Keresés

Részletes keresés

Bateman Creative Commons License 2 napja 0 0 84788

De ezek az inkompatibilitasok nem johetnek abbol, hogy 100 evvel korabban jatszodik, hiszen ugyanaz az univerzum. Azt tudjuk, hogy soha nem mondtak olyat, hogy hany perc mulva kovetkezik be valami a perc fogalma nincs az sw univerzumban sem az, hogy hany napja. Tobbszor elhangzott ez is. Meg az, hogy “hegeszd oda”:) a sw univerzben nem igy hivjak megha hegesztonek is tunik. A kungfuzasrol nem is beszelve, akolitus meg az lesz, aki majd nem fenykarddal es fem harci eszkozzel kuzdi le a jediket, hanem valamilyen beugratos trukkel, arra alapozva mi vezerli a jediket? pl. Masok megmentese miatt halt meg Carrie-Anne Moss is:))) baromsag, egy jedi ezt az alap se univerzumban megerezne mar elore. Es csak par dolgoz soroltam fel….

Előzmény: Biga Cubensis (84782)
Biga Cubensis Creative Commons License 2 napja 0 0 84787

Hogy a PT-ben miért nem volt, szerintem Lucasnak nem jutott eszébe, bár szerintem Maul vívása a duplapengéjű fénykarddal is már inkább volt keleties, mint az OT középkori lovagokra emlékeztető klasszik kardozásai. De pusztakezes bunyó tényleg nincs, illetve alig annak sincs köze harcmvűvészethez. R1-ben Chirrut botozása meg valahol a kettő között van, bár sokaknak már az sem tetszett.

Persze az lett volna a király, ha koreografálnak egy olyan kitalált harcművészetet, ami nem azonnal kung-funak tűnik, pl valami hasonlót ami Bruce Lee csinált a jeet kune do-val. Viszont az meg tetszett benne, hogy kombinálják az Erővel és az meg (számomra persze) valahogy illik hozzá, jól nézett ki ahogy taszigálták egymást. 

Én amúgy látok fejlődést az SW sorikban, pl a Mando tényleg össze-vissza csapongott Grogu, mandalóriaiak, fejvadászat, side quest-ek között, itt azért úgy tűnik lesz egy koherens sztori, amibe bele is csapnak már az elején.

 

Előzmény: capacete (84786)
capacete Creative Commons License 2 napja 0 1 84786

Mondjuk ezt kicsit kifejthetnéd, mert így egyáltalán nem értem: Miért is érhető, hogy 100 évvel később a jedik inkább fénykardoztak és nem kung-fuztak? A Phantom Menace-ben úgy indítunk, hogy 1000 éve nem volt háború, de mégsincs kung-fu...

Előzmény: Biga Cubensis (84782)
capacete Creative Commons License 2 napja 0 0 84785

Ugyanazt néztétek, csak máshogy értékeltétek. Az ízlés már csak ilyen szubjektív...

Előzmény: smile64 (84780)
smile64 Creative Commons License 2 napja 0 0 84784

Ez a zseniális polihisztor, aki írta, rendezte, producer, vágó és csak valami érthetetlen okból nem főszereplő...legalább valami aprócska magyarázatot adna arra, hogy ez a tehetségtől duzzadó jedi lány, aki a kis robotját nem tudta magához rántani 1 centiről, hogy maradt életben egy olyan roncson, amibe a zuhanás utáni snitten beesik a hó?????

 

De komolyan? Most akarjuk elkezdeni számon kérni a starwarson a realitást? Nem késő ehhez egy kicsit?

Az nem baj, hogy az űrben terjed a hang? Hogy az űrcsigának nincs mit ennie, ha nem kap Falcont? Hogy Luke még a fejét se üti be, amikor az X-szárnyújával beleesik a mocsárba?

Előzmény: Vuduman (84765)
smile64 Creative Commons License 2 napja 0 0 84783

Nem hiszem, hogy a fókusz miatt volt a sok kung-fu. Többször is említették, hogy a Jedit fegyver nélkül kell megtámadni, és Mae mindig ezzel is kezdi. Ennek lehet valami jelentősége az aktuális Sith filozófiában, talán majd később jobban megmagyarázzák.

Előzmény: Biga Cubensis (84782)
Biga Cubensis Creative Commons License 2 napja 0 0 84782

"totalisan nem sw univerzum kompatibilis az egesz, foleg a reszletek"

Ezzel azért vitatkoznék, ez az első sori, ami 100 évvel visszamegy a PT elé. Nem tudjuk, milyen volt 100 éve az univerzum, ennyi idővel az ismert SW világ előtt el is várható, hogy más legyen. Szerintem a ruhákkal, az űrhajókkal jól visszaadták, hogy ez egy korábbi világ. A kungfu-t írtam, hogy nekem is sok volt, de el tudom fogadni, hogy egy Birodalom/modern Köztársaság előtti időkben nagyobb fókusz volt a harcművészeten, mint ahogy itt a Földön is, és utána jöttek a tömeghadseregek, nagy háborúk ahol már nem volt létjogosultsága.

A Star Trek feeling viszont nekem is beugrott párszor, mintha alacsony költségvetésű lenne pár jelenet, de azért volt bőven látványosabb is, talán ez változik. 

Előzmény: Bateman (84778)
Biga Cubensis Creative Commons License 2 napja 0 0 84781

Nekem is, szerintem egyelőre izgalmas a sztori, a 100 évvel PT előtti világ is érdekes. A szokásos szarmerdizni mellett talán az is lehet az ok, hogy pont nemrég beszéltük, hogy a PT se volt mindenkinek a kedvence, így azoknak egy azt megalapozó/előzményeiről szóló sori se fog bejönni. De teljesen felesleges megint belemenni egy adok-kapokba, akinek tetszik élvezze, akinek meg nem, az nyugodtan elemezze nagyítóval/utálja kedvére. Egyébként több olyan véleményt olvastam, hogy "nem volt olyan jó, mint amekkora hype-ja volt, de olyan rossz sem, mint az előzetes utálat alapján lennie kéne".

Előzmény: smile64 (84780)
smile64 Creative Commons License 2 napja 0 0 84780

Nekem tetszett. Úgy látszik, nem ugyanazt néztük.

Bateman Creative Commons License 2 napja 0 0 84779

se=sw

Előzmény: Bateman (84778)
Bateman Creative Commons License 2 napja 0 1 84778

Megneztem az elso reszt. Borzalom. Szar a casting, totalisan nem se univerzum kompatibilis az egesz, foleg a reszletek. Ennel van a leginkabb star trek erzesem. azt vegkepp nem ertem, miert kell egy ennyire klises Matrix homage jelenettel inditani? Miert kell egyaltalan homage jelenetekre szukseg? Miert kell sw alkotasokkal mas filmekmiranyaba tisztelegni? Total kizokkenti az embert abbol, amibe epp be probalnak helyezni. Ez a kung fuzas mar ismet az otlettelensegbol erkezik. Nem

ide valo. Azt hiszem ezt nem nezem tovabb, mert idegesit…

Hiryu27 Creative Commons License 2 napja 0 0 84777
capacete Creative Commons License 2 napja 0 0 84776

További predikciók: Az ikrek szerepet cserélnek majd, mert a jedi tanítvány megtudja majd azt a titkot, ami az ikertestvérét bosszúhadjáratra kényszerítette, az ikertestvér viszont visszatér a jó oldalra. (Az 1. részben szinte a szánkba rágták, hogy még mindig van benne jó azzal, hogy életben hagyta a csapost.)

 

Ha igazán klisések akarnak lenni, akkor csinálnak valami olyasmit, mint a Covenant végén: az ikrek harcolnak, és úgy lesz a szerepcsere.

Biga Cubensis Creative Commons License 2 napja 0 0 84775

Anakin cirkálóletevéséhez képest bagatell volt :)

Hülyeségek persze ebben is vannak, már kezdtem örülni, hogy valami hihető űrruhában megy ki szerelni, erre szép tábortűz ég az űrben...

Előzmény: Vuduman (84765)
Biga Cubensis Creative Commons License 2 napja 0 0 84774

Veszélyes meló, főleg ha lőnek is közben :)

Előzmény: Vuduman (84773)
Vuduman Creative Commons License 2 napja 0 0 84773

Miért asztrodroidok javítják a hajót?

Ezt már a TPM-ban se értettem.

 

Előzmény: Biga Cubensis (84772)
Biga Cubensis Creative Commons License 2 napja 0 0 84772

Engem is lekötött, régóta kíváncsi vagyok erre az időszakra. Tök jó, hogy az asztrodroidok bár terjednek, sokszor még emberek végzik ezt a melót. Az űrhajók is anakronisztikusabbak. Nekem picit sok a kungfu, de egye fene, akkoriban még biztos kevesebbet kardoztak. Kb egyébként ilyen két rész terjedelemben lenne élvezhető, mostantól jön a hetente ~30p, amit utálok. 

Hát azért az előzetes sejtés/imdb ellenére bíztam benne, hogy Trinity tovább marad. 

 

Előzmény: Stratonicus84 (84759)
capacete Creative Commons License 3 napja 0 0 84771

Persze, egyértelmű Fugitive "homage" volt

Előzmény: Stratonicus84 (84770)
Stratonicus84 Creative Commons License 3 napja 0 1 84770

Igen, az lehet.

 

 

Egyébként meg ez jutott eszembe:

 

Előzmény: ka_TARZI_s (84769)
ka_TARZI_s Creative Commons License 3 napja 0 0 84769

Ez egy flesbek jelenet is lehet. Fiatalabbnak tűnnek.

Előzmény: Stratonicus84 (84761)
ka_TARZI_s Creative Commons License 3 napja 0 1 84768

Ne nevezd csajnak, nem bináris személy!

Előzmény: Vuduman (84766)
ka_TARZI_s Creative Commons License 3 napja 0 0 84767

Tasziló padaván? :)

Előzmény: Vuduman (84762)
Vuduman Creative Commons License 3 napja 0 1 84766

Akolitus első két része megnézve.

 

Gyerekek, ez nem is rossz! :)

 

Amandla pedig gyönyörű!

 

Annyit adok, hogy a történet érdekel és mivel még az első részen se vagyok túl, még átfordulhat bennem is. Persze hogy szép csaj.

Millió oka van rá :P

 

De én nem egy amerikai tinit akarok látni, hanem egy démonaival küzdő volt jedi padawant, meg egy démonaival küzdő sith orgyilkost.

Eddig egy kung fuzó amerikai tinit, meg egy orange county choppers-es amerikai tinit láttam.

Mondom, a mester-padawan (a koreai srác meg a kis hófehérke) megtalált.

És sok lehetőség lenne, a volt és jelenlegi padawan viszonya, a mester kötődése hozzájuk, a háttérben bujkáló sötét titok, a jedik téblábolása a politika porcelán boltjában és szex...rengeteg szex.OK ez csak poén volt.

Félig :)

Előzmény: Stratonicus84 (84759)
Vuduman Creative Commons License 3 napja 0 0 84765

Még valami.

Ez a zseniális polihisztor, aki írta, rendezte, producer, vágó és csak valami érthetetlen okból nem főszereplő...legalább valami aprócska magyarázatot adna arra, hogy ez a tehetségtől duzzadó jedi lány, aki a kis robotját nem tudta magához rántani 1 centiről, hogy maradt életben egy olyan roncson, amibe a zuhanás utáni snitten beesik a hó?????

Mittudomén...nagyon jók a neimoidiai biztonsági övek.

Vagy, a Wayland-Yutani csillapítómezői ebben az univerzumban is tökéletesek.

Vagy egy párbeszéd, a mesterek közt arról, hogy a volt tanitvány tudatosan nem tudja használni az Erőt, de ha veszélyben van az Erő átkarolja.

Vagy valamit legalább.

De semmi...és Rey volt Mary Sue? :)

 

Remélem a Romulust nem baszarintják el.

A nyár összes reménye abban van :(

capacete Creative Commons License 3 napja 0 0 84764

Igen, nekem is rögtön ez jutott eszembe, hogy egy űrhajón csak lehet dokumentálni, hogy valaki a fedélzeten van, vagy nem. :)

Előzmény: Vuduman (84760)
capacete Creative Commons License 3 napja 0 0 84763

De, nagyon. Mondjuk ez tényleg szubjektív műfaj, elhiszem, hogy neked tetszik.

Előzmény: Stratonicus84 (84759)
Vuduman Creative Commons License 3 napja 0 0 84762

Sose láttunk még fake jeleneteket vagy képeket :P

-----------------------------------------------------------

A kis Padavan az első jelenetében rokonszenvesebb lett, mint a főszereplő egy félóra után.

Szerintem lesz dinamikája a mesterrel. Akinél engem pld. nem zavar az akcentusa.

 

Előzmény: Stratonicus84 (84761)
Stratonicus84 Creative Commons License 3 napja 0 0 84761

Egyébként ez itt nem Carrie-Anne Moss?

 

 

Mert ha de, akkor az imdb hazudott: nem csak egy részben szerepel. Legalábbis ilyen jelenet nem volt az első részben, amiben ugyebár elvileg meghalt. :)

Előzmény: capacete (84758)
Vuduman Creative Commons License 3 napja 0 0 84760

Közben nézem tovább.

"Az ellene szóló bizonyítékok SZILÁRDAK"

Ja.Egy félrészeg kocsmáros mint szemtanú.

Ellentétben a Kereskedelmi Szövetség legénységével, a mekk-mekkekkel, az összes robottal, kamerával meg azzal, hogy akár százezer fényévre lehetett a helyszíntől és nem volt semmi amivel oda-vissza utazott volna :)

Vagy ha úgy gondolják, így így sikerült neki, jobb ha a Jedi Tanács elvonul valami nagyon védett helyre.

Előzmény: capacete (84758)
Stratonicus84 Creative Commons License 3 napja 0 0 84759

Akolitus első két része megnézve.

 

Gyerekek, ez nem is rossz! :)

 

Amandla pedig gyönyörű!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!