Keresés

Részletes keresés

b.gina Creative Commons License 2015.10.21 0 0 60290

Ó, hát akkor könnyen lehet, én 12.30-ra mentem és 2 után szabadultam :) rengetegen voltak abban az időszakban, egészen elképesztő, hogy ott mindig tömeg van :D

Előzmény: szegedi_lány (60289)
szegedi_lány Creative Commons License 2015.10.20 0 0 60289

Akkor lehet hogy találkoztunk is a kilinikán:én 11:30 es 13 közt jártam ott. 😉

 

Igen, valamit már érzek de inkább kemenyedesnek, illetve magzatnozgasnak elem meg, igaz első babakent nincs fogalmam a fajasokrol. Nekem a mensi gorcs is inkább a derekamnal jelentkezett, lehet hogy most sem klasszikus alhasi görcsökre kell szamitanom. Majd meglátjuk...😊

Előzmény: b.gina (60288)
b.gina Creative Commons License 2015.10.20 0 0 60288

Na, az lesz a legjobb, ha a dokid értékeli ki. És most éreztél valamit az összehúzódásokból?

 

Jól vagyunk köszönöm, pont ma voltam benn a klinikán, oda rendelt be a dokim, hogy megbeszéljük a befektetést. A legutóbbi hüvelykenetem megint pozitív lett baktériumokra, így most megint kezelést kapok és nem műt :D
Megemlítettem neki, hogy megpróbálhatnánk ezt a pesszáriumot, és most sokkal nyitottabbnak tűnt, azt mondta, visszatérünk rá :)

Viszont több haladékot nem kapok, hétfőn költözöm be a klinikára... Akkor leszek 23 hetes (+2 nap).

 

Én tegnap és ma konkrétan képes lettem volna egész nap aludni, olyan kóma van rajtam, tuti az idő miatt...

Előzmény: szegedi_lány (60287)
szegedi_lány Creative Commons License 2015.10.20 0 0 60287

A mai ctg is többszörös összehúzódást mutatott, uh megint csak orvosi vizsgálat után jöhettem haza. Jövő héten hétfőn megyek mert sikerült kiderítenem hogy aznapra van beosztva a dokim az ambulancián így nem kell más dokira várnom hogy kiertekelje a ctg-m. Egyébként jól vagyok, de fáradékonyság már jelentkezik, mondjuk az idő is erősen álmosít.

Gina, ti hogy vagytok?

Előzmény: b.gina (60285)
almirena Creative Commons License 2015.10.15 0 0 60286

feleslegessé vált 1000 mg-os Meforal, három és fél dobozzal. Szivesen odaadom, akinek kell (Bp-en)

Előzmény: b.gina (60285)
b.gina Creative Commons License 2015.10.14 0 0 60285

Örülök, hogy minden rendben, és a párod is gyógyulgat :)

Azért elég ijesztő lehet ctg-n ez a sok szívhang egyszerre... Úgyis érzed majd, ha már igazi fájás :)

 

Lesz méhszájvarrat, a dokim így lesz nyugodtabb. Én meg úgy vagyok vele, hogy kiben bízzak meg, ha nem benne? Elég jó híre van, biztos nem feleslegesen akar műteni... Ha ő így lesz nyugodtabb, akkor én is. csak legyen minden rendben a műtétnél. Na de miért ne lenne? :)

A császárról még nem tudok semmit, van ahol kivárják míg megindul, van ahol betervezi a doki a dátumot, nem tudom az enyém mennyire lesz előrelátó, vagy Szegeden ez hogy megy, de majd megkérdezem ezt is.
Jó lenne minél tovább húzni, hogy benn nőjenek nagyra :)

 

Persze, mindenképp megírom majd, hova költöztettek be :)

Előzmény: szegedi_lány (60284)
szegedi_lány Creative Commons License 2015.10.14 0 0 60284

Egyelőre minden rendben, végigaludtuk az éjszakát, bízom benne hogy a tegnapi csak vaklárma volt.

Nem tudom, a ctg mennyire megbízható, de  én tényleg csak azt éreztem, hogy elkezd mocorogni, hullámzani a hasam teteje, amit annak tudtam be, hogy nagyon hangos a szívhangmérő, és 5 kismama esetében szimultán elég nagy zajt csapott, engem is zavart, el tudtam képzelni, hogy a magzatvízben ez még erősebb "géppuskaropogásnak" hangzik. Szóval lehet hogy csak a pici püfölte a méhfalat, de ha épp jóslófájást mértek, a 38. hétben már az is teljesen normális.

 

Apa jobban van, a hárs-kakukkfűtea, propolisz, gyömbér, D vitamin és a Schüssler sók megint megtették a magukét. Most már csak náthás, de szakadozik fel a lerakódás. Külön alszunk (apa beköltözött a gyerekszobába :-D),reggelente bőszen fertőtlenítem a kapcsolókat, kilincseket, szellőztetek, így bízom benne hogy én nem kapom el.

 

Gina, ezek szerint csak lesz méhszájvarrat? És utána meddig várnak a császárral? Van erre valami protokoll, vagy a babák mérete dönti el?

 

Írd majd meg, merre fekszel a klinikán, aztán a 3-5 napban, amíg bent leszünk, megkereslek majd!

Előzmény: b.gina (60283)
b.gina Creative Commons License 2015.10.13 0 0 60283

Elhiszem, hogy rád ijesztettek, de ne aggódj, szerintem még nem akar előbújni a picúr :)

Apukának jobbulást, szedess vele mindenféle természetes cuccot, gyógyulgasson minél gyorsabban ;)

De amúgy nagyon jó, hogy apás szülést terveztek, az én párom nem vállalná be, még a császárra se jönne be, de mivel lesznek benn 20-an kb., így nem is jöhetne :D

 

Én még itthon hálisten, tegnap voltam a dokimnál, vett le kenetet, egy hét múlva lesz tenyésztés eredmény. Ha negatív, akkor jövő héten valamikor fekszem be és műt. Legutóbbi kenetvételnél a 18. héten egy kis streptococcus tenyészett ki, kúpoztam 10 napig, ez most ilyen kontroll volt...

Azért jobban hangzik a 22. héten befeküdni mint már a 20.-on :) Persze jobb lenne még tovább húzni, de el fog telni ott is az idő :)

És simán összefuthatunk, tökjó :D

Előzmény: szegedi_lány (60282)
szegedi_lány Creative Commons License 2015.10.13 0 0 60282

Köszi, eddig egész jól. Pont most jövök az első ctg-mről, es jól rám ijesztettek! Rendszeres méhtevékenységet mért as  gép, uh orvoshoz küldtek vele. Dokim persze pont nem volt bent a klinikán, uh más nézett meg, de mivel zárt a méhszáj, hazaengedtek, valószinűleg csak jóslófájásokról van szó, bár én inkább magzatmozgásnak éreztem.

 Apa pont tegnapra lebetegedett, csupa láz, és takony, uh szurkoljatok, hogy e most szüljek, mert így nem lehet apás szülés.

 

Veletek mizujs? Otthon vagy még, vagy már a kórházban? Még az is lehet hogy ott bent összefutunk!

Előzmény: b.gina (60281)
b.gina Creative Commons License 2015.10.13 0 0 60281

Szia! Mizuuuu? :) 38. hétben vagytok már? Hogy bírod? :)

Előzmény: szegedi_lány (60279)
Lilla1985 Creative Commons License 2015.10.08 0 0 60280

A hormonokról a laborvizsgálat még azelőtt készült, hogy el kezdtem újra szedni a fogamzásgátlót, így az nem befolyásolta az eredményt. De a nődoki biztosan nem értett hozzá, ezért nem lettem okosabb az eredmények birtokában sem. Ezért akarom megmutatni egy endokrinológusnak. A Mens Mentisről már hallottam, csak az a gond, hogy anyagilag nem igazán tudom megengedni magamnak, ezért marad a SOTE 1. számú klinika. Sok jót hallottam már Garamvölgyi doktorról, úgy irányítottak hozzá. Azt mondják nagyon alapos, és nagy tudású. Remélem valóban így van. A facebook csoportba pedig felvetettem magam. Köszi! 

Előzmény: szegedi_lány (60279)
szegedi_lány Creative Commons License 2015.10.07 0 0 60279

Szia!

 

A fogamzásgátló csak elfedi a tüneteket, én nem szedném a helyedben. A laborvizsgálatok sem adnak helyes eredményt, ha szeded. Ha elszántad magad hogy a végére jársz a dolgoknak, és kezelteted magad, akkor azt tiszta szervezettel, hormonoktól mentes módon tedd. HA egyszer babát szeretnél,akkor lehet hogy sokkal több időbe telik majd,mint amit szived szerint rászánnál, nekem pl 3 év telt el a fogigátló letételétől a fogantatásig, ha hamarabb tudom a diagnózist,már a 2. gyermekek várnám.... A Mens Mentis egészségcentrumot és az ottani orvosokat én is ajánlom, a Facebookon a PCOS Alapítvány csoportjában is sok hasznos információt találsz.

Előzmény: Lilla1985 (60276)
Lilla1985 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 60278

Köszönöm a válaszod. November végére van időpontom az endokrinológushoz, és viszem neki az összes eddigi leletem. Szóval akkor az alacsony vércukor is tünet lehet. Ezt a belgyógyász nem tudta. A nődokiról egyébként is gondoltam, hogy nem sokat konyít a PCO-hoz és a hormon értékekhez. Egyébként rendszeresen mozgok már évek óta: futok és zumbára járok. Ezenkívül lassan 2 éve nem használok cukrot, csak egyéb édesítőket, és a fehér lisztet is próbálom kiiktatni teljesen. 

Előzmény: almirena (60277)
almirena Creative Commons License 2015.10.06 0 0 60277

Vártam, hogy majd egy fiatalabb fórumos válaszol.

Sajnos, a fogamzásgátlós kezelés egy tévút, csak ront a helyzeteden, és az az orvos, aki ezt írja fel, nincs képben.

A cukrod visszaesése a terhelés után szintén tipikus inzulinrezisztencia tünet, neked endokrinológushoz kellene menni, diétázni és mozogni addig is. A lányok is sokat írtak erről.

Többek között a mensmentis.hu honlapon találsz bőséggel információt.

Előzmény: Lilla1985 (60276)
Lilla1985 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 60276

Sziasztok!

 

Az én tortúrám lassan 1 éve kezdődött. Tavaly novemberben 3,5 után abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Kíváncsi voltam, hogy a ciklusomat sikerült-e beállítani, mert én elhittem a nőgyógyásznak, hogy majd a rendszertelen menstruációmat a fogamzásgátló rendbe fogja hozni. (Most már tudom, hogy ez nem igaz.) Soha nem volt normális ciklusom, vagy jóval több volt, mint 28 nap, vagy olyan is előfordult, hogy kb. 21 napra jött meg. De viszont mindig megjött, soha nem maradt ki. Aztán 2011-ben amikor ezt a problémámat elmondtam a nőgyógyásznak, ő azt mondta szedjek fogamzásgátlót, mert az majd rendezi ezt a problémát. Csak azt felejtette el mondani, hogy ez csak addig lesz így, amíg szedem a gyógyszert, mert utána megint jönnek a problémák. Pattanásaim soha nem voltak kamasz koromban, viszont 24-25 éves koromban előjöttek, akkor kezdtem el rendszeresen arckezelésekre is járni. Mondjuk ezen a problémámon a fogamzásgátló sosem segített.

Szedtem rendesen a gyógyszert, nem is volt problémám. De tavaly úgy döntöttem tartok egy kis szünetet. Miután abbahagytam 1 hónap múlva elkezdett hullani a hajam, tele lettem ragyákkal, de nem csak az arcom, hanem a hátam és a dekoltázsom is telis tele volt pattanásokkal. A mestruációm hol megjött, hol nem, de inkább nem. Az államon szőrök jelentek meg, ami előtte nem volt jellemző. Vártam fél évet, mert azt mondják, idő kell, hogy a gyógyszer után helyre álljon a szervezet. Aztán júniusban elmentem egy nőgyógyászhoz, aki rögtön nekem esett, miért hagytam abba a gyógyszert. Mert ha még mindig szedném, akkor nem lennének ilyen problémáim. Megnézett ultrahangon, és megállapította, hogy vannak ciszták a petefészkemben, melyek még fél évvel korábban nem voltak. Elküldött hormonvizsgálatra. Majd közölte, hogy úgyis megint fogamzásgátlót kell szednem, aztán ha gyereket akarok, akkor jöjjek vissza, és akkor fog kezelni. Egyébként azt mondta, hogy PCO-t gyanít.

Miután meglettek a hormon eredményeim egy másik dokihoz mentem velük, mert nem igazán volt kedvem újra felkeresni a "kedves" doktor urat. A második nődoki már egész másként állt hozzám. Megvizsgált, és azt mondta, hogy vannak ugyan cisztáim, de egyébként szervileg rendben vagyok. A méhem és a petefészkem is rendben van. A hormoneredményeim megnézte, de úgy éreztem, hogy nem sokat konyít hozzájuk. Az LH hormon eredményem ugyanis majdnem háromszorosa az FSH-nak, ő mégis azt mondta, hogy minden rendben. Ezenkívül azt mondta, hogy a ciszták nem PCO jellegűek, de jó lenne, ha újra fogamzásgátlót szednék. Illetve elküldött belgyógyászhoz, hogy nézessek inzulin szintet. De egyébként ne aggódjak, nem lesz gond, és lehet majd babám.

A terheléses vizsgálat sem mutatott semmit. Az inzulin normális, annyi, hogy a vércukrom 2 óra elteltével az éhgyomri érték alá esett vissza, de az orvos azt mondta, nincs probléma. Viszont ő már elküldött endokrinológushoz, és azt mondta, mindenképpen olyat keressek aki nőgyógyász is egyben.

November végére kaptam időpontot a Sote 1. számú klinikára dr. Garamvölgyi Zoltánhoz. Így most várok. A fogamzásgátlót 4. hónapja szedem újra. A hajhullás megszűnt, de a pattanásaim nagyon nehezen múlnak az arcomon. Közben már bőrgyógyásznál is jártam, aki kezeli a ragyáim, de ő azt mondta legyek türelmes, mert sok idő kell, mire teljesen elmúlnak.

Remélem az endokrinológus végre felállítja a diagnóziszt. Jó lenne már tudni, hogy ez PCO-e vagy sem. Egyébként nem vagyok túlsúlyos. Rendszeresen sportolok és odafigyelek a táplálkozásomra. Van itt olyan köztetek, aki úgy PCO-s, hogy az inzulin szintjével nincs gond? Illetve ismeritek-e a Garamvölgyi dokit? Vannak tapasztalatok vele kapcsolatban?

b.gina Creative Commons License 2015.09.30 0 0 60275

Szia Micimalacka,

 

Dehogy haragszom :)

Ne is mondd, én is olvastam ezeket, hogy igazából hármasiker terhességekben nincs sok értelme a varrásnak, statisztikai adatokkal kimutatták, hogy semmi különbség nincs a bevarrott és nem bevarrott méhszájasok között abban, hogy mikorra születtek a babák stb.

Én nem szeretném a műtétet, és nem is értem a doki miért ragaszkodik ennyire. Múltkor megkérdeztem, hogy nem elég, ha fekszem? Azt mondta, hogy nem.

Szívem szerint azt mondanám a dokinak, hogy nem engedem, de az nem gáz, hogy ellent mondok neki?

A 12-ei kontrollon még mindenképpen faggatom egy kicsit, meg megpróbálom meggyőzni, hogy hanyagoljuk már ezt a műtét dolgot.

Meg megkérem a páromat, hogy agykontrollozza meg a dokit, hogy ne akarjon már varrogatni :D ki tudja...

Előzmény: Micimalacka (60274)
Micimalacka Creative Commons License 2015.09.30 0 0 60274

Szia Gina! :)

 

A doki hozzállása tényleg elég botrányos és magyon ráférne az orvosokra egy igazi kommunikációt tréning, mert képtelenek tájékoztatni, és hagyni, hogy tájékozódjanak. A tapintat, empátia, na az meg ... :(

 

a méhszájas dolog: mikor először írtad, is felkaptam a fejem. Ez ma már egy egyáltalán nem javasolt, és nem is egyértelmű, hogy eredményes módszer. Ellenben sokkal több hátránya élehet. A babák - ha nincs semmi, akkor benn tudnak maradni.

Ráadásul nem többedik terhesség, nincs vetélési, koraszülési előzmény, így simán hordhatod a babákat jó sokáig úgy, hogy nem történik semmi. És a nyíló méhszáj sem feltétlen okoz korai szülést. Ha meg akarnak születi korábban, akkor a méhszáj összevarrása nem fogja megállítani sajnos.

Én magam egész biztos nem vetném alá az összevarrásnak, ha nincs semmi jele vagy nincs terhelő előzmény.

 

Amúgy nekem van 2 3as ikres ismerős, egyik ki tudta tolni a befekvést 3 héttel és végül a kitűzött műtét előtti éjjel elindultak a babák maguktól :) így elég egyértelműen jelezték, hogy itt az idő, mindhárman 2 kg felett voltak:) 27.héttől feküdt kórházban.

A másik szintén tervezett műtét, de hasonló nagy bébik lettek, minden komplikáció mentesen. Ő pedig 31 kröl (volt már kát gyereke :)

És egyiküknek sem javasolták, két különböző kh, egyik bp, másik vidék.

 

Szóval lehet még fontolgathatod egy kicsit, mielőtt döntesz.

Remélem, nem haragszol, már kétszer kitöröltem, nem tanács, csak egy másik álláspont.

b.gina Creative Commons License 2015.09.30 0 0 60273

Szia vikiviki :)

Köszi szépen, aranyos vagy! Hát igen, túl szép lett volna, ha mind a hármukkal minden rendben, és nem ijesztgetnek meg egy kicsit :) Ennél sokkal nagyobb problémákat is láthattak volna az uh-on, ez elvileg nem is gond, hanem csak a szív fejlődése során egy teljesen természetes jelenség.

 

Igazából tényleg csak a doki hozzáállásával volt a gond, de azzal nagyon... nem tudom kinek és mit akart bebizonyítani, de remélem neki jobb napja volt, mint nekem.

Én alapból egy nagyon pozitív ember vagyok szerencsére, és eddig a terhesség folyamán csupa pozitív orvossal és véleménnyel találkoztam, ezért elég sokkoló volt a másik oldal...

Szerencsére a páromnak és a család többi tagjának sikerült megnyugtatnia, hogy minden rendben lesz velünk, sőt este az A magzat is bebizonyította hogy van benne erő rendesen, először éreztem őt is határozottan rugdalni :) ő lenn van a méhszáj fölött, kicsit nehezebb megérezni, a többiek fent a köldökömnél és felette huncutkodnak :)

Előzmény: vikiviki (60272)
vikiviki Creative Commons License 2015.09.30 0 0 60272

Hiperechogén csomóról 2 perc utáni találat: "Egyébként azt is mondta,hogy az esetek 90%-ban felszívódik idővel ez a kis csomó. 
Mi egyszer voltunk már azóta kontrollon,ugyanakkora a folt,nem változott semmit, egyáltalán nem zavarja a keringést. 
A közelünkben lakik egy kislány, ő is egy ilyen kis 'folttal' a szívén született,de ugyanolyan egészséges mint egy másik gyerek.Persze mindig ellenőriztetni kell. "

A mi gyerekünknek egy kis lyuk volt a kamra és a pitvar között a szívén, mikor született. Most itt olvassa velem szemben a Rumini és a négy jogart, kitűnő tanuló és 9 évesen vidáman lebiciklizik laza 50 km-t, terepen. Az ilyenek arra kellenek, hogy később legyen mire emlékezni, hogy jaj, de megijesztgettek. A másiknak vesemedence-tágulatot láttak az UH, aztán a saját dokinénink közölte, hogy az minden második kisfiúnak van. A tulajdonosa épp oviban, szerintem fogalma sincs eme hiányosságáról. Ennyi "hiba" kell, máskülönben tökéletesek lennének, az meg mégsem járja:) Nyugi, a te babáiddal sem lesz semmi baj, lesz három egészséges gyereked (az első hetekre legyen segítség, máskülönben te fogsz kipurcanni a három tök egészséges baba mellett:)) 

 

Sajnálom a nulla empátiával rendelkező nőgyógyászt, próbáld meg lerendezni magadban, hogy ő hülye volt, a babák meg egészségesek. Nagyon sokunkat ijesztgettek meg feleslegesen. Persze az más, ha kellő empátiával, időben felvázolják a lehetséges veszélyeket. Én pl. ezért diétáztam rohadt keményen a terhességem utolsó 3 hónapjában, mert a dokim közölte, hogy a méhen belüli elhalás 90%-a cukorbeteg kismamák magzatait fenyegeti, de ha normál értékek között tudom tartani a cukrot, akkor mindez rám nem vonatkozik. Tehát tényeket közölni időben szabad, ijesztgetni feleslegesen, azt tilos. Sajnálom, hogy egy ilyen dokit fogtál ki, aki ezt az "enyhe" különbséget nem érzi:(( Amúgy is nagyon frankó ijesztgetni egy kismamát hármas ikrekkel, gratulálunk neki.

Előzmény: b.gina (60271)
b.gina Creative Commons License 2015.09.29 0 0 60271

Nekünk ma megvolt a genetikai ultrahang, hát nem ez volt életem legjobb napja...
Kifogtam egy nagyon nem szimpi dokit (Bitó), életemben nem hallottam róla, azt hittem Siko fogja csinálni ezt is... Hát ez a doki kb. a hármasiker terhességek összes negatívumát felsorolta kezdésképp, csak hogy megfelelő hangulatba kerüljek, majd megkérdőjelezte az orvosom hozzáértését, miután kiderült, hogy nem voltam még genetikai tanácsadáson, és méhszájzárást akar a dokim. Tőlem kérdezi, hogy MINEK? Most őszintén, kérdezze a dokimat, nem én kértem, hogy varrogasson be...
Nagyon felk*rtam magam, aztán a hab a tortán az volt, hogy az egyik babó bal szívkamrájában van egy pici hiperechogén csomó :( Persze senki nem mondott semmit, csak beutaltak genetikai tanácsadásra.

Ráadásul maga az ultrahang se volt az a gyengéd fajta, néha úgy éreztem szétlapítja a gyerekekkel együtt a belső szerveimet is...

Miután kijöttem az uh-ról, ott bőgtem a klinikán, nem lehetett egy felemelő látvány, de nagyon ki kellett jönni a feszültségnek :(

A genetikai "tanácsadás" se volt semmi, bemegyek, a doki meg megkérdezi, hogy van-e kérdésem. Olyan béna volt az egész, és sokkal okosabb se lettem a 3 perctől amit ők tanácsadásnak hívnak. Ő nem aggódik a csomó miatt, nem küldött sehova tovább. Igazából szóban nem is mondott sokat, azt mondta rá van írva minden a papírra, olvassam el. Csak néztem, hogy ez komoly?
Egyébként mind a három bébivel minden rendben van, eltekintve a pici csomótól az egyiküknél, de sokkal jobb lett volna, ha nem egy ilyen 0 érzelmi intelligenciával megáldott orvos csinálja az uh-ot... Nem értem miért az a cél, hogy minél jobban beparáztassák a kismamákat. Tudom, hogy egy hármasiker terhesség nem egy könnyű menet, de szerintem a 19. héten már egy kicsit késő felhívni a figyelmemet a redukció lehetőségére, és arra, hogy mennyi minden baj történhet. A babavárásnak nem az aggodalomról kéne szólnia, rengeteg pozitív példa van, gyönyörű, egészséges 3 babára, szerintem ezekre kéne koncentrálnia ennek a kedves doktorúrnak is...
:)

b.gina Creative Commons License 2015.09.29 0 0 60270

Wow, gratulálok!! :)

Bírom az ilyen "rendes" orvosokat, a paráztatás az nagyon megy... Nem lesz semmi gond :)

Előzmény: bertalan94 (60265)
b.gina Creative Commons License 2015.09.29 0 0 60269

De jó! ügyes kisfiú :)

Tényleg nem semmi hogy eltelt az idő... :)

Előzmény: szegedi_lány (60267)
ncsk Creative Commons License 2015.09.29 0 0 60268

De jó olvasni :) Nagyon izgalmas időszak :) Megjegyzem eszméletlen milyen hamar elreppent az idő, még nem rég csak beszéltünk róla, meg leleteket elemeztünk :)
Mindent bele, nekem ennyi idősen egyszer csak megszületett a fiam, aztán a kisszoba még nem is volt rendesen összerakva. Mondjuk férjem meg a szüleim megcsinálták, míg kórházban voltunk, de azért jobb meg élvezetesebb ha az anyuka is részt tud benne venni, na ez nekem kimaradt. :)

Előzmény: szegedi_lány (60267)
szegedi_lány Creative Commons License 2015.09.28 0 0 60267

sziasztok csajok!

36. Hetet kezdtem, a mai uh szuper hirt hozott: Befordult a baba a szulicsatorna irányába, minden a legnagyobb rendben tehát. 4d,-n láttam az arcocskajat is, amennyire a lepény engedte, nagyon édes baba!

Hétvégén a költözés is terv szerint lezajlott, a babaszoba is alakul, szombatra ígérték a kisagyat, igy lassan minden kész lesz a kisfiú fogadására.

ncsk Creative Commons License 2015.09.28 0 0 60266

Minden rendben lesz, de az igaz, hogy érdemes odafigyelni a kalóriákra is, bár szerintem a vérnyomásmérés meg ilyenek korai, a toxémia nem ilyenkor kezdődik, majd a második trimeszter végén. Abban igaza van a dokinak, hogy ha jól tartod a "diétát" étkezésekre odafigyelsz, akkor sokkal kisebb az esély a toxémiára. Egyébként meg szívből gratulálok :) Élvezd amennyire csak lehet :)

 

Előzmény: bertalan94 (60265)
bertalan94 Creative Commons License 2015.09.28 0 0 60265

SAjnálom lányok. Nem volt időm. Dolgoztam... Minden rendben volt 23-án. A babám akkor 10,2 mm volt, van szívhangja és akkor voltam 7 hetes 1 napos. Voltam a védőnőnél is még aznap. Ma jutottam el a háziorvoshoz. Elég rendesen beparáztatott. Először is úgy kezdte, hogy mért vagyok én ekkora?! 82 kg... mondtam neki hogy szerintem a pco miatt. Mert nem eszem sokat, biciklivel járok dolgozni, ott ugye 16-18-20 órákat talpalok. Igaz, hogy az első szabadnapomat szinte végig alszom, de két nap 18 órázás azért kimerít rendesen. Na szóval a doktornő azt mondta hogy holnap vérvétel, néznek pajzsmirigyet meg mit tudom én mit. Naponta háromszor mérnem kell a vérnyomásomat és ezt vezetni. A vérvétel után meg minden nap számolgatni a kalóriákat, hogy mennyit ehetek. Valami olyasmit mondott hogy ez azért kell, hogy ne legyek toxikémiás vagy mi. Be vagyok tojva rendesen. Valakinek volt ilyen?

Alanel Creative Commons License 2015.09.26 0 0 60264

Kedves fórumtagok!


A segítségeteket szeretném kérni:

 

Az ELTE pszichológia mesterszakos hallgatójaként Prof. Dr. Rácz József által vezetett szakdolgozati kutatásomhoz keresek kónikus betegséggel élőket. A vizsgálat egy max. 1 órás élettörténeti interjúból áll, amely során a résztvevők annyi információt osztanak meg, amennyit kényelmesnek éreznek. Az adatokat névtelenül, azonosításra alkalmas információk nélkül tároljuk.
A kutatás az ELTE Kutatásetikai bizottságának jóváhagyásával zajlik.

Jelentkezni, illetve kérdezni a vizsgálattal kapcsolatban a virag.mezofi@gmail.com-on lehet.

Minden megosztás hatalmas segítséget jelent, nagyon köszönöm az időtöket!


Mezőfi Virág


Timike74 Creative Commons License 2015.09.25 0 0 60263

Szia :)

 

Mesélj, mi volt 23-án a vizsgálaton ?

 

Előzmény: bertalan94 (60261)
b.gina Creative Commons License 2015.09.23 0 0 60262

Nem haragszom :)

A progeszteronnál én arra gondoltam, hogy a terhesség megtartására kaptál-e, de akkor nem.
Ha gyakran begörcsöl a kezed vagy a lábad, érdemes kalciumot is szedni.
Ha ma már halljátok a szívdobogást, azért kezdj el valami magzatvédő vitamint szedni :) Drukkolok és várom a beszámolót!

Nagyon rendes a párod hogy segít, ne is emelj semmi nehezet!

 

Én 18 hetes vagyok :)

Előzmény: bertalan94 (60261)
bertalan94 Creative Commons License 2015.09.22 0 0 60261

JAjj neharagudj. Most néztem meg a neved. Neked vannak hármasikreid. :) gratulálok! Nem tudom, hogy mi az a hematóma, majd utána olvasok. Örülök, hogy minden rendben veletek. :) 

Nem kaptam semmilyen gyógyszert. Egyszersem, persze a fogamzásgátlón kívűl amikor csak pco szerű képet látott a doki. Ez a terhességem tök véletlen jött. :) de ha jönnie kell...hát mi várjuk. Nem mertem még semmilyen babavitamint vagy ilyesmit venni. Csak magnézium pezsgőtabit szoktam inni, de azt szinte mindig mert vagy a kezem vagy a lábam görcsöl be...a munkám miatt meg szükségem van rá. Pultos vagyok. A párom olyan aranyos hogy esténként bejön amikor töltöm fel a hűtőket, és ő cipeli a rekeszeket. Nem akarja hogy nehezet emeljek. :) holnap lesz elvileg a nulladik vizsgálatom. Majd írok, hogy mi volt. :)

Hány hetes vagy most?

Előzmény: b.gina (60260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!