Keresés

Részletes keresés

nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.25 0 1 4530

Köszi a jókívánságot. Darts-oztunk egész sokat, scrabble-ztunk, voltunk vásárolni, találtunk itt is micsoda véletlen egy kínait, vettünk 2-3 ruhát, kaptam tőle egy rövidnadrágot is, kinéztem neki egy szép kis magassarkú szandált, de sajnos nem volt a méretében. 5 körül lementünk horgászni,  fél 9 körül elkezdtek megenni a szúnyogok, gyorsan pakoltunk is össze, sajnos nem volt kapás, de szerintem nagy hal sem volt a vízben, mert egy sem bírt ráharapni, csak leették, vagy ez a nagy meleg tett keresztbe.. Majd legközelebb, most biztos lenne kapás ,de itt a macska is, nem akarom megint egyedül hagyni, meg esőben sosem lenne hozzá kedvem.

Péntek este és tegnap este is 1-1 szem Sanval ment. Péntek este 9 után értünk csak le, kipakoltunk, stb, későn feküdtünk le csak, fél 1-kor feküdtünk, ő 1-től 7-ig végigaludta az éjszakát, 6 órát egyben. 

Tegnap mikor megjöttünk horgászásból, gyorsan csináltunk vacsorát, intéztük a macskákat, kipakoltunk, vacsora stb., 10 óra volt, elfáradtunk, megbeszéltük, hogy lefekszünk. Zuhany, stb, 11 óra volt, mire ágyba kerültünk. Nyilván a gyógyszer nem hatott teli hasra, kb fél 12 körül aludt el, aztán 4-kor rápillantott a telefonra, de egyből vissza is aludt, aztán fél 7-kor kelt kb. Szóval mondhatni, egyben aludt 7 órát. Napról napra jobb, és nem kel fel többször, most éjjel csak 1x kelt, de egyből vissza is aludt, előtte meg mint akit kiütöttek. Tegnap már sokat nevetett, jó kedve volt, még nem az igazi, de fél éve nem láttam ennyit nevetni egy nap alatt. Napközben is rájön néha már az álmosság, akkor is el tudna szundítani. Nem fáj a feje, nem beszél annyit félre, jobban gondolkodik, bár még nem regenerálódott, nyilván 6-8 hónapot nem lehet 2-3 nap alatt kialudni, de haladunk, igaz még csak gyógyszerrel, de Imovane-t nem is fogjuk próbálni mert a Sanval bevált. Ezt kezdjük el majd csökkenteni 5 mg-ra első körben. A foga teljesen problémamentes. 

 

Összességében elindultunk a jó úton, javulunk, már tegnap nap végére nem volt kimerült annyira, mint szokott. :) Mondtam is neki, hogy szerdán megyünk max ő is fogkövet szedethet, nem nyúlhat hozzá többet a fogához az a fogorvos, aki kezelte háromnegyed évig ezt a fogát, amit rendbe hoztak végül. El is magyarázom akkor ott mindenkinek, hogy hogyan is működik a fog-idegrendszer-alvásközpont szimbiózis, mert mindenki széttárta a karját, és annyit mondott, hogy ő ezt nem érti.

Múlt péntek óta  eljutottunk a 10 percről a 7 óra alvásra. 10 perc>3 óra>3,5 óra>4 óra>5 óra>5 óra egyben>6 óra>6 óra egyben>7 óra egyben. Még egy hét, és ki is piheni magát szerintem. :)

Előzmény: annamari073 (4529)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.23 0 0 4529

Nagyon örülök ennek a hatalmas eredménynek! Bízom abban, hogy ez egyre jobb lesz.

 

Érezzétek jól magatokat a hétvégén, remélem, hogy azért ez a közös program kicsit közelebb hoz újra Benneteket!

 

Várom majd a beszámolót a gyógyszerekről, illetve a hétvégi alvásokról!

Előzmény: nyaxi00 (4528)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.23 0 1 4528

És ismét találtam, süllyedt... fél 12-kor be a 10 mg zolpidem, Sanval, mert Stilnox már elfogyott. 12-től 4-ig alvás, aztán még 5-től 7-ig. Összesen 6 óra. Ma először érzi úgy, hogy mint ha már nem annyira lenne kimerült. Végülis tegnap egyben aludt 5-öt, ma meg 4+2-t. Az autogén tréninget majd megtanulja, az jó lesz a későbbiekben, bármilyen lelki izére.

Szóval célegyenesben vagyunk. A cél, hogy gyógyszer nélkül aludjon nyilván egyre többet, ezt az elején még nem akarom bekockáztatni nála, mert a cél, hogy minél hamarabb visszabillenjen az idegrendszere és az agya a minél több alvás felé. Kipróbáljuk még szerintem az Imovane-t ma, megnézzük, melyik hatott jobban, aztán meg gyógyszer nélkül is, és az alapján lépünk tovább.

Ma este egyébként elutazunk vidékre vasárnapig,  terveztem programokat, van a neten fél óra alatt megcsinálható horgászvizsga, 2 ezer ft/fő, és évente 90 napos engedélyre jogosít horgászatban, így nem kell vizsgázni helyszínen, meg egy csomót magolni, stb.,  Rávettem tegnap, ő is megcsinálta meg én is, 40 perc alatt megvoltunk, 10 perc alatt elküldték a két engedélyt meg a fogási naplókat e-mailben. 5 ezer ft két helyjegy, aztán holnap horgászunk, meg főzőcskézünk lenn a telken, darts-ozunk, scrabble-zunk, meg napozás, stb. Azt akarom, hogy a kedve is visszabillenjen, ha jó lesz a hétvége, az kicsit engem is feltölt, neki meg ha sikerült aludni ma és holnap éjjel, akkor azzal együtt valamennyire elkezd ismét jó irányba terelődni a hangulata, és a kimerültsége még tovább csökken. :) 

Még jövő hétig maradok, mert most ugye hétvégi progi, aztán hétfőn orvosom van, keddre kaptunk színházjegyet, szerdán megyünk fogkövet szedetni, stb... aztán remélem, addig folyton javul. A gyógysserekről meg a hétvégén írok majd még.

 

Szeretném addig is megköszönni mindenkinek a jókívánságokat, az együttérzést, a tanácsokat, ötleteket, és üzenem annak, aki most kezdi, vagy épp benne van, hogy aki fél éven át napi max 1-2 órát alszik is túléli, igaz lelkileg szerintem egyedül lehetetlen, rendbe lehet jönni, csak meg kell találni, hogy mi okozta, és menni menni menni, nem tétovázni és hezitálni! Nem mindig az orvosokra hallgatni, mert ők sokszor bután széttárt karokkal állnak, hogy ők nem értik. Nekem nincs egy diplomám sem, de azért, mert AKARTAM, hogy megoldjam, sikerült. Én hittem benne, és amit akarok, azt mindig el is érem. Küzdeni mindig, feladni soha!

Előzmény: annamari073 (4527)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.22 0 1 4527

Ügyes vagy, hogy ezt az elméletet kigondoltad és végig is csináltad.

 

Egyértelműnek tűnik, hogy a foggal van a probléma, illetve valami ott tönkrement az idegkezelés során. Viszont tényleg az a helyzet, hogy ha kihúzzák azt a fogat -bárki bármit is mondjon - a fájdalomnak, és gondolom, ezzel együtt minden egyéb mellékhatásnak meg kell szűnnie. Én - ahogy már írtam - a jobb felső négyessel jártam így.

 

Ezért is nagyon sajnálom, hogy az (ex)barátnőd ennyire ragaszkodik a fogához. Mert ha ez nem így lenne, akkor már rég aludna, és a Ti kettőtök viszonya is valamilyen formában rendeződne. Úgy értem, vagy folytatnátok, vagy ha nem, akkor meg békével lezárulna, és nem lenne ennyi kialvatlanság és feszültség a levegőben.

Előzmény: nyaxi00 (4526)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.22 0 1 4526

Két napja egy elmélet motoszkál bennem... ha minden gyógyszerre rosszul reagált, értem itt nyugtatók, hangulatjavítók,  az altatókra pedig szintén rosszul, vagy sehogy, akkor az idegrendszerhez kötődő GABA receptorral, vagy a környékén baj lehet. De ennek ha elmúlik a kiváltó ok vissza kell fordulnia. Eredetileg lassan javuló alvásvisszatérésre számítottam, de mivel nem akarta kihúzatni a fogát, úgy döntöttem, hogy próbáljunk meg ismét 1-2 gyógyszert. Este ment 15 mg Mirtazapin+0,5 mg Frontin, amitől pár hete legalább 1-2 órát tudott aludni, 'enyhén jó' hatással. Na ezt 11-kor be is vette, és fél órán belül majdnem engem is szétszedett, olyan idegbeteg lett, hajnal 1:50-re pedig már elviselhetetlen lett. Mivel megvolt a terv a fejemben, hogy ma este akkor újra megpróbálnánk a Stilnoxot, ámomból felkeltve is rányögtem, hogy kapjon be egy Stilnoxot. Ekkor már hajnal 2 volt. Majd ezután 10 perc alatt kidőlt, és reggel 7-ig fel sem ébredt. 5 óra alvás, megszakítás nélkül, mint egy jó szex. Most mondjuk borzalmasan van, gondolom a hajnali hatás még nem ürült ki teljesen, majd délelőtt folyamán fog javulni.

Szóval úgy tűnik, ez az elméletem is beigazolódott, hogy ha a foggyökér idege nincs csesztetve, és helyesen van kezelve, akkor nincs nyomatás alatt, és tud az idegrendszer megfelelő jeleket külden ia megfelelő helyekre. Kezdenek úgy hatni a gyógyszerek, ahogy eredetileg kell nekik. Ma este megy egy Stilnox, én bízom a legjobbakban, aztán magától lesz egyre jobb és jobb. :)

nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.21 0 1 4525

Én semmi mást nem szedek, ami ilyen jellegű, pánikra meg depresszióra, csak azt, akkor is mindig fix 1 mg. Soha sem több, se kevesebb. A héten 2x vettem be, hétfő meg ma délután. Kicsit segít az elalvásban 6-8 órával a bevétel után hoz egy kis álmosságot, és ilyenkor jobban kimerültnek érzem magam. 

Ma éjjel egyébként 0,5 órát aludt, aztán hajnalban egyben 3 órát. Így összességében visszaesés volt, de a 3 óra egyben mindenképp még mindig jó. Most megint azt mondja, hogy ha nem nő jövő hétig, akkor kihúzatja, stb., de én már ebben nem hiszek, két hete is ez ment. Ő döntése, én már nem erőltetem, ahogy írtad, egy csomó pénzt, időt meg idegességet megspórolhattunk volna ha hallgat rám. Köszönet még egyszer azon személy írásának, aki a fogáról leírt mindent, sajnos neki nem sikerült megfogadni... 

Sosem fogom megérteni az embereket... bár már nem is akarom.

Előzmény: annamari073 (4524)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.21 0 1 4524

Igen, így már értem, hogy elképzelhető, hogy akkor is véget ért volna a kapcsolatotok, ha nincs ez a mizéria.

 

Úgy gondolom, hogy a "nálam jobbat érdemelsz...." nem feltétlenül tipikus női hablaty, mert férfiak is ugyanezt mondják. Inkább a konfliktuskerülők hablatya,  akik nem merik kimondani azt, amit egy kapcsolat végén ki illik és ki is kell.

 

Nem néztem utána, hogy hány napja került fel ez a téma, de valóban, ha akkor kihúzatja a fogát, akkor már biztosan nem lenne gond az alvásával. És egy csomó orvoshoz járást is megsprórolhattatok volna.

 

A "lenyugvás"-t úgy értettem - mint ahogyan Te is írod -, hogy nyilván az embert felkavarja az, hogy szakítanak vele. Ehhez idő kell, főleg akkor, ha Te még mindig szereted őt. (igen, 250 km mindenképpen kapcsolat-gyilkosnak számít...)

 

Egyéb gyógyszert a Rivotril-on kívül szedsz még?

Előzmény: nyaxi00 (4523)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.20 0 1 4523

Nehéz lenne megmondani, de valószínűleg akkor is eljött volna. Nem csak egyszerűen azért mentünk szét, mert nem bírtuk egymást elviselni, hanem mert úgy volt ,hogy összeköltözünk, és lerakjuk a foglalót egyik este egy hónapja, és indulás előtt mondta, hogy ő inkább nem akarja, és hogy szakít, mert jobbat érdemlek, stb... Ez a tipikus női hablaty, amit soha nem értettem meg, és soha nem is fogok. Talán a gyávaság számlájára írhatom. Persze lehet, hogy benne volt a kimerültség, de akkor sem azt sujkolnám a másikba, hogy jobbat érdemel, nem vagyok neki elég jó, és hogy talál jobbat, stb...

 

A Valdoxan recept megvan, még ki sem lett váltva, ha így halad, akkor nem is lesz, egyéb gyógyszer sem, némi természetes segítséggel, altató hatású teakeverék, akkupunktúrás készülék, stb. jön szóba. Aminek nem örülök még mindig, attól függetlenül, hogy hirtelen megindult az alvása, és képes visszaaludni, hogy még mindig riadva kel fel, emelkedett pulzussal... de lehet ez idővel elmúlik, ismerem annyira, hogy tudtam, hogy addig fogja húzni a dolgot, amíg közölheti büszkén, hogy "na, csak nem kell kihúzni a fogam". Egyébként most néztem vissza a topikot, 28 napja beszéltünk a fog témáról, ha akkor hallgat rám, lehet már hetek óta aludna, mint egy medve.

 

A lenyugvásomról annyit, hogy nem vagyok ideges, mert elfogadtam, hogy ez van, változtatni már úgy sem tudok rajta. Ha meg kialussza magát, akkor sem biztos semmi, mert egyszer nem említette az elmúlt hónapban, hogy ha rendbe jött, akkor folytatni akarná. De egyelőre úgy néz ki, hétvégén költözöm haza, ez 250 km távolságot jelent, szóval ott biztos vége lenne a dolognak. Bár még vannak időpontjaim nekem is orvoshoz meg a rég várt fogkőleszedésre jövő héten, de meglátjuk... Ami tény, hogy 'kicsit' sűrűbben szedem a Rivotrilt az elmúlt időszakban. Na ennyit a lelki részéről, mert ez nem a 'beszéljük ki, hogy lettünk lelki nyomorultak 20 év alatt' topik, és egyébként sem rólam szól. Csak talán valamennyire mégis rosszul esett, és még nem dolgoztam fel. Ő meg lehet azért kezdett el aludni, mert végre megszabadul tőlem 3 év után :D /poén/.

Előzmény: annamari073 (4522)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.20 0 0 4522

Rettenetesen sajnálom, hogy időközben szakítottatok. Azon gondolkozom, hogy ha nem lett volna ez kisebbfajta tragédia, hogy nem alszik hónapok óta rendesen, akkor is bekövetkezett volna-e a szakítás vagy nem? Vagy csak később történt volna meg, ha nincs ez a nem-alvás dolog?

 

Értem, hogy a Valdoxan csak "utókezelésnek" lett volna alkalmas. Szerintem, ha újra eleget fog tudni aludni, márpedig ez a mostani öt órai alvás már azt jelzi, hogy előbb-utóbb sikerül visszatérni a régi kerékvágásba, szóval akkor lehet, hogy nem lesz szükség antidepresszánsra. De ezt ő tudja...

 

Bízom abban, hogy Neked is sikerül ezek után lenyugodnod. Lehet, hogy nincs még veszve minden, az is lehet, hogy ha kialussza magát rendszeresen, akkor újra indulhat kapcsolatotok. De elképzelhető, hogy akkor már Neked nem lesz erre igényed.

Előzmény: nyaxi00 (4521)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.20 0 1 4521

1,5+2,5+1 óra. Ismét nőtt, összesen kb. 5 óra. Növekvő pályára értünk, úgy tűnik. Mormolás nem volt, mondtam, arra próbáljon koncentrálni , hogy alszik, ahelyett, hogy azt mondogatja, hogy nem alszik. Így maradt 2 dolog. A fogának adok 90% esélyt, a másiknak 10%-ot kb. Ami zavaró, hogy mindig riadva kel, de ez így is kezdődött, nem tudom, ez fog-e megszűnni a végén, vagy az a gyökértömés darab, vagy maga a fog okozhatja-e.

Megint belekezdtem a szokásos fogbeszélgetéses dologba, hogy jobb lenne kihúzatni, érveltem mindennel, hogy a riadás, hogy már 4 hete aludt volna, ha rám hallgat, hogy még lesz vele baj, hogy csak egy szétcsiszolt fogmaradvány, stb., ahogy minden reggel 4 hete, de látom rajta, hogy úgy sem fogja kihúzatni, így kissé elkeseredve indul számomra ez a nap is, mert megint én érzem magam sikertelennek, holott mindvégig igazam volt sok orvossal szemben... de összességében valahol a 4,5-5 óra közti alvásnak örülök. 

Ha így marad, el is kezdek lassan pakolni, aztán hívom a családot, hogy költözök haza. Sajnos teljesen megváltozott, de ez van. A tudat, hogy tudtam segíteni egy emberen, jó érzés, még ha nem is értékeli, és ez sehol, senkinek nem lesz megemlítve.

Rám is rám fog férni egy kis nyugalom, nem volt egyszerű november óta, remélem, nem sokára már beszélhetek róla múlt időben ténylegesen is.

nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.19 0 1 4520

A Valdoxan csak szükségmegoldás lesz, hogy helyrebillentse az elmúlt fél év okozta 'károkat'. Nem fog hirtelen visszaállni semmi, ahogy az alvása sem, de megint a fog húzását halasztgatja, mert hogy most elkezdett aludni, és hátha így marad, meg nőni fog... amúgy időközben szakítottunk, csak nem írtam meg. Bár még együtt vagyunk, de csak annyira, hogy végigsegítem ezen a részen, aztán megyek tovább a saját utamon, mert ő dobott ki. A miértre nem keresem, és nem is érdekel a válasz, én megígértem neki fél éve, hogy megoldom, és tartom is ehhez magam. Már alakul a dolog. :) 

Egyébként is öntörvényű lett, ma is már úgy jött, hogy akkor ma Stilnoxot vegyek be vagy a Valdoxant, aztán közöltem, hogy ma még semmit, csak a mormolás marad el, láttam a meglepődést meg valami csalódottságot az arcán, de valamennyire még hallgat rám ebben.  Sokkal többet ér, ha le tudjuk csökkenteni az okok számát 2-re, ha mormolás nélkül fog aludni ma éjjel.  

Persze ismerőseinek nem így adja elő, de ez engem már nem zavar, és már nem is esik rosszul, az elején rosszul esett, mert x szakember meg százezer ft kidobás után én mondtam a Dalacint is, egy oldalon bukkantam rá, hogy a lüktetés oka lehet ugye baktérium, most már úgy hangzik, hogy ő elkezdte szedni, mert hogy lehet baktérium, és hogy nem dolgoznak sterilen, stb... De nem izgat, betartom az ígéretem, visszaadom az alvását, aztán lesz egy boldog élete, aminek örülni fogok. :)

Előzmény: annamari073 (4519)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 4519

Nagyon örvendetes tény, hogy összesen négy órát aludt! Ez már valami!

 

Sajnálom, hogy a "szakemberek" csak ennyit tudnak. De várható is volt, azt hiszem.

 

Miért kell(ene) Valdoxant szednie a párodnak? Ha tényleg csak a foga volt a probléma vagy a hormonjai, akkor muszáj-e antidepresszánssal beavatkozni?

 

(kíváncsi leszek, hogy ha ma elmarad a "mormolás", akkor mennyit fog tudni aludni)

Előzmény: nyaxi00 (4515)
harakiri87 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 4518

A stilnox jó csak nagyon gyorsan kiürül , mindig mikor felébredek első a vizelés , vizelettel távozik , felezési idő 6 óra de jó az sokkal kevesebbnek is ....

Előzmény: nyaxi00 (4517)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 4517

Igen, gyógyszerrel. Mióta nem kap gyógyszert három napja, azóta többet alszik, lehet hogy véletlen egybeesés, nyilván meg fogjuk próbálni valamelyik este a Stilnoxot ismét, de előbb leszűkítjük a 3 lehetséges okot 2-re. A talpam meg tenyerem nekem is izzad, nekem bélbetegségem van és hozzá társuló hőhullámok, ilyen melegben hol megfagyok, hol pedig szakad rólam a víz, szóval ezek szerintem inkább azt jelzik, hogy valami nincs rendben a hőháztartással sem. A beutalókat jól teszed, hosszú a várakozási idő sajnos mindenhová.

Előzmény: harakiri87 (4516)
harakiri87 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 4516

Szia nyaxi , a baj hogy nem ketnaponta veszek stilnoxot be hanem minden nap , csak fel is eleg higy elaludjak de mar csak 3orat alszok egy fellel ezert veszek be 2x felet hogy meglegyen a 6ora . Igen mindent megfogok nezetni minden hormont agyi ct stb.. a hg surgeot nem ismerem triptofanom van meg melatoninom. Ma megyek beautalokat kerek mindenhova. A tenyerem es a talpam izzad sokat , illetve ma peldaul nagyon szedultem es mar nem tudom hogy a faradsagtol vagy a stilnoxtol . Ti gyogyszerrel alszotok 2-3orakat?????

nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.19 0 1 4515

No, megvolt ez a kör is. A szomnológus mint gondoltam, semmit nem tudott mondani, ezért be sem hívta, csak leokézta, hogy megjelent. /Ahogy írtam tegnap, hogy ez lesz./

A pszichológus, alias autogén tréninges egy órán keresztül beszélgetett vele, majd másfél hónap múlva, július végére visszahívta, hogy majd elkezdi megtanítani neki a gyakorlatokat, ez kb. a kezdéstől számítva 3-4 hónap lesz, szóval innentől majd' fél év. Bár azt is elárulta, hogy ettől nem fog elkezdeni aludni, ez csak mellékes dolog, hogy ha már alszik rendesen. Bár akkor meg már minek? Na én tényleg nem értem a magyar "orvosokat", "szakembereket''...

Viszont sikerült Valdoxan receptet szerezni támogatottra, így csak 1-2 ezer ft elvileg a 11 ezer ft helyett. Ma megyünk tovább, egyelőre még nem kap este semmilyen gyógyszert, ma megszüntetjük a mormolást, és ha alszik ma éjjel, akkor vagy a foggátló és a hormonok, vagy a fog a ludas. Nem mondom, hogy jó érzés, meg hogy büszke vagyok magamra, és verem a mellkasom, mert egy tragédiát vészelünk át az elmúlt 3/4 év óta, de az, hogy egy kis utánaolvasással és odafigyeléssel én le tudom szűkíteni, és rá fogok jönni, mi a baj, ellentétben x számú szakemberrel, ez botrány. Ezért tart itt az ország, mert senki nem ért ahhoz, amihez kellene neki.

Ja, és a lényeg! 2,5 órát aludt hajnalban és reggel még 1,5 órát, összesen 4 órát! Januári csúcsot döntöttünk! 

nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 4514

3-4 napig tervezi, aztán meglátjuk. Holnap reggel megy a tréningeshez, meg a szomnológushoz is, ami semmit nem ért. Pont aktuális kérdés, ahogy láttam, holnap megírom, mit mondott, vagy van-e értelme ennek a tréningnek. Bár előre sejtem, légzésgyakorlatok, stb. fog magyarázni. De neki ugye nem ez a problémája, hanem valamelyik a 3 feltételezett közül, az is bizonyítja, hogy jó irányba sikerült a rengeteg orvossal ellentétben elvinnem a dolgot, hogy két éjjel már picit többet aludt. Remélem, nem lesz visszaesés.

 

 

Harakiri, Egyébként sokat olvastam, akiknek enyhébb az alvászavaruk, azoknak segíthetnek a légzéstechnikák, jobban, mint a koncentrációsak. Én nem gondolom túl nagy problémának, hogy minden másnap beszedsz egy fél Stilnoxot, az Imovane még hasonló 'korszerűbb' altató, az is Z-típusú. Bár ami fontos, a problémát nem ez fogja megoldani, hanem mindig valami más áll a háttérben. Lehet hormonális, agyi, szervi, stb. háttere. Én mindenképpen csináltatnék egy teljes vérképet, és elmennék egy kardiológiai kivizsgálásra ilyen pulzussal. És nézetnék egy TT4 szintet is vérből a TSH mellett, ez utalhat pajzsmirigy problémára is, mert az egyik csak a funkciót mutatja, a másik a szintet, de ezt csak szakorvos írhatja fel, háziorvos sajnos nem a megváltozott szuper magyar egészségügyi előírások miatt. Én 6 éves korom óta edzettem, míg bele nem futottam egy betegségbe, van még egy jó cucc, három amino keverék, arginin-ornitin-lizin, GH Surge a neve, Scitec gyártja, hivatalosan növekedési hormon serkentő, én nagyon kipihent voltam tőle, de azt hozzá kell tennem, hogy akkor még nem voltam beteg, és próbáltam a barátnőmön, az ő alvászavarán nem hatott... mondjuk neki eddig egyetlen gyógyszer sem, azt is hozzá kell tenni.  A vízivásra figyelj oda, 3 litert illik meginni, a gyakori fejfájás hátterében pedig állhat autoimmun betegségtől a legrosszabb bélbetegségig bármi, bár nyilván mindnek lenne járulékos tünete, nálad az alvászavar, ami simán lehet, hogy az alvászavar melléktünete, barátnőmnek is mindennapos a fejfájás. Neki február óta napi 2 óra a max alvás, most jutottunk el 3 órára az utóbbi két napban, három okra már leszűkítettük. Szóval a háttérben biztos lesz valami nálad is, az időtájt kell keresgélni, amikor elkezdődött, és a néhány alapvető vizsgálatot megcsináltatni. Én mindig azzal bíztatom őt, hogy olyat még nem hallottam hogy valaki álmon halt :) 

Előzmény: annamari073 (4512)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 4513

Szia!

 

Az autogén tréning segíthet az elalvásban. Sokat javíthat még a szabályos légzés, az úgynevezett jóga-légzés. Négy egységnyi ideig szívod be a levegőt és nyolc egységnyi ideig fújod ki, vagy ha ez hosszú, akkor két egységnyi ideig be, és négyig ki. A lényeg az, hogy mindig kétszer annyi ideig fújd ki, mint amennyi ideig beszívod. És a legfontosabb, hogy csak a légzésre szabad összpontosítani. Minden mást meg kell próbálni kiverni a fejedből.

 

Nekem szokott segíteni, bár mióta hangulatstabilizátort szedek, ilyen problémáim - szerencsére - nincsenek. De azelőtt több éven át volt rengeteg olyan éjszakám, amikor órákon keresztül bámultam a plafont. (valószínű, hogy a változókor beindulása miatt volt ez a sok rossz éjszakám és alvásproblémám)

Előzmény: harakiri87 (4511)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 4512

A három és fél óra nagyszerű dolog, még akkor is, ha két részletben. Mégis jobb, mint a régi kétszer egy óra.

 

Előbb-utóbb biztosan kiderül, hogy melyik ok miatt javul az alvása. Bár az igazi mégis az lesz, ha legalább hat órát tud egyben aludni.

 

Meddig tervezi a mormolást?

Előzmény: nyaxi00 (4508)
harakiri87 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 4511

autogén tréning vélemények? Mennyire segíthet elaludni?

harakiri87 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 4510

Sziasztok az a baj hogy ugyan az a hatása nálam fél stilnoxnak és egy egész stilnoxnak nagyjából , szóval mind 2vel elalszok de átaludni a gyógyszert nem tudom . Tegnap este próbáltam elaludni nélküle sokadjára mert kb minden másnap megpróbálom . bevettem egy növényi altatót valeriana night ( többet nem merek mert nem igazán aludtam még el 1-2 szemmel csak nyugodt állapotban feküdtem, aztán vehettem be rá altatót mert nem akarok tökéletesen alvás nélküli éjszakákat  , volt az az 5 napos intervallum mikor szinte semmit nem aludtam és belém rakta a félelmet rendesen). szóval bevettem egy valeriana nightot és mellé egy melatonint , így baromi álmos lettem és nyugodt is de el nem aludtam viszont az úgymond "ellazult" állapotomban nem tudom hajnal 3 vagy 4 fele vettem be egy fél stilnoxot és 7:22 kor keltem magamtól , mondanom sem kell hogy nagyon fáradt vagyok, így megpróbáltam napközben pihenni magyarul 10órakor egy kis déli pihire és 12:25ig nem sikerült elaludnom így kikeltem az ágyból..... Régen fiatalabb koromban szedtem altatót mert szintén nem tudtam aludni kb fél évig utána pikk pakk letettem bár napokig nem aludtam de akkoriban imovanet szedtem és azzal sem tudtam elaludni 1 könnyen volt hogy hajnal 5 kor aludtam el vele úgy hogy kettőt vettem be és 7kor mentem dolgozni. Miután leraktam megfogadtam soha nem szedek többé nem jött össze .Valahogy akkor volt lelkierőm ezt végigcsinálni és most nincs vagy mégis kicsit ez másabb mert akkor nem volt 5 napos nem alvásos intervallum csak 1-2 napos . Most is ha lesz hozzá lelkierőm nem alszok napokig és megpróbálom elhagyni csak nem tudom mitől lett az alvászavar pedig mindig egy időben feküdtem le.. egyszer csak nem bírtam elaludni most meg itt tartok ... Az a baj hogy félek rosszul leszek mert az 5 nap megijesztett iszonyatosan így minden este ezzel a tudattal fekszek le, már ugye ez is egy probléma . Plusz nem tudom hogy most azért nem tudok elaludni mert szedem a gyógyszert vagy mert egyszerűen nem megy és az alvászavarom hátterében valami más áll. A napokban sokat fájt a fejem szédültem meg erős szívverés érzésem volt amit én a kialvatlanságnak tudtam be , gyógyszert alapjáraton nem szoktam szedni ha fáj a fejem arra sem az első a gyógyszer hanem próbálok tűrni .. Fiatalabb koromban voltak problémáim a droggal és megfogadtam kábítószerhez semmilyen formában nem fogok nyúlni ( ezt be is fogom tartani mert az nem kell az alváshoz sem semmilyen életfunkcióhoz) Igazából ezen problémák után utáltam meg a gyógyszereket és félek tőlük meg a hozzá , rá -szokástól. Először csak mehetnéket éreztem mikor aludni kellett volna majd már egyáltalán nem tudtam aludni. A családban sokmindenkinek volt,van alvásproblémája , nagyapám korházba is került emiatt fiatal korában és mondta neki is mehetnékje volt mikor lefeküdt. Jövőhéten így 5 hét után elkezdek utánna járni lehet e szervi vagy hormonális okai a nem alvásomnak. Próbáltam már mindent hogy elaludjak ami lelki dolgokat megoldana, de egyébként sem érzem lelki betegnek magam csak egyszerűen nem tudok elaludni . Ezeket azért próbáltam ki mert háziorvosnál kezdtem ő meg pszihiáterhez küldött hogy ezek a dolgok bizony oda tartoznak ... Sőt egyébként negyed szem stilnoxal is volt már h elaludtam olyankor 1.5-2 órát aludtam. Igazából olyan mint ha valami kémiai dolog nem jönne létre az agyamban , és nem kezdek el több síkuan gondolkodni szóval nem kezdi az agyam feldolgozni a napi dolgokat hanem egysíkuan hallom a külvilágot nyugodt állapotban ,ráadásul olyannyira megnyugszom hogy a pulzusmérő óra volt már hogy 41-49es pulzusokat mutatott .. Furcsa az egész , azt is megfigyeltem hogy a tenyerem és a talpam mindig izzad mint ha stresszes lennék . Ha futok aznap pedig mélyebbeket nagyobbakat ver a szívem viszont nem gyorsabban a kelleténél . Próbálkoztam a tunyasággal is hogy mi van ha egész nap nem csinálok semmit , pedig utálok egész nap feküdni de hátha kellőképp eltunyulok estére ,de nem, akármilyen fáradtnak és tényleg fáradtnak érzem magam egyszerűen nem alszok el!! Gondolok még az izzadó végtagokból hormonokra akár mellékvesére .. Februárban semmi bajom sem volt barátnőm rábeszélt menjünk el egy vérvételre mert neki kellett mondtam ok - minden értékem teljesen rendben volt kivéve az amiláz de az sem volt kóros az is 92 volt a max 80 helyett . A tsh szint is . Étkezésre is odafigyelek ,bár már próbálkozok mindennel így a cukorra is visszaálltam valamelyest és tésztát meg krumplit is ettem , az egyedüli amit továbbra sem vagyok hajlandó megenni a kenyér. A sport miatt diétáztam és több fehérjét ettem salátákkal szénhidrátnak pedig rizst ettem leginkább.. Még azt is kipróbáltam már az 5 hét alatt hogy szinte fehérjét egyáltalán nem fogyasztottam .... 1etlen alkalommal aludtam gyógyszer nélkül 5 hét alatt és mondhatni minden másnap próbálom elhagyni a gyógyszert és órákon át magamtól elaludni . Reménykedek benne hogy helyreáll mert már az egész családomat idegesíti és a barátnőm is kivan tőlem , nem szólhat az egész nap arról hogy fáradt vagyok és élni kéne az életünk meg megoldani a megoldandó feladatokat...

gombóc63 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 4509

Ebben totál igazad van, éjjel bevenni még altatót tök felesleges. 

Viszont a függőségről csak annyit, hogy semmi köze a hipohondriához, de még a lélekhez se, mert ha fizikai tüneteket produkál az elvonás azt szabályozni nem tudod. Itt rontja el a legtöbb ember, mert akkor még több gyógyszert szed be. De azt sem tudod befolyásolni, hogy az altatómegvonáskor napokig hajnali 2-kor sikerül elaludnom mondjuk 5-ig. A cigiről való leszokás egy jó nagy akaraterő kérdése, a férjem 20 év után tette le egyik napról a másikra, mindez 19 éve. Egyszer se nyúlt a meglévő dobozhoz. Kitartást neked is!

Előzmény: nyaxi00 (4507)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 4508

Éjféltől sikerült másfél órát aludni, aztán 4-től 6-ig, így összesen 3,5 órát, igaz, most két részletben. Valami megváltozott, de az tuti. Megint ment a mormolás, hogy nem aludhat, stb., de nyilván lehet bármelyik a 3 ok közül, mivel a fogát is most kezelték először helyesen, és valószínű a hormonok is most állnak vissza. Bár egyik sem nagy probléma, ha már aludni fog. Ha folyamatosan növekszik, és 4 óra felett leszünk, akkor először a mormolás elhagyása lesz. A fogra meg kíváncsi leszek,ha fájni fog még , vagy érzékeny lesz, így is úgy is húzás lesz már legközelebb. 

Előzmény: annamari073 (4504)
nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 4507

Nem vagy narkós. Igaz, a gyógyszerek is drogok, főleg ezen típusúak, de én nem titulálnám annak magam, meg én sem teszem, pedig 9 éve szakaszosan szedek RIvotrilt. Ami nagyobb baj, hogy hogy éjenként többször is beveszel, ha felkelsz. Vagy egyszerre vedd be az egész szem Stilnoxot, vagy ha ugyanannyit hat 10 mg mint 5, akkor nem azzal lesz problémád, ergo felesleges bevenni. Másodjára már nem fog úgy hatni, és azzal nagyobb kárt csinálsz.

A függőség szerintem lelki eredetű, meg az elvonási tünetek is nagyrészt függ tőle, hogy ki mennyire hipochonder, én ha akarom, leteszem a Rivotrilt a polcra, és hozzá sem nyúlok hónapokig, ugyanígy a cigivel tetem, 8 éve cigiztem, egy bizonyos betegség miatt nem volt kötelező, de megpróbáltam, hogy ront-e rajta, másnaptól nem gyújtottam rá. Ennek 3 hónapja. És folyamatosan ott van a kocsi boxban a fél doboz Marlboro. A gyógyszerek is ilyenek. 

Az alváslaborban csak akkor tudnak segíteni, ha légzéskimaradásod, vagy lábrángatózásod van, nekünk holnap reggel kell  visszamenni, két hónap után, bár áprilisban már azt mondta a nő, hogy fogalma sincs, mi a megoldás, és felírt Dormicumot... na kb ez a szint ott, de menni kell , mert hát ugye diagnosztizálva van. Egy próbát megér, bejelentkezni, stb., úgy is hónapokat kell várni, míg sorra kerülsz, meg időpontot kapsz.

Előzmény: harakiri87 (4503)
gombóc63 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 4506

Utálom, amikor orvos lefikázza a nyugtatókat, altatókat, antidepresszánsokat. Mert sűrűn megteszik. Nos a férjem mint egy barlangi medve úgy alszik, kb. 25 éve külön szobában vagyunk, mert hogy én pedig világ életemben éberen alvó voltam. Így ha elmegyünk nyaralni 1 hétig altatózok, mert mellette képtelen vagyok aludni. És ha hazaérünk azonnal leteszem, de....1 hét után megvan a hozzászokás, így 4 napig biztos nem alszom. Minden ilyen gyógyszerre ráírják a hozzászokást, a függőséget, az altatókra, hogy a lehető legrövidebb ideig szedjük. 

29 évesen ezzel kellene valamit kezdened, ha a gyógyszerek nem hoznak megoldást talán az alváslabort felkereshetnéd. A pszichiáterek, neurológusok gyógyszerezni fognak. Nagyon nehéz ez az egész, nekem a változókor rontott az állapotomon, ismerem az érzést, milyen éjjel 3 órán át a plafont nézni. És bármennyire fáradt vagyok a sokadik át nem aludt éjszaka után még sem megy:-( aztán a hormonjaim megkönyörülnek, egy darabig.

Előzmény: harakiri87 (4503)
gombóc63 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 4505

Ha nem hozom összefüggésbe a fogat és az alvást ekkora macerát egy fog akkor sem ér. A sok fájdalom, tűrés, időpocsékolás és a talicska pénz. De természetesen ez az ő döntése, nekem csak véleményem lehet. Remélem megoldódik most már.

Előzmény: nyaxi00 (4502)
annamari073 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 4504

Ez igen! Nagyszerű, hogy végre sikerült három órát egyben aludni!

 

Nos, ez a következő kérdés, hogy vajon miért? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a felsorolt három ok közül melyik lesz az igazi? (bár a pszichológusost nem tudom, hogy mennyire játszik közre, mert ahogy elmondtad - legalábbis ahogy én értettem -, neki leginkább az volt a baja, hogy elalvás után mindig felriadt egy idő után. A "nemszabadelaludnom" inkább csak az elalvásra hatna. Vagy rosszul okoskodom?)

 

Írd meg, kérlek, hogy holnapra virradóra mennyit alszik majd!

Előzmény: nyaxi00 (4500)
harakiri87 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 4503

Köszönöm nyaxi00 és gombóc63 , Én csökkenteni akarom illetve leépíteni a gyógyszert. 29éves vagyok nem tervezem végig gyógyszerezni az életem , de mitől lett ez hogy egyszerűen nem tudok elaludni és hogyan tudok meggyógyulni ebből? utálom az összes drogot és gyógyszert ergo már az altatótól és a gondolatától is rosszul vagyok. Alvás ciklus ok van ilyen de az ember ha fáradt és álmos nem kéne elaludjon magától? Az kicsit elmebetegség hogy napokig nem tudtam elaludni vártam mikor merül ki a szervezet és dobom be az alvást és nem jött ,azt hiszem 3-4-5 nap alatt az alvásciklus mikorisága már nem mérvadó . A stilnoxtól ma aludtam 11-hajnal 2ig (5mg) majd plafon 4ig és utánna még egy fél szem(5mg) amikor felébredtem 2kor erős szívdobogás érzésem volt ezért próbálkoztam a növényi altatóval azaz nyugtatóval (valeriana night)hátha vissza dob  de mint ha semmit sem vettem volna be. Milyen visszacsapó effektus????? lesz ettől rosszabb is? így is csak ezzel a méreggel tudok elaludni. Amig ezt szedem a stilnoxot elképzelhetetlen hogy elaludjak magamtól? Sokat próbálkozok magamtól való elalvással így 2-3 naponta a fél éjszakákat nézem a plafont és próbálkozok , de nem jönnek az altató gondolatok és nem szédülök el , nem kapcsolok ki ,és nem alszok el . Így az alvásciklus gondolom még inkább felborul de mégis akkor hogyan kéne? Szedjem egy darabig az alvásciklus miatt aztán maradjak ébren egy pár napot hogy sikerüljön magamtól az alvás? Illetve miután egy hónapja szedem a rászokástól is nagyon félek , ami lehet már pszihikailag megvan?    Egyik orvos sem jó? És az alváslabor? Voltam olyan körzeti pszihiáternél , aki azt mondta hogy amikor kihívtam a mentőt 5 nap után a frontintól később aludtam akkor ír fel frontint mondtam nem kell akkor -mit szed most -stilnox ,akkor ír fel azt ----ne féljek a gyógyszerektől és a stilnoxra amugy sem lehet rászokni mert hamar ürül , na hát pedig nem ezt olvastam sehol , azt olvastam minnél hamarabb ürül annál könnyebb a rászokás.... Tanácsokat a gyógyulásra és akár valami huzamosabb gyógyszeres kezelésre vagy nem is tudom mire kértem , és lehet hogy nem kéne nyíltan a bogyókról beszélni , de ha 10orvosból 10 mást mondd és mást ír fel akkor basszus azért mégiscsak érdekelne ki hogyan éli meg ezt az elmebajt ,hátha beugrik egy-egy értékelhető dolog ami a lehető legkíméletesebb dolog ... és utánna olvasva mondjuk az ember belemer vágni ... vagy akár a gyógyszermentes élethez való segítség hogy kinek hogyan sikerült egyáltalán sikerült e rendbejönni ....  vagy számítsak arra hogy narkós vagyok innentől??!!

nyaxi00 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 4502

Ő mindig azt hajtja, hogy amíg nem 100%, hogy a foga miatt van... mert ha kihúzatja, és mégsem alszik, akkor mi lesz... csak már egy hónapja mondom ezt neki, és gondolom a szeme alatt lévő már 3 ránc, memóriazavarok, látás-és halláskárosodás, stb. már soha nem fog javulni... 

Előzmény: gombóc63 (4501)
gombóc63 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 4501

A Rivotrilt 1 év szedés után én is leraktam, sőt a Forntint is pár hét szedés után. Ellenben a másik fórumon sokan panaszkodnak több havi, több évi szedés után komoly elvonási tünetektől. Ezért írtam, hogy csak óvatosan. Az alvási ciklus pedig szerintem nem fog beállni a gyógyszerektől, addig míg szeded segíthet, aztán....megértelek, pár éve alvászavaros vagyok, úgyhogy tudom mit okoz. De eddig gyógyszer ezt nem oldotta meg. Tovább lépni nincs szándékomban, de tény, messze nem vagyok olyan helyzetben mint a párod. Végig olvastalak és csak egyetlen mondat jött fel bennem folyamatosa, egyetlen fog megér ekkora macerát!?

Előzmény: nyaxi00 (4499)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!