, hogy hormonális valami), mindig 4 körül, akkor csakis korpovit. De ezeken a napokon utána is extrémen koncentrálok, hogy 3 óránkén egyek, lehetőleg csak lassút (máskor délután uzsira szoktam rakni valami kis gyorsat, finomat, persze cukormentesen), és még így szenvedős, billenékeny, szorongós, lassú vagyok egész nap. Estére kicsit jobb.

És igen, nekem is csak úgy van IR, hogy nem drámaiak az értékek, de azért a görbéimen látszik, hogy mi a dörgés.

Nálad sem találtak más eltolódást a hormonokban? Úgy szeretném valahogy "megfogni"...

Előzmény: mgesa (60519)
mgesa Creative Commons License 2016.08.13 0 0 60519

Szia! Nekem is volt ilyen időszak éjszaka, pont ezekkel a tünetekkel. Nekem is IR, de a cukrok és az imzulinom sem volt soha vészesen rossz.

Nekem az utovacsoraval oldódott ez meg, este 9 korul 10 g CH, általában 5-6 korpovit keksz. Szoval valahogy mégis ezzel volt ossefuggesben. Te tartod az utovacsit? Próbáld meg megelőzni ezzel az éjszakai ébredést.

Előzmény: Asztalkendetta (60513)
Asztalkendetta Creative Commons License 2016.08.05 0 0 60518

Fú...te aztán tudsz élni! 3000 km... Meg a HIIT! Wow. Kicsikét félek tőle, hogy nagyon kipurcantós. Pedig tényleg már csak ez hiányzik a három "pillérhez". Muszáj valami rendes sportba beleállnom.

Igen-igen, ezek a hülye elterelős dumák nagyon ismerősek :( 

És tényleg másfél-két év? Na, akkor adok neki még egy kis időt :-) 

Vikiviki, nagyon köszönöm a sok jó szempontot!

Előzmény: vikiviki (60517)
vikiviki Creative Commons License 2016.08.05 0 0 60517

Ja, most nem szedek semmit (jó háromnegyed éve), tehát nem a Norcoluttól állt be. Sőt, annak ellenére bírt néha pecsételni, mikor még szedtem. 

Szóval kitartást, biztos lesz ez sokkal jobb is, de sajnos egyik pillanatról a másikra nem mindig megy. Nekem barátnőm (dietetikus) azt mondta, hogy legalább másfél-két év, hogy tartós javulás legyen. 

Előzmény: vikiviki (60516)
vikiviki Creative Commons License 2016.08.05 0 0 60516

Engem azóta nem vizsgáltak, hogy tök beállt 30 napra a ciklusom, viszont az a tény, hogy beállt 30 napra a ciklusom, amit előtte csak Norcoluttal lehetett beállítani, az engem eléggé meggyőzött avval kapcsolatban, hogy lehet valami ebben a hormon-dologban :) Nekem 2,5 volt a TSH-m, tehát kicsit magas, azóta viszont nem mértük. A helyzet az, hogy nekem sem tudtak az ég egy adta világon semmi okosat mondani, csak olyan bölcs dolgokat, hogy "már csak kb. 15 év van hátra, és a menopaza úgyis megoldja a dolgokat" (kösz!!), meg hogy "ha már háromszor volt terhes, az bizony felboríthatja a hormonrendszert" (akkor miért állt vissza tök frankón a terhességek között, hm?), meg hogy a "hormonok ilyenek, nem tudjuk mindegyikről, hogy mi hogyan hat" (ez legalább őszinte volt:). Szóval én max. együttérzést tudok adni, okosakat nem tudok mondani, mert nekem sem mondtak okosakat. Viszont frankón elmúlt a PCO legtöbb tünete anélkül is, hogy okosakat mondtak volna, pedig még tökre nem menopauzázok így harmincakárhány évesen, tehát okosak mondása nélkül is tünetmentesnek lehet lenni:) Férjemnek pl. sokkal drámaibb volt a változás, ahogy elkezdett mozogni és rendesen kajálni, kb. másfél hónap alatt elmúltak ezek a hülye tünetek.

 

Hát, én kicsit mindent szegnek nézek, mivel van egy kalapácsom, és nekem bejött, de kevés időre tök jó alternatíva a HIIT. Ráadásul elméletileg a hormonrendszernek is jót tesz, meg a hasi zsírt is jól csökkentette, ami ugye rontja az IR-t. Szerintem egy próbát megér. Tele a net 25-30 perces videókkal, bemelegítéssel, gyors nyújtással, mindennel, még átöltözéssel és zuhanyzással együtt is simán belefér 45 percbe. Nem linkelem be még egyszer a fitnessblendert (nekem az a kedvencem:), épp most nyomtam le egy 30 perces ... nem-HIIT-et, hanem hasizmot, de mindegy, jó volt :) Nem, nem kapok pénzt érte - amúgy is ingyen van, de már kezdem annyira szégyellni, mintha fizetett ügynök lennék :)

 

A futás meg a bicajozás nagyon jó, de magában sajnos nekem sem volt elég:( Egyrészt mindig közbejön valami: eső, meleg, bármi, másrészt meg ezekhez azért jóval több idő kell, mint 25-30 perc, hogy hassanak is... (mondom én, aki laza 3000 km-t mentem két év alatt bicajjal :)

Előzmény: Asztalkendetta (60515)
Asztalkendetta Creative Commons License 2016.08.05 0 0 60515

Hello! Nagyon köszi a választ!

A mozgás az idő-faktor miatt nehéz - de nagyon rajta vagyok. Pillanatnyilag a futást, biciklizést váltogatom némi dvd-s tornákkal. De messze nem elégszer :(

Igen, a pajzsmirigyre gyanakodott a doki is, csak a labor eredmények alapján nem jön ki soha. Annyira szeretném, ha valaki tudna mondani valami okosat... Csudára elegem van belőle.

Előzmény: vikiviki (60514)
vikiviki Creative Commons License 2016.08.05 0 0 60514

Mit mozogsz?

Férjemnek is IR van (vagy lehet, hogy csak volt...?), neki más tünetek voltak: ő ideges lett, depresszív, nagyon negatív gondolatai voltak, hullámszerűen. Agyilag tudta, hogy mindez baromság. Mellette ez a fáradtság is megjelent. Neki a diétázástól megszűntek.

Barátnőmnek pajzsmirigy problémái vannak, neki is hullámszerűen jönnek néha mélyen depresszív gondolatok, de csak pár perc. Egyébként nagyon pozitív és kiegyensúlyozott személyiség. 

Előzmény: Asztalkendetta (60513)
Asztalkendetta Creative Commons License 2016.08.05 0 0 60513

Sziasztok! Inzulinrezisztenciám van, bő éve küszködök vele. MM-ben kaptam tavasszal Merckformint rá.

Sokat javított a helyzeten (előtte csak a diéta is hozott javulást, a durva rosszullétek megszüntek), de van néhány maradvány, amit nem értek. Hátha Nektek van használható tapasztalatotok - kérdezhetek? :-) 

 

Szóval ami megkeseríti az életemet, hogy havonta párszor (most elkezdtem naplózni) van 2-3 olyan nap, amikor mintha szekér után vonszolnának át az életen. Le vagyok lassulva, kerülget a rosszullét, billenékeny vagyok testben és lélekben. Ezek a napok éjjeli vagy hajnali felriadással kezdődnek: kisebb rosszulléttel (szívdobogás, izzadás,szorongás-érzés), amikor, most már tudom, az segít, ha eszem 3 Korpovitot. Akkor fél óra alatt nagyjából rendbe jön. Fura: a cukrom ilyenkor sem esik kritikus szint alá (4.2-5.2 közt szokott lenni).

A doki pajzsmirigyre gyanakodott, de minden labor értékem jó ebből a szempontból, uh-n sem látszik semmi.

Egyébként 160g diétát tartok, elég fegyelmezetten, azt kell mondjam. Ezeken a napokon főleg.

 

Van esetleg hasonló tapasztalatotok? Vagy ötlet...? Nagyon szeretném érteni...

Előre is hála!

:-) 

youlcsi Creative Commons License 2016.08.05 0 0 60512

de gyönyörűek!!!

 

Előzmény: b.gina (60508)
ncsk Creative Commons License 2016.07.28 0 0 60511

Jaj nagyon édesek, csak most láttam a képeket! Örülök, hogy jól vagytok. Nagyon kiegyensúlyozott mosolygós babáknak látszanak (nem csak látszanak) :) Nagyon kis ügyesek... azért az nem lesz semmi, amikor mind elindulnak ;)

Előzmény: b.gina (60508)
almirena Creative Commons License 2016.07.23 0 0 60510

nagyon aranyosak

Előzmény: b.gina (60508)
Csipke 85 Creative Commons License 2016.07.22 0 0 60509

Sziasztok nekem alapjàraton enyhe Pcot diagnózist àllìtotak fel.Tüneteim azonosak mind sok pcosè de nincs cisztàm ès mèg kb. màsfèl èvig nem szeretnènk gyermeket. Menstruációm normàlis,sùlyom diètàval az endokrinológus tanàcsàra fogamzásgátló szedèse melett 5kg -al csökkent. A poèn az hogy ő nem irt fel màst a nőgyógyàszom meg felìta ezt. Kinrk hisz az ember lànya? A felìrt MerckforminXr 500mg gyógyszert az orvos. Azt mondta este vegyek be felet pàr napig aztán este reggel felet pàr napig aztàn de fèl du 1 egèsz aztàn vègül 2x1. Ma kezdtem fèl szemmel este a bevètelt.Ezt követően kb.  45percre hasmenésem volt ès a gyomromban olyan üresség ès görcsös èrzès van. Elmùlik ez?Jó e a kezdő adag sokan azt ìrjàk nem szabad felezni nem tudom mi a helyes s igazán azt se mit gondoljak magàról a gyógyszerről.Köszönöm a segítsèget.

b.gina Creative Commons License 2016.07.22 0 1 60508

Szia youlcsi! pont akartam jelentkezni a napokban :)

 

Jól vagyok köszi, a babócák is jól, már lassan 7 hónaposak. Nagyon szépen fejlődnek, Lackó próbálkozik a felüléssel, a többiek is húzzák a lábukat maguk alá, alakul ez. Abigél rugózik ezerrel, Sanyika repülőzik inkább. Forognak, gurulnak, kúsznak főleg hátra :D

Korrigált koruknak megfelelően fejlődnek, a fejlődésneurológus is abszolút meg van elégedve velünk, azt mondta jó kis csapat vagyunk :)

Most a mozgásfejlődés beindulásával plusz a fogzással kicsit nyugtalanabbak az éjszakáink, Abigél minden zajra felriad és van hogy éjfélkor is meg kell etetni, utána meg 4-kor az egész csapat eszik mert marha éhesek :D ez van, majd lesz ez jobb is.

Elkezdtük a hozzátáplálást, nem egyszerű, de Abigélnek például sokszor nem is kell a tápszer, annyira jóllakik a finomságokkal. A fiúk még igénylik a tápot a pépek után. De nem adjuk fel, nem volt még gyerek, aki örökké tápszeren élt volna :)

 

Az önkormányzatnál annyit sikerült elérni végül, hogy 1 éves korukig napi 2 órában kaptam egy segítőt a közeli bölcsiből egy gondozót (Többes ikrek születésénél igényelhető. Szívás hogy mi csak 5 hónapos koruktól tudtuk igénybe venni, mert ennyi idő volt kiharcolni... de legalább mások jól járnak...) Tömbösítve is lehetett kérni, így csütörtökön jön 7 órában, pénteken 3 órában, és péntekre még beszerveztem a bébiszittert 4 órában, így nem vagyok velük egyedül. Hétfőtől-szerdáig a nagymamáké a főszerep, ki mikor ér rá, a hétvége meg apukáé.

 

A képeken: 6 hónaposan a csapat (Abigél, Lackó, Sanyika), majd sorrendben ugyanígy külön-külön. Vigyori babák :)

 

 

 

Előzmény: youlcsi (60507)
youlcsi Creative Commons License 2016.07.20 0 0 60507

Gina!

hogy vagy? hogy vannak a triplák?

kata_33 Creative Commons License 2016.07.19 -1 0 60506

Sziasztok! A tapasztalataimat szeretném veletek megosztani. Nagyon régóta küzdök székrekedéssel, de a Lecicarbon kúp megoldotta a problémáimat. Minden féle kínos hasi fájdalom nélkül, felhelyezés után, körülbelül 15 percen belül hat, így akármikor használhatom.

Részleteket itt találtok:  https://www.facebook.com/lecicarbon Próbáljátok ki ti is bátran!

vikiviki Creative Commons License 2016.06.14 0 0 60505

MM-ben csinálnak cukor-, és inzulinvizsgálatot is, valamint ők tudják, hogy milyen hormonokat kell megnézetni, én úgy tudom. Ha pesti vagy és van némi pénzed, akkor érdemes őket, több ismerősöm is jár hozzájuk. 

Előzmény: Betti_91 (60503)
kuglófsütő Creative Commons License 2016.06.14 0 0 60504
Sziasztok, szerintetek a 168/61 kg-ommal szükségem van fogyásra? :D NP kitalálta, hogy 120 g ch-t egyek, de én képtelen vagyok 1600-1700 kcal-nál többet bevinni így. 3 hét alatt fogytam 3 kilót, 150 gramm ch mellett. Ez a 120 gramm nem fogyókúrás mennyiség? Eddig olyan napi 180-at ettem. Nem érzem/éreztem magam túlsúlyosnak, nem értem, mit akar ezzel a 120 grammal. :S
Betti_91 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 60503

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni. Még nincs egy hete, hogy az éves rákszűrés alkalmával kiderült, PCO szindrómám van. A nőgyógyászom azt mondta,hogy nincs más dolgom, minthogy váltsak át Cypromix fogamzásgátlóra és étkezzek szénhidrátszegényen. Persze nem hagytam annyiban és elkezdtem utánaolvasni mindenféle oldalakon és tanácstalan vagyok, hogy most innentől merre induljak? Sokan írtátok a MensMentis-t vagy endokrinológust, de azt is,hogy oda már úgy van értelme menni,ha megvan a hormonvizsgálat és a terheléses cukor vizsgálat is. Viszont azt is olvastam,hogy hormonvizsgálatra úgy érdemes menni,hogy legalább két hónapja nem szedek fogamzásgátlót. Kérlek, adjatok tanácsot,hogy merre induljak, el vagyok keseredve :( Előre is köszönöm a válaszokat!

vikiviki Creative Commons License 2016.06.09 0 0 60502

Nekem sajna a heti 2-3x fél óra tempósabb mozgás, meg még a heti kétszer 30 km bicajozás sem oldotta meg anno :( Jó a kardió, de ha valaki előtte is mozgott, és emellett alakult ki a betegség, akkor magában kevés. 

Előzmény: ujjéé (60500)
vikiviki Creative Commons License 2016.06.09 0 0 60501

Nekem a cukorbeteg diéta keverve az inzulindiétával (3 óránként evés, kevés gyors szénhidrát, minimális krumpli és fehér rizs, kevés (!) teljes kiőrlésű vagy durum kenyér, sok zöldség, durum tészta, viszonylag moderált mennyiségű gyümölcs, sok természetes fehérje, olvass utána, tele van a net vele), de amitől totál beállt a korábbi kb. 30 napos ciklus és abbahagyta azt, hogy összevissza, a legrandomabb időpontban öntsön el a vér aztán semmi: a HIIT. Inzulinrezisztenciára nagyon jó. Mozgás amúgy is alapvető: kardió, súlyzós, bicajozás, bármi. 

 

Ezen kívül menj el endokrinológushoz is, de nem biztos, hogy az első jó lesz. És ne add fel! Nekem is napokba telt, mire beletörődtem a megváltoztathatóba, de ez egy karban tartható betegség, és a végén jobban fogod magad érezni és egészségesebb leszel, mintha semmi sem derült volna ki! 

Előzmény: vik2410 (60499)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!