Keresés

Részletes keresés

reen Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1273
Objektíven nézve khm...hatszor mondta ki a f@sz-t az első előadásán, a másodikon egyszer se, nekem az a 6 fel se tűnt, talán anyukám nyelvhasználatának köszönhetően...:) (nekem jó anyukám van, szeretem)
Különben talán nem véletlen, hogy kinek milyen az anyja. Talán a sorsunk beteljesítésének elengedhetetlen feltétrele, hogy olyan legyen a környezetünk, amilyen. Ha Feldmárt igazán szerette volna anyukája, akkor hogy tudna segíteni annyi emberen, akiket szintén nem szeretnek? Ülne bárgyú vigyorral a terápián, és azt se tudná, miről beszélsz, amikor nagynehezen ki bírod nyőgni "engem az anyám nem szeretett..." Ha ő nem egy "fűben vergődő hal" lett volna, sose megy Kanadába, és itthon talán az LSD-s (és egyéb) kísérletei miatt sitten ülne. Szerintem a sors nem hülye, és talán naív hit, hogy "Istennek mindenkivel, és minden problémával célja van", de ez a hit élhetőbbé teszi az életet. Azok az emberek, akiknek van egyfajta problémájuk, sokat tudnak segíteni egymáson, és végső soron a világon. Persze lehet, hogy egy hülye idealista vagyok...:)
Előzmény: amateuse (1270)
amateuse Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1272
én nem védtem az öreget - szerintem megvédi ő magát - csak leírtam a tiédtől némileg eltérő véleményem...:)
én se tartom tökéletesnek ( mondjuk akkor nem is lenne ember!)
én a szervezőkre (Soteria) voltam kicsit ideges,, mert köszi, hogy elhozták ide, meg megszervezték, de a jegy ára magyar viszonylatban kissé sok volt...és ég van képe a csávónak kiállni, hogy köszihogytámogattátoka jegyárávala sotériát...Hát, nem jószántamból tettem
Előzmény: cyanne (1271)
cyanne Creative Commons License 2005.11.09 0 0 1271

de én pl nem emlékszem, hogy öt percenként kimondta volna, hogy fasz, és azt se érzem, hogy külön állatfajnak tekintené a nőket

 

lehet, h ez a kettő összefügg?;)

 

a másik hsz-edhez is kapcsolódva: én nem támadtam F-t, nekem is sokat adott, egyszerűen nem minden tetszik, amit csinál. szóval feleslegesen véded tőlem.

Előzmény: amateuse (1270)
amateuse Creative Commons License 2005.11.09 0 0 1270
Sziasztok!
Örülök, hogy kicsit pörög a topic!:)
Én először Feldmár könyveit olvastam, aztán rohantam megnézni a filmet, végül a két előadásra is elmentem. Tény, hogy sokat nem készülhetett rájuk, nem volt összefogott, csapongott, stb., de azért érdekes volt. A könyveivel viszont nagyon meg voltam elégedve, biztos kell egy bizonyos élethelyzet is( hiszek abban, hogy egy könyv "megtalálja" az embert, pontosabban épp akkor vagy rá nyitott), de nekem igen sokat adtak az írásai. Nagyon jó embernek tartom, toleránsnak, elfogadónak, szerénynek, jó a humora is, és bátor - és hát tényleg a saját személye és élete teszi hitelessé amit mond. Nyilván ő se tökéletes, de én pl nem emlékszem, hogy öt percenként kimondta volna, hogy fasz, és azt se érzem, hogy külön állatfajnak tekintené a nőket - ebből is látszik, mindenkinek mást mondhat ugyanaz a dolog.
Előzmény: cyanne (1260)
cyanne Creative Commons License 2005.11.06 0 0 1269
naja
Előzmény: tölgy (1268)
tölgy Creative Commons License 2005.11.06 0 0 1268
a feldmrár film alapján az elővigyázatosság, a tapasztalt segítő szükségessége jön le ! a szer használata idején és utána is jelenlévőről !
veszélyt is emlití nem csak az ujdonság varázsa élményt!
Előzmény: ejropalepke (1261)
tölgy Creative Commons License 2005.11.06 0 0 1267
/jó olvasni Benneteket! tetszik a véleményetek Feldmárról:-)/
cyanne Creative Commons License 2005.11.06 0 0 1266
nem lenne egyszerűbb elmenni egyhez?:)
Előzmény: ejropalepke (1265)
ejropalepke Creative Commons License 2005.11.06 0 0 1265

helyesen: mégiscsak

 

Eszembe jutott, micsoda kiaknázatlan terület a fórum a pszichológusnak. Ki kellene választani egy-egy rendszeresen fórumozót, és megvizsgálni, melyek lehetnek a mögöttesei. A hozzászólásaiból összeállítani egy személyiségrajzot. Szerinted lehetne? Én lennék erre kísérleti alany, legalább más gondolkodna helyettem magamon.

Előzmény: ejropalepke (1263)
cyanne Creative Commons License 2005.11.06 0 0 1264

hát akkor írd meg mélben. (persze csak akkor, ha előttem nem szégyelled.)

 

attól még, h vkinek tyúkanyótípusú az anyja, még nem biztos, h szereti.

az igazi szeretet feltétel nélküli, nem erőszakos, és sohasem ítél el.

 

a „pszichológia” igenis tud ezen segíteni. pontosabban az ember tud magán segíteni, a pszichológia segítségével (vagy anélkül).

nincsenek begyógyíthatatlan sebek.

csak nagyon kemény küzdelem.

Előzmény: ejropalepke (1263)
ejropalepke Creative Commons License 2005.11.06 0 0 1263

A túlságos szeretet is lehet nyomasztó persze, viszont akit így szerettek - tapasztalatom szerint - legalább megtanulja a kötődést, képes szeretni, melegszívű lesz. Ezzel szemben az elhanyagolt gyerek  mindezek híján lesz, és sajnos nem tudok benne bízni, hogy bármilyen pszichológia tud ezen segíteni.

 

Erre írtam egy hosszút, de kitöröltem, mert mégis csak ez az egy nick-em van, és akkor itt állnék pőrén mindenki előtt.

Előzmény: cyanne (1262)
cyanne Creative Commons License 2005.11.06 0 0 1262

én úgy értettem, h azért mondja, h nem szereti az anyja, mert számára a szeretet azt jelenti, h úgy szeretni, ahogyan az a másiknak jó.

sztem pont annyira szerette az anyja, mint az anyák (az emberek) 90%-a: szeretlek, tehát csináld azt, amit én akarok, hiszen neked is az a jó, mert a javadat akarom, hiszen szeretlek. brrrrrrrrr.

Előzmény: ejropalepke (1261)
ejropalepke Creative Commons License 2005.11.06 0 0 1261

Olvasom az anyjával való konfliktusát, és úgy tűnik, félreértettem, mert a könyvből azt hittem, a túlságos anyai ragaszkodás volt neki terhes, közben a rideg, szeretetlenség?

Van egy ismerősöm, aki szintén - az én olvasatomban - az anyja elől menekült minél messzebbre, de ő éppen azért, mert rátelepedett az anyja, és mindenbe beleszólt. Egy rideg anya elől nem kell elfutni, mert úgysem törődik a gyerekével. (Én csak tudom, mert én aztán nem tudtam semmivel sem felhívni anyám figyelmét magamra, pedig egész extrém viselkedést produkáltam.)

 

Az LSD-ről még nem tudok nyilatkozni, mint mindent, ezt is szeretném persze kipróbálni - van ám dílerem is, bebebe - , de még nem volt rá alkalmam.

Jogos, hogy ha hisz benne, akkor nyilván nem tartja megvonandónak a gyerekeitől sem.

Előzmény: cyanne (1259)
cyanne Creative Commons License 2005.11.06 0 0 1260

azért ha már itt vagyok, ide is beteszem:

 

volt itt nemrég a feldmár, tartott 2 előadást a műegyetemen. az egyiken ott voltam. azt könnyen el tudom képzelni, h tudományosan... hmmm... nincs teljesen megalapozva. de mint EMBER, adott esetben mint példa arra, hogyan kell boldogan élni, hogyan kell a saját utunkat követni stb., el tudom képzelni, h sokat segített a pácienseinek.

eléggé szélhámos benyomását keltette, de olyan, hogy is mondjam, jóboszorkányként. az biztos, h tud hatni az emberekre, és vszleg ezt megfelelően ki is használja, de én elhiszem neki, h nem rossz irányba.

 

pl nem készült fel az előadásra, az nyilvánvaló. (erre szokták rossznyelvek mondani, h már úgy szét van... esve, h azt se tudja, hol van.) ez nem szép dolog tőle, mondom én. az se tetszett, h ötpercenként kimondta , h fasz. (nem zavar, én is szoktam, de vhogy tökre fölöslegesnek éreztem.) és iszonyatosan nagy arca van. de nagyon. még az enyémnél is nagyobb:)

aztán meg szexista. a nőket nyilvánvalóan vmi más állatfajnak tekinti. ami az ő korában már sztem ciki.

DE mindezek ellenére annyira okos és szórakoztató ember, h igazán élveztem a fecsegését, ráadásul néhány egészen elgondolkodtató dolgot is mondott.

Előzmény: cyanne (1259)
cyanne Creative Commons License 2005.11.06 0 0 1259

nem egészen a karizmatikus személyiségével, úgy értem, nem ráolvasással és szuggerálással, hanem megmutat(hat)ja, h másképp is lehet élni.

 

(ami pedig az lsd-t illeti, olvass utána.)

Előzmény: ejropalepke (1258)
ejropalepke Creative Commons License 2005.11.06 0 0 1258

Cián,

kicsit azért beleolvasok, hogy mit írtak a többiek, nehogy nagyon égessem magam a különvéleménnyel. Lehet, hogy nem is külön.

 

Előzetesben: azt el tudom képzelni - sőt csak azt! - , hogy karizmatikus személyiségével tud gyógyító hatást elérni. Csak hát hozzája mond még ökörségeket is. Talán ő sem tudja, hogyan működik.

psiloidus Creative Commons License 2005.10.18 0 0 1257
seldd jóvoltából a Daathon: Feldmár András: "Szeretet, vágy, akarat és szex" http://daath.hu/showText.php?id=124 Elhangzott 2005. szeptember 27-én a Budapesti Műszaki Egyetemen. Feldmár András: "Valóság, képzelet, nyelv és emberi kapcsolat" http://daath.hu/showText.php?id=125 Elhangzott 2005. szeptember 28-án a Budapesti Műszaki Egyetemen.
tölgy Creative Commons License 2005.10.04 0 0 1256
köszönöm!
Előzmény: seldd (1246)
e_dora Creative Commons License 2005.10.04 0 0 1255
köszi!
Előzmény: seldd (1246)
reen Creative Commons License 2005.10.04 0 0 1254
Szerintem mindenkinek meg vannak a deffektjei. Inkább úgy mondanám, hogy a maga "története", amit ha "kereső" az illető, akkor mélyebben, spirituálisabban tud értelmezni. És ha ezt a "történetet" őszintén elmeséli, azzal másokat is segít. Igazad lehet abban, hogy ez neki is jó, sőt talán elsősorban neki jó. De nem hinném, hogy verbális mentális maszturbáció lenne, inkább verbális mentális szeretkezés a hatalmas MI-ben...:) És szerintem az emberek között az a legegészségesebb, aki azon igyekszik, hogy hatékonyan oldja a "defektjeit".
Különben eszembe jutott egy hasonlata, amit hallottam tőle egyszer, csak a lényegére emlékszem. Fákat hozott fel példának, amik ferdén nőnek a környezeti viszontagságok miatt (pl erős állandó szél miatt). Mondjuk ő is egy ilyen ferdén nőtt fa, és nem tudhathatja, milyen lett volna, ha minden szeretetet megkap. (de az nem is fontos, hogy milyen lett volna)
Jól esik, hogy velem, velünk örülsz a kicsinek, bevallom rém büszke vagyok rá :-)
Szoktam is neki mondogatni, hogy szeretlek kis hús, kis főzelék (toll a kalapomban) ;-)

Előzmény: screenager (1253)
screenager Creative Commons License 2005.10.04 0 0 1253

Majd mindegyik előadását ezzel kezdi, része a show-nak, hogy ő fél. Ez egy szelep. Az is érdekes, hogy mind a mai napig annyira meghatározó élmény számára a hideg, rosszul szerető anya, hogy újra és újra ki kell beszélnie. Nyilván 36 év terapeuta gyakorlattal tisztában van vele, hogy ez a negatív gyerek és kamaszkori imprinting folyamatos megoldást igényel, melynek formája a többszáz ember előtt való feloldás. (verbális mentális maszturbáció) Kedvelem én is, tényleg "elég jó ember", de lássuk tisztán a defektjeit.

reen - noha nem ismerlek, csak innen emlékszem rád, örülök a kisbabádnak, nagyon komoly fless, amikor egy mindentudó érkezik a házadba.

nem tudom ki kérdezte, nekem a teljes rar lejött, hibátlanul.

Előzmény: reen (1248)
e_dora Creative Commons License 2005.10.03 0 0 1252
letöltöttem újra, most már jó
Előzmény: e_dora (1250)
e_dora Creative Commons License 2005.10.03 0 0 1251
nekem jöhet, köszi
Előzmény: seldd (1246)
e_dora Creative Commons License 2005.10.03 0 0 1250
köszi!!! a rar-ban 5 file korrupt nálam, másnak megy?
Előzmény: screenager (1244)
tölgy Creative Commons License 2005.10.03 0 0 1249
engem érdekene-de nem publikus a mailcimed:-(
Előzmény: seldd (1246)
reen Creative Commons License 2005.10.03 0 0 1248
Milyen irónikus, pont a Feldmár iránti rajongásom miatt hagytam otthon picike gyermekemet...
Nekem nagyon tetszett az is, ahogy kezdte az előadást. Hogy a nagy közönség olyan neki, mint egy nagy sárkány, és hogy félt az előadás előtt. Szerintem ha mindenki ilyen nyíltan tudna beszélni arról, hogy fél, akkor sokkal egyszerűbb lenne az élet. Tetszik, hogy még amikor idéz is valakitől, akkor is ott vannak mögötte a saját élményei, nem csak a globális okosságok.
amateuse Creative Commons License 2005.10.03 0 0 1247

Üdv!

Én mind2 előadáson voltam( úgyhogy most egy hónapig vajas kenyér a menü...), tetszett, főleg az első, de én elfogult Feldmár-fan vagyok. A stílusát nagyon szeretem, de nem lepett meg, mert láttam a filmet, ott is kb ilyen volt. Sok minden, amit mondott részletekben, elszórva vagy kicsit másképp benne vana a könyveiben, de ezeket tényleg nem lehet elégszer elmondani, meg gondolom sok mindenkinek újdonság is volt. A második előadáson is volt egy nagy röhögés, amikor valaki az LSd-terápiáról kérdezett, gondolom egy páran kipróbálnák...(én biztos).:)

seldd Creative Commons License 2005.10.03 0 0 1246
Ha valaki szeretné, már rendelkezem az első előadás írott (nevezzük:lejegyzetelt) változatával - közrebocsáthatom. Bár ide igen nagy méretű lenne beemelni.
screenager Creative Commons License 2005.10.03 0 0 1245

Ez de aranyos...

Én nem lány vagyok, de én is néztelek. Levelezünk? =)

Előzmény: bmek (1241)
screenager Creative Commons License 2005.10.03 0 0 1244

Egy kedves barátunk jóvoltából:

http://www.grefix.hu/sphad/psycho/feldmar%40bme050927.mp3
http://www.grefix.hu/sphad/psycho/feldmar%40bme050928.mp3
http://www.grefix.hu/sphad/psycho/feldmaregyebek.rar

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!