Keresés

Részletes keresés

lady44 Creative Commons License 2005.07.15 0 0 139

Szia,

mi is az Amirba megyünk, 22-én indulunk.Ti mikor?

Előzmény: iityam (138)
iityam Creative Commons License 2005.07.12 0 0 138

Szia Viki 26!

 

Köszönöm szépen neked is az infókat, egyre jobban várom már, hogy mehessünk. Azért én megpróbáltam befizetni a tengerre néző szobát, bár ahogyan a képeket néztem, a nem tengerre néző sem semmi kilátás.

Ha a kaja jó, a szálloda szép, akkor nem is kell más egy gondtalan nyaraláshoz. Legalábbis remélem. Mégegyszer köszönöm az infókat, a likőrt pedig biztosan meg fogom kóstolni.

 

Szia: Iityam

Előzmény: viki_26 (136)
iityam Creative Commons License 2005.07.12 0 0 137

Szia Kipper!

 

Köszi az információkat, rendes vagy, hogy írtál. Mindenképpen tengerre néző szobát szeretnénk, itthon be is fizettem a felárat, de lehet, hogy nem fogok vele semmit elérni, ott kinn esetleg rá kell fizetnem. Mindegy majd kiderül, ez nem fogja elrontani a nyaralásunkat.

Jártunk már kétszer Tunéziában, de még Monastírban nem. Jó volt olvasni, hogy ilyen jó véleménnyel vagy a szállodáról, ezek szerint nem fogjuk megbánni a választásunkat. Remélem főszezonban sem fogunk ráfaragni, és esetleg máshová fognak elszállásolni bennünket, mert nem lesz hely. (Egyszer már megjártuk, ezért vannak fenntartásaim).

Egyébként most inkább pihenni mennénk, meg ünnepelni. Most volt kerek házassági évfordulónk, és nekem is egy kerek szülinapom, itt szeretnénk megünnepelni ketten ezeket, gyerekek nélkül).

Ha megtennék és küldenél képeket azokat a köv. címre tudok elküldeni:

anoli40@yahoo.com, vagy az anoli4@freemail.hu címre. Bár az elsőnél több a helyem.

Előre is köszi: Iityam

Előzmény: Kipper (135)
viki_26 Creative Commons License 2005.07.11 0 0 136

Amikor mi voltunk az Amirben, akkor elég sok magyar volt. Persze mihez képest. Kb. 5 család, vegyes korosztály. Mi nem tengerre néző szobában laktunk, de iszonyatosan szép volt a kilátás a főbejárat felé is. Nagyon messzire el lehetett látni, pálmaerdő, meg minden. Esténként kiültünk az erkélyre, és csak bámultunk. De beszéljenek a képek! Ez volt a kilátásunk! (Persze este kivilágítva más).

Mi elég sok fakultatív kiránduláson is részt vettünk (a két napos szaharai túrán nem), mind nagyon jó volt.

Szerintünk az étel is nagyon finom volt, pedig mi nagyon finnyásak vagyunk. Főleg én! Nekünk hasmenésünk se volt egyáltalán, bár mi betartottuk azt a javaslatot, hogy Afrikában minden nap le kell nyomni legalább egy feles rövid italt. Amit kostoljatok meg az a Tibarine. Lehet, hogy nem így írják. Egy datolya likőr, elég erős, de eszméletlenül finom.

Na, szóval íme a kilátás a nem tengerre néző szobából (persze ez csak egy kis részlete, mert panorámaképet nem csináltunk)

 

 

 

Ez pedig a szálloda előtere. Elég rossz minőségű a kép, mert a vaku ekkora teret nem tudott bevilágítani...

 

 

 

Előzmény: iityam (131)
Kipper Creative Commons License 2005.07.05 0 0 135

Iityam,

 

A kérdés ugyan nem hozzám szólt, de mi is az Amir-ban voltunk tavaly augusztusban. (Kartago) Valóban fényűző a helyi viszonyokhoz képest, pont most beszéltük meg, hogy mivel a lányunkat is elvinnénk, más hely nemigen jöhet szóba. A hasmenés befigyelt ugyan, de csak mint félnapos program.

 

A reggeli és a vacsi nagyon jó volt, a kiszolgálás is, de a grill bárban egyszer próbálkoztunk csak ebéddel, valami teljesen mást hoztak ki és csak akkor cserélték ki nagy nehezen, amikor már nagyon igazságosztósan néztem rájuk. Ahogy elnéztem, ez elég általános volt.

 

Taxival elég hamar eljutsz Monastir-ba és Sousse-ba is. Monastir esetén a taxis mondta, hogy megvár minket, 1-2 óránál többet ott úgysem tudunk eltölteni. Igaza volt, tényleg nem nagy élmény. Sousse viszont tetszett, főleg a túlsó végén levő Port-al-Kantaoui (a helyesírásban nem vagyok biztos).

 

Az Amir elég drága helynek számít, ezért magyarok nem nagyon frekventálják. Rajtunk kívül csak egy idősebb magyar házaspár volt, illetve az utolsó este még egy fiatal pár érkezett. A közönség főleg német, brit és amerikai, kulturált népség.

 

A szállótól nem messze van egy bolt, ahol sok mindent lehet vásárolni, ásványvizet pl ott érdemes beszerezni.

 

Ha pihenni mentek, csak ajánlani tudom, ha élménydús, programokban gazdag nyaralásra vágytok, akkor inkább egy sousse-i szállót ajánlanék. (Az Orient az Amir testvérszállója.)

 

Ja, és feltétlenül tengerre néző szobát kérjetek, megéri a felárat!

 

Ha érdekel, tudok küldeni egy csomó fotót.

Előzmény: iityam (131)
hátizsák Creative Commons License 2005.07.02 0 0 134

Szia!

Mi is akkor ,és oda utazunk a taurus reisennel.

Előzmény: ditkehajnal (133)
ditkehajnal Creative Commons License 2005.06.29 0 0 133

Sziasztok!

Sehol nem kapok infót a Jinene /Sousse-ban/ hotelról.  :-(

Senki nem volt még ott?

Mi 21-én megyünk 12 napra.

petracica Creative Commons License 2005.06.28 0 0 132

Halika!

 

Én ugyan még nem jártam Tunéziában, de anyósomék, ha gondolnak egyet, elrepülnek pihenni. Már nagyon sokszor voltak, és esküsznek Sousse-ban a Riadh Palms-ra. Utoljára 39.900,- ért voltak, félpanziós ellátással. Végül is teljesen igazuk van. Kérdem én, hogy Mo-on hova tud elmenni 4*-os szállodába fp-val úgy, hogy benne van az utazás is?

iityam Creative Commons License 2005.06.27 0 0 131

Szia!

 

Örömmel olvastam, hogy nagyon meg voltál elégedve az Amírral. Mi is odamegyünk kb. 1 hónap múlva, és mindig figyelem kinek milyen véleménye alakult ki a szállodáról. Melyik utazási irodával voltatok?

Többen voltatok magyarok? Bocsi, hogy a kérdéseimmel zaklatlak  de utazás előtt az ember szeretné tudni kb. mire számíthat. Köszi ha válaszolsz: Szia: Iityam

Előzmény: viki_26 (130)
viki_26 Creative Commons License 2005.06.27 0 0 130

Sziasztok!

Mi a Hotel Amir Palacban voltunk, de az maga volt a csoda! Hihetetlenül szép, olyan, mintha az ezeregyéjszaka meséjébe csöppent volna az ember. Amikor Göncz Árpád Tunéziában szállt meg, ő is oda ment, de nem is csodálom. Gyönyörű, tiszta, a tenger mellett van, saját stranddal és iszonyatosan finom az étel is ott. Az utóbbi amúgy igen ritka lehet, mert akikkel együtt mentünk fakultatív kirándulásokra, és más hotelekben szálltak meg, azok mind panaszkodtak. Volt pl. olyan, hogy egy ilyen kirándulás során beültünk egy étterembe, ahol szerintünk ehetetlen volt az étel, az utastársaink meg úgy faltak, hogy csak néztünk. Aztán mondták, hogy ez a kaja isteni ahhoz képest, amit a szállodájukban szoktak kapni... Hát eléggé megdöbbentünk...

Az Amir egyetlen hátránya az, hogy két város között van, így ha egy kis nyüzsit szeretne valaki, annak vagy nagyot kell sétálnia - ami Tunéziában nem túl egyszerű - vagy pedig valamilyen járművel kell mennie.

tuctuc Creative Commons License 2005.06.25 0 0 129
Sziasztok! Kinéztük a Golden Soviva hotelt sousse-ban (port el kantanoui-nál inkább). Tudtok róla vmi infot mondani?
TBK001 Creative Commons License 2005.06.06 0 0 128

Szia!

Hát érdemes végiggondolni, mert csábítónak hat az AI, de kétséges, hogy szükség van-e rá!

A Samarával majdnem szemben volt a miénk (Marhaba Club), de nem igazán volt igényünk az ebédre. Amikor lenn voltunk a parton, nem volt kedvünk felcaplatni kajálni. A környezetünkben szinte senki sem fizetett be rá.

Megpróbálok feltenniegy képet az esti terülj-terülj asztalkáról, mit kaptunk egy relatíve kis szállodában. És az csak a fele volt az asztalnak!

Előzmény: ketiv (127)
ketiv Creative Commons License 2005.05.27 0 0 127

Sziazsztok!

Volt már valaki az idén a Samara-ban?? Az érdekelne hogy milyen lett az AI ellátással. Mi kis családunkkal már kétszer voltunk ott, de akkor fp volt. Az idén gondolkodom hogy megérie a többlet pénz az AI miatt

Üdv.: ketiv

 

k.valcsi Creative Commons License 2005.05.25 0 0 126
Sousséban levő szállodák elhelyezkedését megtaláljátok a http://members.chello.hu/augusztin/terkep-sousse.html honlapon.
681109 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 125
Ja a mecsetek! Célszerű, ha bedobsz egy könnyű, nyári kendőt a táskádba erre a célra.
Előzmény: zoorka (121)
681109 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 124

Hozzá vannak szokva a túristákhoz, és szerintem a lenge öltözet nem egyenlő a kihívóval. Egyébként Sousseban (s gondolom más üdülőhelyeken) nagyon kevés a csadorban járó helybéli, inkább csak az idősebbek, a legtöbb nő teljesen európai módon öltözködik. (Egészen más, mint Jordánia v. Egyiptom)

A szahara túránál jól jön egy kardigán, mert napfelkeltekor a sóstónál fúj a szél.

Éredeks volt egyébként, hogy a szaharai szállodában melegebb volt éjszaka, mint Sousseban. (pedig május elején voltunk)

Előzmény: zoorka (121)
k.valcsi Creative Commons License 2005.05.25 0 0 123

Szia Zoorka!

Nyugodtan hordhatsz "normális" öltözéket, de a mecsetekbe vállat takaró és ne dekoltált ruhát vegyél fel. A Szahara túrán júliusban 55°C volt nappal, azt nem tudom hány fokkal hült le a levegő, de egyáltalán nem fáztam rövidujjúban.

Üdv.: Valcsi

Előzmény: zoorka (121)
japánvándor Creative Commons License 2005.05.24 0 0 122
Sziasztok! Még egy kérdés: Dollár vagy Euro? Melyiket vigyem ki,melyiket váltják jobban? ( ha mindkettőt ugyan úgy,akkor melyik jobb? ) Köszi
zoorka Creative Commons License 2005.05.24 0 0 121

Kösz, majd megérdeklődöm!

 

Kérdés a tapasztaltakhoz: mindenhol azt írják, hogy nem lehet kihívóan öltözködni. Ez ugye nem azt jelenti, h a 60 fokos hőségben ne lehetne könnyű nyári rövid  - urambocsá' dekoltált - rucikat hordani? (rövid: térd fölött, de még konszolidáltan :-) )

Másik: a Szahara-túra milyen cuccot kíván meg, különösen az éjszakára gondolok, feltételezem, hogy akkor lehűl a levegő, de kb. mennyire?

 

kösz mindenkinek

z

Előzmény: k.valcsi (119)
zoorka Creative Commons License 2005.05.24 0 0 120

Köszi, megnéztem, ha van még, szívesen látom!

z

 

ON

Előzmény: farkasdi (113)
k.valcsi Creative Commons License 2005.05.24 0 0 119

Szia Zoorka!

Én a Taurus Reisennel voltam, de a Slim Reisen is szervez ide utakat. Éppen a tegnapi Metró újságban olvastam, hogy a Taurus hirdette. Szerintem egy telefont megér.

Üdv.: Valcsi

Előzmény: zoorka (118)
zoorka Creative Commons License 2005.05.24 0 0 118
Szia, köszi, de asszem ezt csak a Neckermann és a Medina árulja. Neck. kilőve, medina pedig drága - a jelen helyzetben.
Előzmény: k.valcsi (117)
k.valcsi Creative Commons License 2005.05.24 0 0 117

Szia Zoorka!

Most vettem csak észre, hogy nem pontosan írtam le a szálloda honlapjának nevét.

Tehát: http://www.karawanhotel.com

Üdv.: Valcsi

Dydand Creative Commons License 2005.05.24 0 0 116
Szia Murmurr!

Igen, erre céloztam én is, kinek a pap, kinek a papné, nincs ét egyforma ember....:) Nekem volt egy kedvencem: a programok azért rosszak, mert az átmozgató torna rögtön reggeli után kezdődik...

Sivatag 2 nap: mindenképp (lehet ottani utazási irodával menni fakultatívra, akkor magyarul hallasz mindent, vagy pedig magad fedezed fel az országot -autóbérlés stb- akkor nyelvtudás kell. Viszont úgy osztod be az idődet és azt nézel meg, amit csak akarsz.
Szintén egyszerűbb (azaz utazási irodás) a Karthago-Sidio bo Said és Tunisz túra, de szerintem -amellett, hogy jóval olcsóbb- szintén egyszerű -minimális nyelvismeret azért kell- egyénileg is végigjárni (azt már nem is mondom, hogy jóval komótosabb, kényelmesebb).
Érdemes még -szerintem- Hammamet, Sfax, Gábes, a Chottokat megnézni (ezekre, mármint Gábes és Chottok a fakultatív Szahara túrán is elvisznek)

Hajókázás mindenképp, de keress helybélit, aki olcsón elvisz olyan helyekre is, ahová a normál járat nem. Ejtőernyőt, ha nem próbáltad mindenképpen érdemes, illetve ott a Csúszdapark, ha gyerkőccel mész.
ha kint kajálsz az utcán, akkor ott egyél, ahol a helyiek és ne ott, ahol a túristák (ez örök szabály). A Medina bejáratánál van egy csapatis: ki ne hagyd.

Most ennyi tellet csak, most gyorsan vissza az ebédem mellé....

Üdv: Dy
k.valcsi Creative Commons License 2005.05.24 0 0 115

Szia Zorka!

A Karawán Hotel a központhoz nagyon közel van. A tengerparttól 20m-re, csak egy út választja el. 250 szobás szálloda, 3 lifttel, 2 nyitott és egy fedett medencével. Szobáinak nagy része a tengerre néz. Nagyon bőséges és változatos volt a félpanzió. A klima is kitűnően működött. (457-es szoba)

A szálloda mellett van a General Magazin, ahol lehet vásárolni alkoholos italokat (pl. sör) a szállodákon kívül. A Medina (óváros) kb. 10 perc gyalog.

Van a szállodának saját honlapja, nézd meg ha érdekel:

http://karawanhotel.com

Mi egyébként a Taurus Reisennel utaztunk és semmi gond nem volt Velük.

Üdv.: Valcsi

Előzmény: zoorka (105)
Murmurr Creative Commons License 2005.05.24 0 0 114

Szia Dy!

 

Nos, átböngésztem a linkeket, tényleg érdekesen értékelnek a főoldalon,?

Azért a megnyilvánulások sem egyszerűek:)

 

Mindentől függetlenül én már nagyon várom a mi nyaralásunkat, és majd a személyes élményeim függvényében mondok véleményt.

Amúgy nem gondolnám, hogy egy 5*-os helyre nagyon lehet panaszkodni, még tunéziában sem osztogatják úgy a csillagokat, hogy ne lenne háttere a minősítésnek. Nem?

Az emberek meg imádnak negatívan véleményezni sok olyat, ami abszolút nem indokolt, vagy nagyon határeset, és csak nézőpont kérdése, hogy most akkor félig üres-e a pohár, vagy félig tele van!:))

 

Fakultatív programokkal kapcsolatban mi a tapasztalat, hová érdemes tényleg elmenni, és nem 5nap gyalogútra van:))

 

üdv

Murmurr

 

Előzmény: Dydand (106)
farkasdi Creative Commons License 2005.05.24 0 0 113

Szia Zoorka!

Küldtem a képeket írj ha nem kaptad meg, mert lehet, hogy egy kicsit sokat akartam egyszerre küldeni.

Előzmény: zoorka (110)
Murmurr Creative Commons License 2005.05.24 0 0 112

Szia Denf!

 

Köszönöm az ötletet, tutira megnézem, mert  közel lakom a javaslatodhoz.

Egy benzingőzös egészségügyi sétát beiktatok munka után, és meglátjuk mit találok:))

Majd beszámolok mi volt:)

üdv

Murmurr

Előzmény: denf (107)
681109 Creative Commons License 2005.05.24 0 0 111
A Marabout*** bátran tudom ajánlani mindenkinek, aki pihenni, de szórakozni is szeretne. Igaz a kp-tól kicsit messzebb van, de egy kellemes séta v. 2 dínár a taxisnak és már ott is vagy.
Előzmény: zoorka (109)
zoorka Creative Commons License 2005.05.23 0 0 110

Szia,

 

tudnál küldeni ide?

 

zoorka@freemail.hu

 

 

köszi! jó estét!

z

Előzmény: farkasdi (108)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!