Keresés

Részletes keresés

zoorka Creative Commons License 2005.05.23 0 0 109

szép jó estét mindenkinek!!

 

ma voltunk az utazási irodában. A kérdésre - milyen a szálló? - a válasz: nem tudja (!!), de válasszunk másikat (???) Ha nem tudja, akkor honnan tudja, h másik jobb???

 

Annyira nem bír felrázni a nyüzsi, de szeretünk sétálni és a központ másfél km-es távolsága nagyon vonzó. Mondjuk azt legőszintébben nem szeretném, ha 16 éves ndk-s kamaszok diszkózása és idétlen és neveletlen német gyerkőcök hajnalig tartó sikolotázsa zavarná nyugodt álmunkat.. bár az is igaz, h nem lehet válogatni (ezek a példák egy neckermannos horvátországi apartmankomplexum emlékei...)

 

Szal, fiatalok (28/29 - az még fiatal, ugye? :))) vagyunk ugyan, de szeretnénk pihenni.

 

üdv

z

farkasdi Creative Commons License 2005.05.23 0 0 108

Szia Zoorka!

Mi mésfél éve voltunk a Kaiserba.Semmi problémánk nem volt vele. Tiszta a kaja jó igaz "csak" öt féle kaja van kb. vacsorára de mindig jól laktunk. Nem nagy szálloda és nagyon családias. A pincérek már a második nap nap tisztrába voltak vele hogy ki kicsoda. Nagyon hangulatos bárja is van és szerintem majdnem minden megtalálható benne mint egy nagy szállodában.Medence is van.....stb. Müködő légkondi is! Igaz mi december elején voltunk így néha éjszaka fűtésre használtuk.

Sokat nem tartozkodtunk ott napközben mert állandóan úton voltunk. Étterem az 5.-en klassz kilátással, a liftek kívül a falon közlekednek, míg mentünk felfelé közben is lehet nézelődni. Ha több érdekel írjál akár privibe is és tudok küldeni képeket is róla kívül, belül.

Előzmény: zoorka (100)
denf Creative Commons License 2005.05.23 0 0 107

   Szia Murmurr!

 

Fürdőruha ügyben én is hasonló gondokkal küzdöttem, amíg nem találtam rá a Ferenc kőrút és a Mester utca között lévő boltra. Ha a Boráros tér felé mész, akkor a bal oldalon lesz. Ott 2 fehérneműs bolt is van egymás mellett, de amelyikről én mesélek, annak a kirakatára ki van írva, hogy c,d,e,f kosár is van.Ha máshol nem, itt mindig sikerült vásároljak.Szia

Dydand Creative Commons License 2005.05.23 0 0 106

Hahó Murmurr és minden más utazó!

 

Nnna, itt- és megvagyok:) Pár link:


www.verreisen24.com
www.fly-hotel.de
www.reisen01.de
www.info-reisepreisvergleich.de

 

A főlapon levő értékelésektől NEM szabad megijedni egyik szállodánál sem, ezek általános értékek, de nevezhetjük összértékeknek is. A lényeg, hogy EL KELL OLVASNI a hozzászólásokat (pl. "a kiszolgálás sz*r, , mert a 3. koktélom csak 10 perc múlva hozták", "szegény gyerek, délelőtt csak két programból választhatott", "hajnalban nem engedtek mulatni"..... ) tehát már csak poénból is érdemes végigböngészni, ami a lényeg: ételek, a németek majdnem kizárólag -tisztelet a kivételnek- csak az európai kaját tekintik kajának, szobatisztaság: érdemes elolvasni, kert: érdemes elolvasni, stb. stb.
Ha kérdés van szóljatok!

 

zoorka: ismerőseim voltak ott, és jól érezték magukat. ha a nyüzsit kedvelitek a ligetes pihenéssel ellentétben, akkor hajrá!

 

Üdv: dy

zoorka Creative Commons License 2005.05.23 0 0 105

Kösz az infót.

 

Az időjárást csak azért kérdeztem, mert egyszer ugyanebben a turnusban (szept. eleje)voltunk Horvátországban és végig rossz időnk volt (kivéve az utazás és a hazaindulás napját, amikor meg 50 fok volt :))

A Karawán hol van, Sousse-ban? MIndenképpen Sousse a célpontunk.

Előzmény: k.valcsi (104)
k.valcsi Creative Commons License 2005.05.23 0 0 104

Szia zoorka!

A szeptemberi levegő vagy vízhőmérséklettel semmi baj nincs, az tuti hogy jó! A Kaiser Hotelben nem laktam, de azt tudom, hogy elég messze van a vízparttól, kb. 500m. A városközpont nincs vészesen messze, ide be lehet sétálni. Az még nem biztos, hogy nagyon gáz a **+, és úgy tudom nem túl régen lett felújítva a szálloda. Az ellátás (kaja) valószínű hogy gyengébb, mint egy magasabb kategóriájú szállóban. Már lefoglaltad? Van tengerparti szálloda az olcsóbb kategóriában is. Én tavaly a Karawán Hotelben ***+ laktam és tökéletesen klassz volt minden tekintetben.

Üdv.: Valcsi

Előzmény: zoorka (100)
zoorka Creative Commons License 2005.05.23 0 0 103
A pénz is :)
Előzmény: Chimney (102)
Chimney Creative Commons License 2005.05.23 0 0 102

nem gáz.

a csillag meg kicsit kevés:-)

Előzmény: zoorka (100)
Dydand Creative Commons License 2005.05.23 0 0 101
Sziasztok!

Van szusszanásnyi időm, így benéztem.

Chimney, igazad van, de én nem a kényszermegoldásokról írtam :)

681109,hjulsta2, marcsi1965 oltásügyben csak tanácsot adtam. Egy hasmenést-hányást egyszerű kiheverni, de hepatítiszből sohe nem jössz ki (azt már nem is mondom, mikor azt olvassa az ember, hogy kimentem 7 napra abból 3-at a wc-n töltöttem). Nekem van ilyen ismerősöm és köszönöm, de inkább 3 szúrás, mint egy életre szóló betegség.... Gondolj csak az allergiára, 10-15 évvel ezelőtt mennyit törődtek -átlagban- az emberek az allergiával: semennyit. Ma meg....... Nna, ezért kellenek az oltások :)

Este jövök még a tesztoldalakkal (bár elég a google.DE-be beírni, hogy "hoteltest,sousse") ... :)
zoorka Creative Commons License 2005.05.23 0 0 100

sziasztok,

itt is megkérdezem, hátha itt többen pörögtök.

 

Hallott már vki a sousse-i Kaiser Hotelről? A prospektus szerint **+-os, ez tunéziai viszonylatban mit jelent? Még sosem voltam T-ban, amúgy szeptemberben mennénk, időjárás szempontjából gondolom nem gáz (vagy igen? :) )

 

köszi és üdv,

z

marcsi1965 Creative Commons License 2005.05.23 0 0 99

Szia!

Egy ismerős házaspár kb. 2 hete jött haza az Orientből. Nagyon elégedettek voltak

a szobával, a takarítással, az ételek minőségével, és mennyiségével is. Elmondásuk szerint ilyen készséges személyzettel nem találkoztak még , pedig jártak már néhány országban. Állítólag csak tengerre néző szoba van. Mindent megkostoltak

/fagyit , gyümölcsöt, koktélokat/ és oltás nélkül sem volt semmi gondjuk, míg tavaly Egyiptomban volt. A sivatagi túrát nagyon ajánlották ők is/ kint fizették/.

Hát ennyit halottam az Orientről , ha ez segít.

 

 

 

Előzmény: Dydand (85)
Chimney Creative Commons License 2005.05.23 0 0 98

Of: ha "pesti" vagy akkor Fazekasné. A Petőfi S. utcáról nyílik (sajna nem tudom az utca nevét, talán Párizsi udvar) Évek óta ott veszek, mert összecserélgeti a méretet:-)) A nők többségének pont fordítva kell, mint Nekünk:-)..........és simán 2-3 méretet is variál.

On.

Előzmény: Murmurr (97)
Murmurr Creative Commons License 2005.05.23 0 0 97

Sziasztok!

 

Amíg Dy elfoglalt, és este küld linket hotelteszt ügyben, addig légyszí nekem adjatok tippet, hogy hová menjek bikinit venni.

A kardinális gondom,hogy ami méret szerint kell, azoknak a felső része kicsi, viszont az alsó pont jó.

"Mellesleg" vagyok gondban, aminek a párom ugyan örül, én viszont megőrülök ilyen alkalmakkor, mint pl. bikinivásárlás.

 

Szóval, hol találok nyakbakötős, szivacsos és merevített felsős bikiniket, lehetőleg nem csillagászati áron?

 

A calcedonia-t ismerem, ott vettem már pár éve, de akkor is iszonyú áron voltak, 8e ft-ért már kaptam is egy felsőt:(( , azonban idén nem hiszem, hogy belefér a keretbe két új garnitúra sajnos.:(

 

köszi az ötleteket előre is:))

 

 

681109 Creative Commons License 2005.05.23 0 0 96

 Mi is vittünk alkoholt, de ott is hagytuk az egészet, nem volt rá szükség. A gyerekkel amúgy sem tud mit csinálni az ember, vittem tehát rendesen házipatikát (hasfogót, gyomorfertőtlenítőt, stb.) de semmire nem volt szükség. Pláne nem védőoltásra, de ha ez bárkit is megnyugtat, adassa be magának! (Pedig a gyerek rengeteg fagyit és gyümölcsöt is evett, sőt szerintem a medencébe is belekortyolt!)   

Előzmény: hjulsta2 (95)
hjulsta2 Creative Commons License 2005.05.23 0 0 95

Addig is egy tanácsot, ha elfogadsz: hastífusz elleni védőoltást és Hepa A oltást mindenképpen (legalább az indulás előtt két héttel) és elfelejtheted a hasmenéses és egyéb kínzó -nyaralást megkeserítő- dolgokat.

 

De megteszi egy uveg hazi vegyes palinka is. Napi 1 deci tuti fertotlenites.

Na jo, gyerekeknel azert mas a helyzet...

 

:-)

Előzmény: Dydand (89)
Murmurr Creative Commons License 2005.05.23 0 0 94

Szia Dy!

 

OK. Köszi, várom!

 

jó munkát:))

 

 

Előzmény: Dydand (91)
hjulsta2 Creative Commons License 2005.05.23 0 0 93

Udv Dydand,

 

Irnal fel nehany hotel teszt oldalt ide?

koszi

 

hj2

Előzmény: Dydand (89)
Chimney Creative Commons License 2005.05.23 0 0 92

Sziasztok,

kicsit vitatkoznék:-)

A hepa b-nek van egy ún.gyorsított immunizálása (januárban a férjem így kapta)

Tehát:0 nap 1 szuri

          7 nap ,mégegy szuri

         21 nap a 3. oltás.

aztán fél év az uccsó. És kész.Nem ideális, de a szükség:-))!

2 év júlisban voltunk, 55 fok és hőriadó volt!Igaz a tenger kb. 30 fok.Jó volt!

Egyébként mi nem oltattunk, még a gyereket sem és semmi bajunk nem lett, pedig utcán is ettünk.

 

 

Előzmény: Dydand (89)
Dydand Creative Commons License 2005.05.23 0 0 91
Szia Murmurr!

Off:
Most nagyon elfoglalt vagyok, de este mindenképpen írok pár linket és az oldalak lényegét. Jó lesz így? Addig is:

On:
Sokan az 5 csillagos szállásokat kapásból átlapozzák, inkább a 3-4 csiliseket nézik, pedig ha egyszer az ár-szolgáltatás arányait is észrevennék :) Persze mindenki saját ízlése és igénye alapján válogat (ide pl. nagyon kevés gyerekes család megy, a németek általános véleménye az, hogy amíg apuka és anyuka nyakalja AI-ben a sört, addig a gyereknek kevés program van..... )

Üdv: dy
Előzmény: Murmurr (90)
Murmurr Creative Commons License 2005.05.23 0 0 90

Szia Dy!

 

Köszönöm a gyors választ!

 

Vajon miért nincs senki, aki járt volna már itt, vagy jönne?? Pedig nagyon kis remek szálloda ez, a KT. ajánlata alapján. És árban is veri a 2-3-4 csillagos helyeket, de legalább is ugyan annyiba van, mint azok, és jóval többet nyújt majd.

hm, mindegy, mi már tuti megyünk!:)

 

A segítséged köszönöm, nem akarlak terheli a kíváncsiskodásommal, megelégszem egy linkkel, ahol Te is nézelődsz!

 

...áh, ne sajnálj, én akartam a legnagyobb hőgutában menni, ha már nyár, akkor legyen döglesztő:) /aztán majd lehet, hogy megbánom, de én erőltettem a főszezont, és nem az utó-t./

 

köszi

Murmurr

 

Előzmény: Dydand (89)
Dydand Creative Commons License 2005.05.23 0 0 89
Szia Murmurr!

Sajnos hiába van itt százféle Tunézia topic, mindegyikben ugyanaz megy: általában kezdők írogatnak, ami nem lenne baj, ha előtte visszaolvasnának, vagy ismernék a keresés gomb előnyeit... (tisztelet a kivételnek!) Ezért én angol és német fórumokon, utazási beszámolókon tájékozódtam, nagyon jó kis hotelteszt-oldalak vannak, ahol -hotelek szerint- 30-35 féle szempont alapján adnak pontokat az adott szállónak (és elég sokan!) Azért kényszerültem erre, mert itt nem kaptam semmilyen választ a kérdésemre (amellett , hogy az összes fórumot végigolvastam:) Tehát ha bármire kíváncsi vagy írd meg és szívesen válaszolok (csak konkérumot írj:) .

Mi szeptember közepén megyünk, nem irigyellek a júliusi időpont miatt...

Addig is egy tanácsot, ha elfogadsz: hastífusz elleni védőoltást és Hepa A oltást mindenképpen (legalább az indulás előtt két héttel) és elfelejtheted a hasmenéses és egyéb kínzó -nyaralást megkeserítő- dolgokat. A Hepa B ellenit is mondtam volna, de az 3 adag és az elsőtől a harmadikig 1 évnek kell eltelnie, tehát arról lekéstetek- bár a járványügyiek szerint az első oltással is 95%-os védettség érhető el)

Üdv: dy
Előzmény: Murmurr (88)
Murmurr Creative Commons License 2005.05.23 0 0 88

Szia Dydand!

 

Hasonló cipőben járok,mint Te, amennyiben kaptál infókat szívesen venném,ha megosztanád.

Én is több oldalon böngésztem, de nem találtam olyat, aki már járt itt, és tudna mondani értékes infókat.

Én júl.19-től utazom az Orientbe, 11 napra, Te/Ti?

 

Előre is köszi, üdv

Murmurr

Előzmény: Dydand (85)
szépazélet Creative Commons License 2005.05.11 0 0 87
  jóóó regggelt! kedves tunéziába látogatók senki nem jön jun végén a hannibal-ba csak ketten leszünk?? üdv éva
Maci70 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 86
Szia !

Két éve voltunk ebben az időszakban. Napközben 27-28 fok volt, de a vízhőmérséklet nem érte el a 20 fokot. (konkrétan 19 volt) Egyszer megmártóztam de nem vagyok mazochista többször nem. A szállodai medencét használtuk az jó volt. Meg ilyenkor tudsz egy kicsit körülnézni , mert nincs 50 fok napközben. Irány a medina (piac) a városokban és induljon az alku a kínált ár 20 %-áról. Mondjad, hogy magyar vagy akkor eleve kisebbek az összegek mint a "nyugatiaknak" és az oroszoknak.
Előzmény: Marianna-22 (82)
Dydand Creative Commons License 2005.04.14 0 0 85
Sziasztok!

Több fórumot is végigolvastam, de nem találtam értékelhető infót az Orient Palace-ról Sousse-ban. Tud valaki mondani róla valamit?
Dy
Marianna-22 Creative Commons License 2005.03.23 0 0 84
Kösz az infokat! De ezek már nekem is megvoltak. Gondoltam hátha volt akkor kint valaki. 2003-ban 30 fokok voltak, 2004-ben meg meg csak 25 fok.
Előzmény: pepemint (83)
pepemint Creative Commons License 2005.03.23 0 0 83

Üdv!

Az alábbi címen találsz aktuális tengervíz-hőfok kimutatást:

http://www.uni-koeln.de/math-nat-fak/geomet/meteo/winfos/snoweuropa.gif

 

Ezen pedig időjárásjelentést (akár évekre visszamenőleg is, városokra, napszakokra bontva) illetve előrejelzést lelsz:

http://www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=Tunis

 

Sok érdekes lehet még a http://tunezia.lap.hu címen is.

Előzmény: Marianna-22 (82)
Marianna-22 Creative Commons License 2005.03.23 0 0 82

Sziasztok!

 

Meg tudná nekem mondani valaki, hogy milyen idő van áprlis végén május elején Tunéziába? És hogy a tengerbe lehet-e fürödni vagy túl hideg hozzá?

Egy körutazással egybekötött nyaralásra mennénk április 28-tól 1 hétre. De nemtom, hogy mennyire van jó idő addigra.

pepemint Creative Commons License 2005.03.21 0 0 81

Üdv!

Nem tudom, hogy mennyi idősek a kölykök, de a Club Samirában van 5 ágyas szoba! A hotelt az Experience Tours-nál találod (Tel.: 301-87-52, 301-87-53). 

Nekünk egyébként maga a hely nagyon bejött, azóta is ajánlom az ismerőseinknek! Ha érdekel, írj privátba és mesélek róla (aztán majd még ide is bemásolom, de automatikusan ezt a topicot ritkán látogatom).

e-mailcímem: pepemint@freemail.hu

Előzmény: bpeter4 (80)
bpeter4 Creative Commons License 2005.03.21 0 0 80

Olyan szállodát tud-e valaki, ahol 3 gyerekes család is megszállhat? Átnéztem 4-5 utazási iroda összes kínálatát, de nagy meglepetésemre mindenhol még a "családi" szobákban is 2 felnőtt + 2 gyerek a maximum. Vagy csak nem vettem észre valamit?

köszönöm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!