Az utóbbi hetekben az autózás közben először a Házimurikat hallgattam (mint hangoskönyv), most a Vita Nuova közepén járok. Bánsági Ildikó olvassa mindkettőt, szenzációsan.
A legjobb felhasználásnak bizonyult a holtidók élvezetes eltöltésére, és így jópár évvel az első találkozás után, mondanom sem kell, hogy mint minden igazi remekműnél egyre több és több apró finom részletre lehetett rácsodálkozni.
Amúgy mintha ma lenne a bulovkai galambetetés évfordulója...:-(
Azaz! Csak eszembe jutott, hogy decemberben milyen életmentő funkciót töltött be. Az U Kotvy (elvileg non-stop, gyakorlatilag 07.00-09.00 takarítás) söntésébe nem engedtek be minket kilenc után sem, ezért a Formankába ballagtunk át a tíz órai nyitásra, hogy megigyuk az első reggeli sörünket. (Ettünk mellé egy pár virslit is, jóféle kenyérrel és mustárral.)
Nagyon szomorú vagyok, mert pont múlt csütörtökön, pénteken esett le az a rengeteg hó. Halálos baleset is volt az osztrák autópályán, így nem mertünk elindulni. Hárman mentünk volna. Előtte egy nappal lemondtuk a szállást.
Sziasztok,
Segitsegre lenne szuksegem... Szoval, 48 ora Pragaban a tema... Mit erdemes megnezni ilyen rovid ido alatt? Hol erdemes megszallni? Hol erdemes kajalni, vendeglozni, sorozni...?
Jovo csutortok delutan ernenk oda, szombat estig, legkesobb vasarnap hajnalig maradnank...
Elore koszonom a javaslatokat.
Nem rosszabb, de a Pinkász számomra már régen a sötét oldalt szolgálja. Nem szívesen megyek oda, és szerencsére nem is muszáj. Csak sajnálom, mert régen nagyon jó hely volt - az Alsóház, a Felsőház, az első pilseni csapszék, a porcelán alátét...
Rosszabb lenne a Pinkász 43 koronás PU-ja, mint a SAMSON 50-ért? ;)
Amúgy a hajnalban is nyitvatartó pince (meg a kulturált budi) azért értékelhető még benne. Az udvarra már nem merészkednék ki napközben, nagyon durva a pincérek stílusa :(
A hely viszont botrányos (volt?). Bár legutóbb mintha már nem Krusovice lenne, hanem PU... remélhetőleg a lehúzós műfolklór allűröktől is megszabadultak.
Igen, azt hiszem ráadásul most már 44, mintha úgy rémlene... :-) De lejön belőle az a tíz korona, amit a Vencel téri metró illemhelyiségének felkeresése jelentene... :-)
Hát, igen... Én azóta nem iszom ott egyáltalán sört, amióta a Budvart ravaszul lecserélték Sámsonra, amihez ugyebár szinten ki lehet írni, hogy Budweiser... A turistának meg tökmindegy. Pedig régen, ha hajnali hat táján megszorultam, nem zavart a műanyag pohár sem. Budejovicében nagyjából 17 korona/korsó áron kapható a kocsmákban is a Sámson, így a prágai 50 koronás árral szép kis haszon realizálódik. Ha úgy alakult, akkor az alsó bódétól a passzázson át inkább átugrottam a Pinkászba, és a söntésnél, állva felhajtottam egy (két) pilzenit. De Ili írja, hogy lesznek vmi új sütödék, reméljük kizárólag az előnyükre változnak.
Nálam az 50 koronás dobozos sör verte ki a biztosítékot. A kolbász még hagyján (de ha büféből akarsz jót, akkor pl a Károly híd vár felőli vége alatt, ahol az út megy át, ott is jót árulnak olcsóbban). Amúgy a magyar sült kolbász (ahol árulnak) nem egy liga az itteniekkel. Otthon nem nagyon ennék sehol az a helyzet... Max ha én sütöm jó kis háziból!
Nyilvánvalóan a turistákra van ráépülve, abból is a bátrabbakra, akiknek nem elég a Meki. De ez nem igazán nyerő, hogy 2 kolbi 2 sörrel 200 korona.