Keresés

Részletes keresés

JohnToast Creative Commons License 2014.01.22 0 0 1655

Sajnos még 3 évig ezzel kell szenvednem, utána tudok váltani. Tudtommal widex p37 meg már nem is kapható (Ha lenne, talán beruháznék egyre). El lehet valahogy érni azt amúgy, hogy a finomhangolási beállitásokat megszerezzem a régi készülékről? Vagy hiába szerzem meg, azzal is ugyanúgy használhatatlan lenne? Gondolkodtam még Hi-Pro + programozókábel beszerzésén vagy kölcsönöznék, az iPFG program egyáltalán nem bonyolult + műszaki irányultságú vagyok. Mindössze idő kellene, hogy tudjak próbálkozni, mert szerintem úgy esélytelen valamit is elérni hogy  2hetente 1szer megyek audiológushoz... Viszont a programozócuccoknak is megvan az a hátránya, hogy nem kevés pénz újonnan beszerezni ilyet (a phonak saját programozócucca, az iCube is hasonló árban van a hi-prohoz képest) és sajnos kis hazánkban még nem is láttam eladó példányokat, még használtan se.. Az viszont egy vicc, hogy van egy ősrégi, máig jól működő phonak superfront pp cl4 analóg készülékem és jobban élvezhetők egyes zeneszámok mint a Naidával. 

Előzmény: Évszakok (1654)
Évszakok Creative Commons License 2014.01.22 0 0 1654

Nekem Phonak Naida III UP készülékem volt, alig vártam, hogy elfelejtsem, annyira használhatatlan. Pl csendben egy kollégát megkérdeztem, mit hall? Csendben kutyaugatást. Bezzeg én? Halk zörej és zúgás keveréket kellett hallgatnom, kutyaugatás nem hallottam! Zenét nem lehetett vele élvezni, az utcai zajt nem csillapította megfelelően. Saját beszédemet nem érzékeltem megfelelően. Pedig sokszor voltam audiológusnál! Egyszóval szerintem Phonak felejtendő.

Előzmény: JohnToast (1653)
JohnToast Creative Commons License 2014.01.22 0 0 1653

Üdv!

Mit kellene mondanom az audiológusomnak, ha tudom hogy egy rakás tartományban egyszerüen nem jönek át a hangok?

Régen Widex P37 készülékem volt, amivel meg voltam elégedve, igaz hogy a beszédben voltak néha meg nem értési problémák. A mostani készülékem egy Phonak Naida V UP,  szerintem ez a készülék se lenne rosszabb, csak egyszerűen képtelen az audiológusom beállitani, vagy én vagyok olyan béna hogy nem tudom elmondani neki hogy mit nem hallok. Azért is választottam ezt a készüléket, mert több lehetőség lenne benne, fejletteb. Ha sikerülne beállitani, pl biztosan használnám az ICom által biztositott bluetooth technológiát, ami szerintem egy nagyszerű ötlet.

Nagyon sok zeneszámot hallgattam Widexel, ezeket a számokat a Naidával egyszerüen nem tudom élvezni, mert vannak olyan részletek amik egyszerűen eltűntek, elmosódtak.. A widexes készüléket meg nem tudták kiolvasni mert nem volt hozzá eszközük, más helyen meg nem lehetett kiolvasni. Ez most már végkép nem lesz megoldható, mert a készülék végérvényesen tönkrement. (mikrofon+erősitő). Megköszönném ha valaki adna ötleteket vagy tanácsot merre induljak el, mert egyszerüen úgy érzem hogy el vagyok veszve.

sebatti Creative Commons License 2014.01.17 0 0 1652

Segítséget kérnék!

 

Karácsonyra kaptam egy rezgéssel is ébresztő órát (newgen medicials) Van hozzá német és francia ismertető, +egy magyar nyelvű cetli az alap beállításokhoz. A készülék (mint egy 4 gombos kvarcóra) könnyen kezelhető. DE valamit elnyomtam azóta a beállított időn kívül minden egész órában zizzent. Én időben szeretnék ébredni nem pedig minden órában:( Természetesen a magyar útmutató semmit sem ír erről.

A kezelési feltöltve http://indafoto.hu/collectioneditor/601645

kislapát Creative Commons License 2014.01.17 0 0 1651

Sziasztok!

 

Nekem fül mögötti készülékem van, régen volt hallójárati is, de nem szerettem, mert olyan érzés volt, mintha állandóan be lenne dugulva a fülem. Azóta nem is próbáltam ilyet, pedig lehet, hogy fejlődött a technika, vagy ha a megfelelőt kapnám, hozzáértő segítséggel, jobban járnék vele, bár meg vagyok elégedve a fül mögöttivel. Igaz, a hajamat megfelelő hosszúságúra kell vágatnom, és igyekszem úgy viselni, hogy ne lássák.

Cintia0101 Creative Commons License 2014.01.13 0 0 1650

Akkor neked se lehet könnyű! Kitartás!

Na ne menjünk bele most ebbe a női férfi-háborúba!:D Meg hát amúgy sincs semmi valóság alapja amit írtál!:D ("egy pattanás miatt vagy 1 deka plusz miatt is képesek bezárkózni hetekre, nem még hogy legyen egy jól látható készülék a fülük felett :)")

De amúgy ha teheted próbálj te is hallójáratit, hihetetlen mekkora különbség van köztük!
Ajánlhatom az én dokim ha kell, benne nem csalódsz azt garantálom!:)

Előzmény: totya4 (1649)
totya4 Creative Commons License 2014.01.13 0 0 1649

Helló.

 

Ezek még az első próbahordások, nem volt még készülékem, úgy mint neked sem.

 

A fül mögötti elvileg jobb minőségű kéne legyen (vagy olcsóbb) mivel több hely van az alkatrészeknek, mint mondjuk egy mélyhallójáratinál. Kényelmesebben is szabályozható. Persze távirányítós dolgok szoktak lenni, de azok nem tb támogatottak, tehát kisebb vagyon :)

Fülzsír/tisztítás szempontjából azt mondták inkáb a fül mögötti jobb. Tény hogy sportolni nem biztos hogy élvezetes vele, hogy ott lebeg/ugrál a füleden. Nőknél szerintem alap hogy fülbe helyezhető legyen, mert egy pattanás miatt vagy 1 deka plusz miatt is képesek bezárkózni hetekre, nem még hogy legyen egy jól látható készülék a fülük felett :)

SZTK-ba is meg egy hallásközpontba is, nagy különbség nincs, talán csak a nagyon erőletetett kedvességben, persze hülyének néznek mindenütt, az alap :)

Előzmény: Cintia0101 (1646)
Cintia0101 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 1648

Rendben majd kiderül, még abban is új vagyok!:)

Előzmény: Törölt nick (1647)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.10 0 0 1647

Nincs ott semmilyen évenkénti ellenőrzés, vagy felülvizsgálat. Amikor beléptél akkor annak a tagfelvételi előírásnak megfeleltél. Ha később ez módosult, és esetleg annak már nem felelnél meg, az rád már nem vonatkozik úgysem, tag maradsz. Amiről írsz az csak kekeckedés lehet, nincs az alapszabályukban semmi ilyenről szó.

Előzmény: Cintia0101 (1646)
Cintia0101 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 1646

Ha meg is gyógyult a fülük akkor nagyon szerencsések!:D Én pl SINOSZ tag vagyok és ott évente van felülvizsgálat vagy ellenőrzés...Viccnek tartom, bár tény hogy mindenki a legboldogabb lenne ha rendbe jönne a hallása és nem kellene ilyen dolgok után szaladgálnia.

 

Ezek az első próbahordások? Vagy nem volt még állandó készüléked hosszabbtávon?
Nem túl jó tapasztalat, mindenféleképp próbálj másikat! Az első próbám nekem is fülmögötti volt, de hát az borzalmas volt nekem is!
Ha teheted próbálj hallójáratit , mert ez valami "mesés" ! Ha lehet ilyen jelzőt használni rá...Második próba nap már azt éreztem hogy én ezt vissza nem adom orvosnak, igenis meglehet találni a számodra megfelelő készüléket! Nem csörög , nem zúg, tiszta a hang, ha egyszerre több minden szól (zene ,beszéd, több ember) akkor is funkciónál, tényleg hihetetlen! Nem egyszer sírva fakadtam örömömben!:)

 

Nem tudom te hogy vagy vele de én pl az első készüléknél örültem ha este lett és kivehettem a fülemből, mert idegesitett hogy bent van a fülemben, meg a "mikrofonhang" is, ilyen gondok is voltak amit te írtál!

Ennél a mostaninál pedig ilyen nincs, sőt jobb napjaimon észre se veszem hogy bent van, vagy épp idegesit ha fürdésnél ki kell venni ugye!
Te sztk-ba jársz vagy egyéb hallásközpontokba?

Előzmény: totya4 (1645)
totya4 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 1645

Te írtad hogy "több százezrek a készülékek", ezért írtam hogy te minden bizonnyal félrenéztél valamit. :) És valóban, amit kinéztél az nem hogy több százezer, de normál TB támogatással még a százezret sem éri el.

 

Elég kihalt ez a topik, remélem azért mert mindenkinek meggyógyult a füle, vagy megtalálta a számára tökéletes készüléket :)

Én most a harmadik készüléket próbálom, fül mögötti, ennek van egy idegesítő nyivákoló alapzaja ha nincs teljes csend, ha csend van újra ez megszűnik,  és pont most fúj a szél nem túl erősen, és hát szinte véigig belerecsegett a fülembe az úton... az tény hogy csendes környezetben jók ezek a készülékek, gond akkor van ha zaj van, illetve mint most kiderült a szél... :)

Előzmény: Cintia0101 (1644)
Cintia0101 Creative Commons License 2014.01.08 0 0 1644

http://sejk.oep.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310200299&termek=unitron-latitude-8-cic-p

Nem néztem félre semmit sajnos, a fenti linken lévő készülék ami kell nekem! Darabja 100.000...Közgyógyról hallottam, de azzal meg most szenvedek, mármint semmit nem adnak egyszerűen, orvosról orvosra járni, hivatalok és persze akkor se biztos hogy megkapom... Köszönöm a választ, ebbe bízok már csak!:)

Előzmény: totya4 (1643)
totya4 Creative Commons License 2014.01.08 0 0 1643

Helló!

 

Valamit nagyon félrenéztél, mert tb támogatással olyan 50e körül kezdődnek az árak, és az 70%-osan támogatott ár. Tehát az állam (az adófizetők) így is kifizetik helyetted a az ár 70%-át, azaz te csak 30%-ot fizetsz. Az oep oldalán ha megnézed, pontosan ott van, hogy az ennél nagyobb mértékű támogatások esetén mennyibe kerülne az adott készülék amit kinéztél és milyen feltételekkel. Amit nekem elmondtak, hogy általában közgyógy igazolvánnyal lehet még nagyobb támogatást elérni.

Előzmény: Cintia0101 (1642)
Cintia0101 Creative Commons License 2014.01.07 0 0 1642

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlen, hogy támogatást a készülékre ad e valamilyen hivatalos szerv? (Nem a tb támogatásra gondolok hanem azon felül valamilyen hozzájárulást lehet e kérni valahol?Mert tb támogatással is több százezrek a készülékek!)

 

Előre is köszönöm.:)

totya4 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 1641

Helló!

 

Tudom mi a különbség az illeszték meg a készülék között :) Egyéni illesztéket úgy láttam csak akkor csinálnak, ha valamiért a gyáriak nem felelnek meg (nem zár rendesen azaz sípol miatta a készülék, nagyon kényelmetlen stb).

 

Hallójáratiról igyekeznek lebeszélni, nagyobb eséllyel hibásodik meg, túl sok fülzsír miatt (nálam) nem célszerű. Pedig szerintem praktikusabb, mint a fül mögötti. Az új, hogy azt mondod van olyan szalon ahol egyszer díjmentesen cserélik a hallójárati készülék házát, melyik cég ez?

 

Kösz a választ!

Előzmény: re54 (1636)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.30 0 0 1640

Szia!

Alapvetően semmi különbség nincs abban, hogy ki hogyan tud elhelyezkedni, a nem hallókészülékesekhez képest, ha a készülékével teljesen telefonkompatibilis tud lenni, és teljesen ugyanolyan kommunikatív mint más, (ahogyan azt nálad is lehetséges) Nem érdekes az sem, hogy fül mögötti, vagy fülbe helyezhető, ha nincs különösebb probléma a beszédértésével, meg a beszédével sem, minden megoldható. Akinek olyan a kisugárzása, önbizalma van azt szívesen alkalmazzák mindenhol hallástól függetlenül, akinek meg nem, azt nem. Persze egy call center nem biztos, hogy megfelelő és lehetnek más dolgok is ami miatt a lehetőségek nagy része sajnos kiesik, pedig  ugródeszkát jelenthetnének. Nem feltétlen fontos megemlíteni az önélerajzban, de célszerű interjú végén, telefnálás után, akkor már úgyis mindegy, és sok fölösleges stressztől megmented magad.

Más a helyzet, ha valakinek gyerekkorától van, siket, vagy a családi háttere nem tette lehetővé a megfelelő fejlesztését. Egy felnőttkorban "szerzett" készülék más jellegű problémákat von magával, hiszen egy kialakult személyiséget, meglévő egzisztenciát éri, de ugyanúgy felszabadító ereje is lehet.

Emilen is írhatsz, hasonló cipőben járunk.

Előzmény: Cintia0101 (1639)
Cintia0101 Creative Commons License 2013.12.29 0 0 1639

Értem,Köszönöm , bízom benne hogy eredményes lesz!

Ti a munkával hogy álltok? Eltudtok helyezkedni? Úgy értve persze hogy nincs hátrányosságotok a hallásprobléma miatt a munkaerőpiacon, vagy épp nem is mondjátok hogy ott van a fületekben a készülék, bár persze férfiaknál látható!?

Előzmény: Törölt nick (1638)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.29 0 0 1638

Szia!

sajnos teljesen reális az az elemteljesítmény, ugyanis a mérete, kapacitása kisebb mint a fülmögöttié. Nem értem a logikát miért nem képesek azt is 13-as elemmel készíteni. Sok sikert, kitartást kívánok a készülékhez! A beállításra ne sajnálj időt.

Előzmény: Cintia0101 (1637)
Cintia0101 Creative Commons License 2013.12.27 0 0 1637

Sziasztok!

Meglep hogy ilyen sokan vagyunk ilyen helyzetben, akik akár fiatalon ilyen problémával küzdenek! Minden helyzetben nehéz a hallásproblémával szembesülni akár fiatalon akár idősebb korban jön elő!
Én most 25 éves vagyok, 18 éves koromban vették/vettük észre a nagyfokú halláscsökkenést, ami már gyerekkoromban kialakult, de vhogy "kihúztam" addig, már nem tudom hogy, amikor tudatosult a probléma, nem akartam elfogadni, nehéz volt feldolgozni, évekig elsiklottam felette: "Ne motyogj, beszélj érthetőbben, mindenki halkan beszélt csak én voltam "tökéletes" Így próbáltam takargatni a hibát. Majd az utóbbi egy két évben probáltam vele szembenézni... Elmentem az amplifonhoz ahol sajnos negatív tapasztalat ért, egy fül mögötti illesztésű készüléket kaptam ami nem azt az élményt nyújtotta amit vártam! Nem érzékeltem azt hogy mennyire rossz a hallásom amikor betettem majd kivettem a készüléket, nem éreztem a különbséget, pedig egy 200.000 Ft os készülékről beszélünk. Az orvosi hozzáállás sem volt a legjobb, semmi emberség vagy segítőkészséget nem tapasztaltam így elkönyveltem úgy hogy a készülékek rosszak , ilyenért nem adok ennyi pénzt, amikor semmi különbséget nem érzek. Megint elhúzódott sajnos a dolog hogy valamilyen megoldása legyen a problémának! Majd idén ősszel felkerestem az sztk s fül orr gégészetet aki természetesen beutalt audológiára. (azt hozzá tenném hogy előtte is rendszeresen jártam fülésztre(sztk) csak más városba költözés volt közben, de ott nem vettek észre semmit, nem értem hogyan ...)
A mostani probálkozásom szerencsére pozitív minden téren, az orvos egy tünemény, és a hozzáállása is teljesen emberséges, amit gondolom nem kell mondani hogy ilyenkor jól esik az embernek! Először itt is egy fül mögötti készüléket kaptam, amivel már megkaptam azt az érzést amire vártam...akkor tudatosult bennem hogy mennyire rossz a hallásom...borzalmas volt szembesülni vele... , de a hajam miatt az zavaró volt, így most egy mélyhallójáratú készüléket hordok Uniont. Egyenlőre csak próbahordással, megkönnyítette az életem, de még kell mit tanulnom vele, a beszédértést (nyelvtanulás elsajátítása nem nagyon ment, pedig felsőfokú végzettségig jutottam ilyen "hallással")
A készülékek elemével milyen a tapasztalatotok? Nekem ez a mostani union 5-6 napig birja 10-12 órás viselet mellett!

Előre is köszönöm!:) 
C

re54 Creative Commons License 2013.12.26 0 0 1636

Totya4:

Az illeszték, meg a hallókészülék két külön dolog. Az illesztéket az audiológia(vagy a hallókészülék szalon) mintavétel után legyártja.Ez egy egyedi "dugó", ami a hallójárat formáját, hosszát követi,  a fülmögötti készülékkel légvezetés köti össze, vagy - egyes fülmögötti prémium készülékek esetében - a készülék hallgatója van belesüllyesztve.

Tehát a próbahordás során az illesztéket minden további nélkül lehet az azonos rendszerű(légvezetéses) készülékek esetében cserélni, azt csak egyszer kell megfizetni.

 

Persze a hallójárati készülék háza - ami önmagában is illeszték- már más kérdés...

Valamit magára adó szalon - hallójárati készülék típusok esetében - egy két próba erejéig még díjmentesen cseréli a házat, gyakorlatom szerint a cserékre nem nagyon van szükség, mert  olyan készüléket tudnak adni/választani, ami az audiogramhoz, személyiséghez a legmegfelelőbb, ezért a próbahordások jelentős számban sikeresek,eredményesek

Előzmény: totya4 (1635)
totya4 Creative Commons License 2013.12.12 0 0 1635

Sziasztok!

 

A hallókészülék próba elvileg ingyenes úgy tudom. Viszont itt olvastam valakitől, hogy az illesztéket ki kell fizetni, mivel azt másnak már nem tudják eladni. Mennyi egy ilyen illeszték költsége? Mert ha mondjuk 10e, akkor nyilván nem éri meg 5-6 készüléket kipróbálni, ha az embernek nincs tenger sok pénze.

Mondjuk az ear-tip kivételével a többi részt szerintem lehetne fertőtleníteni is... a fogászok sem dobálják ki az eszközekiket pedig vérben-gennyben tacskolnak vele egész nap...

 

Köszönöm.

re54 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 1634

Sziasztok!

 

keresek használt Danavox DigiSound 410 készüléket.

Tud valaki ilyet?

 

re54 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 1633

Új belépő vagyok ( de régi nagyothalló és készülék használó),

Üdv kedves Mindenkinek, :-)

 

Segítséget szeretnék kérni: Dr.Gádor Ildikó főorvosasszony elérhetőségét szeretném megtudni, a neten csak Róla találok anyagot, de elérhetőséget, vagy azt, hogy rendel - e egyáltalán, és hol, azt nem.

Az Amerikai úton - annó - többször jártam nála, igen jó a tapasztalatom, véleményem vele kapcsolatban, Ő a - ma már igen ritka - igazi ORVOS(nagybetűvel)

Szeteném megtalálni..

 

 

widex Creative Commons License 2013.12.05 0 0 1632

Szia!

 

Van ilyen készülék, a Widex  Clear család pl. ilyen. Bővebb infót ezen a linken találhatsz: www.widex.hu 

 

Üdv,

Widex

Előzmény: Törölt nick (1631)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.19 0 0 1631

Bocsánat a helyesírási hibákért! :) A rosszabik klaviatúrás gépről írtam, és nem olvastam el, csak miután elküldtem:)))

 

Na szóval kiegészítés:

nem az árhoz ragaszkodnék, hogxy olcsó legyen, hanem nem hallójárati megoldást keresnék, bluetooth funkcióval. Állítható hangerős, esetleg programozható készüléket. (ha van ilyen egyáltalán - egylőre nem találtam)

Köszi!

Előzmény: Törölt nick (1630)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.19 0 0 1630

Sziasztok!

 

Kis-közepes idegi hallásvesztésem van, 40-es éveim közepén járok. Mélyebb hangokat jól hallok, de beszédértésben már egyre nagyobb gondok vannak. Kisgyerek koromban streptomicin kezelésem volt, megvan az eredménye.

 

Na szal: elmentem egyik neves hallókészülékeshez. Kipróbáltam egy egész normális készüléket, aminek eredménye:

- meggyőzött, hogy kell, olyan hangokat hallottam, amit soha,

- a füljáratom olyan, hogy kicsúszik a hallóka, kidörzsöli a fülem belülről, idegesít,

- készítettek egy formát, de attól meg rossz volt a közérzetem, mintha füldugó lett volna a fülemben, fárasztó volt

- próbáltunk még egy sportszárat is, de attól is kicúszkált a hallóka.

 

Visszaadtam.

 

Ami fentiek miatt még nem tetszett:

- a hangzáskép sosem volt jó, utcán hiába a korlátouó beállítás, elviselhetetlen volt. Mobilon nem értettem sosem szabadban rendesen a beszédet, a környezeti hangok mindig elnyomták.

 

A technikus nagyon segítőkész volt, de nem találtuk meg a megfelelő megoldát. Azt mondta, hogy azon a határon vagyok, amikor kell, de még nem annyira. Biztos értitek.:)

 

Szal, nekem a munkáman, meg otthon gyakran érzem, hogy kell, mert egyszerúen nem értem, amit mondanak, pláne ha stressz, vagy megfázás van.

 

Magamat ismerve, meg a tapasztalatok alapján azt mondom, valami olcsó alkalmi erősítőt szívesen kipróbálnék. Amolyan headset félét. Néztem a neten, ear-zoom készülék, ilyesmi. Tudom, ez itt nem menő biztos, de tényleg csak akkor kéne, ha valami olyan megbeszélés, vagy tv nézés van (ritka)

Szal a vizsgálat eredménye ellenére nem bánnám, ha a mélyebbfrekvenciák is erősítve lennének, azaz arra a fél-1 -2 órára feltenném a kütyüt, aztán ok.

Autóban van profi kihangosító a mobilhoz, de azt sem bánnám, ha ilyen headset kütyü bluetooth funkciós lenne, azaz, ha hívnak, nem a fülemhez tartva, meg nem csak egy fülre lenne a hallás.

 

Köszi ha valaki hasznosan reagál!!! :)))

 

Persze ebből a kategóriából csakis jpobbat keresnék. Ajánl vallai valamit?

ptca Creative Commons License 2013.10.30 0 0 1629

ha mail, akkor ptcahu kukac gmail.com

Előzmény: ptca (1628)
ptca Creative Commons License 2013.10.30 0 0 1628

Hello, itt vagyok ;-)

ha nem túl személyes a kérdés jöhet ide is.

Előzmény: Csabi_30 (1627)
Csabi_30 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 1627

Keresném Ptca-t, kérdeznék tőle valamit, amire valószínűleg tudna válaszolni, nagyon kellene segítség.
Írj a következő címre: csabi.hlw@gmail.com

arankaparanka Creative Commons License 2013.10.21 0 0 1626

Üdv! Problémád van, nem tudod melyik orvoshoz fordulj? 

Itt, válogathatsz a legjobb orvosok közül:  http://www.docplanner.hu/ful-orr-gegeszet/budapest

Olvasd el, hogy mások mit gondolnak róla, és Te is értékeld a munkáját!

A fül orr gégészet budapest és más specialisták országosan segítenek a problémákon. 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!