Keresés

Részletes keresés

DIEGO22 Creative Commons License 2024.02.06 0 1 23568

Na, kezd felszállni a füst...

A 7 távozót számszerűen eltaláltam, de az összetétel miatt nem vagyok túl boldog.

Kuczorát tudtuk, borzasztóan fog hiányozni, a mi szintünkön pótolhatatlan. Helembai távozásáért nagy kár, hacsak nem babázni megy. :)

Mivel ennyi belső posztos távozik, talán érdemes lett volna Marincsákot marasztalni.

A 2 Ballai, Ferenczy és Bánfai eligazolása egyáltalán nem meglepő és nem is nagy veszteség.

Csirének ugyan van szerződése, de annyira gyenge teljesítményt nyújtott, hogy én elküldtem volna.

Átlövő/irányító poszton maradt Csíkos, Kovács és Kurucz. Ide kell legalább 3 új játékos. Remélem, hogy jön végre balkezes is... Ráadásul tapasztalt, jó játékosok kellenek, csak 19-20 év körüli lányokkal nem fog ez menni.

Remélem mindkét szélre is sikerül használható szélsőket igazolni, itt idén nagyon gyengék voltunk.

Bordás maradhatna, védekezésben egyértelműen erősítés, de támadásban sokat kellene fejlődnie. 

Holnap okosabbak leszünk...

 

AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.05 -1 1 23567

Pont ezért kellene 2-3 rutinos, de már 30-40-50 percet nem igénylő/bíró játékos, aki a kispadról beállva, "hidegen" is hoz egy (a mi szintünkön) jó teljesítményt, hogy ha a fiataloknak nem megy a szekér, akkor tovább tudják lendíteni azt. Mint a Fradiban Tomori.

Elemezvén a játékosok és az edző  hétvégi teljesítményét, Bordás sajnos hiába jó védekezésben, ha támadásban szinte használhatatlan. Kuczorát valóban cserélni kellett volna védekezésben, mert nem volt túl acélos, de amikor Kovalcsik védekezett, ő is rendkívül sokat hibázott, és szerintem HG azt gondolta, hogy fontosabb a kevés csere, a gyors támadásvezetés lehetősége. Luca jól védekezett kettesben, de azért párszor előfordult, hogy későb lépett be a hármas mellett kifelé cselező játékos megállítására. A másik oldali kettes védekezés általában még gyengébb volt. A szélsők sokszor túlzottan besegítettek a kettes pozíció védekezésébe, és ott maradt üresen a szélső, ebből is sok gólt kaptunk.

A lényeg viszont az, hogy ha és amennyiben igaza volt TT-nek abban, hogy nálunk kimondva is az a védekezés filozófiája, hogy mindenki a saját emberét fogja, és mindenki oldja meg 1 vs. 1 a védekezést az adott támadóval szemben, akkor nagyon gyorsan (vagy ha lehet, még annál is hamarabb) edzőt kellene váltani, mert ez kb. sehol sem működik, ahol komoly védekezést adnak elő...

Előzmény: ducikenyér (23566)
ducikenyér Creative Commons License 2024.02.05 0 0 23566

Nyilván. De felmerül a kérdés, hogy érdemes-e ennyi játékost foglalkoztatni.

Előzmény: RnD (23565)
RnD Creative Commons License 2024.02.05 -1 4 23565

Kuczora és Csíkos bármelyik edzőnél szinte mindig pályán lenne. Jelenleg ők viszik hátukon a csapatot.

 

Marincsák Nikiből sajnos nem sikerült kihozni Vácon a maximumot. Az MTK-ban Vovánál sokkal jobb volt, ott ő volt a két-három húzóember egyike. De itt nem megy neki a játék, nem véletlen szerintem h eligazol.

Előzmény: ducikenyér (23564)
ducikenyér Creative Commons License 2024.02.05 0 2 23564

Kuczora, Marincsák és Csíkos mellett a többi játékos összevissza kap 5-10 perceket. Ez se segít nekik.

RnD Creative Commons License 2024.02.05 -1 3 23563

Szó se róla, Aidának tényleg egyik legrosszabb meccse volt a tegnapi. Nagyon akart, és ha ő akar általában gyorsan akar. Megindul jobbról, rögtön kilépnek rá középről és onnét már nem passzol jól. Vagy elkapkodja a lövéseket, bele a blokkba. Nyilvánvaló h össze kellene jobban szokni a többiekkel, méghozzá meccseken, éles helyzetekben.

 

Tény hogy egy éve amikor öt-tíz percre becserélték, EL-meccseken is sokkal többet tudott hozzátenni a játékhoz. Most szerintem még jobban szeretne bizonyítani, ezért a sok hiba.

 

Van megoldás: szeptembertől feltétlenül kölcsönbe kellene adni egy olyan NBI-es csapatba ahol játékidőt is kapna. Esztergomba esetleg.....? EG ott szerintem gondját viselné.

 

(Persze hallva h Vácról szinte mindenki elmegy lehet h jövőre itt is Aida lehet az egyik húzóember.)

 

Lényeg az h a játékát nem szabad lelassítani. Maradjon ilyen, gyors csak legyen pontosabb. Ezt kell gyakorolni ezerrel. És fel a fejjel....:)

RnD Creative Commons License 2024.02.05 -1 3 23562

"...Ahol Ferenczy, Bánfai, Csire, BB (nem megbántva őket) aránytalanul több játéklehetőséget kap, vajon az ő játszatására mikor kerül sor?..."

 

Hogy jönnek ide a szélsők.....? Csire és Bánfai alig kap játékidőt, ráadásul nem is Aida posztján. Ferenczy tegnap kevesebb lehetőséget kapott mint Aida. Bori meg egyértelműen jobb nála és megbízhatóbb, ráadásul az utóbbi hetekben sokkal aktívabb is.

Előzmény: ZLajos (23561)
ZLajos Creative Commons License 2024.02.05 -1 0 23561

A dán csapat megszerezte az első csoportbeli győzelmét, naná, hogy velünk szemben. Vállalható az 5 gólos vereség, sztem rajtunk múlott, hogy nem lett szorosabb.

Két remeklő gólgyárosunkat hosszú ideig jegeltük a kispadon és az sem mentség, hogy Csenge villámgyorsan begyűjtött  két 2percet, félő volt, hogy a tendenciózusan vezető jómadarak alig várták, hogy két kulcsemberünket a játéktéren kívül tudhassák. Csengét támadásban be kellett volna hozni. A mérkőzés nagy részében a védekezésünk változatlanul pocsék, Annától nem várhatjuk, hogy egyedül mentse a mundér becsületét.

Kurucz Aida. Nemcsak rajta múlik, hogy itt tart jelenleg, ahol. Egy 22-es csapdája. Nem volt rá alkalma, hogy hosszú sérülése után igazolja kvalitásait, kevés játékidőt kap. Nem biztos, hogy a Nykobing ellen kellene bizonyítania elsősorban. A NEKA ellen pl kapott 3 perc játékidőt, ebből 2 perc bünti volt... Ahol Ferenczy, Bánfai, Csire, BB (nem megbántva őket) aránytalanul több játéklehetőséget kap, vajon az ő játszatására mikor kerül sor? Meggyőződésem, többet érdemelne. Ráadásul ő jövőre is a mi szekerünket fogja tolni...

Mindezen túl a vasárnapi meccs elvitathatatlan hozadéka Csíkos Luca első félidei szenzációs játéka! Bravó Luca, csak így tovább!

DeepSpace Creative Commons License 2024.02.05 0 0 23560

Sajnos Kurucz Aida ebben az évben nagyon a tehetsége alatti szinten játszik. Bavallom én benne láttam/reméletem a Kuczora éra utáni következő húzó embert. Hát nem tudom, most nem tennék erre nagy tétet, sajnos. Gondolom az sem véletlen, hogy ilyen kevés lehetőséget kap. Remélem visszatalál régi önmagához, nagyon örülnék.

Előzmény: AlterEgon77 (23556)
RnD Creative Commons License 2024.02.04 -2 4 23559

Nykobing—Vác: 32-27 (végeredmény)

 

 

Szünet után Marincsák Nikiről rögtön kiállítottak egy dán játékost, be is állt Kuczora h ’levezényelje’ az első váci emberelőnyt de ez sajnos balul ütött ki: először egy rosszul helyezett lövéssel kísérletezett betörésből és aztán jött egy elméretezett passz jobbszélre…közben ráadásul kaptunk róla egy gólt is. Így ezt a két percet 0-1-re hoztuk le, de amint vége lett azonnal lőttünk egy egészpályást gólt a még mindig üres nykobingi kapuba (Kuczora lőtte és utána vissza is ült a kispadra, jött helyette Marincsák Niki…)

 

A következő három támadást a dánok elrontották: eladták a labdát, lőttek egy kapufát és Bukovszky is védett egy ziccert  majd kisvártatva még egyet… Elöl itt lett volna a nagy lehetőség, Csíkos Luca lőtt is egy szuper gólt lendületből átlövésből, de a következő lövése nem sikerült, Marincsák Niki elrontott egy keresztpasszt és Lucát még ki is állították (visszarendeződésnél bemutatott egy belemenést amit a luxemburgi jv-k inkább faultnak néztek) [19-17 39. perc]

 

Kezdtünk aggódni, de fölöslegesen, mert Bukovszky újabb ziccert védett és aztán az ellenfél zavarában elcserélte magát: 7-az-5 helyett 8-az-5 álltak fel támadni, így ők is kaptak egy kiállítást és jöhettünk mi. Marincsák Niki baloldalon betörésből betalált majd – most már mi voltunk emberelőnyben – Such Nelly labdát szerzett, megindult vele és az üres kapuba bombázta. Ezzel kiegyenlítettünk (19-19 42. perc) Utána lőttek egy gólt 6-a-6 ellen jobbszélről de azért eléggé megijedtek ahhoz h időt kérjenek (20-19 43. perc)

 

Ezután Ballai Bori jobboldalon igencsak kiszorított helyzetből próbálkozott, nem a lövőkéz-oldalról: ebből nem lett semmi. Marincsák b3 8 méterről talpról volt váratlanul eredményes, mindez szép és jó, viszont közben egyre másra kaptuk a gólokat: jobbkettőből, középről és indulásból. Herbert Gábor időt kért (23-20 45. perc) Nem sokkal később újra pályára került Csíkos Luca is (a kiállítása óta pihentettük, helyette Kuczora volt bent) így aztán most ebben a félidőben ők ketten először játszottak együtt (Marincsák Niki, akinek az utóbbi akciói nem sikerültek, a kispadra került…)

 

Kuczora középen felugrásból végre betalált – első gólja ebben a félidőben – de rögtön utána balszélről kaptunk egy gólt, majd hetesből még egyet (26-21 50. perc) Ismét időt kértünk: átálltunk elöl 7-a-6-ra mi is, védekezésben meg nyitottra, Csíkos Lucával zavaróban (ez utóbbi már azóta h Lucát visszacseréltük).

 

Az utolsó tíz percről sok jót nem mondhatunk. Elöl valóban elkezdtünk gólokat lőni: Ballai Anna balszélről (ötven perc után először kapott helyzetbe labdát...), Such Nelly jobbszélről, Bori jobboldalon betörésből, Kuczora a saját hatosról üres kapuba, de a védekezésünk teljesen szétesett, a Nykobing játékosai úgy mentek be a védők mellett mint kés a vajon. (Höri a TO után Bordást lecserélte, Kuczora és Kovalcsik voltak most középen, lehet jobb lett volna Bordást fent hagyni.) És nyitott helyett valószínűleg jobb lett volna a hatosfal: Csíkos Lucának ma nem ment a zavaró védekezés, jobbkettőben azonban korábban hozta a tőle megszokott színvonalat.

 

Támadásban az utolsó öt percre visszaálltunk 6-a-6-ra: Luca rögtön jól meg is játszotta a vonalon Bordást aki végre betalált (1/3 fejezte be ezt a meccset) [30-26 56. perc] A védekezésünk viszont továbbra is átjáróház maradt, rossz volt nézni a végjátékot. A legvégén aztán Csizmadia Fanni védett egy hetest, maradt fél percünk támadni, de ezt sem tudtuk góllal befejezni: Ballai Bori j2 hat méterről a kapus lábát találta el. És utána már betódultak a pályára az ellenfél játékosai ünnepelni…

Előzmény: RnD (23558)
RnD Creative Commons License 2024.02.04 -1 2 23558

Nykobing--Vác: 17-15 (félidő)

 

 

A Nykobing kezdte a meccset, mindjárt az elején két góllal,az egyiket jobbszélről, a másikat a balkezes Alberte Madsen középen átlövésből (2-0 3. perc) De aztán mi is összekaptuk magunkat, Kuczora öt perc alatt három gólt is lőtt: az elsőt j3 betörésből, aztán egyet baloldalról nyolc méterről talpról átlövésből és még egyet középen kilenc méterről felugrásból. Csíkos Luca  és Ballai Bori is betaláltak egyszer, így hamar visszajöttünk egálra (5-5 illetve 6-6 11. perc) A dán kapus szerencsére képtelen védeni az átlövéseket...

 

Aztán viszont kiállították Kuczorát és emberelőnyben - ráadásul 7-az-5 ellen - el tudtak menni két góllal (8-6 14. perc) Sőt, utána eladott labdákból illetve elrontott támadásokból indulva hamar négy gól lett az előny: Marincsákon két támadás ment el, a helyette becserélt Kurucz Aidán másik kettő (10-6 17. perc) És a másodiknál az induló játékost félpályánál visszahúzó Kuczorát még egyszer kiállították - ez nem jó hír. Ezt követően Csíkos Luca vette hátára a csapatot, három gólt lőtt egymás után és fel is jöttünk volna, de Kurucz Aida - akit Kuczora helyett cseréltünk be - vagy bizonytalan volt vagy túl heves, megint egymás után mentek el rajta a támadások (bár volt amikor ki tudott magának alakítani ziccert is). Végül aztán Aidát ugyancsak kiállították – ő is egy induló nykobingit faultolt -  Így aztán maradt a négy-ötgólos hazai előny (14-9 23. perc).

 

Beállt Marincsák Niki - most már másodszor - lőtt egy gólt jobboldalon betörésből, Csíkos Luca is lőtt kettőt, és Ballai Bori is betalált balkettőből talpról, teljesen Csíkos Luca-style (15-13 27. perc) És ami talán még fontosabb: Bukovszky is elkezdte egyre-másra védeni a ziccereket.  A meccs hátralevő három  percében aztán tartani tudtuk ezt a hátrányt, Such Nelly balszélről és Marincsák Niki b2 betörésből lőtt góljaival.

 

Azaz van még remény bőven. Pláne ha Kuczorát nem állítják ki harmadszor.....:S

 

 

AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.04 -1 0 23557

Sajnos nem sikerült, de azért szégyent nem vallottunk. Ennyi hibával nem lehet meccset nyerni, még jó kapusteljesítmény mellett sem. A második félidőre megállt a támadójátékunk, és nem igazán láttam semmi tudatosságot HG tevékenységében sem.

AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.04 -1 1 23556

Kurucz Aida játéka egyelőre borzasztó csalódás, remélem inkább Kovács Anikót játszatja a folytatásban majd. Értelmes megmozdulása még nem volt, ellenben 3 gólt is ajándékozott az ellenfélnek.

maedros Creative Commons License 2024.02.03 0 4 23555

"Tartok tőle, hogy a holnapi nap nem a magyar kupacsapatok napja lesz." Ez a mai se úgy nézett ki, szerencsére a Móvár a meccs végén fordítani tudott, mert nekik az ETO- val ellentétben minden pont számít a csoportban. A Győr meg ég egyelőre, bár a második félidő még hátra van... Lehet, holnap a szerencse a kevésbé esélyes magyar csapatok oldalára áll majd. Sok sikert a Vácnak!

Előzmény: AlterEgon77 (23554)
AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.03 -2 1 23554

Tartok tőle, hogy a holnapi nap nem a magyar kupacsapatok napja lesz. Ezen belül a Vác kapcsán várható egyrészt a szokásos idegenbeli leblokkolás, az ellenfél revansvágya, és persze a bíráskodás kapcsán is jó eséllyel lejteni fog a pálya.

ZLajos Creative Commons License 2024.02.03 -1 2 23553

"Melyik tipplistádon? Mert korábban, amikor bedobtál öt nevet, azon a listán rajta volt..."

 

23494. hsz.: "... én pl egyaránt bánkódnék, ha Helembai, Marincsák, Bukovszky, Csíkos, Such közül bárki is távozna."

23501. hsz.:  "DIEGO22" pedig megjegyezte, hogy az általa sejtett távozók miatt nem fog bánkódni. Erre én példaképpen felsoroltam 5 nevet, akik távozását bánnám, függetlenül attól, hogy lejáró a szerződése, vagy nem. Ha szűkebb a névsor, akár ki lehet találni, kiről is van szó, ezt akartam elkerülni."

 

Fenti két beírásomból kiviláglik, hogy az 5 név nem a távozók tipplistája volt. Bukovszkyról és Csíkosról tudtam, hogy élő szerződésük van, Suchról sejtésem volt, hogy hosszabbít, Helembairól tartottam, hogy eligazol, mondjuk Romániába (és akkor most már el is árultam, ki miatt bánkódnék, ha távozna), de Marincsákban reménykedtem, hogy marad. Ő úgy látszik, nem vállalja a versengést (a szurkolói pletykák szerint) érkező fiatal válogatott játékossal.

 

Azt meg hetvenhetedszer már nem kívánom ismételni, hogy én is erősen hiányolom a szurkolók tájékoztatását, legalább is olyan szinten, ami már hivatalos, publikálható. Hogy aztán ez a klubhonlap általam nem ismert szerkesztőjének sara, vagy elnök asszony szigorú instrukciója szerint történik, nem tudom.

 

Előzmény: AlterEgon77 (23551)
Bódog65 Creative Commons License 2024.02.02 0 0 23552

Alternatív rock!

Előzmény: RnD (23550)
AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.02 -1 2 23551

Melyik tipplistádon? Mert korábban, amikor bedobtál öt nevet, azon a listán rajta volt...

Btw most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy lesznek-e (és ha igen: kik) válogatott érkezők, akikről a fáma (illetve a pletyka) szólt, még a távozók előtt... Marincsák és Ferenczy távozásával az áltagéletkor is vészesen csökken (ha még Such is elmegy esetleg, akkor pláne), így érzésem szerint érdemes lenne kvázi "levezető" játákosokat igazolni (pl. Zácsikot el tudnám képzelni a csapatban).

Előzmény: ZLajos (23546)
RnD Creative Commons License 2024.02.02 -5 3 23550

...ölég gyenge rímek. Ez megint valami punk rock banda?:)

Előzmény: Bódog65 (23548)
ZLajos Creative Commons License 2024.02.02 0 0 23549

Reméltem, hogy beírásomból kiérezhető volt némi keserű irónia...

Előzmény: Bódog65 (23547)
Bódog65 Creative Commons License 2024.02.02 0 0 23548

A váci női kézilabdával kapcsolatban az utóbbi idők fejleményei miatt ez jutott az eszembe! :( 

"Végignézni, ahogy minden szépen lassan szétesik,
Romok alól kibányászni veszettnek hitt darabjait,
Annak ami fontos volt vagy úgy érezted, hogy az lehet,
Összeraktad, hogy segíts, de csak magadat mentheted."

Bódog65 Creative Commons License 2024.02.02 0 2 23547

Nem türelmetlenkedünk, hanem egyenesen dühösek vagyunk, hogy minden egyes hírt az ellenfelektől kell megtudnunk!
Olyan érzésem van, hogy a váci vezetés nagy ívben szarik a szurkolóikra!

Előzmény: ZLajos (23546)
ZLajos Creative Commons License 2024.02.02 0 0 23546

Ne türelmetlenkedj, a távozók sora még a felénél sem tart, Marincsák pl az én tipplistámon még csak nem is szerepelt...

Előzmény: AlterEgon77 (23545)
AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.02 0 1 23545

Egyre jobb. Mondjuk a nyilatkozatát nem teljesen értem: Vácott nem találta meg a helyét hosszú távon?!?

Mindenesetre kíváncsi vagyok, kiket fogunk igazolni: jöhetne most már olyan hír is, ami az érkezőkről szól...

Előzmény: Ezaz40 (23544)
Ezaz40 Creative Commons License 2024.02.02 0 2 23544

Marincsák Nikolett --> Budaörs. Hivatalos.

nembal Creative Commons License 2024.02.01 0 1 23543

A szurkolói Face vette át az MTK hírét.

Előzmény: AlterEgon77 (23542)
AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.01 0 0 23542

Nocsak, szépen fogyunk, remélem azért érkezők is lesznek...

Ezt a hírt is hogy megírta a klub honlapja...

Előzmény: Ezaz40 (23541)
Ezaz40 Creative Commons License 2024.02.01 0 3 23541

Ferenczy Fruzsina távozása is hivatalos. MTK-ba igazolt.

 

ZLajos Creative Commons License 2024.01.28 0 0 23540

Végülis két részletben sikerült megnéznem a meccsünket, ugyanis közben volt egy DVSC-Fradi is... :)))

Kissé döcögősen indítottunk, de úgy 7-9 után beindult a verkli és sikerült érvényesíteni a két csapat közti tudásbeli különbséget. Csapatunk hajtóereje ezúttal is kapusainkon túl Csenge és Luca volt. Elmozdult a gólképesség irányába BB is és örülök, hogy sikerült felfedezni eddigi rejtett értékünket, Such Nellit is, aki kezdeti berozsdásodottsága után csak eljutott 4 gólig. Jó alkalom lett volna védőmunkánkat is gyakorolni (páros kapcsolatok stb), de erre ezúttal sem került sor. Kár, mert nehezebb ellenfelek ellen profitálhatnánk belőle.

A végeredmény miatt mindenképp gratuláció a csapatnak és nem utolsó sorban Boglárra lelátogató, a közvetítés során dominánsan érzékelhető szurkolóink aktivitásának!

AlterEgon77 Creative Commons License 2024.01.27 0 0 23539

Gratula a csapatnak, ez meggyőző volt, bár még mindig van mit csiszolni a játékon.

Különösen örültem a jó félidő-zárásoknak, valamint a csereszélsők góljainak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!