Keresés

Részletes keresés

zinaida Creative Commons License 2005.06.06 0 0 252
Énis nagyon örültem a fiuk eredményének. Meg Marcel összetet eredményének. Végre van egy összetett tornászunk is. Mert ha Pekingbe csapattal akarunk kijutni szükség lesz öszetett tornászokra...
A magyar lányokat nem láttam, de szerintem nagyon elhuzott mellettük a mezőny. A franciák remekeltek, jól elosztották maguk között az aranyérmeket...
Az oroszok csalodást okoztak én tobbet vártam volna Pavolvától és Zamilodcsikovától... Tényleg nem tudjátok Jejova visszavonult ?
eremia Creative Commons License 2005.06.05 0 0 251
Szia Kori!! Most értem haza a versenyről!! Nagyon jó volt ma is!! Én annyira drukkoltam Catalina Ponornak!!És örültem,hogy a gerendát megnyerte de a talajon sajna csak 4. lett :-(( Viszont eléggé el van hízva! Néhány pontszámot igazán nem értettem!! Képzeld sikerült aláírást kérnem Sofronitól,Leonidáés ponortól!! A KEDVENCEIM!! Már csak ezért is megérte elmenni! Hát nagy élmény volt őket élőben látni!! Puszi
kori2 Creative Commons License 2005.06.05 0 0 250
Szerintem is megérdemelten lett első a francia lány, és nagyon szépen ugrott most az olasz lányzó is. DE GRATULÁLOK Gál Robinak a bronzéremért, és Berki Krisztiánnak az aranyért!!!!!!!!!!!

Elhiszem, hogy nagy élmény volt velük egy étteremben enni ;o)

Én csak azt sajnálom, hogy nincs női résztvevőnk már, holott olyan nemzetek vannak a döntökben, hogy csak nézek... hogy ha ők ott akkor mi miért nem...????

Na mindegy! örüljünk a férfi dobogós eredményeknek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nagy Gratuláció mindkét fiúnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eremia Creative Commons License 2005.06.04 0 0 249
Szia Kori!! Én éppen most értem haza az eb-ről!! Hát,nagyon tetszett. Furcsálottam,hogy Marine Debauve nyert,de szerintem megérdemelten. Én mondjuk a román Leonidának drukkoltam,de mindegy. Verseny után megvacsoráztunk egy étteremben és a mellettünk lévő asztalnál ült Emili LePennec,szegény nagyon szomorú volt mert elrontotta a gerenda gyakiját. Aztán ott ült még Isabella Severino meg Debauve.  :) jó volt őket látni így is. Fejenként egy-egy cézár salit ettek vacsira :)))   Ja és még zamolodchikovától is sikerült aláírást kapnom. Holnap szerenkénti döntő és indul CATALINA PONOR!! Már ugy várom Puszi
kori2 Creative Commons License 2005.06.03 0 0 248
Ejej! Senki nincs erre?? Pedig megy a Tornász Eb.
Igaz sajna a Magyarok (lányok) már nem érdekeltek, de azért aki esetleg ott volt tegnap vagy ma és net közelbe jönne, írhatna egy néhány keresetlen szót ide...
Mert a Magyar tv, annak ellenére, hogy kinn vannak vagy 40-en és legalább 3 közvetítőkocsival, ja! és az egészet!! veszi, mégis nekünk magyaroknak csak 25percet képes közvetíteni, azt is este, mikor már szinte mindenki alszik. Hát így ne is várja senki, hogy nagy legyen az érdeklődés akár közönség akár támogatás, akár új ifjú tehetségek körében.... És ez magával hozza az eredmények hiányát (hiába asok munka) és innentől kialakul egy ördögi kör.. ami NAGYON SZOMORÚ!!!!!!!!!!!!!!
kori2 Creative Commons License 2005.05.27 0 0 247
Sziasztok!
Eddig sajna nem nagyon volt időm nézelődni és forumot olvasgatni a neten, de most bepótoltam.
Előszőr is Kiskirálynak Nagyon Jó Utat és sok szép élményt és tapasztalatot kívánok!
Másodstor, talán azért is viselik el a Román tornászok ezt a terrort, mert nincs más lehetőségük a kitörésre. hiszen, nagy százaléknak nincs munkahelye, és azért nem a legfényesebb ott az élet. Én beszélgettem egyszer egy 25 éves anyával, akinek 3éves kislánya volt otthon, és itt takaritott egy családnál (én ott alkalmanként vigyáztam a gyerekre) és ő mesélte, igazán azoknak könnyű ott az élet akik valamilyen a régirendszerbeni"nagyhatalom" valamely nemes posztján ültek. És tornázni is kiváltságos dolog, mert annyira drága, hogy az átlagembernek megfizethetetlen. Viszont ebből a rétegből kevész gyerekanyag lenne, így különböző iskolai szintü, de elég erős és komoly versenyeken indulnak a gyerekek, ez mindenkinek nyitott és aki ezt(ezeket) megnyeri az ösztöndíj formában kap egy "tornász csomagot" miszerint fizetik az edzéseket, és az ezzel járó kezdeti költségeket. Ez kb. nagyjából pont olyan lehet, mint Kínában azok a nagyon hajlékony tornászok akik cirkuszban lépnek fel, és úgy "hajlanak", mintha csontuk sem lenne. Őket is a kitörési lehetőség érdekében már csecsemő koruk óta a szülök erre készítik fel.
Az utazási iroda oldalán még mindig 50%-os kedvezménnyel adják a jegyet, legalábbis ez van kiírva.
KisKirály Creative Commons License 2005.05.25 0 0 246

szia eremia!

 

igen, tornáztam, meg most is tornázgatok, de már csak másodosztályban...

 

MINDENKI FIGYELEM!

én jövőhét vasárnaptól eltűnök kicsit több, mint két hónapra, mert elutazom, és nem leszek internetközelben... így mindenkinek kellemes nyarat, kellemes pihenést, és jó EB nézegetést kívánok!

eremia Creative Commons License 2005.05.25 0 0 245

Szia Zinaida!

Jegyeket még biztos lehet kapni mert amikor én vettem két hete még nagyon sok volt!!

zinaida Creative Commons License 2005.05.24 0 0 244
Szia !

Én inkább az egyéni összetetten gondolkodom mert ott több tornászt is láthatnék. Alapjában a jegyárak ngyon olcsok ahozz képest, hogy egy Europa bajnokság. Csak egy baj még el is kell jutni Debrecenbe... Remélem még lesznek pár napig jegyek mert nem tudom, hogy belefér-e, keretbe főleg, hogy 8-án utazom külföldre...
Előzmény: eremia (243)
eremia Creative Commons License 2005.05.23 0 0 243

Szia Zinaida!!

Szerintem sem probléma,hogy koktélt iszik egy tornász,csak ebből jó nagy botrányt csináltak a románok. De mindegy...

Én két hete vettem a jegyeket,akkor 50%-os kedvezménnyel.

Rendes áron egy jegy a szerenkénti döntőkre 4000 forint.De ez csak vagy a délelőttit vagy a délutáni versenyeket tartalmazza. Szóval egész napra 8000!! A női összetettre viszont 2500 forint egy jegy.

Ezek elég jó helyen lévő jegyek,5.-6. sor!!!

zinaida Creative Commons License 2005.05.23 0 0 242
Én jobban kedvelem az orosz tornát, sokkal mosolygosabbak, mint a románok, meg igazi csapat látszik, hogy mennyire szorítanak a csapattársnak nemcsak a csapatversenyen hanem az egyéni küzdelmeken is. Emlékszem amikor 2000-ben az olimpián Zamilodcsikova megverte talajon a nagy esélyes Khorikinát és mégis egyáltalán nem látszot szomorúnak Szvetlána, sőt ....
Az edzés módszerekról énis hallottam, nem csóda, hogy botrányok szívárognak ki.. Ez olyan mint amikor gyereket nevelsz.. Ha nagyon szigorú vagy később csakazért is lázadni fog (bár nem neveltem még gyereket de én azt vettem észre amelyik barátnőmnek nagyon szigorú szülei voltak később 14-15 évesen lázadni kezdet)
Nem tudod de szerintem nem olyan nagy tragédia ha egy tornász megiszik egy koktélt...
Amúgy meg nagyon veszélyes sport lett a szertorna ha nem elég szigorú az edző könnyen történhet tragédia.
Úgy nézz ki mégis itthon leszek az EB alatt. Van még jegy ? Mennyibe kerül a szerenkénti döntökre egy jó helyre szólo belépő ?
eremia Creative Commons License 2005.05.22 0 0 241
eremia Creative Commons License 2005.05.22 0 0 240

Szia KisKirály!

Igazad van amit az orosz tornával kapcsolatban mondtál,végülis ha ők nem tudnak összeszedni egy jó csapatot akkor senki :-)) Elég nagy az ország.  Egyébként te tornáztál??Vagy tornázol??

Itt vannak a linkek:

www.expage.com/onelasttumble

www.geocities.com/gimnastica/articles01/hucilife.html

ez a kettő angol nyelvű a következő pedig magyar:

www.hhrf.org/erdelyinaplo/2002/2en-17.htm

Itt a sok cikk között az oldal közepén találod és az a címe,hogy :Idomított lánykák a gerendán! Remélem majd te is érdekesnek találod ezeket a cikkeket!!

KisKirály Creative Commons License 2005.05.22 0 0 239

Szia Eremia!

 

Először is megköszönném, ha az(oka)t a linke(ke)t, elküldenéd, ami(ke)n a cikkeket találtad.

 

Beluék rendszere pedig valóban nagyon kemény. Azt, hogy a tornászok hogy bírják? Nem nagyon látnak más példát. A románok nem járnak edzőtáborba, és hozzájuk sem jár senki.

 

Orosz torna... ott mindig vannak olyan evek, arcok, akik már ismerősek korábbi versenyekről. Tény, hogy a Khorkina által hagyott űrt nehéz lesz betőlteni, de Oroszország elég nagy ahhoz, hogy legyen megfelelő emberanyag. Idő kell. Azért az oroszoknál nem cserélődik le egyszerre az egész csapat.

 

Persze lehet velem vitatkozni....

Előzmény: eremia (238)
eremia Creative Commons License 2005.05.22 0 0 238

Szia Kiskirály!!

Igazad van. Olaru és Amanar óta tényleg nem volt a románoknak olyan tornászuk aki nem csak 1-2 nagyobb világversenyen indult el. Talán Raducan,de őt lelkileg teljesen összetörte a sydney-i eset!! Hm...az is elég érdekes volt. De erről már felesleges beszélni. Ha csak megnézzük, a 2001-es ghenti világbajnokságon már megint majdnem teljesen uj román csapat indult mint sydney-be,aztán 2003-ra ez a csapat is teljesen lecserélődött. Aztán lehetett hallani Sabina Cojocar ügyéről is. Ő azt nyilatkozta ,hogy Belu és Bitang szedettek vele úgy elment az ereje,hogy már a szerre sem tudott felmászni. Beluék tönkreteszik a tornászokat. Én személy szerint nem igazán kedvelem Belu módszereit,dehát manapság az eredmények teszik az edzőt jó edzővé. És amint tudjuk a románoknak nagyon jó eredményeik vannak. Kiváncsi lennék a módszereikre és arra is,hogy ezt a kegyetlen bánásmódot és edzéseket amik náluk mennek,hogyan bírják a versenyzők. Egy 16-17 éves lány hogyan tud elviselni ennyi testi-lelki megerőltetést!? Rengeteg román torna cikkre találtam rá a napokbab az interneten és hát megdöbbentő volt elfelejtett tornászokról olvasni. Most ezt lehet nem itt kellenne megtárgyalni,de 2 kislány halt meg edzés közben. Az egyik 1993-ban,a másik 2001-ben) Hát én őszintén megdöbbentem és ajánlom nektek is,hogy olvassátok el ezeket a cikkeket. (Adriana Giurca és lexandra Huci)

A másik,az orosz torna! Kiváncsi vagyok velük mi lesz most,hogy Khorkina visszavonult hiszen nekik sincsenek már olyan kiváló tornászaik akik több világversenyen is jó helyen tudnának végezni. TalánPavlova,bár nem tudom! Szerintem minden idők legnagyobb tornásza Khorkina,hiszen ki az aki több mint 10 évig ott tud lenni az élvonalban? pussz

KisKirály Creative Commons License 2005.05.21 0 0 237

Szia!

 

Én személy szerint örülök, hogy hosszú voltál... de a többiek nevében nem tudok nyilatkozni :)

Hogy miért a románoknál vannak a problémák, azt nem tudom, de talán a túl nagy szigor, és talán durvának tűnik a szó, de szerintem igaz a lelki terror miatt, amivel a tornászokat fegyelmezni akarják. ha jobban belegondolunk, Simona Amanar és Maria Olaru óta nem nagyon volt olyan tornászuk, aki több világversenyen, több évad világversenén is valóban formában lett volna. Csak tippelgetni tudok, főleg az alapján, amit én látok, de szerintem nem igazán veszik figyelembe az edzők azt, hogy  amai "fiatalok" lelkileg sokkal kevesebbet bírnak, mint arégiek. Lélekben, belülről gyengébbek. és a román edzők, főként Belu nem a lojalitásáról híres...

Előzmény: eremia (236)
eremia Creative Commons License 2005.05.21 0 0 236

Sziasztok.

Most olvastam a román torna oldalán,hogy lehet Alexandra Eremia és Monica Rosu is jönnek az eb-re,de az is kehet hogy a románoktól csak Catalina Ponor jön. Én nagyon szeretném ha jönne Eremia és Rosu is, mert sikerült jegyeket vennem és nagyon szeretném őket látni. Ahogy írtátok,tényleg vannak új, feltörekvő nemzetek akik egy-egy szeren esélyesek. Én is szeretem Elena Gomezt,nagyon jó kis összetett tornász,szépen szerepelt az olimpián is.

A románoknál nagyon sok botrány van mostanában,ez biztosan kihatott a versenyzőkre is. Nincsenek is valami jó formában,én ezért is nem hiszem,hogy olyan jó eredményeket fognak elérni az eb-n ,mint ahogyan az olimpián arattak. (csak a női tornáról beszélek)  Olvastam pl. hogy Catalina Ponor 15 kilót szedett fel,ami nagyon sok!!! Kiváncsi vagyok mennyire sikerült ezt leadnia. Aztán olvastam,hogy azért tiltották el a válogatott szerepléstől Rosut,Eremiát,Sofroniet,Ponort és küldtek mindenkit haza a klubbjába edzeni,mert egy bukaresti bárban alkoholos koktélt iszogattak. Lehetett olvasni szexbotrányokról is,de én ezeket nem igazán hittem el........ hm..furcsa.  Nem értem miért csak náluk vannak ilyen botrányok. Pedig szerintem némelyiküknek még lett volna esélye Pekingbe is indulni. Ezek a botrányok mindig a versenyzőkön csattannak szóval és sajnálom őket.

Bocs,hogy hosszú voltam :-)))))

KisKirály Creative Commons License 2005.05.16 0 0 235

Szaisztok!

 

Én legfőbbképpen valóban azért drukkolok, hogy valamit lássunk is az EBről

Hogy ki eséyes? Szerintem az angoloknál, görögöknél és spanyoloknál vannak most igazán feltörekvő emberek, de a románokat, oroszokat, ukránokat, és egyéb szláv népeket sosem szabad leírni. No meg a franciákat sem szabad elfelejteni. Férfiaknál szintén a szláv tornászok a legesélyesebbek, de remélem azért izgalmas versenyt LÁTHATUNK!!!!!!

Előzmény: Orsi 89 (234)
Orsi 89 Creative Commons License 2005.05.15 0 0 234

Sziasztok!

Én szeretem a Románokat, de a spanyol Elena Gomezt is!

Én inkább a Románoknál, Marian Dragulescut szeretm nagyon jó tornász!

De HAJRÁ MAGYAROK remélem azért a magyaroknak is van némi esélyük!?

eremia Creative Commons License 2005.05.14 0 0 233
Igen,remélem a tv-k leadják. Legalább a fontosabb versenynapokat. Kiváncsi vagyok milyen eredmények születnek majd az Eb-n. Én Ponornak drukkolnék az egyéni összetettben,ha végre elindulna korláton is. Biztosan lenne esélye egy összetett címre így,hogy nincsenek amerikaiak és Khorkina. Talán a román Leonidának is van esélye az összetett győzelemre,dehát majd kiderül. Ki a kedvenc tornászotok? Ki szereti a románokat??
KisKirály Creative Commons License 2005.05.12 0 0 232

Sziasztok!

 

Én is várom az EB-t, és én akkor még pont itthon leszek, illetve vasárnap utazom el... az, hogy mennyit látok belőle pedig nem rajtam múlk, mert bár kimenni nem tudok, de szívesen nézem/nézném a tv-ben....

Előzmény: zinaida (231)
zinaida Creative Commons License 2005.05.12 0 0 231
Énis nagyon várom, de akkor ponnt nem leszek Magyarországon ugyhogy szerintem nekem ez most kimarad :(
Ugyhogy kérlek majd írjatok az EB-ről...
Előzmény: eremia (230)
eremia Creative Commons License 2005.05.11 0 0 230
Szaisztok! Én még nem írtam ebbe a torna fórumbaolvasgattam a hozzászólásokat. Várjátok már az Eb-t?? Én is nagy torna rajongó vagyok,főleg a románokat szeretem. Írjatok   Pusz
Orsi 89 Creative Commons License 2005.04.10 0 0 229

Nagyon szívesen :D

zinaida Creative Commons License 2005.04.07 0 0 228
O köszi, hogy ilyen részletesen :))
Előzmény: Orsi 89 (227)
Orsi 89 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 227

Sziasztok!

Június 2-5-ig lesz az EB.

2.-án: 10:30: Női selejtező,  3.-án: 10:30: Férfi selejtező, 4.-én: 13:00 Női- 16:00 Férfi összetett döntő,

5.-én:Szerenkénti: 11:00-tól: Férfi: talaj, lólengés, gyűrű, Női: ugrás, korlát

15:30-tól: Férfi: ugrás, korlát, nyújtó, Női: gerenda, talaj.

zinaida Creative Commons License 2005.04.05 0 0 226
Mikor is lesz az EB-é ?
Előzmény: Orsi 89 (225)
Orsi 89 Creative Commons License 2005.04.04 0 0 225

Szia,

Mi megyünk!

lehet hogy indul az Ildi is aztán megnézzük,

de ha nemindul akkor is megyünk !

KisKirály Creative Commons License 2005.04.03 0 0 224

szia!

köszi a gratulációt

 

az Eb-re sajnos nem tudok menni, már csak azért sem, mert nekem akkor vizsgaidőszak van, ami így is rövid lesz, mert ötödikén elutazom külföldre

így előtte azzal is sok dolgom lesz majd. Persze igyekszem níomon követni az eseményeket!

 

Ti kimentek?

Előzmény: Orsi 89 (223)
Orsi 89 Creative Commons License 2005.04.02 0 0 223

Gratulálok!

csak így tovább!! Jössz az EB-re is?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!