Keresés

Részletes keresés

cyanne Creative Commons License 2008.12.18 0 0 758

sztem szenvedni nem érdemes, mert nem jó:)

a tíznapos léböjtöm elején nem mondom, h nem jut eszembe egy jó kis tatárbifsztek, de aztán az előnyök jócskán felülmúlják a hátrányokat.

ezért is nem csinálom, csak akkor, ha úgy érzem.

10 év pl simán kimaradt, aztán rendszeres lett, aztán megint kimaradt egy kicsi...

cyanne Creative Commons License 2008.12.18 0 0 757

aki olcsó cipőben jár, annak tönkremegy a lába:P

a biolevek drágák, az igaz, sőt a sunrider cuccok is, amikre épp rákattantam, na de mi jó, ami olcsó? elég ritka dolog az...

Előzmény: mezdema (754)
ghepard Creative Commons License 2008.12.18 0 0 756
Megírtad a frankót, legalábbis szerintem is. Mint az előbbi hsz-ban írtam, némely itt említett kúra felér egy műtét traumájával. Ha muzsikálok magamnak, szinte észre sem veszem, hogy valamit csinálok. Ezt bármikor csinálhatom, még foci közben is morgok magamnak. Foci után is a zuhany alatt, hazamenet is. Persze nekem nincs autóm. Autóban például nem igen ajánlatos, mert szinte kikapcsolja az agyat, ami ugye nem éppen jó vezetés közben.........

Már a jó légzés is aranyat ér, a hanglégzés még rá tesz egy lapáttal.............
Előzmény: mezdema (753)
ghepard Creative Commons License 2008.12.18 0 0 755
"Gepi, ez rád igaz, ő nem te, és lehet, h neki másra van szüksége."

Nem hiszem, hogy csak nekem van szükségem jó légzésre és megfelelő hangokra. Légzés nélkül senki se tud meglenni és a hangok sok mindenre képesek.......

"Nem mkinek a hang kell." Ehhez nincs mit hozzátenni, ez a lényeg......

"Lehet olyan, akinél azzal smit sem érsz el, de más módszerrel meg mindent."

Ha nem ér el semmit, akkor rosszul csinálja, vagy egyszerűen nem akarja.......

"Ez a TE módszered, neked bevált, "

Ez nem az én módszerem. Ez a legősibb gyógymód. Már 5000 éves írásokban emlegetik. Feledésbe merült, most fedezik fel újra. Én is csak tök véletlenül kezdtem el, mint már említettem, elállítottam vele a fogfájásomat, tök véletlenül. Hatása sejtszinten történik és természetes, mellékhatásnélküli. Ahogy elnézegetem itt az egyes kúrákat, akkor minden elismerésem, hogy belementek. Némelyek felérnek egy műtét okozta trauma nagyságával............

"de ettől ez még nem biztos, h mkinek ez a legjobb."

Ezt sose állítottam és nem is fogom. Sőt azt se fogom soha, hogy valaki ezt vagy azt csinálja. Ezt döntse el mindenki maga. Én csak azt próbálom mondogatni, hogy ilyen is van és ha áldoz rá az ember, hogy megtudjon róla egyet mást, lehet fog róla gondolkodni.....
Előzmény: Törölt nick (747)
mezdema Creative Commons License 2008.12.18 0 0 754
mindenki mondja hogy a kúrák ilyen olyan drágák. persze a boltban azért a legdrágább cipőket vesszük miközben a egészségünknek meg nem áldozunk. kérdezem: ki fogja felvenni a 30.000 forintos cipőt ha betegek leszünk?

én se vagyok a kúrák mellett nagyon, de ha egyszer ilyen drága akkor ilyen drága. istenem, mi egy hétvégén nem mentünk az állatkertbe és meglett rá a $. utána meg összeálltunk páran és kijött olcsobbra.
mezdema Creative Commons License 2008.12.18 0 0 753
ez mind szép és mind jó, hogy a beöntéssel próbálkoztok, de nem gondoltok arra hogy a beöntés 60%os sikerrel működik csak, többször is meg kell ismételni (ha) és természet ellenesen tisztít, az egész bélrendszert kimossa, nem beszélve a flórákról és egyéb fontos komponensekről amik a szervezet, bélrendszer fontos pillérei.

mellesleg, nem is méregtelenít, főleg nem sejtszinten, ami mindennél fontosabb.
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.17 0 0 752
Keserűsó, glaubersó, ricinusolaj -télleg elég borzalmassak, de vannak ízesebb anyagok: a szennalevélre nem emlékszem, de a mályvát pl. kifejezetten szeretem, csak hát hiába innám az ízéért folyamatosan, az egyebek miatt csak óvatosan lehet :-)
Előzmény: drkbk (751)
drkbk Creative Commons License 2008.12.17 0 0 751
Egyetértek. Az a szomorú, hogy aki amúgy is egészségesen él, annak jut eszébe a tisztítókúra. A heti egy lénappal szerintem egy permanens méregtelenítést végzel. Gondolom, hogy a fennmaradó hat napban sem eszel csülkös pacalt, vagy kevés rostanyagot.Írtad is, hogy a lúgosítást igyekszel az étrendedben követni. Szerintem sincs olyan hű-de-komoly tisztítókúrára szükséged. Megfelelő rostbevitel és rendszeres testmozgás kombinációjával naponta rendszeresen ürített széklet mellett nincsenek olyan komoly lerakódások a bélfalon, amit beöntésekkel kellene eltávolítani. Ha mindenképpen a bélrendszer tisztítására törekszel, akkor csinálhatsz egy három napos léböjtkúrát, aminek az első napját reggel1 pohárnyi keserűsóval (2 kiskanál só+2 dl víz) és a nap folyamán legalább2-3 l víz fogyasztásával kell kezdeni. (A keserűsó mondjuk valami iszonyú, de erősen meghajt)
Előzmény: Törölt nick (750)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.17 0 0 750
Normális kaja mellett (pl. rosttartalom) nincsenek lerakódások, v nem túlságosan. És különben is nagyon hibás logika azt mondani, h ha a beteg embernél így van, akkor az egészségesnél is így kell, h legyen.... Mindamellett a mai világban (légszennyezés, mozgáshiány, kaja vegyszertartalma, ruhák vegyzsertartalma, lakások vegyzsertartalma, stb, stb) vban érdemes rendszeresen végezni tisztítókúrát, erre remek egy őszi és egy tavaszi (lé)böjtkúra, aminek a 3. naptól része a beöntés. De a heti egy lénappal v gyümölcsnappal már sokat tettél a szervezetedért/emésztésedért.
(Csak mellékesen mondom, h egyszer alkalmam nyílt a colont ingyen kipróbálni, így elmentem: úgy alakult, h éppen böjtöltem pár napja. Nem volt mit kimosni. Pedig magam részéről nem is szoktam beöntözni, hanem iszom, ahogy azt korábban itt már meséltem.)
Előzmény: técs (749)
técs Creative Commons License 2008.12.17 0 0 749
Faterom rákos volt 2 éve és természetesen olvasgattam, hogy mik a legjobb alternatív terápiák. Azt találtam, hogy olyan léböjt illmás böjt kúrák, amik beöntéssel párosulnak,amivel segítik eltávozni a szervezetben nagy menny-ben keletkező mérgező salakanyagokat. Meg a bélfalon egyébként is vannak lerakódások, ezek eltávolítása segíti a hatékonyabb emésztést. Gondolom ha ez betegembereknél így van,nálunk sem működhet másképp. Nem ragaszkodom a beöntéshez, azért kérdeztem tudtok-e más béltisztító módszereket.
cyanne Creative Commons License 2008.12.17 0 0 748
naná, h hangot ad! hang nélkül nemigen lehet mélyről kilélegezni.
Előzmény: ghepard (746)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.17 0 0 747
Gepi, ez rád igaz, ő nem te, és lehet, h neki másra van szüksége. Nem mkinek a hang kell. Lehet olyan, akinél azzal smit sem érsz el, de más módszerrel meg mindent.
Ez a TE módszered, neked bevált, de ettől ez még nem biztos, h mkinek ez a legjobb.
Előzmény: ghepard (746)
ghepard Creative Commons License 2008.12.17 0 0 746
"én a rezgések helyett légzést használok, tkp eléggé hasonló a két módszer."

Igen, hasonló. Egy kis különbséggel, hogy kifújásnál hangot ad az ember. Hang nélkül kisebb a hatás. Ezt jól tudom magamról, hiszen lélegeztem szépen én is, de a csontrepedéseim kegyetlenül fájtak. Viszont a hangtól valahogy kipucolódtak és nem fájnak. A jobb bokám 3-szor volt kificamodva és olyan nagy volt a külső csont, mint egy kisebb zsemle. Mára annak is a fele már valahogy felszívódott. Csak a légzéssel 25 évig ott volt........... Tehát még 25 éves lerakódások is megindultak.........

"az egyes szervekhez (csakrákhoz) valóban más-más hang (és szín) tartozik, és ez télleg nagyon érdekes dolog."

Hát igen, ez nagyon érdekes. Az emberi test kb 80% víz, mely kb 3-szor jobban vezeti a hangot (rezgést), mint a levegő. Ezért aztán nagyon szépen rezeg tőle (a hangtól) akár az egész test, minden egyes sejt meg van mozgatva. Ami pedig nem jól tartsa magát, szépen kirezeg..........
Előzmény: cyanne (742)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.17 0 0 745
Ha normálisan eszel, nem kellenek beöntések. (Kivéve egyes kúrák.) Mi a fenétől kattantál rá erre enynire?
Előzmény: técs (743)
técs Creative Commons License 2008.12.17 0 0 744
Elfelejtettem, heti 1 nap csak zöldég gyümileveket iszok. Esetleg ha valaki tud olyan módszert, amivel a bélrendszert hasonló eredménnyel lehet tisztítani,mint a beöntéssel és természetesen nem 40-60ezrekbe kerül (colonix), azt örömmel olvasnám.
técs Creative Commons License 2008.12.17 0 0 743
Tulajdonképpen csak tisztán akarom tartani/tisztítani a szervezetemet ,de ez természetesen nem csak a beöntésre alapoznám. Az alap a rengeteg zöldség-gyümölcs (saját termesztésű), minden nap tisztító légzés, a szervezet lúgosítása, és gondoltam még megspékelhetném ezt időszakos beöntéssel is,persze nem túl gyakran, de nem tudom hogy fogjak hozzá,milyen gyakorisággal,mit keverjek a beöntőfolyaékhoz ill milyen töménységben,ezért próbálok itt is érdeklődi.
cyanne Creative Commons License 2008.12.16 0 0 742

a beöntéssel szó szt így vagyok én is, azzal a különbséggel, h nem is próbáltam.

vsz gyerekkori rossz élmények miatt.

 

én a rezgések helyett légzést használok, tkp eléggé hasonló a két módszer.

az egyes szervekhez (csakrákhoz) valóban más-más hang (és szín) tartozik, és ez télleg nagyon érdekes dolog.

 

*

jan-ban csinálok egy tíznapos lékúrát:)

Előzmény: ghepard (741)
ghepard Creative Commons License 2008.12.16 0 0 741
Egy kétszer én is próbáltam a beöntést, de valahogy nem smakol. Nekem olyan idegenfélének, nem természetesnek tűnik. De én is tisztítom magam, mégpedig a légzéssel és a hangommal. Ma már sokkal többet tudok, mint fél éve. Ez a hangocska is nagyon jól letisztítja a beleket is. Sőt minden testrészre vannak alkalmas hangok. Például, ha a torokra rakódik valami, akkor az ééééééééééé hangot kell alkalmazni, lágyan, mélyen hosszan elnyújtva. A belekre nagyon jók az óóóóóóóóóóó, úúúúúúúúúúúú, űűűűűűűűűűűűűűűű, őőőőőőőőőőőőőő hangok elnyújtva, hosszan hangoztatva. Ez a 4 hang segíti a derék, vesék, prosztata stb működését. Idővel az ember egyre hosszabban tud fújni és hangot adni, ami megintcsak jó, mert növeli a tüdő kapacitását. A tüdőre, szívre, mellkasra az ááááááááááááááá hang a legalkalmasabb. Végül fent a fejben, fülben stb az íííííííííííííííííííííííí hang fejti ki a legerősebb hatást. Ezeket a hangokat lehet kombinálni kezdeti mássalhangzóval is, ami még szelektívebb rezgéseket vált ki a szervekben.

Ezektől a rezgésektől szinte megtisztul az egész test és így a lélek is. Erről bővebben ma már lehet olvasgatni a neten. Sok helyütt emlegetik, hogy a jövő gyógymódja lesz a hanggal, saját hanggal, biorezonanciával való gyógyítás, de főleg a legjobb ingyenes (saját hang nem kerül semmibe) betegségmegelőző eljárás................ Elképesztő dolgokat lehet erről olvasni..........
Előzmény: drkbk (738)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.15 0 0 740
Ha jógi akarsz lenni, akkor "mindent kell csinálni, de ha nem a jógiság a célod, akkor lehet a kúrát egyéb attrakciók nélkül is (mint ahogy pl ismerősöm csinálta is).
Induljunk ki abból, h amit írt, a colonra írta. Ez rettentő sok kezelés. És ez kaja mellett v böjt mellett? Merth így más a hatása pl.

Técs, tkp mit fontolgatsz? Tervezel vmi kúrát, v csak olvasgatsz?
Előzmény: drkbk (738)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.15 0 0 739
:-))))

Sztem is érdemes előbb tájékozódni.
Előzmény: drkbk (736)
drkbk Creative Commons License 2008.12.15 0 0 738
A Tomi által részletezett beöntéshez azért ajánlatos ismerni legalább a jóga ászanákat. Szerintem egyébként Tominak egész szemléletmódja, életfelfogása van a tisztításhoz, tehát ahhoz, hogy valaki azt tudja csinálni, amit ő, ahhoz teljes szemléletváltásra, életmódra van szükség. A jógagyakorlatok végzése még nem jógázás ugyanis. Ezt a jóga topic okosai mondták, nem én. Én ennyire nem értek hozzá, de a különbséget kvázi laikusként is érezni. Szóval nem lekicsinylésként, de én nem hiszem, hogy técs (feltételezve, hogy kezdő) meg tudná azt és úgy csinálni, mint Tomi. Szerintem egy lelkes kezdőnek a kolon hidroterápia nagyon jó. Persze olyan helyet kell találni, ahol megbízható szakemberek végzik és írják elő a kezelést. Előfordulhat, hogy valahol a plusz bevétel miatt mondják azt, hogy járjon vki minden nap. Ja és ha lehet, akkor élete végéig folyamatosan ;)
Előzmény: Törölt nick (735)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.15 0 0 737
Még annyit, h a colon maga egyfajta beöntésnek is tekinthető, így emellé beöntést minek? Ez nem az a fajta. (Ilyen értelemben ez is hívható beöntéskúrának.)
Előzmény: técs (734)
drkbk Creative Commons License 2008.12.15 0 0 736
Én igen, mert szeretem megtapasztalni a különböző dolgokat, de ha valaki nem nyitott, akkor lehet, h nem fog örülni. Akkor aztán magyarázkodhatsz, hogy te csak azt a jó érzést szeretnéd nekik is, amit neked adott a megtisztulás.
Előzmény: mezdema (733)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.15 0 0 735
Akkor úgy tűnik, csak kicsit összekeverted a szezont a fazonnal: sok olyan kúra van, ami mellé ajánlják a beöntést, más néven béltisztítást. És igen, vannak olyan kúrák, amiket nem érdemes túl sűrűn csinálni. Eleve a folyamatos kúrázás inkább árt, mint hasznos, a tisztítókúrák fő ideje az ősz és a tavasz. És a beöntés ezen kúrák mellett jöhetnek szóba, ill. szükségesek, ha 3 napnál tovább tart pl a böjtkúra. Ilyenkor pl naponta ajánlják a beöntést.
Az egyetlen, amit beöntéskúrának lehetne nevezni, abban Tomi tud neked mesélni, ill. ha visszaolvasol, úgy emléksem, itt is részletezte, na az durva :-)))
Előzmény: técs (734)
técs Creative Commons License 2008.12.15 0 0 734
Igen at hiszem a Colon hidroterápiánál találkoztam vele, hogy az első héten minden nap, a 2. héten kétnaponta, a 3. héten heti 1x ,vagy valami hasonló, nem nagyon folytam belemert én nem így terveztem , hanem alkalmanként tisztító jelleggel, de máshol is olvastam hasonlókat.
Előzmény: Törölt nick (732)
mezdema Creative Commons License 2008.12.15 0 0 733
sokkal több az engeriám, jobb a közérzetem, többet tudok dolgozni, nem kávézom már, laposabb lett a hasam is. a több energia mostanásg fontos mert nagy rohanás van, túlórák, stb.... azon gondolkozom, hogy colonix kúrát adok a családnak is... ti örülnétek egy ilyen kúrának ? :)
Előzmény: drkbk (719)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.15 0 0 732
He? Avagy miről beszélsz? Beöntéskúra????
Előzmény: técs (731)
técs Creative Commons License 2008.12.15 0 0 731
Sziasztok !

Meg tudja nekem valaki mondani, hogy a beöntést milyen gyakran kell csinálni? Olvastam, hogy ha csinálunk egy kúrát, utána fél vagy 3/4 évig ne csináljunk következőt,mert akkor felborítanánka bélflóra regenerálódását. Én azt gondoltam hogy havonta csinálok 1v2 nap, de most elbizonytalanodtam.
Köszi.
ghepard Creative Commons License 2008.12.08 0 0 730
"Ahhoz először ki kell tisztítani a testet, hogy valaki érezze, mi is az, ami kell neki."

Bizony, ez így van, legalább én is így gondolom. Ha tiszta a test és a lélek, észreveszi az ember azt is, hogy kevesebb is elég...............

"Az se árt, ha a tudatosságunkat valahogy fejlesztjük a testünkről."

Hát ez bizony nem árt, sőt hasznos lehet, főleg a zidő haladtával.........
Előzmény: tigristomi (729)
tigristomi Creative Commons License 2008.12.06 0 0 729
Ahhoz először ki kell tisztítani a testet, hogy valaki érezze, mi is az, ami kell neki.
Az se árt, ha a tudatosságunkat valahogy fejlesztjük a testünkről.
Sok tényező pedig negatívan befolyásolja azt, amire tényleg szükségünk van. Reklámok, az egészségtelenül élő emberek a környezetünkben, gombák, paraziták a testünkben.

Egy mai 5-6-7-8 éves gyerek már nem nagyon érzi, hogy mire van szüksége. Simán elrontanák a gyomrukat, ha rájuk lenne bízva, mit egyenek.
Előzmény: drkbk (726)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!