Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2000.09.09 0 0 44

Rivid beszámoló egy protokolláris nap mellék(utó)zöngéirol, a Matkovits-birodalom, a bajai Ady Endre városi könyvtár életébol, adományátadási apropóból:

- Dade Csicsi, és biztonsági fonöke Aldade Kovács feszülten figyeli ipari kamerán keresztül, hogy a konyhai személyzet tesz-e petrezselymet és zellert az újházi tyúkhúslevesbe !?

- Béres Béla a bajai muvelodési központ igazgatója gyakorlat hiányában nem mer az ördögi szerkezethez nyúlni, Kelemen Istvántól laptulajdonostól próbálja meg lelesni ennek a tudománynak a fonákságait.

- Egyik helyi sajtócézár, Kelemen István, és az MSZP egyik prominense - meg a miénk is :)! -, Márfai Péter intim kérdéseit Héhn Gizella közintézményi igazgatóno - érthetoen - szemérmes szemlesütéssel fogadja .

- Matkovits Kornél: Hova a fenébe tünt már megint a feleségem, pedig átkéne a boltba zavarnom egy kis Apentáért !?

- Két nagyformátumú egyéniség, Márfai Péter és Maros Zoltán, átmenetileg elásva a csatabárdot, egy harmadik személyt szednek együttesen ízekre ...., a már bevett szereposztásban, egyik támadja, a másik védi :)).

- Pausch Róbert mérnök úr és bizottsági tag, pisimintával a kezében vár analizálásra a könyvtári laboratórium elott, ez nem kis izgalmat okozva számára.

- A cigánykirájság valydakirája, Dade Csicsi - jól láthatóan momentán éppen korona nélkül -, hódoló alattvalói - Tamás László dadegard, és Kovács József Aldade - fesztelen társaságában.

- Bancsics Ferenc Emitel bajai kirendeltség-vezetoje, csüngo buvöletben tartva hölgyhallgatóságát, még egy huncut és cinkos mosolyt is vetve a krónikás irányába :).

- Millunov Dániel - a mi Danink - életmuvész, mint oly sokszor már, ismét rezdületlenül állja a nézzünk egymás szemébe nyíltan próbát.

- Danink mutatja, éppen o is Mihálovics doktorhoz készül kezelésre, kellemetlen furunkulus képzodött egyik szemfogán.

- Márfai Péter barátunk, mint a zenei világ egyik kiváló ismeroje, az ujjtartás helyességérol tart eloadást Bancsics Ferinek egyik hangszer, a klarinét esetében :).

- Mocsári Aladár bajai nyugdíjas - a Mocsári-press hírügynökség vezetoje, és legendás atyánszky rajongó -, pár pohár pezsgo után hihetetlenséget tükrözoen tekint mindannyiunkra: létezik, hogy UFÓ-k ereszkednek éppen most alá a zsinagógába ?

- Béres Béla: Te, Ildikó, van nálad kölcsön valamennyi lóvé, én elfelejtettem hozni magammal, kéne pár szendvicset venni a büfében ...!?

- Thernesz Dade Csicsi, a valydakiráj: Sosem rejtettem véka alá, hogy okosságot sejtetoen domborodó homlokom van ..!

- Még mindig a kiráj: Na jó, a kedvetekért most eljárom a rókatáncot, de kérném közben a fenekem nem fogdosni :)!

- A szépszál dadegard eltörpül kirája nagysága elott, némi baksissal a zsebével ezt még mosolyogva turi is. Azt viszont egyikük sem veszi észre, hogy a közvetlen közelségükben mégnagyobb királyok rontják ezt az összképet :)!

- Márfai Péter: Hogy a fene egye meg ezt a Mocsárit, ez rumot is szerzett a saját kávéjába :((!

- Kelemen István: A kurva életbe, már megint duplaannyit hirdet az önkormányzat, a D. Szabó lapjában, mint az enyémben ...!

- Dani: Köszönöm a futó vizsgálatot doktor úr, de most sajnos nincs pénz nálam, majd küldök át az asszonnyal pár tojást, és egy kis birsalmát para gyanánt !

- Pausch Robert: Higyje el asszonyom, nem rossz ember a mi kirájunk, csak hát más társadalmi kasztba tartozunk, és nehéz ráhangolódnom :)!

- Matkovits Kornél kollégáját, Mocsári Aladárt nem véletlenül küldték ifjú kora ellenére nyugdíjba, mint felvételünkbol is kitünik, néha epilepsziás rohamok gyötrik, de pár korty Apenta után ismét olyanná válik, mint mindannyiunk által tisztelt fonöke :)!

- Lobbizás ! Márfai elnök úr, éppen atyánszky györgy kisgazda országgyulési képviselot agitálja, mivel egyértelmunek tünik, hogy Pubi-papa rövidesen ejti, lépjen vissza az MSZP-be, valamit csak-csak tudnak vele ismét kezdeni, mire atyánszky a tole megszokott szemérmességgel, zakója mögé bújva kísérli megorizni inkognitóját, amit az ott tartózkodó alpolgármester, Fábián Sándor és kolléganoje szokott higgadtsággal vesznek tudomásul. Istenem, csak a fejük felett látható lámpavas ne vetne olyan ijeszto árnyékot atyánszkyra :)...

- Lukácsffy Endre konyhamaestro: Gyerekek képzeljétek, a Matkovits kiment hányni, véletlenül beleivott az egyik ásványvizes üvegbe :).....

Krónikás: Mijo

Slepi Creative Commons License 2000.04.20 0 0 43
Úgy érzem kérésem témájánál fogva ebbe a topicba tartozik.
Gyűjtenék minden Bajáról és környékéről készült, vagy vele kapcsolatos képet.a Netes lehetőségnél lehetőleg jobb minőségben.
Különösen érdekelnek a légifelvételek, valamint a régi városfotók. Valamikor a Polgármesteri Hivatal folyosóin voltak kiállítva ilyen képek. Órákig tudtam nézegetni őket. Nagyon jó kis felvételt találtam a Bajai Honpolgár áprilisi számának közepén.
Cserébe fel tudok ajánlani a köznek közel 100 darab 640x480 24bpp felbontású digi géppel készült felvételt, a 99. július 12.-i esőzésről.

Ha valaki hozzáértő venné gondozásába a dolgot. Akár egy CD-re valót is össze lehetne hozni szépen körítve mondjuk a Népünnepélyre

Köszi
Slepi

Mijo Creative Commons License 2000.04.17 0 0 42

A Sugovica alkonyatkor - ahogy a Matkovitstól látjuk, ha még egyáltalán látunk a huszadik fröccs után !

Mijo

marfai Creative Commons License 2000.03.13 0 0 41
Gálai Anti legfrissebb fotói:
ITT!!!!!!!!

Márfai P.

Mijo Creative Commons License 2000.02.24 0 0 40

Ej be kár !!
Mi van veletek, nem adtatok még jelzést a harmadikával kapcsolatban ! Ne várjatok az utolsó pillanatig.

Mijo

Előzmény: gubacs (39)
gubacs Creative Commons License 2000.02.24 0 0 39
Maradt néhány üveg. Kék, piros, formás fröcsögők( nem minőségi jelző!), de egyszer csak eltűnödtek. Gimnazistaként jáctam - :-))) - az Üvegcipőben, ahol a lakodalmi jelenet kellékeként használtuk őket. Aztán egyszer csak.... mint a régi csárda épülete: nyomtalanul.
Előzmény: Mijo (38)
Mijo Creative Commons License 2000.02.24 0 0 38

Sajnos Tamás arról nekem sincs fogalmam, kiket ábrázol a kép, de hogy idilli, az tuti.
Ha jól sejtem, akkor most ennek a csárdának már nyoma sincs ott, ahol jelezted egykori létét ?
Egyébként Bokodon a Schweipert Ádi barátomnak a nagyszülei voltak a nagyapád beszállítói. Nem maradt a papa hagyatéka között ebből az időkből származó szódásüveg ? Micsoda patinájuk volt ezeknek a közkézen forgó használati eszközöknek is !!

Mijo

Előzmény: gubacs (37)
gubacs Creative Commons License 2000.02.23 0 0 37
Mijo!
Atyai fotóvizsgálat megállapításai: a régi csárdaépület udvarán készülhetett a felvétel. Ez Bajáról haladva az út jobb oldalán, a keverő előtti dombocskán, az útra merőlegesen állt. Itt 38-tól volt nagyapám bérlő. Innen költözött a saját tulajdonú új épületbe. A jelenleg is létező Csárda avatójára a 42-es szilveszteren kerül sor. Édesapánk emlékei szerint annak idején Bokodon három Schweipert család volt szódás, ráadásul ketten egy utcában folytatták az ipart. Egyikük valóban öregapánk csárdájába is szállított.
De kiket örökített meg a felvétel? Édesapám szerint előttük Zórityék bérelték a kocsmát. Talán őket őrizte meg a fotó?
Előzmény: Mijo (35)
gubacs Creative Commons License 2000.02.23 0 0 36
Infó ellenőrzésére még ma kísérletet teszek. Azt viszont nem ígérhetem, hogy független forrásból származik majd a szakértés.
Mindenesetre irigylésreméltó az az idegesség, feszültség amit áraszt a felvétel. Elgondolkodtató az 1 LE-s erőforrás alkalmazása. Ződkártya, kötelező felelőtlenségi biztosítás, súlyadó, és parkolási tarifa tekintetében egész szellemes megoldásnak tűnik. :-)
Előzmény: Mijo (35)
Mijo Creative Commons License 2000.02.23 0 0 35

Szevasz István !

Az igazság az, hogy én is hezitáltam, lévén tegnap összehasonlítgattam a fotót a tanyával, és nem igazán stimmeltek a dolgok, de azt hittem, hogy időközben lett átépítve.
Egyébként a Schweiperték Bokodon szódások voltak, ők hordták a nagyapádék csárdájába is.
Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy az öregedék miként vélekednek, ha megmutatjátok a Tamással nekik ?

Üdv: Mijo

Előzmény: Kisgubacs (33)
Mijo Creative Commons License 2000.02.23 0 0 34

Régi szép idők, amikor még a korzózás hódolata is tudott örömet okozni az embereknek ...

Mijo

Kisgubacs Creative Commons License 2000.02.23 0 0 33
Igaz, hogy kb 3 honapja nem jartam a tanyan, de az a kep nem keszulhetett nagyapank csardajarol, ami Bokod fele baloldalt all a keverovel szemben, az bizton allithatom, viszont volt egy regi csarda a jelenlegi keverouzem mogott, az lehet, hogy ilyen volt!
Asszem apankat kell megkerdezni az ugyben!
Gubacsok kozul az ijfabbik
Előzmény: Mijo (32)
Mijo Creative Commons License 2000.02.23 0 0 32

Bokodon a Schweipert Ádi barátom állítása szerint, böngészvén régi fotók között, ez a felvétel, a Csárdás Pali bácsi egykori vendéglátóipari objektuma ( Gubacsok figyelmébe ajánlva ! ), melybe minden valamirevaló átutazónak illett betérnie ( nem bambira .. ), és mely még, mint impozáns szinfoltja a környéknek ma is áll, pár kilóméterre Bajától Bokod fele haladva a bal oldalon, a Keverőüzemmel szemben.

Mijo

lecsó Creative Commons License 2000.02.05 0 0 31
Előzmény: marfai (30)
marfai Creative Commons License 2000.02.05 0 0 30

 Lõrinczi
Csaba fotói


elsõ
ötven (1-50)

második
ötven (51-100)

harmadik
ötven (101-150)












marfai Creative Commons License 2000.02.02 0 0 29




Gyulavári
József

 

 

1997




 


A képeket a bajai DUNA Fotóklub tagjai készítették

Márfai Péter

marfai Creative Commons License 2000.01.31 0 0 28


       

       

       

       

       

      Szarvas
      Pongrác


       

       

      b12b15,

      b16b21

       

       





 


A képeket a bajai DUNA Fotóklub tagjai készítették

Márfai Péter


Mijo Creative Commons License 2000.01.30 0 0 27

Ami előtt le a kalappal, és köszönet a link, hadd gyarapodjon a Kedvencek !

Mijo

Előzmény: marfai (26)
marfai Creative Commons License 2000.01.30 0 0 26
Kedves Míjó!
A Duna Fotoklub megalakulásának 40. évfordulójára tettük fel ezeket a képeket évekkel ezelőtt. A klub tagjai nem foglalkoznak internettel. A marfai.hu/dunafoto végül is az ő saját honlapjuk, és már három éve létezik.
DUNA FOTOKLUB KÉPEI

Nem lehet ügy jelentőségét túlbecsülni, de bizonyítani sem nagyon. Az internetes prezentáció az én magánakcióm.
Előzmény: Mijo (25)
Mijo Creative Commons License 2000.01.30 0 0 25

Pedig a Dunások, ha átéreznék ennek az egésznek a lényegét, illenék annyira akceptálniok a lelkes igyekezetedet ( hiszen nem kis munkát jelent ez sem ), és a mi érdeklődésünket, hogy mielőbb - és nem valamikor -, bocsássák mindezt rendelkezésedre, kihasználva ezt a kiváló lehetőséget !
( Hol tekinthető meg, ha szabad érdeklődni, az ő állandó tárlatuk a világ elé tárva, van saját honlapjuk, az kifejezetten érdekelne sokunkat !? )

Talán nem mellékesen, az is érdekes lenne, hogy ki, milyen masinával készíti az adott felvételeit, és egyéb boszorkánykonyhai ínyencségek jól jönnének. Milyen szép is az, amikor a vizuális élmény mellé, módunkban áll egy kis tudást is adni mellé ...

Mijo

Előzmény: marfai (24)
marfai Creative Commons License 2000.01.30 0 0 24
Kedves Míjó!
Nincs még fotó, sem életrajz, sem biográfia. A Duna Fotoklub vezetőivel a napokban beszélgettem, hogy érdemes a meglévő/fennlévő anyagot az alkotók adataival bővíteni. Valamikor lesz olyan...
Előzmény: Mijo (23)
Mijo Creative Commons License 2000.01.30 0 0 23

Értem én ezt Péter, de én arra gondoltam, hogy ha van kép róla, akkor maga az alkotó is érdekelne bennünket a neve mellett !

Mijo

Előzmény: marfai (22)
marfai Creative Commons License 2000.01.30 0 0 22
Kedves Míjó!

Amikor egy-egy sorozat képet felrakok, akkor az alkotó nevével kezdem. Egy "hozzászólás" egy fotós...
A végén a DUNA Fotoklubbot csak azért emlegetem, hogy ha valakit több kép is érdekel, akkor a marfai.hu/dunafoto címen a marfai site-on keresztül megleli.

Előzmény: Mijo (21)
Mijo Creative Commons License 2000.01.30 0 0 21

Kedves Péter, egy-egy fotográfusnál, esetleg érdemes lenne magának az alkotónak is a portréját a név mellé helyezni, már ha rendelkezésre áll !?

Mijo

Előzmény: marfai (20)
marfai Creative Commons License 2000.01.30 0 0 20
 




 

 

1997




 


A képeket a bajai DUNA Fotóklub tagjai készítették

Márfai Péter

Thernitibi Creative Commons License 2000.01.29 0 0 19
Így mulat egy magyar úr, aki bunyevácnak mondja magát.

Thernitibi Creative Commons License 2000.01.29 0 0 18
Engedjétek meg, hogy Baja és környékén jópár évvel ezelőtt látott bálnafajtát bemutasam nektek.
A zöldek nagy örömére a Duna és a Sugó víztisztaságát igazolandó, újra feltünt egy termetes példány.

Mijo Creative Commons License 2000.01.29 0 0 17

Adobe PhotoDeluxe Home Edition !

Mijo

Előzmény: ZöPö (15)
marfai Creative Commons License 2000.01.28 0 0 16
Tudod az "előzőt" Wágner úr kigyomlálta.
Előzmény: lecsó (13)
ZöPö Creative Commons License 2000.01.28 0 0 15
"Digitális technika: kóstolgatom, adja magát, gyönyörű, de nem lélekközeli, nem fűződik hozzá sötétkamrás munka, csipeszek, öblítések, sejtelmesen tompított laborfények, zsinóron függve száradó fényképek, vagy a szárítással együtt járó jellegzetes illatok .... Új idők, új lehetőségek. "

Szerintem megvan ez most is, ha próbáltál már valamilyen képmanipuláló programot (Microsoft Photo Editor, Photoshop), akkor tudod, mire gondolok. A képtáramban az aktok ilyenek. Többet foglalkoztam időben egy-egy képpel, mintha a hagyomágyos technikával dolgoztam volna ki őket. A lehetőségek nekem rengeteg inspirációt adtak.

Előzmény: Mijo (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!