Igen, az lehetett... Úgyhogy nem is haragudtam, amikor a pincér "véletlenül" nem tudott visszaadni, helyette klasszikus módon, sűrű homlokráncolás közepette rázta a brifkóját...
Őszintén szólva többet vártam a helytől. A kiszolgálással ezúttal nem volt gond, mondjuk első vendégként, nyitás után egy perccel, 11.01-kor érkeztem meg. Nekem egyedül a bécsi vörös sörük jött be, igaz, a barnákat nem kóstoltam. Ettem is, legközelebb nem fogok. A helyi főzésű vörös miatt azonban tényleg érdemes betérni. Előtte a Zöld Fában ittam egy meglepően jó PU-t.
Én kifogtam egy lassú, udvariatlan ugyanakklor a borravalóra szemtelenül utazó pincért, aki ugyan kissé rontotta a jó sörök kóstolgatása révén emelkedett hangulatomat, de átugrottam az utca túloldalán lévő egységbe, és ott helyreállt a világ rendje.
Ettől függetlenül szerintem érdemes és ajánlatos végigkóstolni a rózsák helyben főzött söreit.
Ezt szomorúan hallom. Egy időben évente többször is voltam úgy Prágában, hogy kollégáimból verbuváltem kisebb csapatokat és "sörmentén" tekintettük meg Prágát "kocsmakalauz"-olással. :-) Akkoriban Rajská Zahrada metro megállótól nem messze lévő panzióban szálltunk meg és az U Krále Jiřího egy fix pont volt első napra a kedves idős csapos és felszolgáló hölgyekkel, nevetséges árakkal, jó sörrel, sörkorcsolyákkal és a "megáll az idő" hanngulattal.
Prágáig ma nem mentem, de azzal azért sikerült találkozzak, hogy az olcsóbb Bernardok (az alátétekkel harmonizáló) új címkét kaptak. Most kóstolgatom éppen és úgy tűnik ez a lényegen (a sörön) szerencsére nem változtatott...:-)
Biztos ezeknek az újításoknak megvan a marketingértéke, én egy jó sört "százéves" címkével is elfogadnék...:-)