Keresés

Részletes keresés

nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 4500

3 óra! Ennyit sikerült ma 1 és 4 óra közt aludni egyhuzamban. Január óta nem volt ilyen. Tegnap ért véget a Dalacin kúra, délutántól már nem vett be. Mindezt gyógyszer nélkül, magától, igaz, 11-kor feküdtünk, az elején csak forgolódott. Amire még rájöttünk, hogy Dalacin mellé semmit nem szabad, mert mindennel ütközik, hiába nincs ráírva betegtájékoztatóra, és gondolom a többi AB is. Most viszont jön a bizonytalanság, hogy vajon mitől.... mert 

1. kb 3 hete hagyta abba a fogamzásgátlót, így épp most áll vissza a szervezete a normál hormonháztartásra, ha jól sejtem.

2. elalvás előtt először mondogatta magában, amit az utolsó pszichológus mondott a fordított működésről, hogy nem szabad elaludnia, fent kell lennie , stb... 

3. a fogát 5-6.-jára kezelték, és most utoljára helyesen....szomorúan mondom, sajnos...

 

Megnézzük a hétvégét, hogy hogy alakul az alvás, szerintem mondogatni fogja a 'nemszabadelaludnom' dolgot, aztán kiderül. . Ha max alszik pár napig egyhuzamban ennyiket, és utána már nem mondja, és tovább alszik, akkor az kilőve. De még átbeszéljük a hétvégén. Igaz, ő már hulla fáradt, és nem értékeli igazán, mert nyilván kevés ennyi alvás, de bennem ismét felcsillant a remény. Gyógyszert ma este sem fog bevenni, szerintem.

Előzmény: annamari073 (4493)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 4499

Igen, én sem arra gondoltam, hogy élete végéig szedje. Nyilván addig, ameddig nem áll be az alvás ciklusa ismét normálisra. A leszokás egyébként meg elvonási tünetek a kicsit hipochondereknél rosszabbak. Én 16 éves korom óta kapok Rivotrilt, most arra nem térnék ki, hogy miért, vagy hogyan, de a lényeg, hogy van, hogy heti 1-2x szedem, de volt olyan időszak, amikor csak úgy bírtam a dolgokat, hogy minden nap ment, mégis fogtam másnap, leraktam az üveget a szekrényre, és nem nyúltam hozzá 3 hónapig. Ez akaraterő kérdése, úgy, mint a cigiről való leszokás. Nem mondom, hogy nincs pár napig elvonási tünet, aki TÉNYLEGESEN hozzá van szokva, és ott sem az agy, hanem a szervezet. Abban is igazad van, hogy nem itt kellene tanácsokat adni, de én pl. visszaolvastam az egész topikot még mikor kezdtem ide írni, és kb senki sem írta még, hogy egyetlen orvos is bármit tudott volna segíteni. Na most el lehet képzelni hány emberről olvastam itt, akik hány orvosnál voltak összesen... magunkat is beleértve.

Előzmény: gombóc63 (4498)
gombóc63 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 4498

Azért óvatosan az olyan állításokkal, hogy a 0,5 mg Xanax nem okoz függőséget. Nem, nem okoz pár hétig. És ezekkel a gyógyszerekről talán nem itt kellene értekezni, egymásnak szedési tanácsokat adni, mert egyik sem játékszer és mindannyian mások vagyunk, mindenre másképp reagálunk. Sajnos tapasztalatból mondom, hogy a gyógyszerekkel való alvás ideig-óráig működhet, de aztán jön a visszacsapó effektus, minden még rosszabb lesz. Nehéz ügy:-(((

Előzmény: nyaxi00 (4497)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.16 0 0 4497

Szia. Ha jól értem, a Stilnox-szal tudsz aludni bármikor. Ennek a gyógyszernek a hatóanyaga elaltató, nem pedig átaltató. De kérdés, hogy amikor elalszol, akkor felébredsz-e, vagy egyhuzamban végigalszod azt a  pár órát? Egyébként a 4-6 óra tipikusan rosszul alvóknál az az idő, amíg a zolpidem elkezd csökkenni, ez lehet akár a felébredés oka. Rávenni még egy fél szemet nyilván már nincs idő, mert akkor hajnal van. Elalvás és átalvás is nehéz probléma, mi mindkettővel küzdünk jelenleg, és tudom, hogy nem erre való, de nálunk az elején a Frontin segített, 0,5 mg. Az még nem nagy dózis, függőséget sem okoz igazából, ennek a retard változata lehet segítene zolpidemmel. Pl. 5 mg Stilnox+0.5 mg Xanax SR. Egyébként a rövid hatású alprazolam felezési ideje is 10-12 óra elvileg, de az SR az tutibb. Első körben én ezt próbálnám ki, vagy amit próbáltunk, és működik valamennyire, a Mirtazapin, de az terrorérzetet okozott, oda szintén kellett a nyújtott hatású alprazolam. Most Valdoxan-ba kezdünk, az két hét legalább , mire hat, a Mirtazapin szerintem pár nap alatt hatott a mi esetünkben. 

Előzmény: harakiri87 (4495)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.16 0 0 4496

Hétfőn megpróbáljuk feliratni a Valdoxant...azt olvastam már többször itt is, meg a pánikos csoportban is ajánlottak, hogy jól hat elvileg az alvási ciklusra.

Előzmény: GFU-880 (4494)
harakiri87 Creative Commons License 2017.06.16 0 0 4495

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek ! Történt egy olyan hogy az alvásomban kimaradt egy-két éjszaka mert azt éreztem nem vagyok álmos , majd jött egy 5 napos időintervallum alvás nélkül szinte, amitől majd megőrültem és végül az ügyeletet hívtam hogy segítsenek mert mindenféle rossz érzés tört rám a nem alvástól. Elmentem orvoshoz és irattam fel altatót gyors tűzoltásnak (illetve akkor még nem beleolvasva a témába azt hittem megoldás). Aztán azzal tudtam aludni 4 órákat körülbelül, illetve ekkorra egy nagyon erős félelmem volt az éjszakáktól és görcs hogy tudok-e aludni. Most már fél szemmel azaz 5mg stilnoxal is tudok aludni 4-6 órákat illetve van hogy reggel sikerül ráhúzni 20percet kb . Amióta szedem a stilnoxot egyetlen egy nap volt mikor magamtól aludtam és akkor sikerült a 11óra alvás gondolom a kimerültség. Jelenleg cirka 1 hónapja szedem a stilnoxot. Voltam pszihiáternél aki yarocent írt fel amit nem váltottam ki mert utánna olvastam hogy miféle csodaszérum ez és sem a hízásból sem a csökkent szexuális teljesítőképességből nem kérnék. Nem érzem magam depressziósnak ,gyors hangulat változásaim vannak de szerintem a kipihenetlenségből adódóan illetve az altatótól folyamatos másnaposság érzéstől ami annyira nem durva de eleinte másnap ingerlékenységet tapasztaltam , mára ez átváltott ilyen szívdobogás szerű érzéssé ami olyan mintha magas lenne a vérnyomásom ámbár tökéletes 12080 , próbálok altató mellet is sportolni, eljárni futni meg azt olvastam hogy ez jót is tesz . Elkezdtem szedni orbáncfüvet ez is segít a hangulatingadozásban ,bár még az elején tartok így nem érzek semmit tőle. Ha lefekszek és próbálok elaludni olyan szinten megnyugszok hogy az már szinte zavaró viszont az agyam nem kapcsol ki és nem jön a zuhanó érzés amikor elkezd az ember kikapcsolni és cikáznak a gondolatok, hanem csak fekszek és egysíkuan hallok mindent. Legfőképp az elalvás nem megy pedig fáradtnak és álmosnak érzem magam. Próbálkoztam növényi altatóval amitől inkább csak nyugodtan vigyorogva feküdtem és néztem a plafont. Illetve melatoninnal amitől még álmosabb lettem de nem jött az alvás. Mit lehet ilyenkor tenni hogy normalizálódjon a helyzet és újra képes legyek elaludni illetve átaludni ,a lehető legkevesebb mellékhatással és a lehető leggyorsabb gyógyulással? Olvastam antidepresszánsokról hogy adják ilyen esetekre de ezek mennyire megoldások illetve mennyire káros, mennyire lehet hozzászokni..... Ki hogyan jött helyre .... Sokáig lehetne még ragozni a lényeg hogy nagyon unom ezt az állapotot!!!    ??!!  Válaszokat előre is köszönöm akár az 

 

azalea8000@gmail.com    Email címre is !!! 

GFU-880 Creative Commons License 2017.06.16 0 0 4494

huzas.... es probalkozzatok antidepivel lefekves elott 1 oraval! nalam mukodott a Lerivon! jo 1 eveg folyamatosan szedtem aztan szakaszossan ma mar csak ha vmi idegi stressz er munkahely etc akkor este veszek 1-et be..... van mikor hetekig egyse aztan van mikor 3 napig minden este... 

Előzmény: nyaxi00 (4492)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.16 0 0 4493

Nagyon sajnálom. Akkor ezek szerint egyértelmű az összefüggés az alváshiány és az idegkezelt fog között. Gondolom, hogy akkor most már biztosan húzás lesz a vége, igaz?

Előzmény: nyaxi00 (4492)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.16 0 0 4492

Sajnos tegnap éjjel egy percet sem tudott aludni, ma éjjel meg megint csak 20 percet... de mindegy már, nem hajlandó semmit, feladta.

Előzmény: annamari073 (4491)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.15 0 0 4491

Nagyon sajnálom, hogy megint érzékeny lett a foga a tisztítás és átmosás után. Gondolom, hogy ennek következtében mára virradóra kevesebbet is aludt, igaz?

 

Hát, lehet, hogy tényleg jobb lesz, ha kihúzatja. Utána pedig, ha azután sem rendeződik az alvása, akkor ráértek ebbe az olaszországi alvásközpontba bejelentkezni, főleg, ha ekkora a várólista.

 

(azért remélem, hogy a Te fogköveiddel nem lesznek ilyen problémák :)  )

Előzmény: nyaxi00 (4490)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 4490

No sikerült hazaérni... másfél órát ült a székben, megint volt tisztítás, mosás, aztán lejött a gyökérspecialista, aki közölte, hogy hiába a lemért 17 mm-es gyökércsatorna, mivel szét lett fúrva a fog, így megrövidült, és már csak 15 mm, ezért fájt mindig. Most megint érzékeny, ha péntekig nem múlik el, akkor telefonálunk és kérünk húzásra időpontot. Közben bejelentkeztem én is két hét múlvára fogkőleszedésre, végre eljutok én is.

A magyarázat annyi volt, hogy nem értik, ugyanis a kalcium-hidroxid pont ezért van ott, hiába nem sterilek a dolgok, nem szabadna baktériumnak lennie, maximum a gyökér körüli helyeken. Nyilván fél év alatt volt ideje szaporodni, vagy akár felvándorolni az alvásközpontba is szerintem. 

Még közben felmerült ismerős által egy olyan lehetőség, hogy Olaszországban van egy szanatórium, ahol csinálnak 5 napos kúrát, altatással, stb., bejelentkezünk oda időpontért a héten, ha nem lesz siker, akkor nem marad más, de állítólag 1 év a várólista, meglátjuk, mikorra adnak időpontot.

Előzmény: annamari073 (4489)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 4489

Szerintem sem steril egyetlenegy fogorvosi kezelés sem. Ezt én is megerősíthetem, sajnos. Hiszen én is látom, hogy azzal a gumikesztyűs kezével, amivel az én számban matat, közben miféle dolgokat művel. (pl. telefonál, tollal ír, stb.) Ilyen módon még a legbaktériummentesebb kezelésnek kikiáltott kezelés sem az.

 

Mindenképpen írd meg, kérlek, hogy mi történt a mai napon, én is nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy hogyan próbálja meg a sok fogorvos megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

 

 

Előzmény: nyaxi00 (4488)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.13 0 1 4488

Nincsen gyerek. Holnap megyünk vissza délelőtt, majd megírom mi volt, de nem remélek sok dolgot. 5 napja nincs sem fájás, sem érzékenység a fogban. Fenntartom, hogy az antibiotikum hat, és azt is, hogy fertőzött volt mindvégig a fog és környéke, és feljuthatott a gyökércsatornán keresztül az alvásközpontba. Több okból is.

1.: Ha nem lenne baktérium, nem hatna a Dalacin, ergó fájna a fog, és érzékeny lenne, ez tavaly november után különös egybeesés lenne, ha pont a Dalacin idején múlna el.

2.: Nem sterilen dolgoznak, ld. mikor beülsz a fogorvosi székbe, felvesznek egy NEM STERIL kesztyűt, amivel megfogják a lámpát, a műszereket, stb. A tű, amivel dolgoznak, ezáltal az sem lehet steril, és mivel azzal matatnak a fogon belül, nos... stb, így ha nincs antibiotikumos kezelés, simán össze lehet szedni egy fogorvosi kezelés után bármit.

3.: Nem változna minden kezelés után az alvás mennyisége feltűnően, legutóbbi óta visszatért 2 órára, előtte leromlott 30-60 percre az azelőtti héten.

 

Én így gondolom, és ennek ellenkezőjéről hiába próbál meggyőzni holnap akár 5 ember, akinek van összesen 15 diplomája, nem fognak, ugyanis a tények azok tények.  Egyébként azt mondta ma, 3 nap múlva jár le a 8 napos antibiotikum kezelés, ha utána vissza fog térni, akkor kihúzatja. Bár azt a műtétet úgy is meg kell csinálni, amivel kiveszik a gyökértömés darabot, vagy a húzással együtt, vagy külön, ami felkerült... mai napig nem értem, hogy lehet az...

Aztán ha esetleg túl leszünk ezeken, a pánikos csoportban kaptunk egy Valdoxan nevű tippet, más már úgy se nagyon van.  A pszichiáterek, pszichológusok, alvásszakértők, stb. mind befürödtek... De úgy is leírom ide az aktuálisat, bár nem kívánom senkinek, de ha egyszer így járna, akkor ne szenvedjen ő is hónapokig azért, mert ebbe az országba született, és közel 0 az egészségügy szintje. Számomra már az is vicc volt, hogy bemész egy fogászatra, és még ott is 5 különböző osztály van, és mikor néha rossz emeletre küldenek a fájó fogaddal, akkor megszól a doki, hogy "Én csak az ínygyulladáshoz értek, menjen máshova"...

Előzmény: annamari073 (4487)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.13 0 1 4487

Elfelejtettem kérdezni, hogy gyereketek van? Ha igen, akkor ő hogyan viseli ezt az egészet?

Előzmény: nyaxi00 (4485)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.13 0 1 4486

Az örvendetes, hogy legalább két órát tudott aludni egyben. Talán ez azt is jelenti, hogy mégis a foga lehet a "bűnös".

 

Csak Neked súgom meg, hogy bár egy antibiotikum ideig-óráig tényleg képes a fájdalmat csökkenteni/elmulasztani, de egy idő után vissza fog térni. Nyilván az ő foga, az ő döntése. Neki kell megítélnie, hogy meddig lehet valamit tolerálni.

Persze, az is igaz, hogy egy bizonyos életkor fölött minden fog, amit azelőtt már kihúztak, hiányozni fog, de valamit valamiért. Ha itt az alvás a tét, akkor sok más megoldás nem lesz.

 

Azt nagyon sajnálom, hogy a kettőtök közti kommunikáció sem az igazi. Bízom abban, hogy ha többet alszik majd, akkor visszatér a régi énje.

Előzmény: nyaxi00 (4485)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.12 0 1 4485

Ma éjjel 2 órát aludt egyben, ilyen nem volt március óta, de utána viszont nem tudott visszaaludni, az egyben aludt idő az nőtt, viszont a 2 órát túllépni valahogy nem megy, de jó lenne haladni így tovább. A Dalacin biztos hatott, mert azóta nem fáj a foga. És lehet, hogy köze van az alváshoz ilyen módon, de most kérdeztem a fogáról, azt mondta, ha nem fáj utána, akkor minek húzassa ki, elég nehéz már bírni, amit csinál, teljesen magának való lett. De ráhagyom, én nem dönthetek más helyett, biztos okos 10-20 orvos , akik eddig semmiféle magyarázatot nem tudtak adni, hisz én csak rájöttem a megoldásra, hogy ne fájjon...

Előzmény: annamari073 (4484)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.12 0 1 4484

A kimerültség önmagában is tud okozni ingerültséget és feszültséget. Tény, hogy nem lehet tudni, hogy melyik okozza ezt nála, az elvonási tünetek vagy "csak" a kimerültség és a hónapok óta tartó alváshiány.

 

Nagyon sajnálom, hogy nehéz kommunkálni vele, ami valamilyen szinten érthető, ugyanakkor tényleg jó volna tudni, hogy mit szándékozik tenni a fogával. Ha még mindig fáj neki, akkor mindenképpen célszerű volna kihúzatni, akár ez okozza ezt a borzasztó alváshiányt, akár nem. De egy fájós foggal nem lehet sokáig húzni, akár idegkezelt, akár nem - ez saját tapasztalat.

Előzmény: nyaxi00 (4483)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.11 0 1 4483

Ma 2*1 órát aludt, gyógyszer nélkül, csak Dalacin volt. Nem tudom megmondani, hogy elvonási tünethez tartozik-e, de szerintem inkább a kimerültséghez a folyamatos feszültség. Úgy tűnik, nem igazán hatott a gyógyszer. A fogorvoshoz szerda délelőttre van időpont, akkor nézi meg egy gyökérspecilalista is, én nem tudom már mit akar, húzatni vagy nem, és megérteni sem fogom lassan... a kommunikáció is szinuszos függvényben zajlik, hol van, hol semmi már... Mondjuk megértem, de attól még nem tartom jogosnak.

Előzmény: annamari073 (4482)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 4482

És mára virradó éjjel mennyit tudott aludni a párod? Nem voltak egyáltalán elvonási tünetei?

 

A fogorvoshoz mikor mentek vissza? Biztos, hogy nem akarja kihúzatni a fogát?

Előzmény: nyaxi00 (4481)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.10 0 1 4481

A betegségét sem adtam fel, ami hónapok óta tart, ehhez képest egy könyvírás gyerekjáték. Összejött 1,5 óra plusz még hajnalban is 0,5 óra. Így már 3 napja megvan a 2 óra, mondjuk nem sokat ér, de 3 napja megvan a 1,5 órás alvás is egyhuzamban. Ja, és este kapott mellé egy Sanvalt, ami ugyanaz  mint a Stilnox, és 20 perc múlva már aludt, igaz, 1,5 óra múlva riadt megint, de eddig még nem hatott altató sem.

3. nap járunk a Dalacin kúrában, mondjuk minden nap kb úgy telik, hogy várom az estét, aztán a reggelt, hogy mit sikerült aludnia. De az 1 órához képest javult. Ma este már nem lesz Mirtazapin és Frontin sem, csak a Dalacin fog menni tovább. Ilyen kis mennyiségben már elvileg nem kellene elvonási tüneteket okoznia. 

Előzmény: annamari073 (4480)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.10 0 0 4480

Igen, nekem is a jobb felső 4-essel voltak ilyen jellegű gondok. (idegkezelés után folyamatosan fájt, majd letört, végül húzás, fájdalom megszűnt)

 

A bölcsességfogak is sokszor nem találják meg a helyüket, azoknak is rendszerint húzás a végük.

 

Valóban, a Mirtazapin és a Frontin nem sokat használtak a párod alvásgondjaira. Tényleg egyértelműnek tűnik, hogy a foga áll a háttérben. Én is kíváncsi leszek, hogy a Dalacin fog-e használni?

 

Nem rossz ötlet a könyvírás, ám attól tartok, hogy ha kiderül, hogy a fog miatt alszik ilyen keveset a párod, akkor a legtöbb ember nem fog elkínlódni idáig, hanem kihúzatja azonnal :) De azért ne add fel, lehet, hogy mégis sikerkönyv lesz belőle! :)

Előzmény: nyaxi00 (4479)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.09 0 1 4479

Úgy, ahogy az ő esetében, több helyről hallani ismerősi körből is, hogy a 4-5. foggal sokszor nem tudnak mit kezdeni, fáj gyökérkezelés után is, és a vége húzás lesz. Gondolom más ott az ideg, vagy nem ismerik a felépítését. Kb. olyasmi lehet, mint a bölcsességfog sok embernél, egyszer csak fáj, aztán húzás a vége. Bár nekem rövid az állkapcsom, vagy valami ilyesmit mondtak, ezért minden bölcsességfogam félig nőtt ki, mert nincs hely a számban, egy gyulladt be sűrűn, a bal alsó 2 havonta, azt kihúzattam kb 1 éve. Azóta még a jobb alsó csinált ilyet, de azért, mert 1 év alatt volt ilyen, még nem húzatom ki, majd legközelebbi után. Bár nekem is kellene már fogkövet szedni, de valahogy "nem jutunk el oda", pedig kb 10-15 percig tartana a dolog, és hetente vagyunk a fogorvosnál, érdekes ilyenkor mennyire más prioritást kapnak az ilyen viszonylag gyors, egyszerű dolgok is a sorrendben... 

Dalacinból már lement 6 szem a 16-ból, 1.5 nap alatt. Kíváncsi leszek azért, ma éjjel is 1x1.5 óra alvás sikerült. Most már 3 napja 15 mg Mirtazapin+0,5 mg Frontin helyett csak 7.5+0.25 megy. Felezés, aztán elhagyás. Nem igazán hatott a problémára. Ha sikerül egyébként megoldani, tuti hogy írok egy könyvet, és rohadt sok pénzt keresek vele. :)

Előzmény: annamari073 (4478)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 4478

Remélem, hogy az antibiotkumos kúra valamit tud segíteni.

 

(a gyökércsúcs rezekálás - ahogy ezt errefelé nevezik - elég komoly műtét. Egyik barátnőmnek itthon csinálták meg már vagy 20 éve, ha nem több. Felvágták az ínyét, és kivésték a fogcsúcsot, majd összevarrták az ínyt és később kiszedték a varratot. Azt mondta, hogy még akkor is fájt, miközben csinálták, hiába volt tele helyi érzéstelenítővel)

 

Nem tudom, hogy mi a tapasztalat, de nekem idegkezelt, de mégis fájós fogat húztak ki, mert nem csupán több éven át folyamatosan fájt, hanem le is tört belőle két jókora darab, szóval egyértelműen menthetetlen volt. Utána olyan jó érzés volt, hogy már nem fáj, nem sajog ott semmi. Nekem ez a tapasztalatom az idegkezelt, de fájós, és kihúzott fogról. Lehet, hogy én voltam szerencsés, de a fogorvosom sem említett soha olyasmit, hogy az idegkezelt fog helye a kihúzása után is gondot tudna okozni.

 

 

Előzmény: nyaxi00 (4477)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 4477

Igen, nekem is ez volt az első gondolatom, ami beugrott. Állítólag azért, mert ha egy nem létező dologra bejelez a fog fájdalmat /gyökérkezelés után ideg/, akkor valószínű, hogy valami galiba volt, és meg kell várni, míg lenyugszik, különben utána még jobban fájna. Ez a tapasztalat, azt mondta. Mondjuk van rá egy kezelés, ami megmenti a fogat, azt javasolta, gyökércsúcs rezekció, de sajnos Nyugat-Osztrákiában dolgozik, és 1200 euró lenne a költsége. És guglizás alapján kb 50-60% az esély a sikerességre, de ezt szokták még alkalmazni, mert ez teljesen elvágja a kapcsolatot a foggal. Néztem itthon is, érdekes módon árlistákon 40ezer körül írják, ami furcsa, hogy csak a tizedébe kerül... egyébként tegnap éjjel 2*1 óra volt, ma éjjel pedig 1*1,5. Két hónapja nem is volt 1,5 órás alvása, és érdekes módon megint a keddi fogkezelés után változott. Tovább kutakodva még a neten gyökérkezelés utáni fájdalmakról találtam egy fogorvosi magánklinikát, ahol elég részletesen írnak a dolgokról, és ott volt az is, hogy lappanghatnak baktériumok, néha lüktetést okozva, a röntgen és a ct pedig elvileg csak a gyulladást mutatná ki, így este elkezdtünk kegy Dalacin kúrát, AB kúra még nem volt, mióta ez a nemalvásos dolog van, mert simán okozhatják ezek is.

Előzmény: annamari073 (4476)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 4476

Sajnálom, hogy ekkora tortúra van még mindig ezzel a foggal. Amúgy azt sem igazán értem, hogy miért mondják az, hogy ha úgy húznák ki a fogat, hogy fáj, akkor az utána még jobban fáj. Hiszen a legtöbb embernek - köztük nekem is - a legtöbb fogunkat azért kell(ett) kihúzatni, mert fájt. És mégis, a fájdalom megszűnt, ahogy kiment az érzéstelenítő hatása és lelappadt a gyulladt íny, tehát pár napra a húzás után.

 

Ezért nem világos számomra, hogy miért kéne jobban fájnia a fog helyének?

Előzmény: nyaxi00 (4475)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 4475

Megint átmosta a fogat, most egy másik anyaggal.  De konkrétan arra, hogy nem érti senki, hogy mitől fájhat. A gyökércsatorna közepén hol fáj, hol nem. Állítólag a gyökértömés sem szivárgott még így fel senkinek, mert az ugye nem egy mozgó dolog... elvileg. Jövő héten szerdára van ismét időpont, akkor ránéz egy gyökérspecialista is személyesen, eddig csak a röntgetnjeit és a ct-t tanulmányozták, ha nem találnak semmit, akkor a vége húzás lesz, úgy tűnik. Addig meg marad a nemalvás... bár lehet azután is... ki tudja már, egyre elviselhetetlenebb az egész dolog, meg a nemalvással járó személyiségváltozás és kimerültség kezelése is. Egyébként egyáltalán nem pénzre megy a dolog, mint valamelyik nap kommentben említve lett, itt szó nincs pénzről, csupán arról, hogy senki sem érti, mitől fáj ez a rohadt fog, és elvileg ha úgy húzzák ki, hogy fáj, akkor utána még jobban fog fájni. Nem értem miért, de ezt mondják.

Előzmény: annamari073 (4474)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 4474

Igen, ez így van, hogy Te nem dönthetsz más helyett a fogával kapcsolatban. Ugyanakkor tényleg kétséges, hogy sikerül-e majd teljes mértékben panaszmentessé válni ezután a sokféle beavatkozás után, és hogy megéri-e ezt a sok hercehurcát, és ezt a sok kialvatlanságot.

 

Ma mire jutottatok a fogorvosnál?

Előzmény: nyaxi00 (4473)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 4473

Azt én sem tudom, hogy sikerül-e... holnap megyünk, elvileg a kezeléstől számítva két hét múlva kellett volna mennie, szóval jövő héten, de megbeszéltük a hétre. Elvileg ha ideg a probléma, akkor az gyorsan megszüntethető. Most egy hét után változó, hogy mikor fáj neki és mikor nem. Mondjuk ha sikerül végre az, hogy ne fájjon a fog, akkor még kell ez a műtét, kiszedni a gyökértömés darabját... sokkal egyszerűbb lenne kihúzni, mert akkor megszűnne a szenvedés a foggal, egyszerre ki lehetne szedni azt a gyökértömés darabot is, de senki nem akarja, sem ő, sem a fogorvos, én meg nem dönthetek mások helyett.

Előzmény: annamari073 (4470)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 4472

Holnap megyünk vissza, nem igazán módosult az elmúlt napokban a helyzet, 2-3x30 perc van... bár elég időpazarlásnak tűnik, hogy hetente menni kell erre, aztán mire elmúlna az érzékenység /lehet/, addigra megint hozzá van nyúlva...

Előzmény: GFU-880 (4471)
GFU-880 Creative Commons License 2017.06.02 0 1 4471

felesleges szenvedni kuzdeni egy todozott fodozott kifurkalt rossz fogert.... kifele vele! kitakaritani! aztan parhonap mulva implantatum... mert ez igy csak elpazarolt ido egeszseg es piiiz.... de ertem a fogorvos es tarsainak ez jo kis bevetel.... mas meg nem alszik!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!