Keresés

Részletes keresés

antiskating Creative Commons License 2003.03.24 0 0 109
ddl! elegánsan kitértél a nyalizó fagyi elől, de azért most már pontosítsuk a (kurva életbe, vazze!:)) hogy mi is volt a "vita" tárgya! Te állítottál valamit, amit megtámasztottál egy téves információval, tudniillik, hogy az Ongaku-ban "csatoló trafók" vannak. Innentől kezdve számomra nyilvánvaló volt, hogy nem ismered túl jól az AN-ek belső világát és egyszerűen előítéletes a viszonyod vele - olyan, amilyen most dyn-é. slussz. utálom a saját szarjaimat ismételgetni - ez olyan petykabácsis:) -, de ha úgy érzed, hogy ez az egykori beírásom "rugdalás" volt, akkor nyaljatok együtt fagyit:)

"antiskating válasz erre | adatok | e-mail 2000.12.20 01:28 (1425)
„ Az összes AN erősítő csak és kizárólag AN láncban hozza a maxot!"

DLL! Ebben ugyan nem tévedtél, de a szöveg annyira félreérthető, hogy a tévedésnél is rosszabb! Amit a Te szövegkörnyezeted sugall itt, az például a Videoton Prométheusz és Aida nevű hifi rádióerősítőjére volt jellemző. (Csak a saját komponenseivel szólt valahogy, mert a hangfalának katasztrofális mélyhiányát az erősítő kiiktathatatlan mélyemelésével billentették „helyre".)

Idézett kijelentéseddel nemcsak az Audio Note-ról, hanem MINDEN harmonikusan megtervezett és -épített rendszerről szedted le a keresztvizet. A rendszerszemlélet nem azt jelenti, hogy a rendszer elemei olyan tákolmányok lennének, amelyek más komponensekkel házasítva nem a „maximumot hozzák". Ha egy 150 W-os Audio Research és egy 7,5 W-os AN Neiro erősítőt teszünk egymás mellé, nyilvánvaló, hogy más-más filozófia szerint felépített láncban hozzák azt a bizonyos maximumot. Mégis, mindkét erősítőt az audiótechnika egy-egy gyöngyszemének tekinthetjük. A rendszerszemlélet azt jelenti, hogy eleve gondolkodjunk el (és leginkább hallgatózzunk) azon, hogy mit várunk el a zenétől, és azt milyen filozófiájú rendszer szolgálná a legjobban. Az audiofilek, bizony a legtöbb jó láncot - rendszert - „szemenként" szedték össze...

ONGAKU. Nem tudom hol látsz Te „csatoló trafókat" ebben a gépben, vagy összekevered Kondót a majdnem olyan híres Susuma Sakumával, aki tényleg illesztőtrafókat használ az egyes fokozatok között kondi helyett. Az Ongakuban nincs ilyen! De azt sem mondanám, hogy olyan „átlagos" masina lenne - leszámítva azt a néhány kiló ezüst tekercselődrótot...:-) Kevés erősítőben hajtják meg például a végcsövet közvetlenül kis impedanciájú katódkövető triódával, csatolókondi nélkül úgy, hogy a trióda „lebegtetésével" egyúttal a végcső rácselőfeszültségét is ajándékba kapjuk. Szóval, nem olyan rossz ez az Ongaku, Becőke nyugodtan vegye csak meg, nem baj, ha a többi cucca nem AN, azért ez a maximumot fogja hozni!:-)

Most komolyan: az AN rendszerszemlélete például olyasmikből áll, hogy a készüléken belül is ugyanolyan finom szálanként szigetelt litze huzalon fut a jel, mint amilyen az interkonnekt kábel, de ugyanilyen szerkezetű dróton halad a hangszórókábelben és belül a dobozban is. És ha mindezt ezüstre váltjuk, akkor a hangdoboz szűrőtekercsét is kérheted ezüstből a kondival és a hangszóró lengőcsévéjével együtt... DLL, mi is a baj ezekkel a cuccokkal - azon kívül, hogy nem a mi fülünket cirógatják?
(Legközelebb pedig az Audio Research-t elemezzük!:-)


Előzmény: ddl (107)
YoricK Creative Commons License 2003.03.24 0 0 108
Beavatnátok, hogy kinek a gazdája a Cs. I.?
Előzmény: Dynaco (105)
ddl Creative Commons License 2003.03.24 0 0 107
Szent ég! Most aztán a sarkamig elpirultam:-))

Nem akarom az agkori "eltünésem" okait hosszan magyarázgatni, de röviden: Nem győzött le senki senkit csupán az értelmetlen ismételgetéseknek nem látom értelmét (na ez jó kis körmondat lett). És vitahelyzet sem tartható sőt ki sem alakul, ha a felek nem hallják egymás szavát. Ezért - mivel untam a szitut - egyszerűen abbahagytam.

Ha nem szívnánk fel magunkat ilyen személyeskedések olvastán, csupán nem reagálnánk rá, nem lenne semmi baj. Értelmetlenül nem kell felvenni a kesztyűt. Reagálni kell rá, de személyeskedésik elmenni fölösleges. Majd a nyilvánosság eldönti azt, hogy kinek van igaza. Hidd el hosszú távon kifizetődőm. Arról nem is beszélve, hogy csak fölhergeled magad. Ér ez ennyit? Szerintem nem. Bár lehet, hogy nekem ilyen 1szerű a képlet.

Üdv: DDL

Előzmény: Dynaco (105)
antiskating Creative Commons License 2003.03.24 0 0 106
"Sufnibarkács erősítőkkel, fakaruszon limbózik az audiofil csúcsok irányába."

tényleg szánalmas vagy már, de azért ez teccett:)

"belerugás", mint új fordulat? ki rúgott beléd itt az istállóban, kedves Igazság Bajnoka?

Előzmény: Dynaco (105)
antiskating Creative Commons License 2003.03.24 0 0 104
:)) ezek szerint P.bá' elzavart egy vevőt, mert azt hitte AS... nincs kedvem Veled társalogni, de ez a K.P.-féle öngól télleg nagy poén!
egyébként mi a fenének kellene "bejelentkeznem" K.P-hez? alaposan meghallgattam többféle zenével a komplett cuccát a hesen, pontosan tudom, hiszen anno le is írtam, azokat a kvalitásait - és hibáit is - az adott installációnak, amihez a magadfajtának, de még P.bá-nak sincs füle sem, nemhogy gyakorlati tapasztalása.

/amúgy pontosan úgy és annyit "gyaláztam" P.bá'-t, amennyit és ahogy ő tette a Hix-en a gyanutlan olvtársakkal. az ő viszonyulását még meg is értem valahol, a Te itteni hőzöngésed annál kevésbé. úgyhogy rövidebb prédikációkat írj, mert kezdem unni és a végén elfelejtek válaszolni/

Előzmény: Dynaco (101)
figure-head Creative Commons License 2003.03.24 0 0 103
Igazad van DDL, és most is csak azért merek hozzászólni,mert - kivételesen - nem én miattam áll flamekben a ház. :-) Ez a topik végsősoron pont ilyenek miatt (is) van létrehozva, emiatt ne bántsuk AS-t és Dynaudiot. A többiek számára is tanulsággal szolgál(hat) az eszmecsere, amiből mindenki leszűrheti a maga tanulságát. Részemről tegyék nyugodtan, remélhetőleg nem bántja őket az audiolandmoderátor (amit ugye fel se tételezek :-)
Előzmény: ddl (102)
ddl Creative Commons License 2003.03.24 0 0 102
Az rendben, hogy ez az OFF TOPIC, de azért ez már ide is sokkk. Lesztek szivesek magánban elintézni, vagy az utcán szemtől-szemben. A többség nem kíváncsi erre itt sem.

Üdv: DDL (aki unja a banánt)

antiskating Creative Commons License 2003.03.24 0 0 100
én pedig a centenáriumi
100.
hozzászólást:)
Előzmény: figure-head (99)
figure-head Creative Commons License 2003.03.24 0 0 99
Köszönjük Neked Tomcat ezt a topikot! :-)))
antiskating Creative Commons License 2003.03.24 0 0 98
"szégyened" valszeg Neked lehet, egyébként minek erőlködnél ennyit feleslegesen? nyugodj már meg.
/a hazudós AS, akinek a szeme sül kifeleee, de kifeeele.../
Előzmény: Dynaco (97)
antiskating Creative Commons License 2003.03.23 0 0 96
ON: ÉL-JEN! ÉLJEN! ÉL-JEN!
OFF:
Előzmény: soft verdict (94)
gabocza1 Creative Commons License 2003.03.23 0 0 95
Időnként visszaugrok megnézni, hátha rossz oldalt hívtam le, mert azaz érzés fog el, mintha véletlenül a politika mezsgyéjére tévedtem volna....
soft verdict Creative Commons License 2003.03.23 0 0 94
Szeretve tisztelt Vezérünk AS Cenzor!
Valóban mi mindannyian örülünk hogy meg vagy elégedve magaddal.Éljen AS,Éljen AS, Éljen AS!!!
(a teremben felálva tapssal ünnepelték szeretve tisztelt vezérüket a hálás emberek ,mert irányt adott nekik és memutatta hogy mi az egyetlen helyes út)
Előzmény: antiskating (93)
antiskating Creative Commons License 2003.03.21 0 0 93
mitagadás, nosztalgiám van AS bunkóságai iránt (ahelyett, hogy dyn' óhajára "megszégyenülnék" jól:)
én inkább megköszönöm P.bá' AS-t népszerűsítő fáradhatatlan ollózásait, így újra átélhetem a "hang" nevű gumiszoba auráját - és ezzel együtt a forever yung érzését...
a Petyka-Skating Companyn - tünjék bár szerénytelenségnek - ismét kidőltem a röhögéstől:))):::

""HANG #1192
>Felado : kovaryp@mail.matav.hu [Hungary]
>Temakor: hifi. ( 22 sor )
>Ismetlem. Mindig a rovidebb kicsengest produlako hifi a jobb!!!
>Aki mast allit, az csak a hozzanemerteserol tesz tanubizonysagot.
>[Sokaknak nem fog tetszeni ez a magabiztos es agressziv kijelentes. De attol meg igaz....
>Nincsen olyan hifis hiba, hogy a "kis jelek nem jol jonnek at"
>Nem letezik "also dinamikalimiter". [A kvantummechanikaval tessek beken hagyni, itt nem ennyire "mikro" szintekrol van szo.]

Orommel ertesitem a Hang-listat, hogy Petyka ba' otlete't megvasaroltam, sot, kozos hiend-ceget alapitunk hiend termekek forgalmazasara. Nekem ugyanis nagyon tetszik Petyka ba' agresszivitasa! ((Most aztan sunnyog az egesz lista, mi?!)) De ez semmi! Rovidesen kozos cegunk, a Petyka-Skating Company szabadalmaztatja es forgalomba hozza a "Hiend-Ollot", amivel egyszeruen le lehet nyisszantani barmilyen keszulek hangjabol barmilyen zengetest, mikrofoniat es egyeb teljesen felesleges kicsengeseket - sot unalmas finalekat vagy egesz teteleket is kivaghatunk es a kukaba dobhatunk!!! (Csoves keszulekekhez eletvedelmi szempontbol gumikesztyut, vagy szigetelt nyelu ollot is forgalmazunk...) Elojegyzeseket es foleg "millios nagysagu" elolegeket Petyka ba' vesz fel. (Atveteli elismervenyt ne is kerjetek, teljesen felesleges, hisz' ismeritek: szeleslatokoru, talpig entellektuel uriember, aki nemsokara tele lesz penzzel - akarcsak jomagam. Hiszen az osszes hifikereskedo tejelni fog az uj hiend-szájton valo megjelenes remenyeben! Most majd pitizhetnek mokuskaim Petykanal meg nalam, de saaaajnos, ezutan mi mondjuk meg mi a hiend, oszt slussz!!!
A Hiend-Ollon kivul forgalmazunk me'g: lapgitart es laphegedut, ontottvasbol cintanyert, zongoraba kicsengesgatlo homokot, csellobavalo szuroktomitest.

Extra szolgaltatas: forro olmot ontunk a kutyauto es hozzanemerto hifistak fulibe, szigoruan szo'litasi sorrendben (Zozo es Marton maris johetnek, felkeszul: Bese, Kolbay, Viletel!) Mindent ami hifi, megtalal egy helyen, az új Anti-Petyka-Skatingben a nullas korgyuru es a hifimenyorszag kozott!
Bovebb felvilagositast az www.anti.petyka.higend.guru.com.po't
honlapon talaltok, ahol Petyka komammal folyamatosan, magabiztosan es agressziven allitjuk, hogy a kvantumfizika egy hulyeseg, minket hagyjon vele beken mindenki (foleg az a Bese nevu!:-)... Tessek tudomasul venni, hogy a "zengetes", a mikrofonia es egyeb hifi jelensegek a kvantumok folott vannak, azok a vacak kvantumok pedig a hifi es a beka feneke alatt!

Hifistak! Le a "kicsengesekkel"!
Kezelje Hiend-Olloval kedvenceit!
Szeretettel varjuk Ont is high-end honlapunkon es a Petyka-Skating Centerben!

Tisztelettel: AntiPetyka markamanager & dugulaselharito specialista

Ps: Figyelem! Az elso 200 latogato p_i_l_o_t_a_sapkat kap ajandekba!""

...persze, ki emlékszik már rá, hogy ki volt "pilóta" a hiend-isten:))

antiskating Creative Commons License 2003.03.21 0 0 92
lassan fog menni, eddig mindössze egy balekot fogott.
Előzmény: Linn Sondek (91)
Linn Sondek Creative Commons License 2003.03.21 0 0 91
...érdeklődjön utána az APEH....)))

Azt viszont tényleg nem értem, hogy azzal a habitussal, amit az olvasott irományai mutatnak, mi a fenének megy valaki kereskedőnek?
De hát ez meg legyen az ő baja...

LP 12

Ps.
Szvsz. jobban járna, ha 10 hívőt összeszedne, vagy mennyi kell, és megalapítaná a Salvatorista egyházat. Mint próféta??? hm? ))))

Előzmény: antiskating (90)
antiskating Creative Commons License 2003.03.21 0 0 90
ha ennyire érdeklődsz a hősi P.bá' iránt, szerintem inkább mailban konzultálj róla a testőrével:)
Előzmény: Linn Sondek (89)
Linn Sondek Creative Commons License 2003.03.21 0 0 89
Ide írom, bár az eredeti hozzászólás nem itt jelent meg.

Egyet kell értenem stevie wonder-el.
A HIX listának én is olvasója voltam, igaz "read only" üzemmódban. Sok érdekes téma került elő, jó, segítőkész volt a hangulat, mindaddig amig KP-val el nem szállt a ló. Miután később módomban volt olyanoktól is információt kapni, akik "hátul" is látták mi történt, KP felelőssége szvsz. megáll.

Ezt az embert soha nem láttam, nem ismerem, nem találkoztam még vele. Ami benyomásom van róla, az a Hix, a HifiCity, az itteni beírásai, valamint a saját honlapjának "mint olyannak" a szellemisége alapján alakult ki.
Lehet, hogy jó hangot tudott osszeszedni. Nem hallottam. De abban egészen biztos vagyok: még egy tüskét sem vennék soha olyantól,(erős a gyanúm, meg sokan mások sem) aki így nyilvánul meg!

Dynaco:

>>verbális teljesítmény mellett vannak egyéb mérhető teljesítmények is. Így pl. az emberség, igazságosság, elfogulatlanság, korrektség is mérhető.<<

Ezt kivel-mivel kapcsolatban írod? Kifejtenéd bővebben?
Igencsak érdekelne!

LP 12

antiskating Creative Commons License 2003.03.21 0 0 88
parancsolj>> gratulálok!
Előzmény: Dynaco (87)
figure-head Creative Commons License 2003.03.18 0 0 86
"Ha bejárattad a berendezésedet és van mondanivalód a hangminőségéről, esetleg a kiegészítők (állványok, alátétek, kábelek stb.) terén szerzett tapasztalataidról vagy a mostanában vett új lemezeidről, és ezt kifejezetten lényegretörő hozzászólásban leírod a megfelelő helyen, én nem hiszem, hogy ne akadna érdeklődő olvasója."

Mézga A.!
Részletek a "HI-FI topic halandóknak"-ban...

Előzmény: Mézga A. (80)
Mézga A. Creative Commons License 2003.03.11 0 0 85
Feltéve, ha az vár.
Mert éppen az a gond, ha a lelkében dúló különféle viharok (versenyhelyzet, viszonya a készülékeihez, kommunikációs szándék) közül nem az utóbbi kerekedik felül. Ami, ezen fórum céljait tekintve, nem lenne túl szerencsés.
Másként fogalmazva, nekünk lehetnek bizonyos elvárásaink vele szemben itt, ugyanúgy, ahogy neki is velünk szemben, amikor elmegyünk hozzá (ti. hogy képesek legyünk - kb. - megítélni az általa kínált hangot).
Előzmény: tpapa (82)
tpapa Creative Commons License 2003.03.11 0 0 84
Hát igen, az embernek sok ideje van amíg fijatal... :o)))
Előzmény: revox (83)
revox Creative Commons License 2003.03.11 0 0 83
ilyet én is játszottam, de csak addig,amíg láttam értelmét és éredekelt. ültem egy téren és mellénkültek. :)) megfogadtam, hogy beforgatom őket és nem küldöm el. Élveztem nagyon! Mondták az okosségot én meg hagytam és mindig hagyva kételkedéseim között számukra egy kis kapaszkodót,ami újra arra sarkallta őket, hogy mondják a "verset". Hihetetlen,mi mindenre volt válaszuk. Amikor közöltem velük, hogy zsidó vagyok,arra is simán bevágták, hogy semmi gond, át lehet keresztelkedni :))) /ettől függetlenül mellékesen jegyzem meg, gőzöm sincs mi vagyok. talán református család volt az ősök/ szal megértem amit csináltál :)) lehet rokonlekek vagyunk??? :)
Ja! a végkifejlet az lett, hogy otthagytak a padon,de kb 50percig próbálkoztak :)))))
Előzmény: tpapa (74)
tpapa Creative Commons License 2003.03.11 0 0 82
Értem.

DE... Amit leírtál abból kb. ezek következnének nekem (logikád által):
- Az is jó, ha egy "nem túl szimpatikus" kereskedő is megszólal a fórumon, hiszen a stílusából, általa elmondottakból ki tudom következtetni, hogy mi vár rám az üzletében, ezért előre eldönthetem, hogy kíváncsi vagyok-e egyáltalán rá. (Én sem mondtam mást.) Aki akar vitatkozhat vele, aki nem -nem muszáj. Akinek szimpatikus elmegy hozzá, akinek nem -mint elébb. DE ehhez az kell, hogy olvashassuk a hozzászólását. Vagy valamit rosszul látok?

Üdv.

Előzmény: Mézga A. (80)
tpapa Creative Commons License 2003.03.11 0 0 81
A lóra te ültél fel...
Előzmény: antiskating (79)
Mézga A. Creative Commons License 2003.03.10 0 0 80
Először néhány személyre szabott közlemény:
Moderátor:
A fórumok megnevezésénél Audioland kapcsán szereplő MIDI-nek semmi értelme, vagy ha igen, úgy semmi keresnivalója ott. A MIDFI (esetleg MID-FI) kifejezésre gondolhatott a szövegíró.

Concurrent:
A JMW-kar HW úr elhunyt fiáról kapta nevét. Úgyhogy, ha lehetne! Ezentúl, és visszamenőleg is!
A kitörölt írást - a pejoratív minősítések nélkül - érdemes lenne visszamásolni.

Robi:
Ha bejárattad a berendezésedet és van mondanivalód a hangminőségéről, esetleg a kiegészítők (állványok, alátétek, kábelek stb.) terén szerzett tapasztalataidról vagy a mostanában vett új lemezeidről, és ezt kifejezetten lényegretörő hozzászólásban leírod a megfelelő helyen, én nem hiszem, hogy ne akadna érdeklődő olvasója.

Konkrétan Tpapának, de inkább általában:
"Szóval a kereskedő szólásszabadsága miért is korlátozott másokéhoz képest?"
Először azért, mert pontosan szemben Antiskatinggal, ő azt szeretné, ha minél többen meglátogatnák.
A hifizés, vásárlás, meghallgatás kulturális kommunikáció. A kereskedő megnyilvánulása egyfajta előzetes tájékoztató az ismeretlen készülékről. Ha megnyerte tetszésünket, elmegyünk és meghallgatjuk. Minket minősít, hogy mi nyeri meg tetszésünket.
Másodszor, a kereskedő közszereplő - egy bizonyos nyilvánosságon belül. Ugyanaz érvényes rá, mint a politikusokra (én elküldhetem -bejáratódásra egy melegebb éghajlaton - , ő engem nem, ha mégis, az akkor is neki lesz kellemetlen, ha neki van igaza). Ami a másik részét illeti, felteszem, te sem internetes fórumokon szoktad bírálni a kollégáidat.

Még általábban:
Szerintem módfelett helyes, ha gyártók, kereskedők szólnak hozzá. Bizonyos dolgokban igen mély ismereteik lehetnek.
Viszont. Sem az olvasóknak, sem nekik nem árt, ha ezen ismereteiket szimpatikus módon terjesztik.
Mitől lesz valaki szimpatikus - pl. nekem? Ha véleményét nem erőlteti rá másokra, nem állítja be egyetlen igaznak, nem minősíti (le) a másfajta értékrendszerű vagy kevesebb ismerettel rendelkezőket. Ha szakmájában tájékozott, de nem habozik elismerni korlátait. (És emellett nem teszi hozzá, hogy az a terület, ahol ismeretei hiányosak, amúgyis lényegtelen.) Amikor megnyilvánul, azt kulturáltan, szakszerűen és tömören teszi - ismétlések nélkül -, ritkán hivatkozik elismert szaktekintélyekre, még sokkal ritkábban el nem ismertekre, olyan ismeretekre pedig, amelyekről gyakorlatilag senki sem tud - soha.
Egyáltalán, a jó kereskedő olyan állatfaj, amilyen egy kicsit mi is szeretnénk lenni.

antiskating Creative Commons License 2003.03.10 0 0 79
papa, inkább írj a cd másolásról vagy a kábelekről, vagy bármiről, de ne lovagolj már ezen a hülyeségen
Előzmény: tpapa (78)
tpapa Creative Commons License 2003.03.10 0 0 78
Nem idéztem. Olyankor kiteszem az idézőjelet és általában dőlt betűvel írok, hogy jól elkülönüljön a többitől. (És néha elrontom a visszaállítást remélem, most nem...) Így:

"KP moderálásával kapcsolatban nem azt mondtam amit fent írtál, hanem ezt."
(Ilyen esetben ráadásul copy-paste-et csinálok, hogy véletlenül se változtassam meg azt amit más mondott. Igaz, így bennmaradnak az esetleges helyesírási hibák is, de valamit valamiért.)

Ami mostani "tartalmi" (röhej!!!) kérdésedet/kirohanásodat illeti elég fura más fixa ideájának nyilvánítani azt, amit eddig írtál a témában. (És én egy szót sem írtam EAR-ről.) De kérlek interpretáld a saját változatodban azt amit beidéztél, mert én bizony úgy értettem: magánembereknek lehet a fórumon magánvéleményük, de KP nem magánember.
Én ezt tömörebben mondtam, de nem is állítottam, hogy tőled idézek.

Amíg nem tudsz erre érdemi választ adni, beírásodat annak tekintem, ami. (Vegytiszta kötekedés.)

Üdv.
Ui. Amit utána írsz abban akár egyet is érthetünk, de ez nem változtat azon, hogy ezt most írod, és eddig nem ezt írtad. (Továbbmegy, nem etikus -ezekre gondolok.)
Ui2. Amúgy ha mással szemben ilyen igényes vagy lehetnél kicsit jobban magaddal szemben is. Gondolok itt arra, hogy bőszen emlegetsz egy konkrét (kereskedő) nevet, míg a beírásban egy márkanév rövidítése szerepelt. Ezt a csúsztatást vajon minek aposztrofálod??? (Tehát KP a máshol vett ilyen márkájelű berendezésekről is beszélt... Még ha a személyes ellentét -amit én nem vitatok és nem ellenőrzök valós is.)

Előzmény: antiskating (77)
antiskating Creative Commons License 2003.03.10 0 0 77
"AS már megválaszolta: a baj az, hogy ő az aki... :o("

te.papa! már önmagában ezt a topikot is rühellem, mert a léte is azt igazolja, hogy tulképpen nincs is téma a nagy büdös audilandban. de ha már idézel, akkor azt írd amit mondtam és ne hadovázz itt összevissza, más szájába adva a fixa ideádat... KP moderálásával kapcsolatban nem azt mondtam amit fent írtál, hanem ezt:

"nem egy kategória, ha egy AN-fan elküldi a concurrent-fan olvtársát - vagy fordítva - a francba, azzal, amikor KP kezdi el nagy nyilvánosság előtt minősíteni a Csontos vevőit - vagy éppen fordítva..."

EAR szeánszos beszámolójában nem személyeskedett egy szóval sem, nem általánosított, nem mondta, hogy KP-nek és az ő vevőinek személy szerint ilyen, olyan amolyan (nem idézem a KP törölt levélének válogatott és pejoratív kicsengésű jelzőit) az ízlése, lelkivilága, stb., hanem leírta a saját érzéseit egy hangról. KP viszontválaszában ellenben nem állt meg itt, hanem egy konkurrens cég nevét sűrűn emlegetve annak vásárlót vagy szimpatizánsait személyeskedő módon minősítette. Ezt önmagában tiltja mindenféle reklámkódex és -etika.

ps: íme az új Coca-cola hirdetés:
"Jellemző a Pepsi-érzés kedvelőire, hogy vaksi módon, szirupos foltokban látják a világot is, hiszen a teljesen elcukrozott barna löttyöt vedelik naphosszat. A Coca-cola megmutatja mi az IGAZI: csodálatos ízű barna nedűnk színtelen, szagtalan, aki ilyent iszik, az az őserdő első sorából látja a cola-cserje minden levelének erezetét."
A KESERŰ KOLA-CSERJE KÁROS AZ EGÉSZSÉGRE!

Előzmény: tpapa (71)
tomcat Creative Commons License 2003.03.10 0 0 76
Többszáz hozzászólás kitörlése azért is káros, mert teljesen felboríthatja egy topic olvashatóságát. Elég ha csak végignézed ezt itt: csak kb. 20 robi/pmurphy hozzászólás lett törölve, de a válaszok már így is értelmetlenek önmagukban.
Szimplán le is lehet tiltani nickeket, illetve ki lehet venni valóban fölösleges hozzászólásokat.
De teljes entitásokat törölni (több nicken) az már erős túlzás. Úgyis az lesz, hogy ha kidobják az ajtón, visszajön az ablakon. Innentől meg elindul a bújócska, ami tovább borítja a topicokat.

tomcat

Előzmény: Domy (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!