Ja és még 1. Évekkel ezelőtt a külvárosban szinte mindenhol, a belvárosban sok helyen még a "Prazdroj" volt kiírva. Most már csak a U Dvou koček -nél láttam így. Sajna elvették azt a kurucos benfentes érzést, hogy Ti butuska kezdő első túristák hiába kerestek PU -t, azt Prazdroj -ként kell sasolni :)
na azért finom volt az saját cucc is , csak már majdnem mászott :) Most hogy néhány helyen megkóstoltam, módosítom az elkészítési technikát: rövidebb erjesztésre. Hmm ha jól belegondolok, akkor most ettem először kint Nakladny hermelint, mert amit először kaptam, az csak sima sajt megszórva fűszerrel volt. ( azt hiszem nem hangsúlyoztam a Nakladny -t). Kicsit csalódott is voltam.
Más: utoljára kb 2007-ben voltam kint meg előtte vagy 3-4szer 2004 óta. Akkor az volt az érzésem, hogy egy sörözőben simán leülhetek mások mellé egy asztalhoz, iszogathatok, ha akarunk beszélünk, ha nem akkor nem kötelező a haverkodás.
Aztán most meg az rémlett, hogy estefelé, amikor már igen zsúfoltak a helyek, nem igazán társulnak be , még a helyieknek kinéző erők sem egy közös asztalba, hanem inkább tovább állnak. Sőt az U Glaubicu -ban a pincér oda is ment a betársult párhoz, hogy jelezze ez nem biztos h jó ötlet. EZt én beképzelem magamnak, valamit félreértettem, vagy ez valóban tendencia?
Unfiltered PU ez a kis papír táblácska állt az asztalon, erre mutattunk rendeléskor, és ezt is számolták, Meg finom is volt, meg opálos. Így gondolom tényleg azt kaptuk.
A belváros, vár az továbbra is tele van gyönyörű házakkal. Aki teheti utazzon el oda!
Megnéztem az U Glaubicu honlapját, és ott elvileg még mindig 29 a korsó PU. Tehát lehet, hogy 35-ért tényleg szűretlen Prazdrojba sikerült belefutnotok. Mázlisták! :-) http://www.restaurant-uglaubicu.cz/beverages/cz.html
És Igen! Kösz. Hazafele jövet betáraztam kész hermelinnel meg utopeneccel. Otthon már csináltam néhányszor, azok eléggé erjedtek lettek. Nekem ízlett, csak a hmm illatanyag hatott a családra negatívan. Gyanítom, hogy a kinti sörözők nagy része valahonnan veszi készen a cuccot, nem a konyhában erjesztik. Így félig útba ejtettem a http://www.nakladanesyry.cz/ helyet. nem rossz...
Prágában én még nem íttam szűretlent, csak Pilzenben, de mivel mostanában volt ugye a 170. évforduló... nem meglepő, hogy kivételt tettek. A leírásod alapján az U Glaubicura gyanakszom....
Tegnap a Malostranske namesti alján valamelyik lábasházban lévő sörözőben voltunk. Csak elfelejtettem a nevét :( Szűretlen PU volt 35-ért, a bejárati rész, mint egy folyosó, aztán jobbra egy terem, ahol hosszúkés lócák, aztán középen lépcsőn le a WC meg vele szemben egy pincehelyiség, fent még néhány lépcsőn lehaladva szintúgy egy helyiség 5-6 asztallal. A google maps utcanézete alapján beazonosított helyek honlapjain lévő galériákat átnézve sem ismertem meg, hogy hol lehettem. ( Csak egy sört ittam, nem azért).
Van még feljebb! Nálunk, a sarki boltban ugyanez a másfél literes, pet palackos Kozel 640 (!) pénzbe kerül. Ez persze nem függ össze a minőséggel... De legalább egy ideje a kukoricadara kikerült belőle. Az itteni ára alapján lehetne akár import is.
Ha túl érettnek érzed, akkor válassz frissebbet. A sajt nem a "jó" és a "romlott" kategóriában mozog, hanem a "még éretlen", "éppen jó", "túlérett" kategóriákban.