Keresés

Részletes keresés

Bogie Creative Commons License 2004.12.14 0 0 10

Szerintem mielőtt valaki értékesítésbe kezd (és az mlm értékesítéssel jár) nem árt, ha egy pici önvizsgálatot tart. Nem mindenki tud értékesíteni. Aztán ott van az önálló munkabeosztás. Erre sem mindenki képes. Pontosabban, vannak akik sokkal jobban teljesítenek, ha mások osztják be, hogy mit mikor csináljanak. Bár az önállóság általában mindenki álma, igazából nem mindenkinek sikerül hatékonynak lennie, ha a maga ura. Aztán vannak köztünk csapatmunkások, akik csak ideig óráig érzik jól magukat, ha nem nyüzsög körülöttük egy csapat.

 

Biztosan vannak nagyon jó mlm lehetőségek, de ez is egy fajta munka, amire valaki jobban vagy kevésbé alkalmas, mint bármi más munka esetén. (És akkor még az áruba, szolgáltatásba vetett hitet meg sem említettem.)

 

 

Előzmény: pommaci (8)
flavonm Creative Commons License 2004.12.14 0 0 9

"bár a wesselényi féle távmunkainfó minden rosszat elmond, amit egy kivülálló gondol, én egy mlm-be kezdtem."

 

Nos tudod a gond az, hogy általában azok mondanak el minden rosszat az MLM-ről, akiknek fogalmuk sincs, hogy mi az (volt "szerencsém" olyan MLM-ellenessel találkozni, aki azt hitte, hogy az MLM az egy konkrét cég neve és ebben a tudatban szidta bőszen az egész rendszert) vagy olyanok, akik megpróbálkoztak vele, de a saját tehetségtelenségükből, türelmetlenségükből kifolyólag rövidesen abba is hagyták, mert nem lettek 2 hónap után milliomosok, illetve a konkurencia. Például a kiskereskedők vagy a "rabszolgamunkában", nevetséges összegekért dolgoztató távmunkaközvetítők.

 

"De pénzt ne akarjatok keresni vele az első pár évben....."

 

Nem tdudom melyik cégnél vagy/voltál, de, ha az első év után még nem kerestél vele, akkor ott valami gond van (nem ismerem a körülményeket, a céget és azt, hogy mennyit foglalkoztál az üzlettel). Nem állítom, hogy az MLM-el 2 hónap után milliomossá lehet válni, de, ha valaki tényleg keményen ráfekszik az elején az üzletre és csinálja rendesen és a cég is jó, akkor ott fél év, de legkésőbb 1 év után már 6 számjegyű jutaléknak kell lennie és nem egyessel kezdődik.

 

Azoknak, akik egész nap, mackóruhában és mamuszban a számítógép előtt ülve akarnak havi fix nettó 50 ezerért otthoni munkát végezni, azoknak tényleg nem való az MLM, mert nem erről szól, tehát szó szerinti értelemben tényleg nem "otthoni munka".

Viszont te osztod be az idődet, te döntöd el, hogy mikor mit akarsz csinálni és tulajdonképpen azt is te határozod meg, hogy mennyit keresel vele. Ha éppen te úgy döntesz, hogy most 3 napig el akarsz utazni valahová, akkor senki nem fog rádtelefonálgatni, hogy vár a határidős munka meg senki nem fogja számonkérni, hogy hol voltál és nem kell senki felé elszámolnod sem. Teljesen szabad és független lehetsz. És bizony 3-4-5 év korrekt munkával elérheted az anyagi függetlenséget. Elérheted azt, hogy nem kell már mindennap dolgozod és akkor is jön a pénz.

 

Ha érdekel a dolog, írj egy mailt.

 

 

Előzmény: pommaci (8)
pommaci Creative Commons License 2004.12.08 0 0 8

 

Sziasztok!

 

Örülök ennek a topiknak, mert évek óta keresgélek, és a negatív tapasztalaton kívül nem sok eredményre jutottam. bár a wesselényi féle távmunkainfó minden rosszat elmond, amit egy kivülálló gondol, én egy mlm-be kezdtem. (nem hírdetni akarom magam, ezért is nem mondok céget) csak mint kereseti lehetőség ez is számba jöhet, bár nem "otthoni" munka, csak teljesen kötetlen. De pénzt ne akarjatok keresni vele az első pár évben.....

 

( egy egyéves ikerpár mellett semmi más nem volt életképes, mert képtelen lettem volna bármilyen határidőt is betartani, és az időmet abszolút a gyerekek osztják be....

 

pommaci

Bogie Creative Commons License 2004.11.02 0 0 7

Szerintem a nők többségét érdekelné ez a megoldás, legalábbis életük valamelyik szakaszában (kis gyerekek mellett vagy akár később is) de egészen biztos, hogy a férfiak egy része se bánná, ha akár otthon is dolgozhatna.

 

Elméletben rengeteg olyan munka van, amit hála a telefonnak, számítógépnek és az internetnetnek otthonról is nagyszerűen lehet végezni. A gyakorlat mégis azt mutatja, hogy legalábbis Magyarországon inkább csak beszélünk róla, de igazi lehetőség igen kevés van.

 

Pedig van egy rakás terület:

fordítás, szerkesztési feladatok, grafikai tervezések, programozás, fejlesztés, felmérések eredményeinek rendezése, elemzés készítése, adatrögzítés, könyvelés és még sorolhatnám, mind olyan feladatok, amiket otthon kialakított irodában is tudna végezni az, aki nem tud irodában dolgozni vagy csak egyszerűen otthon szeretné végzni munkáját.

 

Örülök ennek a topiknak és ha bármilyen lehetőségről tudomást szerzek, akkor értesítelek róla benneteket.

 

B.

 

 

 

Előzmény: kriszti72 (6)
kriszti72 Creative Commons License 2004.10.29 0 0 6
Engem a jövőben érdekelne otthon végezhető munka. Arra lennék kíváncsi, hogy mégis milyen munkákat lehet otthon végezni, gondolom bedolgozás varrodába, számítógépes adatfeldolgozás. Valahol elérhető egy összefoglaló lista a munkakörökre vonatkozóan? És persze az árazására vonatkozó információk is érdekelnének...
Tgyta Creative Commons License 2004.10.27 0 0 5

Kedves Doadoa!

 

Szia!

:-)

Talán gyakorlati tapasztalatból egy-két olyan figyelembe veendő javaslat, melyeket ajánlott figyelembe venni, mert a különböző távmunkát hirdető cégek bizony csak hírdetnek, becsapnak. átvernek (tisztelet a kivételnek, mert olyan is van, melyek tényleg munkát ajánlanak, csak nagyon kevés), megkárosítanak.

  1. Azokat a hirdetéseket messze nagy ívben felejtsd el, melyek regisztrációs, adminisztrációs, stb. díjat kérnek.
  2. Amig személyesen nem győződtél meg a feltételekről, körülményekről, ne írj alá semmit.
  3. Minden esetben kössél szerződést! A szerzőődésben, a legapróbb részletekig rögzíteni kell a munka mennyiségi, minőségi, elszámolási feltételeit, az ellátási, fizetési, szabadságolási, eljárásokat, betegség esetén történő eljárásokat, stb. Ezeket célszerű egy ügyvédnek is megmutatni, véleményeztetni.
  4. Ha életrajzot kérnek, azt emeld ki, ami az adott munkához szükséges és csak annyit írjál magadról, amennyi feltétlen szükséges.
  5. Van olyan cég, melyik a távmunkához adja szükséges eszközöket, felszereléseket, ez nem rosz, viszont rendszerint nagyon keveset fizet. továbbá éhbérért látástól vakulásig kell dolgozni. A legjobb, ha a saját eszközeidet tudod használni, mert akkor valamivel magasabb fizetési feltételekben lehet megegyezni.

Üdvözlettel.

Előzmény: Doadoa (-)
Doadoa Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4
Igyekezni fogok. Köszi a segítséget.
Előzmény: Orso-borso (3)
Orso-borso Creative Commons License 2004.10.27 0 0 3

Nagyon kevés. De szinte óránként kell ellenőrizni a hirdetéseket, mert olyan sok a jelentkező, hogy ha nem jelentkezel időben, lecsúszol a munkáról. Nagyon jó az alábbi weblap: www.tavmunkainfo.hu illetve a http://tavmunka.lap.hu

 

Előzmény: Doadoa (2)
Doadoa Creative Commons License 2004.10.27 0 0 2

Köszi!

Pontosan az alábbiak miatt nyitottam a topicot. Akármilyen bíztatóan is hangzik egy otthoni munka, előbb utóbb kiderül, hogy fizetni kell, nem árt az óvatosság.

Igazából arra lennék kiváncsi, létezik-e egyáltalán olyan cég, amelyik nem a regisztrációs dijon akar meggazdagodni?!

FOCUS Creative Commons License 2004.10.27 0 0 1
Továbbá nem ajánlott pénzt adni az ilyen internetes/másolós stb munka ajánlatokért. Ezek mind pilótajátékot takartnak és az a "munka", hogy ugyanilyen hirdetésekben emberkéket toborozzál akik neked fizetnek reg. díjjat. stb.
Előzmény: Doadoa (-)
Orso-borso Creative Commons License 2004.10.27 0 0 0

Az első és legfontosabb, hogy keresgélj, ne várd, hogy ha beregisztrálsz valahova, akkor majd dőlni fognak az ajánlatok.

A netes ingyenes apróhirdetések között viszonylag gyakran vannak ilyen ajánlatok, feltétlenül e-mail-ben kérj tájékoztatást. Akitő nem kapsz, azzal nem kell foglalkozni.

Előzmény: Doadoa (-)
Doadoa Creative Commons License 2004.10.27 0 0 topiknyitó
Várom a hozzászólásokat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!