Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 52
fura népek vagyunk mi lakók... nem igaz?:)
Előzmény: Szili_V43 330 (50)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 51
az a Panorámánál van... kicsit lejjebb...
Előzmény: Vendégsín (49)
Szili_V43 330 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 50
Én is vhogy így vok ezzel, csak itt a lakók meg panaszkodnak...De erről már volt szó a Gysev topic-ban. (állomás föld alá tétele, meg ilyenek) Ha elköltöznénk, hiányozna a nyüzsgés. Nyáron még a rádiókat is hallom :-) Meg az utastájékoztatót.
Előzmény: ampervadász (48)
Vendégsín Creative Commons License 2007.10.03 0 0 49
Van ott útátjáró is,

Sőt, az egykori Sashalom megállóhely épületénél - ami ma lakóház - egy elvileg labirintkorlátos és elég forgalmas gyalogos átjáró is.
Előzmény: exmv (19)
ampervadász Creative Commons License 2007.10.03 0 0 48
Kedves Csakegysokadnick!

Szüleim idestova 20 éve élnek a jelenlegi lakásunkban. Én lassan 17 éves leszek. A lakásunk a 100-as vonal mellett helyezkedik el, Záhony - Nyíregyháza szakaszon. Mai napig elég nagy forgalom bonyolódik le az említett vonalon, személy és tehervonatokkal egyaránt.  Ezalatt a 16 és fél év alatt volt időm megszokni, ha dudált egy-egy vonat, őszintén szólva nem is zavart egyáltalán és nem sírtam fel semmire, pedig elég izgága egy gyerek voltam.. Szóval tőlünk pár 100 méterre van egy nem igazán jó gyalogos átjáró, amit az évek során a munkába igyekvők alakítottak ki maguknak (ívben is van stb.) ahol szinte mindig van kürtölés, történt már egy-két gázolás.. Ettől az "átjárótól" kb. 30 méterre van állomásunk bejárati jelzője: jó néhányszor megállítanak itt tehervonatokat, de néha-néha személyvonatot is. Ha indulnak, nyomják a kürtöt. A bejárati jelző és az "átjáró" között van egy felüljáró, alatta minden elhaladó vonat mozdonya szép íveket húz. Ha indulnak a bejárattól, gyönyörű ívjelenségeket lehet megfigyelni és sokszor a főmegszakítót kivágja, ami ugye elég nagy zajjal jár. Az átjáró után az állomás felé van egy Tolatási határjelző. Ha este tolat a Fényeslitke II.-es (M40), állandó a dudálgatás. Korábbi menetrendben, a Tisza n.gy-ot mindig megfogta a bejárat, induláskor kürt, általában erre ébredtem! Ezek az én véleményeim, engem, mint vasútbarátot nem zavarnak és a környékünkön lakókat, szomszédokat sem!

Üdvözlettel
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 47
22:22 - a rohadt anyját...
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 46
21:51: Tülök. Kicsit lejjebb, ha jól sejtem a Panoráma lakópark mellett.
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 45
3/4 10... vonat, nem tülköl... (vagyis tülkölt de valahol messze a távolban - gondolom Szentmihály magasságában)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 44
este 9 múlt, sötét van... és még egyetlen vonat se tülkölt... úgy tűnik, az esti vezetők nem ijedősek...
bereizoli Creative Commons License 2007.10.03 0 0 43
Sajnos nekem is volt már olyan, hogy nem ért el a kezem a fékezőszeleptől a kürtig. Nem öngyilkos volt, de nem is útátjáróban volt. Van több olyan hely ahol nincs füttykaró, de tudom hogy sokan mászkálnak, akkor ott is odatrombitálok. Pl. Debrecen Apafai végén a híd alatt.
Előzmény: Törölt nick (40)
kozma555 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 42
Ma hajnali 5:15-kor Nagyatádon is eleresztettek a házak közt egy 3 másodpercest...Biztos örültek az emberek neki.
arecibo Creative Commons License 2007.10.03 0 0 41
Nem azt írtam, hogy soha nem használom.Csak ha indokolt!Aki meg a bokor mögül lép ki,és nem néz körül,az megérdemli!Azt hiszem ez az a pillanat,mikor már nincs idő dudálni...Ezek szerint bokros vidéken végig nyomni kell:-))
Előzmény: Zsivany (36)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 40
Épületes vitát lehetne erről folytatni, ami itt offtopic lenne. Amit írtam, azt arra vonatkozóan írtam, hogy a kollégák közül sokan erre az eshetőségre hivatkozva inkább nyomják a kürtöt ezután is. Abba ugyanis nem lehet belekötni annyira, mint a hangjelzés elmaradásába. Van olyan helyzet is, amikor már nincs idő hangjelzést adni, csak fékezni. És sokszor még ez is kevés (saját tapasztalat)...
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 39
Na de az utasítás azt írja,hogy ha indokolt.Nem azt,hogy ha az útátjáró jelzőnél nem volt indokolt,akkor utána már tilos a figyelj jelzést adni.Tehát valószínűleg úgy megy az ember bíróságra,hogy veszettül dudált,csak esetleg már az esemény kimenetelét illetően későn.De ezzel egy bíróság aligha tud mit kezdeni.
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 38
Pontosan így van,minden mondat igaz.Többnyire olyan vadbarmokkal találkozom,akinek aztán nyomhatom,marhára nem hatja meg.Egyet érek el vele,hogy a fülem tönkremegy és az egész környéket felverem.
Előzmény: arecibo (34)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 37
No igen. Meg kell még szokni. Aztán majd lesz valamilyen közfeltűnést keltő baleset, ahol esetleg a bíró majd megkérdi a kollégát a tárgyaláson, hogy mi alapján döntött úgy, hogy a hangjelzés adása nem volt indokolt... Pesszimista vagyok e téren. Sokkal inkább úgy kellett volna változtatni a szabályokon, hogy meghagyják a jelenleg használatos egyszerű/különleges útátjáró jelzőt, de ezeket nem a jelenlegi ökölszabály (rálátási háromszög) szerint tűzik ki, hanem a tényleges forgalom nagysága szerint. Minek a különleges útátjárójelző egy olyan átjáróban, amit csak a mezőgazdasági idénymunkák idején használnak időnként a nagy puszta kellős közepén? Pár bokor miatt képesek kitűzni a különleges útátjárójelzőt ahelyett, hogy kivágnák azt a pár bokrot, ami amúgy is vasúti területen van. Ugyanúgy miért kötelező a hangjelzés egy állomás területén lévő átjáróban, amikor azt mindkét irányból messziről belátni? Kit védenek vele? A felelőtlen közúti közlekedőket?! Rájöttek, hogy a jelenlegi rendszer nem jó, és nem dolgoztak ki helyette egy ésszerűbbet, hanem a nyakunkba varrták a döntést és a felelősséget (itt is). Erről ennyit.
A gyalogosokat inkább hagyjuk. Náluk az "én még úgyis átérek!" szabály dominál. Ezellen lehetetlen bármit is tenni.
Előzmény: m61019andras (31)
Zsivany Creative Commons License 2007.10.03 0 0 36
"ha nem hallja a zajt,a 3 fényt, annak hiába nyomom a kürtöt,"

Ez szvsz messze nem igaz. Elég ha csak egy bokor-sor van a vágányok mellett, és máris nem vesz észre. És a "birkák" 98%-a nem részeg és nem öngyilkos. Csak birka.
Előzmény: arecibo (34)
bereizoli Creative Commons License 2007.10.03 0 0 35
Nem tudom miért gondolod, hogy csak téged szivatnak a kürttel. A mi fejünktől kb. 1m-re szól, gondolhatod hogy nekünk sem kellemes. De ha elcsapsz valakit, akkor a VBO rögtön azt fogja kérdezni, hogy adtál-e figyelj jelzést az átjárónál?
Előzmény: Törölt nick (-)
arecibo Creative Commons License 2007.10.03 0 0 34
Na akkor itt az én véleményem:
Mv vagyok,általában tehervonatokkal járok (nem kicsikkel).Soha nem értettem,miért kell ész nélkül dudálni,miért nem figyelni embertársainkra akik pihenni szeretnének.Főleg éjjel,ha nem hallja a zajt,a 3 fényt, annak hiába nyomom a kürtöt,nem fog arrébb menni.Ha meg öngyi,akkor meg pláne.Nem hiszem hogy a nappal frekventált átjárókban éjjel is hatalmas a forgalom (Sőt még éjjel jobban látni az átjáró fényeit is).Az ilyenekről azt gondolom,(t. a kivételnek),hogy arcoskodik,hogy ő a mozdonyvezető,mellette meg gyorsvonattal 8 csíkoskocsival üzemi 9-ben áll meg,s közben rotyog a gép alja,mert persze az is fékez...(akinek nem inge...);és persze nem kapcsolja le a fényszórót ha jön szembe,mert előírás!
Éppen ez miatt tartom jónak az új utasítás ide vonatkozó pontjait-persze lesz olyan,akire minden átjáróban,minden napszakban veszély leselkedik...
No,nyugodtan lehet kövezni!
zmagix Creative Commons License 2007.10.03 0 0 33
Ennyire hivatalos itt nem akartal lenni, de ha már beírtad az utasítás ide vonatkozó részeit, akkor ez is indokolja a hangjelzés adását.
Előzmény: exmv (17)
exmv Creative Commons License 2007.10.03 0 0 32
Ad 1./
Szegény mezei júzer honnan ismer fel egy vasúti jelzőt? Honnan tudná, mit jelent?

Ad 2./
Ez lehet...
Előzmény: monor-21 (29)
m61019andras Creative Commons License 2007.10.03 0 0 31

 "...mely bizonyos esetekben a mozdonyvezető mérlegelésére bízza a „Figyelj!” jelzés (kürtölés) használatát."

 

Csak a sok éves esetleg évtizedes beidegződést nehéz lesz egy utasítással keresztülhúzni. Az elején biztos nem fog drasztikusan változni a kürtölések száma, ha egyáltalán változik. 

Előzmény: bádoglovas (30)
bádoglovas Creative Commons License 2007.10.03 0 0 30
Szeretem a panaszos leveleket! Érkezik egy ilyen. Kivizsgálják. Esetleg a helyszínt is felkeresik és akkor láss csudát, kiderül, hogy egyes mozdonyvezetők nem az utasítás szerint használják a hangjelzést. Vagyis megfeledkeznek a kürt használatáról. Ekkor jön a szigorú ejnye-bejnye, miszerint kérik a lakók nyugalma érdekében az utasítások szigorú betartását. Ezután nappal is kürtölnek a vonatok. Semelyik mozdonyvezető nem akar a szőnyeg szélén állni.

A dolgok már csak így működnek.

Egyébként van esély a probléma megoldására. 2008. év tavaszán várható az új forgalmi és jelzési utasítás bevezetése, mely bizonyos esetekben a mozdonyvezető mérlegelésére bízza a „Figyelj!” jelzés (kürtölés) használatát.

Remélem megoldódik a problémád!

Előzmény: Törölt nick (28)
monor-21 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 29

Nem azzal van a baj, hogy itt a vasút mert nem zavaró. Ami viszont az, hogy az utóbbi néhány hónapban!!! elkezdtek éjjel tülkölni amire semmi magyarázatot nem találtam eddig.

Azért nyitottam ezt a topikot, hátha kiderül mi okozhatta ezt a változást és akkor a megfelelő szervhez tudok fordulni ezügyben...
mert a MI lakótelepünk környékén SEMMI változás nem volt. Ha meg kötelezővé tették volna ezen a szakaszon a dudálást akkor nappal is dudálnának.

 

Na akkor kezdjük az alapoktól:

 

1./ Megnézted, hogy a különböző vasúti jelzőeszközök hány méterre vannak?

ugyanis az nagyban befolyásolhatja, hogy a jelző előtt hány méterrel kell, mondom nem lehet, hanem kell hangjelzést adni.

 

 

2./

könnyen előfordult, hogy ott már 110 éve kell hangjelzést adni de az utóbbi 10 évben munkafegyelem lazulás okán ezt elmulasztották.

valaki(k) megbukot, kapott/kaptak egy-egy fegyelmit és a most arra közlekedők pontosan betartják a szabályt nehogy ők is fegyelmit, fizetés csökkentést kapjanak.

 

 

3./

Egy állomás előtt, vagy nyíltvonalon számos törvényes ok lehet amiért kell, nem lehet hanem kell hangjelzést adni.

 

 

4./

az, hogy hol van útátjáró, gyalogos átjáró az egyáltalán nem érdekli a gyalogosokat, mennek vakvilágba mint az egér.

a körvasúon a kijelölt gyalogátkelőhelyek számát tízszeresen meghaladja a helyiek által kitaposott Ho-Shi-Minh ösvények száma, melyek keresztezik a vasutat.

 

 

5./

Szívesen felviszlek egy mozdonyra, ott fent is nagyon bántó hangú, nagyon hangos a kűrtszó. Nincs olyan vezér aki szórakozásból nyomná.

Oka van.

Az, hogy Te nem látod be az okát egyáltalán nem baj, hisz lehetsz cukrász, biológia tanár akármi.

Pont úgy látsz bele egy mozdonyvezető kötelezettségeibe mint ahogy egy mozdonyvezető van tisztában a cukrászol marcipán készítési-formázási előírásaival, vagy biológia tanárok felmérő dolgozat rendszerének tematikájával.

 

 

6./

Levelet persze írhatsz akár hová.

Majd megválaszolják 30 napon belül.

Papír van.

Javaslom nézz körül miért dudálnak.

Itt több vasutas van, ki is lehet ballagni a helyszínre, meg lehet jól vizuálni a helyszínt és mgmondani Neked miért kell ott dudálniuk.

 

 

Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 28
de úgy látom nem jön át a probléma... Nem azzal van a baj, hogy itt a vasút mert nem zavaró. Ami viszont az, hogy az utóbbi néhány hónapban!!! elkezdtek éjjel tülkölni amire semmi magyarázatot nem találtam eddig.

Azért nyitottam ezt a topikot, hátha kiderül mi okozhatta ezt a változást és akkor a megfelelő szervhez tudok fordulni ezügyben... mert a MI lakótelepünk környékén SEMMI változás nem volt. Ha meg kötelezővé tették volna ezen a szakaszon a dudálást akkor nappal is dudálnának.

Na. megvolt az ismételt összefoglaló...

(na megyek, később jövök, addigra hátha kiderül mi történt a környékünkön:)

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 27
a 70-es években épültek ezek a lakótelepek, aligha építhették őket hiénák :))))
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.03 0 0 25
szerintem naplót fogok vezetni ha sokáig netfüggök :))))

Igen, eddig a kürtölést én is csak a rákosi út felől hallottam, mostanában szoktak át hozzánk...

(az mondjuk állat amikor néha igazi gőzmoydony megy el az ablak alatt:) csak sajna mindig későn veszem elő a fényképezőt...)
Előzmény: m61019andras (22)
exmv Creative Commons License 2007.10.03 0 0 24
"Most ment el egy vonat... szépen, nyugodtan, tülkölés nélkül... Nappal miért megy ez ha tényleg előírás?"

A mozdonyvezetők nagy része nem szeret dudálni, mert a feje felett másfél-két méterre szól a kürt. Gondold el, milyen hangos lehet neki, ha téged jóval messzebb annyira zavar :)
Ha belátja a pályát (nappal), nem dudál. Éjjel nem meri megkockáztatni a lopakodást, mert nem lát annyira előre. Nézz ki a sínek mellé, ha ráérsz: hol van kitaposott ösvény a sínek felé. Azt lehet, hogy nem jelzi tábla, de elővigyázatosságból rátülkölhetnek.
Előzmény: Törölt nick (20)
m61019andras Creative Commons License 2007.10.03 0 0 23

Most olvasom, hogy írtad, hogy nappal nem kürtölnek.

Rákosszentmihály állomás a Szent Korona utcai lakótelep uán van.

Előzmény: Törölt nick (21)
m61019andras Creative Commons License 2007.10.03 0 0 22

Hát akkor ott laksz ahol én, legalábbis nem messze. :-)

 

Kőbánya felől a hidat elhagyva van egy bejárati előjelző, de szerintem nem itt dudálnak, hanem a Rákosi úti átjáró előtt.

Ezen a részen sokat fotózom, de még soha nem hallottam kürtöt. Bár én nem éjszaka járok arra.

 

Előzmény: Törölt nick (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!