Keresés

Részletes keresés

NagyOrsiB Creative Commons License 2012.03.14 0 0 3903

Sziasztok!

 

Londonba tarto turistaknak adok ki szobat, erdeklodni emailben nagyob@gmail.com vagy weboldalamon www.londoniszallas.co.uk lehet.

 

Udv

 

orsi

Kiskukacka Creative Commons License 2012.03.14 0 0 3902

Nem foglaltam meg wizz transfert, de a greenline es easy busok is rugalmasak szoktak lenni, foleg ha nincs nagy forgalom. Ha bemutatod a beszallokartyadat a jegyed melle, akkor biztos elfogadja, habar az a 45 perc akkor realis ha nincsen feladott poggyaszod. Ha adsz fel borondot, akkor igencsak optimista, de nem lehetetlen! A wizzair mostanaban nagyon szeretne mindenki kedvenc legitarsasaga lenni, es sokkal pontosabbak (sot, neha 20  perccel elobb is leszallnak) mint par evvel ezelott.

 

Mikor utazol?

Előzmény: zltmth (3900)
Attir Creative Commons License 2012.03.13 0 0 3901

köszi a segítséget!:)

zltmth Creative Commons License 2012.03.13 0 0 3900

Valaki foglalt transzfert a Wizz-en keresztül, vagyis plusz szolgáltatásként a foglalás mellé?

A tegnap rendeltem egy ilyent, valami P-Airbusz cégen keresztül történik és a Greenline járattal van szerződés. 7,15-kor érkezem Lutonra, a kinyomtatott jegyen azt írja, hogy Transfer start: 8:00.

Vajon ezt a mód , alkalmat ad arra, hogy késéskor a busz indulása is tolódjék?

Kiskukacka Creative Commons License 2012.03.12 0 0 3899

Cataflam, nikoflex, fulgyertya, hazi baracklekvar, pirosarany! :D

 

 

Igaza van az elottem szolonak hogy szinte mindent lehet kapni, de az etcsokis vaniliaskarikat en itt meg nem vettem (mondjuk nem olyan helyen lakom hogy hozzafernek magyar uzletekhez).

 

Ha meg szeretned lepni oket, akkor inkabb vigyel valami kis adagot a kedvencukbol (ha epp a mezre vannak racuppanva akkor azt, bar szerintem itt tobb felet lehet kapni mint otthon...), de ne sokat. Aztan amikor itt vagytok akkor tudtok nekik venni valamit itt is, de ez megint attol fugg hogy mennyire vannak kiehezve a magyar kajakra.

 

 

Előzmény: Attir (3892)
etuki Creative Commons License 2012.03.12 0 0 3898

A shuttle service ingyenes, két terminál között szállítja az utasokat.

A déli terminálon vannak a jegypénztárak. Este is nyitva vannak és vannak automaták is. Én a jegypénztárat javasolnám.

El sem fogjátok téveszteni. aMikor leszálltok a shuttle-ról kövessétek a tömeget. A vasúthoz balra kell fodulnotok, ott vannak a jegypénztárak.

A vágányokhoz mozgólépcsőn kell majd lemennetek. A jegypénztár tulajdonképp adéli terminál része. Tök egyszerű, csak kicsit bonyolultan hangzik. :)

Előzmény: haywood (3897)
haywood Creative Commons License 2012.03.12 0 0 3897

Köszi!

 

Jegyet hol tudunk venni rá? Gondolom még az északi terminálon, hogy a shuttle service-re is fel tudjunk ülni? Van valami pénztár, vagy mit kell keresni? Este 10-es érkezéskor lehet jegyet venni?

Előzmény: etuki (3894)
Londonna Creative Commons License 2012.03.12 0 0 3896

Tulajdonképpen minden kapható kint, van kifejezetten magyar termékeket árusító üzlet is. Szóval inkább én azt mondom, hogy mindben beszerezhető Londonban, csak valami kicsit nehézkesebben. Paprika és méz is van kint, de nem sok helyen kapni, szóval ilyen szempontól vigyél nyugodtan. Csak ne a kézipoggyászban. :))))

Előzmény: Attir (3892)
Londonna Creative Commons License 2012.03.12 0 0 3895

Örülök! :-)

Akkor szerencséd volt, hogy nem volt előtted senki. ;-)

Kellemes londoni tartózkodást mindenesetre! :-)

Előzmény: .vatti. (3891)
etuki Creative Commons License 2012.03.11 0 0 3894

Az északi terminálról a shuttle service-szel (terminálok között vonat) elmentek a déli terminálra. A déli terminálnál van közvetlenül a vonat megálló. El sem tudjátok téveszteni, minden ki van táblázva. Nagyon egsyzerű.

Visszafele ugyanez. Déli terminálnál megálltok, felmentek magára a terminálra és a táblákat követve az északi terminál irányába.

 

Előzmény: haywood (3893)
haywood Creative Commons License 2012.03.11 0 0 3893

Sziasztok!

 

Jövő héten megyünk Londonba és szükségem lenne némi útmutatásra a Gatwick reptérről a Victoriára való bejutással kapcsolatban. A terv az, hogy a Southern Trains-szel megyünk, a kérdés, hogy miután leszálltunk a Gatwick északi terminálon és túl vagyunk az ellenőrzéseken, hol lehet jegyet venni a vonatra, hogy lehet eljutni az állomásra, stb? Illetve visszafelé ugyanez a Victoriáról, hogy jutunk el a reptérre a vasútállomásról? Köszi,

 

Haywood

Attir Creative Commons License 2012.03.11 0 0 3892

Sziasztok!

nemsokára megyünk Londonba, meglátogatjuk a kint élő barátainkat. Kérlek segítsetek abban, hogy mi az amit ajándékba vigyünk. Magyar termékekre gondoltam, ami kint náluk nehezen vagy egyáltalán nem kapható.

Háziméz? Pirospaprika?

Ajánlatok?:)

köszi

Rita

.vatti. Creative Commons License 2012.03.10 0 0 3891

Szia!

 

Elértem a 07:45-ös buszt is (még vártam is rá).

Pontos volt az érkezés, pár perc alatt kint voltam a gépből, senki nem volt előttem az útlevél vizsgálatkor (még én választottam, hogy melyik emberhez álljak).

 

Szóval jó volt minden.-)))

 

Köszi

 

Vatti

Előzmény: Londonna (3884)
Londonna Creative Commons License 2012.03.06 0 0 3890

Jaj, így már értelek. Elnézést, hogy félreértelmeztem. Igen, igazad van. Amikor először voltam kint, magam is éreztem egyfajta "arculcsapást", hogy de hát képtelenség mindent látni, sőt, csak a legérdekesebbeket kiválogatva is nagyon nehéz. Én már 1-1 múzeumban is képes vagyok elfáradni, s ilyenkor roppant mód tudok örülni, ha van (szabad) ülőhely. :)) Érdekes módon nem mindenhol van. Vagy ha van is, elvétve 1-1 pad. Akadnak kivételek is nyilván... Szóval turistának lenni mindig is fárasztó volt, de mégis egyfajta kellemes fáradtságról beszélhetünk. Többen furán szoktak rám nézni, amikor arról mesélek, hogy 1-1 londoni kirándulás alkalmával én nem lemerülök, hanem feltöltődök, pedig egész nap csak megyek... Én sosem voltam az a típus, aki képes napokat a vízparton tölteni kinyúlva a semmittevéssel. Én attól begolyóznék. Nem bírok egy helyben maradni, mindig mehetnékem van. Ezért is nem rajongok a tenger/vízpartos úticélokért, inkább városfelfedezős/múzeumjárós vagyok. :)

 

Pontosan. Londonban a legérdektelenebb utca is érdekes. Egyszerűen jó ott mozogni, mert ahogy írtad is, mindenhol van valami, üresjárat viszont nincs. Nekem egyik kedvencem, hogy felszállok valamelyik piros emeletes buszra - nyilván az emeletre - és ott csak bambulok... És bambulok... :) Szeretem figyelni az embereket is. Az egyenruhás iskolásokat, akik suli után megrohamozzák a buszt :), vagy éppen a kint élő multikulti egymással való kapcsolatát, a mindenféle turistákat, a "bennszülött" londoniakat... Elképesztően színes és érdekes. Az épületek pedig szintén csodásak, egy egyszerű pub is micsoda hatást tud rám gyakorolni... Legszívesebben az összesbe bemennék körülnézni, de hát azért na... :D

 

Budapest nekem mindig csalódás, amikor visszajövök. Mondjuk én vidéki vagyok és amúgy sem a szívem csücske Budapest, de hát akkor aztán végképp egyfajta "letargia" az, amiről be tudnék számolni. Nekem is koszosnak, bunkónak, lepukkantnak tűnik. És a pesti metrónál már rögtön sík ideg leszek, hiszen alig pár órával korábban még olyan szépen működött, hogy egyik oldalon mi állunk a mozgólépcsőn, a másik oldalon meg mehetsz nyugodtan, itt meg mindenki ott áll, ahol éppen megáll. :S De Pécsen is tapasztalom ezt a mozgólépcsős dolgot. Sietnék, de nem tudok, mert le se sz*rják, hogy mennék a buszra vagy a vonatra... És még nekik áll feljebb. Ott ez nincs. Itt is be kéne vezetni például ezt az egyszerű, de hasznos szabályt. De még ezer meg egy ilyen apróság van, ami az itteni életet nagyban megkönnyítené, de hát...

Igen, London egy olyan különleges hely, amibe az ember vagy egy életre beleszeret, vagy megutálja. Köztes véglet nem igazán hiszem, hogy létezik. Számomra a hangulat, amit áraszt és a "vibrálás"... Igen. Bár nem tudnám pontosan megfogalmazni, hogy miért is szeretem ennyire. Ezt érezni kell, máshogy nem megy. :)

Előzmény: Nincstöbbnick (3889)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3889

Felreertesz, csak arra celoztam, hogy nagyon sok embert frusztral, amikor szembesul a kulonbozo muzeumok meretevel, vagy hogy tenyleg milyen sok latnivalo van egy-egy helyen. Ami a terkepen egy kis pontnak tunik csak, a valosagban tobboranyi ingert jelent. Sokan bepanikolnak, hogy mar eltelt 2-3 ora az epuletben es meg mindig csak az elejen jarnak, aztan vagy vegigfutnak a maradekon 10 perc alatt, vagy keseru szajizzel tavoznak, mert nem tudtak mindent megnezni (ami persze eleve keptelenseg lett volna, csak ha mar ott van az ember, akkor nagy a kisertes :D ).

 

Egyebkent pont ezert is imadom a varost, mert rengeteg ilyen aprosag van, ami lekoti az ember figyelmet. Pl. tavaly osszel egy szep napon elindultam kovalyogni minden kulonosebb cel nelkul es Mayfairben kotottem ki. Forgalom szinte semmi nem volt, lakoovezeti reszen setaltam, az egesz utca ures volt, raadasul aznap meg a repulok sem arrafele mentek. Ott alltam a gyonyoru utcakon, teljes csondben es csak bamultam a gyonyoru epuleteket (konkret latnivalo nincs sok arrafele) :) Tudom, ez nem fer bele egy hetvegi kirandulasba, de csak arra celzok, hogy itt meg az utolso kis haznak is van valami bája, amiert hosszu percekig lehet bambulni :D Peldaul aki fotozik, szerintem megunhatatlan, vegtelen anyagot talal itt. Olyasmi, mint amikor az ember egy pici mediterran faluba csoppen, a kis sikatorok, a feher hazak, a robogok stb. mind-mind tukroznek egy meghitt hangulatot, valami ilyesmit erzek Londonban is - persze mas stilusban. Egy Magyarorszagrol erkezonek eloszor furcsa is lehet az, hogy mennyire be van epitve itt minden, az utolso kis negyzetcentimeteren is van valami, nincsenek ures, elhanyagolt reszek szinte sehol, hanem minden karban van tartva valamilyen szinten. Amikor Magyarorszagra megyek, mindig ugy erzem London utan, mintha "kitagulna a vilag", szelesebbek az utak, hosszan kell setalni, de inkabb autozni, ha valahova el akar jutni az ember, mig itt minden olyan szuk, kicsi, beepitett. Igy ha "hazai tempoban" setal az ember, szinte felfoghatatlanul sok impulzus eri. Nem bantom Budapestet, mert valahol az a varos is gyonyoru, megsem talalom benne ezt az osszhangot, ezt a vibralast, hogy az emberek torodnenek es odafigyelnenek ra, hanem inkabb egy magara hagyott varos kepet kelti a sok graffitivel, plakatokkal, porral es kosszal... :( Itt ezek szerencsere nincsenek, kicsit mindenki maganak erzi a varost, meg ha ezer kilometerekre onnan is szuletett. :)

 

Amugy en is igy "szoktam" menni varost nezni (most hogy igy mondom, eleg reg voltam kirandulni...), azaz kinezek elore 1-2 nagyobb programot magamnak (fesztival, felvonulas, kiallitas, ami eppen van), ezekre szentelek egy-ket egesz napot, mig a maradek nehany napban csak maszkalok a fobb latnivalok kozott. Pl. Parizs meglepoen kicsi volt, tobbszor is korbejartam eleg rovid ido alatt, de egy ido utan azert visszavagyik oda is az ember :) Vagy Brusszel volt olyan, hogy konkretan latnivalo "nem volt sok", de valahogy ereztem ugyanezt a vibralast, mint itt... Szoval akar meg elni is tudnek ott valami oknal fogva (pedig nem probaltam sosem).

 

Ebben is hasonlitunk, szerintem te is ezert a megmagyarazhatatlan vibralasert jossz ide ilyen gyakran (mert azert a legtobb turista nem jar vissza evente). Jo dolgok ezek :)

 

Előzmény: Londonna (3887)
Londonna Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3888

Értem. Amúgy tényleg rugalmasak.

Bár vonatok esetében meg vannak azért ott olyan kapuk is, amit emberek nyitnak és zárnak és ha megmutatjuk nekik a jegyet, kézséggel ki-beengednek. Már csak azért is, mert olyan is előfordul (mint a metróknál), hogy hiába jó a jegy, a kapu kiköpi és nem nyílik. Ilyenkor mindig az ott álló személyzet ereszt be a kézi-működtetésű kapuknál. :D Szóval ez nem igazán akadály a vonat esetében sem. :)

Előzmény: Nincstöbbnick (3886)
Londonna Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3887

Na, akkor ebben egyetértünk. Bár én amolyan rohamturista volnék, aki inkább egész nap úton van, csak hogy minél több mindent láthasson. Évente nagyjából egyszer jutok ki kb. egy hétre, és ilyenkor szeretnék még több darabot megismerni ebből a csodálatos városból. Ezért is szoktam előre listákat gyártani és minél több dolgot belezsúfolni egy-egy alkalomba. Mivel már 5x voltam, a legpopulárisabbak többségét már láttam. (Mondjuk a Madame Tussauds vagy például a London Eye sosem volt a listán, majd talán egyszer, ha már annyira láttam mindenfélét, talán...) Éppen ezért én is inkább ezekre a kevésbé népszerű, de érdekes dolgokra álltam rá. Még mindig rengeteg hely van, ahová szeretnék eljutni, de nyilván nem fog beleférni minden legközelebb sem, stb... Én például élvezem és értékelem, hogy olyan helyeken is voltam, vagy megyek majd, ahová egy átlag turistának eszébe nem jutna elmenni.

De lássuk be, hogy akik először mennek ki, azok elsősorban a legnépszerűbb helyeket lövik be maguknak, hacsak az illetőknek nincs valami mániája, ami miatt ellátogat valami más helyre is. :)

Az ingyenes helyeket én is szeretem és látogatom. Mindig megyek például a National Gallerybe, az kihagyhatatlan program, de a Tate Modern is nagyjából minden kintlétes programba belekerül. De ezeken kívül is van még rengeteg ingyenes dolog, ahogy írtad is. Van listám ezekről is, hogyne. Úgy szoktam, hogy több ingyenes, néhány olcsóbb fizetős hely és 1-2 drágább, ha kint vagyok. Én áldozok a belépőkre is, ha már évente egyszer elutazom és amúgy máshová egész évben nem megyek, ennyit megérdemlek és kényeztetem magam. Nyilván megnézem, mire adom ki a pénzem, de 1x-2x évente beletuszkolom a büdzsébe ezt a kiadást is. :)

Na, neked meg könnyű dolgod van, kint élsz. Minden nap láthatod, én meg csak évente 1x egy hétig. :)

 

Amúgy meg az butaság, hogyha az ember bemegy valahová, mindent látni akar. Nem kell feltétlenül mindent látni. Szerintem nem úgy kell turistáskodni, hogy az ember, mint a jógyerek, bemegy egy galériába, és akkor minden képet egyesével megnéz, aztán lép a mellette lévőhöz, és így tovább... Én globálisan szoktam nézelődni, nem feltétlenül megyek oda minden egyes darabhoz, hanem ha valami felkelti az érdeklődésemet, akkor arra több időt szánok, valami előtt pedig csak olyan távolságban osonok el, hogy elolvasom a művészt meg a képének a címét. Persze ha már az ember eljut, akkor az lenne a legjobb, ha minden egyes műre jutna 10-15 perce jól megszemlélni, de ez sajnos képtelenség, vagy hát legalábbis nagyon rá kell hozzá érni és kint kell élni hozzá. :)

 

Te nem turistaként közlekedsz, persze, ha kint laknék én sem, de hát a többség szerintem aki itt segítséget kér az első utazáshoz, általában csak mezei turista, akit pont, hogy érdekelnek a kiállítások, múzeumok, tárlatok, látnivalók. :)

Előzmény: Nincstöbbnick (3885)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3886

Mondjuk easybuson 2-3 fontert is vehetsz jegyet (persze elb.szott idopontokra, de a fapadosok pont ekkor szoktak jonni-menni) ;)

De altalaban a 6-7 font a jellemzo, ha elore foglalsz. A greenline pedig olyan 10-12 font korul van helyben.

A zsakbamacskaval en sem ertek egyet, de a jarmuvezeton is sok mulik: pl. easybusnal ha lekesed a repulo kesese miatt a csatlakozast, akkor altalaban felengednek a kovetkezore felar nelkul, vagy ha eppen hamarabb ersz oda a buszhoz es meg van hely, akkor felszallhatsz es nem kell a tiedre varni. Valamivel rugalmasabbak, a vonaton a kapu miatt ilyen nincs/nehezebben megoldhato.

Előzmény: Londonna (3884)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3885

Igen, mondjuk abban van valami, hogy turistakent talan mashogy all hozza az ember es szeret nezelodni, bameszkodni, az ido annyira nem szamit. En meg nem turistakent jovok-megyek, csak szeretem letudni minel hamarabb a dolgot - erre pedig a busz a legjobb megoldas tapasztalataim alapjan (legalabbis Victoriahoz). Vagy nyilvan a minicab, ami elvisz haztol-hazig 2-3 embert ugyanannyiert, mint a busz (egy picivel, 5-10 fonttal dragabb csak).

 

Nem bonyolult, az igaz, en csak ismet abbol a szemszogbol neztem, hogy hogyan jut el hamarabb A-bol B-be. Ha bameszkodik es nezelodik (turistaskodik), akkor tokmindegy hanyszor szall at, vagy mivel megy. Az en prioritasom az ido es a koltseg, minel hamarabb odaerjek minel olcsobban, minel kevesebb nyuggel. Kicsit kenyelmes is vagyok, igy en az egy utas megoldast valasztom, ami tudom, hogy jo es megbizhato is (ott sincs allando dugo azert, ahogy a vonatnal is random pillanatokban van signal fault).

 

A belepo meg tenyleg egyeni izles kerdese, en megelegszem az ingyenessel, egy hetvegi kirandulas miatt nem szeretek kifizetni semennyi penzt, hogy egy tobb oras kiallitasra elmenjek - csak idopocsekolas es ugyis csak sietni fogok, hogy mindent lathassak, amig ott vagyok, mert utana futni kell tovabb. Szoval en inkabb megnezem az ingyenes kiallitast, es ha ugy erzem, hogy nekem ebbol tobb kell, akkor kifizetem a belepot (de persze ehhez jo dolog a 2in1 belepo, csak gondoltam, meselek :D ). Sokszor csalodtam mar helyekben, sajnos, igy en atalltam a ritkasagokat, kevesbe nepszeru dolgokat nezo turistak koze. Pl. megnezem a Big Bent, hogy kipipaljam a listan, de nem fogok ra tobb idot szentelni (csak pelda, mert azt mar ugyis lattam szazszor), hanem inkabb keresek erdekes epuleteket, torteneteket, megprobalok utanajarni azoknak, amik nincsenek benne a top10-ben. Kozben elmegyek a tobbi "mainstream" muzeum, galeria stb. elott, bekukkantok, de kifejezettem utalok a tobbi turistaval nyomorogni a sorban (hogy aztan a Mona Lisat tobbmeteres tavolsagbol, 15 masodpercre lathassam, mielott a biztonsagi or elkezd bokdosni, mert mogottem all meg nyolcezer ember, aki szinten latni akarja... :D ).

 

De ehhez persze erdemes itinert kesziteni, mert az ilyen helyekre nem visz Big Bus es altalaban nehezebb rajuk bukkanni... de en ezeket szoktam levadaszni.

Peldaul egyiptomania: http://www.youtube.com/watch?v=iLe-N-5xJe8

http://www.youtube.com/watch?v=6xSzU0oM4mM

 

A legenda szerint egy ember vasarolt egy telket, ahol epiteni szeretett volna. A helyi onkormanyzat viszont keresztulhuzta szamitasait, nem kapott engedelyt, jol kitoltak vele. Hogy kifejezze nemtetszeset egy t34-es tankot szallittatott a helyszinre, a tank csove pedig egyenesen az onkormanyzat fele nez :)

http://www.youtube.com/watch?v=Snj_8HyDxYk

 

Az igaz, hogy az ilyeneknek alaposan utana kell jarni, mert nehany dologhoz elore be kell jelentkezni, hogy kinyissak, vagy csak hetente-kethetente egyszer van nyitva latogatoknak (pl. a Hyde parkban van egy kisallattemeto, amit szinten zarva tartanak, de elozetes bejelentkezes eseten kinyitjak neked:) ).

Na mindegy, szoval en az ilyeneket szeretem felkutatni, mert.... teny es valo, hogy gyonyoru mondjuk a Big Ben es megerdemel egy kis idot (foleg, ha a parlamentbe is bemegy az ember), de nekem kicsit unalmas az ilyen es nem szeretem a tomeget sem (olasz, spanyol turistak kiabalnak korulotted...brrr). :D

 

Remelem ezzel is adtam egy kis izelitot :) Londonban rengeteg hely van, amit erdemes megnezni, egyszeruen kifogyhatatlan a varos latnivalokbol. Bar kicsit elfogult is vagyok, mert itt elek, de szerintem az egyik legerdekesebb varos a vilagon :) Imadom :)

Meg egy utolso video, nagyon sok jo otlet van ebben is: http://www.youtube.com/watch?v=sZsMh35TsUM

 

Előzmény: Londonna (3875)
Londonna Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3884

Én is drukkolok, bár nem értem, hogy sokan miért vesznek így zsákbamacskát. A reptéren is lehet jegyet venni és nincs gyomorideg. Vagy olyan sokkal olcsóbb online előre megvenni? (nem csináltam még ilyet, azért kérdezem :))

Előzmény: .vatti. (3883)
.vatti. Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3883

Köszi. A jegy is meg van már.

Csak sikerül.-)

Előzmény: Nincstöbbnick (3882)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3882

Nem, a sort vegig kell allni (ha van, bar legtobbszor ellenoriznek). Eddigi reptereim kozul (az osszes londoniban voltam mar tobbszor) a lutonin volt mindig a leghosszabb a sor, sajnos, eleg kicsi az ateresztokepessege csucsidoben. :(

De ha nincs csomagod, akkor beelozheted legalabb a te geped tobbi utasat, ami nagy elonyt jelent.

A 8-as buszt elerni mindenesetre necces lesz, de talan mazlid lesz, majd drukkolok :D

Előzmény: .vatti. (3880)
Londonna Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3881

Nem, nem csak kisétálsz, ellenőrzik az útlevelet/személyit.

Ha nincs csomag, akkor gyorsabban fog menni a dolog, mert ellenőrzés után egyből roboghatsz a buszhoz, illetve a jegypulthoz.

 

Én 5x voltam eddig Londonban, mind az 5x reggeli géppel mentem és de, előfordul késés. Most ősszel például 1-1,5 óra volt, bár ez extrém esetnek tekinthető, mert fel sem engedték szállni a gépet (liszt)Ferihegyen. Amúgy igen, reggeli gépnél ritka, de érdemes vele számolni mindig, mert sosem lehet tudni. Kisebb lesz a bosszúság, ha mégis megesik. De még ha pontos is, akkor is ki kell jutni abból a reppentyűből valahogy, aztán végig kell menni a folyosókon és végig kell állni a sort. Ami egyébként viszonylag gyorsan szokott haladni, bár kinek-mi a gyors, ha éppen siet, nem igaz..? :)

Előzmény: .vatti. (3880)
.vatti. Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3880

útlevél-ellenőrzés? nem csak kisétálok a terminálból?

nincs csomag

reggeli gép késni valószínűleg nem fog

Előzmény: Londonna (3879)
Londonna Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3879

Határeset, bár szerintem nem sok rá az esély, ha a gép pontosan érkezik vagy késik valamennyit. Abban az időpontban esnek be más gépek is Lutonra és elég nagy tömegnyomi szokott lenni az útlevél-ellenőrzésnél. Ha ott sikerül előre jutni és gyorsan felkapni utána a csomagot (már ha volt feladott poggyász), akkor lehetséges.

Bár gyakran előfordul, hogy a Wizzair előbb száll le, mint az előre becsült időpont, ilyenkor viszonylag kényelmesen elérhető a busz.

 

Szóval minden attól függ, hogy mikor száll le a gép, s milyen gyorsan sikerül túljutni az ellenőrzésen.

Előzmény: .vatti. (3878)
.vatti. Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3878

Lutonban 07:30-as érkezéssel, elérhető a 08:00-ás easybus?

Londonna Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3877

Még annyi tippet adnék neked a metrózáshoz, hogy ha mód van rá, mindig érdemes valamelyik szélén a megállónak felszállni a szerelvényre, mert ott kevesebben vannak és a kocsikban is több a hely. Hatalmas tömeg kifogható bármikor, de a legjobb helyzet ilyenkor még mindig a két legszélén van.

 

Illetve, ha előfordulna olyan - ami velem is előfordult már - hogy a metró ajtaja becsukódik és egyikünk a kocsin van, a másikunk a peronon maradt, akkor nem szabad elmozdulni. A következő metrónál ott kell fellépni és leszállni, és akkor egyszerűen meg tudják találni egymást az emberek, mert hajszálpontosan ott fog megállni a kocsi. Emlékszem, pár éve én voltam a metrón, a párom lent maradt a peronon. A következő megállónál leugrottam. Nem mentem se jobbra, se balra. Jött a következő szerelvény. Párom pont ott állt velem szemben a kocsiban, felugrottam hozzá és ennyi. :) Ezt azért írom, mert bár elég evidens dolog, az ember képes lehet úgy bepánikolni idegen környezetben, hogy máshogy cselekedjen és akkor ha nem igazán beszéli a nyelvet és nagyon elveszett, akkor kellemetlen lehet a szituáció. :)

Előzmény: RS225 (3873)
Londonna Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3876

Ja igen, és a metró kijárat-bejárat sem vészes. A kijárat a legegyszerűbb, rögtön szembetűnik a "Way out" felirat és segít, merre kell indulni, nyilakkal. A megfelelő metró megtalálása sem akkora ördöngösség, a kulcs az, hogy mielőtt az ember nekiindulna, meg kell néznie, hogy melyik irányba menjen/szálljon. Erre kitűnő a kis metrótérkép. És akkor már célirányosan tud menni az ember. A metróalagút falain is ott virít hatalmas lóbetűkkel, hogy merre megy és milyen megállók lesznek a végállomásig. :)

Előzmény: Nincstöbbnick (3872)
Londonna Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3875

Nem tudom, én még egyszer sem ültem heringjárat-szerű shuttle buszon, pedig már én is megtettem 5+5 alkalommal a Luton-London, London-Luton távolságot. :) Nyilván mindig akad kivétel, de szerintem sokkal kisebb esélye van a vonat elakadásának, mint a buszénak. :)

 

Ezek apró várakozások, és addig is több impulzus éri az embert, mint egy buszon, ami tele van turistával, sok esetben pedig ugyanazt a nyelvet hallom, amit én is anyanyelvemként beszélek. Nekem ez annyira nem izgalmas, de nem vagyunk egyformák. :) Azért is írtam azt a variációt, amit írtam, mert igaz, hogy akadnak rövidebb üresjáratok, de addig is körbe tud nézni az ember, szemügyre tudja venni a feliratokat, kiírásokat, menetrendeket, stb. Én ezt élvezem az egészben. Hogy benne vagyok a közepében és addig is, amíg picit várni kell, "történnek a dolgok". :)

 

Alaposan utána kell járni utazás előtt a dolgoknak és akkor már egyszerűbb. Én is sokszor voltam már kint, de mindig precízen kidolgozott tervekkel szoktam indulni. Írok listát, hová lenne jó elmenni, mi hol van, mihez van közel, stb. Azért a londoni közlekedés egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik! Sőt, sok esetben szerintem még kényelmesebb és egyszerűbb is, mint mondjuk itthon. Ott nem tartanak fel, ha sietsz, lásd mozgólépcső-szabály. Itthon magasról lesz*rj*k, hogy lekésed a vonatot/buszt/metrót, nem állnak félre... Ott pedig egyik oldalt mindig szabadon hagyják az igyekvőknek. :)

 

A kedvezmény nem csak a Madame Tussaudsra érvényes, hanem rengeteg más helyre is, mint például Globe Színház, Tower, Kensington palota, Hampton Court, stb. A Madame Tussaudsba például még én sem voltam, annyira én sem tartom érdekesnek, viszont rengeteg érdekes helyre be tudtunk jutni féláron, amikért ha teljes árat kellett volna perkálnunk, nem mentünk volna be és az kár lett volna. :)

 

Egyébként egyetértek, majd mindenki eldönti, hogy kinek-mi a szimpatikus, az egyszerű, a jobb megoldás. A lényeg, hogy legyen mikből válogatni. :))))

Előzmény: Nincstöbbnick (3872)
Londonna Creative Commons License 2012.03.05 0 0 3874

Mindjárt küldöm. :)

Előzmény: RS225 (3873)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!