Keresés

Részletes keresés

tanyo75 Creative Commons License 2016.12.30 0 0 6142

Üdv Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni weblap szerkesztésben nálam nagyobb tapasztalattal randelkezőktől. (Nekem semmi tapasztalatom nincs sajnos.)

Egy magyar nyelvű youtube videó alapján gondoltam csinálok egy saját honlapot.

A videó instrukciói alapján az ipage.com oldalon vásároltam domain nevet, valamint tárhelyet is.

Azonban nem minden úgy működött mint a videóban. Eredetileg a wordpress-t akartam használni, mint ingyenes weblap szerkesztőt, de azt végül sehogy sem tudtam elindítani, így egy másik, szintén ingyenes "Website Builder" nevű alkalmazást kezdtem el használni.

Ugyan angol nyelvű, de viszonylag könnyen használható, viszont nem tudom az általam szerkesztett oldalt publikálni, vagyis nyilvánossá tenni. A megoldásra az oldal nem tett semmilyen javaslatot.

Ha valaki esetleg tudna a fórumon keresztül segíteni, megköszönném!

Előre is köszönöm!

Tanyo

troglodita Creative Commons License 2016.12.24 0 0 6141

Bocs, nem akartalak megbántani ;-)))

Nem vagyok benne a bizniszben, tehát igazán csak mint laikus tudok hozzászólni, de nekem tényleg hiányzik ebből az oldalból az, hogy higgyek Neked. Ismétlem, bizalmat kéne ébressz bennem, hogy úgy szakmailag, mint emberileg biztos lehessek abban, hogy jól választok, ha Téged választalak. Én egyelőre nem érzem ezt. Tételezzük fel, hogy én vagyok a Paranoid Maffiózó és szeretnék egy szakembert megbízni egy lehallgatási ügy felgöngyölítésével. Vajon Te vagy az az ember, aki soha semmilyen körülmények között nem dumálsz el semmit, még a feleségednek vagy anyukádnak vagy legjobb barátodnak sem? Egyáltalán, vállalsz-e picit is mocskos munkát? Netán ellen-lehallgatókészülékeket is el tudsz helyezni? Egyedül dolgozol, vagy vannak munkatársaid is? Milyen az IT háttered? Mi történik a telefonhívásommal, az emailemmel, a kitöltött és elküldött űrlappal? Kinek van vagy lehet hozzáférése a számítógépes rendszeredhez, beleértve a honlapodat is? És igen, számomra ez is fontos: valóban olyan profi vagy és olyan profik a gépeid is, mint ahogy azt mondod magadról, vagy csak duma az egész? A gyógyszeripari hasonlat nem rossz, de ott azért nagy múltú cégekről beszélünk, a Teva vagy Bayer vagy akárki a "nagyok" közül már bizonyított, ott nem kell minden egyes termék esetében felépíteni a bizalmat.

Egyelőre ennyi ;-)

Előzmény: Törölt nick (6140)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.23 0 0 6140

Köszönöm, hogy megnézted az oldalt!

 

A tartalom gyermetegsége, egy érdekes felvetés.

Ha konkrétumokat írok a használt műszerekről, és a technológiáról, azzal pont az operatív analfabétizmust bizonyítanám, az ugyanis csak a szakembereknek, érts: a konkurenciának, meg a "cégnek" hasznos információ. 

 

Kíváncsi vagyok a véleményedre olyan kampányokról, mint a TEVA vagy a CALGON, ezek a cégek kifelyezetten az IQ-light embereket célozzák, ott rengeteg pénz van szövegíróra, egyebekre, mégsem hangzik el semmi szakinfó, mondjuk a kenőcs molekuláiról lábgombával kapcsolatban, csak olcsóbb, mint a BAYER, "jó lesz az neked csóri magyar.

 

 

Előzmény: troglodita (6137)
troglodita Creative Commons License 2016.12.22 0 0 6139

Még egy gondolat: full-hd felbontáson (görgetés nélkül) ennyit látok az oldalból:

Előzmény: troglodita (6137)
troglodita Creative Commons License 2016.12.22 0 0 6138

második felsorolás első sora (miért eszi meg az index a pöttyöket?): kitérve arra

Előzmény: troglodita (6137)
troglodita Creative Commons License 2016.12.22 0 0 6137

Közben nézegetem a lehallgatásvédelem.com oldalt és csak csodálkozom... Ennek az oldalnak nem SEO kéne, hanem valami értelmes és értékes tartalom... Ez így, ebben a formában csak egy értelmetlen hőbörgés és vagdalkozás a semmibe, nem csoda, hogy a gugli sem díjazza ezt a rakat szamárságot... "Rejtettkamera", "mindentudó szappantartó", "Lehallgatásvédelem a magánszféra biztonsága" - ezek értelmetlen és magyartalan butaságok, nem valós és hasznos tartalom. Ide tartalommarketing kéne, nem SEO, mert itt egyelőre nincs mit seózni! Nyilván az oldal olyanoknak szól, akiket érdemes lehallgatni, nyilván ez a réteg áldozni is képes arra, hogy védve legyen, de ez az oldal fényévekre van a profizmustól, nem kelt semmiféle bizalmat. Azért gondoljunk csak bele, ha valakinek tényleg érzékeny adatai és információi vannak, akkor azt nem fogja egy akármilyen noname cégre bízni a piszkos kis titkait... Ami itt valóban fontos lenne:

  • kik vagyunk, mihez értünk, hogyan csináljuk (ez nagyjából meg is lenne, bár túl gyermetegen és a konkurenciát szidalmazóan, zavarosan, idegesítően okoskodóan)
  • kihez szólunk, miért válasszanak minket - na, ez nehéz dió, mert itt valóban a kölcsönös bizalomról van szó, ismétlem, ha valakinek valami piszkos kis titka van, akkor azért azt nem meséli el az első internetes jöttment kontaktnak, csak úgy...
  • mit történik, hogyan zajlik a felderítés, a felderítéshez megadott információkat ki és hogyan ismerheti meg, mit tesz a cég annak érdekében, hogy tőle se szivárogjon ki semmi stb. stb. stb.
  • az "esettanulmányok" buták és bénák, pl. az összecserélt mobiltelefonok pont arra jó példa, hogy az egész hirdetett szolgáltatás lényegében semmit nem ér...

Ha én csinálnám ezt, akkor ez lenne az oldal szerkezete:

  • névjegy, a bizalom felkeltése, kitérve arról, hogy itt aztán kuss van, senkinek nem árulunk el semmit
  • a technikai háttér bemutatása, mitől vagyunk mi überprofik
  • a felderítés menete - itt is nagyon fontos lenne az egész folyamat anonimitása, hogy még a titkárnő se sejtse, hogy épp poloskakeresés zajlik...
  • preventív felderítés - ellenőrzőlista paranoid maffiózóknak
  • esettanulmányok, de nem a mostani gyermeteg sztorik
  • adat- és információkezelés (tuti nem írok semmit az online űrlapra, amíg nem tudom egészen pontosan, hogy ki és milyen értesítést kap erről, hogy minden jelszó és hozzáférés csak és kizárólag az oldal üzemeltetőjénél található meg, még a fejlesztő sem férhet hozzá semmihez stb. stb. stb.)

Az egésznek jót tenne valami jó kis high-tech dizájn, és az a megnyugtató tudat, hogy ez a vállalkozás egy abszolút megbízható fekete lyuk, ahonnan aztán soha semmilyen információ nem kerül ki. Mostanában ugye eléggé divatosan a család- és párterapeuták, ne mondjam el, hogy mindenféle információmorzsákból kiről mit nem tudtam meg az elmúlt egynéhány évben... Anélkül, hogy bármit is tettem volna azért, hogy bármit is megtudjak...

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (6108)
troglodita Creative Commons License 2016.12.21 0 0 6136

Nem akartam én bántani senkit, de ugye a topik címe sem az, hogy "Ingyenes weblap-készítés"...

Más:

A belinkelt és kitakarított hivatkozások valóban eléggé bénák voltak, mondjuk a dizájneres eszmefuttatást én meghagytam volna, az legalább próbált valami hasznos tartalmat is felmutatni amellett, hogy persze magát is megpróbálta eladni. Szerintem azt hiba volt törölni, mert a többi cég a kisujját sem mozdította volna azért, hogy őket válassza az ember, emezek meg legalább megpróbáltak valami tudástár féleséget összeállítani, több-kevesebb sikerrel.

Előzmény: MZ/Y (6133)
troglodita Creative Commons License 2016.12.21 0 0 6135

Persze, hogy nem neked, hanem úgy általában. Azért volt már olyan ügyfél a cégnél, aki azért nem akart fizetni valamiért, mert "maguk úgyis egész nap ott ülnek a gép előtt, igazán megcsinálhatnák"... És hát arra írtam, hogy lehet, hogy vannak olyan vállalkozások, ahol mindenkit kivétel nélkül meg akarnak kopasztani, de sokszor a reménybeli ügyfelek is kissé furcsán tudnak viselkedni...

Előzmény: Fürtöske (6134)
Fürtöske Creative Commons License 2016.12.20 0 0 6134

Semmi gond .... :)

Csak észre vettem, hogy a sok "önreklámozó" hirtelen eltűnt, aztán csak úgy "csípőből" írtam valamit minden konkrét dolog nélkül, így aztán könnyen félre érthető lett.  :)

 

Amúgy meg ha nem nekem címezte, hanem csak a hozzászólásomra válaszolt, akkor meg ráadásul egyet is értek vele.

 

Előzmény: MZ/Y (6133)
MZ/Y Creative Commons License 2016.12.20 0 0 6133

Kicsit vissza kellett volna olvasni. Fürtöske nem a saját baját írta, hanem az átlag idetévedőét. Ő az egyik törzstag, aki igencsak segítőkész, nem sajnálja az idejét más oldalát bogarászni és még sohasem olvastam tőle, hogy pénzért ajánlott volna megoldást. Nagyon mellé ment.

Előzmény: troglodita (6132)
troglodita Creative Commons License 2016.12.20 0 0 6132

Háááát, ez van, ha olcsót akarsz, akkor dobjál össze egy wp vagy joomla oldalt, ha pdig valami spécit akarsz, akkor meg kell fizesd azt, aki a spécit leprogramozza ;-)

Előzmény: Fürtöske (6131)
Fürtöske Creative Commons License 2016.12.17 0 0 6131

Látom, volt egy kis "nagytakarítás" a témában, végre eltűntek egyenlőre az önmagukat reklámozó bejegyzések.

 

Nagyon bírom, amikor segítséget keres az ember a saját kis weboldalának készítéséhez, majd kap egy linket, ahol adott esetben még be is kell regisztrálni, aztán kapsz egy nagy rakás csodás lehetőséget, amivel igazából nem is tudsz mit kezdeni, ráadásul az árak "megbeszélés alapján" derülnek ki.

 

Majd ha el is jutsz a "megbeszélésig", kiderül, hogy te csak egy kis valamit szeretnél megoldani, ami alapvetően "bagatel" összeg lenne, de ahhoz ez is kell, meg az is kell, na és persze szükséges lenne még amaz is.

És a végén ott vagy, hogy a rááldozható zsebpénzed a közelében sincsen annak az összegnek ....

lakásfelújításgyorsan Creative Commons License 2016.08.28 0 0 6122

Jó, jó.Csak a web sablon egy vagyon.

 

Előzmény: Törölt nick (6120)
lakásfelújításgyorsan Creative Commons License 2016.08.28 0 0 6121

Sziasztok

 

Tufna valaki értelmesen segíteni web oldalamon elhelyezni Aple ikont? Köszönöm

Fürtöske Creative Commons License 2016.06.29 0 1 6118

Jobb ötletem nekem sincsen, mint amit Preserve SEO ajánlott.

 

Viszont ha sikerül is lekérned az adatokat, azok csak provizórikusak, tehát csak egy ideiglenes, és nem feltétlenül teljesen megbízható adat lesz, ha még az adott indexelő robot nem járt az oldaladon, és nem indexelte be.

Gondolom nincsenek letiltva a robotok, mert ha igen, akkor felesleges megnézni. 

Előzmény: Törölt nick (6116)
Preserve SEO Creative Commons License 2016.06.28 0 0 6117

Szia, bocsi, nem nagyon figyeltem mostanában ide!

Moz OSE, Ahrefs, SEMRush, Majestic , ezek angol oldalak, melyekkel megtudod nézni az oldalad backlink profilját, anchor profilját, Trust Flow-t, Citation Flow-t és még pár nyalánkságot! :) Bár mindegyik fizetős, némelyiket lehet egy-kétszer ingyen  használni naponta! 

Előzmény: Törölt nick (6116)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.26 0 0 6116

Szia, a backlinkeket hogyan láthatom?

 

Van egy ilyenem:

Helyezés vizsgáló - Ingyenes SEO eszközök

 

De bizonytalanul, vagy egyáltalán nem működik.

Jobbat tudtok?

Előzmény: Preserve SEO (6110)
Preserve SEO Creative Commons License 2016.06.16 0 0 6115

Szia!

Köszönöm, örülök, hogy így látod! :)

 

Próbáltam érthetően fogalmazni, hogy még az is aki nem túl sokat ért ezekhez a dolgokhoz, kapjon annyi rálátást, hogy maga vagy esetleg mások segítségével el tudja végezni ezeket a dolgokat!

 

Egyébként a következő napokban egy Facebook Hirdetésekkel kapcsolatos nagyon érdekes cikket fogok kirakni, amiben egyben fel lehet iratkozni az ingyenes web-es szemináriumomra, amiben pedig élőben mutatom meg, mit és hogyan kell csinálni! Ha érdekel akkor szívesen várlak majd!

Igen, nagyon sokan nem foglalkoznak vele, talán épp azért, mert Magyarországon nem is annyira elterjedt dolog, ahogyan észrevettem! A másik ok valószínűleg az, hogy fogalmuk sincs, hogy ilyesmi dolog létezik. Többnyire az Adwords hirdetést ismeri mindenki, ami ha nem jó kezekben van, sokszor felér egy katasztrófával :) Legtöbben maguknak próbálják meg beállítani, és sajnos sok olyan eredményt láttam, hogy több volt az elköltött pénz, mint a haszon. 

Teljesen egyetértek veled, még mindig nagyon sok oldalon látom például azt, hogy az oldal alját (Footer) teleömlesztik különböző kulcsszavakkal, illetve magát a tartalmat sem sajnálják, abba is annyit beleraknak, amennyi csak eszükbe jut (Keyword Stuffing). 

Most már mondhatjuk azt, hogy szinte majdnem minden ember kulcsszó párokra keres rá (Long Tail Keyword), nem pedig egy adott kulcsszóra. Ha mondjuk egy jó festőt keresünk Budapesten, akkor nem azt írjük be, hogy festő, vagy festő budapest, hanem a legjobb festő Budapesten, vagy megbízható festő Budapesten. 

Míg régen nagyobb erővel bírt az, ha az adott kulcsszó minél többször szerepelt a tartalomban, most már a Google bünteti ezt, sőt, sokkal jobban szereti a Long Tail kulcsszavakat!

Igen, akörül kezdődött el, mostanában pedig egyre gyakrabban dobnak ki kisebb-nagyobb frissítéseket az algoritmusukkal kapcsolatban. Régen elég volt az, ha minél több az oldalra mutató linket építettél, minőségtől függetlenül, sokan szoftveres segítséggel tették ezt (GSA,SEnuke), ma már a minőség áll a mennyiség fölött.

Persze erről sokat tudnék beszélni, mert sok lépése van a link építésnek, nem lehet egyszerre mindent rázúdítani a weboldalra, egy adott folyamatot kell követni :)    

Sajnos Magyarországon még mindig tapasztalom pedig azt, hogy különböző cégek, az ügyfeleik honlapjával juttatnak előrébb más weboldalakat. Ezt úgy teszik, hogy az ügyfél beleegyezése nélkül, létrehoznak egy eldugott "Támogatók, Partnerek" HTML oldalt, ahova az oldalon témájához egyáltalán nem kapcsolódó linkeket helyeznek el. Ezt úgy kell elképzelni, hogy láttam már olyat, hogy egy lovarda honlapján hoztak létre egy ilyen oldalt, amire egy átlag felhasználó sosem talál rá (Site:honlap.hu - így kidobja az összes domainhez tartozó Indexelt oldalt.), viszont a Google Bot igen, és a medence építéstől kezdve, a klímáig minden féle linket láttam. Ezzel az a gond, hogy a Google nemrégiben dobott ki egy frissítést, amiben kiszabta, röviden hogy ha az oldalról a tartalomhoz nem kötődő linkek mutatnak ki, az SPAM, és büntetni fogja. Ezzel nem csak az ügyfelük honlapjával játszanak, de a leendő, vagy már folyamatban lévő pozíciókat is el fogják veszteni.

Én azt mondom, nincs azzal gond, ha PBN (Private Blog Network)-t szeretnének létrehozni, de akkor azt csinálják lejárt domainekből, és ne az ügyfelek honlapjával szórakozzanak. Én főként külföldi weboldalak keresőoptimalizálásán dolgoztam eddig, és sehol nem tapasztaltam ilyet. 

Szerintem a mai világban, minden vállalkozásnak, üzletnek kéne rendelkeznie online jelenléttel, honlap formájában, ha pedig kereső optimalizált is az oldal, akkor csúcs! :)

Fontos az is, hogy kezelhető legyen az oldal, könnyen elérjen mindent a látogató, és ne kelljen átböngésznie 30 ezer oldalon, míg megtalálja amit keres.

Helyesbítenék! Olyan, hogy "csoda" sajnos nem létezik a SEO-ban! :) Ha valamit nagyon nem jól csinálunk, vagy régi technikákat használunk, annak sajnos megisszuk a levét. Olyannyira, hogy nehéz egy olyan oldalt visszahozni, ami Google Büntetést (Google Penalty) kapott, azért mert rossz kezekbe került a SEO része. Viszont, ha minden lépést betartunk, és nem a Google-nek csináljuk a weboldalt, hanem a látogatóknak, illetve hozzáadjuk azt a csipetnyi link építést (ami egyébként szinte a legfontosabb dolog, még ma is látok nagyon ronda weboldalakat az első oldalon, csak azért mert jó a link építés) akkor tuti a siker! :)

 

Hát ez jó hosszú lett. Bocsánat a regényért, de szeretem a SEO-t és szeretek róla beszélni! :D 

Előzmény: Fürtöske (6114)
Fürtöske Creative Commons License 2016.06.15 0 0 6114

Szia!

 

Egyetértünk! :)

 

Tetszik a cikk, amit belinkeltél, és csak ajánlani tudom másoknak is, akik még ezekkel a kérdésekkel nem, vagy csak nagyolva foglalkoztak.

Nekem különösen az tetszik benne, hogy nincsen teletömve angol szakkifejezésekkel, amitől aztán a kezdő, vagy kevésbé gyakorlott weboldal tulajdonosoknak tudálékosan semmitmondó lenne az egész. 

 

A SEO (Search Engine Optimization - keresőoptimalizálás) szükséges része egy weboldalnak, de én úgy veszem észre, hogy sokan vagy nem foglalkoznak vele, vagy "átesve a ló másik oldalára" értelmetlenül, és főleg nem megfelelő módon "televágják" mindenféle, SEO-s oldalakon látott tippekkel, és "isteni csodát" várnak tőle.

Régebben, úgy cca. 2005 környékén a "csak a megfelelő kulcsszavak" használatának sok jelentősége volt, és gyorsan, látható eredménnyel járt. Mára viszont ez önmagában elvesztette a jelentőségét, a kis mennyiségű, de jól megválasztott kulcsszavak használata fontos, de ez még önmagában kevés a keresőben elérhető jó helyezésnek.

Nagyjából szintén 2005 környékén kezdett "igazi üzletté fejlődni" a tárhely szolgáltatás.

Gondoljunk csak bele, hogy Magyarország területileg sem olyan nagy, lakosságát tekintve is cca. 10 milla.

De csak Magyarországon is több százezer weboldalt, weblapot, portált üzemeltetnek, és ez a szám folyamatosan növekszik.

Ha jól emlékszem, valamikor 2005 - 2010 között a Google (majd utána a többi keresőszolgáltatás is) dobott egy nagyot, és bevonultatott sok egyéb tényezőt a találati helyezések meghatározásába (a Google állítása szerint manapság több, mint 200 különböző meghatározási módszert használ).

Így a SEO ugyan egy fontos, és meghatározó része maradt a keresőben elérhető eredménynek, de a "csoda" része egyik pillanatról a másikra megszűnt.

Előzmény: Preserve SEO (6109)
Preserve SEO Creative Commons License 2016.06.14 0 0 6113

Új ablakban kéne megnyitnia, ha Adblockert használsz, az szokott ilyen gyönyörűségeket okozni! :)

 

Előzmény: Törölt nick (6111)
Preserve SEO Creative Commons License 2016.06.14 0 0 6112

Húh köszi! Nekem pedig behozza, több böngészőből is! :o

OG Tageknek az a célja, mint a sima tageknek, csak A közösségi média oldalakon :) Na ezt jól megmondtam! :D

Lényegében előre megtudod szabni, hogy aki megosztja az oldaladat Facebookon, az hogyan nézzen ki, milyen leírással illetve címmel rendelkezzen, milyen képet csatoljon hozzá!

Ha ráérsz, és dobsz nekem egy emailt a leírt címre, szívesen hozzáadom az oldaladhoz!

Előzmény: Törölt nick (6111)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.14 0 0 6111

Köszönöm még egyszer!

 

"Open Graph Tageket" -Arról így azt sem tudom micsoda...

A fészbukon csináltam oldalt, amin szerepel az új webcím, rákeresve, az is elég jó pozícióban van.

(Ha arra gondoltál.)

 

A .com-os oldalam, még alig múlt egy hónapos, most indult, értelemszerűen a linképítés, még később.

 

Egy dolog, amivel esetleg én is segítek Neked:

Az itteni adatlapodon rossz az oldalad linkje, az indexet hozza be ismét.

Előzmény: Preserve SEO (6110)
Preserve SEO Creative Commons License 2016.06.14 0 0 6110

Valószínűleg úgy sikerült ezt elérned, hogy 33 Backlink mutat arra az oldalra (bár link gyűjtő oldalakról jön az összes), illetve az is elősegítheti, hogy aldomainként üzemelsz, így már 52-es Domain Authorityvel indul a weboldal :)  

 

Én azt tapasztaltam egyébként, néhány könnyebb kulcsszóra már az is elég, ha jó On-Page SEO-val rendelkezel, persze a link építés is nagyon nagy része a dolognak :) 

Előzmény: Törölt nick (6108)
Preserve SEO Creative Commons License 2016.06.14 0 0 6109

Bár még mindig van ereje annak, hogyha EMD (Exact Match Domain)-t használsz, vagyis a kulcsszavaddal egyező domain-t, ez önmagában nem elegendő ahhoz, hogy a weboldalad előre kerüljön a találati listán.

Sőt, ha a domainedben, a címben, és a leírásban is egyaránt szerepel a kulcsszó, az sem szerencsés. Próbálj meg kulcsszópárokat használni, mint például a "legjobb lehallgatórendszer Budapesten" stb. :)  

Teljesen egyetértek Fürtöskével, most már nem lehet csak azzal első oldalra kerülni, ha minél többször beszúrod a kulcsszavadat az oldalba, sőt, ha megcsinálod valószínűleg a Nagy Testvér meg is büntet, akkor aztán meg nagyon nagy erőfeszítések árán, vagy soha nem látod elől az oldaladat :)

 

Az oldallal kapcsolatban túl nagy problémát nem látok egyébként, reszponzív ami plusz pont, amin javítanék a helyedben, az maga a tartalom, a Leírás (META Description), illetve a Cím (META Title), bár ezeket már Fürtöske említette előttem!

Mivel már a Közösségi média korát éljük, ezért én azokat az Open Graph Tageket is oda biggyeszteném :) 

Ha szeretnéd, ingyen segítek rendbe rakni az On-Page (Oldalon belül) SEO-ját az weboldaladnak! 

Keress fel itt: preserveseo@gmail.com 

Illetve írtam egy cikket a SEO-ról pár hete, itt megtalálod: Keresőoptimalizálás Lépésről Lépésre

 

Előzmény: Törölt nick (6106)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.14 0 0 6108

Igen, linkként, mindenhol az ékezet nélküli domaint használom,

 

http://lehallgatasvedelem.com/index.php

 

a keresősavak miatti vélt vagy valós siker miatt vettem ékezetes domaint IS.

 

Érdekes módon, az ingyenes oldalnál, valamit sikerült eltalálnom, mert a fontosnak ítélt

keresőszavakra ez az oldal nagyon jól teljesített:

http://maganbeszelgetes.hupont.hu/9/kezdolap

(Ezt én készítettem.)

 

Most is csak kicsit esett vissza, hogy lényegesen megnyírbáltam a tartalmat.

(Google büntetést elkerülendő, tartalom egyezés miatt.)

Előzmény: Fürtöske (6107)
Fürtöske Creative Commons License 2016.06.14 0 0 6107

A keresőszavaknál nem elsődleges szempont a domain név! Ez téves feltételezés!

 

A keresőket indexelő robotok állítják össze az egyes weboldalak alapján, ahol kifejezéseket, és főleg aktív linkeket indexelnek.

Ráadásul a keresőben az azonos szavak találatánál domain névtől függetlenül a látogatottsági index - ismeretségi index a meghatározója a sorrendnek.

Ha naponta több százan megnézik (majd) az oldalt, a keresőbe beírt konkrét keresési szavak alapján az első oldalon is lehetsz, de ha csak egy-két felhasználó nézi meg az oldalad naponta, akkor lehet, hogy csak a 24. oldalon leszel.

 

Ez a sok SEO-duma ma már nem egészen igaz, csak arra jó, hogy sok esetben le lehessen húzni a kezdő, vagy kevésbé gyakorlott új weboldal tulajdonosokat.

Ma már mindenki ezt csinálja, így nem lehet ezekkel különösebb előnyt fabrikálni, mint annak idején, amikor még új volt ez az egész.

 

Pár lényeges dolog:

 - Indexelő robotok engedélyezése

 - A kezdő fájlban (index.php - index.html - stb, stb) a <meta name="keywords" content="keresőszavak, vesszővel , elválsztva (nem kell sok, csak pár darab, max. egy tucat!) />

 - Aktív linkek keresőszavakkal a kezdő lapon, amelyek az oldal különböző pontjaira mutatnak.

 - Minél több más weboldal, amelyik az oldaladra mutató linkeket (is) tartalmaz (ez az ismeretségi index). Ezek az oldalak lehetnek "társoldalak", vagy valamilyen módon kapcsolódó oldalak, vagy például más weboldalon található hirdetések

 - stb, stb.

 

 

 

Csak egy példa:

 

Ha beírod a keresőbe az "eső", a "napsütés", az "időjárás", a "hőmérséklet", stb, stb, stb .... szavakat, nézzed meg, hogy majdnem mindenhol megtalálható az idokep.hu weboldal.

Pedig abba a domainban sincsen egyetlen ékezetes betű sem!

 

Ráadásul linkként beírva már nem mindegy, hogy hosszú, vagy rövid ékezetet használsz, mert nem fogja megtalálni, és ez zavaró, vagy bosszantó lehet azok számára, akik egyébként tudják a linket, csak éppen eltévesztik, vagy rosszul gépelik be az ékezetes betűt.

 

És még lehetne sorolni a hátrányait az ékezetes betű használatának a linkekben.

Előzmény: Törölt nick (6103)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.14 0 0 6106

Most kaptam a hírt, hogy ha minden igaz, 1-2 nap és megoldják :)

Várom, mint xxxxx a Messiást.

Az oldalról, egyébiránt érdekelne a véleményetek!

 

A Domainflotta felajánlotta, hogy a meglevő tárhelyemhez hozzárakhatjuk a többi domain kezdőlapját.

 

Amúgy, az említett, foglalt neveket tényleg én vettem meg :)))

Előzmény: Törölt nick (6104)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.14 0 0 6105

Voltak vélemények, hogy egy hupont.hu, vagy 5mp.eu oldal, gagyi benyomást kelt sokakban.

Másrészt, több linktárnál, eleve kizáró ok ezek használata.

Előzmény: MZ/Y (6101)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.14 0 0 6104

Szia!

 

Azért esett a lent nevezett szolgáltatóra a választás, /nem ismertem sem őket, sem mást/

mert náluk minden ékezetes betű is regisztrálható domainként.

 

A weboldalt egyébként nem én csináltam, én nem értek hozzá.

A készítő azt mondta, hogy valami minimális tárhely kellene a többi domainhoz is, hogy egy oldalt felrakhasson, és úgy irányítson át.

Egyelőre várok..........

 

Az ötleteket, javaslatokat, Neked és Mindenkinek köszönöm addig is :)

Előzmény: Fürtöske (6102)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.14 0 0 6103

Az volt a célom, hogy ha kersőszóként írják be azokat a szavakat, akkor is viszonylag jó helyen szerepeljen az oldal.

Előzmény: Preserve SEO (6100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!