Keresés

Részletes keresés

Rem700 Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1083

Köszönöm válaszod!

 

Sokan vagyunk itt vadászok, sportlövők és remélhetőleg hasonlóan is gondolkodunk .

 

Annyit még a dologról, hogy sokan azért hörrentek fel rád, mert ismerik azt a személyt és az általa alapított lövész szövetséget és annyi elmondható, hogy nincsenek anyagi érdekek és egyéb negatív mozgatórugók, csupán egy hiánypótló tevékenység ( ami sikeresnek néz ki) van kialakulóba.

 

Mivel régi motoros vagy a lövész berkekben, gondolom emlékszel arra az időkre, mikor az MSSZ folytatott nyílt hadjáratot a fiatal MDLSZ ellen. Dejavűm volt mikor erre emlékeztem vissza.

 

Előzmény: hunserv (1079)
hunserv Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1082

Ezt kínos lenne megmagyarázni, amikor már okirathamisítással vádolnak több személyt.

 

A hatósági ügyintéző ember. Tévedhet. Ha viszek neki egy javaslatot meg egy versenyengedélyt kukutyin szövetségtől simán elfogadja. Benyalja, mert szövetség. A felljebbvalója ezt kiszúrja, de azt gondolja várjunk még. Kisvártatva amikor már sokan eljátszották ezt indít egy törvényességi felülvizsgálatot.

Kapásból visszaéléssel vádol mindenkit (vagy bebizonyosodik vagy nem)

Az engedélyek az eljárás idejére be lesznek vonva, évekkel később kiderül az igazság.

De addigis sokaknak lesz rossz, sokba kerül az ügyvéd és az egész fegyvertartó társadalomra rossz fényt vetnek mondván milyen csaló banda.

 

 

Ne nézd hülyének a hatóságot, rosszindulatú ravasz banda!

Előzmény: Törölt nick (1077)
najooo Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1081

Na jó, akkor én is hozzászólok. Először is, aki nem tudja a különbséget az egyesület és a szövetség között az persze félreért mindent. Aztán megint más a sportszövetség és végképpen más a szakszövetség. Sportszövetség ( bármelyik) jogosult versenyengedélyek kiadására és a saját szabályai szerint minősítések odaítélésére. A rendőrség pedig senki engedélyét nem vonhatja vissza azért mert egy szerintük alkalmatlan papírt ad be, ha egyébként az a papír a beadó által tudottan nem hamis. Ez a dolog rém egyszerű valaki nem szeretné ha az új szövetség népszerűsége nőne ezért igyekszik a bizonytalanokat elriasztani. Azt pedig hogy mit is mondott az ORFK a közzétett levélben nem tudjuk, mert ami ebből látszik az csak annyi, hogy két lövész szakszövetség van, de ezt eddig is mindenki tudta. Lövészettel foglalkozó sportági szövetség mennyi van még azt nem tudni, de 3-4 biztos. Ezek mindegyike adhat és ad is ki versenyengedélyeket, minősítéseket, ez a dolguk.

 

Nekem spec tetszik ez a maposz nem akarja megosztani a lövészeket, elfogadja a többi szövetség engedélyeit, tehát nem húzza le a máshol szereplőket a saját díjaival. Megtalálták a sportban a hiányt és feltöltik tartalommal, utánpótlás és senior sport. Papi az unokákkal. Indulhatnak a 10-es pontlövők is a megszokott puskával, a nevezésen kívül egy fillért nem kell fizetniük. Gázpisztolyosoknak versenyt csinálni is jó ötlet én tuti nevezni fogok ha nem lesz messze tőlem. Az MDLSZ kiáltvány pedig pont nem a maposzra vonatkozik, a legjobban annak kellene tudni kire aki belinkelte ugye. Az hogy pár hónap alatt felépítettek egy egész rendszert mindenképpen dícséretes. Én szurkolok nekik már csak azért is mert ilyen módon támadják őket.

Rem700 Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1080

Szuper!

De nem kicsit túlzás a sajtóértekezlet?

 

Nem lenne elég a honlapon bemutatni egy közlemény formájában a dolgot?

 

Gondolok itt arra, hogyha a cica bajszát ráncigálja valaki, az előbb-utóbb a fogával is találkozik.

 

Sajnos köztudott, hogy a Magyar fegyvertörvény még nem egészen mentes az ellentmondásoktól, vagyis még nem tökéletes (húúúú de szépen fogalmaztam).

Ha valóban igaz mindkét dokumentum, akkor bizony a szervek lesznek összeugrasztva.

Tapasztalat, hogy ezt büntetlenül nem ússza meg senki.

 

Tehát valóban csindatrattával kell ezt véghezvinni?

Előzmény: python 357 (1076)
hunserv Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1079

A bírói dolgot tényleg csak az állásfoglalás okán kérdeztem. Ami szerintem is ködös, ezért említettem, hogy több ember többet láthat bele.

 

A jogi dolog örülök, hogy egyértelműre sikerült. Igyekeztem indulatmentes és diplomatikus lenni.

Annak örülnék, hogy aki magára vette az szintén hajlandó volna az érdemi vitára s eszmecserére.

 

Saját részemről:

 

Magam is sportlövő vagyok. Szeretném segíteni a fegyvertartókat, ellenzem a fegyvertartók elleni hadjáratokat, pártolom a jogi környezet kedvezőbbé, logikusabbá, átláthatóbbá, emberibbé tételét ugyanakkor igyekszem betartani a hatályos jogszabályokat akkor is ha nem értek velük egyet.

Ellenzem azt, ha valaki, valakik helyzetüket vagy mások jóhiszeműségét kihasználva a bürokráciát szaporítják, ha másokat megtévesztenek, ha ezek útján akarnak saját maguknak előnyt kovácsolni (anyagi vagy sem)

 

A felvetett jogszerűségi kérdést is ezek szellemében tettem fel.

Előzmény: Rem700 (1075)
Rem700 Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1078

A valós problémát nehezen vallja be mindenki! :)

A fórumon nem tilos füllenteni sem! :)

 

Az hogy nem írt konkrét nevet az egy valóban ügyes és jogilag helyes cselekedet volt, amiért ott a pont!

 

De egyébként mindenki másról beszélünk, aki/ami nem MSSZ, vagy MDLSZ. Csupán kizárásos alapon! :))

Előzmény: Törölt nick (1073)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1077

Értelmezhetetlen számomra, az hogy miként lehet az engedélyező hatóság munkáját megkérdőjelezni abban a tekintetben, hogy olyan szövetségnek hagynának jóvá engedélyt, amely arra nem jogosult, de azt hogy jogosult-e vagy nem azt nem a mi feladatunk eldönteni, hiszen nem vagyunk hatóság. Ennyi erővel kitárgyalhatnánk azt is, hogy óva intünk minden rovott múltú személyt attól, hogy fegyvertartási engedélyt adjon be a hatóság felé, mert azt nem fogják megadni neki... nyilvánvaló tény, hogy ennek semmi értelme nem lenne, ahogy ennek a látszat vitának és prejudikációnak sincs.

 

 

python 357 Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1076

Pár perce beszéltem telefonon  Maposz elnökével,-és felhatalmazott az alábbiak közlésére:

Én Python 357 nicknevű személy felelősségem teljes tudatában kijelentem,-hogy láttam egy bírósági végzést az okt25.-ei fonyódi prec.versenyen amelyben az áll,-hogy a Maposz dacára az ORFK állásfoglalásával szemben,-rendelkezik mindazokkal a jogkörökkel,-mellyek kifogásolva vannak hunserv topictárs által!!!!

Ezt a bírósági végzést az elnök személyesen mutatta meg nekem,-létezik, a kezeim között volt!

Egy sajtótájékoztató keretein belül fogja bemutatni  hamarosan ( pontos időpontot nem írhatok,-talán 2-3 hét)

Eddig azért nem írhattam erről,-mert megkért,-hogy csak zöld jelzésnél szabad ezen információ közzététele itt a fórumon!!!!!!!!

Tisztelettel a fórumozók iránt: Python357

 

 

Rem700 Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1075

Köszönöm válaszod!

 

Az MDLSZ állásfoglalás egy általánosan megfogalmazott véleménynek tűnik számomra. Miért?

Semmi konkrétumot nem tartalmaz, hogy kik, hol, milyen lövészetet rendeznek, amiktől elhatárolódik.

Akár hányszor olvasom, mindig csak a "ködösítés" jut az eszembe és bár lehet én nem vagyok azon az értelmi szinten amit feltételez olvasóitól a közlemény, de nem_tudok_kiigazodni_az_íráson_!

 

Írja:

"Ebből következik, hogy említett rendezvények legkevésbé sem tekinthetők az MDLSZ versenyeinek, azokon minősítés, bírói pont nem szerezhető, a minősítéshez szükséges versenyek közé nem számíthatók be. Az MDLSZ nem támogatja, hogy versenyzői és bírói részt vegyenek ezeken a rendezvényeken."

Az eleje az egyértelmű, hiszen amelyik nem MDLSZ verseny azt mi a túróért támogatná?? Ez csak egy szép hangzatos "vegyél levegőt, majd fújd ki" szöveg.

Viszont mivel nem konkretizálja az ilyen versenyeket, így nem is várhatja el tagjaitól és bíróitól, hogy ne vegyenek részt ilyenen!

Ha majd konkrétan nevesítve-megnevez bármely egyesületet, szervezetet, gittegyletet, akkor indíthat a résztvevők ellen fegyelmi eljárást. (szerintem)

Írtad:

" Én csupán MSSZ-t és MDLSZ-t neveztem meg. MAPOSZ-t nem emlitettem egyetlen hozzászólásomban sem! Ezt csak néhány személy saját magatának helyettesitette be egy-egy általánositásba! Hogy miért, arról nem érdemes találgatni sem.

 Mindenki ismeri a mondást, hogy akinek nem inge ne vegye magára.

 Ha valaki úgy érzi, hogy ez csak- és kizárólag a MAPOSZ-ról szól, az az illető privát meggyőződése."

Igen, valóban! Gratula, mert ezzel elég "meg nem támadhatóvá" tetted beírásaidat! :)

Én is beleestem sajnos ebbe a csapdába és a reagálók írásaiból vettem az említett szervezetet! Elnézést ezért!

 

Amit leírsz az logikus és szépen összerakott, inkább figyelmeztető jellegűnek tűnik, mint vádaskodónak. Nem látok benne fogózkodót. 

 

Remélhetőleg akinek inge az fog ezekre megfelelően válaszolni, hiszen pl. egy (megnemnevezett) szövetség honlapján mi másért lenne letöltendő a rendőrség felé ajánlási dokumentum, minthogy azt használja is !?!?

 

Abban is egyetértek, hogy káros lenne, ha ilyen fontos dolgot nem vennénk komolyan, de biztos vagyok benne, hogy minden kérdés és aggály megválaszolásra fog kerülni!

 

Az OFF tartalommal és személyes kérdésekkel kapcsolatban:

Vártam egy korrekt választ, de sajnos egy nagyon ügyesen megfogalmazott, sok igazságot tartalmazó, de a kérdésre nem válaszoló beírást kaptam! Mikor azt kértem, hogy ne nézz senkit butának, akkor arra akartam kitérni, hogy nyilvánvalóan mindennek oka van, mindennek van mozgatórugója, minden cselekedet mögött szándék lapul,  előny- vagy hátrány. 

Mivel nem kaptam (de igazából nem is számítottam) egy indítékot leíró válaszra tőled, így nem is erőltetem tovább, marad mindannyiunknak az amit összerakunk, sejtünk, vagy (akár tévesen is de) kombinálunk. Sajnálom ezt a dolgot!

 

Maradok én is tisztelettel.

Előzmény: hunserv (1072)
hunserv Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1074

Lásd 1072. hsz.

 

Azon szervezet, mely nem tudja igazolni a Fővárosi Törvényszék szakszövetségi nyilvántartásba vételét (tehát az MSSZ-t és MDLSZ-t leszámitva bármely egyesület vagy szövetség) jogosulatlan lőfegyvertartással kapcsolatos engedélyezési eljáráshoz okiratot kiállitani, különösen igaz ez az alábbiakra:

 

- versenyengedély kiállitása sportcélú lőfegyver tartási cél igazolásához *

 

- lőfegyvernek minősülő eszköz sport célú tartásához javaslattal való ellátása hatósági engedélyezési eljáráshoz

 

- lőfegyvernek minősülő eszköz sport célra való alkalmasságának igazolása hatósági  engedélyezési eljáráshoz

 

 

* természetesen a versenyengedély nem célzottan a fegyvertartási cél igazolásához kerül kiállitásra, azonban a sportoló ezt rossz/jóhiszeműen majd arra is felhasználhatja, hogy ezt igazolja vele, főleg, ha anyagi megfontolásból takarékoskodni szeretne...

Ha jogszerűen megtehetném én is azonnal váltanék egy olcsóbb versenyengedélyt kiállitó szövetség felé, de sajnos aki fegyvertartó, vagy fegyvertartó szeretne lenni jelenleg csak 2 közül választhat: MSSZ, MDLSZ

 

 

Előzmény: Törölt nick (1073)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1073

Vélhetőleg félreértetted a hozzászólását, mivel nem nevezi meg melyik szervezetről beszél, így kicsit nehéz megérteni a valós problémát, talán ha nem ködösítene és megmondaná melyik szervezetnek címzi a véleményét akkor biztos előrébb lehetne jutni a témában.

Előzmény: Rem700 (1069)
hunserv Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1072

 

Első körben a vitainditó témánál maradnék, de próbálok nem elsiklani kérdéseid felett sem.

 

- A lövészetVEZETÉS fogalomkörével tisztában vagyok, ennek kapcsán nem is kérdeztem semmit.

 

- az MDLSZ hivatalosan is állást foglalt bizonyos versenyek kapcsán. A tartalom itt található: http://mdlsz.sport.hu/component/content/article/1-friss-hirek/357-allasfoglalas

Ebből fakad azon aggályom, hogy ha egy MDLSZ biró máshová asszisztál, akkor esetleg az MDLSZ ezért őt a fenti állásfoglalása alapján megrója, esetleg fegyelmezi. Ha nem, hát nem, ez csupán aggály részemről.

 

 

A komolyabb következmények miatti aggályom viszont kifejtem:

 

Ha egy szervezet a laikus számára minden tekintetben azt mutatja magáról, hogy többre jogosult, mint amire hatásköre van, abból komoly jogi következmények lehetnek.

Amennyiben a valótlan vagy vélt jogosultság alapján kerül érdek érvényesitésre, abból pedig még komolyabb perpatvar kerekedik.

 

Amennyiben én holnap alapitok egy szövetséget (mert megtehetem) holnapután nem rendezhetek minősitőversenyt, nem rendezhetek országos versenyt, nem állithatok ki igazolást lőfegyver engedélyezési eljáráshoz felhasználásra.

 

Van olyan egyesület, mely szövetségnek nevezi magát. Ez kissé megtévesztő de legális.

Ha az "egyesület" minden tekintetben olyan fogalmakat használ és honlapján olyan dokumentumokat tesz közzé, melyek teljes mértékben azonosak az MDLSZ illetve MSSZ által használtakkal. az viszont nagyon megtévesztő, mert hiányzik a jogköre.

 

EGYETLEN -és tényleg egyetlen- problémám a dologgal az lehet csupán, ha a szövetség képviselője váltig állitja, hogy midnen legális, azonban ezt hivatalos okirattal alátámasztani nem tudja s nem hajlandó.

 

Szerintem -továbbá az előzőleg belinkelt ORFK állásfoglalás szerint is- az MSSZ és az MDLSZ-en kivül nincs olyan szervezet, melynek tagsági igazolását és lőfegyver-ajánlását és sportcélú igazolását a hatóság fegyver-engedélyügyben elfogadhatná.

 

Aki fentiek tudatában, vagy akár jóhiszeműen MSSZ vagy MDLSZ szövetségtől eltérő

- szövetségi tagságot

- minősitést

- javaslatot, megfelelőségi nyomtatványt

állit ki, vagy használ fel hatósági fegyver engedélyügyben maga is jogsértést követ el, befejezett cselekmény esetén pedig engedélyét elvesztheti, bűncselekménnyel begyanúsithatják, aztán járkálhat tárgyalásokra.

 

 

Személyes véleményem tehát összefoglalva:

Ha egy lövész sportszövetség nem rendelkezik a Fővárosi Törvényszék szakszövetségi nyilvántartásba vételéről határozattal, akkor saját, és a sportolók érdekében

- semmiképp ne akarjon lőfegyver tartáshoz ajánlást kiadni 

- jelezze a sportolók számára, hogy szövetségének rajtengedélye nem elégséges feltétele a lőfegyvertartásnak (ha valakinek tartási engedélye van és nincs MSSZ vagy MDLSZ rajtengedély bukja a sportfegyvereit!!!)

- tegye egyértelművé (ne csak apróbetűs részben) hogy egyelőre a szövetség sajnos jogilag nem egyenrangú az MSSZ és MDLSZ szervezetekkel, melynek engedélyhez kötött fegyverek tartása esetén különös jelentőséggel bir!

- Fővárosi Törvényszéki szakszövetségi nyilvántartásba vételig fentiek ellenkezőjét ne nyilatkozza, ne hirdesse senki

 

Fél-OFF tartalom:

Én csupán MSSZ-t és MDLSZ-t neveztem meg. MAPOSZ-t nem emlitettem egyetlen hozzászólásomban sem! Ezt csak néhány személy saját magatának helyettesitette be egy-egy általánositásba! Hogy miért, arról nem érdemes találgatni sem.

 

Mindenki ismeri a mondást, hogy akinek nem inge ne vegye magára.

 

Ha valaki úgy érzi, hogy ez csak- és kizárólag a MAPOSZ-ról szól, az az illető privát meggyőződése.

 

 

OFF tartalom:

Személyemre vonatkozó kérdéseidet első körben velem is megvitathatnád, de legyen hát itt is:

Figyelmedbe ajánlom példaként az általam nyitott lőszer újratöltős topikot, mely 2012-ben nyilt a bejegyzés szerint. Tehát máris téved a pletyka az évszámokkal kapcsolatban. Mellesleg a kérdésre kérdés nem terelés? Az általam firtatott téma nem személyes jellegű, nem tökmindegy ki kérdezi? Ez egy vitafórum, valaki által nem értett témák megvitatására.

Summa summárum, félinformációkból téves következtetések lesznek levonva. Ezért nem butának tűnik, hanem saját hitelességét rontja aki szedett-vetett dolgokból-dolgokat következtet ki.

 


Maradok tisztelettel.

Előzmény: Rem700 (1069)
Rem700 Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1070

Engedj meg személyes kérdéseket, amiknek válasza elég fontos a további beszélgetésben és vitában (ami jó, hiszen élesíti az elmét és világosítja a dolgokat).

 

Legutoljára majd 3 éve, előtte meg 2009-ben szóltál ide a fórumra.

 

- Miért ez a hirtelen nagy aktivitás részedről?

 

Többször kérdezted az elmúlt órákban, hogy mi a haszna ha valaki a MAPOSZ rendezvényeken indul? 

- Ennek alapján engedd meg, hogy tisztelettel megkérdezzem, hogy mi a károd, ha valaki ilyen rendezvényeken indul?

 

Többen megvádoltak téged mindennel ezen a fórumon hirtelen (ami törölve is lett helyesen), de ezért egy korrekt válasz tőled sokat javítana mostani (itteni) megítéléseden.

Egyet kérek még ezzel kapcsolatban:

Ne nézz minket butáknak, kik nem tudnak következtetni dolgokból-dolgokat.

 

Várom megtisztelő válaszaidat.

 

 

 

Előzmény: hunserv (1067)
Rem700 Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1069

Miért jó bárkinek, hogy pénzt kell fizetni egy sportszövetség részére, miközben a delikvensnek nincsen haszna mindebből?

Mire jogositja fel egy NEM MSSZ vagy MDLSZ által kiadott versenyengedély a versenyezni kivánót?

 

- Korlátolt látásmódot feltételez, ha egy sportrendezvényt ennyire degradálnak. 

Arra jogosítja fel, hogy elsősorban kimozdulhat otthonról, továbbá egy szabályrendszer alapján egy országos versenysorozat része legyen, egy országos listán szerepeljen. Jól érezze magát, barátokat szerezzen, stb.

 

Alapitok egy szövetséget. Megtehetem? Igen.

De országos sportági minősitést ettől még nem osztogathatok a saját szabályaim szerint. Vagy mégis?

 

- Miért ne? 

 

Ilyenre nem csak az MSSZ illetve az MDLSZ jogosult?

 

- Vagy a két sportszövetségnek légfegyveres precíziós szakága? Rendez ilyen versenyeket? Úgy tudom nem.

Akkor miért is irigykednének ha egy új szövetség rendez ilyeneket?

 

Fontos tény, hogy "akármilyen noname" versenyt természetesen bárki rendezhet.

 

- Miért lenne noname? Nevesítve van minden versenyszám!

 

De minősitő versenyt - aminek eredménye alapján aztán sport célú lőfegyver tartását engedélyezik (ide tartozik a 7,5J torkolati energiát meghaladó légfegyver is) - egyáltalán NEM.

 

- Nem olvastam el eddig a ilyen mélységében a MAPOSZ minden írását, de belinkelnéd vagy idéznéd azokat a sorokat, ahol ezt igéri a tagságnak vagy az indulóknak!?!?

 

Fentiek csak akkor használhatók fel, ha azt olyan szervezet állitja ki, melyet a Fővárosi törvényszék nyilvántartásba vett szakszövetségként.Ilyen szervezet pedig csak kettő létezik, ami lövészettel kapcsolatos. MSSZ, MDLSZ. Pont.

 

Még igen! PONT!

 

Egy nemrég kiadott ORFK állásfoglalás, ami alapján jelenleg kizárólag az MSSZ és az MDLSZ rendelkezik országos sportági szakszövetségi státusszal és ezek jogkörével

 

- Igen! És?

 

Valamint az alábbi linken olvasható MDLSZ állásfoglalás mely pontosan a fentieket támasztja alá, továbbá hagsúlyozza, hogy az MDLSZ elhatárolja magát az "egyéb" rendezvényektől. 

 

- Igen! És? Mi van akkor ha ezektől elhatárolja magát? Az MDLSZ amúgy az MSSZ rendezvényeitől is elhatárolja magát és vice versa. Miért lényeges ez most, miért emlegeted fel?

Egyébként ha figyelmesen elolvasod az állásfoglalást, akkor abban nem a MAPOSZ rendezvényeire gondolnak, hiszen több felsorolt dolog nem illik rá a MAPOSZ általi tevékenységre.

 

 

Előzmény: hunserv (1067)
Rem700 Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1068

Én nem akarok olyat mondani, hogy kell, vagy nem kell!

(Ha szeretnél valakivel beszélgetni itt (lehet hogy csak én leszek aki szóba áll veled), akkor kérlek ne próbálj olyat a "számba adni" amit nem mondtam! Köszönöm!)

 

A versenyeken, sportrendezvényeken végrehajtott lövészethez, kellenek a lövészetvezetők. Ezzel gondolom egyetértünk.

Egy lövészet végrehajtásához szükségesek a bíró? Nem feltétlen! Tehát leszögezhetjük, hogy, a lövészetvezető fontosabb és kikerülhetetlenebb "elem" mint egy versenybíró.

 

Egy verseny végrehajtásának feltételeit és szabályait a szövetség, a rendező egyesület/szervezet határozza meg.

 

Ha (nevesítsük a dolgot) MAPOSZ szövetség úgy dönt, hogy elfogadja az MDLSZ és az MSSZ szövetség bíróinak tudását és (egyenlőre) elégségesnek tartja, akkor ahhoz joga van! Lehet egyoldalú? Szerintem IGEN!

 

Egy hasonlat: A Magyar orvosokat elfogadják külföldi kórházakban is. Egyoldalúan? Igen, mert a Magyar állam toporzékol miatta.

 

Előzmény: hunserv (539)
hunserv Creative Commons License 2014.11.29 0 0 1067

Miért jó bárkinek, hogy pénzt kell fizetni egy sportszövetség részére, miközben a delikvensnek nincsen haszna mindebből?

Mire jogositja fel egy NEM MSSZ vagy MDLSZ által kiadott versenyengedély a versenyezni kivánót?

 

 

Alapitok egy szövetséget. Megtehetem? Igen.

De országos sportági minősitést ettől még nem osztogathatok a saját szabályaim szerint. Vagy mégis?

Ilyenre nem csak az MSSZ illetve az MDLSZ jogosult?

 

Fontos tény, hogy "akármilyen noname" versenyt természetesen bárki rendezhet.

De minősitő versenyt - aminek eredménye alapján aztán sport célú lőfegyver tartását engedélyezik (ide tartozik a 7,5J torkolati energiát meghaladó légfegyver is) - egyáltalán NEM.


Ugyanezek nyomán az a minősitési névjegyzék, az a versenyengedély, az a javaslat, azon dokumentum, amit nem az MSSZ vagy nem az MDLSZ állit ki - sport célra engedélyezett lőfegyver tartásának szempontjából (ide tartozik a 7,5J torkolati energiát meghaladó légfegyver is) - egyáltalán nem ér semmit a saját örömködést leszámitva.

Fentiek csak akkor használhatók fel, ha azt olyan szervezet állitja ki, melyet a Fővárosi törvényszék nyilvántartásba vett szakszövetségként.Ilyen szervezet pedig csak kettő létezik, ami lövészettel kapcsolatos. MSSZ, MDLSZ. Pont.

 

 

Legalábbis én ezt tudtam kilogikázni az alábbiak alapján:

Egy nemrég kiadott ORFK állásfoglalás, ami alapján jelenleg kizárólag az MSSZ és az MDLSZ rendelkezik országos sportági szakszövetségi státusszal és ezek jogkörével:

 

 

 

Valamint az alábbi linken olvasható MDLSZ állásfoglalás mely pontosan a fentieket támasztja alá, továbbá hagsúlyozza, hogy az MDLSZ elhatárolja magát az "egyéb" rendezvényektől. 

 

http://mdlsz.sport.hu/component/content/article/1-friss-hirek/357-allasfoglalas

hunserv Creative Commons License 2014.11.29 0 0 1066

Tisztelt Red 52

 

Múzeális besorolású gumi köpésre alkalmas eszközt szabadon vásárolhatsz. Tartási nem kell hozzá. Viselésit nem kaphatsz hozzá.

 

Gáz-riasztó besorolású, gumilövedék kilövésére is alkalmas eszközt szintén szabadon vásárolhatsz. Tartási engedély nem szükséges, tűzkészen hordásához viselési engedélyt a lakhely szerint illetékes rendőrkapitányság állit ki.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1061)
python 357 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 1065

De,-de,-jó lenne!!!.......

Előzmény: sportgiochi (1064)
sportgiochi Creative Commons License 2014.11.19 0 0 1064

Csak azt ne...

Előzmény: python 357 (1063)
python 357 Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1063

De jó lenne,-ha engednék a szerelt lőszeres gumilővedékest viselni!!!!.....

Előzmény: T.A.L. (1062)
T.A.L. Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1062
Előzmény: Törölt nick (1061)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1061

Üdv. urak ! A hozzáértőktől kérdezem . Gumilövedékes muzeális fegyvereket lehet vásárolni és tartani ? Akinek korábban vásárolt  ilyen fegyvere van , arra lehet kérni tartási engedélyt ?

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.26 0 0 1060

Nem is volna jó ötlet.

Viszont a kerítésen belül 1 méter távolságra egy villanypásztor már jó megoldás! Van olyan típus is, amelyik az elkettyenést jelzi, meg lehet szemlélni a tökét markolászva, üvöltve fetrengőt.

Előzmény: SwissArmy (1058)
python 357 Creative Commons License 2014.07.26 0 0 1059
Na jó,-megnyugodtam!!....;)
Előzmény: SwissArmy (1058)
SwissArmy Creative Commons License 2014.07.26 0 0 1058

El ne hidd! Eszem ágában sincs bele vezetni az áramot a kerítésbe. :)

Előzmény: python 357 (1057)
python 357 Creative Commons License 2014.07.24 0 0 1057
Azt megfoghatja egy gyerek vagy egy egyensúlyát vesztő anyóka is!!!........Aztán rá rohad a műanyag lakat a börtönajtódra!!!!
Több lépcsős védelem kell!
Magas átláthatatlan kerítés,nagytestű őrzővédő kutyák, profi lakásriasztó, egy 40-es S&Wesson Glock az éjjeli szekrényen a protkós vizespohár mellett!!!:-D:-D:-D
Előzmény: SwissArmy (1056)
SwissArmy Creative Commons License 2014.07.24 0 0 1056

Mint írtam nem nekem áll szándékomban táblázgatni a kapura . :)

Ha meg ki is mennének a rendőrök mit csinálnak egy 7.5 J légpuskával meg egy gázpisztolyal?

Vagy bele kötnek abba , hogy megtéveszti a népet avval, hogy minek rak ki "Lőfegyverrel" őrzött terület táblát, ha csak egy légpuskája van.

Én nem is kínlódnék ilyen táblával , vaskerítésre vezetett 220 V az lerendez mindent. :)))

Előzmény: python 357 (1053)
python 357 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 1055
Totálisan nevetségessé teszik magukat ezekkel a dilettáns akciókkal!... Az egész ország rajtuk röhög!!!!:-D
Előzmény: Törölt nick (1054)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.17 0 0 1054

Szép vagyoni és nem vagyoni kártérítést lehet legombolni az államról amiért a TEKes legények brutálisan ráijesztettek a lakókra, betörték az ajtókat, ablakokat és minden figyelmeztetés nélkül földreteperték még a járókeretes nagyit is!

Előzmény: python 357 (1053)
python 357 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 1053
Mi van akkor,-ha egy "jóindulatú"szomszéd bejelenti a rendőrségen,hogy mit lát a kerítéseden kiírva????......:))) Sün invázió???.....
Előzmény: SwissArmy (1051)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!