Keresés

Részletes keresés

makaii Creative Commons License 2000.10.05 0 0 75
Hi!

Kitoroltek a hozzaszolasomat? Miert? Igazabol semmi rondat nem mondtam, az a vege az csak moka volt! (;

KOBAN RITA MONGYON LE!

cicavirag Creative Commons License 2000.10.05 0 0 73
Kedves Makaii,

ne essünk túlzásokba. Az összes erről szóló topicot megszűrve azt ki lehet jelenteni, hogy KR sportszerűtlen, etikátlan és bántó nyilatkozatot tett a társaira nézve, amelynek a szakmai valóságtartalmával sem ért egyet a kajakosok jó része.

De azért itt még nem kell túlhergelni magunkat és kígyót békát kiáltani. Bőven elég az, hogy KR most jól leszerepelt az egész ország előtt, emberileg, sportolóilag,stb.

Szerintem pont elég büntetés neki, hogy

1. eredményét tekintve dicstelenül fejezte be a kajakozó pályafutását (mert nem hogy nem tudta megvédeni az egyéni bajnoki címét, hanem 6. lett, ami az ő szemszögéből óriási bukta)
2. elvesztette a népszerűségét, a szurkolók szeretetét, vsz. a média és a szponzorok érdeklődését .

Szerintem ez rettentő szomorú dolog.

Celtic woman Creative Commons License 2000.10.05 0 0 71
Hogyan is mondotta volt Hemingway?
"A sport arra tanít, hogy becsületesen győzzünk, vagy emelt fővel veszítsünk. A sport tehát mindenre megtanít." Kivéve talán Kőbán Ritát.
A női k4-es másik három tagja viszont nagyon is sportemberhez méltón viselkedik.
Bekka Creative Commons License 2000.10.05 0 0 70
Ne fujjogjatok már, mint a bolhás kutyák, úgy morogtok! Örüljetek a többieknek! K.R.-rel meg ne is törődjetek!
QKA Creative Commons License 2000.10.05 0 0 69
Ezt mondom én is. Reagáljon és védje meg az igazát (ha igaza van), ha pedig nincs, akkor ne szégyelljen elnézést kérni azoktól, akiket megbántott.

Ez az ügy független attól, hogy Kőbán Rita eddig mit tett le a magyar sport nagy asztalára. Eredményes és elismert sportoló, de ez nem jelenti azt, nem jelentheti azt, hogy ettől kezdve számára minden megengedett.
Üdv:

QKA

Előzmény: Celtic woman (67)
cicavirag Creative Commons License 2000.10.05 0 0 68
Szerintem ebben az is gáz, hogy úgy tűnik az egész Sydney-i magyar kajak-kenu küldöttség tök egységes volt, egyedül Kőbán Rita lógott ki belőle. Azt már 500% leírtuk, hogy szerencsétlen, sportszerűtlen, és le merem írni, szakmailag is megalapozatlan volt a nyilatkozata. Ugyanis ez a csapásszám - erő sztori kicsit sántít. Azonkívül lehettek volna 10x erősebbek mindannyian, de mivel azt tudjuk, hogy egy csapatversenyben a lelki együttlét is legalább annyit számít, mint az erő, a lelki egység viszont itt nem volt meg, ezért nem hiszem, hogy ha 1,5 percig se bírtak egységbe forrni, akkor megnyerhették volna a versenyt. És nem véletlen, hogy eddig a szakmabeliek se álltak ki Rita mellett.

Azt megértem, hogy egy ilyen csúnya viselkedés után iszonyú nehéz lehet erőt venni saját magán, és kiállni nagy nyilvánosság elé úgy bocsánatot kérni, hogy ne tűnjön "magyarázom a bizonyítványomat"-nak. Csak ha Rita igazi sportember (és szerintem ez kérdéses, mert inkább lelki dolog) akkor megteszi, hogy ne ilyen csúnyán érjen véget a karrierje.

A gáz az, hogy szerintem nem teszi meg, ergo lelkiekben nem igazi sportember.

Előzmény: Celtic woman (67)
Celtic woman Creative Commons License 2000.10.05 0 0 67
Fut ez a topic máshol is, érdekes, hogy mennyire más mindegyik...
Kőbán Rita eddigi sportteljesítményeit senki nem vitatja, de ezen nincs is mit vitázni, ott vannak neki az érmei. Én tulajdonképen a mostani sportteljesítményébe se fogok belekötni, nyilván nem volt könnyű 1éves kihagyás után visszakajakoznia magát a világ élvonalába, mert egy olimpiai döntőig eljutni igenis ezt jelenti.
Csak nagyon szomorú, hogy úgy néz ki, az a bizonyos k4-es döntő utáni nyilatkozat nem hirtelen felidulásból, vagy kimerültségből stb. született. Kőbán Rita azóta sem mutatkozott együtt csapattársaival, és beszélni sem volt hajlandó a dologról. Visszavonni a döntő után elhangzott szavait, vagy bocsánatot kérni meg végképp nem.
Namármost, ha megalapozott, szakmailag alátámasztott véleménye van, akkor álljon ki szépen, és mondja el, vállalja az interjúkat, és hallgassa meg a másik három versenyző, vagy az edző véleményét is. Enélkül ugyanis csak egy hisztériának tűnik az egész, aminek a sportban nincs, a csapatsportban pedig végképp nincs helye. És lehet, hogy annak sincs ott helye, aki előadja.
hetvenhetes Creative Commons License 2000.10.05 0 0 66
Új vagyok a hajóban mint hozzászóló, de az ominózus nyilatkozat óta keresem és várom a különböző megnyilvánulásokat (nemcsak itt a fórumban, hanem más mádiumokban is!!!).
Természetesen nekem is van véleményem, mely nem titok. Jelesül: tiszteltem, becsültem Kőbán Ritát, de azt a nyilatkozatát nem tudom feldolgozni (talán ezért is várom azoknak az embereknek a hozzászólását akik közelebb ülnek a tűzhöz; persze nem az indexelő "Csucsura" gondolok). Ma a napkeltében "ezüst reggeli" volt és a súlyemelő Márkus Erzsi (szombathelyi szegény) és Kőbán Rita kivételével szinte mindenki megjelent. Hát, hogy is mondjam: nemcsak az én torkomon akadt fenn ez a gombóc. A kajakos lányokat kérdezgette a Forró meg a Gyárfás és mi más is lett volna a téma ha nem ez a "gombi". A lányok "hót" kulturáltan próbálták magyarázni ezt a "beborulunk ha jobban húzok" meg "nem volt megfelelő a csapásszám" dolgot és nekem őszintének tűnt a nyilatkozatuk ami nem támadta ugyan Ritát de nem is védte meg. Talán ha Kőbán is megjelent volna.
Ja és ha megengedtek még valamit: a Gyárfás azt mondta, hogy olyan ez az eset, mint amikor egy munkás a reszelővel való foglalatosság közben ügyetelnül az ujjára csusszant egyet azzal a rond ráspolly(jj?)al és dühében a sarokba dobja azt.
A történetnek ugyan itt Gyárfás Tamás szerint vége van, de hagy tegyem én hozzá azt, hogy a reszelő soha sem fog visszekocogni az esztergályoshoz elnézést kérni, nemde?

Üdv
77

SunshineSally Creative Commons License 2000.10.04 0 0 65
Ugye a kézis lányok sem estek egymásnak, nem mutogattak, hogy ki miatt úszott el az arany...

Azt én is láttam, amikor már itthon kérdezték Ritát az ominózus nyilatkozatáról, és akkor még butábban viselkedett. Azt mondta, hogy nem nyilatkozik, és vihorászva elment (ezt természetesen a tv2 meg szépen leadta). Namármost: ha akkor vesz egy nagy levegőt, és elmondja, hogy már megbánta, vagy hogy a lányokkal ezt tisztázni fogja, hogy leülnek és ott, privátin bocsánatot kér, vagy bármi... akkor szerintem már nem háborognánk itt. Hihetetlen, hogy ilyen buta volt... tudnia _kellett_, hogy ezt a kérdést meg fogja kapni, amint kiszáll a repülőből, fel kellett volna készülnie rá, és akkor vége lenne ennek az egész cirkusznak.

jfly Creative Commons License 2000.10.04 0 0 64
Marcus!!

Tökéletesen egyetértek veled! Rita tényleg hibázott, de ezért nem kéne lefikázni mindjárt....És mint tudjuk mindenki hibázik....az is hibázik aki ezért lehordja őt...Inkább a kedves sajtót és a riportert szeretném belefojtani egy kanál vízbe, ezek a tetvek mindenhol ott lihegnek....

üdv: jfly

Előzmény: Marcus Aurelius (3)
Jake Maroc Creative Commons License 2000.10.04 0 0 63
Nekem az a véleményem, hogy ennek a nyilatkozatnak azért lehetett előzménye is. Konkrétan arra gondolok, hogy már a verseny előtt is lehettek feszültségek a lányok között, pl. nem sikerült 100 %-osan a felkészülés. Erre utalhat KR nyilatkozata a verseny előtt pár nappal, amiben azt mondta hogyha nem nyer semmit, ő akkor is olimpiai bajnokként megy haza. Ez akár szólhatott a társainak is, miszerint nekik van több veszíteni valójuk.
Mindenesetre a döntő utáni nyilatkozata valóban nem volt szép, de ettől lehetett a kritika akár jogos is vagy éppígy jogtalan is. Ezt viszont mi biztosan nem tudjuk eldönteni.
felicita6a9momenti Creative Commons License 2000.10.04 0 0 62
Hali !

Biztos, hogy sosem fogom megertemi, hogy milyen x ev munka utan elveszteni egy dontot,
De mit szamit, hogy mit gondolt KR, kit erdekel hogy mert mondja, eros szel volt-e az egyeniben, vagy hol lakik es hany CD-t vesz...

Ez csapatverseny volt!

Szerintem errol lehet mindent lemerni:
Az ember bocsanatot tud kerni.

Udv. felicita6a9momenti
Előzmény: QKA (60)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.04 0 0 61
De igen, kérdezték Ritát - már nem tudom, hogy bioponkettesen, vagy az rtlklubon láttam-e... Minden esetre, amikor egy riporter odasomfordált hozzá egy mikrofonnal, elég ">#&&@@"-módon közölte, hogy most nem hajlandó nyilatkozni...
Nekem eddig KR-rel különösebben nincs semmi bajom, a nemlétező kalapom is megemelem az eddigi teljesítményei mellett, de hát...

Üdv. Cic

Előzmény: cicavirag (56)
QKA Creative Commons License 2000.10.04 0 0 60
Végigolvasva a hozzászólásokat csak egy dolgot hiányolok: Kőbán Rita reagálását és bocsánatkérését. Ha a lányok Sydney-ből tudtak válaszolni, akkor Rita is megtehetné, most már itthonról.

Ha volt ereje akkor és ott három ember lelkébe gázolni, akkor legyen ereje a tévedését is belátni.

Egy nagy sportoló magatartásához ez is hozzátartozik. Kár lenne, ha a pályafutása ilyen negatív visszhang mellett fejeződne be.

Üdv:

QKA

tdeak Creative Commons License 2000.10.04 0 0 59
cicavirag Creative Commons License 2000.10.04 0 0 58
Én spec 2x láttam. Azóta amit az újságok írnak, nem 100%-os hűséggel adják vissza a szavait, bár tartalmilag igen.
Én elképzelhetőnek tartom, hogy majd lesznek összefoglalók és értékelések, ahol esetleg ez is felmerül.
Előzmény: Kisarany (57)
Kisarany Creative Commons License 2000.10.04 0 0 57
Nem tudjátok véletlenül, hol lehet megnézni a neten valahol ezt a bizonyos nyilatkozatot?
Addig nem szólnék hozzá a témához, amíg nem láttam ÉN, csak szájhagyomány útján hallottam.
Minden hőbörgő látta ?
cicavirag Creative Commons License 2000.10.04 0 0 56
Nem igazán értem a hozzászólásodat.

Rengeteg jogászhallgatót láttam már Római Jog vizsga előtt? Ennek mi köze Kőbán Ritához? A vizsgázó a vizsga előtt rém ideges, aztán ha sikerül, boldog, ha nem, akkor csalódott és szidja a vizsgáztatót és jó esetben saját magát is. Szerintem az egyetemi vizsga nem csapatsport, egy sikertelen vizsgáért nem hibáztatod a csapattársaidat. És Rita nem a verseny előtt nyilatkozott...

Azonkívül ő nem egy kezdő az ilyen szintű versenyzésben, és pontosan tudja, hogy a verseny után MINDIG lerohanják őket az újságírók. Minimális önfegyelemmel mondhatott volna annyit, hogy rettentő csalódott, de most még levegőt is alig kap, nem hogy beszélni tudna nyilatkozáshoz.

A fecske-nyár dolgot mire érted?

Egyébként úgy láttam, tegnap 1 riporter se kérdezte Ritát, és a KK-SZSZ párost viszont igen, akikből csak kierőszakolta a riporter, hogy a 2-es ezüst csillog fényesebben, és azután volt igazi ünneplés...

Előzmény: vezérigazgató (52)
Bure Creative Commons License 2000.10.04 0 0 55
Alright, lehet hogy közben elköltözött, de tudom, hogy lakott Csepelen.
Előzmény: MacPhisto (53)
B.csucsu Creative Commons License 2000.10.04 0 0 54
NEM szeretnék ebbe a vitába belefojni a lányok szoltak hozzá a témához!
csucsu
Előzmény: Dr.Doolittle (36)
MacPhisto Creative Commons License 2000.10.03 0 0 53
Lehet hogy Kőbán kapott egy házat, de az tuti, hogy most nem Csepelen lakik, és ezt a házat lehet hogy ő építette fel.

Ettől függetlenül a nyilatkozata értékelhetetlen.

Előzmény: Bure (48)
vezérigazgató Creative Commons License 2000.10.03 0 0 52
Végigolvastam a hozzászólásokat. Lennének megjegyzéseim:

Egy Olimpia lelkileg inkább megterhelő, mint nem. Láttatok már orvosist élettan-, vagy jogászhallgatót római jog vizsga előtt? Pedig egy utóvizsgával nem is kell 4 évet várni.

Ha valaki elkeseredett és csalódott, az nem fogja rózsaszinben látni a világot.

Nem vagyok biztos abban sem, hogy Ritának éppen akkor más sem hiányzott, mint egy újságiró. Lehet azt mondani, hogy ez a feledatuk, de szerintem inkább pofátlanság ilyenkor nyaggatni valakit. Nem ide tartozik, de kikivánkozik belőlem, hogyha pl. 1 tornász leesik a korlátról, ráadásul nem is teljesen a szivacsra, akkor inkább odamennék hozzá - ha másért nem, legalább néhány biztató szóra - minthogy orrba-szájba fényképezzem.

Ja, még Rita nyilatkozatával kapcsolatban: EGY FECSKE NEM CSINÁL NYARAT!!!

Traubi Creative Commons License 2000.10.03 0 0 51
Nemrég mondta be a Kudlik Juli, hogy lesz valami műsor (nem tudom a címét, mert nem oda figyeltem), melyben: "Kőbán Rita olimpikon beszél a tiszteletről"

Kíváncsi vagyok...

cicavirag Creative Commons License 2000.10.03 0 0 50
Én 1et értek Kiskörtével, de azért annyit pontostanék, hogy szerintem ez nem SPORTemberi megnyilvánulás volt. Szóval nem tudom, itt a véleménynyilvánítók közül ki mit sportolt, én világéletemben egyéni sportokat űztem, és most, felnőttként szoktam hobbiként röplabdázni. Megabéna vagyok, míg a kis csapatomban 3-4-en elég profik. Az elvesztett (persze barátságos) meccseink 90%-a jórészt az én "számlámra" írható, de soha nem kúrna le senki, hanem mindig biztatnak, hogy már sokat fejlődtem és még mennyit fogok.
Szóval itt nem csak az emberrel van gond, hanem szerintem ez pont nem SPORTemberi viselkedés. Ahogy ő mondta a nyilatkozatban, hogy így méltatlanok voltak az aranyra, hát ő valóban az.
Előzmény: Kiskörte (49)
Kiskörte Creative Commons License 2000.10.03 0 0 49
sarpy! Félreérthecc valamit.

Akik Kőbánt kritizálják nem azért teszik, mert 6. lett egyéniben, ezüst a három társával együtt, hanem azért az elképesztően randa megnyilatkozásáért. Mivel ez közvetlen a verseny után történt (totál őszintén buggyant ki belőle), utólag nem hiszem, hogy meg tudja magyarázni, hogy nem is úgy gondolta, stb, egyetlen normális emberi megoldással szépíthetne, hogyha bocsánatot kérne nyilvánosan a társaitól. És nem tőlünk a csipszes-fotelesektől, hiszen nem az volt a gond, hogy "nem hozta amit eddig bírt teljesíteni" (olimpiai aranyak), meg amit "elvártunk", mert talán rajta kívül nincs senki, aki ne örülne az ezüstnek, meg a pont szerző hatodiknak.
Itt nem a SPORTemberrel van a gond (teljesítménnyel), hanem az emberrel, akit sem a kora, sem a teljesítményei, sem a befektetett izzadós, gürizős munkája nem jogosíthat fel arra, hogy a csapattársait így lefikázza, akik vele együtt ugyanúgy izzadtak, güriztek.....

Előzmény: sarpy (40)
Bure Creative Commons License 2000.10.03 0 0 48
Kőbán nem most volt életében először bunkó, mindig is ilyen volt. Egyrészt alaptermészete, hogy mindig az áldozatnak állítsa be magát, az ilyen nőktől eleve rosszul vagyok. De mesélek még egy sztorit, ami újabb adalék Kőbán negatív személyiségéhez.

Atlantában még a Csepel SC kajakosaként lett olimpiai bajnok. Az olimpia után eldöntötte, hogy visszavonul, bár még élő szerződése volt az egyesülettel még legalább egy vagy két évig (ezt pontosannem tudom, de futó szerződése volt). Az egyesületnél azonban - mivel az első női és első kajakos olimpiai bajnokuk volt - akceptálták a döntését, kifizették, kapott egy házat is a Csepeltől (most is ott, Csepelen lakik), mondván, hogy egy ilyen sportoló, mint Kőbán, megérdemli.

Rituska egy évig pihizett, majd úgy döntött visszatér, hogy ismét olimpiai bajnok legyen, és...és aláírt az UTE-hoz... Mindeközben folyamatosan adta a Nemzeti Sportban a primitívebbnél primitívebb interjúit, hogy nem tud megélni, nem tudja kifizetni a villanyszámláját, havonta egy cd-nél többet már nem mer venni, pedig mennyire szereti a zenét, meg hogy a házát is sajátkezűleg építette fel...

Úgyhogy engem egyáltalán nem lepett meg vasárnapi produkciója, csupán annyi történ, hogy hozta önmagát.

cicavirag Creative Commons License 2000.10.03 0 0 47
Itt többen vagyunk, akik élőben hallottuk, és szombat éjjel még Ábrahám Attila és Dónusz Éva is foglalkozott vele (akik ugye szintén olimpiai bajnokok) és nem túl pozitívan nyilatkoztak
Előzmény: Cukorka (46)
Cukorka Creative Commons License 2000.10.03 0 0 46
Bocsika, en nem egy bizonyos olimpiai (Sydney-i) kulonkiadasrol beszelek (Azt nem hallottam, amugy igyekszem elkerulni e paros musorait), hanem jo 1/2 vagy 1 evvel korabban, csak ugy jopofizott a musorukban. Na, hat akkor asta el magat elottem.

A mostani nyilatkozatat (megnyilatkozasat) eloben nem hallottam (vigyazni kell persze a media torzitasaval!), de el tudom kepzelni, hogy bunko volt a leirtak alapjan.

Előzmény: cicavirag (45)
cicavirag Creative Commons License 2000.10.03 0 0 45
És egyébként milyen volt a fogadás?

A Bumerángról csak annyit, hogy biztos, egy csomó embernek nem tetszik, de ebben a Sydney-i különkiadásban csomó sportoló volt: Bártfai Csucsuék, Balogh Gabi, Madár, Csollány, Supola, stb...

a mai Népsport (bocs, Nemzeti) is foglalkozik a Rita nyilatkozatával, idézek: "Nem kellett volna" majd később:

"Egy korábbi sikeres sportoló sportszerűtlen megnyilvánulása"

Asszem, erről van szó...

Előzmény: Cukorka (44)
Cukorka Creative Commons License 2000.10.03 0 0 44
A Vitriol melle tedd oda a Bochkor-Boros musort is, veluk is jopofizott mar parszor... Szinten elasva!

Egyebkent most jovok az Aranygep fogadasarol az SAP-csarnokbol, ott volt a Rita is, volt keves futtyoles, ahogy megjelent!

Előzmény: cuda (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!