Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 3 1286

TO MI

 

10-8 (26. perc)

 

Reni most tíz percig nem volt pályán egy komolyabb fault után, a derekát fájlalta. De most megint beküldtük:)

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 3 1285

TO DEN

 

6-5 (17. perc)

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 2 1284

4-4 (14. perc)

 

Mindkét csapat jól védekezik. Mi jobban:)

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 2 1283

Kihagytunk sok nem teljesen százszázalékos helyzetet......... szélsőjáték kellene.

 

0-2 (9. perc)

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 3 1282

Két hetessel kezdődött: a dánok belőtték mi kihagytuk....:S

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 3 1281

Hajrá csajok!!!!!!!   MINDENT BELE!!!!!!!!

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 2 1280

Hát a dánok elég ijedtnek tűnnek.......

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 4 1279

A dánokat ma feltétlenül verni kell, persze nem lesz könnyű. De őket legalább ismerjük, kétszer is játszottunk velük Bogláron két hete, mindkétszer győztünk (26-25, 22-19). Nekik emlékeim szerint nincsenek jó átlövőik mint amilyenek a románoknak voltak, viszont nagyon jól védekeznek. Egy szoros meccsből van esélyünk jól kijönni a végén így is. A lényeg h ne izguljuk el az elejét megint......

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 4 1278

Beállóban egyébként nem igazán értem mi történik. Szár Evelinnel kezdtünk támadásban és védekezésben is, jó is volt mindkettőben (Renitől például szuper passzokat kapott, egy kézzel levette őket, gólokat lőtt etc.) Aztán a macedónok ellen elkezdtük védekezésben cserélni, méghozzá Granát Dorkára, akinél szerintem Evelin jobb védő. Majd a románok ellen egy idő után  már Dorka maradt fent elöl is, aki mondanom sem kell nem beálló, egykezes labdalevételeket tőle nem várhatunk.

 

OK, lehet h Evelinnek van egy kisebb sérülése vagy nem tudom.... De akkor is furcsa h nem a másik beállót küldjük be helyette, legalább elöl. Igaz, ő meg totál újonc és Bohus Bea láthatóan nem bízik benne. De Dorka is eléggé új - ha Vajda Luca nem sérül meg márciusban aligha kerül másfél év után vissza a keretbe - és beállóban tuti nem olyan jó mint egy erre a posztra képzett játékos.

 

Más....most hogy Magyar Flórát kivettük a keretből, balszélsőnk egy sincs. Két napja láttuk h a helyette erre a posztra beküldött irányítók mire képesek (nem sokra). Bristyán Dorinának ahogy látom amúgyis inkább az a feladata h balkettőben védekezzen és ezzel egy idő után hátul tehermentesítse hátul Keceli-Mészáros Renit, akit ilyenkor leküldünk b1 védekezni. OK, lehet h Flóra ebben nem lenne olyan jó, de a félidők első felében, amikor Reni kettesben védekezik így is többet érnénk vele.

 

Azt sem nagyon értettem h miért ő került ki a keretből amikor Hargitai Normát beneveztük. Kapásból tudnék mondani több olyan játékost akit ki lehetett volna hagyni minden további nélkül és meg sem éreztük volna (az ő kihagyásukkal ráadásul nem egy poszt lehetetlenült volna el, maximum egy amúgysem sokat használt cserével lenne kevesebb).

 

 

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 4 1277

TO után amikor élet/halál volt h legyen egy gól, Reni ott állt kilenc méteren négy védő előtt.....aztán gond nélkül bement a hatosig és gólt lőtt, nem tudták megállítani (26-24 58. perc)

 

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 4 1276

Kérdés: ki ér előbb oda erre a guruló labdára....Varga Dalma vagy egy román játékos?:)

 

pirossal a labda

piros nyíllal Varga Dalma illetve a román játékos

 

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 3 1275

Keceli-Mészáros Reni középen 7 méterről kisebb lendületből, minimális felugrásból lőtt igen 'laza' gólja az egyik hármas védő válla fölött... (24-22 51. perc)

 

 

 

 

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 3 1274

Balogh Vera betörés végén lőtt átlövésgólja két védőről faultból....nem akármilyen gól:)

(22-20 47. perc)

 

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 3 1273

Virág szuper egy-egyezés után szuper gól (15-18 36. perc) 

 

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 3 1272

Román átlövés egy kilépő védőnk fölött....ha egy lépéssel korábban ért volna oda a védő, lehet h a felugrást is meg tudja akadályozni

 

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 3 1271

Baloldalon, de ott is inkább középen 3-a-2 ellen védekezünk, a román jobbszélső annyira egyedül maradt oldalt h még a képre is alig fért rá, aztán persze könnyű gólt lőtt még egy nem túl jól helyezett passzból is (a piros nyíl itt nem a passz útját jelzi, inkább csak a figyelem felkeltésére jó)

 

 

 

 

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 3 1270

'...A túloldalon Virág egy még ennél is hihetetlenebb góllal válaszolt: befutott j3 7 méterre, ott két védő balról és jobbról összezárt előtte és megállította, de úgy h Virág lövőkeze az egyik védő válla fölött maradt és ő onnét mindenféle lendület nélkül csak úgy csuklóból beívelte a kapus fölött a hálóba a labdát (5-7 16. perc)'

 

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 4 1269

'...TO után Granát Dorka rögtön gólt lőtt, megint beállóból középről, Mészáros Reni adott neki egy egészen szuper asszisztot j2 8 méterről, két védő fölött oldalról pontosan beívelve a labdát (3-6)...'

 

 

 

RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 4 1268

Magyarország U17 – Románia U17: 29-27 (10-15)

 

 

Varga Dalma—Fazekas Virág—Szár Evelin (Granát Dorka)—Keceli-Mészáros Renáta—Balogh Veronika--Baranyi Dorottya

 

 

A meccsnek komoly tétje volt, a nyolc közé jutás, ezért mindkét csapat igen feszült hangulatban kezdte a játékot, több hibával: a románok elrontottak egy beállónak szánt passzt (illetve mi védekeztünk nagyon jól, mindkét oldalról, elölről és hátulról ’szendvicsbe fogtuk’ a beállót a hatoson így a labdához nem tudott hozzáférni), a másik oldalon Varga Dalma amint megkapta elejtette a labdát, a románok jobbszélen, mi balszélen hagytunk ki egy-egy ziccert… De aztán megtört a jég, mégha nem is örültünk neki: az ellenfél balkezes átlövője, Ana Maria Gavrila felkanyarodott középre és kilenc méterről faultból a kapuba bombázott. A következő támadásnál aztán a balátlövő, Anamaria Serban is betalált b3 9 méterről felugrásból. Közben mi elöl a beállót próbáltuk helyzetbe hozni: először Mészáros Reni egy kiváló assziszttal -  b3 9 méterről trükkösen visszafelé bal2be vonalra adott passzal – Szár Evelin el is kapta a labdát, de aztán a bal kapufát találta el vele.  Majd a középre befutó Fazekas Virág játszotta meg őt két védő között középen 7 méteren, ebből hetes lett, de gól nem, Virág a kapu mellé lőtte a labdát (0-2 5. perc). A harmadik próbálkozás aztán végre sikerült, igaz nem beállónk, hanem védekezésben cseréje, Granát Dorka lőtte első gólunkat a hatosról, Virág gyors labdafelhozatal utáni asszisztjából (éppen a gyors labdafelhozatal miatt nem tudtuk becserélni Evelint, de kiderült h Dorka is gólerős beálló, ha éppen az kell.....:) 

 

Öt percbe telt, de végre volt egy gólunk nekünk is (1-2 5’00”) Grebenár Réka védett egy ziccert balszélről, a túloldalon Fazekas Virág jobbkettőből befutva középről átlövéssel próbálkozott, a labda a jobb kapufán landolt és aztán olyan erővel pattant vissza kilenc méterre h a románok azonnal indulhattak vele..... Mondjuk elég komótosan indultak, de mi sem rendeződtünk vissza jól. A jobboldalon Virág inkább csak nézte ahogy középen - mögötte két méterrel – hozza fel a labdát a beálló, ezt látva Teodora Damian persze vérszemet kapott, tizenkét méteren felgyorsított, elfutott a későn kapcsoló Virág és a hat méteren nem kellő időben balra záró Balogh Vera mellett és a hatosról bosszantóan könnyű gólt lőtt (1-3 7. perc)

 

Mi kicsit nehezebben jutottunk dűlőre elöl, a következő támadásnál betörésekkel próbálkoztunk de egyre-másra fennakadtunk a románok jóval termetesebb védőin. Végül egy passzunk maradt, jobboldalon felállt a sorfal, Virág j2 11 méteren megkapta a labdát de átlövés helyett megindult középre, kilenc méteren egy átemelős csellel elterelte a védők figyelmét és aztán b2 vonalról majdnem zavartalanul lőhetett kapura, persze nem is hibázott. A románok jöhettek újra, balszélről gólt is lőttek, a másik oldalon Virág harcolt ki jobboldalon betörésből hetest, de – szinte hihetetlen – ez a hetes is kimaradt: Himer Laura lövését védte a kapus, a román kispad lelkesedése nem ismert határokat...... Ráadásul Virágot nem sokkal később ki is állították – a balkettőben betörő játékos lövő kezére ütött rá oldalról – plusz befújtak egy hetest még, és az ellenfél ezt be is lőtte...... így aztán háromgólos hátránnyal jöttünk ki az első tíz percből (2-5 10. perc)

 

Elöl ügyesen húztuk az időt, már negyven másodperc is majdnem eltelt Virág kiállításából amikor Balogh Vera j3 kilenc méterről elszánta magát egy átlövésre, ami aztán elakadt az ellenfél kapusában. Hat-az-öt ellen balszélről újabb gólt kaptunk, a románok néggyel mentek,  Bohus Bea időt kért (2-6 12. perc) Igyekeztünk felpörögni, a TO után Granát Dorka rögtön gólt lőtt, megint beállóból középről, Mészáros Reni adott neki egy egészen szuper asszisztot j2 8 méterről, két védő fölött oldalról pontosan beívelve a labdát (3-6). A kapuban Grebenár Réka két átlövést is védett középen 9 méterről, a másodikból Mészáros Reni igazi sistergős gólt lőtt: nem is a lövés, a tempó volt sistergő amivel végigszáguldott az ellenfél térfelén úgy h a védők a hatos előtt meg sem tudtak mozdulni amikor bevágott közéjük és a labdát a kapuba bombázta (4-6 14. perc) A románok ezt látva rögtön el is bizonytalanodtak, a következő támadásnál egy egészen gyámoltalan passzal próbálkoztak beállóba, ebből megint Reni indult előre, b3 kilenc méteren elment a kilépő védő mellett belül, de oldalról/hátulról ellökték vagy legalábbis megtámasztották.. A jv-k befújtak egy kiállítást, emberelőnybe kerültünk és ahogy ilyenkor szokás az akciót kijátszottuk jobbszélre ahonnét Varga Dalma a labdával a rövid kapufát találta telibe (OK, az előkészítés nem volt túl jó, igazából nem volt semmiféle előkészítés de azért Dalmát ilyen szögből is láttuk már gólokat lőni.....)

 

A román kapitány érezte h most kell megállítani a ’flow’-t amibe az utolsó néhány percben kerültünk, ezért időt kért azonnal (4-6 14’42”) Utána passzív játéknál átlövésből b2 tíz méterről próbálkoztak – négy védőnk állt egymás mellett/mögött a kilences és a hatos között, őket kellett átlőni – de így is be tudtak találni (4-7). A túloldalon Virág egy még ennél is hihetetlenebb góllal válaszolt erre: befutott j3 7 méterre, ott két védő balról és jobbról összezárt előtte és megállította, de úgy h Virág lövőkeze az egyik védő válla fölött maradt és ő onnét mindenféle lendület nélkül csak úgy csuklóból beívelte a kapus fölött a hálóba a labdát (5-7 16. perc) A következő román támadás rövid ideig tartott: a jobboldalon hét méteren betörő játékos kezéből kivettük a labdát (Balogh Vera), Reni megindult vele, de aztán inkább visszavett és hátra passzolt (ezt nem teljesen értettem, jobbszélsőnk Varga Dalma már a félpályán túl volt tizenöt méteren, tuti ziccerben). Így aztán felállt fal ellen kellett kitalálni valamit, Reni középről ügyesen be is tudott kanyarodni b3 hét méterre de onnét a kapufát találta el (lépéshiba lett volna ha továbbmegy, ezért nem tudta a hatosról befejezni a helyzetet, onnét lett volna igazán ziccer.....) Ebből a kapufás lövésből aztán gyorsan akarták a románok felhozni a labdát de ellépték.... Szeibert Anna viszont középen 9 méterről felugrásból óriási gólt lőtt (második átlövésünk és első átlövésgólunk ezen a meccsen), amivel már feljöttünk mínusz 1-re (6-7 18. perc) És ezután kicsit túlpörögtünk....

 

Először is elszámoltuk magunkat védekezésben, amiből persze az lett h hárman védekeztünk le két román játékost baloldalon.....így persze a jobbszélső teljesen egyedül maradt és még egy nem túl jól helyezett passzból is könnyen betalált. Aztán meg tudtak szerezni egy beállónak szánt labdát, majd felállt fal ellen újabb gólt lőttek, most a másik oldalról, balszélről (kihasználva azt h a balátlövőjük felugrásból majdnem kétszer olyan magas mint j1 védőnk, Varga Dalma, aki ha egyedül marad ilyenkor már nem sok mindent tehet....) [6-9 19. perc] Aztán Szeibert Anna próbálkozott átlövésekkel kétszer is: az első a kapu fölé ment, a másik a kapu mellé (a román balkezes lövő bezzeg betalált j3 7 méterről felugrásból, éppen Annáról.....) Közben Hornyák Anna állt be a kapuba és b2 védőnek Bristyán Dorina, akiről rögtön kaptunk egy gólt: a nála jóval magasabb román jobblövőt, Márton Evelint ahelyett h nyolc méteren leütközte volna, inkább hat méteren próbálta a balszél irányába ’tolni’ de ez ilyen súlykülönbségnél mission impossible, ráadásul az ellenfélről kiderült elég technikás ahhoz h némileg kiszorítva és faultból is be tudjon találni minden gond nélkül (6-10 22. perc).

 

Szeibert Anna mindenesetre lekerült a pályáról és most Mészáros Renit is lehoztuk, Baranyi Dóra állt be helyette írányítani. Ő eddig balszélen játszott ahol nemrég hagyott ki egy ziccert, a helyét ott most egy másik ’nem-balszélső’, Bristyán Dorina vette át (a mai meccsre nem neveztük egyetlen echte jobbkezes szélsőnket, Magyar Flórát…) Balkettőben Balogh Vera elöl is fent maradt és rögtön lőtt egy fantasztikus gólt egy-egyezés után b3 betörésből. Viszont rögtön utána gyors középkezdésből  (7-11 23. perc) kaptunk is egyet: a megiramodó román balszélsőt a hatos előtt középen négy védőnk várta és vette körül, de ő még így is megteremtette magának a helyzetet és be is talált a vonalról, ráadásul balkézzel (bár ő jobbkezes…) [7-12 23. perc]

 

Mi támadtunk, Virág legalább egy kiállítást ki tudott harcolni, látványosan nagyot esett, szerintem rájátszott a faultra, de ilyenkor az számít amit a jv-k mondanak.....:) Helyzetet viszont képtelenek voltunk kialakítani, hiába voltunk emberelőnyben: már egy ideje Granát Dorka volt a beállónk (aki tudjuk nem beálló) és balszélre hiába próbált kiadni egy hosszú passzt középről Balogh Vera, ez a labda túl gyors volt, Bristyán Dorina nem tudta elkapni (Dorina tudjuk nem balszélső…) A románok bezzeg középről 8 méterről átlövésből minden gond nélkül betaláltak és ezzel már hat góllal mentek (7-13 25. perc) A középkezdés után Balogh Vera ráadásul belement a baloldali védőkbe, ezzel egy újabb 6-az-5 elleni támadás lehetősége tűnt tova..... azt hiszem ezekben a percekben voltunk legmélyebben ezen a meccsen.

 

Innét szerencsére már felfelé vitt az út, bár hosszan és eléggé kanyargósan. De a védekezésünk például feljavult, klassz leütköző faultokat láthattunk megint és a kapuba most becserélt Hargitai Norma rögtön védett egy átlövést. Visszajött irányítani Mészáros Reni, ballövőnek beállt mint friss erő Himer Laura aki azonnal lőtt egy gólt középen 7 méterről betörésből (itt rengeteg helye volt, Reni szuperül előkészített neki, b2 két védőt is összekapott így középen nem maradt senki és amikor erre rájöttek már túl késő volt, nem tudtak összezárni…)  [8-13 28. perc]

 

A játékunk képe egyértelműen feljavult, már kezdtünk reménykedni h a szünetre visszajöhetünk mínusz 3-ra is, amikor Granát Dorkát kiállították mert a gyors középkezdésből előre rohanó román játékost tíz méteren oldalról két kézzel megtámasztotta (amire a másik persze rögtön nagyot esett…) Ezzel persze új helyzet jött létre, most már ők támadhattak 6-az-5 ellen, beállóból mindjárt kaptunk is egy gólt, majd még egyet, ezúttal egész pályáról üres kapuba. De közben Reni b2 egy-egyezésből betalált és balszélről Bristyán Dorina sem hibázott (10-14 30. perc)...... Úgy tűnt minden jól alakul, amikor aztán az utolsó másodpercben kaptunk még egy gólt balszélről, annak ellenére h erre a román középkezdés után alig maradt idő, de mégis……

 

Ez az utolsó gól megviselt mindenkit, Bohus Bea a pálya mellett a szünetben hosszan és emelt hangon korholta a játékosait ’nem futtok vissza, hát milyen csapat ez?’ Ennél a helyzetnél a visszarendeződés két részből állt: rögtön a középkezdést követően Varga Dalma a kezdőkör mellett leütközte a románok játékosát, aki aztán balra ki tudta adni a labdát, de így is nyertünk ezzel majdnem két másodpercet. Viszont ez azt jelentette h jobbszélen – Dalma helyén – ő most nem fog védekezni, ezért helyette valakinek le kell oda menni (Dalmától rendszeresek az ilyen proaktív faultok, ez nála nem meglepő hanem begyakorolt játékelem). Ennek ellenére jobbszélre nem ment le senki, Fazekas Virág jobbkettőben először balra tizenkét méterre figyelt, még akkor is amikor előtte már elfutott a román balszélső, és aztán a kilencesen már lépéshátrányba került.  Szár Evelin, a nála sokkal gyorsabb Virág mögött meg azt hiszem eleve arra számított h jobblövőnk majd megoldja ezt a helyzetet. És mindehhez hozzájárult az is  h 1) épp most lőttünk egy gólt és 2) már csak másodpercek voltak hátra a félidőből. Ezért mindenki tudat alatt kiengedett egy kicsit......

 

 

Előzmény: RnD (1267)
RnD Creative Commons License 2023.08.08 -2 4 1267

MÁSODIK FÉLIDŐ

 

 

Varga Dalma—Fazekas Virág (Balogh Veronika)—Granát Dorka—Keceli-Mészáros Renáta—Himer Laura—Bristyán Dorina

 

 

Igencsak elszántan kezdtük a második harminc percet és ennek meg is lett az eredménye, mert alig öt perc alatt összehoztunk egy 4-1-es sorozatot:

 

 

11-15: Varga Dalma húzásból jobbszélről gól  30’32”

--hosszú román támadás: kiválóan védekezünk, a végén középről a kényszer-átlövést kapusunk, Hargitai Norma védi

--román kiállítás: Mészáros Renit b2 9 méteren a kilépő védő arcon találja->leküldik két percre

12-15: Fazekas Virág jobbkettőből befut középre, a labdát 8 méteren kapja b3 Renitől aki ott magára vont két védőt ezért Virág előtt csak egy marad, mellette Virág középről a vonalról betalál [6-az-5 ellen]

--rövid román támadás, kapusunk átlövést véd j3 9 méterről

13-15: Reni b3 8 méteren megint magára von két védőt és aztán megjátssza j2 9 méteren Virágot aki így be tud menni j2 hat méterre és gólt lő [6-az-5 ellen]

--13-16: román beállós gól j3 vonalról

14-16: Reni és beállónk b3 7 méteren két védőt is lekötnek, a jobb térfélen egy védő maradt csak, így aztán Virág - aki 9 méteren mozgásban kapja a passzt - gond nélkül be tud futni a vonalig és j3 gólt lő [6-az-5 ellen] 33’47”

 

--14-17: a román balátlövő Soroceanu felkanyarodik közlépre, a nyolc méterre kilépő Granát Dorkát (b3 védő) aki oldalról ütközik vele maga előtt beviszi a hatosig és onnét bevetődve gólt lő (kellett volna a másik hármas védő, Himer Laura megállító faultja is, de ő j3 8 méteren későn eszmélt [a faultnál már elment mellette a román beálló])

gyors labdafelhozatal végén Reni j3 felugrásból védők fölött a kapu fölé lövi a labdát

--14-18: egy újabb román gól átlövésből j3 9.5 méterről (Balogh Vera itt kilépett a kilencesig de egy ütemmel elkésett ezért az ütközéssel már nem tudta megállítani az átlövést)

15-18: Virág j2 egy-egyezésből gól (szép egyéni akció) 35’38”

 

 

Most végre nagyon jól éltünk az emberelőny adta lehetőséggel és két perc alatt három gólt is lőttünk 6-az-5 ellen. Érdekes h egyiket sem szélről hanem középről, két legjobb játékosunk Reni és Virág kiváló összjátéka elég volt ehhez. Ebből lett a 4-1-es sorozat. Utána kaptunk kettőt átlövésből és erre válaszoltunk egy góllal betörésből, amivel kicsit több mint öt perc alatt 5-3 mentünk, legalábbis ebben a félidőben.

 

Ezután némileg nyugodtabb percek következtek. Himer Laura elöl talpról nyolc méterről az egyik védő blokkoló karját találta telibe, mivel nem sokkal előtte Lauráról egy gólt is kaptunk, ezért Bohus Bea rögtön lekapta őt. Hármas védőként beállt helyette Bali Boróka, ballövőnek meg Balogh Vera. Védekezésben továbbra is odatettük magunkat ahogy kell, Bristyán Dorina például kiválóan levédekezte a román jobbszélsőt akitől ezután passzív játék miatt el is vették a labdát, majd Mészáros Reni baloldalon két védő között derékmagasságban (!) be-egy-egyezte magát a vonalig és onnét lőtt klassz gólt. Nem sokkal később Balogh Vera ugyanitt betört és kiharcolt egy kiállítást és egy hetest. Ezzel ismét feljöttünk mínusz 2-re (17-19 40. perc) A románok emberhátrányba kerültek, most már tudták mire számíthatnak, ezért először majdnem egy percig ’támadtak’ majd időt kértek (17-19 41. perc) Aztán már passzívnál átlövéssel próbálkoztak, a labda itt Balogh Vera karjáról az alapvonal mögé pattant, amit onnét az ellenfél játékosai nem nagyon igyekeztek játékba hozni...... Még egy átlövés és végre mi jöhettünk, de a kiállításból már csak huszonkét másodperc maradt. Gyorsan elindítottunk egy húzást jobbszélre, ahonnét Varga Dalma aztán a kapus feje fölött a hálóba juttatta a labdát (18-19 42. perc) A következő román támadás aztán már nem tartott másfél percig, még fél percig sem: Marton Evelin jobboldalon belerohant két védőnkbe, mi jöhettünk újra.

 

És itt indítottuk meg az igazi rohamot…… Első akciónk ránézésre húzásnak indult megint, de Virág kicsit későn kapta el a labdát, túlment rajta valamennyire, ezért inkább bal kézzel visszahozta maga elé, majd bement a hatosig ahol jobbról öt méteren elé léptek és faultolták. Soroceanut kiállították, a hetest most Bristyán Dorina kapta meg és be is lőtte, így máris egyenlítettünk (19-19 43. perc) Virág következő akciójára, egy újabb betörésre jobboldalon a jv-k még belemenést fújtak (bár a b1 védő a hatoson belül állt a b2 meg főleg azon ügyködött h Virágot a levegőben oldalról a b1 védőre rálökje.....) de aztán már semmi sem állított meg minket. Virág j3 két védő közé bevetődve majdnem a padlóról lőtt gólt 7 méterről, Mészáros Reni indulásból talált be (neki a román irányító, Marton Evelin adott labdát kilenc méteren....) De láttunk közben a románoktól egy belemenést és egy igen gyenge átlövést is.

 

 

Fordult a kocka, most már nálunk volt az előny és ehhez még négy perc sem kellett (18-19>21-19 41’26”>45’00) Persze ezt az előnyt meg is kellett tartani, mert az ellenfél még korántsem adta fel a meccset. Igaz h a mieinknél jóval termetesebb és súlyosabb játékosaik negyvenöt perc után elfáradtak, már nem is próbáltak eljutni a hatosig, tudták h a védőink nyolc méteren megállítják őket, de távoli átlövésekből azért még veszélyesek lehettek. Rögtön kaptunk is egy ilyen gólt kilenc méterről (21-20 46. perc) és két perccel később a balkezes lövőjük is betalált, de elöl mi sem hagytuk magunkat: Balogh Vera szuper gólt lőtt j3 befutás után a vonalról két védőről átlövésből, aztán meg baloldalon betörésből hetest harcolt ki (23-21 49. perc), Granát Dorka némi dulakodás után labdát szerzett, elöl felállt fal ellen megjátszottuk jobbszélen Varga Dalmát.... aki ziccerből hasba lőtte a kapust.

 

Így a háromgólos előny egyelőre csak délibáb maradt, főleg h hamar kaptunk egy újabb átlövésgólt (23-22 51. perc) Mészáros Reni rögtön válaszolt erre: középen 7 méterről minimális, talán félméteres felugrásból átlőtte az egyik hármas védőt a válla fölött (szépségdíjas gól) [24-22 51. perc] Valami hasonlóval kísérletezett a másik oldalon a román Damian is, ő középen hét méteren Bali Borókát lőtte át (kevésbé technikásan) de ezt a lövést kapusunk, Hargitai Norma védte. Még mindig nekünk állt a zászló: ismét kiállítottak egy román játékost – Renit húzta vissza hátulról nyolc méteren -  újra itt volt a lehetőség de úgy tűnt h ezzel most nem tudunk mit kezdeni. Először Virág adott kilenc méterről egy elhamarkodott passzt középen beállóba Granát Dorkának, labdavesztés lett belőle, majd Varga Dalma vágta a kapu mellé (most nem a kapusba) a ziccert jobbkettőből.....valamiért a rövidet nem érzi ezen az EB-n, nem tudom mi lehet a gond vele.

 

Már éppen kezdtünk megbékélni azzal h ebben a két percben gól nem lesz, amikor egy román lövés – ez most nyolc méterről, nem távolról – Bali Boróka blokkoló bal karjáról visszapattant b3 12 méterre. Dalma a hatosról b3-ból vihargyorsan megindult előre, a labdát tizenhat méteren - a sokkal közelebbről induló román játékost megelőzve – elérte, végigrohant vele a másik félpályán és középen a hatosról bombagólt lőtt. Hargitai Norma, a kapusunk ezt tetézte azzal h balszélről védett egy ziccert úgy h védés után majdnem a gólvonalról kellett visszaütnie a labdát a kapuelőtérbe.

 

Először volt három gól az előnyünk. Ha ez négy lenne a románok már nem tudnának visszajönni……ebben szinte biztosak voltunk. Próbálkoztunk, próbálkoztunk de nem volt egyszerű…Balogh Vera betört a két középső védő között de a lövést elhajlásból, baloldalról majdnem a padlóról kellett indítani, ezért ez most valamivel a kapu mellé ment.

 

A román csapat ezután időt kért majd megkezdődött az utolsó öt perc, a meccs végjátéka…..(25-22 54’38”) Az első támadást jobbszélre játszották ki, a keresztlécet találták telibe, Dalma megszerezte a kipattanó labdát, máris jöhettünk mi. Virág elindult felfelé a kilencesen és aztán – ki tudja miért – megint a beállónkat akarta megjátszani b3 hat méteren, de a passzba a mellette nyolc méteren felfelé futó román védő bele tudott ütni és utána már az övék lett a labda. Aztán balszélről gólt kaptunk, a mi balszélsőnk, Bristyán Dorina viszont kihagyta a ziccert (persze ő nem balszélső....) Majd következett egy újabb román gól, most átlövésből j3 8 méterről és ezzel ellenfelünk feljött mínusz 1-re, valamennyivel több mint három perccel a meccs vége előtt. Hát nem erre számítottunk……

 

Bohus Bea időt is kért (25-24 56’56”): itt aztán egy ideig Keceli-Mészáros Reni beszélt a többieknek, Bohus csak hallgatott. Hogy Reni mit mondott ki tudja, lehet h csak annyit ’nem kell ezt túlragozni, bemegyek, középen gólt lövök és kész’. Merthogy utána pont ez történt: Reni középen 11 méteren kapta a labdát, megindult előre, a hármas védő mellett bement a hatosig és onnét gólt lőtt. Kész. Ez ilyen egyszerű, bár élet/halál fontos volt h most gól legyen. Reni ezt akaraterőből és energiából hozta össze nekünk, csak csodálni lehet ezért.....(26-24 57’07’)

 

A románok ismét átlövéssel próbálkoztak, ezt Norma védte, utána a jobboldalra kipattanó labdát Dalma bravúrosan megmentette és Balogh Vera lecsapott rá......mi jöhettünk. Most már nem siettünk elöl – ami nálunk azt jelenti h majdnem húsz másodpercet vártunk a támadásbefejezéssel – de aztán Reni lőtt még egy szuper gólt, most talpról középről 8 méterről az egyik védő dereka mellett kapura suhintva a labdát (27-24 58’16")

 

Ezzel megnyertük a meccset. A románoktól összehoztak még egy hetesgólt (27-25 58’43”) és aztán kijöttek emberfogásra, de ebben mi sokkal gyorsabbak és ügyesebbek vagyunk: Balogh Vera lőtt is rögtön egy klassz gólt a vonalról Mészáros Reni pontos ütemben előre adott hosszú passzából (28-25 59’03”) Erre hamar jött a válasz, román átlövésgól nyolc méterről (28-26 59’13”) és aztán Reni is betalált még egyszer, baloldalon betörésből, a védők itt már nem bántották (29-26 59’42”) Mi viszont nem engedtük az ellenfél beállóját gólt lőni, faultoltuk hét méteren, erre befújtak egy időntúli hetest, és ezzel a hetesgóllal ért véget a mérkőzés.

 

…és persze óriási ünnepléssel: első igazi tétmeccsünkön voltunk túl, olyan meccsen amelyiken sokat veszíthettünk volna de óriási akaraterővel legyűrtük az ellenfelet. Reméljük ez felszabadítóan hat mindenkire.

 

temcsaba Creative Commons License 2023.08.07 0 1 1266

egyszerre kellene rendezni az utolsó kört és akkor nem kell variálni.  

Előzmény: Trombozis4 (1265)
Trombozis4 Creative Commons License 2023.08.07 0 2 1265

Furcsa a lebonyolitással kapcsolatban, hogy először nem a csoportelsők játszanak egymással. Szerintem az izgalmasabb lenne a semleges nézőknek, mert így kevésbé lehetne számolgatni, és az egyik 0 pontos csapat beérné nagy valószínűséggel a csoportgyőztest az első kör után.

Előzmény: vazo11 (1264)
vazo11 Creative Commons License 2023.08.07 0 3 1264

A dánokkal kezdünk holnap 18:00-kor. Franciák és ők is +5-ös golkülönbséggel állnak mi -5-el... 

 

Nem túl jó.

 

Ha elődöntőbe akarunk jutni jó lenne 5+ góllal nyerni különben nem a mi kezünkben lesz a sorsunk.

Handie Creative Commons License 2023.08.07 0 2 1263

Na, ez már igazán a hab a tortán! :D Jajj, csak kerüljék el a sérülések és a mentális problémák... 

Előzmény: GoGabo (1262)
GoGabo Creative Commons License 2023.08.07 -1 1 1262

... és még védekezni is tud.

Előzmény: Handie (1261)
Handie Creative Commons License 2023.08.07 -2 2 1261

Ezért (is) örvendetes Simon Petra érkezése. :D Abban rejlik az egyik zsenije, hogy bár szerintem nincs 170 centi se, az egyik legveszélyesebb átlövőnk volt most a nyáron. Még felugrásos átlövésgóljai is voltak. És ő például játszott már ebben a csapatban balszélsőt is, akkor is gólerős volt. 

 

Előzmény: Süni2 (1260)
Süni2 Creative Commons License 2023.08.07 -3 1 1260

Normális esetben egy irányítónak az átlövő posztot is meg kell tudni oldania, sőt, a balszélsőt is, persze, csak kivételes esetben, vagy ha muszáj.

 

Ha egy Görbének, Ferlingnek nem derogált ez a szerep pl. az olimpián, akkor másnak se derogáljon, de! Az, hogy Bohus 16 fős keret esetén is eleve csak egy balszélsőben gondolkozik, amivel amúgy megégett már, és ez már a harmadik ilyen korosztálya, az nonszensz.

 

Az egyik problémánk felnőtt szinten egyébként épp az, hogy a mostani irányítóink nem, vagy alig lőnek át. Ezt is gyakorolni kéne, és igenis szükség lenne magasabb irányítóra.

Előzmény: Trombozis4 (1259)
Trombozis4 Creative Commons License 2023.08.07 0 2 1259

Meg kell találni az egészséges egyensúlyt a képzés és az eredményesség között hozzátéve hogy a képzés nagy százaléka edzésen történik. Nekem a nagyobb problémám azzal van, amikor játékosokat posztidegen környezetben tartanak a pályán kiemelve az irányító játékosok átlövő posztokon való szerepeltetését. Ez nem segíti a magyar kézilabdát, mert felnőtt szinten gyorsan kiderül, hogy ezek a játékosok nem elég hatékonyak átlövő poszton támadásban, védekezésben pedig jóindulattal is közepesek, több esetben az sem. Az ő szerepeltetésükkel az UP eredmények viszont szépen kozmetikázhatók. Mondjuk erre a korosztályra ez pont nem igaz, bár Kiss Dia szélsőként szerepeltetése határeset.

Handie Creative Commons License 2023.08.06 0 5 1258

Az UP összes meccse felkészülési meccs a felnőtt kézilabdára. 

Előzmény: RnD (1256)
Handie Creative Commons License 2023.08.06 0 3 1257

Annyira nem off ez azért, illetve hát ez egy fórum, te meg nem vagy itt moderátor, ha jól tudom. :P 

Az UP-edzőknek pedagógusoknak is kell lenniük félig, Bea sajnos nem túl jó ebben. 

Előzmény: RnD (1254)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!