Keresés

Részletes keresés

Kimi72 Creative Commons License 2011.05.17 0 0 204

Én is kíváncsi lennék ezekre,de elsősorban arra, hogy csak dolgozni ,letelepedés nélkül is különböző vizsgákat kell tenni?nem beszélek folyékonyan angolul ,de tanulni szeretnék+melózni.

Előzmény: Danzel (202)
Mulder202 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 203

Ezen nagyon kiakatam rajtad.Bocsi de te veded a szlovakot hogy ovek a kurtos kalacs mikor meg tortenelmuk es hazajuk sem volt mig a Vegemite-ot ausztral nemzeti eledelnek hivod.:))) Es kik voltak ezen dicso nemzet alapitoi csak tan nem a fegyencek????

Ezert volt az ugye hogy Trianon-nal egyetertettek a tobbi rabloval akik hazankat kifosztottak hisz hollo hollonak nem vaja ki a szemet ( az usat is ertem hisz o meg indianokat irtott, franciorszag negereket afrikaban ,anglia dicso osi foldjen Del Afrikaban  szinten negert meg burt irtoot (otletetesen kitalalva a halataborokat melyekben gyerekeket es noket oltek meg Churchil jovahagyasaval,letrehozvan Tanzaniat mely Zanzibar es Tanganyiga (utobbi Nemet gyarmat) osi nasza volt (ott egyebkent mi az osi nep eledete a stake vagy a cheese burger :)))???????

A magyartol mindent el akarnak venni tortenelmet, eledelet (azota bevedtek a szlovakok de arra sem szolt semmit az Eu) minden szabad nekik kerem szepen nyelvtorveny, emberjogi karta alol valo kivetel nehogy a Benes dekretumok miatt karteritest fizessenek....stb Tudod en azert akarom itthagyni Europat mert elegem van az alszent dolgokbol de latom mas helyt is ugyanilyen alszent emberek elnek kettos mercevel.

Előzmény: hunindo (187)
Danzel Creative Commons License 2010.10.28 0 0 202
Helló, sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, milyen munkalehetőségek kínálkoznak Ausztráliában?
Sajna a szakmámat nem gyakoroltam még, nem is vagyok benne a legjobb. Viszont szívesen vállalnék takarítástól kezdve a recepción át mindent, amivel meg lehet élni.
Olvastam arról, hogy a bevándorlás pontszámok alapján lehetséges; pontozzák a nyelvtudást, az életkort és még néhány dolgot.

Milyen az a nyelvtudás és milyen az az életkor, amivel nagy esély van arra, hogy megkapjam az engedélyt? Valamint mennyi pénz szükséges ahhoz, hogy kint elkezdjek egy új életet?

Kb. mennyit lehet keresni és mennyi megy el megélhetésre?

Köszi a válaszokat előre is.
olajnita Creative Commons License 2010.10.26 0 0 201
Nagyon szeretnék eljutni egyszer Ausztráliába. Gyönyörű lehet!
Szerencsémre, Európa nagy részét már bejártam, Amerika és Ausztrália még várat magára. Sajnos, persze pénzügyi okok miatt. Arra még gyűjtögetnem kell:p
Amerikáról már sok mindent tudok, de Ausztráliáról semmit.
Mennyire drágák a mindennapok? Gondolok itt a szállásra, kajára, mondjuk, ha kimennék 2 hétre?
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
somi55 Creative Commons License 2010.08.24 0 0 200

Hát ennél több információ kellene hogy eredményes legyen a keresés.

Mit tudni még róla?

Előzmény: Éva777 (199)
Éva777 Creative Commons License 2010.08.10 0 0 199
Keresztapámat keresem ausztráliában.
Csényében született,kb 30 évvel ezelött költözött ausztráliába,keresztlánya Tóth Éva.

mazda323f@freemail.hu
vigec Creative Commons License 2010.07.25 0 0 198
bocs az helló lenne.
Előzmény: vigec (197)
vigec Creative Commons License 2010.07.25 0 0 197
Heló kedves Béla!

Nekem volna egy pár kérdésem Ausztráliával kapcsolatban ha nem bánod.

Jelenleg MO. tartózkodom múlt szeptember óta. Ugyan is akkor jöttem haza Angliából a párommal együtt. 3 évig éltünk és dolgoztunk ott.
Már én is találkoztam olyan hiányszakmákkal amiket keresnek oda. Többek kötött hegesztőket, lakatosokat. Na most ez nekem épp kapóra jönne.
A kérdésem viszont az lenne hogy mennyi a korhatár a munkavállalással kapcsolatban? Mert én 36-ot hallottam. Mennyire megy ott rugalmasan az ügyintézés?
Szívesen felvenném a kapcsolatot veled ha nem bánod.

Minden esetre megadom az e-mail címem ha nem gond.

vigh_gabor78@freemail.hu

A választ előre is köszi!

További szép napot!

Üdv. Vigh Gábor
Előzmény: bolondtorpe (196)
bolondtorpe Creative Commons License 2010.07.19 0 0 196

Egyiknek se. A work permit-hez (is) kell minimum 6 pontos TOEFL vizsga, persze, ha a szponzorod magára vállalja akkor más. Amiben ne higyj az 2 magyae ügynökség (ozico& study&go), mert csak lerántanak, mint a szaros gatyát. Tanulj angolul, mint a bolond, és egy londoni immigration agent-tel vedd fel a kapcsolatot. /Ha totál hiányszakma vagy, akkpr a nyelvtudást is rugalmasabban kezelik, ha érdekel reflektálok bővebben/ Mindenesetre kiindulópontnak a www.immi.gov.au elég jó támaszpont, valamint a migration experts&au . Nagyon sok szerencsét! Írj, kérdezz nyugodtan, amiben tudok segítek.

üdv

béla

Előzmény: Gabesz028 (194)
Gabesz028 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 194
Sziasztok! Érdeklődnék Ausztriban élőktől hogy nyelvtudás nélkül mennyire lehet ott munkát kapni(közvetítőcég álltal)? Csak mert nem tudom kinek,melyik cégnek higgyek!
pirooos Creative Commons License 2009.12.30 0 0 193
bocsi itt a jo cim:
nemzetietelek@gmail.com
pirooos Creative Commons License 2009.12.30 0 0 192
Keszites alatt van a honlapom,ami recepteket,kaja alapanyagokat....fog tartalmazni tobb nyelven.
Keresek olyan szemelyeket akik tudnak recepteket mas nyelven is.
Pl.ausztral receptet magyarul,magyart angolul,hollandul,nemetul....
Ismerjuk meg egymas konyhajat.
Jo ha tudod forditani is,de ha nem csak vannak jo receptjeid ami szerinted finom,akkor majd a forditast megoldjuk.
ha valakit erdekel akkor irjon nekem a
nemzetietelek.gmail.com - ra
koszonom

Piri
Dodi56 Creative Commons License 2009.12.29 0 0 191
Sziasztok!Szép napot, vagy estét nektek!


Segítségért fordulunk hozzátok, talán tudtok segíteni, akár csak címmel is.

Néptáncoktató, és néptáncos pár (magyar-szlovák) néptánc oktatói állást, vagy magyar étterembe néptáncos állást keres. (műsor, és utána a vendégek megtáncoltatása-táncház).
Ref: - néptáncoktató: http://www.neptancoktato.szm.com
- néptáncos: http://www.ordongosparos.szm.com

Elérhetőségünk: dodi5667@gmail.com, vagy a weblapokon található e-mail címek.

További eredményes munkát, és Boldog Új Évet Kívánunk!

Köszönjük, ha tudtok segíteni.

Üdvözlettel: Angelika, és Dodi

szandrea4 Creative Commons License 2009.11.17 0 0 190
Kedves Jószándékú Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni magyarországról...
Két kisgyermekes, nehéz anyagi körülmények között élő család vagyunk. Én jelenleg gyes-en, a férjem sajnos beteg, nincs munkája.Önhibánkon kívül hamarosan kikapcsolják a villanyunkat, mert ellenőrzésnél kiderült, hogy valaki régen megbontotta a fővezetéket a padláson... vagy kicseréltetjük vagy kikapcsolják... több mint 100.000 ft-ba kerülne a csere, amire sajnos nincs pénzünk...! Nagyon aggódom a gyerekek miatt!! Villannyal melegítem a fürdővizet, így főzök...nem tudom mi lesz!!!Kérem, ha valaki kevéssel is,de hozzá tud járulni,hogy összegyüljön ez a pénz... legyen kedves segítsen! Sajnos a kis tartalékolt tüzelőnk is elfogy lassan...enni is alig jut... ha valaki tud, a gyermekeimre tekintettel kérem szépen segítsen rajtunk!!! Sajnos Karácsonyra sem tudok ajándékot venni a családnak... , bármilyen kis segítséget hálás szívvel fogadnánk!! Nyomorúságos helyzetünkről kedves ismerősöm által tudok fotót küldeni e-mailben... nem vagyunk csalók!! SOS!!Az Úr áldását kérve köszönettel :

Prohászkáné Andrea
e-mail:p.szaboandi@gmail.com
nicewoman Creative Commons License 2009.11.06 0 0 189
Sziasztok!

Olyanokkal szeretném felvenni a kapcsolatot, akik Ausztriában dolgoznak.
E-mail: attractive@velvet.hu

pappito Creative Commons License 2009.10.28 0 0 188
élesztőkivonat.
Előzmény: hunindo (187)
hunindo Creative Commons License 2009.10.21 0 0 187
A Vegemite-ot ne kritizáld egy ausztrál előtt ha jóban akarsz lenni. Nemzeti eledel. Mivel hiányosan étkeztek annak idején és a gyerekek foga hullott,stb.. kitalálták ezt a borzalmat. Zöldség kifőzet erősen sózva.
Előzmény: hullci (94)
hunindo Creative Commons License 2009.10.21 0 0 186
Blacktown/ban van magyar ház. Ott biztos eligazítanak zsíros kenyér ügyben. A káposztát magad is csinálhatod éppen. Néhány nap és eheted. A zsírt is kiolvaszthatod könnyen magadnak és tepertőd is marad. Tudom az érzést én is imádom mind a kettőt Egy zsíros kenyeret nem adnék száz ezer Sausage sizzler-ért. (ausztrál vagy Ami. módra készült szójalisztes pép amit bélbe töltenek és azt megsütik.)
Előzmény: wrí (93)
hunindo Creative Commons License 2009.10.05 0 0 185
A kórházi ellátás jó. Segít ha fehér ember vagy mert színesekkel másképpen bánnak, személyes tapasztalat, feleségem Indonéz és Ausztrálban szült két gyermeket is. Ez függ kórházaktól is. Az első fiunk hat héttel előbb jött a kórház hibájából. Hiába mondta hogy érzi a gyerek jönni akar. Egyszerűen hazaküldték. Két nap a gyerek megjött. Egy másik kórházban a barátnője esete ugyan az volt, ott azonban hittek az anyukának. Megvizsgálták, kapott egy injekciót és a baba várt még majdnem a rendes ideig.
Az első kórházban olvasás írás tudatlannak nevezték a nejem a háta mögött, amit meghallott. Mellesleg könyvelői diplomája van és négy nyelvet beszél és ír, köztük az angolt is és jobban ír mint az átlag Ausztrál. Az ausztrál oktatás a Magyar mellett mélyen alulmarad.Pl. nincsenek tankönyvek sem rendszeresítve. A lányom fénymásolatokból tanult.
Remélem másoknak jobbak a tapasztalatai. Én csak 28 évet éltem itt Ausztrálban.Igaz éltem Perth, Darwin, Adelaide, Sydney, Brisbane-ben és a többit többször bejártam tehát van mire alapoznom.
Valaki írt it kúltúra igényről. Hát az sok kívánnivalót hagy maga után. Valóban akinek ilyen igénye van az jobb ha nem Ausztráliában keresi.
Ami az Ausztrálok dolgosságát illeti az én tapasztalatom szerint a többség végtelen lusta. ezért is hozzák be a sok-sok vendégmunkást. Vállalkozóként igen sok emberrel érintkeztem és láttam dolgozni. Nem lehet reájuk számítani. Ma itt-holnap be sem jön. Az igaz hogy egyszerűek a viselkedésben és nem sznobos a nagy többség. Egyszerű az elégtelen oktatás, tudatlanság,kultúra igény végett. Ugyan akkor igen hamar felkapják a vizet. nagyon csúnyán káromkodnak. Nem annyira mint a magyarok.
Állandóak a betörések. Öreg emberek megverése otthonaikban. Az újságokban ott van leírva melyik kerületben hány betörés lopás volt. Mindenki zárkózik, riasztót szerel be ha csak tud.
Általánosságban gondolom mind ez meg van otthon is, de hát most nem arról beszélünk hanem Ausztráliáról.
Ok. ide jönni megnézni a turista látványosságokat esetleg tanulni ha Európában valaki nem talál erre lehetőséget. Itt is igen nehéz egy házat megvenni,kifizetni.
Hiába beszél valaki angolul ha nem Ausztrál a kiejtés le külföldezik -WOG-nak. nevezik. Ha reklamál valahol egy külföldi kiejtéssel akkor ha szembe nem is de a háta mögött azt mondják - menjen vissza ahonnan jött.- Az Ausztrál meg van győződve hogy Ausztrália a legjobb hely a világon és a legjobb mindenben. Aki ide jött az a jobb életért jött. Éppen ezért hallgasson. Azt gondolják mivel nem beszéli az Ausztrál angolt így automatikusan hülye. Bocsánat a kiejtésért.
Ha pedig más nyelven szólal meg valaki idegesek mert azt hiszik rollul beszélnek.
Egy idős Ausztrál egyszer azt mondta nekem Darwinban: az ausztrál bennszülött az az egyedüli állat aki lemászott a fáról és megtanult beszélni.
Érdekes ez az állat megtanult két nyelvet is. A bennszülöttet, ezen belül talán több csoportét is.Valamint angolul. Az Ausztrál pedig a sajátját sem rendesen. akkor ki az állat?
Előzmény: katusz (168)
hunindo Creative Commons License 2009.10.05 0 0 184
szia, talán betehetnél egy képet is, mert vannak akiket a becenevükön ismernek csak.
Előzmény: Tuncike66 (177)
hunindo Creative Commons License 2009.10.05 0 0 183
Ez az oldal nem hirdetésre szolgál úgy tudom. Ha igazam van akkor talán máshol próbáld meg a kalács sütőidet eladni.
Előzmény: Helem (178)
hunindo Creative Commons License 2009.10.05 0 0 182
Nekem is van egy kürtöskalács sütőm itt Ausztráliában már tíz éve. egyszer kétszer kipróbáltam. Nem különösebben kapkodnak érte. Főleg a bele ölt fáradtság,ár, nem hoz elég pénzt. Magyarban igen mert már csak gyermekkori emlékként is fogyasztják és büszkeségből is mert el van hitetve hogy Magyar. Valójában a szlovákok is időtlen idők óta csinálják és talán be is fogják védeni. Az elterjedt eredete az Erdélyi. A savanyú káposzta Hungarikumnak van be bejegyezve, azonban a Kínaiak már 2ezer éve is fogyasztották, ha nem is a mai formában. Magyarországra pedig a betelepülő Svábok hozták be.
Magyarban el lehet adni pl.. 2száz forintért. Húszat elad már egy napi kereset. Ausztrálban húsz az maximum $60 - mínusz kiadás, helypénz, esetleg adó ha állandóan akarja valaki árulni. Szóval nem éri meg. Ha azonban valaki otthon akar magának csinálni ( ok. készíteni ha valakit a csinálni szó zavar) akkor arra rengeteg recept található az interneten. Nem más mint kalács tészta egy fadarabra tekerve. Sokan titkos receptnek vélik de nincs benne semmi titok. Ma napság pedig az emberek igyekeznek kerülni a túlzott cukor fogyasztást, igaz lehet kürtöskalácsot só,sajt,köménymaggal is ízesíteni csak úgy még inkább nem kelendő.
Kb. 3száz ezerért kapható otthon gép, attól függ ki mennyire greedy.
Előzmény: Helem (178)
carcass69 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 181
Gyógyszergyártás területén dolgozom a veresegyházi Chinoin-Sanofi Aventis-nél. Olyan emberekkel keresnék kapcsolatot, akik külföldön dolgoznak szintén a gyógyszergyártás területén. Alapfokú angol nyelvtudással rendelkezem.
ildianyus Creative Commons License 2009.05.12 0 0 179
Csak irigyelni tudlak,hogy ilyen szép nyaralásod volt...Én itthon 5 gyerekkel(egyedül,özvegyen) még a szomszéd városba sem jutok el...sőt a számláimat sem tudom fizetni...Szóval gratulálok!!!
Előzmény: kozos buli (154)
Helem Creative Commons License 2009.03.25 0 0 178
Sziasztok!

Mostanában csináltam megint néhány új kürtős kalács sütőt.

Javaslom nektek másodállásban esetleg főállásban süssetek kürtős kalácsot külföldön. Itt nálunk nagyon jó híre van. Megtanítottam már sok külföldi magyart kürtős kalácsot sütni. Voltak köztük Ausztráliában, Hollandiában, Angliában, Spanyolországban, Németországban élő illetve oda települő magyarok. A világban még egyáltalán nincs elterjesztve ez a finomság. Ahol bevezették ott nagyon jól megy.



Piacokon, nagyobb rendezvényeken strandokon búcsúkban sok százat el lehet adni, gyakran egész nap sor áll érte. Sokkal jobban fogy, mint a lángos, a hamburger meg a gyros. Rendkívül kellemes illata nagyon csábítja a vevőket. Tavasztól karácsonyig szoktuk csinálni. Mi két formában csináljuk, a strandokon fix faházakban a piacokon és rendezvényeken vontatható büfé kocsiban, de csináltuk már nagy sátorban, pavilonban is.


Ha valakit érdekel ez a magyar finomság, állok rendelkezésére.

http://kurtoskalacs.freeweb.hu/
Tuncike66 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 177
sziasztok! Segítsen valaki! Keresek Ausztráliában egy nagyon jó barátomat. Brázda Sándornak hívják.köszönöm
Előzmény: Törölt nick (14)
lací Creative Commons License 2009.01.30 0 0 176
Nem ugy néz ki ,hogy valaki is nézné ezt az oldalakat.
Fogtechnika83 Creative Commons License 2008.09.14 0 0 173
Sziasztok.

Nézi valaki még ezt a fórumot???
kittus31 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 171
Előző üzenetemet bővíteném azzal, hogy 1941-ben született. Kérlek, segítsetek!
kittus31 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 170

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Szeretnénk megtalálni egyik rokonunkat. Tomasovszki Tibornak hívják, de nevét ugy tudjuk Tibor Thomasra változtatta, építészmérnökként dolgozik ugy tudjuk. Talán Sydneyben él családjával.

Tudom, hogy elég kevés információ de nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni nekünk.

Köszönöm

Pájer Kitti

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!